שום דבר לא נמצא

מתכון למרק פטריות פרווה פשוט וטעים

מרק פטריות

מצרכים (כמות: 4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)

4 שיני שום קצוצות

7 כוסות מים רותחים

כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)

3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

4-5 גבעולי טימין (לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות). מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

לקבלת מרק פטריות חלבי– ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ"ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות וטחנו אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

*מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.

במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג' מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ'יני וכו'). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר"כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות). אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.

ראו גם
שעועית צהובה
מאפינס שוקולד במילוי קצפת

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אפרת (16:06 17.02.2020)

זה מתכון מעולה!!! מאוד טעים ופשוט

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 17.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רבקי (19:44 24.12.2019)

ראיתי שכתבת למשהי שגושי הקמח אמורים לצוף אבל לא כולם צפים, רק הגדולים יותר הקטנים מתערבבים עם הבצל והפטריות
מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 25.12.2019)

סליחה, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסדרת בסוף.
במקרה כזה הייתי מוציאה רק את הגושים הגדולים.

Avatar
רבקי (19:21 24.12.2019)

הי, אפרת האתר שלך מדהיםםםםםםםםם
הכנתי את המרק לפי כל ההוראות והקמח נהייה לי גושים בתוך המרק למה זה קרה ומה אני יכולה לעשות?(אני מעדיפה לא לטחון אחר כך)
אשמח אם תעני לי מהר כי אני בדרך לערב לביבות עם המרק…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 24.12.2019)

ערבבת את הקמח עם מים קרים לפני?
אולי אפשר לסנן את המרק, להוציא את גושי הקמח ולהחזיר את היתר.

Avatar
כוכבא (01:38 22.12.2019)

בחיים שלי לא הכנתי מרק יותר מוצלח מזה!
אין אין אבל פשוט אין על המתכונים שלך! יואאאו…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 22.12.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רבה 🌺

Avatar
ימית (18:26 14.12.2019)

פשוט ייצא אליפות!!
מרק מהמם…התענגנו בערב שבת…וכוד פרווה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 14.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂

Avatar
תמר לבנון (21:30 29.10.2019)

טגנו עם חמאה את הכרשה והוסיפו את הפטריות, מממממש בלי אבקת פטריות!! כי זה רעיל גם אם יכתבו על הקופסא שזה בלי מונוסודיום, אז מוסיפים משהו דומה.
במקום קורנפלור הוסיפוקמח תירס. מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 29.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
עידית (14:43 2.04.2019)

יצא משובח, כמו כל המתכונים שלך. הוספתי חצי כוס עדשים חומות.😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 2.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עידית

Avatar
הלן (16:14 31.03.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי אותו בגרסת הפרווה ויצא מצוין. שדרגתי את המנה עם קרוטונים מתובלים שהכנתי מפיתה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 31.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הלן

Avatar
שרה (19:08 4.03.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין עכשיו את המתכון אבל יש לי רק סלסלת פטריות שמפיניון אחת כרגע. יש דרך להתאים את המרק לסלסלה אחת?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 4.03.2019)

היי שרה,
כדאי להכין כמויות קטנות יותר:
1 בצל בינוני
סלסלת פטריות שמפיניון
1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
כף וחצי קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כרבע כוס מים קרים)
כחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
2-3 גבעולי טימין (לא חובה)

Avatar
שושי (20:12 28.01.2019)

מתכון טעים מאוד, במקום אבקת מרק פטריות מוסיפה אגוז מוסקט טחון טרי. מעשיר את הטעם גם במרק עוף.שווה לנסות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 28.01.2019)

תודה שושי 🙂

Avatar
טל (19:10 21.01.2019)

היי יקירה!
זו טל , ידידה של אמרי 😉
מה שלומך?

האם ניתן לעשות את המרק ללא טיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 21.01.2019)

היי טל, מה שלומך? 🙂
נראה לי שלא כדאי לוותר על הטיגון שאז כל הטעמים יוצאים. לדעתי בלי טיגון המרק ייצא קצת תפל.

Avatar
לימור שרעבי (09:29 18.01.2019)

אצלי בחורף מאוד אוהבים מרקים. המתכון שלך מככב אצלי במטבח כמעט כל שבוע בחורף והוא הכי טעים שאכלתי.
יופי של אתר. יישר כח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 18.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה לימור 🌷

Avatar
יערה (08:24 1.01.2019)

היי,
מצאתי בסופר רק פטריות שמפניון.
אפשרי להכין עם שתי סלסילות של שמפיניון ןללא הפורטבלו

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.01.2019)

כן.

Avatar
יעל (18:27 25.12.2018)

היי אפרת. שאלה לגבי אבקת מרק .אני מעדיפה בלי. אך אין לי את הפטריות המיבשות יש לך עטד רעיון לתחליףאבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 25.12.2018)

סורי, אין לי רעיון אחר.

Avatar
חוה מזרחי (12:58 1.11.2018)

יצא מעולה +

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 1.11.2018)

תודה חוה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
גילה (20:15 30.08.2018)

היי אפרת
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 30.08.2018)

כן אפשר.

Avatar
תהילה וישנגרד (21:46 27.08.2018)

הכנתי את המרק. יצא מעולה
ממליצה בחום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 27.08.2018)

תודה תהילה 🙂

Avatar
מירי מ (11:38 20.08.2018)

שלום אפרת.
אני מאוד אוהבת את האתר שלך.
האם אפשר לוותר על הקמח?
האם אפשר במקום הכרישה לשים תפוח אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 20.08.2018)

כן לשתי השאלות 🙂

Avatar
נועל'ה (20:43 30.05.2018)

הכנתי את המתכון היה מעלף!!!הפעם הכנתי עם שמנת.
בפעם הבאה אני אכין פרווה.
🙂 תודה על רעיונות נפלאים ומתכונים טעימים.
אשמח למתכון לרולדת/ חלת/ עוגת שמרים פרג נפלאה

Avatar
נועלה (17:30 30.05.2018)

אפרתוש מהמם!!! אני אכין עכשיו קניתי את כל המצרכים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 30.05.2018)

מעולה, בהצלחה 🙂

Avatar
Shir.C (01:35 16.05.2018)

הי.
קודם כל תודה רבה על המתכון המטורף הזה שעושה לי ממש חשק להכין אותו!
ולשאלתי..אני לא משתמשת בא.מרק פיטריות ורשמת שניתן להשתמש בפטריות מיובשות אבל גם בזה אני לא משתמשת 😉 יש תחליף נוסף?
תודה רבה!!

Avatar
Shir.C (01:37 16.05.2018)

אה ולגבי ההסמכה באמצעות שיבולת שועל..פשוט להשים אותה איך שהיא?כמה?
ואגב, מה זה כרישה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 16.05.2018)

אם יש לך איך לטחון את שיבולת השועל אז עדיף. אם לא, אז תשתמשי בשיבולת שועל דקה/קוואקר.
כרישה זה כמו בצל ירוק עבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 16.05.2018)

היי שיר,
לא מכירה תחליף אחר. בגדול אפשר להכין גם בלי אבל אין ספק שהם משפרים את הטעם.

Avatar
סיון (23:06 5.05.2018)

אם אין לי אב' מרק פיטריות,אפשר לשים רגילה.?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 6.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
קרן (21:58 20.01.2018)

הכנתי את הגירסה החלבית. יצא מושלם!!♠♥

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה קרן.

Avatar
אלה (17:11 9.01.2018)

הכנתי היום ויצא מושלם, טעים מאד מאד לכל המשפחה, תודה על מתכון מנצח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 9.01.2018)

תודה אלה, שמחה שנהניתם 🙂

Avatar
אהובה (20:24 24.12.2017)

הבן הבררן שלי הפתיע ואמר שבא לו לטעום מרק פטריות. אף פעם לא יצא לי להכין אז הלכתי על המתכון שלך ויצא פשוט פצצה! הכי חשוב, הילד ממש אהב וגם בן זוגי שעד היום חשב שהוא לא אוהב מרק פטריות. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 24.12.2017)

איזה כיף לשמוע, שמחה שהם אהבו 🙂
תודה אהובה.

Avatar
רוחמה (20:04 24.12.2017)

הכנתי עכשיו לכבוד היום הולדת של בעלי ויצא פשט מטריף! טעם גן עדן.
תודה על האתר המושלם!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 24.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
בתיה (13:27 8.12.2017)

במקום קורנפלור אפשר להחליף עם שיבולת שועל. מסמיך את המרק, גם טעים וגם בריא.ב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 8.12.2017)

תודה בתיה 🙂

Avatar
לאה (22:53 2.12.2017)

שלום אפרת!
הכנתי את המרק באופציה החלבית למפגש משפחתי, כולם חיסלו את הצלחות ורבו על מה שנשאר בסיר, הם אמרו שכזה מרק הם עוד לא אכלו, היה תענוג…
תודה על מתכונים שהם כרגיל אף פעם לא מאכזבים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 3.12.2017)

תודה לאה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא 🌺

Avatar
איילה (10:55 28.11.2017)

יצא מעולללללה. בדיוק כעת אסור לי מוצרי חלב,אז המרק מעולה עבורי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:36 28.11.2017)

תודה איילה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
לאה (16:59 22.11.2017)

עם איזה תוספת מומלץ לאכול את המרק עם קרוטונים או משהו אחר מה את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 22.11.2017)

קרוטונים נשמע מצוין.

Avatar
אפרת יהושע (16:27 1.11.2017)

שלום אפרת
בדיוק אני מכינה את המרק פיטריות .
רשמת שצריך להשים קונפלור או קמר עם מיים שלא יהיה גושים ואז לשפוך את זה לסיר עם המרק.
עשיתי את זה ויצא לי בתוך המרק גושי בצק קטנים .
מה עלי לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 1.11.2017)

היי אפרת,
אפילו שערבבת היטב את הקורנפלור עם המים לפני?
אני מניחה שזה יעלם בשלב מסוים של הבישול ואם במקרה לא אז אפשר להוציא את הגושים בעזרת כף גדולה. הם בטח צפים במרק.

Avatar
ליאת (10:27 29.09.2017)

היי!כמה זה נורא אם אני לא אעשה עם בלנדר? (אין לי כרגע)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 29.09.2017)

היי ליאת,
טחינת המרק בעצם מחזקת את הטעם של המרק אבל אם אין לך אפשרות לטחון אז יכול להיות שתצטרכי להסמיך את המרק עם יותר קורנפלור.

Avatar
דבורה (15:00 16.08.2017)

היי, תודה על המתכון!
חיפשתי מרק מעניין ושווה לארוחה בשרית, ממש באלי על פטריות אבל לא חלמתי שאפשר להכין מרק פטריות פרווה..
החלטתי לנסות בכל זאת, חיפשתי בגוגל ומצאתי אותך:)
עכשיו רק שאלה קטנה, יש טעם להוסיף ריצ' פרווה למרק במקום שמנת מתוקה? זה יוסיף משהו למרקם שיהיה עם אפקט קטיפתי יותר או לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 16.08.2017)

היי דבורה,
ממליצה לטעום את המרק בסוף הבישול ולהחליט לפי הטעם.

Avatar
ענת (17:57 4.03.2017)

הי אפרת. המון המון תודה על האתר הנפלא.הוא התנ"ך שלי. שאלה של הדיוטות כמוני: כשמאדים בצל להזהבה האם לשים מכסה או לא?.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:35 4.03.2017)

היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אידוי בצל נעשה ללא מכסה.
שבוע טוב

Avatar
נעמי (17:20 12.01.2017)

היי
תודה על המתכונים. מה שעשיתי היה מאד מוצלח. קראתי את מתכון מרק הפטריות ואני תוהה למה את כותבת לערבב אבקת מרק הפטריות במים קרים? זה הרי נמס יוצר טוב בימים. ..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:53 12.01.2017)

היי נעמי,
לפעמים כמוסיפים אבקת פטריות למים רותחים יכולים להיווצר גושים. לא תמיד זה קורה אבל זה יכול לקרות 🙂

Avatar
מיכל אדרי (19:04 8.01.2017)

היי מה אפשר לשים במקום כרישה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:38 8.01.2017)

אפשר פשוט לוותר על הכרישה.

Avatar
רעות (14:19 5.01.2017)

הכנתי את המרק והוא יצא לי מלוח מאוד. טעות שלי. איך את ממליצה לי לשפר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:52 5.01.2017)

היי רעות,
נסי לשים בתוך המרק תפו"א בינוני-גדול קלוף חצוי לשנים ופשוט תמשיכי לבשל את המרק. התפו"א אמור לספוג חלק מהמליחות. ככל שתבשלי אותו יותר זמן הוא יספח יותר מליחות. לאחר מכן אפשר להוציא אותו מהמרק. אם לאחר מכן המרק עדיין מלוח, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
בהצלחה 🙂

Avatar
יעל (19:21 20.12.2016)

האם צריך לערבב את שיבולת השועל שאפשר להחליף בה את הקמח במים לפני הוספתה למרק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:52 20.12.2016)

היי יעל,
אין צורך. אפשר להוסיף שיבולת שועל דקה (קוואקר או אינסטנט) ישירות למרק.

Avatar
נועם (18:22 12.12.2016)

היי אפרת
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים במקום פטריות טריות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:03 12.12.2016)

היי נועם,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

Avatar
נוי (18:20 6.12.2016)

המרק יצא מושלם! עשיתי עם הפטריות היבשות (בסופרים לא מצאתי, יש בחנויות תבלינים) כי אני לא מכניסה אבקת מרק למטבח שלי וכולם התלהבו.

התחתנתי לפני 3 חודשים ומאז נכנסתי למטבח , לוקחת את כל המתכונים מכאן ולא מפסיקה לקבל מחמאות, איזה כייף:) תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:10 6.12.2016)

היי נוי,
שמחה שהמרק יצא טעים ואת נהנית מהאתר 🙂
ערב נעים

Avatar
דבי (16:04 5.12.2016)

הי אפרת יקרה!

עשיתי את המרק. נראה לי טוב.

עשיתי ללא רוטב פטריות. הייתי אמורה להוסיף בדבר מה?

(גם לא כרישה, היו לי רק פטריות שמפניון אז לקחתי 2 סלסלאות כאלו והשתמשתי בחצי כפית טימין מיובש)

מת'אומרת?

אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:18 5.12.2016)

היי דבי,
איך המרק יצא? את מרגישה שחסר לו טעם או שהוא בסדר?

Avatar
דבי (16:45 5.12.2016)

כלתי החדשה אומרת שיצא ממש טוב.

גם לדעתי אבל מה בנוגע לקורנפלור אם רוצים מרק דיאטתי?
תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:55 5.12.2016)

אז מעולה 🙂
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך קצת את המרק. אפשר לוותר עליו או לשים במקום שיבולת שועל דקה (קוואקר).

Avatar
דינה (17:01 29.11.2016)

היי,

במתכון רשום סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה הקטנה שמוכרים בסופר? או לסט של 2 סלסלות?
זה נשמע מעט סלסלה קטנה של שמפניון וסלסלה קטנה של פורטבלו.

תודה,
דינה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:32 29.11.2016)

היי דינה,
הכוונה לסלסלה אחת שמוכנים בסופר. יש גם את הסט של שתי הסלסלות המחוברות וזה נחשב 2 סלסלות (יש כזה משולב פטריות שמפניון עם פורטבלו). סט כזה אמור להספיק.

Avatar
דינה (10:41 30.11.2016)

תודה על התשובה המהירה!
אפשר לשים חלב במקום שמנת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:08 30.11.2016)

היי דינה,
השמנת מסמיכה יותר את המרק בגלל המרקם שלה אבל אפשר לשים גם חלב.
יום מקסים 🙂

Avatar
יעל (00:35 29.11.2016)

הכנתי את מרק הפטריות והוא יצא מצויין!!! תודה רבה מתכון מושלם! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:02 29.11.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
דנה (09:42 3.11.2016)

היי
זו דנה, ממרק הקישואים בתחילת השבוע 🙂
טוב אז כמו מרק הקישואים גם מרק הפטריות טעים מאוד מאוד .
מתכון שווה במיוחד.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:48 3.11.2016)

תודה יקירה, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

Avatar
נסטי (21:49 29.09.2016)

הייי,
סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה שבה הפטריות נמכרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:14 29.09.2016)

נכון 🙂

Avatar
ורד (14:25 13.05.2016)

המתכון לא קשה והמרק יצא מדהים..
האמת הוספתי גם תפוחי אדמה ויצא טעים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:26 13.05.2016)

תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

Avatar
אביבית (22:13 13.04.2016)

האם אפשר להחליף את האבקת מרק פטריות ברוטב פטריות משקית של אוסם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:21 13.04.2016)

היי אביבית,
נראה לי שכן.

Avatar
עדי (11:25 20.03.2016)

הי, האם אפשרי לא לטחון את המרק? יש אפשרות להשתמש באבקת מרק עוף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 20.03.2016)

היי עדי,
אפשר לשים אבקת מרק עוף במקום.
טחינת המרק בעצם "מפזרת" את הטעם של הפטריות במרק ובכך הטעם מתחזק. בכל אופן, אם אין לך אפשרות לטחון את המרק לדעתי תצטרכי להסמיך אותו עם יותר קורנפלור כדי שלא ייצא דליל ומימי מידי אבל את זה את יכולה לעשות גם בסוף הבישול (פשוט לערבב 1-2 כפות גדושות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך.
בהצלחה ושבוע מקסים 🙂

Avatar
הדס (18:11 20.02.2016)

האם אפשר. להשים פטריות מהקופסה במקום פורטבלו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:56 20.02.2016)

היי הדס,
אם אלה פטריות טריות ולא מקופסת שימורים אז אפשר.
שבוע טוב 🙂

Avatar
דבי (12:58 9.02.2016)

היי!

אם לא אשים א. מרק וגם לא קמח/קורנפלור וגם לא כרישה. יצא מרק?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:39 9.02.2016)

היי דבי,
ייצא מרק אבל הוא יהיה מעט דליל 🙂
על כרישה אפשר לוותר.

Avatar
תושתוש (02:18 21.01.2016)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:38 21.01.2016)

היי,
אפשר לנסות 🙂

Avatar
דני (20:36 20.01.2016)

היי
אפשר להשתמש בפטריות בשימורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:02 20.01.2016)

היי דני,
במקרה הזה לא מומלץ מאחר וכל הטעם של המרק הוא מהפטריות וחשוב שהן יהיו טריות.

Avatar
טוהר (17:13 12.01.2016)

פעם הראשונה שהכנתי בבית, היתי אוכלת רק בחוץ והבנתי כמה זה פשוט ועוד יותר טעייים
תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:32 12.01.2016)

מעולה! שמחה לשמוע טוהר 🙂

Avatar
קריסטינה (21:15 2.01.2016)

יקירתי!!! יצא סופר טעים!!!
הכנתי עם פטריות מיובשות ועם שמנת מתוקה וחצי שמנת לבישול…אין דברים כאלה!!!
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:28 3.01.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירתי שחזרת לעדכן (כמו תמיד 🙂 )
שבוע מעולה!

Avatar
שמרית (10:57 1.01.2016)

תודה רבה, מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:02 1.01.2016)

תודה שמרית, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

Avatar
קריסטינה (16:52 30.12.2015)

שלום יקירה ! המרק מתבשל למחר… מפגש משפחתי.
שתי שאלות:
הוספתי 7 כוסות מים במקום 6, כיוון שאני משתמשת בשמנת מתוקה. מה לעשות? להוסיף תיבול?
לגבי הטימין, להוסיף אותו ממש בסוף, כן? אחרי השמנת?
ועוד שאלה…במידה ואני רוצה להוסיף את הקורנפלור, מתי להוסיפו?
המרק כרגע מתבשל, אחרי שהפטריות טוגנו, נוספו המים והקורנפלור.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:39 30.12.2015)

היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו..
אם הוספת יותר מים ממה שצריך אז תוסיפי יותר תיבול אבל זה את יכולה להוסיף בסוף אחרי שתטעמי (אם את מרגישה שחסר טעם את יכולה להוסיף קצת אבקת מרק, כזאת שאת רגילה להשתמש בה).
את הטימין תוסיפי בסוף, אחרי שטחנת מעט את המרק (אם את מתכוונת לטחון) ואחרי שהוספת את השמנת.
את הקורנפלור מערבבים עם מים קרים ומוסיפים בהתחלה אחרי שמוסיפים את המים הרותחים.
בהצלחה 😉

Avatar
דבורה (17:00 23.12.2015)

אם משתמשים בטימין מיובש במקום גבעולים בכמה כדאי להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:16 23.12.2015)

היי דבורה,
שימי חצי כפית טימין מיובש.
ערב נעים 🙂

Avatar
חגי (01:05 15.12.2015)

שלום,
האם ניתן להחליף במקום סלסלת פטריות, לקופסאות שימורים של פטריות. ואם כן כמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:04 15.12.2015)

היי חגי,
במקרה הזה ממש לא מומלץ כי כל הטעם נמצא בפטריות הטריות.
יום נפלא 🙂

Avatar
דודי (16:36 13.12.2015)

הי אפרת,
אחלה מתכון. אני משתמש במתכונים דומים ונהנה. לא ברור לי מדוע את טורחת להשרות את הפטריות המיובשות, לסנן אותן ואז להוסיף את מי ההשריה מאוחר יותר. זה נכון וסביר במתכוני פטריות רבים אך לא במרק. להזכירך, המרק מכיל המון מים היכולים לשמש כ"מי השריה". פשוט מרסקים עם סכין את פטריות הפורציני היבשות לגודל המבוקש ומוסיפים את שבבי הפטריות המרוסקות יחד עם שאר הפטריות הטריות ובא לציון גואל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:53 13.12.2015)

היי דודי,
קודם כל תודה על השיתוף 🙂
הסיבה שאני משרה את הפטריות המיובשות היא שיהיה קל לקצוץ אותן אחרי שהן מתרככות.
שבוע מצוין!

Avatar
עטר (05:18 13.12.2015)

אפשר להשתמש בקמח אחר? אני משתדלת להימנע מקמח חיטה ותירס כמה שיותר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:00 13.12.2015)

היי עטר,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בקמח תפו"א או בקוואקר.
יום מקסים

Avatar
גלית (16:38 12.12.2015)

הי, הכנתי את הגרסה החלבית, יצא ממש טעים!! תודה.

לא היו לי חלק מהמצרכים,אז החלפתי חבילת פורטובלו בקצת פטריות מיובשות מחוות תקוע, כרישה ב- 2 בצל ירוק ומרק פטריות בקוביה כזו קפואה של תיבול בטעם פטריות.

שאלה: למה מוסיפים מים רותחים ולא מהברז?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:07 12.12.2015)

היי גלית,
שמחה שיצא טעים 🙂
עדיף להוסיף מים רותחים כדי לא להוריד את הטמפרטורה של הירקות שכבר בסיר (במקרה הזה בצל ופטריות) אבל אין בעיה להוסיף גם מים מהברז ולהביא אותם לרתיחה.

Avatar
קריסטינה (22:57 25.11.2015)

שלום יקירה !
אין לי כאן בחו'ל אבקת מרק פטריות , יש תחליף או לוותר ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:52 25.11.2015)

היי קריסטינה,
אם את יכולה להשיג פטריות מיובשות, כדאי להוסיף אותן למרק במקום כי הן מוסיפות טעם. אם לא, אפשר להשתמש גם באבקת מרק רגילה.
בהצלחה 😉

Avatar
נירה (22:26 19.11.2015)

היי

משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

וכמובן תודה רבה . אני נעזרת באתר ונהנת.

נירה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:30 19.11.2015)

היי נירה,
המחברת ריקה לגמרי? אולי את צריכה להעביר דף? כי אחרי 18 או 20 מתכונים זה פותח דף חדש.

Avatar
נירה (22:25 19.11.2015)

היי

משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

נירה

Avatar
חניה (11:58 19.11.2015)

לדעתי, כדאי להמנע משימוש באבקות. אפשר להכין מרק מרוכז של שורש פטרוזיליה, סלרי, בצל ועלי כוסברה ופטרוזיליה, לבשל ולצמצם. להקפיא מנות קטנות בשקיות ניילון או במיכלים קטנים, ולהשתמש בכל פעם במקום אבקת מרק.

Avatar
אורית (15:41 26.11.2015)

רעיון נהדר.
בדיוק רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת המרק.
מאוד משתדלים להמנע משימוש באבקות האלות..

Avatar
אילנה. (12:53 18.11.2015)

חייב את האבקת מרק פטריות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:29 18.11.2015)

היי אילנה,
מומלץ שלא לוותר. זה מאוד מוסיף למרק.

Avatar
תומר (22:20 17.11.2015)

יצא מצוין! ממש טעים תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:47 17.11.2015)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דורית (19:57 17.11.2015)

היי אפרת

אם לא משתמשים בכרישה כדאי אולי להשתמש בשני בצלים?
מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:28 17.11.2015)

היי דורית,
אפשר. 2 בצלים בינוניים יספיקו.
ערב נעים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.