זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
100 גרם חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
1 כוס קמח כוסמין
3 כפות "כמו סוכר" (או כל ממתיק אחר במתיקות של 2 כפות סוכר)
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את על החומרים יחד עד ליצירת בצק אחיד (את האגוזים הוסיפו בסוף).
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות.
-אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוציאים ומצננים בחוץ.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
תגובות
אפשר להחליף כאן את החמאה בשמן?
היי רות,
ממליצה להמיר רק חצי כמות כי זה עלול לשנות את המרקם. שימי 50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר + רבע כוס שמן.
תודה על תשובתך המהירה. איני משתמשת בתחליפים ואני משתמשת גם בסוכר אך נרתעת ממתיקות יתר. יש מתכונים שבהם העוגיות נורא מתוקות. מחפשת מתיקות מאוזנת. אם אני שמה 2 כפות מייפל אמיתי – כמה סוכר דמררה להוסיף? מתשובתך אני מבינה ש2 כפות מייפל אמיתי שקולות לכף סוכר?
אם את משתמשת בסוכר ולא בממתיק מלאכותי, ואת לא אוהבת מתיקות מודגשת- את יכולה לשים 2 כפות סוכר חום+ כף מייפל.
בהצלחה😊
האם ניתן להמיר את הסוכר במייפ ובכמה? תודה רבה
היי שרה,
לא ניתן להמיר לחלוטין. מה שכן את יכולה לשים רק 2 כפות "כמו סוכר" ועוד 2 כפות מייפל אמיתי.
הי אפרת,אפיתי את העוגיות עם ממתיק סטיביה, יש לך המלצה אולי לממתיק ללא טעמי לוואי, כמו ששמים במוצרים התעשייתיים כמו בשוקולד ועוגיות קנויות ללא סוכר, סך הכל העוגיות יצאו מעולות רק הממתיק נורא מפריע….
לכל הממתיקים המלאכותיים יש טעם לוואי אבל מכל מה שניסיתי עד כה לאבקת "כמו סוכר" של סוכרזית יש את הכי פחות טעם לוואי.
היי אפרת,
אפשר לוותר על הפקאן? לא אוהבים פה אגוזים ודומיהם…
אפשר ואז אפשר להפחית את כמות החמאה ל65 גרם. יש להוציא את החמאה מהמקרר כחצי שעה לפחות לפני ההכנה כדי שתתרכך.
אם הבצק עדיין קצת יבש אפשר להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך.
היי
אפשר לשנות את החמאה במרגרינה?
ואם אין לי אז בשמן?
(כדי שיהיה פרווה)
תודה
אפשר לשים 50 גרם מרגרינה רכה בטמפ' החדר + 5 כפות שמן.
היי אפרת. קמח ללא חומרי תפיחה? תודה
ללא חומרי התפחה.
היי,
זה משנה אם הקמח כוסמין לבן או מלא?
לא משנה.
היי, עשיתי עם קמח כוסמין לבן והעוגות יצאו לי קשות, מה יכולה להיות הסיבה?
היי זהבה, השתמשת בחמאה רכה או מומסת?
העוגיות אמורות לצאת במרקם פריך (לא רך).
העוגיות קצת במרקם חנק אם את מבינה אותי
השתמשתי בחמאה רכה, אבל הוספתי קצת יותר קמח כוסמין כי חשבתי שהתערובת דלילה מדי
יכול להיות שזה בגלל שאפיתי יותר מדי?
כמה שאלות:
באיזה כוס השתמשת?
שמת גם כוס פקאן?
הוספת במקרה טחינה לתערובת?
כמה זמן אפית?
כמו כן, כמה פקאנים לא קצוצים זה? כמה עלי לקנות לשם כך?
האם במקום חמאה אפשר לשים מחמאה? אני רוצה עוגיות פרווה ולא חלביות
כן, אפשר להשתמש במחמאה.
זה יוצא כ-100 גרם אגוזי פקאן רגילים.
אפרת יקרה,
האם אפשר להשתמש בדבש במקום ה ״כמו סוכר״? אם כן מה הכמות?
תודה על האתר הנפלא!!!!!
כן מלכה, אפשר להוסיף 2 כפות מלאות דבש.
היוש:)
רציתי לשאול האם הכונה בכוס פקאן לאחר טחינה או לפני ?
בנוסף האם ידוע לך מה הערך הקלורי לעוגיה?
היי הודיה,
הכוונה לכוס אגוזים טחונים.
בכל עוגיה יש בסביבות 90-100 קלוריות.
המתכון נראה מעולה, אבל רציתי לדעת, אם אפשרות להשתמש בסוכר רגיל? רק אבקת סוכר אם אני מעדיפה לא סוכרזית?
היי יעלי,
בתוך התערובת עצמה אפשר לשים כ-3 כפות סוכר לבן רגיל. לאחר שהעוגיות מוכנות, יש להניח להן להתקרר לטמפ' החדר ואז לפזר אבקת סוכר.
חבל שלא הכנתי כמות כפולה, כל כך פשוט וטעים!! רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?
היי אביה,
שמחה שיצא טעים.
ממליצה להמיר רק חצי כמות כי זה עלול לשנות את המרקם. זאת אומרת לשים 50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר + רבע כוס שמן.
יום נפלא 🙂
רק עכשיו הבנתי שמדובר בפקאן רגיל… יש לי רק מסוכר אפשר להשתמש בו ולוותר על הסוכר או שיצא מתוק מידי?
היי נעה,
את יכולה להשתמש בפקאן מסוכר פשוט שימי כמות קטנה יותר (נגיד 2/3 כוס במקום כוס). הבצק עצמו לא מתוק מידי כך שאין בעיה.
אפשר לשים פשוט אבקת סוכר? אין לי ממתיק… ואפשר לעשות אותם שטוחות יותר מבחינת הצורה… לא עגולות..
כן נעה, אפשר לשים אבקת סוכר ואפשר לשטח.
אפשר להשתמש בקמח מלא (לכל הפחות לחצי מהכמות)?
היי יהושע,
אני מניחה שאפשר. עדיף באמת לשלב חצי כמות מלא וחצי קמח רגיל. אם במקרה התערובת יוצאת יבשה או מתפוררת, יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק אחיד.
בהצלחה 🙂
אפשר לוותר על הכמו סוכר?
שמתי סוכרזית שהיא בנוזל וזה יצא מזעזע מבחינת הטעם לוואי
אבל מבחינת פריכות חבל על הזמן מעולה
יש אפשרות לעשות בלי סוכר בכלל? או שזה יעשה
את זה בלי טעם? מה את ממליצה?
היי רחלי,
בלי ממתיק בכלל זה ייצא חסר טעם. עם "כמו סוכר" זה יוצא הכי מוצלח ועם הכי פחות טעם לוואי ולכן המלצתי על זה מהתחלה.
אולי אפשר להמתיק גם ב-2 כפות סילאן או סירופ מייפל טבעי.
הכנתי יצאו פצצה – הוספתי קצת קינמון והשתמשתי באגוזי מלך
תודה אסרא, שמחה שיצא טעים 🙂
תגידי זה אמור לצאת פירורים?
כי זה ממש לא יצא לי בצק.. לא צריך נוזלים או משהו?
איך אעשה כדורים במצב כזה?
אם זה כך אז הוסיפי בהדרגה כפות מים עד שהתערובת מתייצבת.
ואם הכנסתי את זה כבר ככה לתנור?
כאילו כדור יפה לא יצא לי, הייתי צריכה ממש למעוך אותו כדי שיתאחד.
זה לא יצליח?
אני מניחה שהמראה של הכדור לא ישתנה אבל מבחינת טעם זה אמור להיות בסדר.
באיזה קוטר עשית כל כדור? כמה כדורים יצאו לך מהכמות?
יצאו לי 21-22 "כדורים" .
זה לא יתפורר לי אחרי האפיה? זה בעיקר החשש שלי
כשהעוגיות חמות הן מתפוררות לכן חשוב להניח להן להתקרר לגמרי ובמהלך הקירור הן אמורות להתייצב.
היי אפרת! עוד מתכון מגרה שוודאי ילך טוב עם תה וקפה. כמה עוגיות יוצאות לערך מהכמות הזו?
היי שרון,
אני מניחה שבסביבות 15-20, תלוי מה גודל הכדורים.
המשך יום נפלא!
הי מה ניתן להוסיף במקום תמצית וניל ? אני רוצה להכין את זה עבור סוכרתי ….
תודה רבה
היי מיטל,
את יכולה לוותר על תמצית הוניל ולהכין בלי.
תודה רבה 🙂
היי,תודה יצא ממש טוב!:)
שמחה לשמוע 🙂
הי,לא הבנתי מה זה"כמו סוכר"…תודה!:)
היי נעמי,
"כמו סוכר" זה ממתיק של חב' סוכרזית שמגיע בצורת אבקה.
מבחינת הטעם הוא הכי מומלץ לאפיה מאחר והטעם לוואי הכי פחות מורגש.
ואו! איזה עוגיות טעימות, מומלץ מאוד!
האתר הזה מעולה, אין עליו!
תודה שיר! שמחה לשמוע 🙂