זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 41 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
5 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים גס (1 ק”ג)
1 גזר בינוני (ניתן לשים במקום תפו”א בינוני חתוך לקוביות קטנות או כוס דלעת/דלורית חתוכה לקוביות)
כוס עלי שמיר קצוצים
5.5 (חמש וחצי) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוספים את השום ומערבבים דקה נוספת.
-מוסיפים את הקישואים והגזר ושופכים מים רותחים. מתבלים בכפית מלאה מלח ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות.
-מוסיפים עלי שמיר ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה 5 דקות נוספות.
-טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק (אם נוצר קצף בחלק העליון של המרק- יש להסירו בעזרת כף גדולה).
-מבשלים על אש גבוהה ללא מכסה במשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
הכנתי בלי ציפיות רק כי היו לי כל המצרכים ואני מנסה לעבור לתזונה בריאה יותר…
הופתעתי מהתוצאה, יצא מעולה!!!!!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שירי
שלום, במה אפשר להחליף את השמיר? אצלנו לא אוהבים שמיר.
כוסברה או פטרוזיליה.
ערב טוב,
האם המרק הזה- מרק קישואים טוב בהקפאה?
תודה מראש על המענה,
זה די דחוף לי 🙁
כן
היי אפרת, אני אף פעם לא קילפתי את הקישואים, תמיד מכינה את המרק עם שמיר, ויוצא טעים. הפעם הכנתי עם פטרוזיליה ויצא מר. יש לך רעיון מה אפשר לעשות?
היי לאה,
זה לא אמור לקרות אבל כבר שמעתי על סוגי פטרוזיליה שגורמים למרירות במרק.
תנסי אולי להוסיף למרק כף סילאן.
מרק מצוין! טעים מאוד. תודה על עוד מתכון מעולה
שמחה שאהבת🙂
יצא מושלםםם בטירוף!!!!
ממכר!!!!
הוספתי קצת אגוז מוסקט והגשתי עם פירורי מוצרלה
אין דברים כאלה!!!!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה חיה
היי! נשארו לי 3 קישואים וחשבתי להשתמש בהם למתכון. איך להמיר את הכמויות? בנוסף, אפשר להוסיף פטריות?
היי
את יכולה להכין את אותן הכמויות אם את מוסיפה פטריות.
מעולה תודה רבה! האם יתאים להוסיף פולי סויה (אדממה) בשביל החלבון?
אפשר(:
הי אפרת,
האם אפשר להחליף חלק מהקישואים בקולורבי?
עדיין יצא טעים?
והאם אפשר להקפיא אח”כ?
אפשר, אם אוהבים יצא טעים. אפשר להקפיא.
היי, אפשר להוסיף עדשים כתומות? זה ישפיע על המרקם?
היי,
אפשר, יהיה מרקם פחות חלק.
שלום אפרת תודה על כל המתכונים הטעמים והקלים! כמה מ”ל זה 5 וחצי כוסות מים?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
5 וחצי כוסות מים= ליטר אחד+320 מ”ל (או 1320 מ”ל).
מרק טעיםם אין דברים כאלו
לא מפסיקה להכין אותו בכל הזדמנות
תודה על המתכונים באתר, כל הארוחות שלי מתבססות עליהם 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
למה יצא לי מר? אחרי שטחנתי. לפני טעמתי והיה ממש טעים
היי,
אם לפני הטחינה הטעם היה טוב יכול להיות שהייתה בעיה בקישואים או בגזר (היו בהם חלקים מרים), או שכמות השמיר הייתה גדולה מדי.
לרוב, מה שמוסיף מרירות זה שום שמטוגן יתר על המידה.
תודה. כנראה שהירקות.
הי אפרת
תודה על המתכונים המוצלחים!!!
אם אני מוסיפה תפו”א למרק ואח”כ טוחנת
יש בעיה להקפיא את המרק?
היי,
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים(:
אם מוסיפים תפו”א מרק לא מומלץ להקפיא.
אפרת המדהימה,
שאלה:
האם אפשרי להוסיף גריסים למרק? ואם כן – מתי, כמה, ולכמה זמן?
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!! את שינית לי את החיים ❤️
היי,
אפשר להוסיף גריסים יחד עם הקישואים ולהמשיך במתכון כרגיל ללא שינוי. במקרה שמוסיפים גריסים לא צריך לטחון את המרק.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊
הכנתי היום – יצא פשוט גורמה 😍
אפרת – תודה על המתכונים המדהימים שלך!! גם דיאטטיים, גם קלים, גם מפוארים (זה ממש לארוח! וגם הקישואים במילוי צימחוני שגם הכנתי היום), המתכונים ללא פחמימות כמעט ומתאימים לסוכרתיים (גם לטייפ 1!!),
והכי חשוב –
טעימים בטירוף!!
פשוט תודה ❤️❤️
נראה טעים ומזמין(:
איזה כיף שאהבת את המתכונים הדיאטטיים!
תודה שחזרת לפרגן❤
הכנתי ויצא טעים בטירוף!!
תודה על מתכון קל וטעים
שמחה שיצא מוצלח, נראה חמים וטעים! תודה על השיתוף🌺
האם מתאים להוסיף למרק קרם/חלב קוקוס ?
היי,
כן, אפשר(:
יצא מושלם
תודה עלייך ועל כל המתכונים המעלפים שלך.
אין עלייך
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
היי
האם לאחר שטוחנים את המרק ,יש לבשל 5 דקות נוספות?
היי אורנה,
כן, יש לבשל כ-5 דקות נוספות.
הי, אני מעונינת להכין את המרק לכ- 10 אנשים. תוכלי להדריך אותי מבחינת הכמויות?
היי מיכל,
ל-10 אנשים אני ממליצה להכין כמות כפולה פי 3.
אין שינוי באופן ההכנה רק חשוב להשתמש בסיר גדול מספיק(:
חייבת לציין שבאופן אוטומטי אני כל שנה בעונת המרקים
פותחת ומכינה את המרקים המושלמים שלך!
כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
שלום אפרת, קודם כל ממש תודה על מתכונים מדהימים! בזכותך הבן שלי אומר לי שאני צריכה ללכת למאסטר שף (למרות שאני ממש לא בשלנית). לגבי מרק הקישואים- האם אפשר להוסיף תרד?
היי ענבל,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר להוסיף תרד (לטגן מעט אחרי הוספת הבצל ולהמשיך במתכון כרגיל).
יאמממי
מתכונים מושלמים
תודה רוחי 🙂
שלום אפרת. הזללנים שלי חובבי מרקים סמיכים עם דברים צפים בתוכם. בפעם הבאה אוסיף גזרים לבישול, ואוציא חלק מהם לפני הטחינה. אולי גם גבעולי סלרי פרוסים (בלי עלים)?
הבן שלי, בשלן בזכות עצמו, תוהה אם אפשר להוסיף נקניקיות או קבנוס.
בכלל, הוא אמר לי שהאתר שלך זה התנ”ך שלו לבישול, והוא לא מבין למה אנשים שפויים עומדים שעות במטבח.
היי נדב,
אפשר להוסיף גזרים וגבעולי סלרי.
אפשר גם להוסיף נקניקיות או קבנוס לאחר שטוחנים את המרק.
תמסור לו שאני שמחה לשמוע 🙂
את גבעולי הסלרי טוחנים עם המרק?
היי אסנת,
אם אוהבים מרקם לא חלק ומוסיפים סלרי אפשר לוותר על טחינת המרק.
היי אפרת,
קראתי את המתכון ומתחשק לי להכינו. . אלא שיש לי רק שלושה קישואים. אם מכינה בהתאם לאלוצים אלה, מה צריך להיות היחס של שאר המרכיבים (כמה שמיר, גזר, שום, מים וכמות התבלינים?)
תודה ושבת שלום.
אפשר להוסיף תפו”א גדול במקום 2 קישואים.
או להכין לפי המתכון עם 3 קישואים ולהפחית ל 4-4.5 כוסות מים ו 3/4 כוס שמיר קצוץ ומבחינת התיבול: כפית שטוחה מלח, כפית אבקת מרק, שליש כפית כורכום, שליש כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם.
שבת שלום 🙂
תודה רבה 🙂
האם אפשר להמיר שמיר בכוסברה או פטרוזיליה
אפשר 🙂
הי אפרת, אני מכינה את המתכון פעם שנייה 🙂 הפעם יש לי רק שמיר מיובש. זה יכול להתאים או שעדיף בכל זאת לשים רק טרי? ואם כן, כמה שמיר יבש לשים?
היי מיכל 🙂
במרקים רצוי להשתמש בעלים טריים.
אם אין לך שמיר טרי אז אפשר לשים עלים טריים אחרים כמו סלרי, כוסברה, פטרוזיליה.
היי, האם את ממליצה להקרים את המרק עם שמנת?
תודה!
לא ניסיתי, אני מניחה שזה אפשרי במידה ואת אוהבת 🙂
היי אפרת
אני רוצה להוסיף קטניות למרק, חומוס מבושל קפוא יתאים?
כן אפשר.
אוף, אני באמצע להכין ובטעות תיבלתי הכל מראש, ייצא אותו דבר?
אין בעיה 🙂
יצא מושששששלם!!!!!אפרת תודה על המתכונים המדהימים שלך, מאז שהכרתי את האתר הפכתי לשפית!!
שמחה לשמוע ❤️
יצא לי מעולה!!
הכנתי מרק קישואים עם בצל, שום, קולורבי וכוסברה. ועשיתי כפי שכתבת!
תודה רבה (:
נראה מעולה 🙂
תודה ניר
סליחה.. עם דלעת לא קולורבי!
מאד טעים ממממממ…
❤️
טעים טעים טעים !
נראה מעולה 🙂
תודה ענבל ויום נפלא
טעים מאד מאד
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא
הכנתי עם סלרי כי לא היה לי שמיר
ועשיתי עם בטטה במקום גזר
מעדן! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל
לא היה לי שמיר אז הכנתי עם פטרוזיליה ויצא מעולה! אוהבת מאוד את המתכונים שלך!תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדס
הי
הכנתי כעצתך עם עלי סלרי במקום שמיר. יצא מדהים!! מחכה לשמוע מה יגידו האורחים בערב.
רעיון איך לקשט באמצע? עם כמה עלי סלרי או רעיון אחר?
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, רגע לפני ההגשה תוסיפי כמה עלי סלרי באמצע.
בוקר טוב, אני מעונינת להכין המרק לאירוח חנוכה למחר. שוקלת לגבי השמיר מאחר שאני מניחה שטעמו דומיננטי ולא בטוח שילדים יאהבו. ראיתי שהמלצת על סלרי במקום. האם הכוונה לסלרי אמריקאי? מה הכוונה עלי סלרי? ובאיזה כמות? תודה רבה
כן הכוונה לסלרי אמריקאי. הסלרי מורכב מגבעולים ועלים.
בסביבות 3/4 כוס עלי סלרי קצוצים.
שלום, אפרת.
המרק מאוד מאוד טעים!
כל המתכונים מהאתר שנסיתי היו טעימים ומוצלחים ביותר!
תודה רבה לך!
שמחה לשמוע, תודה ❤️
הי אפרת,
המרק יצא מעולה! הוספתי מעט ג’ינג’ר .
תודה לך. כבר מאמצת את האתר.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום רב,
נולכת כעת לנסות את המרק קידואים. טף פעם לא הכנתי. הטם אפשר לשים גזר 1 ותפוח אדמה 1 או שחייבים זה או זה.
תודה רבה.
דבי
כן אפשר.
האם אפשר להחליף קישואים בזוקיני? במקרה יש לי בבית
כן אפשר.
יצא טעים בטירוף!
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
מרק פנטסטי. אני מרבה להכין אותו. תודה רבה על כל המתכונים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה צילה
מרק קישואים נפלא.
השתמשתי בפלחי תפוחי אדמה
קוביות שמיר קפוא
ללא התכנון.
תודה
מרבה להעזר המתכונים שלך
מעולה 🙂
תודה דליה
כמה קוביות שמיר?
3-4 קוביות.
יצא מצוין!
תודה רבה למתכון לרעיון להחליף תפוח אדמה בגזר
לא היה לי שמיר- הוספתי עלי נענע וקצת חסה…..
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אהבתי את האתר. כבר נרשמת לרשימת התפוצה. במידה ויש שתי רשימות שאחת רק לצמחונים, אעדיף לא לקבל מתכונים בשריים. תודה.
היי אסתי,
נכון להיום כל המתכונים נשלחים בניוזלטר אחד. בכל שבוע יש גם מתכונים צמחוניים.
שבת שלום 🙂
היית סקפטית… יצא מעולה!!
מתה על האתר שלך!!!
שמתי קישואים, גזר, ומעט דלעת שהייתה לי… ללא שמיר
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מורן
אפשר לעשות את המרק עם אפונה יבשה אם כן באיזה כמות
יש מתכון למרק אפונה. אפשר להכין עם אפונה יבשה רק שיש לבשל קודם את האפונה היבשה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.
הי,
שוב מכינה רק רצוני להבין מה זה עלי שמיר, בלי הגבעולים?
מודדים עם הכל בכוס?
הרבה תודה!
קצת דחוף!
כן בלי הגבעולים.
תקצצי ותמלאי כוס בלי לדחוס.
היי
בלי השמיר ייצא טעים?
כן. אפשר לשים פטרוזיליה או עלי סלרי אם יש לך.
הי אפרת, האם אפשרי לוותר על מרק עוף או להחליף אותו בתבלין אחר?
אפשר לוותר על אבקת המרק.
יום מקסים 🙂
לנמנעים מא.מרק אני תמיד ממליצה על HERBAMARE שניתן למצוא בכל חנות טבע. מבטיחה שתתאהבי בה מהשימוש הראשון
עדין וטעים, אחלה גיוון.
הוספתי תפוח אדמה וסלרי ללא שמיר.
תודה!
מעולה 🙂
תודה שרה.
המרק מעולה, אבל הכמון הדומיננטי שהולך נהדר עם עדשים וחומוס מיותר בו, ולדעתי מפחית מהטעם העדין של הקישואים עצמם. להבא אכין בלעדיו. גם אבקת המרק והכורכום יכולים בקלות לרדת ממנו לטובת תוספת סלרי, קמצוץ אגוז מוסקט ויותר שום ושמיר ומלח אבל זה לטעמי האישי בלבד וכך או כך המרק טעים ופשוט להכנה.
תודה על המתכון.
תודה שחזרת לעדכן.
מרק מעולה !
מיד אחרי הפעם הראשונה שהכנתי, התבקשתי להכין אותו עוד ועוד. כולם שיבחו את המרק.
שמחה לשמוע!
תודה אורה 🌺
איזה מתכון מושלם.נגמר הסיר (סיר 5 ליטר) והכנתי שוב. אפילו שאנחנו בקיץ. תודה על אתר מווושלם❤️
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ואווו טעים אש!
שמחה שאהבת 🙂
במילה אחת – מופלא!!!
הי 🙂
האם ניתן להוסיף סלרי ולהוציא לפני שמרסקים?
האם זה יוסף או יגרע?
תודה 😁
כן אפשר. זה יוסיף טעם.
תודה רבה רבה😁😁
עכשיו מכינה
וואו… יצא מושלםםםם!!!
תודההה😁😁😁😁
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואו!!! יצא טעים! כמו כל המתכונים שלך שפשוט מושלמים!!
תודה!!!
תודה תהילה ❤️
וואו מתכון מושלם!!
קל להכנה וטעיםםםםם
תודה מלכי, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
היי,
האם אפשר לשים בטטה במקום גזר?
אפשר לשים בטטה קטנה. צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על הטעם כי הבטטה די דומיננטית.
סתם מספרת:
שוב עשיתי (בפעם ה…) ושוב יצא מעולה והפעם יותר מתמיד. יש לו טעם כמו עם שמנת או משהו חלבי.
מה לדעתך עושה את זה?
(השתמשתי בשמיר מיובש ויותר קישואים והפעם שמתי כורכום)
תודה!
הקישואים עושים את המרקם, במיוחד אם הגדלת את הכמות.
היי אפרת,
זה אחד המרקים האהובים עלי. אני מכינה אותו הרבה.
תודה רבה ויישר כח
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה צילה.
הכנתי כמות כפולה יצא מעלףף הילדים ביקשו עוד ועוד! תודה לך
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה רבקה.
הולכת להכין עכשיו אחרי תגובות כאלה. ניתן להשתמש בבצל סגול?
כן, אפשר.
בהצלחה 😉
יום מקסים
הכנתי הרגע. מדהים. טעים פשוט וקל. דיאטתי……
תודה ליליה, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את המרק ויצא מושלם!!! תודה רבה. נ.ב. התחסל ממש מהר 😉
שמחה לשמוע!
תודה שירן 🙂
המרק פשוט נפלא! הסיר התחסל עד הטיפה האחרונה! הקטן שלי בן 4 אכל 3 צלחות…. 😆
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המרק משגע, קרמי וטעים כמו במסעדת שף. אין צורך לקלף את הקישואים. הוספתי פטריות טריות ולא טחנתי לגמרי את כל הירקות.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אני מאוד אוהבת את האתר הזה. תודה.
אפשר להקפיא את המרק קישואים?
היי תהילה,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבוע נפלא 🙂
מרק נהדר. תודה
תודה אורנה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי
איזה אבקת מרק? עוף?
כל אבקת מרק שיש לך. זה יכול להיות בטעם עוף או ירקות.
היי אין לי איך לטחון את המרק,
יש משהו אחר שאפשר לעשות?
תודה
היי מאור,
המרק יותר טעים ומרוכז בטעמים כשהוא טחון אבל אם אין לך אפשרות לטחון אותו אז אפשר לאכול את המרק כמו שהוא.
מרק טעים טעים. הכנתי עם סלרי במקום שמיר. תודה על מתכון נפלא.
מעולה 🙂
תודה על העדכון ושנה טובה!
היי, אפשר להוסיף למתכוו עגבניות או שלא קשור?
היי ציפי,
עגבניות בדר”כ הולכות מצוין עם קישואים. לא ניסיתי במרק אבל אני חושבת שאפשר לנסות לשים עגבניה אחת בתור בהתחלה ולטגן אותה קצת לאחר הוספת השום.
שבוע נפלא 🙂
האם סלרי יוסיף למרק זה?
בלי לטחון.
סלרי תמיד מוסיף, בעיקר במרקים.
בס”ד
תודה רבה על המתכון!
לא היה לי שמיר לכן המרתי בפטרוזיליה
ו..לא טחנתי את המרק 🙂
ויצא ממש מעולה! הכמויות והתיבול כ”כ מדוייקים – כיף!
תודה הדסה, שמחה שיצא טעים 🙂
מרק מאווווד טעים ומפתיע בטעמו. וכמובן דיאטטי 🙂
תודה על מתכון מצוין.
תודה מיטל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עכשיו, פשוט ומעולה! במקום מרק עוף שמתי חוויאג’ למרק.
ממליצה לא לקלף את הקישואים – יותר מזין.
תודה על עוד מתכון בריא וטעים!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתכון מצויין, אני מכינה המרק עם זוקיני ולא קולפת
תודה
תודה רות, שמחה לשמוע 🙂
מרק מעולה ברמות!!! תודה רבה!!!! לא הוספתי אבקת מרק, השתמשתי ביותר תבלינים.
תודה ספיר, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין ציר מרק במקום לשים מים?
כן בטח.
היי מכינה שוב יש לי מעט שמיר והרבה כוסברה האם אפשר להשתמש עם כוסברה?
כן ריקי, אפשר.
המתכון הזה פשוט מעולה וקל להכנה…ממש היה טעים…
אני בכלל רציתי לומר שאני נהנת מהמתכונים שלכם והכל מוסבר בצורה מאד ברורה .ישר כח!
תודה! כיף לשמוע 🙂
היי,
בעלי צוחק שהאתר הזה הוא חבר הכי טוב שלי…
הכנתי כבר מלא מתכונים מהאתר וכולם יצאו טעימים בטירוף…
אתמול הכנתי לארוחת ערב את מרק הקישואים עם המתכון שלך למקלות בצק מתובלים ואת פשטידת הפלפלים ופטריות והוספתי לתערובת קופסת טונה והכנתי בתבנית מאפינס והארוחה הייתה פשוט מושלמת, קצרה כ”כ הרבה מחמאות.
תודה רבה על האתר.
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
טוב הכנתי בלי ויצא גם ככה טעים
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אין לי שמיר מתאים לשים כוסברה או שכוסברה יותר מידי דומיננטית?
אגב הכנתי לפני שבועיים את המרק עם שמיר ויצא מעולה!!!!
תודה רבה !
בשמחה 🙂
שבוע טוב!
אפשר במקום שמיר להשתמש בירק אחר? או שהשמיר או מוצר חובה?
שבוע טוב 🙂
השמיר משתלב טוב עם הקישוא אבל אם אין לך, אפשר להכין עם כוסברה או פטרוזיליה במקום. יש לשים כוס אחת לא דחוסה.
איך נשמע לך 2 קישוא 2 בטטה 2 גזר?
ילך…?
(פשוט אין לי קישואים מספיק)
היי חוה,
לבטטה יש טעם דומיננטי שעלול להשתלט על כל הטעם של המרק. ממליצה להמיר את הבטטה ב-2 תפו”א בינוניים אלא אם כן זה בסדר מבחינתך שהטעם הדומיננטי יהיה של הבטטה.
מרק מ-ע-ו-ל-ה!!!
לא היה לי שמיר טרי, אלא קפוא, שמתי 4 קוביות ויצא מושלם!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
באמצע להכין מריח נהדר!!! תודה על המתכונים הנפלאים
מעולה 🙂
תודה רבה לך שחידשת לנו!!! המרק יצא מעולה, ועם השמיר שמשדרג את הטעם…
היתה לנו אחלה ארוחת שישי בערב, יחד עם פשטידת הבשר גם מהאתר שלך ובתוספת ירקות בתנור.
תבורכי, ותמשיכי להכניס מתכונים קלילים וטעימים…
תודה אביטל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
נראה מדהים אבל חייבת לוודא – כוס שמיר קצוץ?
נשמע המון….
היי שרה,
כן, שמים כוס שמיר קצוץ אבל לא כוס דחוסה. לא מרגישים את זה יותר מידי במרק.
שבת שלום 🙂
בוקר טוב.
לענין חיתוך הקישואים הכוונה לחתוך לקוביות גדולות ולא לגרד אותם המגרדת גסה, נכון.
ניתן לגרד את הקישואים ובכך לוותר על טחינת המרק?או שהטחינה משדרגת את המרק?
תודה רבה.
היי איילה,
הכוונה לחתוך לגודל בינוני (לחצות את הקישוא לאורך ולחתוך לחצאי עיגולים). לא מומלץ לוותר על הטחינה של המרק, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
יום נפלא 🙂
תודה רבה.מנסה עכשיו.
ווואוווווווו !
כבר מזמן שמרתי את המתכון הזה אבל חששתי להכין, היה נשמע קצת מוזר.
היום בערב התחיל להיות קריר ואמרתי לעצמי זהו חייבת להכי והוא פשוט מושלם !!!!!
תודה תודה ואשוב לעדכן במרק הבא 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה דנה וערב נעים וחמים 🙂
כדאי לתבל מלח,פילפל-שחור, וכפית חוואייג’ למרק,שכולל בתוכו כמה מרכיבים נהדרים למרק.
הכנתי את מרק הקישואים ויצא ממש טעים.
תודה שירן 🙂
ניתן לטחון מרק רותח במעבד מזון?
היי רותי,
אפשר לטחון במעבד מזון אבל כדאי לצנן מעט (שיהיה חם אבל לא רותח).
הכנתי עכשיו ויצא מהמם תודה
שמחה לשמוע רחלי 🙂
מרק נהדר גם מאד יפה.
תודה חנה, שמחה שאהבת 🙂
אפרת יקירתי ! המרק נפלא !
תודה
תודה קריסטינה! שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הכורכום, הכמון והאבקת מרק?
היי חנה,
אלה מרכיבים שמעניקים טעם למרק אבל אם בכל זאת את מעדיפה לוותר שימי רק מלח ומעט פלפל שחור.
לתבל בחוואייג’-למרק ‘מלח’ ופלפל ‘ויוצא מעולה.
הי הכנתי ויצא ממש טעים. בכלל אתר מדהים מלא במתכונים נהדרים וטעימים ניסיתי כבר כמה ויצא טעים. כמובן שאם היה חסר לי איזה מרכיב יכולתי להוריד או להחליף בלי לבקש “אישור” וזו המעלה של המתכונים. הבת שלי צריכה עכשיו לשנות תזונה ובגלל המתכונים כל הילדים(6…)רוצים גם, אז הרווח נקי.תודה.
תודה ליאורה, אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
המון בריאות ונחת מהילדים.
יום נפלא!
היי אפרת, הכנתי את המרק לפי המתכון שלך ויצא ממש טעים. לקראת סוף הבישול הוספתי מעט אטריות למרק ונתתי לזה עוד רתיחה עד שהאטריות התרככו.
רעיון מעולה 🙂
תודה צילה והמשך יום נפלא
מעולה!!! הכנתי וטרפו אותו
תודה יפה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב!
מרק נהדר.
לא היה שמיר. עשיתי בלי ןיצא נהדר.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
I received the same receipe in Africa, instead of zucchini they suggest cucumber, I made it, couldn’t believe it was cucumber, delicious, try it you might like it, Zahava
interesting. I will try!
Thank you 🙂
אפשר בבקשה תרגום?
זה נראה משהו מענין…
היי דבורי,
היא מספרת שהיא מכירה מתכון דומה מאפריקה רק שבמקום קישואים הם משתמשים במלפפונים רגילים היא ניסתה את זה ואמרה שזה יצא מעולה והיא ממליצה לנסות.
נשמע ממש מגעיל…
למה מגעיל? שניהם מאותה משפחה ושניהם אכילים עם שמיר גם ללא בישול..כן כן כן😀 גם דלעת אפשר וטעים לאכול ללא בישול. ואגב, דלעת וקישואים מחליפים היטב בטעמם עוגת תפוחים ועוגת גזר. באופן מוצלח ביותר.
מרק נפלא . האם ניתן להחליף את הקישואים בירק אחר ומה? תודה
היי ציפי,
על איזה ירק חשבת? כי אם זה בטטה, גזר, דלעת או דלורית אז כדאי להכין את המרק הכתום.
ערב צח.
הכנתי לפי ההואות (עם תפ”א במקום גזר) ותיבלתי באגוז מוסקט מגורד.
יצא מעולה!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן וערב נעים 🙂
יצא מאד טעים!
(עם שמיר) תודה רבה!!!
תודה דבי 🙂
ערב טוב!!!
וואוו! נראה לי סופר דיאטטי.
אפשר בלי שמיר? אני מפחדת שזה יהיה מדי בטעם שמירי
תודה רבה!
היי דבי,
השמיר מוסיף לטעם ומשתלב מעולה. אפשר להפחית בכמות אבל לא ממליצה לוותר לגמרי 🙂