שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 37 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל בינוני קצוץ

4 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לקוביות

תפו”א קלוף בינוני חתוך לקוביות קטנות

כוס וחצי אפונה משקית קפואה

2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים, תפו”א, אפונה וסלרי. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה.

-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בלינצ’ס גבינהבלינצ’ס גבינה
קולורבי ופטריות בתנור קולורבי ופטריות בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יונית (00:08 27.11.2024)

נתקעתי בלי בצל ובלי שום.
מה עוד יכול לתת טעם טוב למרק?
(לא כרישה, משהו עממי שיש בבתים פשוטים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 27.11.2024)

הי יונית,
אין תחליף לבצל ולשום🙂
אם אין לך, תכיני בלי.

avatar
רחלי (01:46 17.11.2023)

תודה רבה, כרגיל אפשר לסמוך עלייך❣

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:34 17.11.2023)

תודה רחלי❤️

avatar
אביגיל (01:01 14.08.2023)

לי טעים ברמות!! מקווה שגם בעלי יעוף על זהה…ושוב תודה רבה לך!

מרק קישואים ואפונה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:09 14.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שושי (10:27 26.12.2022)

היי אפשרי לעשות עם אפונה יבשה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 26.12.2022)

היי,
אפשר, יש לבשל את האפונה (לאחר השרייה) בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות).
האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

avatar
שרית (14:20 10.12.2022)

אפרת, המרק יצא מעולה.
מצטרפת לתודות על האתר שלך – מתכונים פשוטים שתמיד מצליחים,
העצות והתשובות שלך לשאלות שעוזרות ממש, ולכן (עבורי) האתר שלך, הוא מקום ראשון לחפש בו מתכונים.
יישר כח (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 10.12.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה על המילים הטובות❤️

avatar
תמר ב (22:05 12.10.2022)

וואהו, יצא מטורףףףף, למרות שלא היה לי סלרי,
האורחים ליקקו ת’צלחות, מגוון ולא כבד,
נכנס עכשיו לאוסף מרשמים שלי, ובכלל נהנים מאוד.
באירוח החג נכנסו 4 מתכונים מהאתר לסעודה, תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:24 12.10.2022)

שמחה ממש שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף🌺

avatar
חגית (16:04 14.07.2022)

תודה על האתר!
יש לי רק קישוא אחד, מה הכמויות?
האם תצא כמות קטנה מידי?(אני רוצה לפחות 4 מנות?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 14.07.2022)

היי,
אם יש לך רק קישוא אחד את עדיין יכולה להכין את הכמות המקורית במתכון (של כ-4 מנות) ולהוסיף עוד תפו”א או שניים וכן עוד כחצי כוס אפונה.

avatar
דפנה (11:51 27.05.2022)

ואי איזה מתכון קל וטעים!! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 27.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
תמיר (22:04 12.01.2022)

מדוע לא להוסיף את כל התבלינים בזמן הבישול הראשון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:19 12.01.2022)

היי,
אפשר לתבל מראש אך אני אוהבת לתבל מרקים לקראת הסוף, לאחר שכל הטעמים התמזגו.

avatar
דנה (19:43 16.09.2021)

טעיתי ושמתי יותר מדי מלח. יש דרך להציל את המרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 16.09.2021)

היי דנה,
אין כל כך מה לעשות מלבד להוסיף עוד מים עד לקבלת טעם מאוזן ולא מלוח(:

avatar
גל (12:48 29.05.2021)

הי אפרת. רק שתדעי שזה מתכון קבוע אצלנו והוא נכנס לפתנאון המתכונים ומונצח במחברת חשובה. תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 29.05.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה גל ושבוע מקסים😊

avatar
יעל (21:14 23.03.2021)

כמה זמן נשמר במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 23.03.2021)

היי יעל,
נשמר כ3-4 ימים.

avatar
רבקה (22:23 6.03.2021)

האם אפשר להוסיף רוטב קוקוס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 6.03.2021)

היי רבקה,
אם התכוונת לחלב קוקוס אז מניחה שאפשר:)

avatar
מוריה (15:21 16.02.2021)

היי אפרת הרתחתי את האפונה עכשיו השאלה שלי היא האם להוסיף את הירקות לאפונה שהרתחתי או לסנן את המים ולעשות מרק חדש אשמח לתשובה מהירה אני מכינה את זה עכשיו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:55 16.02.2021)

היי מוריה,
אני מניחה שהרתחת אפונה יבשה.
את יכולה להשתמש במים שהרתחת בהם את האפונה. אם כבר סיננת, זה גם בסדר.
זה ייצא טעים בכל מקרה 🙂

avatar
אורית (18:41 14.01.2021)

מרק מצויין תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 14.01.2021)

תודה אורית 🙂

avatar
קרן (13:55 17.01.2021)

מתי שמתם את התבלינים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 17.01.2021)

אחרי שטוחנים. אפשר לשים גם לפני, זה לא משנה.

avatar
דבי (10:28 14.01.2021)

בוקר אור!
אפשר להקפיא כזה מרק?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:43 14.01.2021)

בוקר טוב דבי 🙂
אפשר להקפיא

avatar
מירי עשת (19:37 31.12.2020)

האם ניתן להכין מאפונה יבשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 31.12.2020)

היי מירי,
יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

avatar
מירי (23:23 31.12.2020)

תודה רבה!

avatar
נרי (19:56 29.11.2020)

יצא מעולה!! תודה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 29.11.2020)

תודה נרי, שמחה לקרוא שאהבת 🙂 ❤️

avatar
בותינה (14:01 1.06.2020)

כמו כל המתכונים שלך יצא לי מעולה…תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:55 1.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
חן (19:44 24.03.2020)

מרק מהמםםםם ומיוחד ברמות. הוספתי 4 שיני שום וזה שידרג מאוד:) ממליצה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 24.03.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
עמית י. (12:16 23.01.2020)

שלום וברכה האם מתאים לשים במרק חתיכות נקניק סלאמי וקבנוס לשיפור הטעם הבשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 23.01.2020)

כן אפשר.

avatar
שרון (14:21 3.01.2020)

מרק מעולה, עושה כמות כפולה, פעם שניה השבוע לפי בקשה לחזור עליו שוב
הוספתי גזר, במקום תפוח אדמה שמתי קולרבי ובמקום אבקת מרק שמתי חוויאג´ מרק.
תודה על האתר ועל המתכונים הנפלאים שלך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 3.01.2020)

מעולה 🙂
תודה שרון

avatar
חיה (23:03 9.12.2019)

היי אפרת
איזה כמות יוצאת מהמרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 10.12.2019)

כ-4 מנות.

avatar
יהודית (14:44 31.03.2019)

הי אפרת יש לי אפונה-קיטניות כבר מושרה במים לילה
זה משנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 31.03.2019)

היי יהודית,
מומלץ לבשל את האפונה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

avatar
ירושלמי ליאורה (09:55 22.04.2020)

האם אפשר להשתמש באפונה יבשה , באיזו מידה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 22.04.2020)

יש לבשל אותה במים כמו שרשמתי בתגובה למעלה.
מומלץ להשתמש בכוס אפונה יבשה. אחרי בישול זה מכפיל את הנפח. את היתר אפשר להקפיא.

avatar
שיר (12:38 19.02.2019)

מרק פשוט טעים ומצוין. אפשר להוסיף למנה גם כף-שתיים אורז לבן וזו ממש ארוחה. תודה על מתכונים טעימים וקלים להכנה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 19.02.2019)

תודה שיר 🙂

avatar
יפית (20:30 16.01.2019)

יצא טעים מאד!! בהחלט יהפוך לאחד מהמרקים שאחזור לעשות שוב ושוב!!
אגב היה לי אפונה בשימורים ועדיין יצא מדהים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 16.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית

avatar
שפרה (19:57 6.01.2019)

האם אפשר לשים פטרוזיליה ושמיר במקום הסלרי? ואם כן מה הכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 6.01.2019)

כן. אפשר לשים כחצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים וכחצי כוס על שמיר קצוצים.

avatar
מרים (08:23 4.01.2019)

שלום, אם אין לי תפוח אדמה זה קריטי?
וחוץ מזה, המרק תמיד מעולה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 4.01.2019)

היי מרים,
במקום תפו”א אפשר לשים גזר או קישוא בינוני נוסף.

avatar
גילי (11:40 16.12.2018)

היי אפרת
אם אני רוצה אפונה יבשה איך אני עושה את המרק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 16.12.2018)

היי גילי,
יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

avatar
לינדה (09:03 29.11.2018)

היי אפרת אפשר להחליף אפונה קפואה בגרגרי חומוס קפואים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 29.11.2018)

היי לינדה,
לא יצא לי לשלב בין חומוס לקישואים אבל זה יכול לצאת מעניין 🙂

avatar
תהלה (16:20 1.11.2018)

פעם שנייה שאני עושה את המרק … מרגישה שבנוסף לזה שהוא ממש ממש טעים, זה גם עושה לי הרגשת בריאות בגוף . תודה ענקית אפרת. מתכונים מעולים תבורכי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 1.11.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה

avatar
ענת (14:10 28.10.2018)

הכנתי ויצא ממש טעים. תודה 🙂
אפשר להקפיא מרקים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 28.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.

avatar
ענת (16:14 23.10.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק!
אני מתכוונת להשתמש לראשונה במוט בלנדר שקיבלתי ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בו כשהמרק עדיין חם או לחכות שיתקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 23.10.2018)

אפשר להשתמש בו שהמרק חם אבל לא רותח. זאת אומת שכדאי לחכות כמה דקות ואז לטחון.

avatar
מימי (11:01 23.08.2018)

אפרת לקחת את הדברים האהובים עלי וחיברת אותם בצורה כ”כ מוצלחת וטעימה.
המרק הזה מכבב אצלי גם בקיץ!
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 23.08.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

avatar
חן (13:23 10.07.2018)

אפשר לוותר על הסלרי? אולי לשים משהו אחר במקומו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 10.07.2018)

אפשר לשים כוסברה או פטרוזיליה במקום.

avatar
שרון (09:22 26.01.2018)

היי אפרת,
הכנתי מרק בכמות פי 2.5 מהרשום ואת התיבול השארתי כפי שהוא, אך יצא מעט תפל. יש לציין כי לא השתמשתי באבקת מרק בגלל בעיית גלוטן של אחת הסועדות. כמה תיבול כדאי להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 26.01.2018)

היי שרון,
אם את לא יכולה לשים אבקת מרק אז כדאי להוסיף מלח. לכמות פי 2.5 (בהנחה ושמת 12.5 כוסות מים) יש לשים כ-4 כפיות שטוחות. כמובן שאת המלח כדאי להוסיף בהדרגה לפי הטעם ולא בבת אחת.

avatar
לאה סו (15:11 14.01.2022)

אני מוסיפה אבקת שום (ולעיתים גם אבקת בצל) במקום אבקת מרק (או פשוט כדי להקטין את כמותה ואת כמות המלח), יותר בריא ולא פחות טעים. והמרק, כאשר מתכונים, קל וטעים (:

avatar
גל (00:30 15.01.2018)

מתכון מעולה!! מדוייק ויוצא ממש עילוי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 15.01.2018)

תודה גל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
מאור (12:19 2.11.2017)

וואוו פשוט מושלם!!!
תודה לך!!
הכנתי עם גזר, הוספתי עלה דפנה וכוסברה יצא מדהים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 2.11.2017)

תודה מאור, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים

avatar
דניאל (09:11 28.10.2017)

וואו אחד זה הטובים
הכנתי אתמול יצא פשוט מעולה
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 28.10.2017)

תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אורה (08:26 27.09.2017)

יצא לי מאד טעים, הורדתי בכמות המים ויצא סמיך. במקום תפוח אדמה שמתי גזר, במקום בצל שמתי כרשה. תודה אפרת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.09.2017)

שמחה שיצא טעים, תודה על העדכון 🙂

avatar
נועה (14:37 25.07.2017)

היי אפרת צהריים טובים
שאלה בנוגע לאפונה הקפואה- האם את ממליצה להרתיח אותה בנפרד לפני שמכניסים לסיר?
יש איזה קטע שצריך להרתיח את מה שקפוא כדי לחטא אותו לא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 25.07.2017)

היי נועה,
לא חובה. אפשר להכניס ישירות לסיר. בדר”כ אין צורך לחטא מצרכים קפואים.
אם בכל זאת את רוצה אז אפשר לשפוך על האפונה מים רותחים, להשאיר כחצי דקה ולסנן.

avatar
אווה (07:19 28.04.2017)

מרק מעולה החתן שלי חיסל שתי צלחות כאחד שלא אוהב במיוחד מרק שאפו תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 28.04.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה אווה ושבת שלום

avatar
טובה (20:45 8.03.2017)

שלום אפרת,
האתר שלך מעולה!!! לחסרת ביטחון כמוני במטבח הוא מצויין, כי המתכונים קלים להכנה ופרקטיים
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באפונה יבשה למתכון הזה? והאם זה משנה את זמני הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:51 8.03.2017)

היי טובה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להשתמש באפונה יבשה אבל יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

avatar
אדריאנה (11:43 21.02.2017)

בהמשך לשאלה של השימורים, כמה כמות לשים? גם כוס וחצי?
לשים אותם גם באותו זמן ששמה את הקישואים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:47 21.02.2017)

אותה כמות. כוס חצי.
בגלל שהם מאוד רכים אפשר להוסיף אותם כ10 דקות לפני שטוחנים את המרק.

avatar
אדריאנה (12:20 21.02.2017)

מעולה! אנסה..תודה רבה על התשובות המהירות!!!

avatar
אדריאנה (11:21 21.02.2017)

האם אפשר להשתמש באפונה מקופסת שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 21.02.2017)

כן, רק מומלץ לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.

avatar
אורית (06:59 16.01.2017)

מעולה!!!! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 16.01.2017)

שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא

avatar
שרה (22:45 1.01.2017)

כמו כל המתכונים שלך, גם זה הצליח ב״ה. קל להכנה, טעים ומגוון! מתאים ללילות החורף.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:23 1.01.2017)

תודה יקירה 🙂

avatar
סנדרה (08:51 20.12.2016)

בקר טוב,
הכנתי את המרק (ללא סלרי כי לא היה לי) יצא מאוד מאוד טעים.
פשוט להכנה ומפתיע, תודה☺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 20.12.2016)

תודה סנדרה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
רותם (12:48 13.12.2016)

שלום אפרת,

רציתי לדעת למה דווקא להכין במחבת? אפשר בסיר או יש עניין במחבת?
תודה רבה על האתר המקסים, אני משתמשת בו הרבה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 13.12.2016)

היי רותם,
זאת טעות שלי. הכוונה לסיר (אני כבר באוטומט רושמת מחבת).
בכל מקרה, בזכותך תיקנתי 🙂
יום נפלא

avatar
יעל (15:27 1.12.2016)

היי אפרת

אתר מצויין משתמשת בו המון.
האם אפשר לוותר על הסלרי ? פחות אוהבת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 1.12.2016)

כן יעל, אפשר להכין גם בלי הסלרי.
אם את אוהבת פטרוזיליה או כוסברה אפשר לשים במקום.

avatar
מרים ק. (13:59 1.12.2016)

היי,
רציתי לוודא שכשמועכים את הירקות עם הבלנדר הידני, להשאיר גם את הסלרי והעלים שלו להיטחן יחד או להוציאם לפני המעיכה?
תודה, מרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 1.12.2016)

היי מרים,
לטחון עם הסלרי והעלים. זה נותן המון טעם.

avatar
ענת (19:34 30.11.2016)

יצא מקסים
תבורכי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 30.11.2016)

תודה ענת 🙂

avatar
מירי (12:12 28.11.2016)

תודה על המתכונים.
אף כי אני רווית ניסיון , את מרעננת את התפריט שלנו בקלות.
חשוב מכל שכל הרכיבים ברי השגה.
תודה, עונג לחיך והאירוח קל.
שבוע נעים
מירי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 28.11.2016)

תודה מירי 🙂
יום מקסים

avatar
מיטל (13:59 26.11.2016)

שלום אפרת רציתי לשאול אפשר לוותר על הבצל? מה הכמות לשתי מנות? אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה לפני? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 26.11.2016)

היי מיטל,
הבצל מוסיף טעם (גם לאחר שטוחנים את המרק לא מרגישים אותו), אבל אם ממש לא אוהבים אפשר להוסיף 1-2 שיני שום כתושות במקום (יש להוסיף למרק יחד עם הקישואים, האפונה וכו’).
אם את רוצה להכין 2 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. אני ממליצה להכין את הכמות כמו שהיא כי זאת גם ככה לא כמות גדולה, ואם יתחשק למישהו מנה נוספת שיהיה 🙂
אם רוצים להשתמש באפונה יבשה יש לבשל אותה לפני בנפרד במים רותחים עד לריכוך ולאחר שהיא נעשית רכה, להשתמש בכמות של כוס וחצי. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.

avatar
שירי (22:14 24.11.2016)

יצא מעולה! הוספתי קצת אפונה קפואה אחרי שטחנתי במוט בלנדר, כדי שיצא יפה כמו בתמונה, ממש ללקק את האצבעות, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:34 24.11.2016)

שמחה לשמוע! תודה שירי 🙂

avatar
חנה (09:14 24.11.2016)

בוקר טוב,אפרת!

איזה ירק יכול להחליף את תפוח האדמה?

תודה,
יום טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 24.11.2016)

בוקר אור 🙂
אפשר לשים גזר או קישוא בינוני נוסף.
יום נפלא!

avatar
דנה (12:42 23.11.2016)

היי
כמה מים רותחים צריך להוסיף?

תודה רבה ויום נפלא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 23.11.2016)

היי דנה,
5 כוסות מים רותחים.
יום מקסים

avatar
אינסה (20:52 21.11.2016)

יצא ממש ממד טעים. תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:38 22.11.2016)

תודה אינסה 🙂

avatar
אנונימי (15:04 20.11.2016)

יצא מעולה!! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 20.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן

avatar
לורה (17:25 19.11.2016)

יצא מושלם!!! תודה על המתכון הפשוט וכל כך טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 19.11.2016)

תודה לורה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יעל (13:21 19.11.2016)

האם לא בעייתי לשים משהו רותח בתוך מיכל הפלסטיק של המעבד מזון? ולגבי מוט בלנדר יש לך אולי המלצה לאחד?מאוד רוצה להכין את המרק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 19.11.2016)

היי יעל,
אני בדר”כ טוחנת בבלנדר מוט ידני כשהמרק עוד בתוך הסיר (הכי נוח, פחות מלכלך).
אם טוחנים במעבד מזון כדאי לצנן קצת את המרק לפני כדי שלא יהיה רותח.
אני משתמשת במוט בלנדר ידני moulinex שקניתי בשופרסל במחלקת מוצרי החשמל שלהם. לפני כן, היה לי אחד עם מוט ממתכת שהיה גם מעולה והחזיק לי כמה שנים.
בכל מקרה, מומלץ לבקש בחנות עצמה המלצה על בלנדר ידני חזק וטוב.

avatar
גילי (13:32 18.11.2016)

היי,
האם ניתן להחליף את תפוח האדמה בבטטה?
תודה מראש על התשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 18.11.2016)

היי גילי, אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהבטטה די תשתלט על הטעם של המרק לעומת תפו”א שיותר נייטרלי בטעם.

avatar
גילי (15:36 18.11.2016)

אסור לי תפוחי אדמה…. 🙁
אנסה בהזדמנות עם בטטה.
תודה על התשובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 19.11.2016)

נסי עם גזר, הטעם שלו פחות חזק.
או שפשוט תוסיפי קישוא נוסף.

avatar
רחל (08:36 18.11.2016)

מרק טעים מאד הוספתי רק קובית שום
תודה על המתכונים הפלאים
שבת שלום
רחל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:49 18.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל ושבת שלום

avatar
טל (17:58 17.11.2016)

איך שלחת את המתכון בזמן!! מרק מושלם, טעים בטירוף. התאים לי בדיוק לסוף שבוע כשאין כוח למתכונים מסובכים ומצד שני בא משהו מפנק, במיוחד עם המזג אוויר הקריר. אין עליך ואין על האתר שלך. שה’ יפנק וישמח אותך כמו זאת עושה לאחרים!
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 17.11.2016)

תודה טל! 🙂

avatar
רות (15:41 17.11.2016)

המרק יצא טעים בטירוף!!! בלי הרבה מרכיבים, קל להכנה, פשוט ומושלם כמו שאני אוהבת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 17.11.2016)

שמחה שאהבת, תודה 🙂

avatar
מרגו (13:09 17.11.2016)

בהמשך לשאלה של חנה כמה זמן מינימום צריך לבשל את האפונה במים רותחים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 17.11.2016)

היי מרגו,
אם זאת אפונה יבשה טריה זה בסביבות 30 דקות בישול. ככל שהאפונה ישנה יותר, זאת אומרת עמדה יותר זמן על המדפים, לוקח לה יותר זמן להתבשל.

avatar
אפרת יעקבזון (12:36 17.11.2016)

היי אפרת,
תודה על האתר המקסים!!
האם אפשר להקפיא את המרק אפונה וקישואים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 17.11.2016)

היי אפרת,
מאחר ויש במתכון תפו”א אני לא בטוחה. כעקרון אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפו”א כי לאחר הפשרה המרקם שלו נפגע. אין לי מושג האם זה נכון גם למרק שיש בו תפו”א.

avatar
Adi (11:54 17.11.2016)

המתכון קצת דל בחומרי גלם. שימוש בשקית או חצי שקית של אפונה עדינה קפואה במקום יבשה הרבה יותר טעים, הוספת גזר והוצאת תפוח האדמה גם כן ישדרג את המרק. תוספת של כף או שתים מרק בטעם עוף (לא עוף) גם כן יוסיף מאד, כל שכן פטרוזיליה ושום ובצל. זורקים את כל החומרים לכלי פיירקס עמוק וגדול עם מים רותחים ומבשלים במיקרוגל כעשרים וחמש דקות, טוחנים עם עמוד בלנדר ויש מרק לתפארת.

avatar
נועה (14:36 25.07.2017)

במיקרוגל?

avatar
חנה (08:39 17.11.2016)

בוקר טוב אפרת!

האם אפשר להכין מרק זה עם אפונה יבשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 17.11.2016)

היי חנה,
אפשר. מומלץ לבשל את האפונה היבשה במים רותחים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי אפונה למרק (את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה).
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות