זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: כ-35 עוגיות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (100 ג’) סוכר
כף מלאה גרידת לימון (יש לגרד דק קליפה של לימון)
100 גרם חמאה רכה (*יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה)
1 ביצה
4 כפות מיץ לימון
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ עם הידיים. אם התערובת יוצאת מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.
-מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).
*מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה, ממש כיפי.
אני אישית בפעם הבאה אוסיף עוד קצת גרידת לימון ומיץ לימון, ואולי עוד קצת סוכר, אבל זה הטעם שלי וסך הכל יצא מעולה.
תודה רבה
תודה שחזרת לשתף🙂
האם אפשר לשים שמן במקום חמאה?
יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.
האמת שיצא לי מבאס ולא כ”כ יודעת מה הסיבה… הבצק יצא דביק מדי ובלתי ניתן לעבודה על משטח (שקלתי את כל הדברים).
מוזר. הבצק צריך לצאת ממש נוח לעבודה.
השתמשת בחמאה בטמפ’ החדר? לא המסת אותה במקרה נכון?
280 גרם קמח?
יואו יצא לי כל כך טוב
שמחה לשמוע🙂
יצא טעים
נראה מעולה!
דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף אפשר במקום חמאה לשים שמן קוקוס
אפשר לשים 5 כפות שמן קוקוס מוצק (לא נוזלי).
מתכון נהדר לעוגיות מדהימות! הפכו להיות העוגיות האהובות עליי וכל כך קל להכין, תמיד יוצא מושלם!
תודה גלית❤️
הי אפרת, אפשר לעשות אותן תפוז במקום לימון? להחליף את המיץ והגרידה?
נראה לי שכן🙂
מעדכנת שהכנתי עם תפוז ויצא מושלם ברמות! תודה 💓
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא ממש ממש טעים
שמחה לשמוע❤️
עשיתי אותם סופר קטנים ויצא טוב תודה
שמחה שיצא מוצלח😊
הכנתי את העוגיות, יצא נחמד, הנה מה שנשאר:)
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
אני כידררתי כדורים קטנים והשטחתי עם האצבע לא התעסקתי עם רידוד והלך מצויין
מעולה, שמחה לשמוע(:
אפשר להשתמש בקמח עוגיות במתכון?
כן, אפשר.
כמה ימים לפני אפשר להכין?
העוגיות במיטבן עד 4 ימים.
בוקר טוב
אפשר מרגרינה(בלי שמן)במקום חמאה?
היי,
אפשר(:
אפרת לא מוסיפים מים??
היי,
אין צורך במים.
תודה
אוף….
עשיתי פעם ראשונה, והבצק יצא לי סופר דביק, עד כדי כך שאי אפשר לעבוד איתו (הוספתי קמח וכו, לא עזר).
אז הכנתי פעם שניה, ושוב יצא דביק.
מה שעזר, זה שנכנסתי לכמה דק למקרר, ואז היה סביר, הבעיה היא שתוך כמה דקות (עדיין לא הספקתי לסיים את העיגולין), ושוב הבצק חזר להיות דביק בטירוף….
קוראת כאן תגובות ומבינההשזה כנראה קורה רק לי…. מה אני עושה לא נכון???
היי,
ראשית חשוב לשאול האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
כי נשמע שהיה צורך בעוד קמח בבצק.
יכול להיות שהשתמשת בחמאה רכה מדי (כמעט נוזלית)? זה גם עשוי להקשות על ההתעסקות בבצק.
היי,
אפשר להכין את הבצק במיקסר? או שזה יפגע במרקם?
היי,
אפשר להכין במיקסר אך יש להימנע מעיבוד יתר של הבצק.
היי אפרת,
אני אופה אצליך באופן קבוע ….
תודה רבה
מתכון ממש טעים
במיוחד לעונה הקרירה הזו עם כוס נס/ חלב …
אני ממליצה אולי טיפה להוריד את המינון של הלימון ( אבל זה עניין של טעם…)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף ועל ההערה(:
לכמה ימים הן טובות אחרי ההכנה?
היי אור,
מומלץ לשמור את העוגיות עד 5 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
אם שומרים אותן במקרר הן נשמרות יותר זמן- כ-7-9 ימים.
אפשר להכין עוגיות חמאה כאלה מבצק מוכן?
🙂
כן, בטח, זה מקצר את ההכנה(:
מאיזה בצק מוכן אפשר?
בצק עלים חמאה ? בצק פריך ?
בצק עלים רגיל?
כאן בצק פריך/ חמאה הכי מתאים.
עם בצק עלים אפשר להכין קרם שניט אישי.
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום רגיל?
כן אפשר(: יתכן שהעוגיות יצאו קצת יותר פריכות.
הכנתי, זה מאוד קל להכנה צריך להיזהר שלא ישרף שימו בדיוק 10 דקות ובחמש דקות האחרונות תעקבו. בנוסף זה יוצא מאוד עם שמן בגלל החמאה אז תשימו לב לזה ואל תוסיפו את המים על ההתחלה. והכי טוב זו כמות כפולה כי יוצא ממש מעט
שמחה שיצא מוצלח, ותודה על הטיפים אפרת יקרה❤
אפשר לשמור את הבצק בקירור ולעשות מחר את העוגיות או שזה בעייתי עם החמאה….?
היי,
אפשר לשמור במקרר לילה אחד😊
ואאאי יצא עוגיות מושלמות ובכללל כל מתכון באתר מוצלח….אנחנו מאוד נהנים …. רציתי לשאול אם אפשר להקפיא??? תודה רבה!!!!
היי שיר,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!
לשאלתך, אפשר להקפיא את העוגיות🙂
האם אפשר לשים במקום חמאה – מחמאה?
היי שיינא,
אפשר😊
היי אפרת , במקום חמאה שמתי שמנת רכה למריחה, הבצק היה יבש מדי אז שמתי חלב אך לא הייתי זהירה ונשפך הרבה אז הוספתי עוד קמח ועדיין היה מעט דביק אז הוספתי מעט שמן. יצא טוב אבל נראה לי שפעם הבאה אצטרך להיזהר עם החלב
היי אביגיל,
זה לא יצא במרקם קצת רך? אני כן הייתי משאירה חלק מכמות החמאה או מוסיפה לפחות רבע כוס שמן.
היי אפרת מה ניתן לשים מעל במידה ואין לי אבקת סוכר? האם סוכר וניל זה גם טוב?
כן בהחלט.
העוגיות האלה יוצאות מושלם!! מתכון קל וטעים!
הן יוצאות מאוד פריכות!
מושלמות לאכילה עם תה:)
נראה מעולה ❤️
תודה מיכל
שלום רב אפרת.
בירצוני לומר מספר דברים.
א.העוגיות לימון ממש טובות כלסיות וטעימות
ב.אני ממש אוהבת את מתכונים שיש באתרך תודה רבה
תודה רבה יקרה ❤️
שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים. זה ממש כיף לגלות מתכונים קלים וטעימים 🙂
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין 80% או מלא, אם כן האם צריך לשנות כמויות?
אגב, הכנתי עוגיות טחינה ודבש ויצא ממש טעים! זה נהיה קצת יבש יחסית מהר, אולי היה צריך לאחסן בקירור?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80% באותן כמויות.
לגבי עוגיות טחינה ודבש, זה אמור להשמר פריך וטעים לפחות 4-5 ימים אם שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
אחרי כמה זמן העוגיות התייבשו? אולי הקופסה לא היתה סגורה כמו שצריך?
אוקי, תודה.
יכול להיות באמת שזה היה אחרי 5 ימים. אני אנסה שוב. בכל אופן העוגיות היו ממש טעימות!!!
עוגיות פצצה!! מתחסלות בשניות!! במקום מיץ לימון וגרידת לימון שמתי 5 כפות מיץ תפוזים ויצא סוףף
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל
היי שלום לך. אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך….
אפשר להחליף לשמן/ מרגרינה??
תודה דבורה 🙂
אפשר לשלב 50 גרם מרגרינה רכה (לא מומסת) עם רבע כוס שמן.
היי אפרת!
הכנתי היום פעם ראשונה- גם את הלימון וגם את עוגיות השוקולד-אגוזים. שתיהן יצאו פגז!! הבצק של עוגיות הלימון רך ונעים לעבודה והטעם מעולה. תודה רבה על המתכונים הפשוטים והמדויקים. בזכותך אני מפנקת את המשפחה שלי כל הזמן:)))
טלי
שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי ❤️
אפשר לוותר על הלימון?
כן, אפשר לשים מיץ תפוזים או מים במקום מיץ הלימון.
העוגיות טעימות מאד
הבצק נוח לעבודה
תודה רבה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
יש אולי תחליף לביצה?
אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
שמעתי שבבצקי עוגיות כדאי לשים רק חלמון. האם חייב ביצה שלמה?
זה מומלץ בבצקים שמכילים חמאה.
אפשר לשים חלמון וכמה כפות מים לפי הצורך.
היי,
האם ניתן להשתמש בכוסות מדידה באותן הכמויות?
תודה ורק בריאות🙏
היי ליזה,
אם זאת כוס מדידה בנפח 240 מ”ל אז כן.
יצא מהמם!!!
העוגיות יצאו טעימות בטירוף ובלי הרבה עבודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?,
כן אפשר.
האם יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן רגיל ומה הכמות?
יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.
האם אפשר להמיר את החמאה לשמן, זה יוצא טוב?
ואם כן, כמה שמן?
יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.
יש אפשרות להמיר לפרווה?
יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.
היי, יש לי קמח תופח וקמח כוסמין מלא, אפשרי? האם כדאי לערבב ביניהם? או שרק אחד מהם עדיף?
שימי כוס קמח תופח + כוס קמח כוסמין מלא.
אין צורך להוסיף אבקת אפיה.
אפשר רק קמח תופח?
אפשר אבל לדעתי העוגיות יתפחו קצת ויהיו במרקם קצת יותר רך.