זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: כיכר אחת

סוג: פרווה

רכיבים

2+1/3 כוסות (300 ג’) קמח תמי למאפי שמרים

כפית מלאה (5 ג’) שמרים יבשים

כף שטוחה סוכר

1 ביצה

⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים

3 כפות שמן

כפית מלח

*לפיזור מעל: מעט שמן, שומשום, פרג, קצח

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 45 דקות.

-יוצרים מהבצק צורה של כיכר, מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכסים במגבת. מתפיחים כ-30 דקות.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מברישים את החלק העליון בשמן ומפזרים מעל שומשום. עושים בחלק העליון שלושה חתכים בעזרת הסכין, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי.

טיפים והערות

*הלחם מאבד מטריותו די מהר לכן אם לא אוכלים אותו באותו יום מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לחמניות ללא גלוטןלחמניות ללא גלוטן
עוף בזעתר עוף בזעתר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ספרי מתכונים ב10 דקות