זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
כוס בורגול (רצוי עבה) שהושרה במים רותחים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)
בצל בינוני קלוף קצוץ
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
תיבול לגזר ולבצל: רבע כפית אבקת קינמון, שליש כפית סוכר, מעט מלח
8-10 משמשים מיובשים קצוצים
חצי כוס חמוציות מיובשות
שליש כוס אגוזי מלך חתוכים גס
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
רבע כוס עלי נענע קצוצים
תיבול לסלט: 4 כפות שמן זית/קנולה, 6 כפות מיץ לימון, כף דבש/סילאן/מייפל, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר, מתבלים ברבע כפית קינמון, שליש כפית סוכר ומעט מלח עם המלחייה. מכסים ומבשלים 7-10 דקות, עד שהגזר מתרכך. מעבירים לקערת סלט ומצננים.
-מוסיפים לקערה את הבורגול ומערבבים עם תערובת הגזר הבצל. מוסיפים משמשים, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומתבלים בשמן, מיץ לימון, דבש/סילאן, מלח ופלפל שחור.
*מומלץ לתבל את הסלט כשעה לפחות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
וואי נדיררר אפילו אחים שלי הקטנים התלהבו
איזה כיף לשמוע🙂
שנה טובה אפרת.
האם הבורגול ישמר טוב בהקפאה עד סוכות?
היי אסתר,
כדאי להכין סמוך להגשה, אבל אם אין אפשרות אפשר לשמור בהקפאה, מומלץ עד כ-3 שבועות.
שנה טובה!
היי אפרת!!
רציתי לדעתעם אני עושה עם קינואה אז כמה זמן להשרות את זה?
כן אפשר:)
יש שתי אפשרויות לבשל את הקינואה. ראי כאן – איך מכינים קינואה.
קינואה חייבים לבשל, אי אפשר רק להשרות…
אחת ולתמיד אני רוצה לדעת איך יוצא הבורגול טוב.
להשרות שעה במים רותחים בתוך קופסת פלסטיק? עם מכסה או בלי?
תמיד באירועים מגישים את הבורגול כזה יפה ואני לא מצליחה להגיע לזה. אפילו שקניתי את העבה.
באירועים זה גרגר גרגר גדולים ויפים.
אפשר להשרות בקופסה מפלסטיק או בקערה. אין צורך לכסות.
זה אמור לצאת אחד-אחד לאחר סינון.
תודה לך
אפשר לבשל את הבורגול לילה לפני ורק למחרת להכין ולתבל אותו?
כן.
תודה, שנה טובה
היי. אפשר להשתמש בקינואה במקום הבורגול?
כן אפשר.
האם אפשר לשים שזיפים במקום משמשים?
כן אפשר.
הי אפרת, את יכולה לרשום כמויות מומלצות למנה אחת? תודה!
היי מיכל,
אם כבר את מכינה אני ממליצה להכין לפחות מחצית מהכמויות עם חצי כוס בורגול. את כל הכמויות יש לחלק ל-2, כולל התיבול.
זה יספיק לכ-2 מנות. זה נשמר במקרר כ-4 ימים.
שלום אפרת, רוצה לנסות את המתכון. האם הוא מוגש קר?
ניסיתי כמה מתכונים שלך הם גאוניים בפשטות ובטעם, תודה
היי ציפי,
הסלט מוגש קר או בטמפ’ החדר.
ערב מקסים 🙂
מעולם לא אכלתי בורגול וניסיתי את הסלט בשבת הקודמת והיה מעדן !! פשוט חיסלו את זה ממליצה לכולם להכין !!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להשתמש בקוסקוס במקום בורגול?
אני חושבת שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקוסקוס יותר יבש מבורגול.
נהדר
הכנתי בסוף עם קינואה
ולימון לא היה לי אז השתמשתי בחומץ בלסמי
תודה רבה על המתכון
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
פשוט טעים!!!!!כמו כל המתכונים המוצלחים שלך!!!תודה רבה!
תודה דבי 🙂
סלט מעולה!
תודה רבה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה מילכה ושבת שלום
סלט מושלם!!!
מאוד יפה וטעים לשים בצל סגול.
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים.
חג שמח:)
תודה רבקה 🙂
חג שמח!
הי,הוספתי 2 יח סלרי קצוץ,וגם את העלים..במקום הירק ..מתכון טעים תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי יקירה,מאוד רוצה להכין את הסלט,אך אין לי משמשים מיובשים כרגע:(יש איזשהו פרי אחר שהיית יכולה להמליץ לי?
היי הילה,
את יכולה להכין בלי המשמשים ולשים קצת יותר חמוציות.
פורים שמח 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה!ובכלל תודה על אתר נדיר שלא מאכזב אף פעם!
יצא מושלם!!!!, כמו כל המתכונים שלך.
טעים וחגיגי, נחטף מהקערה!!!!
תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
הסלט בורגול עם פירות יבשים יצא מעולה!
מאוד טעים וחגיגי.
תודה
תודה אראלה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
לייק , ועכשיו אני על המרק גריסים שלך 🙂
מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא!
נשמע טוב!!!!
ננסה את זה השבת.
יצא נפלא כמו כל המתכונים המעולים שלך , תודה רבה 🙂
תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂