זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 30 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן (אפשר לשלב כוס קמח מלא+ כוס קמח לבן)
1 כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
1 כפית (5 ג’) אבקת קינמון
3 כפות מלאות (40 ג’) סוכר
1 ביצה
שליש כוס (65 ג’) שמן
20 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
2 כפות ג’נג’ר טרי מגורד דק
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
2-4 כפות מים (יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את החומרים לפי הסדר בו רשומים. לאחר מכן, לשים מעט עם הידיים עד שמתקבל בצק אחיד.
-יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומשטחים לעוגיות. מסדרים על נייר אפיה.
-אופים במשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מוצאים מהתנור ומצננים.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
עוגיות ג’ינג’ר, עוגיות זנגביל
ראו גם
נחר מכינה אותן!! אפשרי לעשות צורות?או שהצורה תיאבד באפייה?
אני חושבת שאפשר:)
האתר שלך מדהים. בזכותו אני במטבח! אני מחפשת לעשות בית ג’ינג’ר (עם שבלונות). הבצק הזה של העוגיות יתאים והאם זה יהיה יציב? אם לא, היית משנה משהו כדי שיהיה יציב יותר? חייבת תשובה כמה שיותר מהר. המון תודה
היי שרון,
אני חוששת שהמתכון הזה פחות מתאים לבית ג’ינג’ר. הייתי מכינה את המתכון הזה לעוגיות חמאה ומוסיפה לו כף שטוחה ג’ינג’ר טחון.
בהצלחה!
עוגיות מצויינות.תודה על המתכון
שמחה לקרוא שאהבת ❤
הי,
האם יש לך עצה איך להפוך את העוגיות לנטולות גלוטן? באיזה קמח כדאי להחליף ובאיזו כמות?
תודה.
היי גלי,
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם קמח כמו תמי או “כרגיל” באותה כמות.
היי
אפשר לוותר על השוקולד המריר?
כן אפשר.
העוגיות ייצאו במתיקות מעודנת לכן אם רוצים אותן יותר מתוקות כדאי להוסיף כף סוכר נוספת.
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה! פעם ראשונה שאני לא מחרבשת עוגיות…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לילך
ערב טוב,
יצא מאד טעים! טעים ופריך!
(למה לא יוצא לי שטוח אלא גבשושיות?)
בוקר טוב,
גם לי לא יצא חלק לגמרי (ראי בתמונה). יצא לך יותר גבשושי?
שמת שוקולד צ’יפס?
מה נשמע?
מה ההבדל עם שוקולד צ’יפס?
טיפ נוסף שלא יתפוררו, אנא!
תודה לך!
היי 🙂
תשתמשי בביצה גדולה או בלילה של ביצה וחצי אם הביצים קטנות ותוותרי על המים.
אפשר לשים שוקולד צ’יפס. החתיכות בו פשוט יותר מורגשות מאשר עם שוקולד קצוץ.
שלום אפרת ומה שלומך?
אני מאד אוהבת את העוגיות האלו ורוצה לדעת איך אמור הבצק להתקבל
כדי להיות בטוחה שהעוגיות לא תתפוררנה.
(להיום או פעם אחרת).
תודה לך
אגב, קשה מאד לגרר את הג’ינג’ר,
הכוונה בפומפיה?
מקלפים אותו?
שוב תודה!
היי דבי 🙂
הבצק אמור להיות נוח ואפילו מעט דביק. אם הוא יבש ופירורי יש להוסיף עוד מים.
וכן, מקלפים את הג’ינג’ר בעזרת קולפן ומגרדים בפומפיה דקה (אני מקפיאה את הג’ינג’ר וכל פעם מקלפת רק את החלק שאני משתמשת בו ומגרדת אותו כשהוא קפוא).
דחוף!!!
בוקר אור!
הוצאתי נגלה מהתנור והעוגיות מתפוררות, אומנם הן עדין קצת חמות אבל זה סביר?
אם לא, מה לשנות בשאר העיסה?
הן מאד טעימות אבלנמתפוררות.
תודה רבה ושבת שלום!
העוגיות אמורות להיות יציבות.
אם עדיין לא אפית תוסיפי 1-2 כפות מים.
אגב, את משתמשת תמיד בכוס זכוכית עם ידית?
אני כבר מדווחת שהן מעדן!!!
הוספתי לפי הבנתי שמן. לא יודעת אם יעזור לעניין.
את הקודמות אפיתי אחרי שהעיסה הייתה במקרר, זה יכול לגרום להתפוררות אחרי האפיה?
בכל מקרה תודה רבה!
כן, גם שמן טוב. זה עניין של נוזלים שכנראה היו חסרים.
אם כך אז יכול להיות שהתערובת התייבשה קצת במקרר וזה השפיע על המרקם.
שבת שלום 💜
עוגיות מעולות! הכנתי עם חצי קמח כוסמין וחצי לבן, ג׳ינג׳ר טרי וממש טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורה
היי החלטתי לעשות כמה סוגי עוגיות וכאן שאלתי היא במה ניתן להחליף את הסוכר (סילאן אפשרי? )
תודה
לדעתי אפשר להוסיף 3 כפות גדושות סילאן. העוגיות ייצאו במתיקות מעודנת.
לא בטוחה שיהיה צורך להוסיף מים כי הסילאן הוא נוזלי.
היי, האם ניתן להחליף את הקמח בשיבולת שועל?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אם מחליטים לנסות אז אולי כדאי בשלב ראשון להמיר רק חלק מכמות הקמח.
שחכתי לציין שקצת יותר מחצי מכמות הקמח, היה קמח כוסמין.
היי דבי,
העוגיות גם ככה במתיקות מעודנת אז יכול להיות שבשימוש בתבלין זנגוויל ושוקולד 60% היה כדאי להוסיף עוד כף סוכר.
במתכון רשמתי ליצור כדורים קטנים ולשטח בעזרת הידיים, שיטחת את העוגיות לפני האפיה או שאפית אותן כדורים? אני מניחה שאם הן יצאו עבות אז מבפנים הן קצת רכות? כי הן אמורות להיות פריכות.
אפשר להקפיא בשקית אטומה.
שוב שלום לך,
גם אותם עשיתי עכשיו וגם הם מאד מוצלחות!
קצת חסר לי בטעם סוכר, אולי כי השוקולד שלי 60 אחוז?!
שמתי כף תבלין של אבקת זנגוויל ופצפוצי שוקולד.
הם לא יצאו לי שטוחות כמו שלך, אלא יותר כמו הרים קטנים.
הרבה תודה לך!
אפשר להקפיא? תודה!
רק לי ה”בצק” יצא נוזלי לגמרי? עשיתי בדיוק מה שכתוב, ועוד שמתי פחות מ-2 כוסות מים…
באיזה גודל כוס השתמשת? יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל.
מצרפת תמונה של כוס לדוגמה:
ערב טוב אפרת! הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים, כבר כמעט חצי חוסל 🙂 רציתי רק לעדכן שהשתמשתי בתבלין זנגביל במקום טרי כי זה מה שהיה לי. שמתי כפית כמו שרשמת בתגובות אבל הטעם שלו לא הורגש בכלל. אני חושבת שפעם הבאה אשים כף. תודה רבה על המתכון וחודש טוב ומבורך 🙂
מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!
מה דעתכם, האם ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר (לאלה מאיתנו שאסור להם סוכר)? מישהו ניסה ואיך יצא? תודה.
היי אסיה,
אני מניחה שאפשר. אני לא רואה בעיה.
היי
דבר ראשון אני חולה על האתר הזה אני מסוגלת להיות עליו שעות המתכונים ממש קלים וטעימים רצח כל מה שעשיתי פה יצא מוצלח ונשמר
עכשיו לשאלה שלי אני לא הכי אוהבת גינגר כי הוא מאוד חזק וחריף אבל באלי בכל זאת לעשות מכתון עם גינגר האם הגינגר פה יהיה חזק מדי? העוגיות לא יצאו חריפות?
תודה
היי,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר!
הג’ינג’ר לא אמור להיות חזק מידי בעוגיות אבל בכל מקרה אם את פחות אוהבת את הטעם כדאי שתפחיתי כמויות לכף וחצי.
בוקר טוב אפרת,
האם עוגיות אלו ו”עוגיות דבש וסוכר” יוצאות פריכות?
אפשר גינגר מתבלין?
אפשר לשים שוקולד ציפס?
גם אותן אפשר לחתוך בסכין ולפסק בינהן?
תודה רבה לך!
היי דבי,
כן, גם העוגיות האלה יוצאות פריכות (גם עוגיות הדבש והסוכר).
במקום ג’ינג’ר טרי אפשר לשים תבלין ג’ינג’ר (רק שאני מתלבטת לגבי הכמות. אולי הייתי שמה בתור התחלה כפית אחת).
את יכולה לשים שוקולד צ’יפס.
וכן, אפשר לרדד, לחתוך ולרווח.
האם אפשר עם קמח שיפון או כוסמין?
היי שרית,
הייתי הולכת על קמח כוסמין 🙂
מתכונים מעולים! אני אישית שמתי קליפות תפוז.
רעיון מעולה! תודה 🙂
שלום, רציתי לדעת אם במקום לשים אבקת אפייה וקמח אפשר לשים קמח תופח?
היי נעמה,
אני מניחה שאפשר למרות שבקמח תופח יש כמות גדולה יותר של אבקת אפיה אז קחי בחשבון שהעוגיות יתפחו מעט יותר.
בהצלחה 😉
במה ניתן להחליף את המרגרינה\חמאה?
הי שירה,
את יכולה לשים במקום עוד כף שמן (בנוסף לשליש כוס) אבל קחי בחשבון שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות מבחינת הפריכות.
במקום שוקולד שמתי כשלוש כפות שוקולית. יצא מדהים. הג’ינג’ר ממש מורגש וזה נפלא
היי יעל,
שמחה שאהבת!
תודה ושבוע טוב 🙂
אוהו .זה בדיוק מה שחפשתי.סליחה אם אני משגעת אותך אין לי ג’ינג’ר זה קריטי?
למרות שאלו עוגיות ג’ינג’ר את יכולה להכין אותן גם בלי הג’ינג’ר ועדיין ייצא טעים 🙂 יהיה להן פשוט טעם של קינמון עם נגיעות שוקולד.