שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

500 גרם ניוקי מוכן לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר"כ בישול 4 דקות במים רותחים עד שהניוקי צפים).

1 בצל קטן קצוץ

1 שן שום כתושה

חבילת פטריות טריות

מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ"ל)

תיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

-מוסיפים את השום והשמנת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהשמנת מסמיכה מעט (אין להרתיח את השמנת אחרת מתקבל טעם מעט שרוף).

-מוסיפים את הניוקי המוכן למחבת ומערבבים עם הרוטב כדקה ומגישים.

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז'ן ולאכול עם לחם שום.

 

*טיפ! אני ממליצה על הניוקי של "פרפקטו".

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט עוף חם
חזה עוף ממולא בפירות יבשים

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם ☝️

הוספת תגובה
Avatar
שיראל (11:03 22.05.2020)

סליחה על הבורות אבל מעניין אותי מאילו חומרים מורכב הניוקי יש לו מילוי וכו….??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 22.05.2020)

ניוקי בדר"כ עשוי ממחית תפו"א וקמח.

Avatar
עדי (13:35 22.04.2020)

הכנתי ויצא מושלם. תודה על מתכון קל וטעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 22.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עדי

Avatar
גל (13:42 9.01.2020)

תודה רבה

Avatar
גל (13:37 9.01.2020)

היי אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 9.01.2020)

כן אפשר.

Avatar
הניה (01:08 15.08.2019)

תודה על המתכונים המושלמים!אשמח לקבל מתכון לניקוי עצמו.תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 15.08.2019)

היי הניה,
אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים 🙂

Avatar
הניה (01:57 13.08.2019)

המתכונים שלך מושלמים ומביאים המון תועלת!!אשמח לקבל מתכון לניוקי עצמו אם יש לך.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 13.08.2019)

תודה הניה 🙂
*אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים

Avatar
ורד (15:13 18.06.2019)

רציתי להגיד שהמתכון מעולה!!!
החלפתי את השמנת לשמנת לבישול 9% ויצא מושלם.דווקא לא יצא נוזלי…
תודה על המתכון הקל והטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 18.06.2019)

מעולה 🙂
תודה ורד

Avatar
מרין (19:14 23.03.2019)

הורדתי את הבצל, הוספתי 5 ערמונים טריים שקליתי על מחבת (הקפצתי אותם יחד עם הפטריות), השתמשתי בשמנת 9%-יצא קצת נוזלי אז הוספתי כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים ובישלתי עוד 3 דקות-יצא מדהים!!! מרגיש כמו רוטב שמנת 22%.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 23.03.2019)

תודה על השיתוף 💜

Avatar
ג'ני (11:59 4.10.2018)

היוש
כמה שמן זית? ניתן להוסיף גם ערמונים? אם כן איך מכינים ומתי מוסיפים אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 4.10.2018)

2 שמן זית. בטח אפילו מומלץ להוסיף ערמונים. מצרפת מתכון לניוקי ערמונים ופטריות.

Avatar
עומר (02:15 8.05.2018)

האם ניתן להוסיף לרוטב בשלב הבישול גם גבינת קשקבל מגורדת? אם כן אז באיזה שלב בדיוק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.05.2018)

כן בטח. לאחר שמוסיפים את השמנת מערבבים כדקה ואז אפשר להוסיף את גבינת הקשקבל ולערבב עד שהרוטב מסמיך.

Avatar
יערית (19:42 14.10.2017)

לכמה מנות זה מספיק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 14.10.2017)

כ-3 מנות.

Avatar
מאיה (18:54 2.10.2017)

היי
אשמח לדעת אם יש משהו אחר לא חלבי. שיהיה מנצח לא פחות מהמלון שהמלצת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 2.10.2017)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.

Avatar
מיכל (21:15 19.09.2017)

היי,
אני רוצה להכין ולהגיש בעוד יומיים בחג..האם ניתן להקפיא?והאם הכרחי לבשל ביחד את הרוטב והניוקי,בגלל שאני לא ישר מגישה חשבתי לערבב יחד לפני ההגשה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 19.09.2017)

היי מיכל,
ניוקי פחות מומלץ להקפיא כי הוא עשוי מתפו"א.
אין בעיה לערבב לפני ההגשה, אפילו רצוי.
שנה טובה 🙂

Avatar
מיכל (14:54 20.09.2017)

אפשרי להשתמש בפטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 20.09.2017)

אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה 🙂

Avatar
דניס (12:17 14.09.2017)

אם איזו שמנת עדייף להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 14.09.2017)

שמנת מתוקה היא יותר עשירה.

Avatar
reut (21:51 12.09.2017)

איזה סוג פטריות מומלץ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 13.09.2017)

כמעט כל סוג של פטריות יכול להתאים. אני בדר"כ משתמשת בשמפיניון או פורטבלו.
יום מקסים 🙂

Avatar
עדי (14:23 11.08.2017)

אם אני רוצה להוסיף גם רוטב עגבניות.. שיהיה גם וגם.. זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 11.08.2017)

כן, אפשר. זה ייצא כמו רוטב רוזה רק עם פטריות.

Avatar
יוליה (22:33 7.06.2016)

אפשר להכין את הרוטב עם ספגטי רגיל? ואם כן, הוא גם מספיק ל500 גרם ספגטי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:23 8.06.2016)

כן יוליה אפשר. לכמות של 500 גרם הייתי ממליצה להכפיל כמויות.

Avatar
הודיה (15:44 16.05.2016)

תודה יש לך אתר סוף הדרך וכיף שאת מגיבה ככה מהר שוב תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:59 16.05.2016)

תודה הודיה 🙂

Avatar
אחלה יום (14:28 25.10.2017)

צריך להוסיף עוד שמנת לבישול

Avatar
הודיה (15:24 16.05.2016)

אפשר גם להכין מניוקי יבש ללא לוטן את הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:30 16.05.2016)

כן בטח.

Avatar
אפרת (21:41 21.02.2016)

פשוט, מהיר וטעים. תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:25 21.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

Avatar
א (23:36 1.08.2014)

מתכון מאוד טעים, נהנתי מכל ביס.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:39 2.08.2014)

הי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.