זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-21 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
200 גרם נודלס (אטריות ביצים)
350-400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
גמבה חתוכה לרצועות קצרות ודקות
גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור וכחצי כפית תבלין צ'ילי חריף (אפשר לוותר).
כשליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
אופן הכנה:
-מבשלים את הנודלס לפי הוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהנודלס יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מבושל מעבירים למסננת ומזליפים מעל מעט שמן זית.
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר וגמבה, ממליחים מעט ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד לריכוך חלקי.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהוא משנה את צבעו ומתבשל. מוסיפים את הנודלס המבושל ומתבלים בסויה, סילאן, מעט מלח, פלפל שחור ותבלין צ'ילי. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים. מבשלים 3-4 דקות לספיגת הטעמים.
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- חצילים עם בשר טחון |
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- אמפנדס במילוי בשר |
- אורז מוקפץ עם פרגית
תגובות
איזה מתכון טעים!!
אני בדרך כלל מכינה עם חזה עוף, כיף לשנות!!
אלופה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירה
הי האם ניתן להכין את המנה הזו עם חזה עוף טחון
תודה
כן אפשר.
היי, כרוב לבן גם ילך במתכון הזה?
אם כן, באיזה שלב צריך להוסיף אותו? כמה זמן הוא צריך להיות על הגז בשביל להתבשל? תודה מראש 🙃
כן אפשר להוסיף כרוב לבן יחד עם הגזר והגמבה. לבשל כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך.
יתאים עלי בזיליקום במקום כוסברה?
תודה!!
אפשר אבל אם כן כדאי לשים כמות קטנה יותר.
אפשר גם להכין בלי כוסברה/בזיליקום בכלל.
היי אפרת, מה שלומך?
אשמח לדעת האם אפשר להמיר את הרוטב סויה בסילאן או במשהו אחר חוץ מרוטב טריאקי או ברביקיו?
תודה רבה!!!
אפשר לוותר על הסויה ולהכין עם יותר סילאן אבל זה ייצא פחות טעים.
אם יש לך רוטב צ'ילי מתוק אפשר להוסיף קצת.
היי רציתי לשאול אם ניתן במקום רוטב סויה לשים רוטב טריאקי או ברביקיו? תודה רבה מתכונים מעולים!
אפשר לשים רוטב טריאקי.
היי אני מכינה כמעט כל שבוע את המתכון הזה כל פעם יוצה ממש טעיםםםםם מתכון ממש ממש מוצלח וממש קלללללללללל
שמחה לשמוע ❣️
היי זה יצא בסדר גם עם פסטה רגילה נכון?
כן. רצוי ספגטי.
מתכון מעולה, מנה עשירה וקלה להכנה
יצא מאוד טעים!!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מעיין
יצא מאוד טעים
(אבל רציתי לשאול האם סיגנון התיבול הזה לא חוזר על עצמו ממתכון למתכון)
יש גם תיבולים אחרים אבל במתכונים מסוג כזה זה התיבול המתאים.
שלא תבינו אותי אני מת על האתר הזה בלי האתר הייתי נשאר רעב,
ממש תודה רבה לך
מנה מוצלחת ביותר!! הכנתי היום עם מעט שינויים כי מה לעשות, חייבים לעבוד עם מה שיש לפני פסח נכון? 🙂 אז השתמשתי באטריות דקות ובמקום בשר טחון, הכנתי עם סויה טחון שהשראתי בקצת רוטב סויה, מה שלמדתי מהמתכון שלך של שווארמה טבעונית :-), הוספתי שום כתוש כי אני פשוט אוהבת והיה מאוד מאוד טעים! תודה רבה אפרת, חודש טוב ומבורך ושבת שלום 🙂
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
שבת שלום
היי
אין לי רוטב סויה וגם לא צילי
ואי אפשר לצאת לסופר בגלל הקורונה…
מה את ממליצה?
היי שירה,
אפשר לוותר על הסויה ולהכין עם יותר סילאן אבל זה ייצא פחות טעים.
טעים מאד
משמש לארוחת צהרים הרבה פעמים
-מה אפשר לשים אם נגמר לי הסילאן?
אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.
אפרת-תודה רבה!
אני כ"כ נהנית מהמתכונים שלך!
הכנתי את הבשר עם הנודלס ויצא מוצלח!
רציתי לשאול- אפשר להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אין לי תשובה ודאית כי לא ניסיתי. יש כאלה שאומרים שאין בעיה ויש כאלה שאומרים שאטריות הביצים מתפרקות קצת לאחר הפשרה.
היי
אני ממש לא אוהבת את הטעם של הסויה…
אפשר לשים רק רטוב צילי? זה עדיין יצא טעים?
כן אפשר. ממליצה לשים גם סילאן.
היי,
האם ניתן להשתמש באיטריות אורז במקום בנודלס ביצים? (רגישות לגלוטן)
והאם ניתן לוותר על הכוסברה?
(שונאת באופן מיוחד כוסברה 😒)
המון תודה,
נהנית מאוד מהאתר 🙏🌷
כן אפשר (לשתי השאלות) 🙂
אני עושה את המתכון הזה כבר הרבה זמן עם חזה עוף
לא יודעת למה לא חשבתי על הרעיון לעשות את זה עם בשר טחון!
פשוט נפפלא!!
הרבה יותר קל וטעים!
תודה רבה לך!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירה
אין עלייך בעולם!
ארוחת צהריים קלילה ומהירה(:
תודה רבה על כל המתכונים!
שמחה שנהנית ❤️
מתכונים ממש טעימים, כל פעם שאני רוצה לגוון אני נכנסת לאתר 🙂
אם אין איטריות ביצים, אני יכולה להשתמש בספגטי מספר 8 רגיל? זה יצא עדיין טעים?
כן 🙂
איזה ירקות ניתן להוסיף בנוסף למה שצויין במתכון?
פלפל צהוב/כתום, קישוא/זוקיני, פטריות.
היי אפרת, על איזה גובה להבה יש להכין את כל הסיפור הטעים? והאם יש צורך בווק או שמחבת רגילה יכולה להתאים?
תודה
היי,
על אש בינונית אבל כל הזמן להשגיח שזה לא נשרף.
אפשר להכין גם בווק גם במחבת רגילה.
מתי ואיך אני אמורה לערב את הבשר עם הנודלס?
היי יעל,
רשום באופן ההכנה. את הנודלס יש לבשל בנפרד ולהוסיף לתערובת הירקות הבשר הטחון. מערבבים ומתבלים.
היי אפרת
ויתרתי על הכוסברה, החלפתי בעוף טחון במקום בשר והוספתי שימורי פטריות.
יצא טעים באופן מיוחד!
תודה
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
בוקר טוב אפרת.
המתכון יכול להתאים גם עם עוף טחון?
(ובאופן כללי יש כללים מתי אפשר להמיר בשר/עוף/הודו טחון במתכונים? )
תודה רבה מאד!
בוקר טוב,
כן, אפשר להכין עם עוף טחון.
לרוב אפשר להמיר בשר/עוף/הודו טחון במתכונים. הטעם פשוט משתנה בהתאם לסוג הבשר.
יום מקסים 🌷
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂 אמנם קצת חריף (קצת הרבה.. אולי כפית שלמה של צ'ילי חריף זה יותר מדי בשבילנו..) אבל בכל זאת נהדר.
הוספתי מעט שברי בוטנים בסוף על המנה המוכנה וזה הוסיף ממש! ממליצה בחום 🙂
היי תמרה,
שמחה שיצא טעים! מתנצלת שהיה חריף מידי 😉 (הפחתתי במתכון לחצי כפית)
תודה שחזרת לעדכן.
יום מעולה 🌺
אם אין רוטב סויה? מה במקום?
היי שמואל,
רוטב הסויה מוסיף המון טעם במקרה הזה, לא בטוחה שכדאי לוותר עליו. אם בכל זאת אתה רוצה להכין אז אפשר לשים 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק אבל קח בחשבון שזה ייצא מתקתק-פיקנטי.
הי….אם אני צריכה כמות גדולה יותר נגיד ל 8 אנשים האם להכפיל הכל? תודה רבה
כן, להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
ואם אין סילאן?
יש אפשרות לוותר על זה?
היי חיה,
כדאי לשים משהו אחר שיאזן את הטעמים כמו דבש או סירופ מייפל.
אם אין אז לא כדאי להכין?
את יכולה לשים כף סוכר במקום.
נשברה לי תבנית הזכוכית המלבנית. יש לי תבנית מלבנית קטנה-בינונית או תבנית עוגה.
אפשרי?
היי נירית,
אין צורך בתבנית, הבישול הוא במחבת.
מאד מאד טעים
שמחה שאהבת 🙂
יצא מאוד טעים! תודה רבה.
לא לשכוח להמליח טוב טוב את הנודלס.
תודה אסיה 🙂
טוב ששאלת
היי אפרת, אתר מהמם!
מה אפשר לשים במקום הגזר?
האם ניתן לשלב פטריות במתכון?
שיר
היי שיר, תודה 🙂
אפשר לשים פטריות במקום הגזר.
טוב ששאלת
יצא מעולה!! ממש טעים 😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
היי אפרת,
אני יכולה להחליפה את האטריות ביצים לאטריות אורז?
נראה לי שכן.
הי אפרת
חיפשתי מתכון קליל ושגם נראה מוצלח ובאופן אוטומטי הגעתי כמובן לאתר שלך.
הכנתי היום ויצא טעים מאד.
אין עליך!
תודה ❣️❣️
שמחה שאהבת 🙂
תודה לימור 🌷
ווא, היה מאוד מאוד טעים! תודה יקירה על המתכון הנפלא!!1
שמחה שאהבת! 😘
ערב טוב!
האים צריך לבשל את הבשר הטחון לפני ואיך?
תודה רבה ולילה טוב.
היי רבקה,
אין צורך בבישול מקדים. מוסיפים את הבשר הטחון כמו שהוא לאחר טיגון הגזר והגמבה (אל דאגה, הוא מתבשל לגמרי).
יום מקסים 🙂
יצא מעולה!!!
תודה סיון, שמחה לשמוע 🙂