שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות קטנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג’)

1 שן שום שמנה כתושה

חצי כוס מים

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, רבע כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומוסיפים את השום והאפונה (אין צורך להפשיר לפני). מערבבים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים חצי כוס מים ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, כמון ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס דבש וקינמוןמאפינס דבש וקינמון
גולש צמחוני גולש צמחוני
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שלומית (12:02 19.12.2024)

הי אפרת יקרה, אני מאוד אוהבת את האתר שלך ונעזרת בו המון. את אלופה! אני כותבת לך משהו לא קשור, היות שיש אצלך פרסומות וראיתי פרסומת שהטרידה אותי. האם יש לך אופציה לחסום את זה? מצרפת קישור ותמונה
https://www.temu.com/ul/kuiper/un1.html?subj=feed-un&_bg_fs=1&_p_mat1_type=1&_p_jump_id=725&_x_vst_scene=adg&goods_id=601099657653152&adg_ctx=a-18a5fbb9&_x_ads_creative_id=4217296524000507&_x_ads_sub_channel=other&_x_ns_goods_id=601099657653152&_p_rfs=1&_x_ads_csite=banner_image&_x_ads_account=1371970550&_x_ads_set=2217296524000001&_x_ns_adx_auction_id=cj4CwORs2Afm6FmfFhmMOA&_x_ads_id=3217296524000001&_x_ns_gid=601099657653152&_x_ads_channel=adx_google&_x_ns_adx_p_type=1

מתכון לאפונה
avatar
שלומית (12:05 19.12.2024)

נראה כאילו יש תקלה בתגובה שלי, בכל אופן רציתי לשאול אם יש לך אופציה לחסום פרסומת מטרידה זו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 19.12.2024)

היי שלומית,
קודם כל טוב ששמת לב.
אלה פרסומות של גוגל (הוא מציג מה שהוא רוצה). אני אנסה לפנות אליהם עכשיו אבל לצערי זה יכול לקחת זמן עד שיענו לי.
אם תתקלי בזה שוב בבקשה תרשמי לי. חשוב לי לדעת באיזו תדירות זה מופיע באתר.
תודה רבה.

avatar
רחל (18:20 3.12.2024)

תודה על כל המתכונים המעולים!
האם ניתן לוותר על הכורכום וכמון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 4.12.2024)

כן אפשר

avatar
Batsheva (19:14 19.09.2024)

ממש ממש טעים!!!!!!
תודה רבה!!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 19.09.2024)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
אנונימי (18:05 7.05.2024)

אם אני מכינה 2 קופסאות שימורים של אפונה, איך אני מתנהלת מבחינת הכמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 7.05.2024)

כמה גרם יש בכל קופסה?

avatar
אלה (09:56 3.05.2024)

אפרת הנפלאה כמה טוב שהאתר שלך קיים. כל מתכון מוצלח וקל להכנה. אני נעזרת הרבה באתר , תבורכי. שבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:15 3.05.2024)

תודה רבה❤️
שבת שלום

avatar
אורי (10:06 5.08.2023)

היי. אם רוצים לצמצם את הרוטב, לא רצוי לבשל עם מכסה פתוח למחצה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 5.08.2023)

היי
אין צורך לעשות כך, אפשר אם מעדיפים בצורה כזו(:

avatar
אורי (19:53 5.08.2023)

תודה על המענה המהיר

avatar
נחמה (21:30 16.02.2023)

תודה על המתכונים המוצלחים
אפשר להכין את האפונה בתבנית בתנור?
אם כן מה ההוראות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 17.02.2023)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא מומלץ להכין את האפונה בתנור כי זה מייבש אותה.

avatar
תמר (19:52 20.07.2022)

הי אפרת, מתכון נהדר, תודה רבה!
הכנתי אותו עם אפונה משימורים (לא היתה לי אפונה קפואה), וגם אז יצא נפלא!
עכשיו מכינה כמו שצריך עם אפונה קפואה 🙂 ורציתי להכין עם שקית שלמה (800 גרם), האם פשוט להכפיל את כל הכמויות ב-3?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 20.07.2022)

היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח❤️
לשקית שלימה של אפונה תכפילי את שאר הכמויות פי 3 גם כן(:

avatar
אסתר (14:33 4.04.2022)

טעים מאדדד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 4.04.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון(:

avatar
אוסי (20:18 24.01.2022)

הי מעונינת לנסות עם אפונה טריה
מניחה שההתחלה שונה אשמח להסבר 🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 24.01.2022)

היי,
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.

avatar
רויטל (03:10 10.07.2021)

פעם ראשונה בחיים שאני מכינה אפונה, ובתור אחת שלא אהבה אפונה מילדות, המתכון פשוט אליפות. גרף המון מחמאות. תודה על עוד מתכון טעים וקל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 10.07.2021)

איזה כיף שאהבת❤

avatar
מיכל הילר (11:17 5.02.2021)

היי מה קורה? דבר ראשון תודה ענקית!!! באמת אין כמוך
גבר שני האם אפשר להוסיף בצל ואם כן באיזה שלב של ההכנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:47 5.02.2021)

היי מיכל😃ישר בהתחלה עם השום והאפונה.

avatar
אורי (11:22 31.10.2020)

אפרת היי
לבשל את האפונה על אש בינונית ועם מכסה יביא לצמצום הרוטב? בדרך כלל כדי לצמצם רוטב מבשלים על אש גבוהה וללא מכסה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 31.10.2020)

היי אורי,
בגלל שמדובר בכמות קטנה של נוזלים (חצי כוס) בישול על אש בינונית בדר”כ מספיק.

avatar
אלייה רחל (13:23 13.10.2020)

אפרת המתכון פשוט מדהיםם אין עלייך🤩🤩

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:45 13.10.2020)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
שרון (08:53 28.07.2020)

תודה רבה! הכנתי כבר פעמיים וכולם אהבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 28.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון

avatar
מאיר (14:17 25.06.2020)

אפשר להשתמש במתכון הזה גם לאפונה וגזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:23 25.06.2020)

כן.

avatar
ענת (12:23 24.06.2020)

אפרת, אליפות של מתכון!!! תודה רבה 🌹🌹🌹

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:10 24.06.2020)

שמחה שאהבת ❣️

avatar
דנה (13:45 16.06.2020)

ניסיון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 16.06.2020)

בדיקה נוספת.

avatar
אורלי (07:50 17.04.2020)

הי אפרת…יש לי אפונה טרייה..צריכה לשנות משהו בבישול?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 17.04.2020)

אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

avatar
קורל (15:45 15.04.2020)

מתכון מדהים!!! תודה רבה!! בהחלט מאמצת להמשך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 15.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מירב (14:14 23.03.2020)

היי האם לדעתך אפשר/כדאי להוסיף סלרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 23.03.2020)

כן אפשר.

avatar
מירב (20:04 23.03.2020)

תודה רבה

avatar
אילה (11:57 18.06.2020)

הכנתי ויצא ממש טעים!!!
תודה רבה 😘

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 18.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אילה

avatar
אורלי (19:10 17.01.2020)

מהיר פשוט וטעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 18.01.2020)

תודה אורלי 🙂

avatar
איריס (08:49 29.09.2019)

חג שמח.
האם ניתן להוסיף גזר?
ואם כן האם לגרד אותו או לחתוך לקוביות?
האם אופן ההכנה משתנה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 29.09.2019)

אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של גזר. יש בשל אותו קודם במחבת כ-8 דקות עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את האפונה ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
שנה טובה 🌺

avatar
ע. (20:53 6.08.2019)

יצא מהמם!!!! ומהיר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:45 7.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
יפעת (11:52 26.02.2019)

היי
אם אני רוצה להוסיף גם שומר
האם זמן ההכנה משתנה?
האם כמות המים מספיקה
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 26.02.2019)

היי יפעת,
תוסיפי עוד מים (בין חצי כוס לכוס) ותבשלי יותר זמן עד שהשומר מתרכך. אם המים מתאדים תוסיפי עוד במהלך הבישול.

avatar
עדי (22:00 30.12.2018)

היי, עם רוצים להכפיל כמויות גם פשוט מכפילים את התיבול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 30.12.2018)

כן.

avatar
בר (17:17 26.12.2018)

היי, הכנתי ויצא מדהים, תודה.
ויתרתי על השום ועל אבקת מרק ושמתי עוד קצת מלח וכל השאר בדיוק לפי ההוראות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 26.12.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
שלומית (06:47 17.12.2018)

וואו, איזה טעים! וכל כך קליל להכנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 17.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שוש (13:29 30.11.2018)

אפשר להכין יום קודם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 30.11.2018)

כן.

avatar
עפרה (18:10 19.11.2018)

היי,הכנתי וב”ה יצא מאד טעים.
השאלה שלי היא,האם צריך לשנות את כמות התבלינים לשקית שלמה של אפונה קפואה,כי הכמות קטנה.
תודה ותבורכי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 19.11.2018)

היי עפרה,
כמויות לשקית שלמה (800 גרם):
כוס וחצי מים, 2-3 שיני שום, כף (לא גדושה) אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור.

avatar
סי (20:32 11.09.2018)

היי אפשר להוסיף פטריות
וסילאן למתק קצת את האפונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 11.09.2018)

כן אפשר.

avatar
צופיה (11:14 16.08.2018)

אפרת,
האם אפשר לוותר על חלק מהתבלינים כמו א. מרק?
והאם יש לך במקרה מתכון לשקשוקה?
תודה ויום טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 16.08.2018)

אפשר לוותר על אבקת המרק.
מצרפת לינק – מתכון לשקשוקה.

avatar
דניאל אוכפלד (10:55 18.07.2018)

היי, אני יכולה להשתמש באפונה יבשה? (לא קפואה, של סוגת למשל)
ואם כן, האם צריך להשרות אותה לפני?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 18.07.2018)

היי דניאל,
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

avatar
ortkiss (12:54 12.07.2018)

ממש בא לי אפונה, אני יודעת שהמתכון לא מסובך אבל יש לי שאלות:
1. יש לי אפונה משימורים – אם אוציא את הנוזלים זה גם יעבוד?
2. בקפואים יש לי לקט [אפונה, גזר ועוד משהו ששכחתי] – זה גם מתאים?
3. יש לי מלא תבלינים ואפילו מיוחדים לקציצות ולעוף בגריל וכו’ אבל לא אבקת מרק… מה יכול להחליפה?

תודה רבה, מאד נהנית מהאתר המתעדכן תדיר ומהספר! יום מקסים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 12.07.2018)

1. כן, אפשר.
2. אפשר להכין גם על לקט.
3. אפשר לשים תערובת לקציצות או לעוף בגריל. תטעמי את התבלין לפני ותבדקי מה לדעתך יותר מתאים.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות