זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג’)
1 שן שום שמנה כתושה
חצי כוס מים
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, רבע כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומוסיפים את השום והאפונה (אין צורך להפשיר לפני). מערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים חצי כוס מים ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, כמון ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם.
ראו גם
- תבשיל ירקות אסייתי |
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- ברוקולי בשום ולימון |
- תבשיל כרוב בסויה
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
היי מה קורה? דבר ראשון תודה ענקית!!! באמת אין כמוך
גבר שני האם אפשר להוסיף בצל ואם כן באיזה שלב של ההכנה.
היי מיכל😃ישר בהתחלה עם השום והאפונה.
אפרת היי
לבשל את האפונה על אש בינונית ועם מכסה יביא לצמצום הרוטב? בדרך כלל כדי לצמצם רוטב מבשלים על אש גבוהה וללא מכסה
היי אורי,
בגלל שמדובר בכמות קטנה של נוזלים (חצי כוס) בישול על אש בינונית בדר”כ מספיק.
אפרת המתכון פשוט מדהיםם אין עלייך🤩🤩
שמחה שאהבת ❤️
תודה רבה! הכנתי כבר פעמיים וכולם אהבו
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון
אפשר להשתמש במתכון הזה גם לאפונה וגזר?
כן.
אפרת, אליפות של מתכון!!! תודה רבה 🌹🌹🌹
שמחה שאהבת ❣️
ניסיון
בדיקה נוספת.
הי אפרת…יש לי אפונה טרייה..צריכה לשנות משהו בבישול?
תודה
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
מתכון מדהים!!! תודה רבה!! בהחלט מאמצת להמשך
שמחה שאהבת 🙂
היי האם לדעתך אפשר/כדאי להוסיף סלרי?
כן אפשר.
תודה רבה
הכנתי ויצא ממש טעים!!!
תודה רבה 😘
שמחה לשמוע 🙂
תודה אילה
מהיר פשוט וטעים מאוד
תודה אורלי 🙂
חג שמח.
האם ניתן להוסיף גזר?
ואם כן האם לגרד אותו או לחתוך לקוביות?
האם אופן ההכנה משתנה?
תודה
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של גזר. יש בשל אותו קודם במחבת כ-8 דקות עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את האפונה ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
שנה טובה 🌺
יצא מהמם!!!! ומהיר.
שמחה לשמוע 🙂
היי
אם אני רוצה להוסיף גם שומר
האם זמן ההכנה משתנה?
האם כמות המים מספיקה
תודה רבה
היי יפעת,
תוסיפי עוד מים (בין חצי כוס לכוס) ותבשלי יותר זמן עד שהשומר מתרכך. אם המים מתאדים תוסיפי עוד במהלך הבישול.
היי, עם רוצים להכפיל כמויות גם פשוט מכפילים את התיבול?
כן.
היי, הכנתי ויצא מדהים, תודה.
ויתרתי על השום ועל אבקת מרק ושמתי עוד קצת מלח וכל השאר בדיוק לפי ההוראות
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
וואו, איזה טעים! וכל כך קליל להכנה
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להכין יום קודם?
כן.
היי,הכנתי וב”ה יצא מאד טעים.
השאלה שלי היא,האם צריך לשנות את כמות התבלינים לשקית שלמה של אפונה קפואה,כי הכמות קטנה.
תודה ותבורכי
היי עפרה,
כמויות לשקית שלמה (800 גרם):
כוס וחצי מים, 2-3 שיני שום, כף (לא גדושה) אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור.
היי אפשר להוסיף פטריות
וסילאן למתק קצת את האפונה?
כן אפשר.
אפרת,
האם אפשר לוותר על חלק מהתבלינים כמו א. מרק?
והאם יש לך במקרה מתכון לשקשוקה?
תודה ויום טוב.
אפשר לוותר על אבקת המרק.
מצרפת לינק – מתכון לשקשוקה.
היי, אני יכולה להשתמש באפונה יבשה? (לא קפואה, של סוגת למשל)
ואם כן, האם צריך להשרות אותה לפני?
תודה 🙂
היי דניאל,
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
ממש בא לי אפונה, אני יודעת שהמתכון לא מסובך אבל יש לי שאלות:
1. יש לי אפונה משימורים – אם אוציא את הנוזלים זה גם יעבוד?
2. בקפואים יש לי לקט [אפונה, גזר ועוד משהו ששכחתי] – זה גם מתאים?
3. יש לי מלא תבלינים ואפילו מיוחדים לקציצות ולעוף בגריל וכו’ אבל לא אבקת מרק… מה יכול להחליפה?
תודה רבה, מאד נהנית מהאתר המתעדכן תדיר ומהספר! יום מקסים
1. כן, אפשר.
2. אפשר להכין גם על לקט.
3. אפשר לשים תערובת לקציצות או לעוף בגריל. תטעמי את התבלין לפני ותבדקי מה לדעתך יותר מתאים.
יום נפלא 🙂