זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג’)
1 שן שום שמנה כתושה
חצי כוס מים
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, רבע כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומוסיפים את השום והאפונה (אין צורך להפשיר לפני). מערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים חצי כוס מים ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, כמון ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
הי אפרת יקרה, אני מאוד אוהבת את האתר שלך ונעזרת בו המון. את אלופה! אני כותבת לך משהו לא קשור, היות שיש אצלך פרסומות וראיתי פרסומת שהטרידה אותי. האם יש לך אופציה לחסום את זה? מצרפת קישור ותמונה
https://www.temu.com/ul/kuiper/un1.html?subj=feed-un&_bg_fs=1&_p_mat1_type=1&_p_jump_id=725&_x_vst_scene=adg&goods_id=601099657653152&adg_ctx=a-18a5fbb9&_x_ads_creative_id=4217296524000507&_x_ads_sub_channel=other&_x_ns_goods_id=601099657653152&_p_rfs=1&_x_ads_csite=banner_image&_x_ads_account=1371970550&_x_ads_set=2217296524000001&_x_ns_adx_auction_id=cj4CwORs2Afm6FmfFhmMOA&_x_ads_id=3217296524000001&_x_ns_gid=601099657653152&_x_ads_channel=adx_google&_x_ns_adx_p_type=1
נראה כאילו יש תקלה בתגובה שלי, בכל אופן רציתי לשאול אם יש לך אופציה לחסום פרסומת מטרידה זו?
היי שלומית,
קודם כל טוב ששמת לב.
אלה פרסומות של גוגל (הוא מציג מה שהוא רוצה). אני אנסה לפנות אליהם עכשיו אבל לצערי זה יכול לקחת זמן עד שיענו לי.
אם תתקלי בזה שוב בבקשה תרשמי לי. חשוב לי לדעת באיזו תדירות זה מופיע באתר.
תודה רבה.
תודה על כל המתכונים המעולים!
האם ניתן לוותר על הכורכום וכמון
כן אפשר
ממש ממש טעים!!!!!!
תודה רבה!!!!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים🙂
אם אני מכינה 2 קופסאות שימורים של אפונה, איך אני מתנהלת מבחינת הכמות?
כמה גרם יש בכל קופסה?
אפרת הנפלאה כמה טוב שהאתר שלך קיים. כל מתכון מוצלח וקל להכנה. אני נעזרת הרבה באתר , תבורכי. שבת שלום
תודה רבה❤️
שבת שלום
היי. אם רוצים לצמצם את הרוטב, לא רצוי לבשל עם מכסה פתוח למחצה? תודה
היי
אין צורך לעשות כך, אפשר אם מעדיפים בצורה כזו(:
תודה על המענה המהיר
תודה על המתכונים המוצלחים
אפשר להכין את האפונה בתבנית בתנור?
אם כן מה ההוראות?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא מומלץ להכין את האפונה בתנור כי זה מייבש אותה.
הי אפרת, מתכון נהדר, תודה רבה!
הכנתי אותו עם אפונה משימורים (לא היתה לי אפונה קפואה), וגם אז יצא נפלא!
עכשיו מכינה כמו שצריך עם אפונה קפואה 🙂 ורציתי להכין עם שקית שלמה (800 גרם), האם פשוט להכפיל את כל הכמויות ב-3?
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח❤️
לשקית שלימה של אפונה תכפילי את שאר הכמויות פי 3 גם כן(:
טעים מאדדד!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
הי מעונינת לנסות עם אפונה טריה
מניחה שההתחלה שונה אשמח להסבר 🙏
היי,
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
פעם ראשונה בחיים שאני מכינה אפונה, ובתור אחת שלא אהבה אפונה מילדות, המתכון פשוט אליפות. גרף המון מחמאות. תודה על עוד מתכון טעים וקל.
איזה כיף שאהבת❤
היי מה קורה? דבר ראשון תודה ענקית!!! באמת אין כמוך
גבר שני האם אפשר להוסיף בצל ואם כן באיזה שלב של ההכנה.
היי מיכל😃ישר בהתחלה עם השום והאפונה.
אפרת היי
לבשל את האפונה על אש בינונית ועם מכסה יביא לצמצום הרוטב? בדרך כלל כדי לצמצם רוטב מבשלים על אש גבוהה וללא מכסה
היי אורי,
בגלל שמדובר בכמות קטנה של נוזלים (חצי כוס) בישול על אש בינונית בדר”כ מספיק.
אפרת המתכון פשוט מדהיםם אין עלייך🤩🤩
שמחה שאהבת ❤️
תודה רבה! הכנתי כבר פעמיים וכולם אהבו
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון
אפשר להשתמש במתכון הזה גם לאפונה וגזר?
כן.
אפרת, אליפות של מתכון!!! תודה רבה 🌹🌹🌹
שמחה שאהבת ❣️
ניסיון
בדיקה נוספת.
הי אפרת…יש לי אפונה טרייה..צריכה לשנות משהו בבישול?
תודה
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
מתכון מדהים!!! תודה רבה!! בהחלט מאמצת להמשך
שמחה שאהבת 🙂
היי האם לדעתך אפשר/כדאי להוסיף סלרי?
כן אפשר.
תודה רבה
הכנתי ויצא ממש טעים!!!
תודה רבה 😘
שמחה לשמוע 🙂
תודה אילה
מהיר פשוט וטעים מאוד
תודה אורלי 🙂
חג שמח.
האם ניתן להוסיף גזר?
ואם כן האם לגרד אותו או לחתוך לקוביות?
האם אופן ההכנה משתנה?
תודה
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של גזר. יש בשל אותו קודם במחבת כ-8 דקות עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את האפונה ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
שנה טובה 🌺
יצא מהמם!!!! ומהיר.
שמחה לשמוע 🙂
היי
אם אני רוצה להוסיף גם שומר
האם זמן ההכנה משתנה?
האם כמות המים מספיקה
תודה רבה
היי יפעת,
תוסיפי עוד מים (בין חצי כוס לכוס) ותבשלי יותר זמן עד שהשומר מתרכך. אם המים מתאדים תוסיפי עוד במהלך הבישול.
היי, עם רוצים להכפיל כמויות גם פשוט מכפילים את התיבול?
כן.
היי, הכנתי ויצא מדהים, תודה.
ויתרתי על השום ועל אבקת מרק ושמתי עוד קצת מלח וכל השאר בדיוק לפי ההוראות
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
וואו, איזה טעים! וכל כך קליל להכנה
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להכין יום קודם?
כן.
היי,הכנתי וב”ה יצא מאד טעים.
השאלה שלי היא,האם צריך לשנות את כמות התבלינים לשקית שלמה של אפונה קפואה,כי הכמות קטנה.
תודה ותבורכי
היי עפרה,
כמויות לשקית שלמה (800 גרם):
כוס וחצי מים, 2-3 שיני שום, כף (לא גדושה) אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור.
היי אפשר להוסיף פטריות
וסילאן למתק קצת את האפונה?
כן אפשר.
אפרת,
האם אפשר לוותר על חלק מהתבלינים כמו א. מרק?
והאם יש לך במקרה מתכון לשקשוקה?
תודה ויום טוב.
אפשר לוותר על אבקת המרק.
מצרפת לינק – מתכון לשקשוקה.
היי, אני יכולה להשתמש באפונה יבשה? (לא קפואה, של סוגת למשל)
ואם כן, האם צריך להשרות אותה לפני?
תודה 🙂
היי דניאל,
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-2 כוסות אפונה מבושלת ולהכין את המתכון כרגיל. לא חובה להשרות לפני.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
ממש בא לי אפונה, אני יודעת שהמתכון לא מסובך אבל יש לי שאלות:
1. יש לי אפונה משימורים – אם אוציא את הנוזלים זה גם יעבוד?
2. בקפואים יש לי לקט [אפונה, גזר ועוד משהו ששכחתי] – זה גם מתאים?
3. יש לי מלא תבלינים ואפילו מיוחדים לקציצות ולעוף בגריל וכו’ אבל לא אבקת מרק… מה יכול להחליפה?
תודה רבה, מאד נהנית מהאתר המתעדכן תדיר ומהספר! יום מקסים
1. כן, אפשר.
2. אפשר להכין גם על לקט.
3. אפשר לשים תערובת לקציצות או לעוף בגריל. תטעמי את התבלין לפני ותבדקי מה לדעתך יותר מתאים.
יום נפלא 🙂