זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
3 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים
4 שיני שום קלופות
1-2 פלפל צ’ילי חריף (לפי מידת החריפות שאוהבים)
4 כפות שמן זית
חצי כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
תיבול: שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ אבקת קינמון
אופן ההכנה
-מניחים במעבד מזון: פלפלים אדומים, שום, פלפל צ’ילי, שמן זית ועגבניות מרוסקות וטוחנים עד לתערובת אחידה.
-מעבירים את התערובת לסיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק), מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וקינמון ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 50-60 דקות.
הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל
*אם עדיין יש נוזלים, מסירים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה במשך כמה דקות נוספות.
טיפים והערות
*לאחר בישול מתקבלת כמות של כוס ורבע סלט פלפלים.
*שומרים בקופסה במקרר ומגישים קר או בטמפ’ החדר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תודה על המתכון, אפרת!
יצא לי בצבע כתום, ממש לא דומה לתמונה. מה הסיבה?
השתמשת בפלפלים אדומים? ובעגבניות אדומות?
מושלםםםם
קל להכנה וטעים
במקום עגבניות משימורים אני שמה עגבניה שלמה באותה כמות והבלנדר מרסק הכל
תודה על המתכונים!!
כל ערב שבת איתי במטבח🙏
תודה על השיתוף❤️
בס”ד
היי אפרת, נראה מעולההה!
יעבוד עם קוביות חציללל מטוגן ? (לקבל סוג של “סלט טורקי” )
אם את מתכוונת להוסיף קוביות חציל מטוגן לסלט אז כן:)
מעולה..טעים ברמות ובעיקר קל להכנה.מלמדת את האמריקאים מתכונים שלך.תודה ענקית ..
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
אפשר להכין כפול ולהקפיא?
כן לשתי השאלות😊
היי ,
מכינה את הסלט כל שבוע…
טעים במיוחד וקל להכנה
שאלה קטנה, אם אני רוצה להכין כמות גדולה , לכמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אם את מעוניינת לשמור על הסלט למשך ארוך יחסית כדאי להקפיא.
במקרר הסלט במיטבו כ-4-5 ימים.
הי אפרת, הכנתי ויש לזה טעם מריר מידי (לטעמי לפחות), האם ואיך אפשר לתקן?
היי,
אפשר להוסיף כפית סילאן או דבש שתאזן את הטעם.
הי, אפשר לשים במקום פלפל צ’ילי פלפל חריף ירוק?
היי,
אפשר(:
והאם אפשר לשים תבלין צילי גרוס במקום פלפל צילי שאין לי? או שזה לא אותו הדבר..
היי,
ללא פלפל חריף התוצאה תהיה שונה.
האם אפשר לשים עגבנייה רגילה ולא מקופסת שימורים ובאיזה כמות?
היי,
אפשר לשים 2 עגבניות קטנות או אחת גדולה. יש לחלוט אותן במים רותחים ולקלף את הקליפה לפני כן.
היי אפרת, הכנתי ויצא טעים וחריף… תוספת מתאימה לכריכים.
העדפתי קודם לבשל ואחר כך לעבד בבלנדר מוט. התוצאה זהה אני מאמין.
תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
וואו הכנתי עכשיו ויצא ממש טעים!
כזה פשוט להכנה.
תודה על המתכון
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא טעים! תודה על השיתוף🌺