שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 37 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

בצל בינוני קצוץ

4 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לקוביות

תפו"א קלוף בינוני חתוך לקוביות קטנות

כוס וחצי אפונה משקית קפואה

2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים, תפו"א, אפונה וסלרי. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה.

-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בלינצ'ס גבינה
קולורבי ופטריות בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
בותינה (14:01 1.06.2020)

כמו כל המתכונים שלך יצא לי מעולה…תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:55 1.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
חן (19:44 24.03.2020)

מרק מהמםםםם ומיוחד ברמות. הוספתי 4 שיני שום וזה שידרג מאוד:) ממליצה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 24.03.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
עמית י. (12:16 23.01.2020)

שלום וברכה האם מתאים לשים במרק חתיכות נקניק סלאמי וקבנוס לשיפור הטעם הבשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 23.01.2020)

כן אפשר.

Avatar
שרון (14:21 3.01.2020)

מרק מעולה, עושה כמות כפולה, פעם שניה השבוע לפי בקשה לחזור עליו שוב
הוספתי גזר, במקום תפוח אדמה שמתי קולרבי ובמקום אבקת מרק שמתי חוויאג´ מרק.
תודה על האתר ועל המתכונים הנפלאים שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 3.01.2020)

מעולה 🙂
תודה שרון

Avatar
חיה (23:03 9.12.2019)

היי אפרת
איזה כמות יוצאת מהמרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 10.12.2019)

כ-4 מנות.

Avatar
יהודית (14:44 31.03.2019)

הי אפרת יש לי אפונה-קיטניות כבר מושרה במים לילה
זה משנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 31.03.2019)

היי יהודית,
מומלץ לבשל את האפונה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

Avatar
ירושלמי ליאורה (09:55 22.04.2020)

האם אפשר להשתמש באפונה יבשה , באיזו מידה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 22.04.2020)

יש לבשל אותה במים כמו שרשמתי בתגובה למעלה.
מומלץ להשתמש בכוס אפונה יבשה. אחרי בישול זה מכפיל את הנפח. את היתר אפשר להקפיא.

Avatar
שיר (12:38 19.02.2019)

מרק פשוט טעים ומצוין. אפשר להוסיף למנה גם כף-שתיים אורז לבן וזו ממש ארוחה. תודה על מתכונים טעימים וקלים להכנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 19.02.2019)

תודה שיר 🙂

Avatar
יפית (20:30 16.01.2019)

יצא טעים מאד!! בהחלט יהפוך לאחד מהמרקים שאחזור לעשות שוב ושוב!!
אגב היה לי אפונה בשימורים ועדיין יצא מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 16.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית

Avatar
שפרה (19:57 6.01.2019)

האם אפשר לשים פטרוזיליה ושמיר במקום הסלרי? ואם כן מה הכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 6.01.2019)

כן. אפשר לשים כחצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים וכחצי כוס על שמיר קצוצים.

Avatar
מרים (08:23 4.01.2019)

שלום, אם אין לי תפוח אדמה זה קריטי?
וחוץ מזה, המרק תמיד מעולה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 4.01.2019)

היי מרים,
במקום תפו"א אפשר לשים גזר או קישוא בינוני נוסף.

Avatar
גילי (11:40 16.12.2018)

היי אפרת
אם אני רוצה אפונה יבשה איך אני עושה את המרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 16.12.2018)

היי גילי,
יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

Avatar
לינדה (09:03 29.11.2018)

היי אפרת אפשר להחליף אפונה קפואה בגרגרי חומוס קפואים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 29.11.2018)

היי לינדה,
לא יצא לי לשלב בין חומוס לקישואים אבל זה יכול לצאת מעניין 🙂

Avatar
תהלה (16:20 1.11.2018)

פעם שנייה שאני עושה את המרק … מרגישה שבנוסף לזה שהוא ממש ממש טעים, זה גם עושה לי הרגשת בריאות בגוף . תודה ענקית אפרת. מתכונים מעולים תבורכי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 1.11.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה

Avatar
ענת (14:10 28.10.2018)

הכנתי ויצא ממש טעים. תודה 🙂
אפשר להקפיא מרקים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 28.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.

Avatar
ענת (16:14 23.10.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק!
אני מתכוונת להשתמש לראשונה במוט בלנדר שקיבלתי ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בו כשהמרק עדיין חם או לחכות שיתקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 23.10.2018)

אפשר להשתמש בו שהמרק חם אבל לא רותח. זאת אומת שכדאי לחכות כמה דקות ואז לטחון.

Avatar
מימי (11:01 23.08.2018)

אפרת לקחת את הדברים האהובים עלי וחיברת אותם בצורה כ"כ מוצלחת וטעימה.
המרק הזה מכבב אצלי גם בקיץ!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 23.08.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

Avatar
חן (13:23 10.07.2018)

אפשר לוותר על הסלרי? אולי לשים משהו אחר במקומו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 10.07.2018)

אפשר לשים כוסברה או פטרוזיליה במקום.

Avatar
שרון (09:22 26.01.2018)

היי אפרת,
הכנתי מרק בכמות פי 2.5 מהרשום ואת התיבול השארתי כפי שהוא, אך יצא מעט תפל. יש לציין כי לא השתמשתי באבקת מרק בגלל בעיית גלוטן של אחת הסועדות. כמה תיבול כדאי להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 26.01.2018)

היי שרון,
אם את לא יכולה לשים אבקת מרק אז כדאי להוסיף מלח. לכמות פי 2.5 (בהנחה ושמת 12.5 כוסות מים) יש לשים כ-4 כפיות שטוחות. כמובן שאת המלח כדאי להוסיף בהדרגה לפי הטעם ולא בבת אחת.

Avatar
גל (00:30 15.01.2018)

מתכון מעולה!! מדוייק ויוצא ממש עילוי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 15.01.2018)

תודה גל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

Avatar
מאור (12:19 2.11.2017)

וואוו פשוט מושלם!!!
תודה לך!!
הכנתי עם גזר, הוספתי עלה דפנה וכוסברה יצא מדהים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 2.11.2017)

תודה מאור, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים

Avatar
דניאל (09:11 28.10.2017)

וואו אחד זה הטובים
הכנתי אתמול יצא פשוט מעולה
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 28.10.2017)

תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אורה (08:26 27.09.2017)

יצא לי מאד טעים, הורדתי בכמות המים ויצא סמיך. במקום תפוח אדמה שמתי גזר, במקום בצל שמתי כרשה. תודה אפרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.09.2017)

שמחה שיצא טעים, תודה על העדכון 🙂

Avatar
נועה (14:37 25.07.2017)

היי אפרת צהריים טובים
שאלה בנוגע לאפונה הקפואה- האם את ממליצה להרתיח אותה בנפרד לפני שמכניסים לסיר?
יש איזה קטע שצריך להרתיח את מה שקפוא כדי לחטא אותו לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 25.07.2017)

היי נועה,
לא חובה. אפשר להכניס ישירות לסיר. בדר"כ אין צורך לחטא מצרכים קפואים.
אם בכל זאת את רוצה אז אפשר לשפוך על האפונה מים רותחים, להשאיר כחצי דקה ולסנן.

Avatar
אווה (07:19 28.04.2017)

מרק מעולה החתן שלי חיסל שתי צלחות כאחד שלא אוהב במיוחד מרק שאפו תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:09 28.04.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה אווה ושבת שלום

Avatar
טובה (20:45 8.03.2017)

שלום אפרת,
האתר שלך מעולה!!! לחסרת ביטחון כמוני במטבח הוא מצויין, כי המתכונים קלים להכנה ופרקטיים
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באפונה יבשה למתכון הזה? והאם זה משנה את זמני הבישול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:51 8.03.2017)

היי טובה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להשתמש באפונה יבשה אבל יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

Avatar
אדריאנה (11:43 21.02.2017)

בהמשך לשאלה של השימורים, כמה כמות לשים? גם כוס וחצי?
לשים אותם גם באותו זמן ששמה את הקישואים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:47 21.02.2017)

אותה כמות. כוס חצי.
בגלל שהם מאוד רכים אפשר להוסיף אותם כ10 דקות לפני שטוחנים את המרק.

Avatar
אדריאנה (12:20 21.02.2017)

מעולה! אנסה..תודה רבה על התשובות המהירות!!!

Avatar
אדריאנה (11:21 21.02.2017)

האם אפשר להשתמש באפונה מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:25 21.02.2017)

כן, רק מומלץ לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.

Avatar
אורית (06:59 16.01.2017)

מעולה!!!! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:42 16.01.2017)

שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא

Avatar
שרה (22:45 1.01.2017)

כמו כל המתכונים שלך, גם זה הצליח ב״ה. קל להכנה, טעים ומגוון! מתאים ללילות החורף.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:23 1.01.2017)

תודה יקירה 🙂

Avatar
סנדרה (08:51 20.12.2016)

בקר טוב,
הכנתי את המרק (ללא סלרי כי לא היה לי) יצא מאוד מאוד טעים.
פשוט להכנה ומפתיע, תודה☺

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:57 20.12.2016)

תודה סנדרה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

Avatar
רותם (12:48 13.12.2016)

שלום אפרת,

רציתי לדעת למה דווקא להכין במחבת? אפשר בסיר או יש עניין במחבת?
תודה רבה על האתר המקסים, אני משתמשת בו הרבה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:47 13.12.2016)

היי רותם,
זאת טעות שלי. הכוונה לסיר (אני כבר באוטומט רושמת מחבת).
בכל מקרה, בזכותך תיקנתי 🙂
יום נפלא

Avatar
יעל (15:27 1.12.2016)

היי אפרת

אתר מצויין משתמשת בו המון.
האם אפשר לוותר על הסלרי ? פחות אוהבת.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:55 1.12.2016)

כן יעל, אפשר להכין גם בלי הסלרי.
אם את אוהבת פטרוזיליה או כוסברה אפשר לשים במקום.

Avatar
מרים ק. (13:59 1.12.2016)

היי,
רציתי לוודא שכשמועכים את הירקות עם הבלנדר הידני, להשאיר גם את הסלרי והעלים שלו להיטחן יחד או להוציאם לפני המעיכה?
תודה, מרים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:02 1.12.2016)

היי מרים,
לטחון עם הסלרי והעלים. זה נותן המון טעם.

Avatar
ענת (19:34 30.11.2016)

יצא מקסים
תבורכי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:09 30.11.2016)

תודה ענת 🙂

Avatar
מירי (12:12 28.11.2016)

תודה על המתכונים.
אף כי אני רווית ניסיון , את מרעננת את התפריט שלנו בקלות.
חשוב מכל שכל הרכיבים ברי השגה.
תודה, עונג לחיך והאירוח קל.
שבוע נעים
מירי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 28.11.2016)

תודה מירי 🙂
יום מקסים

Avatar
מיטל (13:59 26.11.2016)

שלום אפרת רציתי לשאול אפשר לוותר על הבצל? מה הכמות לשתי מנות? אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה לפני? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:19 26.11.2016)

היי מיטל,
הבצל מוסיף טעם (גם לאחר שטוחנים את המרק לא מרגישים אותו), אבל אם ממש לא אוהבים אפשר להוסיף 1-2 שיני שום כתושות במקום (יש להוסיף למרק יחד עם הקישואים, האפונה וכו').
אם את רוצה להכין 2 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. אני ממליצה להכין את הכמות כמו שהיא כי זאת גם ככה לא כמות גדולה, ואם יתחשק למישהו מנה נוספת שיהיה 🙂
אם רוצים להשתמש באפונה יבשה יש לבשל אותה לפני בנפרד במים רותחים עד לריכוך ולאחר שהיא נעשית רכה, להשתמש בכמות של כוס וחצי. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.

Avatar
שירי (22:14 24.11.2016)

יצא מעולה! הוספתי קצת אפונה קפואה אחרי שטחנתי במוט בלנדר, כדי שיצא יפה כמו בתמונה, ממש ללקק את האצבעות, תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:34 24.11.2016)

שמחה לשמוע! תודה שירי 🙂

Avatar
חנה (09:14 24.11.2016)

בוקר טוב,אפרת!

איזה ירק יכול להחליף את תפוח האדמה?

תודה,
יום טוב.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 24.11.2016)

בוקר אור 🙂
אפשר לשים גזר או קישוא בינוני נוסף.
יום נפלא!

Avatar
דנה (12:42 23.11.2016)

היי
כמה מים רותחים צריך להוסיף?

תודה רבה ויום נפלא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:43 23.11.2016)

היי דנה,
5 כוסות מים רותחים.
יום מקסים

Avatar
אינסה (20:52 21.11.2016)

יצא ממש ממד טעים. תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:38 22.11.2016)

תודה אינסה 🙂

Avatar
אנונימי (15:04 20.11.2016)

יצא מעולה!! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:07 20.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
לורה (17:25 19.11.2016)

יצא מושלם!!! תודה על המתכון הפשוט וכל כך טעים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:59 19.11.2016)

תודה לורה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
יעל (13:21 19.11.2016)

האם לא בעייתי לשים משהו רותח בתוך מיכל הפלסטיק של המעבד מזון? ולגבי מוט בלנדר יש לך אולי המלצה לאחד?מאוד רוצה להכין את המרק.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:02 19.11.2016)

היי יעל,
אני בדר"כ טוחנת בבלנדר מוט ידני כשהמרק עוד בתוך הסיר (הכי נוח, פחות מלכלך).
אם טוחנים במעבד מזון כדאי לצנן קצת את המרק לפני כדי שלא יהיה רותח.
אני משתמשת במוט בלנדר ידני moulinex שקניתי בשופרסל במחלקת מוצרי החשמל שלהם. לפני כן, היה לי אחד עם מוט ממתכת שהיה גם מעולה והחזיק לי כמה שנים.
בכל מקרה, מומלץ לבקש בחנות עצמה המלצה על בלנדר ידני חזק וטוב.

Avatar
גילי (13:32 18.11.2016)

היי,
האם ניתן להחליף את תפוח האדמה בבטטה?
תודה מראש על התשובה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:56 18.11.2016)

היי גילי, אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהבטטה די תשתלט על הטעם של המרק לעומת תפו"א שיותר נייטרלי בטעם.

Avatar
גילי (15:36 18.11.2016)

אסור לי תפוחי אדמה…. 🙁
אנסה בהזדמנות עם בטטה.
תודה על התשובה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:24 19.11.2016)

נסי עם גזר, הטעם שלו פחות חזק.
או שפשוט תוסיפי קישוא נוסף.

Avatar
רחל (08:36 18.11.2016)

מרק טעים מאד הוספתי רק קובית שום
תודה על המתכונים הפלאים
שבת שלום
רחל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:49 18.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל ושבת שלום

Avatar
טל (17:58 17.11.2016)

איך שלחת את המתכון בזמן!! מרק מושלם, טעים בטירוף. התאים לי בדיוק לסוף שבוע כשאין כוח למתכונים מסובכים ומצד שני בא משהו מפנק, במיוחד עם המזג אוויר הקריר. אין עליך ואין על האתר שלך. שה' יפנק וישמח אותך כמו זאת עושה לאחרים!
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:07 17.11.2016)

תודה טל! 🙂

Avatar
רות (15:41 17.11.2016)

המרק יצא טעים בטירוף!!! בלי הרבה מרכיבים, קל להכנה, פשוט ומושלם כמו שאני אוהבת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:33 17.11.2016)

שמחה שאהבת, תודה 🙂

Avatar
מרגו (13:09 17.11.2016)

בהמשך לשאלה של חנה כמה זמן מינימום צריך לבשל את האפונה במים רותחים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:15 17.11.2016)

היי מרגו,
אם זאת אפונה יבשה טריה זה בסביבות 30 דקות בישול. ככל שהאפונה ישנה יותר, זאת אומרת עמדה יותר זמן על המדפים, לוקח לה יותר זמן להתבשל.

Avatar
אפרת יעקבזון (12:36 17.11.2016)

היי אפרת,
תודה על האתר המקסים!!
האם אפשר להקפיא את המרק אפונה וקישואים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:12 17.11.2016)

היי אפרת,
מאחר ויש במתכון תפו"א אני לא בטוחה. כעקרון אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפו"א כי לאחר הפשרה המרקם שלו נפגע. אין לי מושג האם זה נכון גם למרק שיש בו תפו"א.

Avatar
Adi (11:54 17.11.2016)

המתכון קצת דל בחומרי גלם. שימוש בשקית או חצי שקית של אפונה עדינה קפואה במקום יבשה הרבה יותר טעים, הוספת גזר והוצאת תפוח האדמה גם כן ישדרג את המרק. תוספת של כף או שתים מרק בטעם עוף (לא עוף) גם כן יוסיף מאד, כל שכן פטרוזיליה ושום ובצל. זורקים את כל החומרים לכלי פיירקס עמוק וגדול עם מים רותחים ומבשלים במיקרוגל כעשרים וחמש דקות, טוחנים עם עמוד בלנדר ויש מרק לתפארת.

Avatar
נועה (14:36 25.07.2017)

במיקרוגל?

Avatar
חנה (08:39 17.11.2016)

בוקר טוב אפרת!

האם אפשר להכין מרק זה עם אפונה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:27 17.11.2016)

היי חנה,
אפשר. מומלץ לבשל את האפונה היבשה במים רותחים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי אפונה למרק (את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה).
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.