זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 37 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
4 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לקוביות
תפו”א קלוף בינוני חתוך לקוביות קטנות
כוס וחצי אפונה משקית קפואה
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים, תפו”א, אפונה וסלרי. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה.
-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
ראו גם
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- זוקיני בתנור |
- מרק כתום עם עדשים |
- אורז עם קישוא וגזר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
נתקעתי בלי בצל ובלי שום.
מה עוד יכול לתת טעם טוב למרק?
(לא כרישה, משהו עממי שיש בבתים פשוטים 🙂
הי יונית,
אין תחליף לבצל ולשום🙂
אם אין לך, תכיני בלי.
תודה רבה, כרגיל אפשר לסמוך עלייך❣
תודה רחלי❤️
לי טעים ברמות!! מקווה שגם בעלי יעוף על זהה…ושוב תודה רבה לך!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפשרי לעשות עם אפונה יבשה??
היי,
אפשר, יש לבשל את האפונה (לאחר השרייה) בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות).
האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.
אפרת, המרק יצא מעולה.
מצטרפת לתודות על האתר שלך – מתכונים פשוטים שתמיד מצליחים,
העצות והתשובות שלך לשאלות שעוזרות ממש, ולכן (עבורי) האתר שלך, הוא מקום ראשון לחפש בו מתכונים.
יישר כח (:
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה על המילים הטובות❤️
וואהו, יצא מטורףףףף, למרות שלא היה לי סלרי,
האורחים ליקקו ת’צלחות, מגוון ולא כבד,
נכנס עכשיו לאוסף מרשמים שלי, ובכלל נהנים מאוד.
באירוח החג נכנסו 4 מתכונים מהאתר לסעודה, תודה רבה!!!
שמחה ממש שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
תודה על האתר!
יש לי רק קישוא אחד, מה הכמויות?
האם תצא כמות קטנה מידי?(אני רוצה לפחות 4 מנות?)
היי,
אם יש לך רק קישוא אחד את עדיין יכולה להכין את הכמות המקורית במתכון (של כ-4 מנות) ולהוסיף עוד תפו”א או שניים וכן עוד כחצי כוס אפונה.
ואי איזה מתכון קל וטעים!! תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
מדוע לא להוסיף את כל התבלינים בזמן הבישול הראשון?
היי,
אפשר לתבל מראש אך אני אוהבת לתבל מרקים לקראת הסוף, לאחר שכל הטעמים התמזגו.
טעיתי ושמתי יותר מדי מלח. יש דרך להציל את המרק?
היי דנה,
אין כל כך מה לעשות מלבד להוסיף עוד מים עד לקבלת טעם מאוזן ולא מלוח(:
הי אפרת. רק שתדעי שזה מתכון קבוע אצלנו והוא נכנס לפתנאון המתכונים ומונצח במחברת חשובה. תודה!!
איזה כיף שאהבתם! תודה גל ושבוע מקסים😊
כמה זמן נשמר במקרר?
היי יעל,
נשמר כ3-4 ימים.
האם אפשר להוסיף רוטב קוקוס
היי רבקה,
אם התכוונת לחלב קוקוס אז מניחה שאפשר:)
היי אפרת הרתחתי את האפונה עכשיו השאלה שלי היא האם להוסיף את הירקות לאפונה שהרתחתי או לסנן את המים ולעשות מרק חדש אשמח לתשובה מהירה אני מכינה את זה עכשיו
היי מוריה,
אני מניחה שהרתחת אפונה יבשה.
את יכולה להשתמש במים שהרתחת בהם את האפונה. אם כבר סיננת, זה גם בסדר.
זה ייצא טעים בכל מקרה 🙂
מרק מצויין תודה רבה
תודה אורית 🙂
מתי שמתם את התבלינים
אחרי שטוחנים. אפשר לשים גם לפני, זה לא משנה.
בוקר אור!
אפשר להקפיא כזה מרק?
תודה!
בוקר טוב דבי 🙂
אפשר להקפיא
האם ניתן להכין מאפונה יבשה?
היי מירי,
יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.
תודה רבה!
יצא מעולה!! תודה על המתכון!
תודה נרי, שמחה לקרוא שאהבת 🙂 ❤️
כמו כל המתכונים שלך יצא לי מעולה…תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
מרק מהמםםםם ומיוחד ברמות. הוספתי 4 שיני שום וזה שידרג מאוד:) ממליצה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום וברכה האם מתאים לשים במרק חתיכות נקניק סלאמי וקבנוס לשיפור הטעם הבשרי?
כן אפשר.
מרק מעולה, עושה כמות כפולה, פעם שניה השבוע לפי בקשה לחזור עליו שוב
הוספתי גזר, במקום תפוח אדמה שמתי קולרבי ובמקום אבקת מרק שמתי חוויאג´ מרק.
תודה על האתר ועל המתכונים הנפלאים שלך.
מעולה 🙂
תודה שרון
היי אפרת
איזה כמות יוצאת מהמרק?
כ-4 מנות.
הי אפרת יש לי אפונה-קיטניות כבר מושרה במים לילה
זה משנה?
היי יהודית,
מומלץ לבשל את האפונה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.
האם אפשר להשתמש באפונה יבשה , באיזו מידה ?
יש לבשל אותה במים כמו שרשמתי בתגובה למעלה.
מומלץ להשתמש בכוס אפונה יבשה. אחרי בישול זה מכפיל את הנפח. את היתר אפשר להקפיא.
מרק פשוט טעים ומצוין. אפשר להוסיף למנה גם כף-שתיים אורז לבן וזו ממש ארוחה. תודה על מתכונים טעימים וקלים להכנה.
תודה שיר 🙂
יצא טעים מאד!! בהחלט יהפוך לאחד מהמרקים שאחזור לעשות שוב ושוב!!
אגב היה לי אפונה בשימורים ועדיין יצא מדהים
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית
האם אפשר לשים פטרוזיליה ושמיר במקום הסלרי? ואם כן מה הכמות?
כן. אפשר לשים כחצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים וכחצי כוס על שמיר קצוצים.
שלום, אם אין לי תפוח אדמה זה קריטי?
וחוץ מזה, המרק תמיד מעולה:)
היי מרים,
במקום תפו”א אפשר לשים גזר או קישוא בינוני נוסף.
היי אפרת
אם אני רוצה אפונה יבשה איך אני עושה את המרק
היי גילי,
יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.
היי אפרת אפשר להחליף אפונה קפואה בגרגרי חומוס קפואים ?
היי לינדה,
לא יצא לי לשלב בין חומוס לקישואים אבל זה יכול לצאת מעניין 🙂
פעם שנייה שאני עושה את המרק … מרגישה שבנוסף לזה שהוא ממש ממש טעים, זה גם עושה לי הרגשת בריאות בגוף . תודה ענקית אפרת. מתכונים מעולים תבורכי
כיף לשמוע 🙂
תודה
הכנתי ויצא ממש טעים. תודה 🙂
אפשר להקפיא מרקים?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק!
אני מתכוונת להשתמש לראשונה במוט בלנדר שקיבלתי ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בו כשהמרק עדיין חם או לחכות שיתקרר?
אפשר להשתמש בו שהמרק חם אבל לא רותח. זאת אומת שכדאי לחכות כמה דקות ואז לטחון.
אפרת לקחת את הדברים האהובים עלי וחיברת אותם בצורה כ”כ מוצלחת וטעימה.
המרק הזה מכבב אצלי גם בקיץ!
תודה רבה
שמחה לשמוע! 🙂
אפשר לוותר על הסלרי? אולי לשים משהו אחר במקומו?
אפשר לשים כוסברה או פטרוזיליה במקום.
היי אפרת,
הכנתי מרק בכמות פי 2.5 מהרשום ואת התיבול השארתי כפי שהוא, אך יצא מעט תפל. יש לציין כי לא השתמשתי באבקת מרק בגלל בעיית גלוטן של אחת הסועדות. כמה תיבול כדאי להוסיף?
היי שרון,
אם את לא יכולה לשים אבקת מרק אז כדאי להוסיף מלח. לכמות פי 2.5 (בהנחה ושמת 12.5 כוסות מים) יש לשים כ-4 כפיות שטוחות. כמובן שאת המלח כדאי להוסיף בהדרגה לפי הטעם ולא בבת אחת.
אני מוסיפה אבקת שום (ולעיתים גם אבקת בצל) במקום אבקת מרק (או פשוט כדי להקטין את כמותה ואת כמות המלח), יותר בריא ולא פחות טעים. והמרק, כאשר מתכונים, קל וטעים (:
מתכון מעולה!! מדוייק ויוצא ממש עילוי
תודה גל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
וואוו פשוט מושלם!!!
תודה לך!!
הכנתי עם גזר, הוספתי עלה דפנה וכוסברה יצא מדהים!!
תודה מאור, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים
וואו אחד זה הטובים
הכנתי אתמול יצא פשוט מעולה
תודה!
תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂
יצא לי מאד טעים, הורדתי בכמות המים ויצא סמיך. במקום תפוח אדמה שמתי גזר, במקום בצל שמתי כרשה. תודה אפרת.
שמחה שיצא טעים, תודה על העדכון 🙂
היי אפרת צהריים טובים
שאלה בנוגע לאפונה הקפואה- האם את ממליצה להרתיח אותה בנפרד לפני שמכניסים לסיר?
יש איזה קטע שצריך להרתיח את מה שקפוא כדי לחטא אותו לא?
היי נועה,
לא חובה. אפשר להכניס ישירות לסיר. בדר”כ אין צורך לחטא מצרכים קפואים.
אם בכל זאת את רוצה אז אפשר לשפוך על האפונה מים רותחים, להשאיר כחצי דקה ולסנן.
מרק מעולה החתן שלי חיסל שתי צלחות כאחד שלא אוהב במיוחד מרק שאפו תודה על המתכון
כיף לשמוע 🙂
תודה אווה ושבת שלום
שלום אפרת,
האתר שלך מעולה!!! לחסרת ביטחון כמוני במטבח הוא מצויין, כי המתכונים קלים להכנה ופרקטיים
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באפונה יבשה למתכון הזה? והאם זה משנה את זמני הבישול?
היי טובה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להשתמש באפונה יבשה אבל יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.
בהמשך לשאלה של השימורים, כמה כמות לשים? גם כוס וחצי?
לשים אותם גם באותו זמן ששמה את הקישואים?
אותה כמות. כוס חצי.
בגלל שהם מאוד רכים אפשר להוסיף אותם כ10 דקות לפני שטוחנים את המרק.
מעולה! אנסה..תודה רבה על התשובות המהירות!!!
האם אפשר להשתמש באפונה מקופסת שימורים?
כן, רק מומלץ לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
מעולה!!!! תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא
כמו כל המתכונים שלך, גם זה הצליח ב״ה. קל להכנה, טעים ומגוון! מתאים ללילות החורף.
תודה
תודה יקירה 🙂
בקר טוב,
הכנתי את המרק (ללא סלרי כי לא היה לי) יצא מאוד מאוד טעים.
פשוט להכנה ומפתיע, תודה☺
תודה סנדרה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
שלום אפרת,
רציתי לדעת למה דווקא להכין במחבת? אפשר בסיר או יש עניין במחבת?
תודה רבה על האתר המקסים, אני משתמשת בו הרבה:)
היי רותם,
זאת טעות שלי. הכוונה לסיר (אני כבר באוטומט רושמת מחבת).
בכל מקרה, בזכותך תיקנתי 🙂
יום נפלא
היי אפרת
אתר מצויין משתמשת בו המון.
האם אפשר לוותר על הסלרי ? פחות אוהבת.
כן יעל, אפשר להכין גם בלי הסלרי.
אם את אוהבת פטרוזיליה או כוסברה אפשר לשים במקום.
היי,
רציתי לוודא שכשמועכים את הירקות עם הבלנדר הידני, להשאיר גם את הסלרי והעלים שלו להיטחן יחד או להוציאם לפני המעיכה?
תודה, מרים
היי מרים,
לטחון עם הסלרי והעלים. זה נותן המון טעם.
יצא מקסים
תבורכי.
תודה ענת 🙂
תודה על המתכונים.
אף כי אני רווית ניסיון , את מרעננת את התפריט שלנו בקלות.
חשוב מכל שכל הרכיבים ברי השגה.
תודה, עונג לחיך והאירוח קל.
שבוע נעים
מירי
תודה מירי 🙂
יום מקסים
שלום אפרת רציתי לשאול אפשר לוותר על הבצל? מה הכמות לשתי מנות? אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה לפני? תודה
היי מיטל,
הבצל מוסיף טעם (גם לאחר שטוחנים את המרק לא מרגישים אותו), אבל אם ממש לא אוהבים אפשר להוסיף 1-2 שיני שום כתושות במקום (יש להוסיף למרק יחד עם הקישואים, האפונה וכו’).
אם את רוצה להכין 2 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. אני ממליצה להכין את הכמות כמו שהיא כי זאת גם ככה לא כמות גדולה, ואם יתחשק למישהו מנה נוספת שיהיה 🙂
אם רוצים להשתמש באפונה יבשה יש לבשל אותה לפני בנפרד במים רותחים עד לריכוך ולאחר שהיא נעשית רכה, להשתמש בכמות של כוס וחצי. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.
יצא מעולה! הוספתי קצת אפונה קפואה אחרי שטחנתי במוט בלנדר, כדי שיצא יפה כמו בתמונה, ממש ללקק את האצבעות, תודה!
שמחה לשמוע! תודה שירי 🙂
בוקר טוב,אפרת!
איזה ירק יכול להחליף את תפוח האדמה?
תודה,
יום טוב.
בוקר אור 🙂
אפשר לשים גזר או קישוא בינוני נוסף.
יום נפלא!
היי
כמה מים רותחים צריך להוסיף?
תודה רבה ויום נפלא
היי דנה,
5 כוסות מים רותחים.
יום מקסים
יצא ממש ממד טעים. תודה!!!
תודה אינסה 🙂
יצא מעולה!! תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן
יצא מושלם!!! תודה על המתכון הפשוט וכל כך טעים!
תודה לורה, שמחה שאהבת 🙂
האם לא בעייתי לשים משהו רותח בתוך מיכל הפלסטיק של המעבד מזון? ולגבי מוט בלנדר יש לך אולי המלצה לאחד?מאוד רוצה להכין את המרק.
היי יעל,
אני בדר”כ טוחנת בבלנדר מוט ידני כשהמרק עוד בתוך הסיר (הכי נוח, פחות מלכלך).
אם טוחנים במעבד מזון כדאי לצנן קצת את המרק לפני כדי שלא יהיה רותח.
אני משתמשת במוט בלנדר ידני moulinex שקניתי בשופרסל במחלקת מוצרי החשמל שלהם. לפני כן, היה לי אחד עם מוט ממתכת שהיה גם מעולה והחזיק לי כמה שנים.
בכל מקרה, מומלץ לבקש בחנות עצמה המלצה על בלנדר ידני חזק וטוב.
היי,
האם ניתן להחליף את תפוח האדמה בבטטה?
תודה מראש על התשובה
היי גילי, אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהבטטה די תשתלט על הטעם של המרק לעומת תפו”א שיותר נייטרלי בטעם.
אסור לי תפוחי אדמה…. 🙁
אנסה בהזדמנות עם בטטה.
תודה על התשובה.
נסי עם גזר, הטעם שלו פחות חזק.
או שפשוט תוסיפי קישוא נוסף.
מרק טעים מאד הוספתי רק קובית שום
תודה על המתכונים הפלאים
שבת שלום
רחל
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל ושבת שלום
איך שלחת את המתכון בזמן!! מרק מושלם, טעים בטירוף. התאים לי בדיוק לסוף שבוע כשאין כוח למתכונים מסובכים ומצד שני בא משהו מפנק, במיוחד עם המזג אוויר הקריר. אין עליך ואין על האתר שלך. שה’ יפנק וישמח אותך כמו זאת עושה לאחרים!
שבת שלום
תודה טל! 🙂
המרק יצא טעים בטירוף!!! בלי הרבה מרכיבים, קל להכנה, פשוט ומושלם כמו שאני אוהבת
שמחה שאהבת, תודה 🙂
בהמשך לשאלה של חנה כמה זמן מינימום צריך לבשל את האפונה במים רותחים?
היי מרגו,
אם זאת אפונה יבשה טריה זה בסביבות 30 דקות בישול. ככל שהאפונה ישנה יותר, זאת אומרת עמדה יותר זמן על המדפים, לוקח לה יותר זמן להתבשל.
היי אפרת,
תודה על האתר המקסים!!
האם אפשר להקפיא את המרק אפונה וקישואים?
היי אפרת,
מאחר ויש במתכון תפו”א אני לא בטוחה. כעקרון אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפו”א כי לאחר הפשרה המרקם שלו נפגע. אין לי מושג האם זה נכון גם למרק שיש בו תפו”א.
המתכון קצת דל בחומרי גלם. שימוש בשקית או חצי שקית של אפונה עדינה קפואה במקום יבשה הרבה יותר טעים, הוספת גזר והוצאת תפוח האדמה גם כן ישדרג את המרק. תוספת של כף או שתים מרק בטעם עוף (לא עוף) גם כן יוסיף מאד, כל שכן פטרוזיליה ושום ובצל. זורקים את כל החומרים לכלי פיירקס עמוק וגדול עם מים רותחים ומבשלים במיקרוגל כעשרים וחמש דקות, טוחנים עם עמוד בלנדר ויש מרק לתפארת.
במיקרוגל?
בוקר טוב אפרת!
האם אפשר להכין מרק זה עם אפונה יבשה?
היי חנה,
אפשר. מומלץ לבשל את האפונה היבשה במים רותחים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי אפונה למרק (את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה).
יום נפלא 🙂