שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם ניוקי מוכן לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר”כ בישול 4 דקות במים רותחים עד שהניוקי צפים).

1 בצל קטן קצוץ

1 שן שום כתושה

חבילת פטריות טריות

מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ”ל)

תיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

-מוסיפים את השום והשמנת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהשמנת מסמיכה מעט (אין להרתיח את השמנת אחרת מתקבל טעם מעט שרוף).

-מוסיפים את הניוקי המוכן למחבת ומערבבים עם הרוטב כדקה ומגישים.

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן ולאכול עם לחם שום.

 

*טיפ! אני ממליצה על הניוקי של “פרפקטו”.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט עוף חםסלט עוף חם
חזה עוף ממולא בפירות יבשים חזה עוף ממולא בפירות יבשים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
א (22:16 6.02.2024)

יצא מעולה!
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:52 7.02.2024)

שמחה לשמוע💜

avatar
הודי (17:42 28.01.2024)

שמנת מתוקה הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:53 28.01.2024)

נכון:)

avatar
אפרת (15:43 25.05.2023)

ואווו הכנתי ויצא טעים ברמוותת לא התאפקתי וטעמתי לפני החג…..

ניוקי ברוטב שמנת פטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 25.05.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה טעים(:
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אלה (01:04 13.01.2022)

וואו!!! פשוט וואו!!! כמה שזה יצא טעים ומוצלח!!! פשוט מושלם!! והפרמזל מלמעלה לגמרי שידרג את המנה.. תודה רבה רבה על כל העזרה שלך במענה על השאלות המרובות שלי.. המתכון כל כך פשוט וכל כך טעים, היינו מזמינים ממסעדות פחות מוצלח מזה.. בבית ממש אהבו!! (ועוד זוכרים פה לטובה את הבורגול מאתמול שגם הוא מתכון מהאתר שלך)

ניוקי ברוטב שמנת פטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 13.01.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! נראה מעולה(: תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
אלה (14:14 10.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית דמתחילה מאפס:
1. הבצל – אשמח להכוונה כללית – כמה זמן בדרך כלל לוקח לטגן בצל עד להזהבה?
2. הפטריות – גם פה אשמח להכוונה כללית של כמה דות בערך לטגן אותן. כמו כן לא הבנתי אם צריך לחתוך אותן (אם כן איך) או לשים בשלמותם?
3. לגבי השמנת הבנתי מהתגובות שעדיף שמנת מתוקה, השאלה של כמה אחוזים עדיף?
4. המלח והפלפל – אשמח להכוונה כללית של כמה מלח בערך לשים וכמה פלפל?
5. הרוטב – אשמח להכוונה לגבי כמה זמן בערך לערבב אותו לפני הוספת הניוקי?
6. הניוקי – הכוונה לזה שמוכרים מצונן?
7. לגבי גבינת הפרמז’ן – אשמח להכוונה של כמה בערך לפזר וכמו כן האם מה שנקרא פתיתי פרמז’ן מתאים?
8. אם אבשל את הניוקי קודם והרוטב בנפרד (בבוקר) ואערבב אותם יותר מאוחר (בערב) האם יש טיפים מיוחדים לבישול הניוקי או הרוטב כדי שישמרו יותר טוב?
סליחה על מבול השאלות, פשוט אני באמת עושה את צעדיי הראשונים במטבח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:36 10.01.2022)

היי אלה וברוכה הבאה לעולם המטבח(:
1. לוקח בערך דקה שתיים תוך ערבוב מתמיד
2. יש לחתוך את הפטריות לחתיכות לא קטנות- לפרוס אותן, ולטגן כ-3-4 דקות
3. אפשר שמנת לבישול (9%) או שמנת מתוקה (32%), עם שמנת מתוקה הרוטב יהיה קרמי יותר
4. תתחילי בחצי כפית עד כפית שטוחה של מלח וחמישית כפית פלפל, תוכלי להוסיף לאחר הבישול עוד לפי הטעם.
5. כדקה-שתיים של ערבוב אמורות להספיק.
6. נכון
7. פתיתי פרמז’ן מתאימים, שימי בכמות שתכסה את השטח העליון של המנה כשהיא בצלחת ההגשה.
8. פחות מומלץ לבשל את הניוקי מראש (את הרוטב לעומת זאת אין בעיה), אך אני חושבת שניתן לשמן אותם במעט שמן זית ולשמור במקרר כמה שעות לאחר הבישול.
בהצלחה!

avatar
אלה (09:30 12.01.2022)

היי אפרת, רוצה להכין אתזה היום לארוחת ערב ופתאום קלטתי שאין לי מושג כמה מנות זה יוצא.. אשמח להכוונה..
תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 12.01.2022)

יוצא בערך 3 מנות(:

avatar
פני (21:44 21.09.2021)

היי אפרת
אני רוצה להכין לשישי
איך זה מבחינת חימום על הפלטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 21.09.2021)

היי פני,
פחות מומלץ לחמם על פלטה משום שהמנה עלולה להתייבש, אבל אפשר לחמם מכוסה.
חג שמח!

avatar
אורי (07:43 22.07.2021)

היי אפרת. אסור להרתיח שמנת מתוקה לא בגלל הטעם השרוף, אלא משום שברתיחה השמנת מתפרקת ומופרדת לשומן וחלבון ואז היא פשוט בלתי אכילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:13 22.07.2021)

גם זה נכון😊

avatar
לירון (19:03 16.05.2021)

אפשר לטגן בחמאה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 16.05.2021)

היי, כן. חג שמח😊

avatar
תמר (14:51 5.02.2021)

חייב פיטריות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 5.02.2021)

לא חובה.

avatar
רוחמה (13:09 30.11.2020)

צהריים טובים:)
אני צריכה להביא חארוחת ערב ב20:30 את הניוקי
אם אכין את הכל עכשיו זה יהיה טעים?
או להכין עכשיו את הרוטב בנפרד ואת הקנלוני בנפרד ולחמם את הרוטב רגע לפני ההגשה?
מה עדיף
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 30.11.2020)

אני הייתי מחממת את הרוטב בנפרד ורגע לפני ההגשה 🙂
מרגיש הרבה יותר “טרי”
יום נפלא❤️

avatar
לינוי בכר (23:22 15.11.2020)

מה יותר מומלץ שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מה נותן טעם טוב יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:27 16.11.2020)

במסעדות משתמשים בשמנת מתוקה כי היא יותר עשירה בגלל אחוזי השומן הגבוהים.
לדעתי זה טעים כך או כך 🙂

avatar
רעות (10:08 23.10.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!!
אני רוצה לצרף לניוקי סלמון אבל שיהיה ניטרלי כי הרוטב עם הנעורים נראים לי דומיננטיים. יש לך מתכון מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 24.10.2020)

היי רעות,
את רוצה להכין רוטב שהוא בלי שמנת?
יש את המתכון הזה- קוביות סלמון במחבת שאפשר להוסיף לו ניוקי מבושל.

avatar
לירון (21:14 7.09.2020)

אפשר להכין יום לפני

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 7.09.2020)

אפשר להכין את הניוקי והרוטב בנפרד ולערבב רק לפני ההגשה.

avatar
שיראל (11:03 22.05.2020)

סליחה על הבורות אבל מעניין אותי מאילו חומרים מורכב הניוקי יש לו מילוי וכו….??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 22.05.2020)

ניוקי בדר”כ עשוי ממחית תפו”א וקמח.

avatar
עדי (13:35 22.04.2020)

הכנתי ויצא מושלם. תודה על מתכון קל וטעים

ניוקי ברוטב שמנת פטריות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 22.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עדי

avatar
גל (13:42 9.01.2020)

תודה רבה

avatar
גל (13:37 9.01.2020)

היי אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 9.01.2020)

כן אפשר.

avatar
הניה (01:08 15.08.2019)

תודה על המתכונים המושלמים!אשמח לקבל מתכון לניקוי עצמו.תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 15.08.2019)

היי הניה,
אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים 🙂

avatar
הניה (01:57 13.08.2019)

המתכונים שלך מושלמים ומביאים המון תועלת!!אשמח לקבל מתכון לניוקי עצמו אם יש לך.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 13.08.2019)

תודה הניה 🙂
*אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים

avatar
ורד (15:13 18.06.2019)

רציתי להגיד שהמתכון מעולה!!!
החלפתי את השמנת לשמנת לבישול 9% ויצא מושלם.דווקא לא יצא נוזלי…
תודה על המתכון הקל והטעים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 18.06.2019)

מעולה 🙂
תודה ורד

avatar
מרין (19:14 23.03.2019)

הורדתי את הבצל, הוספתי 5 ערמונים טריים שקליתי על מחבת (הקפצתי אותם יחד עם הפטריות), השתמשתי בשמנת 9%-יצא קצת נוזלי אז הוספתי כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים ובישלתי עוד 3 דקות-יצא מדהים!!! מרגיש כמו רוטב שמנת 22%.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 23.03.2019)

תודה על השיתוף 💜

avatar
ג'ני (11:59 4.10.2018)

היוש
כמה שמן זית? ניתן להוסיף גם ערמונים? אם כן איך מכינים ומתי מוסיפים אותם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 4.10.2018)

2 שמן זית. בטח אפילו מומלץ להוסיף ערמונים. מצרפת מתכון לניוקי ערמונים ופטריות.

avatar
עומר (02:15 8.05.2018)

האם ניתן להוסיף לרוטב בשלב הבישול גם גבינת קשקבל מגורדת? אם כן אז באיזה שלב בדיוק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.05.2018)

כן בטח. לאחר שמוסיפים את השמנת מערבבים כדקה ואז אפשר להוסיף את גבינת הקשקבל ולערבב עד שהרוטב מסמיך.

avatar
יערית (19:42 14.10.2017)

לכמה מנות זה מספיק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 14.10.2017)

כ-3 מנות.

avatar
מאיה (18:54 2.10.2017)

היי
אשמח לדעת אם יש משהו אחר לא חלבי. שיהיה מנצח לא פחות מהמלון שהמלצת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 2.10.2017)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.

avatar
מיכל (21:15 19.09.2017)

היי,
אני רוצה להכין ולהגיש בעוד יומיים בחג..האם ניתן להקפיא?והאם הכרחי לבשל ביחד את הרוטב והניוקי,בגלל שאני לא ישר מגישה חשבתי לערבב יחד לפני ההגשה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 19.09.2017)

היי מיכל,
ניוקי פחות מומלץ להקפיא כי הוא עשוי מתפו”א.
אין בעיה לערבב לפני ההגשה, אפילו רצוי.
שנה טובה 🙂

avatar
מיכל (14:54 20.09.2017)

אפשרי להשתמש בפטריות משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 20.09.2017)

אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה 🙂

avatar
דניס (12:17 14.09.2017)

אם איזו שמנת עדייף להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 14.09.2017)

שמנת מתוקה היא יותר עשירה.

avatar
reut (21:51 12.09.2017)

איזה סוג פטריות מומלץ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 13.09.2017)

כמעט כל סוג של פטריות יכול להתאים. אני בדר”כ משתמשת בשמפיניון או פורטבלו.
יום מקסים 🙂

avatar
עדי (14:23 11.08.2017)

אם אני רוצה להוסיף גם רוטב עגבניות.. שיהיה גם וגם.. זה אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 11.08.2017)

כן, אפשר. זה ייצא כמו רוטב רוזה רק עם פטריות.

avatar
יוליה (22:33 7.06.2016)

אפשר להכין את הרוטב עם ספגטי רגיל? ואם כן, הוא גם מספיק ל500 גרם ספגטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:23 8.06.2016)

כן יוליה אפשר. לכמות של 500 גרם הייתי ממליצה להכפיל כמויות.

avatar
הודיה (15:44 16.05.2016)

תודה יש לך אתר סוף הדרך וכיף שאת מגיבה ככה מהר שוב תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:59 16.05.2016)

תודה הודיה 🙂

avatar
אחלה יום (14:28 25.10.2017)

צריך להוסיף עוד שמנת לבישול

avatar
הודיה (15:24 16.05.2016)

אפשר גם להכין מניוקי יבש ללא לוטן את הרוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:30 16.05.2016)

כן בטח.

avatar
אפרת (21:41 21.02.2016)

פשוט, מהיר וטעים. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 21.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

avatar
א (23:36 1.08.2014)

מתכון מאוד טעים, נהנתי מכל ביס.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 2.08.2014)

הי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות