זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות
סוג: חלבי/פרווה
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
¾ כוס (70 ג’) קמח שקדים
רבע כפית אבקת אפיה
שליש כוס אבקת סוכר
ביצה קטנה (M)
75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות (לפרווה – מרגרינה/מחמאה)
חצי כפית תמצית וניל
כפית גרידת קליפת לימון
*אבקת סוכר לפיזור מעל
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ורך (ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה. אם הבצק עדיין יבש ניתן להוסיף 1-2 כפות מים קרים לפי הצורך).
-יוצרים כדורים קטנים עם הידיים ומגלגלים לגליל/נחש באורך כ-7 ס”מ. יוצרים צורה של סהר ומניחים במרווחים קטנים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (הן נעשות פריכות לאחר קירור).
-לאחר שהעוגיות התקררו מפזרים מעליהן אבקת סוכר בנדיבות.
טעימות מאד, קצת עבות יצאו לי .
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
אשמח לדעת האם לשלב בעוגיות שיצאו על גוון החום קקאו שוקולד ??
אפשר להוסיף 1-2 כפות קקאו.
ממליצה להגדיל את כמות אבקת הסוכר לחצי כוס- 2/3 כוס.
היי האם יכול לעבוד בתוך הבצק עם ממתיק ללא סוכר?
אמור לעבוד.
המרתי את המתכון שיתאים לפסח ויצא מעולה!!
תודה רבה
מעולה:)
תודה רחלי
העוגיות יצאו פחות יפות משלך
אך טעימות בהחלט❤️תודה על המתכון
בוקר טוב אור,
לדעתי נראה מעולה💜
תודה לך על השיתוף!
שבוע טוב אפרת יקרה. אין לי את כל כמות הקמח שקדים יעזור אם זה יהיה חצי קמח שקדים וחצי קוקוס?
שבוע טוב:)
שימי את כמות קמח השקדים שיש לך ואם הבצק ייצא דביק מידי תוסיפי עוד כמה כפות קמח רגיל לפי הצורך.
אני מצאתי שאם אני שמה 90 גרם חמאה במקום 75 זה משפר את הטעם וכן אני מוסיפה 15 גרם קמח רגיל לכמות המומלצת במתכון ומורידה 10 גרם מקמח השקדים ולדעתי, זה יוצא טעים עוד יותר וקל יותר לעבוד כך עם הבצק ליצירת העוגיות. אישית, אני גם שמה 1/4 כוס אבקת סוכר במקום 1/3 וזה מספיק לנו, במיוחד כי מפזרים עוד אבקת סוכר על העוגיות בסוף התהליך. בתיאבון!
תודה על השיתוף💜
איזה סוג כוס להשתמש? כוס פלסטיק תהיה טובה?
כוס פלסטיק קטנה מידי.
כדאי להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית או בכוס מקרטון לשתיה חמה בנפח 240 מ”ל.
ערב טוב אפרת יקרה. הכנתי לשבת והאמת שהפעם קצת הסתבכתי 🙁 רציתי פרווה ואין לי אף פעם מרגרינה בבית, יש רק שמן קוקוס, אבל בגלל החום הוא נוזלי כרגע. פשוט שקלתי 70 גרם של הנוזל והוספתי לשאר המרכיבים. הבצק לא היה נוח לעבודה והיה קשה ליצור את צורת העוגיות ללא קרעים בבצק, גם היה ממש שומני. התוצאה הייתה טעימה ועם מראה בדיוק כמו של התמונה שלך, אבל קצת קשה ולא נימוח. מה את ממליצה לעשות בפעם הבאה? תודה רבה ושבוע טוב ושקט בע”ה 🙂
היי אודליה,
שמן קוקוס יכול לשנות את המרקם של הבצק גם לפני האפיה וגם אחרי, בעיקר אם הוא נוזלי.
במקרה של העוגיות האלה אני לא ממליצה להחליף את החמאה כי היא ממש הכרחית למרקם והאמת שלא מצאתי תחליף פרווה למרגרינה/מחמאה שיגיע לאותה תוצאה (אני אישית מכינה אותן רק עם חמאה בגרסה החלבית).
שבוע טוב ושקט🙏
מבינה יקירה, טוב אז אכין עם חמאה בפעם הבאה ושיהיו חלביות, מקסימום לא נאכל אותן אחרי סעודת ליל שבת, נתאפק 🙂 תודה רבה על התשובה המהירה 🙂
היי, יש לי ביצה לארג, זה בסדר?
כן
היי, אפשר תחליף לגרידת לימון?
אפשר לוותר על זה:)
היי, האם אפשר להמיר את כמות החמאה/ מרגרינה בשמן ואם כן אז כמה?
היי שירה,
זה יפגע במרקם להמיר את הכל.
אפשר לנסות בתור התחלה לשלב 30 גרם חמאה עם 4-5 כפות שמן.
היי , האם אפשר להוסיף תמצית שקדים, כדי שהטעם של השקדים יהיה יותר מודגש?
היי
אפשר בהחלט(:
הי אפרת
תודה על כל המתכונים המושלמים!
האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום קמח שקדים? ואם כן כמה?
תודה רבה ושבת שלום!
כן. אותה כמות.
שבת שלום:)
למיטב הבנתי , אין הבדל בין קמח שקדים לשקדים טחונים (היטב)
קמח שקדים זה שקדים טחונים. אותו הדבר
האם אפשר לשלב במתכון מעט חמאת בוטנים, ואז להפחית קצת מהחמאה?
היי
פחות מומלץ(: