>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם ניוקי מוכן לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר”כ בישול 4 דקות במים רותחים עד שהניוקי צפים).

1 בצל קטן קצוץ

1 שן שום כתושה

חבילת פטריות טריות

מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ”ל)

תיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

-מוסיפים את השום והשמנת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהשמנת מסמיכה מעט (אין להרתיח את השמנת אחרת מתקבל טעם מעט שרוף).

-מוסיפים את הניוקי המוכן למחבת ומערבבים עם הרוטב כדקה ומגישים.

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן ולאכול עם לחם שום.

 

*טיפ! אני ממליצה על הניוקי של “פרפקטו”.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט עוף חםסלט עוף חם
חזה עוף ממולא בפירות יבשים חזה עוף ממולא בפירות יבשים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
פני (21:44 21.09.2021)

היי אפרת
אני רוצה להכין לשישי
איך זה מבחינת חימום על הפלטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 21.09.2021)

היי פני,
פחות מומלץ לחמם על פלטה משום שהמנה עלולה להתייבש, אבל אפשר לחמם מכוסה.
חג שמח!

avatar
אורי (07:43 22.07.2021)

היי אפרת. אסור להרתיח שמנת מתוקה לא בגלל הטעם השרוף, אלא משום שברתיחה השמנת מתפרקת ומופרדת לשומן וחלבון ואז היא פשוט בלתי אכילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:13 22.07.2021)

גם זה נכון😊

avatar
לירון (19:03 16.05.2021)

אפשר לטגן בחמאה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 16.05.2021)

היי, כן. חג שמח😊

avatar
תמר (14:51 5.02.2021)

חייב פיטריות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 5.02.2021)

לא חובה.

avatar
רוחמה (13:09 30.11.2020)

צהריים טובים:)
אני צריכה להביא חארוחת ערב ב20:30 את הניוקי
אם אכין את הכל עכשיו זה יהיה טעים?
או להכין עכשיו את הרוטב בנפרד ואת הקנלוני בנפרד ולחמם את הרוטב רגע לפני ההגשה?
מה עדיף
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 30.11.2020)

אני הייתי מחממת את הרוטב בנפרד ורגע לפני ההגשה 🙂
מרגיש הרבה יותר “טרי”
יום נפלא❤️

avatar
לינוי בכר (23:22 15.11.2020)

מה יותר מומלץ שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מה נותן טעם טוב יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:27 16.11.2020)

במסעדות משתמשים בשמנת מתוקה כי היא יותר עשירה בגלל אחוזי השומן הגבוהים.
לדעתי זה טעים כך או כך 🙂

avatar
רעות (10:08 23.10.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!!
אני רוצה לצרף לניוקי סלמון אבל שיהיה ניטרלי כי הרוטב עם הנעורים נראים לי דומיננטיים. יש לך מתכון מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 24.10.2020)

היי רעות,
את רוצה להכין רוטב שהוא בלי שמנת?
יש את המתכון הזה- קוביות סלמון במחבת שאפשר להוסיף לו ניוקי מבושל.

avatar
לירון (21:14 7.09.2020)

אפשר להכין יום לפני

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 7.09.2020)

אפשר להכין את הניוקי והרוטב בנפרד ולערבב רק לפני ההגשה.

avatar
שיראל (11:03 22.05.2020)

סליחה על הבורות אבל מעניין אותי מאילו חומרים מורכב הניוקי יש לו מילוי וכו….??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 22.05.2020)

ניוקי בדר”כ עשוי ממחית תפו”א וקמח.

avatar
עדי (13:35 22.04.2020)

הכנתי ויצא מושלם. תודה על מתכון קל וטעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 22.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עדי

avatar
גל (13:42 9.01.2020)

תודה רבה

avatar
גל (13:37 9.01.2020)

היי אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 9.01.2020)

כן אפשר.

avatar
הניה (01:08 15.08.2019)

תודה על המתכונים המושלמים!אשמח לקבל מתכון לניקוי עצמו.תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 15.08.2019)

היי הניה,
אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים 🙂

avatar
הניה (01:57 13.08.2019)

המתכונים שלך מושלמים ומביאים המון תועלת!!אשמח לקבל מתכון לניוקי עצמו אם יש לך.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 13.08.2019)

תודה הניה 🙂
*אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים

avatar
ורד (15:13 18.06.2019)

רציתי להגיד שהמתכון מעולה!!!
החלפתי את השמנת לשמנת לבישול 9% ויצא מושלם.דווקא לא יצא נוזלי…
תודה על המתכון הקל והטעים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 18.06.2019)

מעולה 🙂
תודה ורד

avatar
מרין (19:14 23.03.2019)

הורדתי את הבצל, הוספתי 5 ערמונים טריים שקליתי על מחבת (הקפצתי אותם יחד עם הפטריות), השתמשתי בשמנת 9%-יצא קצת נוזלי אז הוספתי כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים ובישלתי עוד 3 דקות-יצא מדהים!!! מרגיש כמו רוטב שמנת 22%.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 23.03.2019)

תודה על השיתוף 💜

avatar
ג'ני (11:59 4.10.2018)

היוש
כמה שמן זית? ניתן להוסיף גם ערמונים? אם כן איך מכינים ומתי מוסיפים אותם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 4.10.2018)

2 שמן זית. בטח אפילו מומלץ להוסיף ערמונים. מצרפת מתכון לניוקי ערמונים ופטריות.

avatar
עומר (02:15 8.05.2018)

האם ניתן להוסיף לרוטב בשלב הבישול גם גבינת קשקבל מגורדת? אם כן אז באיזה שלב בדיוק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.05.2018)

כן בטח. לאחר שמוסיפים את השמנת מערבבים כדקה ואז אפשר להוסיף את גבינת הקשקבל ולערבב עד שהרוטב מסמיך.

avatar
יערית (19:42 14.10.2017)

לכמה מנות זה מספיק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 14.10.2017)

כ-3 מנות.

avatar
מאיה (18:54 2.10.2017)

היי
אשמח לדעת אם יש משהו אחר לא חלבי. שיהיה מנצח לא פחות מהמלון שהמלצת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 2.10.2017)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.

avatar
מיכל (21:15 19.09.2017)

היי,
אני רוצה להכין ולהגיש בעוד יומיים בחג..האם ניתן להקפיא?והאם הכרחי לבשל ביחד את הרוטב והניוקי,בגלל שאני לא ישר מגישה חשבתי לערבב יחד לפני ההגשה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 19.09.2017)

היי מיכל,
ניוקי פחות מומלץ להקפיא כי הוא עשוי מתפו”א.
אין בעיה לערבב לפני ההגשה, אפילו רצוי.
שנה טובה 🙂

avatar
מיכל (14:54 20.09.2017)

אפשרי להשתמש בפטריות משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 20.09.2017)

אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה 🙂

avatar
דניס (12:17 14.09.2017)

אם איזו שמנת עדייף להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 14.09.2017)

שמנת מתוקה היא יותר עשירה.

avatar
reut (21:51 12.09.2017)

איזה סוג פטריות מומלץ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 13.09.2017)

כמעט כל סוג של פטריות יכול להתאים. אני בדר”כ משתמשת בשמפיניון או פורטבלו.
יום מקסים 🙂

avatar
עדי (14:23 11.08.2017)

אם אני רוצה להוסיף גם רוטב עגבניות.. שיהיה גם וגם.. זה אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 11.08.2017)

כן, אפשר. זה ייצא כמו רוטב רוזה רק עם פטריות.

avatar
יוליה (22:33 7.06.2016)

אפשר להכין את הרוטב עם ספגטי רגיל? ואם כן, הוא גם מספיק ל500 גרם ספגטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:23 8.06.2016)

כן יוליה אפשר. לכמות של 500 גרם הייתי ממליצה להכפיל כמויות.

avatar
הודיה (15:44 16.05.2016)

תודה יש לך אתר סוף הדרך וכיף שאת מגיבה ככה מהר שוב תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:59 16.05.2016)

תודה הודיה 🙂

avatar
אחלה יום (14:28 25.10.2017)

צריך להוסיף עוד שמנת לבישול

avatar
הודיה (15:24 16.05.2016)

אפשר גם להכין מניוקי יבש ללא לוטן את הרוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:30 16.05.2016)

כן בטח.

avatar
אפרת (21:41 21.02.2016)

פשוט, מהיר וטעים. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 21.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

avatar
א (23:36 1.08.2014)

מתכון מאוד טעים, נהנתי מכל ביס.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 2.08.2014)

הי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.