שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

חלק אחד של עוף: שוק, כנפיים, ירכיים (ניתן לוותר אם רוצים מרק לא בשרי)

3 שיני שום קצוצות

1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

7 כוסות מים רותחים

חצי כוס עלי פטרוזיליה

שליש כוס עלי כוסברה או סלרי או שמיר

תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים שום וגזר ומערבבים כ-2 דקות.

-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את העלים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מסננים את המרק ומגישים.

*הערה: העוף מוסיף טעם למרק אבל אפשר לוותר עליו.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חיתוכיות ריבה ופירורים
עוגת תפוזים עם שוקולד חלב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אפי😙 (12:34 2.04.2021)

רעיון למרק קנידלך מוששש

מתכונים ב-10 דקות (12:46 2.04.2021)

נראה מעולה:)

רחלי (15:01 20.01.2021)

מעולה בתור מרק לקוסקוס לילדים ששונאים ירקות

מתכונים ב-10 דקות (17:43 20.01.2021)

שמחה לשמוע שאהבת 😊

טליה :) (23:33 19.01.2021)

אפרת יקרה! תודה רבה לך על עוד מתכון טעים ברמות ומוצלח! את מדהימה 💛
לא היה לי את העלים אז הכנתי בלי
השתמשתי בשמן זית
ועשיתי את המרק פרווה ללא עוף
הוספתי גם אטריות דקות
ברוך ד’ יצא מאוד טעים ומוצלח עד כדי כך שביקשו שוב למחר אז כבר הכנתי עוד סיר 🙂 תודה לך יקירה!

מתכונים ב-10 דקות (00:58 20.01.2021)

שמחה לשמוע😘 תודה רבה שחזרת לעדכן.

- (20:10 10.01.2021)

אפשר לוותר על העלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 10.01.2021)

אפשר למרות שהם מוסיפים טעם.

מיכל (16:00 17.12.2020)

חזה עוף גם הולך?

מתכונים ב-10 דקות (19:45 17.12.2020)

אפשר 🙂

רבקה כהן (13:59 9.12.2020)

הטעם ישתנה אם לטבל רק בפלפל ומלח? (שואלת ליתר ביטחון של ביטחון פצפונפון שאולי משהו ישנה)

מתכונים ב-10 דקות (15:41 9.12.2020)

לדעתי הטעם משתנה אבל לא בצורה קיצונית, תוכלי להוסיף במקום הכמון חוויאג’ ובמקום האבקת מרק עוד מעט מלח

מישהי (20:07 28.02.2021)

כן, פחות טעם אבל לא משהו קריטי

שלום (12:02 14.11.2020)

המתכונים שלך הפכו אותי לבשלן על
מי אמר שגבר לא יודע לקרוא הוראות 😄😄😄
תודה אלופה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 14.11.2020)

תודה שלום 🙂

קרן (18:23 8.09.2020)

המרק פשוט מדהים ! הייתי מוסיפה עוד טיפה מלח, אבל כולם אכלו ולא הפסיקו להחמיא!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 8.09.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה קרן

דן (14:56 6.07.2020)

המרק ממש טעים,תודה על המתכון המושלם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:39 6.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דן

גליוש (14:58 19.03.2020)

היי אפרת
עם כל המצב ..שמעתי שממליצים מאד על מרק שום שמחזק את המערכת החיסונית ( ממש רוצה לעשות לילדים )
יש לך מרק כזה ?כי לא מצאתי באוסף
תודה רבה ❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:18 19.03.2020)

אין לי אבל נתת לי רעיון 🙂
אכין בקרוב ואפרסם.

תומר (17:51 1.03.2020)

הי אפרת! קודם כל האתר החדש ממש יפה ומאיר עיניים:) דבר שני. אפשר להוסיף גם תפוח אדמה שיהיה משביע יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:22 1.03.2020)

תודה תומר 🙂
וכן, אפשר.

ורד (00:40 29.01.2020)

יש תחליף לאבקת מרק? חוואייג׳?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 29.01.2020)

כן אפשר לשים חוואיג’ למרק. תתחילי בחצי כף ותוסיפי יותר לפי הטעם.

יולי (10:58 12.12.2019)

מבחינת העלים יש לי בבית רק פטרוזיליה. רוצה לשים שמיר מהקוביות הקפואות. כמה קוביות לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 12.12.2019)

2 קוביות.

יניב (19:50 9.12.2019)

היי אפרת, אני סטודנט שבדיוק יצא מהבית והמתכונים שלך פשוט מצילים אותי.
לגבי המתכון הזה רציתי לשאול לגבי השום והבצל:
השום: יש לי שום כתוש מוכן בצנצנת במקרר, אם אני משתמש בו כמה כפיות לשים?
הבצל:כשאת כותבת לחמם סיר עם שמן למה הכוונה? קודם לחמם סיר ואז להוסיף שמן? לא הבנתי כמה זמן מחממים את הסיר לפני השנן וכמה איתו?
בנוסף אני משתמש בבצל קפוא כמה זמן בערך צריך לטגן אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 9.12.2019)

כפית מלאה שום כתוש.
כן לחמם סיר כדקה ואז להוסיף שמן.
טיגון הבצל 4-5 דקות.

הילה (09:42 9.12.2019)

אם אני רוצה לשים שום כתוש מהמקרר, כמה כפיות לשים?
פטרוזיליה יש לי טרייה אבל כוסברה רק קנוייה בקוביות קפואות, כמה קוביות לשים?
איך מסננים את המרק? יש לי מסננת רגילה לפסטה אבל החורים בה כאלה שמפחדת שגם העשבי תיבול יסתננו ואולי גם הירקות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 9.12.2019)

שימי 2 קוביות למרות שעדיף שום טרי.
שימי 2 קוביות.
אם אין לך מסננת צפופה יותר תשתמשי במה שיש לך.

לימור (00:56 9.12.2019)

אשמח לעזרה בהמרות:
1 בצל בינויני קצוץ – כמה לשים מהשקית של הבצל הקצוץ הקפוא של סנפרוסט?
2.חצי כוס עלי פטרוזיליה – כמה קוביות קפואות לשים?
3. שלי כוס עלי כוסברה – כמה אבקת כוסברה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 9.12.2019)

היי,
אפשר לשים כ3/4 כוס בצל, 2 קוביות וכחצי כוס אבקה למרות שבמרקים אני ממליצה להשתמש רק בירקות ועלים טריים. זה מה שנותן את כל הטעם.

אורנה (14:53 5.12.2019)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום גזר?
תודה וסופש נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 5.12.2019)

חצי בטטה, דלעת או קישוא.

אורנה (18:35 5.12.2019)

תודה רבה

מלי (16:37 3.12.2019)

אני לא משתמשת בא. מרק מטעמי בריאות.
מה אפשר לשים במקום שיתן לי את אותו הטעם?תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 3.12.2019)

היי מלי,
אפשר לשים חוואיג’ למרק.
ודרך אגב יש מתכון לאבקת מרק ביתית.

שרית הבשלנית :) (19:09 5.12.2019)

פטרוזיליה מוסיפה המון!!!

נועה (11:40 3.12.2019)

הכנתי אתמול בערב ויצא מעולה (השום נתן טעם מדהים! להבא חושבת לשים קצת יותר פטרוזיליה וכוסברה).

הבן שלי ביקש שאכין מחר שוב אבל אמר שבא לו אוריות בפנים

אשמח להכוונה באיזה אטריות להשתמש, כמה לכמות הזאת,איך להכין אותם ומתי להוסיף (אשמח אם לא יהיה צורך לבשל אותם בנפרד אלא בתוך המרק)

תודה!
פשוט מרק מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 3.12.2019)

אפשר להוסיף למרק 1-2 כוסות אטריות דקיקות כ-15 דקות לפני סיום הבישול.

מיכאלה (02:20 3.12.2019)

לא הבנתי למה הכוונה לסנן את המרק? לא אוכלים את הגזר והבצל?
כמו כן כמה זמן בערך מחממים את המחבת עם השמן וכמה זמן בערך מטגנים את הבצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 3.12.2019)

העוף והירקות נותנים למרק טעם. בגלל שזה מרק צח יש לסנן אותו.
כמובן שלא חובה לסנן ואפשר להגיש עם העוף והגזר.
מחממים את הסיר עם השמן כחצי דקה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.

ליבי (00:17 3.12.2019)

לילה טוב אפרת
לגבי העוף – אני משתמשת בשוקיים – האם חובה להוריד את העור או שאפשר גם לא. מה עדיף?
לגבי השום – אין לי שום טרי רק כתוש בצנצנת או טחון באבקת תבלינים. מה משניהם עדיף וכמה לשים?
נ.ב אם אני רוצה להגיש את המרק בשבת בצהריים, יש אפשקות להכין אותו בחמישי בצהריים או שזה מוקדם מידי?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 3.12.2019)

-אין צורך להסיר את העור.
-במרקים עדיף להשתמש בשום טרי אבל אם אין אז עדיף שום כתוש. שימי כפית מלאה.
-אפשר אבל עדיף להכין לפחות יום לפני אם יש לך אפשרות.

גרטה (19:19 2.12.2019)

ערב טוב אפרת!
אחותי בחול, אני עם הקטנים שלה, ונראה לי שזה בול המתכון עבורם.
בגלל שבדרך כלל אני לא מבשלת רציתי להבהיר שלוש דברים:

1. חשבתי אולי לשים 4 שוקיים במרק וככה יהיה לי גם מנה עיקרית לחסוך זמן. זה אפשרי או יהרוס את המרק? איך עושים את זה מבחינת כמויות של שאר המרכיבים וכו?

2. חשבתי שבשביל לחסוך זמן אני אשתמש בפתיתי גזר קפוא שיש במקפיא במקום להתחיל לגרד גזר. כמה כדאי לשים?

3. אני לא אוכלת שקדי מרק אבל הילדים מתי עליהם. כמה בערך כדאי להוסיף להם לכל צלחת?

בטוחה שהם יתלהבו מהמרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 2.12.2019)

1. אפשר.
2. שימי 3/4 כוס.
3. 1-2 כפות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.