שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם ניוקי מוכן לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר”כ בישול 4 דקות במים רותחים עד שהניוקי צפים).

1 בצל קטן קצוץ

1 שן שום כתושה

חבילת פטריות טריות

מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ”ל)

תיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

-מוסיפים את השום והשמנת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהשמנת מסמיכה מעט (אין להרתיח את השמנת אחרת מתקבל טעם מעט שרוף).

-מוסיפים את הניוקי המוכן למחבת ומערבבים עם הרוטב כדקה ומגישים.

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן ולאכול עם לחם שום.

 

*טיפ! אני ממליצה על הניוקי של “פרפקטו”.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט עוף חם
חזה עוף ממולא בפירות יבשים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורי (07:43 22.07.2021)

היי אפרת. אסור להרתיח שמנת מתוקה לא בגלל הטעם השרוף, אלא משום שברתיחה השמנת מתפרקת ומופרדת לשומן וחלבון ואז היא פשוט בלתי אכילה

מתכונים ב-10 דקות (09:13 22.07.2021)

גם זה נכון😊

לירון (19:03 16.05.2021)

אפשר לטגן בחמאה

מתכונים ב-10 דקות (19:15 16.05.2021)

היי, כן. חג שמח😊

תמר (14:51 5.02.2021)

חייב פיטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 5.02.2021)

לא חובה.

רוחמה (13:09 30.11.2020)

צהריים טובים:)
אני צריכה להביא חארוחת ערב ב20:30 את הניוקי
אם אכין את הכל עכשיו זה יהיה טעים?
או להכין עכשיו את הרוטב בנפרד ואת הקנלוני בנפרד ולחמם את הרוטב רגע לפני ההגשה?
מה עדיף
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:25 30.11.2020)

אני הייתי מחממת את הרוטב בנפרד ורגע לפני ההגשה 🙂
מרגיש הרבה יותר “טרי”
יום נפלא❤️

לינוי בכר (23:22 15.11.2020)

מה יותר מומלץ שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מה נותן טעם טוב יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:27 16.11.2020)

במסעדות משתמשים בשמנת מתוקה כי היא יותר עשירה בגלל אחוזי השומן הגבוהים.
לדעתי זה טעים כך או כך 🙂

רעות (10:08 23.10.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!!
אני רוצה לצרף לניוקי סלמון אבל שיהיה ניטרלי כי הרוטב עם הנעורים נראים לי דומיננטיים. יש לך מתכון מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 24.10.2020)

היי רעות,
את רוצה להכין רוטב שהוא בלי שמנת?
יש את המתכון הזה- קוביות סלמון במחבת שאפשר להוסיף לו ניוקי מבושל.

לירון (21:14 7.09.2020)

אפשר להכין יום לפני

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 7.09.2020)

אפשר להכין את הניוקי והרוטב בנפרד ולערבב רק לפני ההגשה.

שיראל (11:03 22.05.2020)

סליחה על הבורות אבל מעניין אותי מאילו חומרים מורכב הניוקי יש לו מילוי וכו….??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 22.05.2020)

ניוקי בדר”כ עשוי ממחית תפו”א וקמח.

עדי (13:35 22.04.2020)

הכנתי ויצא מושלם. תודה על מתכון קל וטעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 22.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עדי

גל (13:42 9.01.2020)

תודה רבה

גל (13:37 9.01.2020)

היי אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 9.01.2020)

כן אפשר.

הניה (01:08 15.08.2019)

תודה על המתכונים המושלמים!אשמח לקבל מתכון לניקוי עצמו.תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 15.08.2019)

היי הניה,
אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים 🙂

הניה (01:57 13.08.2019)

המתכונים שלך מושלמים ומביאים המון תועלת!!אשמח לקבל מתכון לניוקי עצמו אם יש לך.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 13.08.2019)

תודה הניה 🙂
*אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים

ורד (15:13 18.06.2019)

רציתי להגיד שהמתכון מעולה!!!
החלפתי את השמנת לשמנת לבישול 9% ויצא מושלם.דווקא לא יצא נוזלי…
תודה על המתכון הקל והטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 18.06.2019)

מעולה 🙂
תודה ורד

מרין (19:14 23.03.2019)

הורדתי את הבצל, הוספתי 5 ערמונים טריים שקליתי על מחבת (הקפצתי אותם יחד עם הפטריות), השתמשתי בשמנת 9%-יצא קצת נוזלי אז הוספתי כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים ובישלתי עוד 3 דקות-יצא מדהים!!! מרגיש כמו רוטב שמנת 22%.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 23.03.2019)

תודה על השיתוף 💜

ג'ני (11:59 4.10.2018)

היוש
כמה שמן זית? ניתן להוסיף גם ערמונים? אם כן איך מכינים ומתי מוסיפים אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 4.10.2018)

2 שמן זית. בטח אפילו מומלץ להוסיף ערמונים. מצרפת מתכון לניוקי ערמונים ופטריות.

עומר (02:15 8.05.2018)

האם ניתן להוסיף לרוטב בשלב הבישול גם גבינת קשקבל מגורדת? אם כן אז באיזה שלב בדיוק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.05.2018)

כן בטח. לאחר שמוסיפים את השמנת מערבבים כדקה ואז אפשר להוסיף את גבינת הקשקבל ולערבב עד שהרוטב מסמיך.

יערית (19:42 14.10.2017)

לכמה מנות זה מספיק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 14.10.2017)

כ-3 מנות.

מאיה (18:54 2.10.2017)

היי
אשמח לדעת אם יש משהו אחר לא חלבי. שיהיה מנצח לא פחות מהמלון שהמלצת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 2.10.2017)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.

מיכל (21:15 19.09.2017)

היי,
אני רוצה להכין ולהגיש בעוד יומיים בחג..האם ניתן להקפיא?והאם הכרחי לבשל ביחד את הרוטב והניוקי,בגלל שאני לא ישר מגישה חשבתי לערבב יחד לפני ההגשה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 19.09.2017)

היי מיכל,
ניוקי פחות מומלץ להקפיא כי הוא עשוי מתפו”א.
אין בעיה לערבב לפני ההגשה, אפילו רצוי.
שנה טובה 🙂

מיכל (14:54 20.09.2017)

אפשרי להשתמש בפטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 20.09.2017)

אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה 🙂

דניס (12:17 14.09.2017)

אם איזו שמנת עדייף להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 14.09.2017)

שמנת מתוקה היא יותר עשירה.

reut (21:51 12.09.2017)

איזה סוג פטריות מומלץ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 13.09.2017)

כמעט כל סוג של פטריות יכול להתאים. אני בדר”כ משתמשת בשמפיניון או פורטבלו.
יום מקסים 🙂

עדי (14:23 11.08.2017)

אם אני רוצה להוסיף גם רוטב עגבניות.. שיהיה גם וגם.. זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 11.08.2017)

כן, אפשר. זה ייצא כמו רוטב רוזה רק עם פטריות.

יוליה (22:33 7.06.2016)

אפשר להכין את הרוטב עם ספגטי רגיל? ואם כן, הוא גם מספיק ל500 גרם ספגטי?

מתכונים ב-10 דקות (00:23 8.06.2016)

כן יוליה אפשר. לכמות של 500 גרם הייתי ממליצה להכפיל כמויות.

הודיה (15:44 16.05.2016)

תודה יש לך אתר סוף הדרך וכיף שאת מגיבה ככה מהר שוב תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:59 16.05.2016)

תודה הודיה 🙂

אחלה יום (14:28 25.10.2017)

צריך להוסיף עוד שמנת לבישול

הודיה (15:24 16.05.2016)

אפשר גם להכין מניוקי יבש ללא לוטן את הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (15:30 16.05.2016)

כן בטח.

אפרת (21:41 21.02.2016)

פשוט, מהיר וטעים. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:25 21.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

א (23:36 1.08.2014)

מתכון מאוד טעים, נהנתי מכל ביס.

מתכונים ב-10 דקות (09:39 2.08.2014)

הי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.