זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם ניוקי קנוי (לרגישים לגלוטן: יש להשתמש בניוקי קנוי ללא גלוטן)
1 בצל בינוני קצוץ
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 קופסת פטריות שמפיניון/ שי-טאקי (מומלץ לשלב)
2 שיני שום כתושות
1 כוס פרחי ברוקולי מופשרים וחתוכים גס (משקית קפואה)
תיבול: 1 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל שחור.
*ניתן להוסיף גם כף רוטב פסטו מוכן (למי שיש).
אופן הכנה:
-מכינים את הניוקי בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
-מטגנים עם שמן זית את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הפטריות והבטטה. ממליחים מעט (המלח מזרז את הבישול), מכסים ומבשלים עד שהבטטה מתרככת. מוסיפים את הברוקולי ומתבלים. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את הניוקי המבושל ומערבבים היטב עד לספיגת הטעמים בניוקי.
*ניתן להזליף מעט שמן זית על המנה בתום הבישול.
ניוקי מתכון, ניוקי ירקות, מתכון לניוקי
אם אין לי אבקת מרק?
תודה רבה
מספיק מלח ופלפל שחור.
הכנתי אתמול הוספתי קצת פפריקה ועגבניות מרוסקות.. יצא ממש טעיםם
תודה !
תודה שחזרת לעדכן💜
שלום אפרת. פטריות בשימורים או טריות צריך לקחת?
היי,
עדיף טריות אבל אם אין אפשר שימורים.
אין מים בתבשיל הירקות?
אם את משתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים.
היי אפרת, זה נראה נהדר! אם אין לי כותש שום, אפשר לקצוץ את השום במקום?
אפשר לקצוץ או לגרד בפומפיה דקה.
יצא לי מושלם במקום בטטה הכנתי עם תפו״א אדמה בתנור שנשאר לי כולל הקליפה
תודה
תודה ניצן, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
מה אפשר לשים במקום פטריות?
היי מיכל,
אפשר פשוט להכין בלי הפטריות.
תודה רבה.
הוספתי גם רוטב פסטו ויצא מושלם…
שמחה לשמוע חנה 🙂
שבוע טוב!
מה אפשר לשים במקום ברוקולי?
היי חנה,
אפשר במקום הברוקולי לשים כוס שעועית ירוקה חתוכה או קישוא גדול.
שבת שלום 🙂