זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס בורגול (רצוי עבה) שהושרה במים רותחים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)

בצל בינוני קלוף קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

תיבול לגזר ולבצל: רבע כפית אבקת קינמון, שליש כפית סוכר, מעט מלח

8-10 משמשים מיובשים קצוצים

חצי כוס חמוציות מיובשות

שליש כוס אגוזי מלך חתוכים גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

רבע כוס עלי נענע קצוצים

תיבול לסלט:  4 כפות שמן זית/קנולה, 6 כפות מיץ לימון, כפית גדושה דבש/סילאן, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר, מתבלים ברבע כפית קינמון, שליש כפית סוכר ומעט מלח עם המלחייה. מכסים ומבשלים 7-10 דקות, עד שהגזר מתרכך. מעבירים לקערת סלט ומצננים.

-מוסיפים לקערה את הבורגול ומערבבים עם תערובת הגזר הבצל. מוסיפים משמשים, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומתבלים בשמן, מיץ לימון, דבש/סילאן, מלח ופלפל שחור.

*מומלץ לתבל את הסלט כשעה לפחות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.  אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט כרוב וחמוציותסלט כרוב וחמוציות
עוף שלם ברוטב תפוזים עוף שלם ברוטב תפוזים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אסתר (21:03 8.09.2021)

שנה טובה אפרת.
האם הבורגול ישמר טוב בהקפאה עד סוכות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:54 8.09.2021)

היי אסתר,
כדאי להכין סמוך להגשה, אבל אם אין אפשרות אפשר לשמור בהקפאה, מומלץ עד כ-3 שבועות.
שנה טובה!

avatar
אחת שיודעת לבשל.... (09:19 27.01.2021)

היי אפרת!!
רציתי לדעתעם אני עושה עם קינואה אז כמה זמן להשרות את זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 27.01.2021)

כן אפשר:)
יש שתי אפשרויות לבשל את הקינואה. ראי כאן – איך מכינים קינואה.

avatar
שירה (22:38 27.01.2021)

קינואה חייבים לבשל, אי אפשר רק להשרות…

avatar
אסתי (12:52 9.02.2020)

אחת ולתמיד אני רוצה לדעת איך יוצא הבורגול טוב.
להשרות שעה במים רותחים בתוך קופסת פלסטיק? עם מכסה או בלי?
תמיד באירועים מגישים את הבורגול כזה יפה ואני לא מצליחה להגיע לזה. אפילו שקניתי את העבה.
באירועים זה גרגר גרגר גדולים ויפים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 9.02.2020)

אפשר להשרות בקופסה מפלסטיק או בקערה. אין צורך לכסות.
זה אמור לצאת אחד-אחד לאחר סינון.

avatar
אסתי (13:55 9.02.2020)

תודה לך

avatar
יהלי (21:58 30.01.2020)

אפשר לבשל את הבורגול לילה לפני ורק למחרת להכין ולתבל אותו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 31.01.2020)

כן.

avatar
שני (20:48 28.09.2019)

תודה, שנה טובה

avatar
שני (16:29 26.09.2019)

היי. אפשר להשתמש בקינואה במקום הבורגול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 26.09.2019)

כן אפשר.

avatar
חוי (18:03 14.09.2018)

האם אפשר לשים שזיפים במקום משמשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 15.09.2018)

כן אפשר.

avatar
מיכל (12:04 18.08.2018)

הי אפרת, את יכולה לרשום כמויות מומלצות למנה אחת? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 18.08.2018)

היי מיכל,
אם כבר את מכינה אני ממליצה להכין לפחות מחצית מהכמויות עם חצי כוס בורגול. את כל הכמויות יש לחלק ל-2, כולל התיבול.
זה יספיק לכ-2 מנות. זה נשמר במקרר כ-4 ימים.

avatar
ציפי (19:30 1.08.2018)

שלום אפרת, רוצה לנסות את המתכון. האם הוא מוגש קר?
ניסיתי כמה מתכונים שלך הם גאוניים בפשטות ובטעם, תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 1.08.2018)

היי ציפי,
הסלט מוגש קר או בטמפ’ החדר.
ערב מקסים 🙂

avatar
לאה (16:25 22.02.2018)

מעולם לא אכלתי בורגול וניסיתי את הסלט בשבת הקודמת והיה מעדן !! פשוט חיסלו את זה ממליצה לכולם להכין !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 22.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
א.ל (01:32 9.01.2018)

האם אפשר להשתמש בקוסקוס במקום בורגול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 9.01.2018)

אני חושבת שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקוסקוס יותר יבש מבורגול.

avatar
א.ל (22:09 18.01.2018)

נהדר
הכנתי בסוף עם קינואה
ולימון לא היה לי אז השתמשתי בחומץ בלסמי
תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 18.01.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דבי (10:15 18.08.2017)

פשוט טעים!!!!!כמו כל המתכונים המוצלחים שלך!!!תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

תודה דבי 🙂

avatar
מילכה (17:13 21.07.2017)

סלט מעולה!
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 21.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מילכה ושבת שלום

avatar
רבקה (14:44 3.04.2017)

סלט מושלם!!!
מאוד יפה וטעים לשים בצל סגול.

תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים.
חג שמח:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 3.04.2017)

תודה רבקה 🙂
חג שמח!

avatar
אדריאנה (15:03 18.03.2017)

הי,הוספתי 2 יח סלרי קצוץ,וגם את העלים..במקום הירק ..מתכון טעים תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 18.03.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
הילה ביטון (00:02 12.03.2017)

היי יקירה,מאוד רוצה להכין את הסלט,אך אין לי משמשים מיובשים כרגע:(יש איזשהו פרי אחר שהיית יכולה להמליץ לי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 12.03.2017)

היי הילה,
את יכולה להכין בלי המשמשים ולשים קצת יותר חמוציות.
פורים שמח 🙂

avatar
הילה (06:38 13.03.2017)

תודה רבה על התגובה המהירה!ובכלל תודה על אתר נדיר שלא מאכזב אף פעם!

avatar
אסתי (11:31 16.02.2017)

יצא מושלם!!!!, כמו כל המתכונים שלך.

טעים וחגיגי, נחטף מהקערה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 16.02.2017)

תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

avatar
אראלה (23:47 12.02.2017)

הסלט בורגול עם פירות יבשים יצא מעולה!
מאוד טעים וחגיגי.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 13.02.2017)

תודה אראלה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
חיה (12:58 12.02.2017)

לייק , ועכשיו אני על המרק גריסים שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 12.02.2017)

מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
אסתי (14:24 9.02.2017)

נשמע טוב!!!!
ננסה את זה השבת.

avatar
חיה (14:21 8.02.2017)

יצא נפלא כמו כל המתכונים המעולים שלך , תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 8.02.2017)

תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות