שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

ראש שומר גדול חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון טרי

4 כפות חומץ

מלח (בסביבות שליש-חצי כפית, להוסיף בהדרגה ולטעום)

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה על מנת שהטעמים ייספגו.

 

איך חותכים שומר
איך חותכים שומר?
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שזיפים
פטריות מוקפצות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אדל (15:15 13.05.2021)

הי אפרת כמה זמן יכול הסלט להישמר במקרר?
2 לכמה הכמות מסיקה בערך?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (16:19 13.05.2021)

היי אדל,
מומלץ להכין את הסלט כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה. הסלט נשמר במקרר במיטבו יומיים- שלושה.
הכמות אמורה להספיק לכשלושה אנשים😊

יסכה (22:19 23.04.2020)

אפשר במקום שמן זית לשים שמן קנולה/ או סויה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 24.04.2020)

כן אפשר. נראה לי עדיף קנולה.

עינת (16:22 25.11.2019)

היי אפרת

יצא מושלם טעים.

ןאפילו בלי חומץ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 25.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

ענת (20:02 14.03.2019)

יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הגבעול של השומר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 14.03.2019)

אפשר להוסיף לסלט חסה/ירוק אם אוהבים את הטעם.

שרה (21:08 4.03.2019)

ממש ממש טעים!
תוך כדי שהכנתי אותו הוא כבר התחסל….
המתכונים שלך אלופים אחד אחד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 4.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אהובה (23:06 30.10.2018)

תודה למתכון טעים מאוד ומוצלח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 31.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

ענת (22:41 25.03.2018)

היי אפרת,
הייתי רוצה לנסות את הסלט אבל בכל פעם שאני מוסיפה חומץ בסלטים הטעם ממש חזק ומורגש.. עד כדי כך שאי אפשר לאכול.
לעומת זאת יצא לי לטעום סלטים של חברות ששמו בהם חומץ ומשום מה זה לא מורגש.
מה אני לא עושה נכון :/ אולי צריך למהול את החומץ עם מים?
אשמח לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 26.03.2018)

היי ענת,
את משתמשת בחומץ רגיל 5%?
אם טעם החומץ חזק לטעמך אז אפשר להחליף 2 כפות במיץ לימון.

ענת (16:53 26.03.2018)

בעיקר חומץ בן יין..
סליחה על הבורות אבל זה משנה :/

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 26.03.2018)

אז אולי זאת הסיבה. כדאי להשתמש בחומץ רגיל. תראי שרשום על הבקבוק “חומץ 5%”.

שרה גטטמורגן (19:25 29.04.2018)

שלום לכם
אני משתמשת במתכון זה בכל חוץ מהפלפל הצהוב
והחומץ (לא אוהבת את הריח) במקום זה נסו להכין את הסלט עם תפוזים
אני שמה מיץ מתפוז אחד ועוד קוביות תפוז
ניתן גם להוסיף זיתים שחורים מגולענים חתוכים לחצי למי שאוהב
נסו

אריאלה (11:50 28.12.2017)

סלט מעולה, עדיף לעשות אותו יום יומיים לפני ההגשה. הוא סופג היטב את הטעמים ויוצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 28.12.2017)

תודה אריאלה 🙂

עינת קלר (17:39 2.11.2017)

סלט מעולה מכינה בכל שבוע והוא נגמר מהר מאוד. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 2.11.2017)

תודה עינת 🙂

Lilach (20:03 27.07.2017)

האם חייבים להשתמש בחומץ???
אני פשוט לא יכולה לסבול את הריח של החומץ (זה גורם לי להקיא) שלא לדבר על הטעם….
האם יש תחליף לחומץ או שפשוט לא לשים חומץ וזהו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 27.07.2017)

היי לילך
במקום חומץ אפשר לשים מיץ לימון.

יוכבד אילת (14:01 27.07.2017)

מזל טוב יהי רצון שתזכי להפיץ את הספר לכל בית מישראל מתכונים מצויינים ,מהירים טעמים, קלים כל מה שאישה שמנהלת בית צריכה .

תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 27.07.2017)

תודה רבה על האיחולים החמים!

שלום (13:04 27.07.2017)

הרבה ברכות, על הספר ובהצלחה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 27.07.2017)

תודה רבה שלום 🙂
יום מקסים

סיסי (09:46 27.07.2017)

בוקר טוב,
בהצלחה עם הספר החדש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 27.07.2017)

תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.