זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-21 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
200 גרם נודלס (אטריות ביצים)
350-400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
גמבה חתוכה לרצועות קצרות ודקות
גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור וכחצי כפית תבלין צ’ילי חריף (אפשר לוותר).
כשליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
אופן הכנה:
-מבשלים את הנודלס לפי הוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהנודלס יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מבושל מעבירים למסננת ומזליפים מעל מעט שמן זית.
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר וגמבה, ממליחים מעט ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד לריכוך חלקי.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהוא משנה את צבעו ומתבשל. מוסיפים את הנודלס המבושל ומתבלים בסויה, סילאן, מעט מלח, פלפל שחור ותבלין צ’ילי. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים. מבשלים 3-4 דקות לספיגת הטעמים.
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עראיס מצה
מתכון מושלםםם.וטעים.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים❤️
היי, כן הפשרתי לגמרי, וזה היה בשר טחון עם רמת שומן בינונית. גם המרקם יצא צמיגי לטעמי (של הבשר),הצבע היה נראה חולה כזה וגם הטעם לא היה עסיסי.. וגם הוא הגיר המון נוזלים ברמה ששפכתי לפחות כוס שלימה מהסיר..גם הטעמים לא כל כך התישבו לי טוב.
אז יכול להיות שזה הבשר עצמו שהיה לא משהו..
הי אפרת אהובה
אני מכינה רבים מהמתכונים שלך ותמי ד יוצא מצוין
לצערי, הפעם יצא מזעזע:( ואני חושבת שזה בגלל שהשתמשתי בבשר טחון קפוא.
תוכלי להסביר לי אחת ולתמיד מה ההבדל בינהם? ?אני נשואה טריה ולא באלי להרוס מתכונים..
היי תהילה,
תוכלי לפרט מה יצא לא טוב? המרקם של הבשר? הטעם?
הפשרת את הבשר לפני שבישלת אותו?
היי אפרת ,קודם כל תודה , אפשר להשתמש בספגטי רגיל? אין לי נודלס כרגע
כן אפשר:)
היי,
הכפות של הסויה והסילאן זה כפות של 10 מ”ל או 15 מ”ל?
תודה
10 מ”ל
הי אפרת קודם כל תודה על המתכונים הקלים והטעימים , והשאלה היא כזאת הילד לא אוכל ירקות בכלל אפשר לעשות בלי גזר וגמבה? או אולי לגרד את הגזר דק דק? והאם כדאי להוסיף קצת רסק עגבניות ?
אפשר להכין בלי.
הרסק מיותר לטעמי אבל את יכולה להחליט בסוף, אחרי שזה מוכן.
היי,
יש לי 2 שאלות –
1. האם אפשר להשתמש בכוסברה קפואה של דורות?
2. הכנתי את המתכון פעם אחת, עם בשר מקצביה טובה שנטחן פעמיים, הבשר היה סך הכל לפחות 12 דקות על האש וכל הצבע השתנה, אבל עדיין היה לבשר טעם של בשר במובן השלילי, כלומר כאילו שהוא עדיין נא ולא התבשל. למשל הכנתי קציצות בתנור לפי המתכון שבאתר ואחרי ההכנה היה פשוט טעם של קציצות מבושלות וזהו (לא של בשר נא), אבל כאן היה לי כמו טעם של בשר נא ומאד שומני. את יודעת מה זה? זה אמור להיות ככה? עשיתי משהו לא נכון? תודה רבה
היי רוית,
1. אם יש לך כוסברה טריה עדיף. אם לא את יכולה להשתמש בכוסברה קפואה.
2. זה תלוי בסוג הנתח שהוא טחן. יש חלקים שיש להם טעם חזק של בשר והם יותר שומניים. את יודעת איזה חלק זה היה? אני ממליצה על צוואר או צלעות.
אני לא יודעת איזה נתח… פשוט ביקשתי בשר טחון פעמיים
לא נורא, להבא תשאלי.
הכנתי םעמיים- פעם אחת עם עוף ופעם עם בשר
והבשר פשוט מנצח- אם כי גם עם העוף היה ממש טעים
תודה על עוד מתכון מעולה!!!
תודה שאת תמיד חוזרת לשתף🌺
היי,
הלכתי לסופר וראיתי מלא חברות של נודלס. יש חברה שאת ממליצה או שהכל פחות או יותר אותו דבר? תודה
ועוד שאלה – את יכולה בבקשה לרשום כמה מלח להוסיף? אני לא בטוחה כמה
היי טליה,
אין חברה ספציפית. תבחרי לפי הצורה שאת אוהבת.
מלח בערך שליש כפית.
תודה על התשובות. ויש לי עוד שאלה – שמים בהתחלה 2 כפות שמן, אחר כך בצל, אחר כך ירקות ואחר כך את הבשר. האם השמן אחרי מספר דקות לא נעלם כבר בתוך הבצל והירקות? איך 2 כפות שמן של ההתחלה מספיקים לבצל, ירקות, בשר וכל התהליך? תודה, אני קצת מתחילה בבישולים
היי טליה,
למרות שהשמן נספג בבצל ובירקות, המחבת עדיין שמנונית אז אין צורך להוסיף שמן.
חשוב רק להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק (שאינו נדבק). מחבת מנירוסטה למשל פחות מומלצת.
היי,
קניתי נודלס שהיה כתוב עליהם לבשל 3 דקות. אבל אחרי 3 דקות (שהיו במים רותחים מבעבעים) עדיין הרגשתי כשטעמתי שהאטריות קשיחות, רק בערך אחרי 6 דקות הרגשתי שהן אל דנטה. אז זה נכון שהייתי צריכה לחכות יותר או שהייתי צריכה להוציא ב-3 כשהן עדיין קשיחות?
ושאלה נוספת – היה כתוב על האריזה לסנן ולשטוף במים קרים. צריך לשטוף במים קרים או שלא?
תודה רבה
טוב שבישלת יותר. בדר”כ הזמנים שרשומים על האריזה לא מדויקים.
מומלץ לשטוף במים קרים כי זה ממונע הדבקות של הנודלס אחד לשני.
הכנתי ויצא טעים מאד.
הוספתי קישואים, ושמתי סך הכל 5 כפות סויה ו-2 כפיות מלח.
תודה שחזרת לשתף🙂
היי אפרת,
המתכונים טעימים וקלים! את אלופה!!!
אפשר להוסיף רסק עגבניות?
היי מרים🙂
אפשר רק ממליצה להוסיף בהדרגה ולטעום. תתחילי בכף.
הכנתי ויצא מעולה!!
אפשר להוסיף חלב/קרם קוקוס ואם כן באיזה שלב?
היי עודד,
שמחה שיצא טעים:)
אני חושבת שכן. לקראת הסוף אחרי טיגון הבשר. יכול להיות שיהיה כדאי גם להוסיף קצת רוטב צ’ילי מתוק. תטעם ותחליט.
אגב יש גם את הרוטב במתכון הזה- נודלס בקארי וקרם קוקוס.
פשוט מדהים. את אלופה. זו המנה שאני קוטפת עליה הכי הרבה מחמאות, והיא נכס צאן ברזל אצלנו בבית.
את פשוט אישה מדהימה ומהממת, תמשיכי לעשות לנו טוב
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הוספתי 2 שיני שום קצוצות לבצל המוזהב לכ-30 שניות טיגון לפני הוספת היקרות וזה שידרג בכמה רמות את המעדן הזה.מומלץ בחום (לא גבוה מדי :O))
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה לך על עוד מתכון נהדר וקל להכנה. אני חושב שיכול לעזור לדעת האם לכסות אאת הסיר בשלב מסויים (בעת ריכוך הגזר/גמבה) ובאיזה רמת חום לבשל.
היי,
שמחה שאהבת את המתכון😊
במהלך בישול הנודלס אין צורך לכסות. בטיגון הירקות והבשר אפשר אך לא חובה לכסות.
את הנודלס מבשלים על אש גבוהה, שאר המתכון על אש בינונית- נמוכה.
תודה רבה !
אפשר להוסיף גם קישוא?
היי,
אפשר.
הי אפרת,
את מופלאה, אני אמא לחבורה שלא חובבת מטבח (חוסר כישרון משולב בחוסר סבלנות) ובזמן האחרון כל הזמן מבשלת ומקבלת מחמאות 🙂
במתכון הזה הנודלס יצאו לי קצת רכים – זה בסדר? חשבתי שבמוקפץ הם קריספיים.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון🌺
אם הנודלס יצאו רכים מאד יכול להיות שבישלת אותם יותר זמן מהדרוש, הם אמורים לצאת רכים אבל לא מדי.
המון תודה!
אני חשבצי שאמורים לצאת קריספיים.
מתכננת ארוחת שבת בשרית – יש לך הצעה לקינוח מתוק פרווה שהוא לא עוגה? רציתי כדורי ריבת חלב אבל רוצה פרווה.
ו… נדמה לי שאת לא מבינה *כמה* אני נהנית מהאתר. אני רואה “קורט %₪#@” ומיד מדפדפת הלאה…
אין לי ציפורן
א י לא מסוגלת להכין ציר
לפקח על מנה בשישה שלבים
..אולי אולי כשאגיע לנכדים. אבל עם חבורה צעירה ורעבה, אין מצב פשוט.
הנה כמה מתכונים פרווה:
ריבועי שוקולד ופיצוחים,
קרם שניט אישי,
מוס שוקולד פרווה,
מאפינס שוקולד במילוי קצפת.
שמחה מאד שהאתר שימושי עבורך, תודה על המילים החמות🌺
מתכון טעים מאד! משביע זה ממש ארוחה שכוללת הכל
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת , אם אני רוצה שהבשר יהיה ממש מטוגן 5 דק יספיקו ? אני בדכ מטגנת לפחות 20 דק
היי דקלה,
אם את מעדיפה את הבשר במידת עשייה כזו תוכלי לטגן עוד קצת עד שתגיעי למידת הטיגון הרצויה.
בהצלחה!
אפשר לעשות עם טופו? אם כן איך?
היי,
מצרפת מתכון למוקפץ עם טופו.
בהצלחה!
טעים מאוד, מתכון מעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
תודה על המתכון, עשיתי אותו עם אטריות אורז, יצא מעולה, הבת שלי לקחה לעבודה ואמרה שכל העובדים קינאו בה
שמחה כל כך לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי אפרת:) שאלה לגבי הבשר… אין לי יותר מדי ניסיון עם בשר טחון, רק בקציצות שאותן צריך לבשל מינימום 45 דקות. 5 דקות באמת יספיקו כאן לבישול הבשר? כי אם אני שמה אותו בגוש אחד במחבת אני צריכה לחכות לא רק שהוא יתבשל אלא שהוא גם יתפרק לחתיכות קטנות… זה קורה תוך 5 דקות? או שכדאי עם הכף לפרק אותו תוך כדי?
היי לילך,
אפשר ורצוי בלי קשר למשך הבישול לערבב מדי פעם את הבשר כדי לאפשר לו להתפרק ולהתבשל היטב.
5 דקות אמורות להספיק, אבל את כמובן יכולה לתת עוד 2-3 דקות בישול לפי הצורך ולפי מידת העשייה שאת אוהבת.
רק שתדעי שזה האתר הכי שימושי אצלי!!!! אלופה..
הקסם שלך זה דברים פשוטים, וטעימים!!!!!
תודה על הפרגון! חג שמח ושנה טובה🍯
יצא טעיםםםםם!!!!!
איזה כיף לשמוע❤
קודם כל תודה על אתר קסום, משתמשת בו המון.
נראה לך אפשרי במקום גמבה פלפל צהוב/ירוק?
רוצה להכין ואין לי גמבה כרגע…
כן, בוודאי😊 בהצלחה!
יצא מעדן הילדים מתים על זה. האם אפשרי להקפיא את מה שנשאר? הכנתי כמות גדולה…
היי רומי,
שמחה שאהבתם:) אפשר להקפיא😊
איזה מתכון טעים!!
אני בדרך כלל מכינה עם חזה עוף, כיף לשנות!!
אלופה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירה
הי האם ניתן להכין את המנה הזו עם חזה עוף טחון
תודה
כן אפשר.
היי, כרוב לבן גם ילך במתכון הזה?
אם כן, באיזה שלב צריך להוסיף אותו? כמה זמן הוא צריך להיות על הגז בשביל להתבשל? תודה מראש 🙃
כן אפשר להוסיף כרוב לבן יחד עם הגזר והגמבה. לבשל כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך.
יתאים עלי בזיליקום במקום כוסברה?
תודה!!
אפשר אבל אם כן כדאי לשים כמות קטנה יותר.
אפשר גם להכין בלי כוסברה/בזיליקום בכלל.
היי אפרת, מה שלומך?
אשמח לדעת האם אפשר להמיר את הרוטב סויה בסילאן או במשהו אחר חוץ מרוטב טריאקי או ברביקיו?
תודה רבה!!!
אפשר לוותר על הסויה ולהכין עם יותר סילאן אבל זה ייצא פחות טעים.
אם יש לך רוטב צ’ילי מתוק אפשר להוסיף קצת.
היי רציתי לשאול אם ניתן במקום רוטב סויה לשים רוטב טריאקי או ברביקיו? תודה רבה מתכונים מעולים!
אפשר לשים רוטב טריאקי.
היי אני מכינה כמעט כל שבוע את המתכון הזה כל פעם יוצה ממש טעיםםםםם מתכון ממש ממש מוצלח וממש קלללללללללל
שמחה לשמוע ❣️
היי זה יצא בסדר גם עם פסטה רגילה נכון?
כן. רצוי ספגטי.
מתכון מעולה, מנה עשירה וקלה להכנה
יצא מאוד טעים!!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מעיין
יצא מאוד טעים
(אבל רציתי לשאול האם סיגנון התיבול הזה לא חוזר על עצמו ממתכון למתכון)
יש גם תיבולים אחרים אבל במתכונים מסוג כזה זה התיבול המתאים.
שלא תבינו אותי אני מת על האתר הזה בלי האתר הייתי נשאר רעב,
ממש תודה רבה לך
מנה מוצלחת ביותר!! הכנתי היום עם מעט שינויים כי מה לעשות, חייבים לעבוד עם מה שיש לפני פסח נכון? 🙂 אז השתמשתי באטריות דקות ובמקום בשר טחון, הכנתי עם סויה טחון שהשראתי בקצת רוטב סויה, מה שלמדתי מהמתכון שלך של שווארמה טבעונית :-), הוספתי שום כתוש כי אני פשוט אוהבת והיה מאוד מאוד טעים! תודה רבה אפרת, חודש טוב ומבורך ושבת שלום 🙂
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
שבת שלום
היי
אין לי רוטב סויה וגם לא צילי
ואי אפשר לצאת לסופר בגלל הקורונה…
מה את ממליצה?
היי שירה,
אפשר לוותר על הסויה ולהכין עם יותר סילאן אבל זה ייצא פחות טעים.
טעים מאד
משמש לארוחת צהרים הרבה פעמים
-מה אפשר לשים אם נגמר לי הסילאן?
אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.
אפרת-תודה רבה!
אני כ”כ נהנית מהמתכונים שלך!
הכנתי את הבשר עם הנודלס ויצא מוצלח!
רציתי לשאול- אפשר להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אין לי תשובה ודאית כי לא ניסיתי. יש כאלה שאומרים שאין בעיה ויש כאלה שאומרים שאטריות הביצים מתפרקות קצת לאחר הפשרה.
היי
אני ממש לא אוהבת את הטעם של הסויה…
אפשר לשים רק רטוב צילי? זה עדיין יצא טעים?
כן אפשר. ממליצה לשים גם סילאן.
היי,
האם ניתן להשתמש באיטריות אורז במקום בנודלס ביצים? (רגישות לגלוטן)
והאם ניתן לוותר על הכוסברה?
(שונאת באופן מיוחד כוסברה 😒)
המון תודה,
נהנית מאוד מהאתר 🙏🌷
כן אפשר (לשתי השאלות) 🙂
אני עושה את המתכון הזה כבר הרבה זמן עם חזה עוף
לא יודעת למה לא חשבתי על הרעיון לעשות את זה עם בשר טחון!
פשוט נפפלא!!
הרבה יותר קל וטעים!
תודה רבה לך!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירה
אין עלייך בעולם!
ארוחת צהריים קלילה ומהירה(:
תודה רבה על כל המתכונים!
שמחה שנהנית ❤️
מתכונים ממש טעימים, כל פעם שאני רוצה לגוון אני נכנסת לאתר 🙂
אם אין איטריות ביצים, אני יכולה להשתמש בספגטי מספר 8 רגיל? זה יצא עדיין טעים?
כן 🙂
איזה ירקות ניתן להוסיף בנוסף למה שצויין במתכון?
פלפל צהוב/כתום, קישוא/זוקיני, פטריות.
היי אפרת, על איזה גובה להבה יש להכין את כל הסיפור הטעים? והאם יש צורך בווק או שמחבת רגילה יכולה להתאים?
תודה
היי,
על אש בינונית אבל כל הזמן להשגיח שזה לא נשרף.
אפשר להכין גם בווק גם במחבת רגילה.
מתי ואיך אני אמורה לערב את הבשר עם הנודלס?
היי יעל,
רשום באופן ההכנה. את הנודלס יש לבשל בנפרד ולהוסיף לתערובת הירקות הבשר הטחון. מערבבים ומתבלים.
היי אפרת
ויתרתי על הכוסברה, החלפתי בעוף טחון במקום בשר והוספתי שימורי פטריות.
יצא טעים באופן מיוחד!
תודה
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
בוקר טוב אפרת.
המתכון יכול להתאים גם עם עוף טחון?
(ובאופן כללי יש כללים מתי אפשר להמיר בשר/עוף/הודו טחון במתכונים? )
תודה רבה מאד!
בוקר טוב,
כן, אפשר להכין עם עוף טחון.
לרוב אפשר להמיר בשר/עוף/הודו טחון במתכונים. הטעם פשוט משתנה בהתאם לסוג הבשר.
יום מקסים 🌷
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂 אמנם קצת חריף (קצת הרבה.. אולי כפית שלמה של צ’ילי חריף זה יותר מדי בשבילנו..) אבל בכל זאת נהדר.
הוספתי מעט שברי בוטנים בסוף על המנה המוכנה וזה הוסיף ממש! ממליצה בחום 🙂
היי תמרה,
שמחה שיצא טעים! מתנצלת שהיה חריף מידי 😉 (הפחתתי במתכון לחצי כפית)
תודה שחזרת לעדכן.
יום מעולה 🌺
אם אין רוטב סויה? מה במקום?
היי שמואל,
רוטב הסויה מוסיף המון טעם במקרה הזה, לא בטוחה שכדאי לוותר עליו. אם בכל זאת אתה רוצה להכין אז אפשר לשים 2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק אבל קח בחשבון שזה ייצא מתקתק-פיקנטי.
הי….אם אני צריכה כמות גדולה יותר נגיד ל 8 אנשים האם להכפיל הכל? תודה רבה
כן, להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
ואם אין סילאן?
יש אפשרות לוותר על זה?
היי חיה,
כדאי לשים משהו אחר שיאזן את הטעמים כמו דבש או סירופ מייפל.
אם אין אז לא כדאי להכין?
את יכולה לשים כף סוכר במקום.
נשברה לי תבנית הזכוכית המלבנית. יש לי תבנית מלבנית קטנה-בינונית או תבנית עוגה.
אפשרי?
היי נירית,
אין צורך בתבנית, הבישול הוא במחבת.
מאד מאד טעים
שמחה שאהבת 🙂
יצא מאוד טעים! תודה רבה.
לא לשכוח להמליח טוב טוב את הנודלס.
תודה אסיה 🙂
טוב ששאלת
היי אפרת, אתר מהמם!
מה אפשר לשים במקום הגזר?
האם ניתן לשלב פטריות במתכון?
שיר
היי שיר, תודה 🙂
אפשר לשים פטריות במקום הגזר.
טוב ששאלת
יצא מעולה!! ממש טעים 😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
היי אפרת,
אני יכולה להחליפה את האטריות ביצים לאטריות אורז?
נראה לי שכן.
הי אפרת
חיפשתי מתכון קליל ושגם נראה מוצלח ובאופן אוטומטי הגעתי כמובן לאתר שלך.
הכנתי היום ויצא טעים מאד.
אין עליך!
תודה ❣️❣️
שמחה שאהבת 🙂
תודה לימור 🌷
ווא, היה מאוד מאוד טעים! תודה יקירה על המתכון הנפלא!!1
שמחה שאהבת! 😘
ערב טוב!
האים צריך לבשל את הבשר הטחון לפני ואיך?
תודה רבה ולילה טוב.
היי רבקה,
אין צורך בבישול מקדים. מוסיפים את הבשר הטחון כמו שהוא לאחר טיגון הגזר והגמבה (אל דאגה, הוא מתבשל לגמרי).
יום מקסים 🙂
יצא מעולה!!!
תודה סיון, שמחה לשמוע 🙂