זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
3 כפות (40 ג’) סוכר
שליש כוס (65 ג’) שמן
1 ביצה
כף (16 ג’) טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה היטב לפני שימוש)
כף (20 ג’) דבש
חצי כוס (65 ג’) חלבה מפוררת
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ונוחה לעבודה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים).
*הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים ולהמשיך ללוש. אם הבצק יוצא דביק- יש להוסיף בהדרגה כמה כפות של קמח.
-מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס”מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.
-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
הכנתי את המתכון יצא מושלם וטעים טעים
נראה מעולה!
תודה רבקה
קל וטעים….אי אפשר להפסיק….
שמחה לשמוע💜
תודה שמחה
היי אפרת, תודה על המתכון
אם אין לי חלבה מפוררת אבל יש לי ממרח חלבה – זה ייצא טוב? ואפשר להחליף את הטחינה ולשים במקומו ממרח חלבה? אם כן כמה? תודה
היי אור,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להחליף את הטחינה בכף גדושה ממרח חלבה ולוותר על חלבה מפוררת.
היי, אם אין לי חלבה? חייב?
היי,
אפשר לוותר על החלבה אבל היא מוסיפה מאד.
הכנו ויצא מוששש🤤 ממש טעים וגם קטנים ויפים
תודה על המתכונים!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
ואהוו… עוגיות ממש טעימות.
הכנתי עכשיו לכבוד שבת קודש (בשינוי קטן, ויתרתי על הביצה ובמקומה הוספתי יותר טחינה).
ממליצה להכפיל כמויות.
תודה רבה על השיתוף.
שבת שלום
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
ערב טוב
האם הקמח הזה טוב?
היי,
כן, אפשר להשתמש בקמח מלא.
האם אפשר לקחת חלבה רגילה (גוש)ולפורר אותה?
היי אהובה,
כן, זו הכוונה במתכון🙂
אפשר לוותר על החלבה המפוררת?
כן, אפשר לוותר.
אהלן 🙂
האם אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר במשך יממה עד להכנת העוגיות עצמן?
היי,
לא מומלץ להשאיר את הבצק יותר מכמה שעות במקרר.
אני רוצה להכין אך פחות אוהבת את הטעם של הטחינה במה אפשר להחליף?
היי,
אפשר לשים כף ממרח חלבה או ממרח שקדים במקום.
עוגיות ממש ממש טעימות!! אהבתי!!
הטעם של החלבה מאוד עדין, מי שאוהב חושבת שכדאי להוסיף עוד..
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף❤
של ם אפרת,
אפשר להקפיא את העוגיות?
היי,
כן, אפשר.
היי
אפשר עם חלווה מסולסלת?
ואם כן אז מה לעשות?:)
היי,
אפשר עם חלווה מסולסלת (או שיערות חלווה), פשוט לפורר בדומה לחלווה רגילה.😊
תודה רבה!
ואוו יצא לנו עוגיות טעימות ממש
תודה רבה 🤗😋😋😋
90 עוגיות במקום 25-30😂
עשינו קטנות ודקות יצא 💣(פצצה)
שמחה שאהבתם🌺
יש לי ממרח שומשום מתוק (טחינה ממותקת קלות). האם יתאים? צריך לשנות משהו?
אני חושבת שכן.
אם זה ממותק אני חושבת שאפשר להפחית חצי כף מכמות הסוכר.
האם יש אפשרות לוותר על הביצה ולשים משהו אחר כדי לטבען את העוגיות?
תודה
מישהי שיתפה בתגובות שהכינה בלי ביצה והוסיפה כף טחינה גולמית.
היי, יש מצב לשים משהו אחר במקום אבקת אפיה? נגיד סודה לשתיה עם קצת מיץ תפוזים או משהו אחר?
תכיני בלי אבקת אפיה.
אני לא רוצה להוסיף חלבה, אבל עדיין רוצה שישאר הטעם של זה בעוגיה. כמה כפות טחינה צריך להוסיף במקום החלבה?
היי אוסנת,
אפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה נוספות אבל רק בתנאי שהבצק לא דביק מידי. לכן כדאי להוסיף בסוף ולפי הצורך.
הכנתי הבוקר במהירות, כדי שיהיה לי למשלוח מנות. השתמשתי ב-2/3 קמח מלא ו-1/3 לבן. במקום דבש שמתי סירופ מייפל. במקום סוכר – סטיביה. יצא טעם גן עדן. תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה?
5-6 ימים.
עוגיות באמת מעולות!
המלצה לטבעונים: הכנתי בלי ביצה ובתוספת כף טחינה גולמית
יצא פריך וטעים
תודה רבה (:
תודה תהילה 🙂
האםהכף טחינה יכולה להיות במקום הביצה?
כן.
הי אפרת.
האם אפשר להשתמש בממרח חלבה?
תודה מראש
מוניקה
היי מוניקה,
במקום כף טחינה גולמית אפשר לשים כף ממרח חלבה.
אם אין לך חלבה מפוררת לא נורא. זה פשוט ייצא יותר עדין בטעם.
הי, האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? אם כן אז מה הכמות?
תודה
כן. אפשר לשים 65 גרם חמאה.
אפרת תודה על אתר עם מתכונים מושלמים! האם ניתן לשים סילאן במקום דבש? והאם אפשר להשתמש בממרח חלבה?
תודה רבה
אפשר לשים סילאן (אבל עדיף מייפל אם יש לך).
במקום כף טחינה גולמית אפשר לשים כף ממרח חלבה.
אפשר להשתמש בסוכר במקום דבש?
כן. אם התערובת יוצאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף 1-2 כפות מים.
היי
במה אפשר להחליף את החלבה?
אפשר להכין גם בלי חלבה.
אפרת תודה רבה, אני נהנית מהאתר כרגיל. רציתי לשאול אם אפשר להכין כדורים ולשטח במקום לרדד והאם אפשר להכין את העוגיות במיקסר. תודה רבה!
היי זמירה,
אפשר להכין במיקסר וליצור כדורים ולשטח לעובי כחצי ס”מ.
שבוע נפלא 🌷
היי אפרת
אם אני שמה קמח תופח במקום קמח רגיל מה הכמויות ?
היי שרון,
בכמויות שבמתכון יש פחות אבקת אפיה משיש בקמח תופח לכן אם לא שמים אבקת אפיה אפשר לשים כוס קמח רגיל + חצי כוס קמח תופח. אם אין לך קמח רגיל שימי כוס וחצי קמח תופח.
הי אפרת!
אני הולכת להכין כמעט את כל השבת מהאתר שלך…
אם אני רוצה כפול בכמות – להכפיל את כל המצרכים, נכון?
כן 🙂
הגעת לאתר שלך בעקבות בת דודה שלי. היא הכינה את העוגיות האלה לפני כשבועיים לארוחת שבת וכולם עפו עליהם.. מתכון סופר מומלץ (למרו שלא הכנתי אלא רק אכלתי)
שמחה לשמוע 🙂
אפרת שלום, אפשר מקמח כוסמין?
ובמקום סוכר להוסיף דבש בנוסף לכף דבש הקיים?
כמו כן אין לי חלבה, זה קריטי?
אפשר להכין מקמח כוסמין ולשים 3-4 כפות דבש (סוכר אין צורך לשים). אם הבצק יוצא קצת דביק יש להוסיף מעט קמח.
אפשר להכין גם בלי החלבה.
הכנתי את העוגיות היום והן יצאו מדהימות!
איך וכמה זמן שומרים אותן?
פשוט מתכון מנצח
שמחה שאהבת 🙂
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
היי אפרת,
הגעתי לאתר שלך דרך המתכון לעוגת לימון ואני בשוק מהמתכונים המדהימים שיש לך פה..
רוצה להכין עם הילדים שלי את עוגיות החלבה ותוהה איזו טחינה לקנות שלא תורגש יותר מידי..
טחינה גולמית רגילה אולי?
כן, טחינה גולמית רגילה.
מדובר בכף אחת בלבד כך שהילדים לא מרגישים את הטעם של הטחינה.
היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגיות האלה לשבת.. מחר אלך לקנות טחינה.. יש לך חברה או סוג שאת ממליצה עליהם לעוגיות האלה? המון תודה על מתכון חדש
היי אסי,
לא משנה החברה של הטחינה, רק שימי לב שלא רשום על האריזה “משומשום מלא” כי אז הטעם יהיה חזק.
יום מקסים 🙂
שכחתי לשאול אם אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית? והאם להשתמש בהכי גדולה או אחת לפני?
אפשר. עדיף בענקית ויש לרפד אותה בנייר אפיה.
יש אפשרות לעשות את זה בגרסה ללא גלוטן עם קמח כרגיל? אם כן כמה ממנו לשים והאם עוד משהו משתנה?
באיזה שמן להשתמש?
טחינה גולמית 100 אחוז שומשום זה בסדר? צריך להכין אותה או ישר מהקופסה?
איזו חלבה לקנות? לרוב קונה קלאסית וניל של בארכה? זה בסדר שזה וניל?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן (אותו יחס).
שמן קנולה.
כן. ישר מהקופסה.
זה בסדר גמור החלבה שאת קונה.
מה אפשר לשים במקום חלבה?
אפשר לשים רבע כוס אגוזים טחונים או שוקולד צ’יפס או 50 גרם שוקולד קצוץ.
מצטערת!!!!!
זה ממש דחוף אני באמצע!
אם הבצק גמיש בלי ביצה אז אין בעיה.
אם קשה לך לעבוד עם הבצק תוסיפי ביצה ותלושי אותו.
שכחתי לשים בבצק ביצה,זה נורא?
יש אפשרות להכין עם קמח מלא 80% / 100% ? ובמידה וכן האם יש שינוי במתכון?
עדיף להשתמש בקמח מלא 80%.
אם הבצק יוצא יבש או פירורי תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך. ממליצה להשתמש בביצה גדולה.
הכנתי עם חצי קמח לבן וחצי קמח מלא. בגלל הקמח מלא, הוספתי עוד מים ואז העוגיות
יצאו לחות ולא קריספיות. ממליצה לא עם קמח מלא…
היי מרב,
באיזה כוס השתמשת למתכון?
בשביל שהמרקם ייפגע צריך לשים הרבה מים. כמה מים הוספת?
היי חייבים עם חלבה ?
אפשר להכין גם בלי החלבה.
טוב לא יכולתי לחכות אז הכנתי (בלי דבש)
יצא פשוט טעים ברמות
תודה על כל המתכונים השווים
זריזה 🙂
שמחה שיצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.
ממש בא לי לנסות! אפשר עם קמח כוסמין?
אפשר עם קמח כוסמין. יכול להיות שהמרקם ייצא קצת יותר נימוח אבל טעים 🙂
נשמע טעים וקל במיוחד,
נתקעתי בלי דבש יש אפשרות להכניס משהו אחר במקום?
אפשר סירופ מייפל אם יש לך. אם לא, שימי כף סוכר וכף מים.