שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 25-30 עוגיות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

¾ כוס (70 ג’) קמח שקדים

רבע כפית אבקת אפיה

שליש כוס אבקת סוכר

ביצה קטנה (M)

75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות (לפרווה – מרגרינה/מחמאה)

חצי כפית תמצית וניל

כפית גרידת קליפת לימון

*אבקת סוכר לפיזור מעל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ורך (ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה. אם הבצק עדיין יבש ניתן להוסיף 1-2 כפות מים קרים לפי הצורך).

-יוצרים כדורים קטנים עם הידיים ומגלגלים לגליל/נחש באורך כ-7 ס”מ. יוצרים צורה של סהר  ומניחים במרווחים קטנים על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (הן נעשות פריכות לאחר קירור).

-לאחר שהעוגיות התקררו מפזרים מעליהן אבקת סוכר בנדיבות.

ראו גם
פיצה במחבתפיצה במחבת
חטיפי זעתר חטיפי זעתר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
כרמיתוש (21:10 8.08.2024)

טעימות מאד, קצת עבות יצאו לי .

סהרוני שקדים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 9.08.2024)

תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
רות (11:20 13.06.2024)

היי
אשמח לדעת האם לשלב בעוגיות שיצאו על גוון החום קקאו שוקולד ??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 13.06.2024)

אפשר להוסיף 1-2 כפות קקאו.
ממליצה להגדיל את כמות אבקת הסוכר לחצי כוס- 2/3 כוס.

avatar
אורז להב (11:36 14.03.2024)

היי האם יכול לעבוד בתוך הבצק עם ממתיק ללא סוכר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 14.03.2024)

אמור לעבוד.

avatar
רחלי (07:42 24.04.2024)

המרתי את המתכון שיתאים לפסח ויצא מעולה!!
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 24.04.2024)

מעולה:)
תודה רחלי

avatar
אור (21:45 6.03.2024)

העוגיות יצאו פחות יפות משלך
אך טעימות בהחלט❤️תודה על המתכון

סהרוני שקדים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:12 7.03.2024)

בוקר טוב אור,
לדעתי נראה מעולה💜
תודה לך על השיתוף!

avatar
פרילה (20:00 17.02.2024)

שבוע טוב אפרת יקרה. אין לי את כל כמות הקמח שקדים יעזור אם זה יהיה חצי קמח שקדים וחצי קוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 17.02.2024)

שבוע טוב:)
שימי את כמות קמח השקדים שיש לך ואם הבצק ייצא דביק מידי תוסיפי עוד כמה כפות קמח רגיל לפי הצורך.

avatar
אמא אווזה (21:57 11.01.2024)

אני מצאתי שאם אני שמה 90 גרם חמאה במקום 75 זה משפר את הטעם וכן אני מוסיפה 15 גרם קמח רגיל לכמות המומלצת במתכון ומורידה 10 גרם מקמח השקדים ולדעתי, זה יוצא טעים עוד יותר וקל יותר לעבוד כך עם הבצק ליצירת העוגיות. אישית, אני גם שמה 1/4 כוס אבקת סוכר במקום 1/3 וזה מספיק לנו, במיוחד כי מפזרים עוד אבקת סוכר על העוגיות בסוף התהליך. בתיאבון!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:44 12.01.2024)

תודה על השיתוף💜

avatar
רוז (20:32 12.11.2023)

איזה סוג כוס להשתמש? כוס פלסטיק תהיה טובה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:36 13.11.2023)

כוס פלסטיק קטנה מידי.
כדאי להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית או בכוס מקרטון לשתיה חמה בנפח 240 מ”ל.

avatar
אודליה (22:29 5.11.2023)

ערב טוב אפרת יקרה. הכנתי לשבת והאמת שהפעם קצת הסתבכתי 🙁 רציתי פרווה ואין לי אף פעם מרגרינה בבית, יש רק שמן קוקוס, אבל בגלל החום הוא נוזלי כרגע. פשוט שקלתי 70 גרם של הנוזל והוספתי לשאר המרכיבים. הבצק לא היה נוח לעבודה והיה קשה ליצור את צורת העוגיות ללא קרעים בבצק, גם היה ממש שומני. התוצאה הייתה טעימה ועם מראה בדיוק כמו של התמונה שלך, אבל קצת קשה ולא נימוח. מה את ממליצה לעשות בפעם הבאה? תודה רבה ושבוע טוב ושקט בע”ה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:13 5.11.2023)

היי אודליה,
שמן קוקוס יכול לשנות את המרקם של הבצק גם לפני האפיה וגם אחרי, בעיקר אם הוא נוזלי.
במקרה של העוגיות האלה אני לא ממליצה להחליף את החמאה כי היא ממש הכרחית למרקם והאמת שלא מצאתי תחליף פרווה למרגרינה/מחמאה שיגיע לאותה תוצאה (אני אישית מכינה אותן רק עם חמאה בגרסה החלבית).
שבוע טוב ושקט🙏

avatar
אודליה (23:31 5.11.2023)

מבינה יקירה, טוב אז אכין עם חמאה בפעם הבאה ושיהיו חלביות, מקסימום לא נאכל אותן אחרי סעודת ליל שבת, נתאפק 🙂 תודה רבה על התשובה המהירה 🙂

avatar
ורד (16:30 5.11.2023)

היי, יש לי ביצה לארג, זה בסדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 5.11.2023)

כן

avatar
יפעת (15:02 2.11.2023)

היי, אפשר תחליף לגרידת לימון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 2.11.2023)

אפשר לוותר על זה:)

avatar
שירה (11:11 2.11.2023)

היי, האם אפשר להמיר את כמות החמאה/ מרגרינה בשמן ואם כן אז כמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:26 2.11.2023)

היי שירה,
זה יפגע במרקם להמיר את הכל.
אפשר לנסות בתור התחלה לשלב 30 גרם חמאה עם 4-5 כפות שמן.

avatar
יפעת (16:42 29.10.2023)

היי , האם אפשר להוסיף תמצית שקדים, כדי שהטעם של השקדים יהיה יותר מודגש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:53 29.10.2023)

היי
אפשר בהחלט(:

avatar
רבקה (09:34 27.10.2023)

הי אפרת
תודה על כל המתכונים המושלמים!
האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום קמח שקדים? ואם כן כמה?
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 27.10.2023)

כן. אותה כמות.
שבת שלום:)

avatar
אמא אווזה (01:43 31.10.2023)

למיטב הבנתי , אין הבדל בין קמח שקדים לשקדים טחונים (היטב)

avatar
טל (18:39 8.03.2024)

קמח שקדים זה שקדים טחונים. אותו הדבר

avatar
צביקוש (15:09 25.10.2023)

האם אפשר לשלב במתכון מעט חמאת בוטנים, ואז להפחית קצת מהחמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:34 26.10.2023)

היי
פחות מומלץ(:

לקריאת כל התגובות