שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: כיכר אחת

סוג: פרווה

רכיבים

2+1/3 כוסות (300 ג’) קמח תמי למאפי שמרים

כפית מלאה (5 ג’) שמרים יבשים

כף שטוחה סוכר

1 ביצה

⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים

3 כפות שמן

כפית מלח

*לפיזור מעל: מעט שמן, שומשום, פרג, קצח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 45 דקות.

-יוצרים מהבצק צורה של כיכר, מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכסים במגבת. מתפיחים כ-30 דקות.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מברישים את החלק העליון בשמן ומפזרים מעל שומשום. עושים בחלק העליון שלושה חתכים בעזרת הסכין, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי.

טיפים והערות

*הלחם מאבד מטריותו די מהר לכן אם לא אוכלים אותו באותו יום מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.

מתכונים בוידאו
ראו גם
לחמניות ללא גלוטןלחמניות ללא גלוטן
עוף בזעתר עוף בזעתר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דני (13:22 6.04.2022)

היי
הקמח בא עם שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 6.04.2022)

היי,
למיטב ידיעתי בקמח תמי למאפי שמרים אין שמרים אלא תרכובת של מייצבים ופסיליום שמשמשים כחומר מתפיח- תחליף לשמרים.

avatar
שרה (20:25 2.04.2022)

יצא מאד טעים הבת הצליאקית מאד אהבה!! כל מתכון חדש שמוסיף לגיוון זה מתנה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 2.04.2022)

איזה כיף שאהבתן את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
שרה (14:46 31.03.2022)

הי
1. האם אפשר ללוש בידיים במקום וו גיטרה ואם כן כמה זמן
2. איך ממירים שמרים יבשים לשימרית (שמרים לחים שבמקרר)
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 31.03.2022)

היי,
1. אפשר ללוש ידנית אך זה יהיה קצת יותר קשה ויותר ארוך, יש ללוש עד שהבצק אחיד.
2. יחס ההמרה הוא פי 3 עבור שמרים טריים, כך שיש לשים 15 גרם שמרים טריים במתכון זה.
בהצלחה