שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: כ-35 עוגיות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 כוסות (280 ג') קמח לבן

כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (100 ג') סוכר

כף מלאה גרידת לימון (יש לגרד דק קליפה של לימון)

100 גרם חמאה רכה (*יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה)

1 ביצה

4 כפות מיץ לימון

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתחילים לערבב עם כף ואח"כ עם הידיים. אם התערובת יוצאת מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.

-מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אצבעות דג בציפוי
פיתה עם חזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חסי (18:00 18.10.2020)

שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים. זה ממש כיף לגלות מתכונים קלים וטעימים 🙂
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין 80% או מלא, אם כן האם צריך לשנות כמויות?
אגב, הכנתי עוגיות טחינה ודבש ויצא ממש טעים! זה נהיה קצת יבש יחסית מהר, אולי היה צריך לאחסן בקירור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 18.10.2020)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80% באותן כמויות.
לגבי עוגיות טחינה ודבש, זה אמור להשמר פריך וטעים לפחות 4-5 ימים אם שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
אחרי כמה זמן העוגיות התייבשו? אולי הקופסה לא היתה סגורה כמו שצריך?

Avatar
חסי (22:05 18.10.2020)

אוקי, תודה.
יכול להיות באמת שזה היה אחרי 5 ימים. אני אנסה שוב. בכל אופן העוגיות היו ממש טעימות!!!

Avatar
רחל (23:35 12.10.2020)

עוגיות פצצה!! מתחסלות בשניות!! במקום מיץ לימון וגרידת לימון שמתי 5 כפות מיץ תפוזים ויצא סוףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 13.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל

Avatar
דבורה (21:52 7.10.2020)

היי שלום לך. אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך….
אפשר להחליף לשמן/ מרגרינה??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:46 7.10.2020)

תודה דבורה 🙂
אפשר לשלב 50 גרם מרגרינה רכה (לא מומסת) עם רבע כוס שמן.

Avatar
טלי (00:05 15.07.2020)

היי אפרת!
הכנתי היום פעם ראשונה- גם את הלימון וגם את עוגיות השוקולד-אגוזים. שתיהן יצאו פגז!! הבצק של עוגיות הלימון רך ונעים לעבודה והטעם מעולה. תודה רבה על המתכונים הפשוטים והמדויקים. בזכותך אני מפנקת את המשפחה שלי כל הזמן:)))
טלי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 15.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי ❤️

Avatar
שרית (18:22 20.04.2020)

אפשר לוותר על הלימון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 20.04.2020)

כן, אפשר לשים מיץ תפוזים או מים במקום מיץ הלימון.

Avatar
נורית (17:13 6.04.2020)

העוגיות טעימות מאד
הבצק נוח לעבודה
תודה רבה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 6.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
ציפי (16:57 30.03.2020)

יש אולי תחליף לביצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 30.03.2020)

אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

Avatar
לאה (14:49 5.08.2020)

שמעתי שבבצקי עוגיות כדאי לשים רק חלמון. האם חייב ביצה שלמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 5.08.2020)

זה מומלץ בבצקים שמכילים חמאה.
אפשר לשים חלמון וכמה כפות מים לפי הצורך.

Avatar
ליזה (09:18 30.03.2020)

היי,
האם ניתן להשתמש בכוסות מדידה באותן הכמויות?
תודה ורק בריאות🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:16 30.03.2020)

היי ליזה,
אם זאת כוס מדידה בנפח 240 מ"ל אז כן.

Avatar
לוטוס (21:22 28.03.2020)

יצא מהמם!!!
העוגיות יצאו טעימות בטירוף ובלי הרבה עבודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 28.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
זיוית (19:49 23.03.2020)

היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?,

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 23.03.2020)

כן אפשר.

Avatar
ציפי (17:47 22.03.2020)

האם יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן רגיל ומה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

Avatar
אלישבע (14:25 22.03.2020)

האם אפשר להמיר את החמאה לשמן, זה יוצא טוב?
ואם כן, כמה שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

Avatar
יעל (10:18 22.03.2020)

יש אפשרות להמיר לפרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:10 22.03.2020)

יכול להיות שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס שמן רגיל אבל זה ישנה את המרקם.

Avatar
שלי (14:33 19.03.2020)

היי, יש לי קמח תופח וקמח כוסמין מלא, אפשרי? האם כדאי לערבב ביניהם? או שרק אחד מהם עדיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 19.03.2020)

שימי כוס קמח תופח + כוס קמח כוסמין מלא.
אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

Avatar
גלית (11:02 23.03.2020)

אפשר רק קמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:57 23.03.2020)

אפשר אבל לדעתי העוגיות יתפחו קצת ויהיו במרקם קצת יותר רך.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.