התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון למרק צח טעים שניתן לאכול עם שקדי מרק

מרק צח

מצרכים (5-6 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

חלק אחד של עוף: שוק, כנפיים, ירכיים (ניתן לוותר אם רוצים מרק לא בשרי)

3 שיני שום קצוצות

1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

7 כוסות מים רותחים

חצי כוס עלי פטרוזיליה

שליש כוס עלי כוסברה או סלרי או שמיר

תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים שום וגזר ומערבבים כ-2 דקות.

-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את העלים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות.

-מסננים את המרק ומגישים. 

*הערה: העוף מוסיף טעם למרק אבל אפשר לוותר עליו. 

ראו גם
חיתוכיות ריבה ופירורים
עוגת תפוזים עם שוקולד חלב

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
יולי (10:58 12.12.2019)

מבחינת העלים יש לי בבית רק פטרוזיליה. רוצה לשים שמיר מהקוביות הקפואות. כמה קוביות לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 12.12.2019)

2 קוביות.

Avatar
יניב (19:50 9.12.2019)

היי אפרת, אני סטודנט שבדיוק יצא מהבית והמתכונים שלך פשוט מצילים אותי.
לגבי המתכון הזה רציתי לשאול לגבי השום והבצל:
השום: יש לי שום כתוש מוכן בצנצנת במקרר, אם אני משתמש בו כמה כפיות לשים?
הבצל:כשאת כותבת לחמם סיר עם שמן למה הכוונה? קודם לחמם סיר ואז להוסיף שמן? לא הבנתי כמה זמן מחממים את הסיר לפני השנן וכמה איתו?
בנוסף אני משתמש בבצל קפוא כמה זמן בערך צריך לטגן אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 9.12.2019)

כפית מלאה שום כתוש.
כן לחמם סיר כדקה ואז להוסיף שמן.
טיגון הבצל 4-5 דקות.

Avatar
הילה (09:42 9.12.2019)

אם אני רוצה לשים שום כתוש מהמקרר, כמה כפיות לשים?
פטרוזיליה יש לי טרייה אבל כוסברה רק קנוייה בקוביות קפואות, כמה קוביות לשים?
איך מסננים את המרק? יש לי מסננת רגילה לפסטה אבל החורים בה כאלה שמפחדת שגם העשבי תיבול יסתננו ואולי גם הירקות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 9.12.2019)

שימי 2 קוביות למרות שעדיף שום טרי.
שימי 2 קוביות.
אם אין לך מסננת צפופה יותר תשתמשי במה שיש לך.

Avatar
לימור (00:56 9.12.2019)

אשמח לעזרה בהמרות:
1 בצל בינויני קצוץ – כמה לשים מהשקית של הבצל הקצוץ הקפוא של סנפרוסט?
2.חצי כוס עלי פטרוזיליה – כמה קוביות קפואות לשים?
3. שלי כוס עלי כוסברה – כמה אבקת כוסברה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 9.12.2019)

היי,
אפשר לשים כ3/4 כוס בצל, 2 קוביות וכחצי כוס אבקה למרות שבמרקים אני ממליצה להשתמש רק בירקות ועלים טריים. זה מה שנותן את כל הטעם.

Avatar
אורנה (14:53 5.12.2019)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום גזר?
תודה וסופש נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 5.12.2019)

חצי בטטה, דלעת או קישוא.

Avatar
אורנה (18:35 5.12.2019)

תודה רבה

Avatar
מלי (16:37 3.12.2019)

אני לא משתמשת בא. מרק מטעמי בריאות.
מה אפשר לשים במקום שיתן לי את אותו הטעם?תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 3.12.2019)

היי מלי,
אפשר לשים חוואיג' למרק.
ודרך אגב יש מתכון לאבקת מרק ביתית.

Avatar
שרית הבשלנית :) (19:09 5.12.2019)

פטרוזיליה מוסיפה המון!!!

Avatar
נועה (11:40 3.12.2019)

הכנתי אתמול בערב ויצא מעולה (השום נתן טעם מדהים! להבא חושבת לשים קצת יותר פטרוזיליה וכוסברה).

הבן שלי ביקש שאכין מחר שוב אבל אמר שבא לו אוריות בפנים

אשמח להכוונה באיזה אטריות להשתמש, כמה לכמות הזאת,איך להכין אותם ומתי להוסיף (אשמח אם לא יהיה צורך לבשל אותם בנפרד אלא בתוך המרק)

תודה!
פשוט מרק מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 3.12.2019)

אפשר להוסיף למרק 1-2 כוסות אטריות דקיקות כ-15 דקות לפני סיום הבישול.

Avatar
מיכאלה (02:20 3.12.2019)

לא הבנתי למה הכוונה לסנן את המרק? לא אוכלים את הגזר והבצל?
כמו כן כמה זמן בערך מחממים את המחבת עם השמן וכמה זמן בערך מטגנים את הבצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 3.12.2019)

העוף והירקות נותנים למרק טעם. בגלל שזה מרק צח יש לסנן אותו.
כמובן שלא חובה לסנן ואפשר להגיש עם העוף והגזר.
מחממים את הסיר עם השמן כחצי דקה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.

Avatar
ליבי (00:17 3.12.2019)

לילה טוב אפרת
לגבי העוף – אני משתמשת בשוקיים – האם חובה להוריד את העור או שאפשר גם לא. מה עדיף?
לגבי השום – אין לי שום טרי רק כתוש בצנצנת או טחון באבקת תבלינים. מה משניהם עדיף וכמה לשים?
נ.ב אם אני רוצה להגיש את המרק בשבת בצהריים, יש אפשקות להכין אותו בחמישי בצהריים או שזה מוקדם מידי?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 3.12.2019)

-אין צורך להסיר את העור.
-במרקים עדיף להשתמש בשום טרי אבל אם אין אז עדיף שום כתוש. שימי כפית מלאה.
-אפשר אבל עדיף להכין לפחות יום לפני אם יש לך אפשרות.

Avatar
גרטה (19:19 2.12.2019)

ערב טוב אפרת!
אחותי בחול, אני עם הקטנים שלה, ונראה לי שזה בול המתכון עבורם.
בגלל שבדרך כלל אני לא מבשלת רציתי להבהיר שלוש דברים:

1. חשבתי אולי לשים 4 שוקיים במרק וככה יהיה לי גם מנה עיקרית לחסוך זמן. זה אפשרי או יהרוס את המרק? איך עושים את זה מבחינת כמויות של שאר המרכיבים וכו?

2. חשבתי שבשביל לחסוך זמן אני אשתמש בפתיתי גזר קפוא שיש במקפיא במקום להתחיל לגרד גזר. כמה כדאי לשים?

3. אני לא אוכלת שקדי מרק אבל הילדים מתי עליהם. כמה בערך כדאי להוסיף להם לכל צלחת?

בטוחה שהם יתלהבו מהמרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 2.12.2019)

1. אפשר.
2. שימי 3/4 כוס.
3. 1-2 כפות.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.