זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
500 גרם ניוקי מוכן לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר”כ בישול 4 דקות במים רותחים עד שהניוקי צפים).
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום כתושה
חבילת פטריות טריות
מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ”ל)
תיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
-מוסיפים את השום והשמנת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהשמנת מסמיכה מעט (אין להרתיח את השמנת אחרת מתקבל טעם מעט שרוף).
-מוסיפים את הניוקי המוכן למחבת ומערבבים עם הרוטב כדקה ומגישים.
*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן ולאכול עם לחם שום.
*טיפ! אני ממליצה על הניוקי של “פרפקטו”.
יצא מעולה!
תודה רבה
שמחה לשמוע💜
שמנת מתוקה הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה?
נכון:)
ואווו הכנתי ויצא טעים ברמוותת לא התאפקתי וטעמתי לפני החג…..
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה טעים(:
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו!!! פשוט וואו!!! כמה שזה יצא טעים ומוצלח!!! פשוט מושלם!! והפרמזל מלמעלה לגמרי שידרג את המנה.. תודה רבה רבה על כל העזרה שלך במענה על השאלות המרובות שלי.. המתכון כל כך פשוט וכל כך טעים, היינו מזמינים ממסעדות פחות מוצלח מזה.. בבית ממש אהבו!! (ועוד זוכרים פה לטובה את הבורגול מאתמול שגם הוא מתכון מהאתר שלך)
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! נראה מעולה(: תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית דמתחילה מאפס:
1. הבצל – אשמח להכוונה כללית – כמה זמן בדרך כלל לוקח לטגן בצל עד להזהבה?
2. הפטריות – גם פה אשמח להכוונה כללית של כמה דות בערך לטגן אותן. כמו כן לא הבנתי אם צריך לחתוך אותן (אם כן איך) או לשים בשלמותם?
3. לגבי השמנת הבנתי מהתגובות שעדיף שמנת מתוקה, השאלה של כמה אחוזים עדיף?
4. המלח והפלפל – אשמח להכוונה כללית של כמה מלח בערך לשים וכמה פלפל?
5. הרוטב – אשמח להכוונה לגבי כמה זמן בערך לערבב אותו לפני הוספת הניוקי?
6. הניוקי – הכוונה לזה שמוכרים מצונן?
7. לגבי גבינת הפרמז’ן – אשמח להכוונה של כמה בערך לפזר וכמו כן האם מה שנקרא פתיתי פרמז’ן מתאים?
8. אם אבשל את הניוקי קודם והרוטב בנפרד (בבוקר) ואערבב אותם יותר מאוחר (בערב) האם יש טיפים מיוחדים לבישול הניוקי או הרוטב כדי שישמרו יותר טוב?
סליחה על מבול השאלות, פשוט אני באמת עושה את צעדיי הראשונים במטבח
היי אלה וברוכה הבאה לעולם המטבח(:
1. לוקח בערך דקה שתיים תוך ערבוב מתמיד
2. יש לחתוך את הפטריות לחתיכות לא קטנות- לפרוס אותן, ולטגן כ-3-4 דקות
3. אפשר שמנת לבישול (9%) או שמנת מתוקה (32%), עם שמנת מתוקה הרוטב יהיה קרמי יותר
4. תתחילי בחצי כפית עד כפית שטוחה של מלח וחמישית כפית פלפל, תוכלי להוסיף לאחר הבישול עוד לפי הטעם.
5. כדקה-שתיים של ערבוב אמורות להספיק.
6. נכון
7. פתיתי פרמז’ן מתאימים, שימי בכמות שתכסה את השטח העליון של המנה כשהיא בצלחת ההגשה.
8. פחות מומלץ לבשל את הניוקי מראש (את הרוטב לעומת זאת אין בעיה), אך אני חושבת שניתן לשמן אותם במעט שמן זית ולשמור במקרר כמה שעות לאחר הבישול.
בהצלחה!
היי אפרת, רוצה להכין אתזה היום לארוחת ערב ופתאום קלטתי שאין לי מושג כמה מנות זה יוצא.. אשמח להכוונה..
תודה!!!
יוצא בערך 3 מנות(:
היי אפרת
אני רוצה להכין לשישי
איך זה מבחינת חימום על הפלטה?
היי פני,
פחות מומלץ לחמם על פלטה משום שהמנה עלולה להתייבש, אבל אפשר לחמם מכוסה.
חג שמח!
היי אפרת. אסור להרתיח שמנת מתוקה לא בגלל הטעם השרוף, אלא משום שברתיחה השמנת מתפרקת ומופרדת לשומן וחלבון ואז היא פשוט בלתי אכילה
גם זה נכון😊
אפשר לטגן בחמאה
היי, כן. חג שמח😊
חייב פיטריות?
לא חובה.
צהריים טובים:)
אני צריכה להביא חארוחת ערב ב20:30 את הניוקי
אם אכין את הכל עכשיו זה יהיה טעים?
או להכין עכשיו את הרוטב בנפרד ואת הקנלוני בנפרד ולחמם את הרוטב רגע לפני ההגשה?
מה עדיף
תודה רבה
אני הייתי מחממת את הרוטב בנפרד ורגע לפני ההגשה 🙂
מרגיש הרבה יותר “טרי”
יום נפלא❤️
מה יותר מומלץ שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מה נותן טעם טוב יותר?
במסעדות משתמשים בשמנת מתוקה כי היא יותר עשירה בגלל אחוזי השומן הגבוהים.
לדעתי זה טעים כך או כך 🙂
היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!!
אני רוצה לצרף לניוקי סלמון אבל שיהיה ניטרלי כי הרוטב עם הנעורים נראים לי דומיננטיים. יש לך מתכון מתאים?
היי רעות,
את רוצה להכין רוטב שהוא בלי שמנת?
יש את המתכון הזה- קוביות סלמון במחבת שאפשר להוסיף לו ניוקי מבושל.
אפשר להכין יום לפני
אפשר להכין את הניוקי והרוטב בנפרד ולערבב רק לפני ההגשה.
סליחה על הבורות אבל מעניין אותי מאילו חומרים מורכב הניוקי יש לו מילוי וכו….??
ניוקי בדר”כ עשוי ממחית תפו”א וקמח.
הכנתי ויצא מושלם. תודה על מתכון קל וטעים
נראה מעולה 🙂
תודה עדי
תודה רבה
היי אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
כן אפשר.
תודה על המתכונים המושלמים!אשמח לקבל מתכון לניקוי עצמו.תודה רבה!
היי הניה,
אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים 🙂
המתכונים שלך מושלמים ומביאים המון תועלת!!אשמח לקבל מתכון לניוקי עצמו אם יש לך.
תודה!
תודה הניה 🙂
*אין לי מתכון לניוקי עצמו.
יום מקסים
רציתי להגיד שהמתכון מעולה!!!
החלפתי את השמנת לשמנת לבישול 9% ויצא מושלם.דווקא לא יצא נוזלי…
תודה על המתכון הקל והטעים 🙂
מעולה 🙂
תודה ורד
הורדתי את הבצל, הוספתי 5 ערמונים טריים שקליתי על מחבת (הקפצתי אותם יחד עם הפטריות), השתמשתי בשמנת 9%-יצא קצת נוזלי אז הוספתי כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים ובישלתי עוד 3 דקות-יצא מדהים!!! מרגיש כמו רוטב שמנת 22%.
תודה רבה!
תודה על השיתוף 💜
היוש
כמה שמן זית? ניתן להוסיף גם ערמונים? אם כן איך מכינים ומתי מוסיפים אותם?
2 שמן זית. בטח אפילו מומלץ להוסיף ערמונים. מצרפת מתכון לניוקי ערמונים ופטריות.
האם ניתן להוסיף לרוטב בשלב הבישול גם גבינת קשקבל מגורדת? אם כן אז באיזה שלב בדיוק?
תודה
כן בטח. לאחר שמוסיפים את השמנת מערבבים כדקה ואז אפשר להוסיף את גבינת הקשקבל ולערבב עד שהרוטב מסמיך.
לכמה מנות זה מספיק?
תודה
כ-3 מנות.
היי
אשמח לדעת אם יש משהו אחר לא חלבי. שיהיה מנצח לא פחות מהמלון שהמלצת 🙂
היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.
היי,
אני רוצה להכין ולהגיש בעוד יומיים בחג..האם ניתן להקפיא?והאם הכרחי לבשל ביחד את הרוטב והניוקי,בגלל שאני לא ישר מגישה חשבתי לערבב יחד לפני ההגשה..
היי מיכל,
ניוקי פחות מומלץ להקפיא כי הוא עשוי מתפו”א.
אין בעיה לערבב לפני ההגשה, אפילו רצוי.
שנה טובה 🙂
אפשרי להשתמש בפטריות משימורים?
אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה 🙂
אם איזו שמנת עדייף להשתמש?
שמנת מתוקה היא יותר עשירה.
איזה סוג פטריות מומלץ?
תודה
כמעט כל סוג של פטריות יכול להתאים. אני בדר”כ משתמשת בשמפיניון או פורטבלו.
יום מקסים 🙂
אם אני רוצה להוסיף גם רוטב עגבניות.. שיהיה גם וגם.. זה אפשרי?
כן, אפשר. זה ייצא כמו רוטב רוזה רק עם פטריות.
אפשר להכין את הרוטב עם ספגטי רגיל? ואם כן, הוא גם מספיק ל500 גרם ספגטי?
כן יוליה אפשר. לכמות של 500 גרם הייתי ממליצה להכפיל כמויות.
תודה יש לך אתר סוף הדרך וכיף שאת מגיבה ככה מהר שוב תודה רבה
תודה הודיה 🙂
צריך להוסיף עוד שמנת לבישול
אפשר גם להכין מניוקי יבש ללא לוטן את הרוטב?
כן בטח.
פשוט, מהיר וטעים. תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא
מתכון מאוד טעים, נהנתי מכל ביס.
הי, שמחה שאהבת 🙂