שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: כ-35 עוגיות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 כוסות (280 ג') קמח לבן

כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (100 ג') סוכר

כף מלאה גרידת לימון (יש לגרד דק קליפה של לימון)

100 גרם חמאה רכה (*יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה)

1 ביצה

4 כפות מיץ לימון

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתחילים לערבב עם כף ואח"כ עם הידיים. אם התערובת יוצאת מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.

-מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אצבעות דג בציפוי
פיתה עם חזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שרית (18:22 20.04.2020)

אפשר לוותר על הלימון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 20.04.2020)

כן, אפשר לשים מיץ תפוזים או מים במקום מיץ הלימון.

Avatar
נורית (17:13 6.04.2020)

העוגיות טעימות מאד
הבצק נוח לעבודה
תודה רבה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 6.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
ציפי (16:57 30.03.2020)

יש אולי תחליף לביצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 30.03.2020)

אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

Avatar
ליזה (09:18 30.03.2020)

היי,
האם ניתן להשתמש בכוסות מדידה באותן הכמויות?
תודה ורק בריאות🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:16 30.03.2020)

היי ליזה,
אם זאת כוס מדידה בנפח 240 מ"ל אז כן.

Avatar
לוטוס (21:22 28.03.2020)

יצא מהמם!!!
העוגיות יצאו טעימות בטירוף ובלי הרבה עבודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 28.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
זיוית (19:49 23.03.2020)

היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?,

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 23.03.2020)

כן אפשר.

Avatar
ציפי (17:47 22.03.2020)

האם יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן רגיל ומה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

Avatar
אלישבע (14:25 22.03.2020)

האם אפשר להמיר את החמאה לשמן, זה יוצא טוב?
ואם כן, כמה שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

Avatar
יעל (10:18 22.03.2020)

יש אפשרות להמיר לפרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:10 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

Avatar
שלי (14:33 19.03.2020)

היי, יש לי קמח תופח וקמח כוסמין מלא, אפשרי? האם כדאי לערבב ביניהם? או שרק אחד מהם עדיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 19.03.2020)

שימי כוס קמח תופח + כוס קמח כוסמין מלא.
אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

Avatar
גלית (11:02 23.03.2020)

אפשר רק קמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:57 23.03.2020)

אפשר אבל לדעתי העוגיות יתפחו קצת ויהיו במרקם קצת יותר רך.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.