שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס בורגול (רצוי עבה) שהושרה במים רותחים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)

בצל בינוני קלוף קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

תיבול לגזר ולבצל: רבע כפית אבקת קינמון, שליש כפית סוכר, מעט מלח

8-10 משמשים מיובשים קצוצים

חצי כוס חמוציות מיובשות

שליש כוס אגוזי מלך חתוכים גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

רבע כוס עלי נענע קצוצים

תיבול לסלט:  4 כפות שמן זית/קנולה, 6 כפות מיץ לימון, כפית גדושה דבש/סילאן, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר, מתבלים ברבע כפית קינמון, שליש כפית סוכר ומעט מלח עם המלחייה. מכסים ומבשלים 7-10 דקות, עד שהגזר מתרכך. מעבירים לקערת סלט ומצננים.

-מוסיפים לקערה את הבורגול ומערבבים עם תערובת הגזר הבצל. מוסיפים משמשים, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומתבלים בשמן, מיץ לימון, דבש/סילאן, מלח ופלפל שחור.

*מומלץ לתבל את הסלט כשעה לפחות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.  אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב וחמוציותסלט כרוב וחמוציות
עוף שלם ברוטב תפוזים עוף שלם ברוטב תפוזים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסתר (21:03 8.09.2021)

שנה טובה אפרת.
האם הבורגול ישמר טוב בהקפאה עד סוכות?

מתכונים ב-10 דקות (21:54 8.09.2021)

היי אסתר,
כדאי להכין סמוך להגשה, אבל אם אין אפשרות אפשר לשמור בהקפאה, מומלץ עד כ-3 שבועות.
שנה טובה!

אחת שיודעת לבשל.... (09:19 27.01.2021)

היי אפרת!!
רציתי לדעתעם אני עושה עם קינואה אז כמה זמן להשרות את זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 27.01.2021)

כן אפשר:)
יש שתי אפשרויות לבשל את הקינואה. ראי כאן – איך מכינים קינואה.

שירה (22:38 27.01.2021)

קינואה חייבים לבשל, אי אפשר רק להשרות…

אסתי (12:52 9.02.2020)

אחת ולתמיד אני רוצה לדעת איך יוצא הבורגול טוב.
להשרות שעה במים רותחים בתוך קופסת פלסטיק? עם מכסה או בלי?
תמיד באירועים מגישים את הבורגול כזה יפה ואני לא מצליחה להגיע לזה. אפילו שקניתי את העבה.
באירועים זה גרגר גרגר גדולים ויפים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 9.02.2020)

אפשר להשרות בקופסה מפלסטיק או בקערה. אין צורך לכסות.
זה אמור לצאת אחד-אחד לאחר סינון.

אסתי (13:55 9.02.2020)

תודה לך

יהלי (21:58 30.01.2020)

אפשר לבשל את הבורגול לילה לפני ורק למחרת להכין ולתבל אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 31.01.2020)

כן.

שני (20:48 28.09.2019)

תודה, שנה טובה

שני (16:29 26.09.2019)

היי. אפשר להשתמש בקינואה במקום הבורגול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 26.09.2019)

כן אפשר.

חוי (18:03 14.09.2018)

האם אפשר לשים שזיפים במקום משמשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 15.09.2018)

כן אפשר.

מיכל (12:04 18.08.2018)

הי אפרת, את יכולה לרשום כמויות מומלצות למנה אחת? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 18.08.2018)

היי מיכל,
אם כבר את מכינה אני ממליצה להכין לפחות מחצית מהכמויות עם חצי כוס בורגול. את כל הכמויות יש לחלק ל-2, כולל התיבול.
זה יספיק לכ-2 מנות. זה נשמר במקרר כ-4 ימים.

ציפי (19:30 1.08.2018)

שלום אפרת, רוצה לנסות את המתכון. האם הוא מוגש קר?
ניסיתי כמה מתכונים שלך הם גאוניים בפשטות ובטעם, תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 1.08.2018)

היי ציפי,
הסלט מוגש קר או בטמפ’ החדר.
ערב מקסים 🙂

לאה (16:25 22.02.2018)

מעולם לא אכלתי בורגול וניסיתי את הסלט בשבת הקודמת והיה מעדן !! פשוט חיסלו את זה ממליצה לכולם להכין !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 22.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

א.ל (01:32 9.01.2018)

האם אפשר להשתמש בקוסקוס במקום בורגול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 9.01.2018)

אני חושבת שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקוסקוס יותר יבש מבורגול.

א.ל (22:09 18.01.2018)

נהדר
הכנתי בסוף עם קינואה
ולימון לא היה לי אז השתמשתי בחומץ בלסמי
תודה רבה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 18.01.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דבי (10:15 18.08.2017)

פשוט טעים!!!!!כמו כל המתכונים המוצלחים שלך!!!תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

תודה דבי 🙂

מילכה (17:13 21.07.2017)

סלט מעולה!
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (17:46 21.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מילכה ושבת שלום

רבקה (14:44 3.04.2017)

סלט מושלם!!!
מאוד יפה וטעים לשים בצל סגול.

תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים.
חג שמח:)

מתכונים ב-10 דקות (15:25 3.04.2017)

תודה רבקה 🙂
חג שמח!

אדריאנה (15:03 18.03.2017)

הי,הוספתי 2 יח סלרי קצוץ,וגם את העלים..במקום הירק ..מתכון טעים תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:25 18.03.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

הילה ביטון (00:02 12.03.2017)

היי יקירה,מאוד רוצה להכין את הסלט,אך אין לי משמשים מיובשים כרגע:(יש איזשהו פרי אחר שהיית יכולה להמליץ לי?

מתכונים ב-10 דקות (10:24 12.03.2017)

היי הילה,
את יכולה להכין בלי המשמשים ולשים קצת יותר חמוציות.
פורים שמח 🙂

הילה (06:38 13.03.2017)

תודה רבה על התגובה המהירה!ובכלל תודה על אתר נדיר שלא מאכזב אף פעם!

אסתי (11:31 16.02.2017)

יצא מושלם!!!!, כמו כל המתכונים שלך.

טעים וחגיגי, נחטף מהקערה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:48 16.02.2017)

תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

אראלה (23:47 12.02.2017)

הסלט בורגול עם פירות יבשים יצא מעולה!
מאוד טעים וחגיגי.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:18 13.02.2017)

תודה אראלה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

חיה (12:58 12.02.2017)

לייק , ועכשיו אני על המרק גריסים שלך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:02 12.02.2017)

מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא!

אסתי (14:24 9.02.2017)

נשמע טוב!!!!
ננסה את זה השבת.

חיה (14:21 8.02.2017)

יצא נפלא כמו כל המתכונים המעולים שלך , תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:22 8.02.2017)

תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.