זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות
מס’ מנות: 15 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1+1/3 (כוס ושליש) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף סוכר
2 כפות מלאות דבש
1/3 כוס שמן
20 גרם חמאה/ מרגרינה
1 חלמון (צהוב של ביצה)
*2 כפות סוכר לציפוי
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה בעזרת כף את הקמח, אבקת סודה לשתיה, כף סוכר, 1/3 כוס שמן וחלמון של ביצה.
-מניחים בקערית 20 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות דבש וממיסים במיקרוגל מס’ שניות בודדות. מערבבים לתערובת נוזלית אחידה ומערבבים עם שאר החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד.
-יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות. מפזרים 2 כפות סוכר בצלחת שטוחה וטובלים את העוגיות בסוכר משני הצדדים.
-מניחים במרווחים על נייר האפיה ואופים במשך 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים (העוגיות יוצאות מהתנור רכות אך מתקשות לאחר צינון).
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
אפשר לשים קמח תופח? ואם כן, להוריד את הסודה לשתייה?
פחות מומלץ. העוגיות ייצאו פחות פריכות
היי שלום האם אפשר לשים שמן קוסקוס במקום מרגרינה?
כן.
אפשר במקום הדבש לשים סילאן?
אתר מדהיםם ומתכונים נהדרים!!!
אני חושבת שכן.
גרסת ההדפסה לא נוחה, אפשר לשפר את זה?
איזה שיפורים היית רוצה לעשות?
שיהיה אפשר להדפיס בגודל רגיל. ניסיתי כמה פעמים בכל מיני מניפולציות וההדפסה תמיד יוצאת מאוד קטנה.
כדאי לשנות פריסה לאורך ולא לרוחב. אצלך זה הדפיס לרוחב.
מה הכוונה הדפסה קטנה? הפונט קטן?
כן, הפונט קטן גם לאחר פריסה לאורך.
הפונט נראה קטן בתצוגה המקדימה אבל אחרי שמדפיסים זה נראה יותר טוב.
אפשר גם להגדיל את הפונט ע”י לחיצה על “הגדרות נוספות” ו”שנה קנה מידה” ואז להגדיל ל120 או יותר. צירפתי צילום מסך.
תודה רבה, אנסה זאת.
וללא קשר – המתכונים שלך נפלאים, תודה וחג שמח!
במה ניתן להמיר את הביצה ??
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כף דבש במקום כף סוכר (סה”כ 3 כפות דבש) וזה יעזור להדבקת החומרים.
היי המתכון נראה ממש מעולה!! יש אפשרות להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן?
אפשר לשים 3 כפות שמן במקום החמאה/מרגרינה (סה”כ כחצי כוס שמן לכל המתכון).
בוקר אור!
תיקון: טעם הדבש מודגש מספיק (והן מאד טעימות!).
שבת שלום!
תודה דבי 🙂
שבת שלום
אפשר להקפיא לר”ה?
תודה!
שלום לך אפרת,
יצאו מאד טעימות!
רציתי לדעת אם אמור להיות קצת קשר לשמור על צורת העוגיוה אחרי הטבילה בסוכר, או שזה משהו בבצק אצלי?
הייתי צריכה הרבה מאד סוכר כדי לצפות, יש לך רעיון למה?
לא מאד מורגש הדבש, ככה זה?
הרבה תודה!
היי דבי,
פעם הבאה את יכולה לשים ביצה שלמה ואז הבצק יהיה יותר נוח לעבודה.
העוגיות בטעם עדין של דבש. אפשר להוסיף כף דבש נוספת כדי לחזק את הטעם של הדבש ולהפחית מכמות הסוכר לחצי כף.
אפשר להקפיא את העוגיות בשקית אטומה היטב.
רציתי משהו מהיר אבל לא מסובך
עשיתי את עוגיות הדבש
מאווווד דמומללללץץץ
טעים ואינו מתוק מדי ולא מפריע וישנו טעם של דבש
טבלתי את העוגיות האחרונות בסוכר + קינמון
גם המראה של העוגיות נחמד ואינן עושות בלגן כולה ערבב ואפה
תוה על המתכון הממש טעים וקל
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
היי נראה מדהיםםם. חמותי תהרוג אותי אם אשים מרגרינה 😉
כמה שמן אפשר לשים במקום?
היי מירי 🙂
את יכולה לשים 3 כפות שמן במקום המרגרינה (סה”כ כחצי כוס שמן לכל המתכון).
מכינה פעם שלישית ובכל פעם כמות כפולה.. טעים בטירוףףף!!!
איזה כיף לשמוע! תודה מוריה 🙂
מתי טובלים את העוגיות בסוכר לפני שמכניסים לתנור או אחרי שהן יוצאות מהתנור?
היי טל,
טובלים את העוגיות בסוכר לפני האפיה. מכינים עוגיות מהבצק, טובלים כל עוגיה בסוכר משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה. אח”כ אופים.
יום נפלא 🙂
אפשר להשים גם את החלבון?
אפשר לשים את כל הביצה אבל אולי זה יגרום לבצק להיות דביק. אם זה קורה פשוט תוסיף מעט קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה.
אפשר אבקת אפיה במקום סודה לשתיה?
הי רותי, אני מניחה שאפשר.
אפשר לשים שמן במקום מרגרינה?
הי מיכל,
אפשר אבל מניסיון יוצא יותר טעים עם מרגרינה או חמאה.
חג שמח!