זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 17 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
חצי כוס (60 ג’) אגוזים טחונים
חצי כוס (100 ג’) שוקולד צ’יפס
1 ביצה קטנה (S או M)
50 גרם חמאהרכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני)
כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר הרשום) עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-5 ס”מ, עובי חצי ס”מ.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 18-20 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
אחרי מיליון מתכונים לעוגיות שוקולד צ’יפס זה חד משמעית המתכון המושלם!!! את אלופת העולם תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה קורל❤️
אפרת יש לי מי סודה – יש לך מתכון שאפשר להשתמש איתו?
היי
אפשר להכין המבורגר או חזה עוף עם מי סודה.
הי, רציתי לשאול האם אפשר להכין את הבצק לשמור בקירור כמה שעות ואח”כ להוציא מהקרר ולהכין את העוגיות?
תודה רבה, המתכונים שלך מעולים 🙏
היי
אפשר לשמור במקרר 4-5 שעות(:
וואי האמת שזה עוגיות טעימות בטירוף.
תודה אפרת! מעריכה את היצירה שלך והעיסוק שלך באתר!
נכנסת ומכינה מלא מלא.❤
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
אפשר במקום חמאה תחליף פרווה?
היי,
אפשר להשתמש ב-2.5 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם השמן נוזלי יש לשים אותו במקרר להתייצבות.
אם אין שמן קוקוס אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן (+ 2 כפות) אבל המרקם ייצא קצת שונה.
עשיתי אותן כבר ויצא מעולה אבל זה היה בחורף. האם בקיץ אפשר /כדאי לשמור במקרר?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אם מדובר על אחסון למשך יותר מיום-יומיים מומלץ לשמור במקרר.
בצק נוחח ברמות העוגיות בתנור עכשיו מקווה שיצא טוב תודה רבה :))
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
כמו תמיד מתכון אליפות! תודה אפרת יצא פשוט טעים!
(האמת שגיליתי מאוחר שאין לי שוקולד צ’יפס אז שברתי שוקולד מריר לחתיכות קטנות במקום ויצא עדיין פגז!) תודה רבה 🙏🏼😇
.איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה, תודה על השיתוף🌺
הכנתי גרסה דלת סוכר, עם קמח שקדים, ממתיק מלאכותי (אלולוז), תמצית שקדים ובמקום שוקו ציפס רגיל שבבי קקאו 100%, ובמקום אגוזים שקדים מולבנים… כי נגמרו לי האגוזים חח..
יצא טעים. ומאד משביע 😅 ארוחה בעוגיה חח.
תודה ♡ המתכונים שלך יותר טובים וקלים מכולם
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח עם השדרוגים שעשית! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת?
מה אפשר לשים במקום תמצית וניל?<
אפשר לוותר או לשים שקית סוכר וניל(:
הי, המתכון נראה טוב!!
רציתי לשאול אפשר להשתמש בחמאה רגילה ולהוציא אותה חצי שעה לפני
או שחייב חמאה רכה
היי שרה,
החמאה צריכה להיות רכה על מנת שתתאחד בצורה טובה עם שאר החומרים.
נשמע מתכון ממש טעים!
אני רוצה לנסות,
1. יש אפשרות להשתמש בקמח שקדים במקום האגוזים הטחונים? זה משנה את המרקם / טעם ?
2. אם אני רוצה שבתוך העוגיות תהיה שכבה של שוקולד, איך עושים זאת?
תודה!
היי מעיין 🙂
לא ניסיתי עם קמח שקדים, אני מניחה שאפשרי אבל כנראה המרקם יושפע מכך.
לגבי השוקולד- תוכלי לקחת קובייה שוקולד שאת אוהבת ועם הבצק לעטוף את השוקולד ולהשטיח.
בהצלחה 🌸
אפשר לשים במקום תמצית וניל סוכר וניל או צריך משהו אחר?
אפשר. תורידי כף שטוחה מכמות הסוכר.
וואו! מתכון קל וזריז בטעם מעולה! התחסל מהר מידי!
נצטרך להכפיל כמויות…:)
תודה רבה!!!
נראה מעולה!
שמחה לקרוא שאהבת יקירה,
המשך שבוע מקסים♥
שלום אפרת, מועדים לשמחה.
האם אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס (מעובד- ללא טעם קוקוס) ע”מ לקבל עוגיות פרווה ובריאות (ללא מרגרינה)?
בנוסף, האם יש לך מתכונים בהם שמן קוקוס כתחליף למרגרינה?
תודה רבה
כן אפשר להמיר את החמאה ב- 2.5 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם השמן נוזלי יש לשים אותו במקרר להתייצבות.
כמעט בכל מתכון זה אפשרי.
תודה.
מתי לא היית ממליצה?
לא עולה לי כרגע מתכון שלא הייתי ממליצה בו.
אם את לא בטוחה תשאלי אותי.
יש אפשרות לעשות את זה פרווה?
אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה.
אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן (+ 2 כפות נוספות) אבל המרקם ייצא קצת שונה.
הכנתי ויצא מושלם
שמחה שאהבת 🙂
תודה מאיר
הכנתי היום ויצאו מושלמות! תודה רבה ולילה טוב 🙂
תודה אודליה 🙂
יום נפלא
האם אפשר לוותר על שוקולד?, מה אפשר לשים במקום וכמה?
אפשר לוותר.
היי אפרת !
אני אוהבת עוגיות רכות ולא פריכות.
האם אפשר פשוט לאפות אותן פחות זמן והן יצאו רכות ?
אני חושבת שכדאי להשתמש בביצה גדולה (אם אין לך- לא נורא), לוותר על 2 כפות שמן ולהוסיף 1-2 כפות מים.
לאפות 15-17 דקות.
כמה עוגיות יוצא מהכמות הזו?
כ-17 עוגיות.
אפשר מתכון בריא יותר לעוגיות הללו?
עם קמח כוסמין במקרה?
כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין באותה כמות.
וואווו ייצא מ-ה-מ-םםם!!
נראה מעולה 😍
זו הפעם השנייה שמכין במתכון זה
אחרי הפעם הראשונה הכנתי ממתכונים אחרים אךלא ימא טוב וטעים כמו המתכון הזה
בקיצור מתכון מנצח
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
אפשר לעשות עם קמח תופח?
ומה הכמות?
לא מומלץ. העוגיות יתפחו ולא ייצאו פריכות.
היה מאוד טעים אך יצא לנו 20 ומלא עוגיות
הכוונה שיצא יותר מידי? יותר טוב 🙂
זה יצא לנו כמו עוגה כי זה התחבר ביחד בתנור.חוץ מזה יצא טוב והוספנו במקום שוקולד ציפס מרשמלו שחתכתנו.
שמחה שיצא טעים.
נשמע מעניין עם מרשמלו 🙂
אחלה עוגיות!!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי
אפשר להכפיל כמויות?
כן
אפשר קוואקר במקום אגוזים? תודה!
אני מניחה שכן, למרות שהאגוזים מוסיפים למרקם.
היי אפרת לא יכולתי שלא לשתף… המתכון היה נשמע טעים ולמזלי הכנתי כמות כפולה שנגמרה דקות ספורות אחרי שיצא מהתנור חחח היה ממש טעים טעים ובהחלט ממכר וכאן המקום להוסיף שכל כל מתכון שלך יוצא לי טעים אז תודה רבה רבה על האתר המהמם ממש אוהבת אותך
שמחה שיצא טעים!
תודה הודיה יקרה 💖
שבוע נפלא
יצא מעולה!!!
שנה טובה ומתוקה כמו הדובשניות…
שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה ומתוקה 💝
מה עושים אם הכנתי את התערובת (כפול 2) והכנסתי למקרר ללילה ועכשיו קיבלתי גוש מוצק וקשה שאי אפשר להזיז? עדיין לא קרצתי עוגיות..
תשאירי את הבצק בחוץ עד שהוא יתרכך.
היי
יצא מעולה נחטפו ונגמרו מהר
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
האם יש לך מתכון לעוגיות שושנים?
לא, אין לי.
מאודד טוב
יצא עדיין טעים בלי האגוזים?
כן.
היי אפרת יש לי ביצים בגודל L זה מתאים?
כן. אם במקרה התערובת יוצקת דביקה מידי באופן כזה שלא ניתן להכין ממנה עוגיות גם לאחר שהרטבת את הידיים אז אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח.
בא לי להוסיף גם קצת קוואקר….
אשמח לדעת אם מתאים ואם כן מה הכמות.
תודה רבה!!
אני חושבת שאפשר להוסיף כרבע כוס קוואקר.
בוקר טוב!
מה אפשר במקום סודה לשתיה?
אפשר לשים רבע כפית אבקת אפיה.
הי אפרת,
אין לי ביצים 🙁
מה אפשר לשים במקום?
צריך משהו שידביק את התערובת.
אולי אפשר לשים כ-3 כפות סירופ מייפל או דבש במקום חלק מכמות הסוכר.
היי אפרת
אני רוצה לעשות את העוגיות פרווה מואין לי מרגרינה השאלה אם אפשר להמיר בשמן וכמה?
וכן אין לי אגוזים האם אפשר לוותר על זה?
אני מניחה שאפשר לשים רבע כוס שמן (+2 כפות).
אפשר לוותר על האגוזים.
הי, אפשר לוותר על השוקולד? צריך להשים משהו אחר במקום?
תודה!
אפשר אבל זה טעים יותר עם שוקולד.
הי אפרת!
המתכונים שלך פצצה אחד אחד!!!
תגידי אם אני רוצה גרסה פרוה אני יכולה להמיר את החמאה בשמן או שהעוגיות יתפוררו?
היי חיה 🙂
אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן (+ 2 כפות) אבל המרקם ייצא קצת שונה.
שלום אפרת,
ליצור עוגיות בגודל שבתמונה או יותר קטנות ואח”כ הן תופחות ומתרחבות?
מה שבא לך. אם תכיני עוגיות כמו בתמונה (קוטר 5 ס”מ לפני אפיה) ייצאו לך כ-17 עוגיות.
*העוגיות מתרחבות קצת בזמן האפיה.
היי אפרת! תודה רבה על כל המתכונים המושלמים! העוגיות נראות מדהימות!! רק שאלה – הולך גם עם מחמאה או דומה (נטורינה?) כדי להפוך אותן לפרווה? תודה רבה ויום מקסים יקירה 🙂
כן 🙂
שלום
אפשר לעשות עם מרגרינה במקום חמאה כדי שיהיה פרווה?
זה יצא טוב?
דבר נוסף, העוגיות נשמרות טוב במקפיא?
תודה
כן וכן 🙂
נראה מתכון מצוין!!
יש לי מספר שאלות:
1.אפשר קמח כוסמין?
2.במקום שוקולד צ’יפס אפשר לגרד שוקולד מריר/חלבי?
3.אפשר לוותר על אבקת סודה לשתייה?
4.כמה זמן העוגיות נשמרות? יותר משבועיים?
5.אפשר להחליף את האגוזים בשקדים קצוצים?
תודה מראש
הדר
1. כן
2. אפשר לקצוץ עם סכין שוקולד לחתיכות קטנות.
3. אפשר לשים רבע כפית אבקת אפיה במקום.
4. לדעתי 5-6 ימים בקופסה סגורה. לאחר מכן הן נעשות פחות טריות.
5.כן.
הי אפרת. נראה מעורר תאבון. יש לי שאלה מטופשת אבל כשיש ספק עדיף לשאול, לא?
לשטח ביו 2 כפות ידיים או עם מערוך?
ליצור כדור עם הידיים, לשים על נייר האפיה ולשטח עם האצבעות.