שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: כ-35 עוגיות

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

חצי כוס (100 ג’) סוכר

כף מלאה גרידת לימון (יש לגרד דק קליפה של לימון)

100 גרם חמאה רכה (*יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה)

1 ביצה

4 כפות מיץ לימון

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ עם הידיים. אם התערובת יוצאת מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.

-מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אצבעות דג בציפוי
פיתה עם חזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיטל (19:12 17.08.2021)

אפשר להכין עוגיות חמאה כאלה מבצק מוכן?
🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:29 17.08.2021)

כן, בטח, זה מקצר את ההכנה(:

מיטל (16:06 18.08.2021)

מאיזה בצק מוכן אפשר?
בצק עלים חמאה ? בצק פריך ?
בצק עלים רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (16:21 18.08.2021)

כאן בצק פריך/ חמאה הכי מתאים.
עם בצק עלים אפשר להכין קרם שניט אישי.

ענת (19:52 12.07.2021)

אפשר להשתמש בקמח תופח במקום רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (20:51 12.07.2021)

כן אפשר(: יתכן שהעוגיות יצאו קצת יותר פריכות.

אפרת (19:59 27.06.2021)

הכנתי, זה מאוד קל להכנה צריך להיזהר שלא ישרף שימו בדיוק 10 דקות ובחמש דקות האחרונות תעקבו. בנוסף זה יוצא מאוד עם שמן בגלל החמאה אז תשימו לב לזה ואל תוסיפו את המים על ההתחלה. והכי טוב זו כמות כפולה כי יוצא ממש מעט

מתכונים ב-10 דקות (20:19 27.06.2021)

שמחה שיצא מוצלח, ותודה על הטיפים אפרת יקרה❤

אני (19:51 5.05.2021)

אפשר לשמור את הבצק בקירור ולעשות מחר את העוגיות או שזה בעייתי עם החמאה….?

מתכונים ב-10 דקות (23:39 5.05.2021)

היי,
אפשר לשמור במקרר לילה אחד😊

שיר (11:17 15.04.2021)

ואאאי יצא עוגיות מושלמות ובכללל כל מתכון באתר מוצלח….אנחנו מאוד נהנים …. רציתי לשאול אם אפשר להקפיא??? תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:47 15.04.2021)

היי שיר,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!
לשאלתך, אפשר להקפיא את העוגיות🙂

שיינא (16:43 12.04.2021)

האם אפשר לשים במקום חמאה – מחמאה?

מתכונים ב-10 דקות (17:20 12.04.2021)

היי שיינא,
אפשר😊

אביגיל (12:13 8.02.2021)

היי אפרת , במקום חמאה שמתי שמנת רכה למריחה, הבצק היה יבש מדי אז שמתי חלב אך לא הייתי זהירה ונשפך הרבה אז הוספתי עוד קמח ועדיין היה מעט דביק אז הוספתי מעט שמן. יצא טוב אבל נראה לי שפעם הבאה אצטרך להיזהר עם החלב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:47 8.02.2021)

היי אביגיל,
זה לא יצא במרקם קצת רך? אני כן הייתי משאירה חלק מכמות החמאה או מוסיפה לפחות רבע כוס שמן.

הודיה (21:24 23.01.2021)

היי אפרת מה ניתן לשים מעל במידה ואין לי אבקת סוכר? האם סוכר וניל זה גם טוב?

מתכונים ב-10 דקות (21:40 23.01.2021)

כן בהחלט.

מיכל (15:23 22.01.2021)

העוגיות האלה יוצאות מושלם!! מתכון קל וטעים!
הן יוצאות מאוד פריכות!
מושלמות לאכילה עם תה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 22.01.2021)

נראה מעולה ❤️
תודה מיכל

סגלית (17:16 8.12.2020)

שלום רב אפרת.
בירצוני לומר מספר דברים.
א.העוגיות לימון ממש טובות כלסיות וטעימות
ב.אני ממש אוהבת את מתכונים שיש באתרך תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:32 8.12.2020)

תודה רבה יקרה ❤️

חסי (18:00 18.10.2020)

שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים. זה ממש כיף לגלות מתכונים קלים וטעימים 🙂
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין 80% או מלא, אם כן האם צריך לשנות כמויות?
אגב, הכנתי עוגיות טחינה ודבש ויצא ממש טעים! זה נהיה קצת יבש יחסית מהר, אולי היה צריך לאחסן בקירור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 18.10.2020)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80% באותן כמויות.
לגבי עוגיות טחינה ודבש, זה אמור להשמר פריך וטעים לפחות 4-5 ימים אם שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
אחרי כמה זמן העוגיות התייבשו? אולי הקופסה לא היתה סגורה כמו שצריך?

חסי (22:05 18.10.2020)

אוקי, תודה.
יכול להיות באמת שזה היה אחרי 5 ימים. אני אנסה שוב. בכל אופן העוגיות היו ממש טעימות!!!

רחל (23:35 12.10.2020)

עוגיות פצצה!! מתחסלות בשניות!! במקום מיץ לימון וגרידת לימון שמתי 5 כפות מיץ תפוזים ויצא סוףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 13.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל

דבורה (21:52 7.10.2020)

היי שלום לך. אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך….
אפשר להחליף לשמן/ מרגרינה??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:46 7.10.2020)

תודה דבורה 🙂
אפשר לשלב 50 גרם מרגרינה רכה (לא מומסת) עם רבע כוס שמן.

טלי (00:05 15.07.2020)

היי אפרת!
הכנתי היום פעם ראשונה- גם את הלימון וגם את עוגיות השוקולד-אגוזים. שתיהן יצאו פגז!! הבצק של עוגיות הלימון רך ונעים לעבודה והטעם מעולה. תודה רבה על המתכונים הפשוטים והמדויקים. בזכותך אני מפנקת את המשפחה שלי כל הזמן:)))
טלי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 15.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי ❤️

שרית (18:22 20.04.2020)

אפשר לוותר על הלימון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 20.04.2020)

כן, אפשר לשים מיץ תפוזים או מים במקום מיץ הלימון.

נורית (17:13 6.04.2020)

העוגיות טעימות מאד
הבצק נוח לעבודה
תודה רבה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 6.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

ציפי (16:57 30.03.2020)

יש אולי תחליף לביצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 30.03.2020)

אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

לאה (14:49 5.08.2020)

שמעתי שבבצקי עוגיות כדאי לשים רק חלמון. האם חייב ביצה שלמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 5.08.2020)

זה מומלץ בבצקים שמכילים חמאה.
אפשר לשים חלמון וכמה כפות מים לפי הצורך.

ליזה (09:18 30.03.2020)

היי,
האם ניתן להשתמש בכוסות מדידה באותן הכמויות?
תודה ורק בריאות🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:16 30.03.2020)

היי ליזה,
אם זאת כוס מדידה בנפח 240 מ”ל אז כן.

לוטוס (21:22 28.03.2020)

יצא מהמם!!!
העוגיות יצאו טעימות בטירוף ובלי הרבה עבודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 28.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

זיוית (19:49 23.03.2020)

היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?,

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 23.03.2020)

כן אפשר.

ציפי (17:47 22.03.2020)

האם יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן רגיל ומה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

אלישבע (14:25 22.03.2020)

האם אפשר להמיר את החמאה לשמן, זה יוצא טוב?
ואם כן, כמה שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

יעל (10:18 22.03.2020)

יש אפשרות להמיר לפרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:10 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

שלי (14:33 19.03.2020)

היי, יש לי קמח תופח וקמח כוסמין מלא, אפשרי? האם כדאי לערבב ביניהם? או שרק אחד מהם עדיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 19.03.2020)

שימי כוס קמח תופח + כוס קמח כוסמין מלא.
אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

גלית (11:02 23.03.2020)

אפשר רק קמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:57 23.03.2020)

אפשר אבל לדעתי העוגיות יתפחו קצת ויהיו במרקם קצת יותר רך.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.