זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
חלק אחד של עוף: שוק, כנפיים, ירכיים (ניתן לוותר אם רוצים מרק לא בשרי)
3 שיני שום קצוצות
1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
7 כוסות מים רותחים
חצי כוס עלי פטרוזיליה
שליש כוס עלי כוסברה או סלרי או שמיר
תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים שום וגזר ומערבבים כ-2 דקות.
-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים את העלים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות.
-מסננים את המרק ומגישים.
*הערה: העוף מוסיף טעם למרק אבל אפשר לוותר עליו.
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- מרק כתום עם עדשים |
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים
האם אפשר להקפיא את המרק בגירסה הצמחונית
כן אפשר.
יש לי חלקי עוף קפוא האם אפשר לשים ככה או שחייבים להפשיר לפני? אם כן איך מפשירים הכי מהר? תודה רבה
עדיף להפשיר לפני.
אם אין לך זמן תוסיפי קפוא.
איך מסננים את המרק? במסננת?
ומה עושים עם הירקות שהתבשלו והעוף?
היי,
אפשר לסנן את המרק במסננת.
מוציאים את הירקות והעוף כדי לקבל מרק צח- אפשר פשוט לאכול אותם בנפרד(:
לא חייבים להוציא אותם אם לא מעוניינים במרק צח.
תודה על המשוב הנעים!
נתקעתי בלי בצל..
הוא קריטי למתכון?
לא קריטי אבל מוסיף מאד.
הכנתי בלעדיו ויצא מושלם!! ליקקו את האצבעות..
בטח עם בצל זה עוד יותר:)
תודה לך❤
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
תודה רבה יצא לי מרק מושלם
שמחה שיצא טעים, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤
הי! ותודה רבה על כל המתכונים המדהימים שבאתר!
רציתי לשאול אם אפשר במקרה לוותר על האבקת מרק…
היי,
איזה כיף שאתה נהנה מהמתכונים(:
אפשר לוותר על אבקת מרק.
תודה רבה.
אפשר גם לאכול את המרק גם בלי לסנן את המרק?
אפשר כמובן לאכול את המרק ללא סינון, רק שאז זה לא יהיה מרק צח(:
שלום רב האם ניתן לשים פטרוזיליה יבשה ושמיר יבש ?
מה הכמות? תודה.
היי,
אפשר לשים 2 כפות מכל תבלין.
אפשר לוותר על הגירור של הגזר? לפשוט לבשל אותו בשלמות?
תודה!
היי,
אפשר לבשל את הגזר חתוך לכמה חלקים (בישול הגזר בשלמותו ייקח זמן רב יותר).
מה עושים עם הירקות שמוציאים?
היי,
מוציאים את הירקות כדי לקבל מרק צח- אפשר פשוט לאכול אותם בנפרד(:
כמובן שלא חייב להוציא אותם אם לא מעוניינים במרק צח…
היי אפרת,
אפשר בצל סגול או בצל ירוק במקום הבצל הרגיל? נתקעתי בלי
ומהי הכמות אם כן?
תודה
היי נטע,
אפשר בצל ירוק וגם בצל סגול אפשרי אם כי הוא יתן צבע שונה מעט למרק. הכמות נשארת זהה.
רעיון למרק קנידלך מוששש
נראה מעולה:)
מעולה בתור מרק לקוסקוס לילדים ששונאים ירקות
שמחה לשמוע שאהבת 😊
אפרת יקרה! תודה רבה לך על עוד מתכון טעים ברמות ומוצלח! את מדהימה 💛
לא היה לי את העלים אז הכנתי בלי
השתמשתי בשמן זית
ועשיתי את המרק פרווה ללא עוף
הוספתי גם אטריות דקות
ברוך ד’ יצא מאוד טעים ומוצלח עד כדי כך שביקשו שוב למחר אז כבר הכנתי עוד סיר 🙂 תודה לך יקירה!
שמחה לשמוע😘 תודה רבה שחזרת לעדכן.
אפשר לוותר על העלים?
אפשר למרות שהם מוסיפים טעם.
חזה עוף גם הולך?
אפשר 🙂
הטעם ישתנה אם לטבל רק בפלפל ומלח? (שואלת ליתר ביטחון של ביטחון פצפונפון שאולי משהו ישנה)
לדעתי הטעם משתנה אבל לא בצורה קיצונית, תוכלי להוסיף במקום הכמון חוויאג’ ובמקום האבקת מרק עוד מעט מלח
כן, פחות טעם אבל לא משהו קריטי
המתכונים שלך הפכו אותי לבשלן על
מי אמר שגבר לא יודע לקרוא הוראות 😄😄😄
תודה אלופה
תודה שלום 🙂
המרק פשוט מדהים ! הייתי מוסיפה עוד טיפה מלח, אבל כולם אכלו ולא הפסיקו להחמיא!
נראה מעולה 🙂
תודה קרן
המרק ממש טעים,תודה על המתכון המושלם
שמחה לשמוע 🙂
תודה דן
היי אפרת
עם כל המצב ..שמעתי שממליצים מאד על מרק שום שמחזק את המערכת החיסונית ( ממש רוצה לעשות לילדים )
יש לך מרק כזה ?כי לא מצאתי באוסף
תודה רבה ❤
אין לי אבל נתת לי רעיון 🙂
אכין בקרוב ואפרסם.
הי אפרת! קודם כל האתר החדש ממש יפה ומאיר עיניים:) דבר שני. אפשר להוסיף גם תפוח אדמה שיהיה משביע יותר?
תודה תומר 🙂
וכן, אפשר.
יש תחליף לאבקת מרק? חוואייג׳?
כן אפשר לשים חוואיג’ למרק. תתחילי בחצי כף ותוסיפי יותר לפי הטעם.
מבחינת העלים יש לי בבית רק פטרוזיליה. רוצה לשים שמיר מהקוביות הקפואות. כמה קוביות לשים?
2 קוביות.
היי אפרת, אני סטודנט שבדיוק יצא מהבית והמתכונים שלך פשוט מצילים אותי.
לגבי המתכון הזה רציתי לשאול לגבי השום והבצל:
השום: יש לי שום כתוש מוכן בצנצנת במקרר, אם אני משתמש בו כמה כפיות לשים?
הבצל:כשאת כותבת לחמם סיר עם שמן למה הכוונה? קודם לחמם סיר ואז להוסיף שמן? לא הבנתי כמה זמן מחממים את הסיר לפני השנן וכמה איתו?
בנוסף אני משתמש בבצל קפוא כמה זמן בערך צריך לטגן אותו?
כפית מלאה שום כתוש.
כן לחמם סיר כדקה ואז להוסיף שמן.
טיגון הבצל 4-5 דקות.
אם אני רוצה לשים שום כתוש מהמקרר, כמה כפיות לשים?
פטרוזיליה יש לי טרייה אבל כוסברה רק קנוייה בקוביות קפואות, כמה קוביות לשים?
איך מסננים את המרק? יש לי מסננת רגילה לפסטה אבל החורים בה כאלה שמפחדת שגם העשבי תיבול יסתננו ואולי גם הירקות..
שימי 2 קוביות למרות שעדיף שום טרי.
שימי 2 קוביות.
אם אין לך מסננת צפופה יותר תשתמשי במה שיש לך.
אשמח לעזרה בהמרות:
1 בצל בינויני קצוץ – כמה לשים מהשקית של הבצל הקצוץ הקפוא של סנפרוסט?
2.חצי כוס עלי פטרוזיליה – כמה קוביות קפואות לשים?
3. שלי כוס עלי כוסברה – כמה אבקת כוסברה לשים?
היי,
אפשר לשים כ3/4 כוס בצל, 2 קוביות וכחצי כוס אבקה למרות שבמרקים אני ממליצה להשתמש רק בירקות ועלים טריים. זה מה שנותן את כל הטעם.
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום גזר?
תודה וסופש נפלא.
חצי בטטה, דלעת או קישוא.
תודה רבה
אני לא משתמשת בא. מרק מטעמי בריאות.
מה אפשר לשים במקום שיתן לי את אותו הטעם?תודה רבה!
היי מלי,
אפשר לשים חוואיג’ למרק.
ודרך אגב יש מתכון לאבקת מרק ביתית.
פטרוזיליה מוסיפה המון!!!
הכנתי אתמול בערב ויצא מעולה (השום נתן טעם מדהים! להבא חושבת לשים קצת יותר פטרוזיליה וכוסברה).
הבן שלי ביקש שאכין מחר שוב אבל אמר שבא לו אוריות בפנים
אשמח להכוונה באיזה אטריות להשתמש, כמה לכמות הזאת,איך להכין אותם ומתי להוסיף (אשמח אם לא יהיה צורך לבשל אותם בנפרד אלא בתוך המרק)
תודה!
פשוט מרק מדהים
אפשר להוסיף למרק 1-2 כוסות אטריות דקיקות כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
לא הבנתי למה הכוונה לסנן את המרק? לא אוכלים את הגזר והבצל?
כמו כן כמה זמן בערך מחממים את המחבת עם השמן וכמה זמן בערך מטגנים את הבצל?
העוף והירקות נותנים למרק טעם. בגלל שזה מרק צח יש לסנן אותו.
כמובן שלא חובה לסנן ואפשר להגיש עם העוף והגזר.
מחממים את הסיר עם השמן כחצי דקה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.
לילה טוב אפרת
לגבי העוף – אני משתמשת בשוקיים – האם חובה להוריד את העור או שאפשר גם לא. מה עדיף?
לגבי השום – אין לי שום טרי רק כתוש בצנצנת או טחון באבקת תבלינים. מה משניהם עדיף וכמה לשים?
נ.ב אם אני רוצה להגיש את המרק בשבת בצהריים, יש אפשקות להכין אותו בחמישי בצהריים או שזה מוקדם מידי?
תודה!
-אין צורך להסיר את העור.
-במרקים עדיף להשתמש בשום טרי אבל אם אין אז עדיף שום כתוש. שימי כפית מלאה.
-אפשר אבל עדיף להכין לפחות יום לפני אם יש לך אפשרות.
ערב טוב אפרת!
אחותי בחול, אני עם הקטנים שלה, ונראה לי שזה בול המתכון עבורם.
בגלל שבדרך כלל אני לא מבשלת רציתי להבהיר שלוש דברים:
1. חשבתי אולי לשים 4 שוקיים במרק וככה יהיה לי גם מנה עיקרית לחסוך זמן. זה אפשרי או יהרוס את המרק? איך עושים את זה מבחינת כמויות של שאר המרכיבים וכו?
2. חשבתי שבשביל לחסוך זמן אני אשתמש בפתיתי גזר קפוא שיש במקפיא במקום להתחיל לגרד גזר. כמה כדאי לשים?
3. אני לא אוכלת שקדי מרק אבל הילדים מתי עליהם. כמה בערך כדאי להוסיף להם לכל צלחת?
בטוחה שהם יתלהבו מהמרק
1. אפשר.
2. שימי 3/4 כוס.
3. 1-2 כפות.