שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

100 גרם חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

1 כוס קמח כוסמין

3 כפות “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 2 כפות סוכר)

2 כפיות תמצית וניל

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים





אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים את על החומרים יחד עד ליצירת בצק אחיד (את האגוזים הוסיפו בסוף).

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות.

-אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוציאים ומצננים בחוץ.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת שוקולד ללא סוכרעוגת שוקולד ללא סוכר
עוגיות טחינה מקמח מלא עוגיות טחינה מקמח מלא
רוצה לקבל מתכונים למייל?

    תגובותתגובות

    לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

    הוספת תגובה
    avatar
    דותן (15:07 29.05.2024)

    היי
    אפשרי להחליף את הכוסמין בקמח מלא? ואם כן מה הכמות?
    האם ניתן להחליף את התחליף סוכר במייפל/סילאן/דבש?
    אודה לתשובתך🙂

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:37 30.05.2024)

    היי דותן,
    אפשר אבל מומלץ לשלב עם קמח לבן (2/3 כוס קמח מלא ושליש כוס קמח לבן).
    לגבי תחליף סוכר, נראה לי שכן (עדיף מייפל או דבש).

    avatar
    דותן (09:09 30.05.2024)

    תודה רבה🙏

    avatar
    דנה (16:07 13.06.2023)

    היי אפרת, האם אפשר להכין את העוגיות בחמישי בצהריים, לחכות שיתקררו, לשים בצנצנת אטומה ולתת מתנה בשישי בערב? רוצה להכין לחברות למסיבת רווקות

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (16:58 13.06.2023)

    היי
    אפשר, העוגיות נשמרות עד 4-5 ימים במיטבן.

    avatar
    סביון באנציק (16:49 17.03.2023)

    האם אפשר להמיר את קמח הכוסמין לקמח רגיל או לקמח תפוחי אדמה או אולי קמח מלא?
    ואת כמו סוכר במייפל או משהו אחר?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (17:35 18.03.2023)

    היי,
    אפשר להשתמש בקמח מלא או רגיל ואפשר לשים 2-3 כפות דבש או סוכר.

    avatar
    סביון באנציק (19:16 18.03.2023)

    תודה!

    avatar
    מיכל (21:47 29.10.2022)

    קודם כל, תודה על המתכונים האלופים שלך!
    האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (22:51 29.10.2022)

    היי,
    עם קמח שקדים בלבד ככל הנראה לא יצא מוצלח.
    מצרפת לך מתכון לעוגיות מקמח שקדים שאולי תאהבי(:

    avatar
    ברוריה (18:58 6.07.2022)

    היי אפשר להחליף בסוכר? כמה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (20:07 6.07.2022)

    היי,
    אפשר לשים 2-3 כפות סוכר.

    avatar
    דבי (09:52 16.03.2022)

    בוקר אור!
    אפשר בלי פקאן?
    אפשר שקדים?
    תודה!

    avatar
    דבי (11:36 16.03.2022)

    אני מנסה להכין את הבצק ויוצא בצק פירורים.
    לא שמתי אגוזים אז שמתי רק 65 גר’ מרגרינה כפי שראיתי
    שכתבת בתשובה לשאלה של גולשת אחרת.

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:24 16.03.2022)

    עשית טוב, תנסי להוסיף עוד קצת מים רק עד שהבצק מתאחד.

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (12:17 16.03.2022)

    היי,
    אפשר להשתמש בשקדים או כל אגוז אחר(:

    avatar
    מלי (10:02 28.01.2022)

    כדי לעשות את העוגיות פרווה במה אוכל להחליף את החמאה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (11:50 28.01.2022)

    היי,
    אפשר להשתמש במחמאה או שמן קוקוס- רק החלק המוצק.

    avatar
    מלי (14:53 23.01.2022)

    יכולה להחליף את הקמח כוסמין בקמח רגיל?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (15:01 23.01.2022)

    היי,
    כן, אפשר(:

    avatar
    אמונה (23:18 28.11.2021)

    טעים כל כך!!
    עשיתי עם שמן קוקוס ודבש.
    לא נראה כמו מה שבתמונה אבל מאד טעים.
    תודה רבה!

    עוגיות חמאה ופקאן ללא סוכר
    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (01:27 29.11.2021)

    העוגייה נראית מעולה ומזמינה! שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף(:

    avatar
    טניה (13:33 19.03.2021)

    היי אפרת אני מאוהבת במתכונים שלך !
    רציתי לשאול אותך האם אפשר להוסיף אוכמניות מיובשות לעוגיות ? אני מאוד רוצה להכין עוגיות עם אוכמניות מיובשות וחשבתי שהעוגיות האלה יתאימו

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (14:02 19.03.2021)

    היי טניה,
    אני חושבת שאוכמניות מיובשות יוסיפו כאן מאוד! אשמח לעדכון איך יוצא😊

    avatar
    רות (20:56 1.03.2021)

    אפשר להחליף כאן את החמאה בשמן?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (21:31 1.03.2021)

    היי רות,
    ממליצה להמיר רק חצי כמות כי זה עלול לשנות את המרקם. שימי 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר + רבע כוס שמן.

    avatar
    שרה (18:15 24.02.2021)

    תודה על תשובתך המהירה. איני משתמשת בתחליפים ואני משתמשת גם בסוכר אך נרתעת ממתיקות יתר. יש מתכונים שבהם העוגיות נורא מתוקות. מחפשת מתיקות מאוזנת. אם אני שמה 2 כפות מייפל אמיתי – כמה סוכר דמררה להוסיף? מתשובתך אני מבינה ש2 כפות מייפל אמיתי שקולות לכף סוכר?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (18:29 24.02.2021)

    אם את משתמשת בסוכר ולא בממתיק מלאכותי, ואת לא אוהבת מתיקות מודגשת- את יכולה לשים 2 כפות סוכר חום+ כף מייפל.
    בהצלחה😊

    avatar
    שרה זלצברג (17:31 24.02.2021)

    האם ניתן להמיר את הסוכר במייפ ובכמה? תודה רבה

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (18:00 24.02.2021)

    היי שרה,
    לא ניתן להמיר לחלוטין. מה שכן את יכולה לשים רק 2 כפות “כמו סוכר” ועוד 2 כפות מייפל אמיתי.

    avatar
    טל בר (14:15 11.08.2020)

    הי אפרת,אפיתי את העוגיות עם ממתיק סטיביה, יש לך המלצה אולי לממתיק ללא טעמי לוואי, כמו ששמים במוצרים התעשייתיים כמו בשוקולד ועוגיות קנויות ללא סוכר, סך הכל העוגיות יצאו מעולות רק הממתיק נורא מפריע….

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 11.08.2020)

    לכל הממתיקים המלאכותיים יש טעם לוואי אבל מכל מה שניסיתי עד כה לאבקת “כמו סוכר” של סוכרזית יש את הכי פחות טעם לוואי.

    עוגיות חמאה ופקאן ללא סוכר
    avatar
    אלמוג (11:20 6.05.2020)

    היי אפרת,
    אפשר לוותר על הפקאן? לא אוהבים פה אגוזים ודומיהם…

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 6.05.2020)

    אפשר ואז אפשר להפחית את כמות החמאה ל65 גרם. יש להוציא את החמאה מהמקרר כחצי שעה לפחות לפני ההכנה כדי שתתרכך.
    אם הבצק עדיין קצת יבש אפשר להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך.

    avatar
    אלינור (21:05 27.02.2019)

    היי
    אפשר לשנות את החמאה במרגרינה?
    ואם אין לי אז בשמן?
    (כדי שיהיה פרווה)
    תודה

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 27.02.2019)

    אפשר לשים 50 גרם מרגרינה רכה בטמפ’ החדר + 5 כפות שמן.

    avatar
    דינה (12:54 27.01.2019)

    היי אפרת. קמח ללא חומרי תפיחה? תודה

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 27.01.2019)

    ללא חומרי התפחה.

    avatar
    זהבה (17:07 28.09.2018)

    היי,
    זה משנה אם הקמח כוסמין לבן או מלא?

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 28.09.2018)

    לא משנה.

    avatar
    זהבה (19:39 29.09.2018)

    היי, עשיתי עם קמח כוסמין לבן והעוגות יצאו לי קשות, מה יכולה להיות הסיבה?

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 29.09.2018)

    היי זהבה, השתמשת בחמאה רכה או מומסת?
    העוגיות אמורות לצאת במרקם פריך (לא רך).

    avatar
    זהבה (21:39 29.09.2018)

    העוגיות קצת במרקם חנק אם את מבינה אותי
    השתמשתי בחמאה רכה, אבל הוספתי קצת יותר קמח כוסמין כי חשבתי שהתערובת דלילה מדי
    יכול להיות שזה בגלל שאפיתי יותר מדי?

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 29.09.2018)

    כמה שאלות:
    באיזה כוס השתמשת?
    שמת גם כוס פקאן?
    הוספת במקרה טחינה לתערובת?
    כמה זמן אפית?

    avatar
    טלאב (20:33 3.10.2017)

    כמו כן, כמה פקאנים לא קצוצים זה? כמה עלי לקנות לשם כך?

    avatar
    טלאב (20:31 3.10.2017)

    האם במקום חמאה אפשר לשים מחמאה? אני רוצה עוגיות פרווה ולא חלביות

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 3.10.2017)

    כן, אפשר להשתמש במחמאה.
    זה יוצא כ-100 גרם אגוזי פקאן רגילים.

    avatar
    מלכה (16:26 24.07.2017)

    אפרת יקרה,
    האם אפשר להשתמש בדבש במקום ה ״כמו סוכר״? אם כן מה הכמות?
    תודה על האתר הנפלא!!!!!

    avatar
    אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 24.07.2017)

    כן מלכה, אפשר להוסיף 2 כפות מלאות דבש.

    avatar
    הודיה (19:14 4.07.2017)

    היוש:)

    רציתי לשאול האם הכונה בכוס פקאן לאחר טחינה או לפני ?
    בנוסף האם ידוע לך מה הערך הקלורי לעוגיה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (06:48 6.07.2017)

    היי הודיה,
    הכוונה לכוס אגוזים טחונים.
    בכל עוגיה יש בסביבות 90-100 קלוריות.

    avatar
    יעלי (10:46 17.01.2017)

    המתכון נראה מעולה, אבל רציתי לדעת, אם אפשרות להשתמש בסוכר רגיל? רק אבקת סוכר אם אני מעדיפה לא סוכרזית?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (11:46 17.01.2017)

    היי יעלי,
    בתוך התערובת עצמה אפשר לשים כ-3 כפות סוכר לבן רגיל. לאחר שהעוגיות מוכנות, יש להניח להן להתקרר לטמפ’ החדר ואז לפזר אבקת סוכר.

    avatar
    אביה (07:55 28.11.2016)

    חבל שלא הכנתי כמות כפולה, כל כך פשוט וטעים!! רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (09:12 28.11.2016)

    היי אביה,
    שמחה שיצא טעים.
    ממליצה להמיר רק חצי כמות כי זה עלול לשנות את המרקם. זאת אומרת לשים 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר + רבע כוס שמן.
    יום נפלא 🙂

    avatar
    נעה (23:45 30.08.2016)

    רק עכשיו הבנתי שמדובר בפקאן רגיל… יש לי רק מסוכר אפשר להשתמש בו ולוותר על הסוכר או שיצא מתוק מידי?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (08:10 31.08.2016)

    היי נעה,
    את יכולה להשתמש בפקאן מסוכר פשוט שימי כמות קטנה יותר (נגיד 2/3 כוס במקום כוס). הבצק עצמו לא מתוק מידי כך שאין בעיה.

    avatar
    נעה (22:41 30.08.2016)

    אפשר לשים פשוט אבקת סוכר? אין לי ממתיק… ואפשר לעשות אותם שטוחות יותר מבחינת הצורה… לא עגולות..

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (22:46 30.08.2016)

    כן נעה, אפשר לשים אבקת סוכר ואפשר לשטח.

    avatar
    יהושע (18:01 28.08.2016)

    אפשר להשתמש בקמח מלא (לכל הפחות לחצי מהכמות)?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (20:27 28.08.2016)

    היי יהושע,
    אני מניחה שאפשר. עדיף באמת לשלב חצי כמות מלא וחצי קמח רגיל. אם במקרה התערובת יוצאת יבשה או מתפוררת, יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק אחיד.
    בהצלחה 🙂

    avatar
    רחלי (01:06 11.08.2016)

    אפשר לוותר על הכמו סוכר?
    שמתי סוכרזית שהיא בנוזל וזה יצא מזעזע מבחינת הטעם לוואי
    אבל מבחינת פריכות חבל על הזמן מעולה
    יש אפשרות לעשות בלי סוכר בכלל? או שזה יעשה
    את זה בלי טעם? מה את ממליצה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (09:11 11.08.2016)

    היי רחלי,
    בלי ממתיק בכלל זה ייצא חסר טעם. עם “כמו סוכר” זה יוצא הכי מוצלח ועם הכי פחות טעם לוואי ולכן המלצתי על זה מהתחלה.
    אולי אפשר להמתיק גם ב-2 כפות סילאן או סירופ מייפל טבעי.

    avatar
    אסרא (16:17 2.08.2016)

    הכנתי יצאו פצצה – הוספתי קצת קינמון והשתמשתי באגוזי מלך

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (17:04 2.08.2016)

    תודה אסרא, שמחה שיצא טעים 🙂

    avatar
    אילנה. (14:38 31.03.2016)

    תגידי זה אמור לצאת פירורים?
    כי זה ממש לא יצא לי בצק.. לא צריך נוזלים או משהו?
    איך אעשה כדורים במצב כזה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (14:57 31.03.2016)

    אם זה כך אז הוסיפי בהדרגה כפות מים עד שהתערובת מתייצבת.

    avatar
    אילנה. (15:00 31.03.2016)

    ואם הכנסתי את זה כבר ככה לתנור?
    כאילו כדור יפה לא יצא לי, הייתי צריכה ממש למעוך אותו כדי שיתאחד.
    זה לא יצליח?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (15:03 31.03.2016)

    אני מניחה שהמראה של הכדור לא ישתנה אבל מבחינת טעם זה אמור להיות בסדר.
    באיזה קוטר עשית כל כדור? כמה כדורים יצאו לך מהכמות?

    avatar
    אילנה. (15:10 31.03.2016)

    יצאו לי 21-22 ”כדורים” .
    זה לא יתפורר לי אחרי האפיה? זה בעיקר החשש שלי

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (15:20 31.03.2016)

    כשהעוגיות חמות הן מתפוררות לכן חשוב להניח להן להתקרר לגמרי ובמהלך הקירור הן אמורות להתייצב.

    avatar
    שרון (12:52 5.11.2015)

    היי אפרת! עוד מתכון מגרה שוודאי ילך טוב עם תה וקפה. כמה עוגיות יוצאות לערך מהכמות הזו?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:01 5.11.2015)

    היי שרון,
    אני מניחה שבסביבות 15-20, תלוי מה גודל הכדורים.
    המשך יום נפלא!

    avatar
    מיטל (14:59 6.07.2015)

    הי מה ניתן להוסיף במקום תמצית וניל ? אני רוצה להכין את זה עבור סוכרתי ….
    תודה רבה

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (15:09 6.07.2015)

    היי מיטל,
    את יכולה לוותר על תמצית הוניל ולהכין בלי.

    avatar
    מיטל (15:49 6.07.2015)

    תודה רבה 🙂

    avatar
    נעמי (17:36 20.05.2015)

    היי,תודה יצא ממש טוב!:)

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (17:37 20.05.2015)

    שמחה לשמוע 🙂

    avatar
    נעמי (16:16 20.05.2015)

    הי,לא הבנתי מה זה”כמו סוכר”…תודה!:)

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (16:23 20.05.2015)

    היי נעמי,
    “כמו סוכר” זה ממתיק של חב’ סוכרזית שמגיע בצורת אבקה.
    מבחינת הטעם הוא הכי מומלץ לאפיה מאחר והטעם לוואי הכי פחות מורגש.

    avatar
    שיר (22:25 19.05.2015)

    ואו! איזה עוגיות טעימות, מומלץ מאוד!
    האתר הזה מעולה, אין עליו!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (23:16 19.05.2015)

    תודה שיר! שמחה לשמוע 🙂

    לקריאת כל התגובות