זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
3/4 (95 ג’) כוס קמח מלא
כוס (95 ג’) שיבולת שועל דקה (קוואקר)
חצי כוס (50 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק
חצי כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון
2 כפות (14 ג’) קוקוס טחון
שליש כוס (65 ג’) שמן קנולה (או שליש כוס שמן קוקוס מומס)
בננה קטנה מעוכה
4 כפות (70 ג’) סירופ מייפל טבעי (ניתן לשלב כף סילאן + 3 כפות מייפל)
2 כפות זרעי צ’יה טחונים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה: קמח מלא, שיבולת שועל, אגוזים, סודה לשתיה, קינמון, קוקוס, שמן, בננה מעוכה וסירופ מייפל. בסוף מוסיפים את זרעי הצ’יה ומערבבים.
-יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ. מניחים על נייר האפיה ומשטחים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-6 ס”מ.
-אופים בתנור במשך כ-18 דקות, עד שהשוליים מתחילים להשחים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
הערה: העוגיות הן במתיקות מאוד מעודנת לכן מי שאוהב מתוק כדאי שיוסיף לתערובת 2 כפות סוכר.
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- בקלוואה |
- רוזלך |
- עוגיות כדורי שלג |
- מגולגלות תמרים |
- עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים
אין לי מספיק אגוזים וחבל לי לוותר על הקראנצ
יש משהו אחר לשים במקום?
אפשר לשים שקדים קצוצים דק
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ולהחליף את השיבולת שועל בקמח כזה?
אפשר במקום הקמח המלא.
לא כדאי להחליף גם את שיבולת השועל.
אולי עדיף כבר להכין עוגיות אחרות.
יצא מעולה. תודה על המתכון
תודה לך שחזרת לעדכן:)
היי יש לך מתכון לעוגיות קוואקר???
מצרפת כמה מתכונים:
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות טחינה וקוואקר
עוגיות כוסמין ושיבולת שועל
היי אני ממש רוצה להכין במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה?
היי,
אפשר לשים רבע כפית אבקת אפייה, המרקם מעט ישתנה.
עשיתי כמות גדולה פי 4 וחצי מהכמות שמתי קמח שיפון מלא. זה דביק אז בטעות הוספתי עוד חצי כוס של שיפון. איך אפשר לסדר שהבצק לא יהיה דביק וגם יצא קריספי
היי,
הכפלת כמויות גדולה לא מומלצת במתכוני עוגות ועוגיות, הרבה פעמים יוצא פחות מוצלח.
האם הבצק עדיין דביק גם אחרי שהוספת עוד קמח?
אפיתי ככה יצא נחמד מאוד
מעולה, שמחה שיצא מוצלח🙂
תודה אפרת. על האתר מקסים הוא מאוד שימושי עבורי. אפשר להוריד אגוזים ובננה ולהוסיף חמאת בוטנים? במידה וכן כמה?
היי,
לא הייתי מוותרת על הבננה, אבל אפשר לוותר על אגוזים ולהוסיף כף- שתיים חמאת בוטנים.
שלום וברכה,
האם מתאים להוסיף גרעיני חמניה/דלעת/שומשום/צימוקים? זה לא יהפוך אותן למתפוררות כאלה?
היי,
אפשר להוסיף סוג אחד או שני סוגים של התוספות שהזכרת, מומלץ לא יותר מ-2 כפות לכל סוג.
הי
מה הערך התזונתי לעוגיה ??
היי נועה,
בכל עוגייה יש כ-80 קלוריות. לקבלת ערך תזונתי מלא תוכלי להיכנס לקישור ולבדוק: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/ 😊
אפשר לוותר על הסודה לשתיה? מה התפקיד שלה?
היי הודיה,
אבקת הסודה חשובה למרקם ולא כדאי לוותר עליה.
שלום אפרת
רציתי לשאול אם אפשר לשים במקום הסילאן והמייפל ממרח תמרים?
היי ריקי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה שיצא מוצלח. אני חושבת שעדיף לשים 2 כפות סילאן או מייפל+ 2 כפות ממרח תמרים.
עוגיות מדהימות!!! כל מי שהבאתי לו לטעום התמוגג וביקש מתכון! שלחתי את כולם לכאן, כהרגלי 😊
שאלה, רוצה להכין כמות כפולה אבל נשארתי רק עם כוס ושלושת רבעי קוואקר, ושליש כוס אגוזים קצוצים. אפשר להכין ככה ולהכפיל כרגיל את שאר המרכיבים?
כדאי להוסיף עוד קמח?
(אם זה משמעותי למשהו, אני משתמשת בסילאן במקום מייפל וביצים במקום בננה).
היי מילי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף לכמות כפולה עוד רבע-שליש כוס קמח.
בהצלחה🌺
וואו! אין לי מילים, פשוט מדהימות. עשיתי עם שמן קוקוס ובמקום 4 כפות מייפל עשיתי עם 2 מייפל ו2 וחצי סילאן. פשוט מושלם, ולדעתי מתוק במידה הנכונה והייתי יכולה אפילו לוותר על חצי כפית הסילאן הנוספת.
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
סורי עכשיו שמתי לב שכבר שאלו את זה .😊
היי
אני חייבת לאמר שהעוגיות יצאו טעימות בטרוף וקלות כ”כ, המרתי את המיפל לסילאן ודבש הכפלתי כמות מראש, אני מאוד נהנת מהאתר שלך, תודה רבה!
שאלה, כמה קלוריות יש בערך בכל עוגיה אם הוספתי את הסוכר?
היי שיראל,
תודה רבה לך!
זה יוצא בסביבות 90 קלוריות לעוגיה.
הי אפרת
מה אפשר בריא במקום שמן? רסק תפוחים / אולי ביצה?
זה לא ייצא במרקם מוצלח. השמן מעניק פריכות.
אפשר לשים שמן קוקוס.
איזה מרקם אמור להתקבל? רכות או קראנצ׳יות כמו עוגיות גרנולה שקונים ?
שמתי בטוסטר אובן על 180
קראנצ’יות 🙂
שאלתי עוד מישהי ויצא לה רכות בלבד. מה עשינו לא בסדר?
ובמה אפשר להחליף את הבננה?
באיזה כוס את משתמשת?
את מחממת את התנור מספיק זמן מראש? כמה זמן את אופה?
במקום בננה אפשר לשים ביצה (אם את לא טבעונית) או טחינה גולמית (1-3 כפות בהדרגה לפי הצורך).
כוס חד פעמית של שתיה חמה
חיממת תנור מראש
אופה פחות כי זה טוסטר אובן ומחמם מהר
חשוב לשים לב שיש כל מיני גדלים של כוס חד”פ לשתיה חמה. יש להשתמש בכוסות שרשום על האריזה 240 מ”ל.
אם הכוס לא מדויקת זה יכול להשפיע על המרקם.
אני ממליצה לחמם תנור ל100 מעלות וכשהתנור חם להחזיר את העוגיות לתנור במשך 10-15 דקות. להוציא ולהניח להן להתקרר לגמרי. זה עשוי לשפר את המרקם.
להחזיר הכוונה שוב לשים אותם אחרי שהיו על 180 מעלות?
כן.
אני פשוט מתה על המתכונים שלך! כל דבר שהכנתי יצא מעולה!!
נראה מעולה ענת!
תודה רבה על השיתוף אהובה 🌸
שלום, האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל הזו?
הבנתי שאפשר להחליף בננה בטחינה, יש עוד אופציה?
קמח קוסמין גם הולך?
היי שיפרה,
אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין במתכון
ניתן להשתמש בכרבע כוס רסק תפוחים במקום הטחינה/בננה
—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
לגבי הקוואקר אפשר להשתמש בזה??
כן שפרה אין בעיה 🙂
איפה ניתן לאחסן את העוגיות? וכמה ימים?
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה על השיש במשך 5-6 ימים.
עוגיות נהדרות, הכנתי כבר כמה פעמים. משביעות, לא מתוקות מידי ובריאות (יחסית)
תודה לילי 🙂
הי, אני קוראת כאן תגובות..
לי הן יוצאות פחות קנצ’יות ויותר רכות, וגם שומרת במקרר כך שזה גם מרכך אןץותן קצת. אבל ככה אני אוהבת…
העיקר שיוצא כמו שאת אוהבת לילי 🙂
שבוע נפלא🌸
האם אפשר להחליף את המייפל הטבעי בתחליף לסוכר?
אני חושבת שמייפל הוא מלא בסוכר
כן אפשר.
הכנתי עם קמח שיפון ויצא מעולה!!! תודה רבה🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה
הי אפרת,
מתכוונת להכין עם ביצה במקום הבננה.
האם אפשרי להחליף חלק מכמות האגוזים בשקדים טחונים?
האם זה ייפגע במרקם?
או לחילופין, להחליף חלק מכמות הקמח בשקדים טחונים?
תודה
כן, אפשר לשלב אגוזים טחונים עם שקדים טחונים.
הי אפרת,
האם אפשר להמיר את השמן לחמאה? ואם כן, באיזו כמות?
תודה רבה!
כן, אפשר לשים 65 גרם חמאה.
היי אפרת, קראתי בין התגובות והבנתי שניתן להמיר את הבננה לטחינה. כמה טחינה לשים? אין עכשיו בננות פה. במידה ואין לי אגוזים, מה תהיה הכמות לקוואקר? תודה מראש 🙂
אני חושבת שאפשר לשים טחינה גולמית (1-3 כפות בהדרגה לפי הצורך).
האגוזים מוסיפים פריכות למרקם אבל אם אין לך תכיני בלי. אם את לא שמה בננה אל תוסיפי יותר קוואקר.
פצצה של עוגיות
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
היי אפרת,
האם יתאים להוסיף קצת שוקולד ציפס שימתיק קצת? ואם כן כמה? והאם אפשר להשתמש רק במייפל טבעי?
תודה!!!
אפשר להוסיף לתערובת בסביבות רבע-שליש כוס שוקולד צ’יפס.
אפשר להשתמש רק במייפל טבעי.
האם אפשר לשים קמח קוסמין לבן במקום קמח מלא?
כן.
עוגיות ממש ממש טעימות! ממש הופתעתי לטובה! עוגיות בריאות וממש טובות! תודה רבה:)
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר קמח קוסמין מלא?
כן.
אפרת, רק להודות לך על מגוון מתכונים טעימים וקלים לכל המשפחה. האתר שלך הקלה של ממש בעבודת הבישול והאפייה ותזונת המשפחה שאפו! עשיתי את העוגיות עם קמח רגיל ,מעט אגוזי מלך(נגמר לי) והשלמתי את הכמות עם שקד טחון וייצא מעולה. תודה רבה לך.
שמחה לשמוע ❤️
תודה
אפשר לשים יותר קמח במקום שיבולת שועל?
תתחילי בכוס ורבע קמח מלא.
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
יש משהו לשים במקום בננה ועדין להשאר טבעוני? רסק תפוחים יתאים?
לא ניסיתי אבל אולי כרבע כוס רסק תפוחים.
ידוע לך כמה קלוריות זה לעוגיה?
בסביבות 90 קלוריות לעוגיה.
אפשר להשים ביצים במקום הבננה??
כן, ביצה אחת.
העוגיות אכן במתיקות מאוד מעודנת
אכן כדאי להוסיף 2 כפות סוכר
שאלה העוגיות לא קריספיות…האם אפשרי להחליף קווקאר בשיבולת שועל שלמה?
היי איריס,
העוגיות לא אמורות לצאת רכות. אולי הכנת אותן קצת עבות?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
הי, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בבננה שהקפאתי, וגם – מה אפשר לשים במקום סודה לשתיה (אבקת אפיה זה בסדר?)
תודה רבה על המתכונים המעולים!
לגבי הבננה אפשר למרות שעדיף בננה שלא הוקפאה אם יש לך.
שימי רבע כפית אבקת אפיה.
עוגיות מעולות ! בדיוק כמו שאני אוהבת , קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים . תודה על עוד מתכון שיכנס לתפריט הקבוע.
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלונה
היי העוגיות באמת דאטטיות? בדיאטה לא רוצה לשבור:)
העוגיות מכילות מרכיבים שמסייעים בתהליך הרזייה כמו שיבולת שועל, קינמון ועוד. אם אוכלים במידה אז זה בסדר.
אני חושבת שיהיה ממש קשה לאכל מהם במידה…
הם ממש טעימות.
היי
האם אפשר להחליף את הבננה בביצה?
כן.
יצא מושלם.
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת, תודה על המתכון.
שאלה כללית- ראיתי שכתבת שהסודה לשתייה מוסיפה אווריריות לעוגיות. אשמח לדעת באיזה סוגי עוגיות כדאי להוסיף סודה לשתייה. תודה רבה מראש, מיכל.
היי מיכל,
אם המתכון מכיל מרכיבים חומציים כדאי להשתמש בסודה לשתיה. דוגמאות למרכיבי מזון חומציים: שמנת חמוצה, יוגורט, מיץ לימון, מיצי פירות, פירות, דבש, קקאו ושוקולד.
יש להשתמש בסודה לשתיה בכמויות מדויקות מאחר ועודף עלול להשאיר טעם לוואי מר. אם את לא יודעת בדיוק כמה שימי כרבע כפית.
העוגיות יצאו נהדר. רק הערה- מייפל וסילאן הם סוכר לכל דבר. רק יותר טבעי ולא מעובד כמו סוכר לבן… קצת מטעה הכותרת:)
היי אפרת ותודה על המתכונים המעולים! רציתי לישאול האם ניתן להחליף את הקמח מלא בקמח קוסמין?
אני מאד רוצה להכין את המתכון אך יש לי כמה מגבלות, ממש אשמח אם תעזרי לי כדי שהעוגיות לא יהרסו לי
אני לא יכולה לשים אגוזים (זה לילד קטן) לשים במקום עוד קוואקר?
מה עדיף במקום בננה? טחינה או ביצה? אני מעדיפה טחינה בגלל הערך התזונתי, זה משנה?
אם אין לי מייפל לשים עוד סילאן או דבש?
עד כאן המגבלות שלי 🙂
ממש רוצה להכין לשבת!
סליחה התכוונתי להגיב כאן….
שכחתי לשאול, אני רוצה לשים חמוציות, אולי אפשר במקום האגוזים או לא קשור?
וגם לגבי הקוקוס – אפשר לוותר?
היי,
האגוזים מוסיפים למרקם למרות שאפשר לוותר עליהם. אפשר לשים קצת יותר שיבולת שועל. כוס ורבע במקום כוס אחת.
אני מניחה שעם ביצה העוגיות יהיו יציבות יותר אבל אפשר לשים גם טחינה גולמית (1-3 כפות בהדרגה ולפי הצורך).
את יכולה להשלים בדבש, ילדים בדר”כ לא אוהבים את הטעם של הסילאן.
אפשר לוותר על הקוקוס.
נראה לי שעדיף לוותר על החמוציות.
הי אפרת
הכנתי את המתכון ויצא מעולההה!
לא התאפקתי והוספתי חמוציות קצוצות דק דק כי הבן שלי ממש אוהב…
אימצתי 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 💜
יצא יופי….תודה
רוצה להכין פעם שניה ואין לי בננה בשלה, רסק תפוחים יעבוד?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
יצא פצצה. תודה רבה.
כמה ימים יחזיק? יש המלצות אחסנה?
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל) במשך 5-6 ימים.
אפשר להחליף את המייפל או את הסילאן בסוכר קוקוס???
תודה מראש
נראה לי שכן. צריך לקחת בחשבון שלסוכר קוקוס יש טעם שונה מסוכר רגיל.
יצא טעים!
עשיתי עם ביצה במקום בננה, וכממתיק דבש.
מאחסנת במקפיא ומוציאה לפני שרוצה לאכול, ההקפאה ממש מתאימה להן ואפילו משפרת את המרקם. (ויתרון נוסף שאין חשש שיאבדו פריכות או יתקלקלו)
בקיצור מוצלח מאוד 🙂
מעולה 🙂
תודה ליאור.
היי..אפשר להשתמש בקמח רגיל?
כן, אפשר.
היי. הכנתי העוגיות האלה ויצאו לי ממש קשות שלא ניתן לאכול אותם. הדבר היחידי שלא שמתי זה סודה ובננה האם זה יכול להשפיע ככה?
ושמתי לחם כוסמין
תודה
היי מעיין,
הבננה מרככת מעט את העוגיות, הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת.
אני מניחה שאם היית שמה את שני אלה, העוגיות היו יוצאות פחות קשות ויותר פריכות. חשוב גם לשים לב לזמני האפיה כי יש תנורים שהם יותר חזקים.
יום נפלא 🙂
הכנתי את העוגיות, יצא מעולה ב”ה
אמא שלי התלהבה מהעוגיות
זה מתכון מעולה לעוגיות רכות, לא כבדות, ולא מתוקות.
תודה רבה!
ורציתי להוסיף שהשתמשתי בטחינה. זה תחליף מעולה לבננה.
שמחה שהן יצאו טעימות!
תודה טל 🙂
המתכון הצלחה מסחררת במיוחד אצל בעלי. בהתחלה לא היה לי סירופ מייפל אז פשוט החלפתי ב4 כפות סילאן 100 אחוז ויצא מעולה. תודה על המתכון.
האם יש לך עוד מתכונים בסיגנון? ללא סוכר אני מתכוונת.
היי מיכל,
שמחה שאהבתם את המתכון.
מתכונים נוספים:
עוגיות מקמח כוסמין
עוגיות שוקולד
עוגיות אגוזים
האם אפשר לשים טחינה במקום הבננה למי שלא אוהב בננות?
וכן לגבי השמן האם אפשר להשתמש בשמן זית?, ומה יכול לשמש כתחליף לקוקוס?
תודה מראש
נ.ב אני רוצה להכין את העוגיות לשבת כך שאשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי שאוכל להכינם כבר ביום חמישי.
היי,
אני חושבת שאפשר לשים טחינה גולמית (1-3 כפות בהדרגה לפי הצורך).
אפשר להשתמש בשמן זית בתנאי שהטעם שלו מעודן ולא חזק.
אפשר לוותר על הקוקוס.
יום נפלא
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום חיטה מלאה?
כן, אפשר.
האם העוגיות מתאימות גם לחולי סכרת? והאם אפשר להוסיף פירות יבשים?
תודה
למעט המייפל, יתר המרכיבים יכולים להתאים.
במקום מייפל אפשר לשים תחליף סוכר מתאים. לגבי פירות יבשים אפשר להוסיף אבל אני לא בטוחה שזה מתאים לחולי סכרת כי הם מכילים סוכר.
מתכון מעולה! נטרף על ידי גדולים וקטנים כאחד. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שמחה ושבת שלום!
יש אפשרות להשתמש בשיבולת שועל לא דקה גסה?
אני מניחה שכן.
יצא מעולה! ניסיתי כבר מספר מתכונים מהאתר המדהים הזה, פעם אחר פעם מופתעת לטובה.
תודה ענת, שמחה מאוד לשמוע 🙂
יום מקסים
תודה על כל המתכונים אני מכינה אותם מידי פעם. כמה קלוריות יש במתכון הזה של העוגיות.
תודה.
היי מיכל,
זה יוצא בסביבות 90 קלוריות לעוגיה.
יצא מעולה! וכך גם שאר המתכונים שלך (והכנתי רבים מהם).
חייבת לציין בהערכה את הסבלנות והאדיבות שבה את עונה לכל תגובה ושאלה
מחכה למתכונים הבאים (:
תודה גילי! 🙂
יש לך אולי מתכון לאלפחורס? אני ממש רוצה להכין מתכון שלך של זה..
היי 🙂
אין לי מתכון אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
יש תודה!!
בכל מקרה אני רוצה להכין אלפחורס, הבנתי שהמתכון של ניקי מוצלח.
אבל יש לי רק מיקסר קטן ידני ושם רשום עם וו גיטרה.. איך את ממליצה לי להכין אותו שיצא טוב? ממש אשמח לעזרה
לדעתי אפשר להכין גם עם מיקסר ידני אבל זה מתכון שלה אז כדאי שתשאלי אותה.
הי, האם אפשר להשתמש בקמח שיפון מלא?
נראה לי שכן.
קודם כל תודה רבה על המתכונים שלך!! פשוט נהנת מהם כל פעם מחדש (:
האם אפשר שלא לשים את אגוזי המלך?
היי אמונה,
כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
האגוזים מוסיפים למרקם למרות שאפשר לוותר עליהם. אפשר לשים קצת יותר שיבולת שועל. כוס ורבע במקום כוס אחת.
שבת שלום וחג שמח!
הכנתי ויצא מעולה. לא היה לי סודה לשתייה אז החלפתי בקצת אבקת אפייה… אני לא בטוחה שזה עשה את העבודה – העוגיות נותרו בצורת כדור ולא “נמסו” על התבנית. הצ’יה השתלבה בצורה מוצלחת, אני רק תוהה אם היא משמרת את התכונות המזינות שלה אחרי אפייה 🙂
לכל מי שכתב שאין לו מייפל – ממליצה להחליף בדבש או סילאן לפני שעוברים לסוכר. בעיקר אם הכוונה היא לשמור על הערכים התזונתיים 🙂
היי מאיה,
היה צריך לשטח את העוגיות לפני האפיה (רשום באופן ההכנה).
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים.
לגבי צ’יה, היא משמרת את יתרונותיה התזונתיים גם לאחר האפיה (להבדיל מזרעי פשטן שלא).
שבוע נפלא!
הכנתי ויצא נפלא. הוספתי קצת יותר מייפל. לא הכנסתי בננה.
אוהבת מאוד את המתכונים שלך.תודה. שבת שלום
תודה מיכל 🙂
שבת שלום
הי האם במקום בננה או ביצה אפשר רסק תפוחים ????
היי איה,
אני לא בטוחה עד כמה זה ידביק את החומרים. אני יודעת שבעוגות זה עובד קצת יותר טוב.
הכנתי בדיוק לפי המתכון (רק בלי זרעי ציה כי לא היה לי). יצא מצוין! בהחלט אאמץ ואכין כל שבוע.
תודה לימור, שמחה שאהבת 🙂
יצא לא רע, לא היו לי את כל החומרים, במיוחד לא בננה. אם הייתי יודעת שבמקום בננה אפשר לשים ביצה…היה עוזר מאוד.
תודה שולמית
הביצה אכן תורמת למרקם העוגיות. פעם הבאה תנסי עם בננה (או ביצה).
בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום
רציתי להגיד לך שאת פשוט גדולה מהחיים. המתכונים שלך ככ עוזרים לי!
אז תודה רבה מאוד
איטה
תודה רבה איטה! שמחה שאני מצליחה לעזור 🙂
יום מקסים
מה עושים אם אין מייפל?
אפשר להמתיק בדבש או סירופ אגבה או לשים סוכר ולהוסיף כ-2 כפות טחינה גולמית שייסעו להדבקת החומרים.
מה זה שיבות שועל דקה?
שיבולת שועל דקה = קוואקר.
יש שיבולת שועל שהיא עבה ויש כזאת שהיא דקה ועדינה יותר. הכוונה לאחרונה.
אפשר לוותר על הבננה?
היי לירון,
הבננה מדביקה את החומרים.
במקום בננה אפשר לשים ביצה.