זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
ראש שומר גדול חתוך לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות חומץ
מלח (בסביבות שליש-חצי כפית, להוסיף בהדרגה ולטעום)
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה על מנת שהטעמים ייספגו.
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים טבעוניים
וווווווווווואאאאאא
זה פשוט מתחסל לפני שאני גומרת להכין….
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר בלי שומר?
ואם כן, הכמות של התיבול נשארים אותו דבר?
היי רחלי,
אפשר לוותר על השומר אבל אז הסלט יהיה יותר דל. אפשר להמיר את השומר בקולורבי או גזר.
אם את לא ממירה את השומר בירק אחר תפחיתי את כמות החומץ ל-2 כפות ואת כמות הלימון ל-2 כפות.
הי אפרת כמה זמן יכול הסלט להישמר במקרר?
2 לכמה הכמות מסיקה בערך?
תודה מראש
היי אדל,
מומלץ להכין את הסלט כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה. הסלט נשמר במקרר במיטבו יומיים- שלושה.
הכמות אמורה להספיק לכשלושה אנשים😊
אפשר במקום שמן זית לשים שמן קנולה/ או סויה
כן אפשר. נראה לי עדיף קנולה.
היי אפרת
יצא מושלם טעים.
ןאפילו בלי חומץ.
שמחה לשמוע 🙂
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הגבעול של השומר?
אפשר להוסיף לסלט חסה/ירוק אם אוהבים את הטעם.
ממש ממש טעים!
תוך כדי שהכנתי אותו הוא כבר התחסל….
המתכונים שלך אלופים אחד אחד!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה למתכון טעים מאוד ומוצלח.
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
הייתי רוצה לנסות את הסלט אבל בכל פעם שאני מוסיפה חומץ בסלטים הטעם ממש חזק ומורגש.. עד כדי כך שאי אפשר לאכול.
לעומת זאת יצא לי לטעום סלטים של חברות ששמו בהם חומץ ומשום מה זה לא מורגש.
מה אני לא עושה נכון :/ אולי צריך למהול את החומץ עם מים?
אשמח לתשובה
היי ענת,
את משתמשת בחומץ רגיל 5%?
אם טעם החומץ חזק לטעמך אז אפשר להחליף 2 כפות במיץ לימון.
בעיקר חומץ בן יין..
סליחה על הבורות אבל זה משנה :/
אז אולי זאת הסיבה. כדאי להשתמש בחומץ רגיל. תראי שרשום על הבקבוק “חומץ 5%”.
שלום לכם
אני משתמשת במתכון זה בכל חוץ מהפלפל הצהוב
והחומץ (לא אוהבת את הריח) במקום זה נסו להכין את הסלט עם תפוזים
אני שמה מיץ מתפוז אחד ועוד קוביות תפוז
ניתן גם להוסיף זיתים שחורים מגולענים חתוכים לחצי למי שאוהב
נסו
סלט מעולה, עדיף לעשות אותו יום יומיים לפני ההגשה. הוא סופג היטב את הטעמים ויוצא מעולה.
תודה אריאלה 🙂
סלט מעולה מכינה בכל שבוע והוא נגמר מהר מאוד. תודה
תודה עינת 🙂
האם חייבים להשתמש בחומץ???
אני פשוט לא יכולה לסבול את הריח של החומץ (זה גורם לי להקיא) שלא לדבר על הטעם….
האם יש תחליף לחומץ או שפשוט לא לשים חומץ וזהו.
היי לילך
במקום חומץ אפשר לשים מיץ לימון.
מזל טוב יהי רצון שתזכי להפיץ את הספר לכל בית מישראל מתכונים מצויינים ,מהירים טעמים, קלים כל מה שאישה שמנהלת בית צריכה .
תודה לך.
תודה רבה על האיחולים החמים!
הרבה ברכות, על הספר ובהצלחה.
תודה רבה שלום 🙂
יום מקסים
בוקר טוב,
בהצלחה עם הספר החדש.
תודה 🙂