זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
1 ביצה קטנה
50 גרם חמאה או מרגרינה או שמן קוקוס בטמפ’ החדר
1/3 כוס סוכר חום (ניתן להחליף ב 1/3 כוס “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר)
1/2 כוס גרנולה ללא שמן וסוכר
1/3 כוס קמח מלא
1/4 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית אבקת קינמון
2 כפיות קוקוס
קורט מלח
1/4 כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת עיסה אחידה (מעט דביקה).
-מסדרים נייר אפייה על תבנית ויוצקים באמצעות כפית כדורים, מניחים בתבנית ומשטחים מעט (לצורת עוגייה עגולה ושטוחה).
-אופים כ 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים.
*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו רכות בתוכנן, הן מתקשות ונעשות פריכות בחוץ.
עוגיות גרנולה בריאות, עוגיות בריאות, עוגיות גרנולה ללא סוכר
היי אפרת! אני תמיד מכינה את המתכון ״גרנולה ביתית״ שלך מהאתר פה (בלי פירות יבשים). אני יכולה להשתמש בגרנולה הזאת לעוגיות ? (יש במתכון שמן ומייפל). אם כן – אילו מוצרים לשים/ אילו לוותר עליהם? תודה!
כן בטח:)
את יכולה לוותר על הקינמון הקוקוס והאגוזים כי כבר יש את זה במתכון של הגרנולה הביתית.
מייפל אפשר לשים רבע כוס. חמאה תשאירי 50 גרם.
יצא מעדן!!!
מומלץ להכפיל כמויות
הוספתי גם שוקולד ציפס
תודה שרה❤️
מה אפשר לשים במקום קוקוס וקינמון?
אפשר לוותר על זה.
איזה טעיםםם
שמתי שתי כפות שמן קוקוס מוצק
וביצה L כי זה מה שהיה לי
וסוכר לבן
יצא שלימותת
שמחה שיצא טעים❤️
אפרת שלום, תודה על המתכון, יצא מצויין השתמשתי בקמח כוסמין מלא. האם אפשר להמיר לקמח שקדים?
היי אלה,
נראה לי שעדיף לשלב קמח שקדים עם קמח כוסמין מלא.
נראה מצויין
כמה קלוריות בעוגיה?
שמחה שהמתכון מצא חן בעיניך(:
מצרפת לך קישור לאנלייזר מתכונים:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
צהורים טובים אפרת !!
האם במקום שמן קוקוס אפשר שמן רגיל?
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להמיר שמן קוקוס ברבע כוס שמן.
היי אפרת
אני רוצה שהעוגיות יצאו בצורה יפה,
האם אפשר לפני שאני מכניסה לתנור להשים את העוגיות שעוד לא מוכנות בתוך סיליקון עם צורות ?
היי,
את מתכוונת לאפות בתוך תבניות סיליקון? או רק ליצור את הצורות בעזרת תבניות סיליקון?
אפשר לאפות בתוך התבניות (המרקם ישתנה מעט). אם התכוונת שלא לאפות בתבניות- יהיה קשה לחלץ את העוגיות מהן כדי לאפות.
היי
התכוונתי לאפות בתבנית שיש בתוכה כמה צורות עגולות זה מסיליקון ופשוט לאפות
היי יקרה
אני יכולה להשתמש במקרי שקדים נוזלי במקום שמן ?
היי,
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת… האם הכוונה לשמן שקדים?
מתכון מאלף!!! אלפי תודות!!!
לא מבינה רק למה הכמות הקטנה הזאת מראש להכפיל כמויות אפילו 3 …
הוספתי יותר אגוזים וגם שקדים
קצת טחינה
וחצי כוס קוקוס
פריך קריספי יאמייייי
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
אפרת יצא מהמם!!!
אין כמוך!
השתמשתי ברסק תפוחים במקום שמן
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
הי במקום 50 גר חמאה ,מה כמות שמן קוקוס אפשר לשים לפי כוסות?
היי ריקי,
יש לשים רבע כוס שמן קוקוס.
בהצלחה!
אפשר במקום החמאה/שמן קוקוס לשים שמן רגיל? ואם כן כמה?
בנוסף, יש לי גרנולה עם סוכר, אפשר לוותר על הסוכר הרגיל ?
היי שריאל,
אפשר לשים רבע כוס שמן, ואם משתמשים בגרנולה עם סוכר אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-3-4 כפות.
בהצלחה!
היי…שאלה: האם אפשר להוסיף לעוגיות נטיפי שוקולד לבן ואם כן אז כמה?
תודה
היי שושי,
כן, אפשר להוסיף שליש כוס שוקולד צ’יפס(:
תודה רבה על התשובה המהירה…יום טוב
יצא מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם אפרת אין עליךךך בעולםםםםםםםםםםםםם
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רוני
שלום אפרת, גרנולה נמכרת בהרבה צורות: עם שיבולת שועל קלויה/ לא קלויה עם שקדים/ גרעיני חמנייה/ צמוקים/ פירות יבשים אחרים. במב כדאי להשתמש?
לא משנה. אם יש אפשרות בחירה אז עדיף ללא פירות יבשים/צימוקים.
תודה רבה על התשובה המהירה
שאלה נוספת, מערבבים ידנית או במערבל, יש חתיכות של
חמאה
מערבבים ידנית.
יש להשתמש בחמאה רכה ואז אין בעיה (יש להוציא אותה מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההכנה כדי שתתרכך).
תודה רבה,
הכפלתי כמויות פי 2. שמתי 100 גר חמאה, ראיתי שכתבת למי שמכפילה פי 2 להוסיף רבע כוס שמן. 100 גר חמאה זה יותר מידי?
היי רבקה,
אין בעיה שמכפילים כמות לשים 100 גרם חמאה😀
תודה, העוגיות טעימות מאוד.
אצלי הן גם משתטחות ונדבקות אחת לשניה אבל הפרדה קלה לאחר האפייה פותרת את הבעיה. השתמשתי בקמח אוסם והמרתי שליש כוס סוכר אחת בשליש סירופ מייל -אולי בגלל תוספת הנוזלים הן משתטחות.
כן, זאת כנראה הסיבה 🙂
יש תחליף לאבקת קינמון?, אפשר להשתמש הקמח רגיל?
אפשר להשתמש בקמח רגיל ולוותר על הקינמון.
היי אפרת,
יצא ממש טעים
כרגיל למתכונים שלך
תודה רבה😊
נראה מצוין 🙂
תודה רותם
היי אפרת,
יש לי רק ביצים גדולות אפשרי גם.
גרנולה עם פירות אפשר גם?
כן לשתי השאלות.
היי אפרת, המתכונים שלך מדהימים אחד אחד!
רציתי לשאול – אפשר לוותר על הקוקוס והאגוזים? כדאי להחליף במשהו אחר?
תודה!
כן אפשר לוותר.
הי דבר ראשון תודה על האתר הוא מושלם! דבר שני הם אפשר להחליף גרנולה במוזלי.. באופן כללי במתכונים של עוגיות גרנולה.. תודה!
היי אפרת,
אם הכוונה לתערובת מוזלי קנויה אז כן.
כשכתבת גרולה התכוונת לגרנולה מוכנה שקונים בסופר או שיבולת שועל.
הכוונה לתערובת גרנולה מוכנה שקונים בסופר.
יש מצב להמיר את הסוכר בדבש או סילאן?
אם כן, כמה?
אפשר להמיר ב 4-5 כפות דבש.
אני מאוד לא מרוצה.. מסיבה שהעוגיות נמצאות בקטגוריה של “בריא” והן לא בריאות.
קמח לא בריא (למרות שניתן להחליף בקמח חומוס), סוכר חום או לבן או כחול או ורוד בכל צבעי הקשת וכל התחליפים של הסוכר לא בריאים, אבקת אפיה) חבל להטעות אנשים.
לפי מה שאת רושמת שום דבר לא בריא. עדיף כבר לא לחיות כי גם לנשום לא בריא בגלל זיהום אוויר.
אגב, העוגיות אליפות!
היי
רציתי לשאול אם יילך טוב עם קמח לבן?
כן.
1. מה אמור להיות המרקם כשהן מוכנות? בדקתי אחרי רבע שעה הן היו רכות.. חזרתי אחרי עוד 7-8 דקות והן נשרפו לגמרי ):
2. הבלילה אמורה להיות עיסתית או שעשיתי משהו לא בסדר?
תודה!
היי גלי,
העוגיות יוצאות מהתנור במרקם עדיין רך אבל מתקשות לאחר קירור. בדר”כ מספיק להן 15-20 דקות.
הבלילה אמורה להיות עיסתית ודביקה.
תודה רבה! מתה על האתר שלך!
בתור אישה שלא אוהבת לבשל (בלשון המעטה) המתכונים שלך מאוד ידידותיים(:
שמחה לשמוע 🙂
תודה גלי 🌷
היי, האתר שלך מהמם! מתכונים פשוט מוצלחים!
רציתי לשאול, הכנתי גרנולה בבית ויש בה כבר סילאן וקצת סוכר חום. האם להוסיף לעוגיות עוד ממתיקים?
תודה מראש!
היי שיר,
כדאי לשים לפחות רבע כוס סוכר.
יום מקסים 🌺
במה אפשר להחליף את הביצה?
צריך משהו שידביק את החומרים. אפשר לנסות לשים 4 כפות סירופ מייפל או דבש במקום הסוכר.
צהרים טובים במקום סוכר כמה סוכרלוז אני שמה? זה בא בשקיות.
תודה רבה ויום מקסים
אני מניחה ש- 4 שקיות עשויות להספיק. זה יהיה במתיקות מעודנת.
העוגיות האלה פשוט ממכרות!!
כל כך טעימות (ויתרתי על האגוזים ובכל זאת יצא ממש טעים)
שמחה שאהבת 🙂
תודה איילת
היי,
האם אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן או סוכר חום בהיר?
כן אפשר.
תודה רבה על האתר
הכל ממש טעים!!!!
האתר הזה ממש טוב !!!
תודה רבה!!
תודה שרה 🙂
אפרת היקרה,
עוד מתכון שלך מוצלח ביותר.
הכנתי כמות כפולה לפי ההסברים שלך באחת התגובות, הכנתי עם שמן במקום חמאה מקמח כוסמין מלא והוספתי שברי שוקולד מריר ללא סוכר, יצא ת ע נ ו ג 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה נעמה 🙂
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין עם אותן הכמויות? תודה!
כן, אפשר.
היי
אני ממש אוהבת את האתר שלך וכל פעם עושה מתכון אחר.
רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הגרנולה בשיבולת שועל?
היי אפרת,
אני חושבת שאפשר בתנאי שמדובר בשיבולת שועל עבה ולא דקה.
היי, שאלה – לכמה ימים העוגיות נשמרות? והאם אפשר להכפיל כמויות? אם כן איך עושים, כי אני שמה רבע שמן במקום החמאה
תודה 🙂
היי אורטל,
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר 5-7 ימים.
אפשר להכפיל כמויות:
2 ביצים קטנות
חצי כוס שמן
2/3 כוס סוכר חום (ניתן להחליף ב 1/3 כוס “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר)
כוס גרנולה ללא שמן וסוכר
2/3 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
2/3 כפית אבקת קינמון
4 כפיות קוקוס
קורט מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים
תודה רבה! עוגיות ממש טעימות, ובכלל מזל שיש את האתר שלך, כל פעם מכינה משהו אחר 🙂
תודה אורטל, חנוכה שמח 💛
היי! תודה על האתר, כיפי וטעים!
רציתי לשאול האם ניתן להחליף את החמאה בשמן, ואת הקמח המלא בקמח לבן?
תודה רבה מראש!
כן, אפשר לשים רבע כוס שמן ושליש כוס קמח לבן.
שנה טובה 🙂
אחלה מתכון יצא נהדר!!!
תודה לורי 🙂
שבת שלום
הכנתי!!! פעם ראשונה בחיי 🙂 הוספתי חמוציות, גרעיני דלעת ,נגיעה של סילאן טבעי וזרזיף של תמצית וניל (שמוסיפים ריח מהמם). הכנתי על בסיס שמן קוקוס (כמו שכתבת רבע כוס, אפילו קצת פחות) ונתתי לעיסה להתקרר טיפה במקפיא.איזו הכנה קלה ונפלאה, מהירה וזולה.
נשמע מעולה!
תודה שירלי 🙂
אפשר במקום חמאה לשים שמן קוקוס ואם כן כמה ?
כן, אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.
האם ניתן להכניס למתכון מלית של אוכמניות?
אין לי מושג. לא ניסיתי.
בתמונה זה ניראה מאד יבש.
מה המרקם שלהם כשהם אחרי אפיה?
נימוח או קשה?
העוגיות יוצאות די יבשות ופריכות.
הי אפרת. הכנתי את העוגיות ביום שישי הם יצאו טעימות מאוד!
אבל הייתי רוצה להבין למה הם השתטחו לי מאוד ?השתמשתי במחמאה שהיתה בערך שעתיים בחוץ לכן היא היתה רכה מאוד.
היי שירן,
אני מניחה שזה בגלל שהתערובת היתה חמה ושומנית. פעם הבאה אפשר להכניס את התבנית למקרר כ 15 דקות לפני האפיה ואז לאפות.
אם אין מקום לתבנית, אפשר להכניס את הבצק למקרר לפני שמכינים עוגיות ואז ליצור עוגיות ולאפות (רק חשוב לעבוד מהר כדי שהבצק לא יתחמם).
שבוע נפלא 🙂
עשיתי את העוגיות עם בננה מרוסקת במקום ביצה- יצאו אחלה עוגיות!
תודה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ותמיד יוצאים מוצלחים לעומת מתכונים מאתרים אחרים שניסיתי ולא הצליחו. .. הכנתי את העוגיות עם כמוסוכר (משתמשת כבר שנים במוצר הזה בבישול ואפיה) ועם קמח מלא בלי קוקוס (כי לא היה לי אחרת הייתי שמה) ויצא מעולה! תודה רבה על עוד מתכון מנצח.
העוגיות יצאו ונכנסה לתנור עוגת השוקולד העסיסית שלך…
מיטל
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל וערב נעים.
מה ניתן לשים במקום הקוקוס?
ושזה ישאר דיאטתי?
אפשר פשוט לוותר על הקוקוס.
אני מאד אוהב את העוגיות האלו אני תמיד עושה כמות פי 4 כי זה מתחסל ומחליף את הסוכר בממתיק
עברתי לפני חודשיים לטבעונות, אז חמאה וביצה כבר לא אופציה…. איך אפשר להחליף אותם? ועדיין לעשות כמות פי 4? תודה
היי עידן,
נסה להמיר את הביצה בבננה קטנה מעוכה.
במקום חמאה נסה לשים רבע כוס שמן + כף שמן נוספת.
בגלל שזה ניסיון ראשון אני ממליצה להכין את הכמות במתכון. אם זה יוצא מוצלח אח”כ תוכל להכפיל כמויות.
בהצלחה 🙂
סבבה אנסה….בקשר לתנור לאפות על טורבו או רגיל?
אפיה בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון).
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה? ובמקום בננה בתחליף ביצה טבעוני? (מגיע באבקה כזה)
היי עידן,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה. לגבי תחליף אבקה, לא ניסיתי אבל אם זה עובד בעוגיות אחרות אז אני מניחה שיעבוד גם פה (אני רק מקווה שזה ידביק את החומרים).
היי (:
יש לי רק קמח תופח בבית, כמה לשים? והאם בכל זאת להשתמש באבקת אפייה? תדה
היי ענת,
שימי שליש כוס קמח תופח וותרי על אבקת האפיה.
יצא נפלא.
האם ניתן להשתמש בגרנולה קלויה קנויה? אם לא, יש לך הצעה – מה ניתן לעשות בכזאת?
תודה
כן ליאור, אפשר להשתמש בגרנולה קלויה קנויה.
שבוע טוב 🙂
היי שלום לך רציתי לדעת איך איפשר לעשות תעוגיות האלה לחולי סכרת איפשר בלי סוכר מה איפשר לעשות?
היי נעמה,
במקום סוכר אפשר לשים תחליף סוכר שנהוג להשתמש בו. יש אבקה שנקראת “כמו סוכר” של סוכרזית והיא הכי מומלצת באפיה. היחס הוא גם אותו יחס של סוכר רגיל.
אם יש תחליף סוכר אחר שמשתמשים בו תרשמי לי איזה ואני אנסה לעזור לך עם המינון.
שלום (:
2 כפיות קוקוס האם הכוונה לקוקוס טחון או שמן קוקוס?
תודה
היי עפר,
הכוונה לקוקוס טחון.
יום נפלא!
לגביי העוגיות גרנולה שאלתי אם אפשר להכין את העוגיות ללא חמאה או שמן ובמקום סוכר לשים סילאן. לתשובתך תודה
היי אורנה,
לא מומלץ לוותר על החמאה. אפשר לפחות להמיר ברבע כוס שמן (אחרת העוגיות עלולות לצאת רכות ויבשות).
אני מניחה שאפשר להמיר ב 4-5 כפות סילאן רק צריך לקחת בחשבון שכתוצאה מכך יחס הנוזלים ישתנה במתכון ויכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר גרנולה כדי לייצב את התערובת (אם היא יוצאת נוזלית מידי).
חייבת לדווח , הייתי מאד סקפטית ,אבל יצאו ממש נהדר , לא היה לי שוקולד אז שמתי צימוקים במקום , פעם הבאה שוקולד .
תודה רבה
תודה לני, שמחה לשמוע 🙂
טעיתי , את אלו לא הכנתי , הכנתי את עוגיות הגרנולה עם הטחינה… מצויינות
אוקיי גם טוב 🙂
שלום הכם העוגיות יכולת להישאר בתוך קופסא יותר משבוע בלי שיתיבשו…ויתקלקלו הכוונה אם ישלהם חיי מדף.
תודה גל ים
היי גל ים,
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל) עד שבוע.
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום קמח? קורנפלור?
היי אוריה,
אני מניחה שאפשר לשים קמח ללא גלוטן (קונדיטור). קורנפלור זה בעדיפות שניה 🙂
יום נפלא!
היי המתכון נראה מצויין!!
יש אפשרות להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל?
תודה ליה .
כן ליה, אפשר.
שבת שלום 🙂
שלום,
מה זה אומר גרנולה? קוואקר?
תודה,
ליהי
היי ליהי,
גרנולה הכוונה לתערובת מוכנה של שיבולת שועל עבה (לא קוואקר דק) עם אגוזים מכמה סוגים ולפעמים גם עם פירות מיובשים.
היי אם אני רוצה במקום החמאה לשים שמן? וכמה לשים?
היי אדוה,
שימי רבע כוס שמן.
שבוע נפלא 🙂
שלום !!!
האתר מדהים ואני נהנת מהמתכונים וההסברים שנתנים.
שאלה לגבי עוגיות הגרנולה יש אפשרות לבתר על הסוכר?
היי אפרת,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
אפשר להחליף את הסוכר ב3-4 כפות סילאן או בתחליף סוכר אחר במתיקות של כשליש כוס סוכר.
בלי להמתיק בכלל לא מומלץ כי העוגיות יהיה חסרות טעם.
הי.. העוגיות בתנור..
החלפתי את החמאה במחמאה ומשום מה נראה לי ש50 זה המוון.. מפחדת שיצאו עוגיות בטעם חמאה.. יש מצב?
היי יהודית,
את לא אמורה להרגיש את הטעם של המחמאה. שמת 50 גרם, הכוונה לרבע חבילת מחמאה נכון?
היי, את יודעת כמה קלוריות יש בערך בכל עוגייה??
לא שירן 🙂
זה יצא מעולה
אבל לפי מה שאני זוכרת בפעם שעברה המתקון היה ששונה מהמתקון הזה
אוהבת אותך ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
תודה ליה! שמחה לשמוע.
זה אותו מתכון. יש כמה מתכונים דומים אז אולי הכנת פעם שעברה מתכון אחר 🙂
אפשר לשים במקום הסוכר חום סירופ אגבה? ואם כן כמה על מנת שישמור על המתיקות?
היי מיכל,
לדעתי כדאי שתשימי באותה כמות של הסוכר, הכוונה שליש כוס.
הן יצאו לי מלוחות ושמתי טיפונת טיפונת מלח.. מעניין מה עשיתי לא בסדר
היי רחל,
מוזר. יכול להיות ששמת מלח במקום סוכר? 🙂
אה עוד משו
אפשר לוותר על האגוזים?
כן, אפשר.
היי
אני רוצה להכפיל כמויות ורוצה את זה פרווה
יש לי רק 50 גרם מחמאה, זה יספיק?
היי לי,
אם את מכפילה כמויות שימי בנוסף ל50 גרם מחמאה גם רבע כוס שמן.
בהצלחה ויום נעים 🙂
סבבה תודה
להכפיל פי 2 שכחתי לכתוב
האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה, ואם כן בכמה?
כן אורלי, בהחלט.
שימי 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא המומס).
האם ניתן לעשות עם קמח כוסמין מלא במקום?
והאם ניתן להכין עם שיבולת שועל דקה במקום הגרנולה?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ולא מומלץ לוותר על הגרנולה במקרה הזה, העוגיות ייצאו פחות פריכות.
היי. מחפשת עבודה יום הולדת ללא סוכר. יש לך?
היי תמר,
מצרפת קישור למתכוני עוגות ללא סוכר. יש שם עוגת שוקולד שיכולה להיות אופציה.
יום נעים 🙂
הכנתי ויצא נהדר! החלפתי את החמאה בשמן קנולה ובמקום הקוקוס הוספתי 2 כפות שומשום. על הדרך זרקתי קצת אבקת אגוז מוסקט וזה נתן ארומה וריח נהדר בכל הבית. תודה!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
מתכון מעולה!
החלפתי את החמאה בשמן ויצא מצוין+!
תודה!
מעולה! תודה נחמה שחזרת לעדכן 🙂
גמר חתימה טובה
העוגיות יצאו בהחלט טעימות אך משום מה אצלי הן לא השתטחו במהלך האפייה. מה הסיבה לכך?
היי אפרת,
מעולה, העוגיות לא אמורות להשתטח בזמן האפיה.
שמחה שיצאו טעימות, שבוע טוב 🙂
היי, כשכתבת “גרנולה” -אפשר להשתמש בשיבולת שועל מלאה (לא מהירת הכנה)?
היי יפעת,
כן, אפשר להשתמש בשיבולת שועל מלאה.
היי,
האם ניתן להחליף בשיבולת שועל רגילה מהירת הכנה? אין לי גרנולה בבית ומאוד בא לי להכין
תודה 🙂
היי עדי,
אפשר אבל כדי שהעוגיות יהיו פריכות מומלץ לשים יותר אגוזי מלך קצוצים, בסביבות חצי כוס.
שלום!
אליפות,אפשר לעשות ללא סוכר?
היי אפרת,
בלי המתקה בכלל פחות מומלץ אבל אפשר לוותר על הסוכר ולשים במקומו תחליף סוכר במתיקות של כשליש כוס סוכר או 3-4 כפות סילאן.
בהצלחה 😉
אפשר להחליף את הביצה בסילאן??
הי מירב,
לא ניסיתי אבל אולי הייתי מנסה להחליף ב1-2 כפות טחינה גולמית אם אין לך בעיה עם הטעם.
אם תנסי סילאן/טחינה אשמח לעדכון איך יצא.
אפשר להחליף את החמאה בשמן או ברסק תפוחים? ואם כן כמה לשים במקום?
הי מרין,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה לרבע כוס שמן קנולה.
תודה רבה!!! מתכון באמת מעולה 🙂
היי. ..
אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל? ?
כן, אפשר.
לפי התגובת המתכון נשמע מעולה!
הכנתי אותו ובנתים העוגיות בתנור.
עכשיו אני רואה שמהעוגיות וצא נוזל והם מתחילות להתחבר אחת לשניה.. האם הנוזל שיוצא אמור לצאת ובקשר להתחברות זה כי יש להם נטייה להשפך החוצה או שפשוט עשיתי אותם קרובות מדי אחת לשניה ?
הי דניאל,
לגבי הנוזל – השתמשת במקרה בחמאה מומסת במקום בחמאה רכה בטמפ’ החדר?
בכל מקרה תמיד מומלץ לעשות מרווח בין העוגיות כי הן מתרחבות מעט בזמן האפיה.
אשמח לעדכון איך יצא מבחינת הטעם 😉
יצאו טעימות נורא! אפילו שוויתרתי על הקוקוס…
את יודעת כמה קלוריות זה בערך?
הי שני,
שמחה לשמוע שאהבת את העוגיות 😉
לגבי קלוריות אינני יודעת לומר אך אני מאמינה שאפשר למצוא באינטרנט אתרים שניתן באמצעותם לחשב את מספר הקלוריות.
שבוע נפלא!
מתבאסת שהכנתי 🙂 יצא כל כך טעים עכשיו אני צריכה לאכול את הכל!!
איזה כיף לשמוע 😉