זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן (קטן-בינוני) חתוך לרצועות דקות
חצי כרוב אדום/סגול (קטן) חתוך לרצועות דקות
גזר גדול מגורד גס
רוטב להרתחה: 2 כוסות מים, כוס חומץ רגיל, 2 כפיות מלח
תיבול: 3 כפות שמן זית/קנולה, 3 כפות מיץ לימון טרי, כפית גדושה סוכר, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מניחים את הכרוב הלבן, הכרוב הסגול והגזר בקערה גדולה.
-מחממים בסיר (על אש גבוהה) 2 כוסות מים, כוס חומץ וכפית מלח ומערבבים עד שהמלח נמס. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים) ושופכים לתוך קערת הירקות. מכסים את הקערה בעזרת צלחת גדולה ומשהים למשך 5 דקות (בזמן זה רצועות הכרוב מתרככות מעט והטעמים נספגים).
-מסירים את המכסה ומערבבים היטב. מטים בזהירות את הקערה לכיור ושופכים כ3/4 מכמות הנוזלים (את הירקות משאירים בקערה 😉 ).
-מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 45 דקות לפחות לפני ההגשה.
שלום, תודה על המתכונים הנפלאים!!
רציתי לשאול, האם יש מה לעשות עם כרוב קצוץ שהחמיץ במקרר??
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
מה הכוונה כרוב שהחמיץ? מדובר בכרוב טרי קצוץ שהתקלקל/הרקיב? או כרוב חמוץ משימורים?
בכל מקרה, אין מה לעשות עם ירק שהרקיב, אכילה שלו אינה מומלצת ואפילו מסוכנת לעיתים.
תודה רבה לך! כן. מדובר בכרוב קצוץ שהחמיץ בשקית שלו. אומנם הוא לא רקוב, אבל יש לו ריח קצת חמוץ….
לא כדאי להשתמש לדעתי (למרות שחבל לזרוק- זה לא שווה את הסיכון).
הי אפרת, אפשר חומץ תפוחים?
היי ענת,
אני חוששת שחומץ תפוחים לא ישתלב טוב מבחינת הטעם.
הייתי מנסה לשים שליש כוס מיץ לימון+ 2 כפות חומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל.
יצא טעים מאד (שמתי חומץ רגיל בסוף)
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
אפשר בלי חומץ?
החומץ מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אני מניחה שאפשר לשים חצי כוס מיץ לימון.
היי, חייבת לומר שכל המתכונים שלך מוצלחים ובזכותם התחלתי לבשל!
אם אין לי כרוב סגול אפשר לוותר? לעשות אותה כמות רק מכרוב לבן?
תודה הדר 🙂
וכן, אפשר להכין רק מכרוב לבן.
הסלט יצא ממש טעים! המון תודה! רציתי לשאול כמה זמן הסלט יחזיק במקרר.
היי תמי,
הסלט מחזיק במקרר 2-3 ימים.
שלום רב,
שמתי בתערובת החומץ כפית מלח אחת במקום שתיים. זה משנה? או שאפשר להוסיף את הכפית מלח הנוספת אחרי שהסלט כבר מוכן?
תודה רבה לכם על האתר המעולה הזה !!!
לאה
אין בעיה אתי, שתי כפיות המלח ששמים בהתחלה עם החומץ, חלק גדול מהן בכל מקרה שופכים (3/4).
אח”כ תטעמי את הסלט ואם חסר מלח תוסיפי לפי הצורך (וכפית זה המון, כדאי להוסיף עם המלחייה).
שבת שלום 🙂
היי, אני רוצה לנסות את המתכון אבל לעשות מנה כפולה (כרובים שלמים). ז”א להכפיל את כל המתכון? גם את החומץ? תודה!
היי אנה,
את יכולה להשתמש פעמיים ברוטב להרתחה. זאת אומרת תכיני לפי הכמויות במתכון (2 כוסות מים, כוס חומץ ו2 כפיות מלח). לאחר שאת מחממת את זה שפכי על מחצית מכמות הכרוב והשאירי 5 דקות מכוסה. ערבבי והחזירי את המים לסיר לחימום חוזר ושפכי על המחצית השניה של הכרוב. לאחר מכן השאירי כמחצית מכמות המים יחד עם תערובת המלאה של הכרוב ומחצית שפכי.
את התיבול יש להכפיל (5-6 כפות שמן זית, 6 כפות מיץ לימון, 2 כפיות גדושות סוכר, פלפל שחור לפי הטעם).
בהצלחה ויום מקסים 🙂
הבנתי, תודה רבה. אנסה 🙂
הכנתי ולפני שהכנסתי למקרר השארתי את זה מכוסה בחוץ כשעה וחצי כי חשבתי שזה צריך להתקרר אבל זה לא התקרר ועדיין היה חמים כשהכנסתי את זה למקרר, יכול להיות שזה התקלקל כי השארתי את זה יותר מדי זמן בחוץ? תודה
לא, זה בסדר 🙂
שלום אפרת!
מה התפקיד של הסוכר כאן? האם אפשר לוותר עליו לגמרי?
תודה מראש
היי גלית,
הסוכר לא חובה, הוא פשוט מאזן את הטעמים (שהסלט לא יהיה חמוץ מידי).
אגב אם לא רוצים להשתמש בסוכר אפשר לשים במקום דבש, מייפל או כל תחליף סוכר אחר.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה שיש לנו אותך , שוב הצלחתי בגדול….בזכותך!!!!!
תודה מרים! איזה כיף לשמוע 🙂
הסלט נראה מהמם וטעים. יש אפשרות להכין היום בערב? צריכה את זה למחר בערב. או שזה כבר לא יהיה טעים?תודה
היי ענתי,
אין בעיה להכין יום לפני. ככה הטעמים אפילו ייספגו יותר טוב 🙂
תודה רבה.שבת שלום
ערב טוב!
יש מצב שתאמדי את הכרובים בכוסות או חופנים? תודה רבה!
היי דבי,
אני מעריכה שהכרוב הסגול יוצא כ-2 חופנים מלאים והכרוב הלבן כ-3 חופנים.
הי!!
אפשר פחות חומץ? כמה פחות?
תודה רבה!
היי דבי,
אני חושבת שאת יכולה להפחית את כמות החומץ לחצי כוס. קחי בחשבון שהחומץ מדלל עם המים וגם אח”כ שופכים חלק מהנוזלים.