זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: כיכר אחת
סוג: פרווה
2+1/3 כוסות (300 ג’) קמח תמי למאפי שמרים
כפית מלאה (5 ג’) שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
1 ביצה
⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים
3 כפות שמן
כפית מלח
*לפיזור מעל: מעט שמן, שומשום, פרג, קצח
-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 45 דקות.
-יוצרים מהבצק צורה של כיכר, מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכסים במגבת. מתפיחים כ-30 דקות.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מברישים את החלק העליון בשמן ומפזרים מעל שומשום. עושים בחלק העליון שלושה חתכים בעזרת הסכין, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות.
-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.
-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי.
*הלחם מאבד מטריותו די מהר לכן אם לא אוכלים אותו באותו יום מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.
- קיש פטריות ללא גלוטן |
- לחמניות ללא גלוטן |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- פיצות אישיות ללא גלוטן |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- מאפינס תירס וזיתים
אני בדיוק באה להכין אבל רואה שיש לי קמח שני רב תכליתי, זה גם בסדר?
נראה לי שכן
אפשר לעשות עם קמח ללא גלוטן אחר?
כן, אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן למאפי שמרים.
היי
אפשר בלי ביצה?
יש לי קמח תמי כתום זה בסדר?
תודה מראש 💝
היי,
לא מומלץ לוותר על הביצה, זה יפגע במרקם ובטעם.
את יכולה להכין פיתות במחבת במקום.
היי
הקמח בא עם שמרים?
היי,
למיטב ידיעתי בקמח תמי למאפי שמרים אין שמרים אלא תרכובת של מייצבים ופסיליום שמשמשים כחומר מתפיח- תחליף לשמרים.
יצא מאד טעים הבת הצליאקית מאד אהבה!! כל מתכון חדש שמוסיף לגיוון זה מתנה 🙂
איזה כיף שאהבתן את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי
1. האם אפשר ללוש בידיים במקום וו גיטרה ואם כן כמה זמן
2. איך ממירים שמרים יבשים לשימרית (שמרים לחים שבמקרר)
תודה
היי,
1. אפשר ללוש ידנית אך זה יהיה קצת יותר קשה ויותר ארוך, יש ללוש עד שהבצק אחיד.
2. יחס ההמרה הוא פי 3 עבור שמרים טריים, כך שיש לשים 15 גרם שמרים טריים במתכון זה.
בהצלחה