שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 41-46 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)

4 שיני שום קצוצות

7 כוסות מים רותחים

כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)

3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

4-5 גבעולי טימין (לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות). מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

לקבלת מרק פטריות חלבי– ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות וטחנו אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

*מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.

במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג’ מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ’יני וכו’). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר”כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות). אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שעועית צהובה
מאפינס שוקולד במילוי קצפת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שלומית פרויד (19:13 3.06.2021)

האם ניתן להוסיף יין לבן יבש/חצי יבש לשדרוג הטעם?

מתכונים ב-10 דקות (20:12 3.06.2021)

אפשר בהחלט, רק חשוב לזכור שלא כולם (בייחוד ילדים) מתחברים לטעם הייחודי הזה.😊

אסתר (13:12 1.06.2021)

מה הברכה על הלביבות?

מתכונים ב-10 דקות (14:43 1.06.2021)

איזה לביבות?🙂

אסתר (15:21 1.06.2021)

סליחה בטעות הגבתי פה.

חביתיות קישואים


הלביבות האלו.

מתכונים ב-10 דקות (16:26 1.06.2021)

עניתי לך שם🙂

מירי (19:16 19.05.2021)

היי אפרת, הכנתי את המרק בסיר פרווה ואני רוצה להוסיף שמנת אבל לא יכולה לבשל אותה עם המרק בסיר… אפשר להוסיף את השמנת למרק הרותח אחרי שמוזגים לקערה או שעדיף לוותר עליה אם זה בלי בישול?

מתכונים ב-10 דקות (19:50 19.05.2021)

היי מירי,
לדעתי אין בעיה להוסיף את השמנת מיד אחרי שמעבירים את המרק לקערה, אבל אם יש לך אפשרות- עדיף להעביר את המרק לסיר חלבי ולבשל אחרי הוספת השמנת עוד כ-10 דקות.

מירי (20:01 19.05.2021)

תודה!
אגב, שמתי במרק פטריות מקופסת שימורים במקום פורטובלו ויצא מוצלח מאוד! בטוחה שעם פטריות טריות היה יוצא מוצלח יותר 😀

מתכונים ב-10 דקות (20:48 19.05.2021)

תודה לך על השיתוף יקירה😊

מוריה (12:49 7.01.2021)

הי אפרת,
במקום שמנת לבישול אפשר לשים רוטב שמנת גבינות של יטבתה (כזה שרק מחממים ושופכים על הפסטה)?

מתכונים ב-10 דקות (14:36 7.01.2021)

אפשר 🙂

בתיה (12:33 27.12.2020)

היי אפרת,אין על המתכונים שלך!!!
אפשר להשתמש עם פטריות משימורים?

מתכונים ב-10 דקות (12:46 27.12.2020)

היי בתיה,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

ניקול (12:38 1.06.2020)

אהלן, קודם כל חייבת לציין שטורפת על המתכונים שלך.
שאלה-האם יש אפשרות למרק פטריות חלבי? יש אולי מתכון? (עם שמנת או משהו כזה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 1.06.2020)

היי ניקול 🙂
ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלת את המרק במשך כ-20 דקות וטחנת אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

מורן (12:33 19.04.2020)

היי ראשית רוצה לשבח אותך על מתכונים ניפלאים.
שאלה – האם אפשר לוותר על הקמח/קורנפלור ?
תודה על תשובתך ויום מקסים ❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 19.04.2020)

היי מורן,
אפשר. המרק יהיה פשוט קצת דליל יותר.
שבוע נפלא 🌺

דן (00:13 19.03.2020)

אני לא חושב שבאתר רציני צריכים להופיע במרכיבים אבקות תעשייתיות, זה לא בריא, וטועמים אותם

אפרת (16:06 17.02.2020)

זה מתכון מעולה!!! מאוד טעים ופשוט

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 17.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂

רבקי (19:44 24.12.2019)

ראיתי שכתבת למשהי שגושי הקמח אמורים לצוף אבל לא כולם צפים, רק הגדולים יותר הקטנים מתערבבים עם הבצל והפטריות
מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 25.12.2019)

סליחה, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסדרת בסוף.
במקרה כזה הייתי מוציאה רק את הגושים הגדולים.

רבקי (19:21 24.12.2019)

הי, אפרת האתר שלך מדהיםםםםםםםםם
הכנתי את המרק לפי כל ההוראות והקמח נהייה לי גושים בתוך המרק למה זה קרה ומה אני יכולה לעשות?(אני מעדיפה לא לטחון אחר כך)
אשמח אם תעני לי מהר כי אני בדרך לערב לביבות עם המרק…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 24.12.2019)

ערבבת את הקמח עם מים קרים לפני?
אולי אפשר לסנן את המרק, להוציא את גושי הקמח ולהחזיר את היתר.

כוכבא (01:38 22.12.2019)

בחיים שלי לא הכנתי מרק יותר מוצלח מזה!
אין אין אבל פשוט אין על המתכונים שלך! יואאאו…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 22.12.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רבה 🌺

ימית (18:26 14.12.2019)

פשוט ייצא אליפות!!
מרק מהמם…התענגנו בערב שבת…וכוד פרווה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 14.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂

תמר לבנון (21:30 29.10.2019)

טגנו עם חמאה את הכרשה והוסיפו את הפטריות, מממממש בלי אבקת פטריות!! כי זה רעיל גם אם יכתבו על הקופסא שזה בלי מונוסודיום, אז מוסיפים משהו דומה.
במקום קורנפלור הוסיפוקמח תירס. מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 29.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

עידית (14:43 2.04.2019)

יצא משובח, כמו כל המתכונים שלך. הוספתי חצי כוס עדשים חומות.😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 2.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עידית

הלן (16:14 31.03.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי אותו בגרסת הפרווה ויצא מצוין. שדרגתי את המנה עם קרוטונים מתובלים שהכנתי מפיתה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 31.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הלן

שרה (19:08 4.03.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין עכשיו את המתכון אבל יש לי רק סלסלת פטריות שמפיניון אחת כרגע. יש דרך להתאים את המרק לסלסלה אחת?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 4.03.2019)

היי שרה,
כדאי להכין כמויות קטנות יותר:
1 בצל בינוני
סלסלת פטריות שמפיניון
1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
כף וחצי קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כרבע כוס מים קרים)
כחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
2-3 גבעולי טימין (לא חובה)

שושי (20:12 28.01.2019)

מתכון טעים מאוד, במקום אבקת מרק פטריות מוסיפה אגוז מוסקט טחון טרי. מעשיר את הטעם גם במרק עוף.שווה לנסות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 28.01.2019)

תודה שושי 🙂

טל (19:10 21.01.2019)

היי יקירה!
זו טל , ידידה של אמרי 😉
מה שלומך?

האם ניתן לעשות את המרק ללא טיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 21.01.2019)

היי טל, מה שלומך? 🙂
נראה לי שלא כדאי לוותר על הטיגון שאז כל הטעמים יוצאים. לדעתי בלי טיגון המרק ייצא קצת תפל.

לימור שרעבי (09:29 18.01.2019)

אצלי בחורף מאוד אוהבים מרקים. המתכון שלך מככב אצלי במטבח כמעט כל שבוע בחורף והוא הכי טעים שאכלתי.
יופי של אתר. יישר כח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 18.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה לימור 🌷

יערה (08:24 1.01.2019)

היי,
מצאתי בסופר רק פטריות שמפניון.
אפשרי להכין עם שתי סלסילות של שמפיניון ןללא הפורטבלו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.01.2019)

כן.

יעל (18:27 25.12.2018)

היי אפרת. שאלה לגבי אבקת מרק .אני מעדיפה בלי. אך אין לי את הפטריות המיבשות יש לך עטד רעיון לתחליףאבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 25.12.2018)

סורי, אין לי רעיון אחר.

חוה מזרחי (12:58 1.11.2018)

יצא מעולה +

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 1.11.2018)

תודה חוה, שמחה שאהבת 🙂

גילה (20:15 30.08.2018)

היי אפרת
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 30.08.2018)

כן אפשר.

תהילה וישנגרד (21:46 27.08.2018)

הכנתי את המרק. יצא מעולה
ממליצה בחום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 27.08.2018)

תודה תהילה 🙂

מירי מ (11:38 20.08.2018)

שלום אפרת.
אני מאוד אוהבת את האתר שלך.
האם אפשר לוותר על הקמח?
האם אפשר במקום הכרישה לשים תפוח אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 20.08.2018)

כן לשתי השאלות 🙂

נועל'ה (20:43 30.05.2018)

הכנתי את המתכון היה מעלף!!!הפעם הכנתי עם שמנת.
בפעם הבאה אני אכין פרווה.
🙂 תודה על רעיונות נפלאים ומתכונים טעימים.
אשמח למתכון לרולדת/ חלת/ עוגת שמרים פרג נפלאה

נועלה (17:30 30.05.2018)

אפרתוש מהמם!!! אני אכין עכשיו קניתי את כל המצרכים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 30.05.2018)

מעולה, בהצלחה 🙂

Shir.C (01:35 16.05.2018)

הי.
קודם כל תודה רבה על המתכון המטורף הזה שעושה לי ממש חשק להכין אותו!
ולשאלתי..אני לא משתמשת בא.מרק פיטריות ורשמת שניתן להשתמש בפטריות מיובשות אבל גם בזה אני לא משתמשת 😉 יש תחליף נוסף?
תודה רבה!!

Shir.C (01:37 16.05.2018)

אה ולגבי ההסמכה באמצעות שיבולת שועל..פשוט להשים אותה איך שהיא?כמה?
ואגב, מה זה כרישה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 16.05.2018)

אם יש לך איך לטחון את שיבולת השועל אז עדיף. אם לא, אז תשתמשי בשיבולת שועל דקה/קוואקר.
כרישה זה כמו בצל ירוק עבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 16.05.2018)

היי שיר,
לא מכירה תחליף אחר. בגדול אפשר להכין גם בלי אבל אין ספק שהם משפרים את הטעם.

סיון (23:06 5.05.2018)

אם אין לי אב’ מרק פיטריות,אפשר לשים רגילה.?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 6.05.2018)

כן אפשר.

קרן (21:58 20.01.2018)

הכנתי את הגירסה החלבית. יצא מושלם!!♠♥

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה קרן.

אלה (17:11 9.01.2018)

הכנתי היום ויצא מושלם, טעים מאד מאד לכל המשפחה, תודה על מתכון מנצח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 9.01.2018)

תודה אלה, שמחה שנהניתם 🙂

אהובה (20:24 24.12.2017)

הבן הבררן שלי הפתיע ואמר שבא לו לטעום מרק פטריות. אף פעם לא יצא לי להכין אז הלכתי על המתכון שלך ויצא פשוט פצצה! הכי חשוב, הילד ממש אהב וגם בן זוגי שעד היום חשב שהוא לא אוהב מרק פטריות. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 24.12.2017)

איזה כיף לשמוע, שמחה שהם אהבו 🙂
תודה אהובה.

רוחמה (20:04 24.12.2017)

הכנתי עכשיו לכבוד היום הולדת של בעלי ויצא פשט מטריף! טעם גן עדן.
תודה על האתר המושלם!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 24.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

בתיה (13:27 8.12.2017)

במקום קורנפלור אפשר להחליף עם שיבולת שועל. מסמיך את המרק, גם טעים וגם בריא.ב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 8.12.2017)

תודה בתיה 🙂

לאה (22:53 2.12.2017)

שלום אפרת!
הכנתי את המרק באופציה החלבית למפגש משפחתי, כולם חיסלו את הצלחות ורבו על מה שנשאר בסיר, הם אמרו שכזה מרק הם עוד לא אכלו, היה תענוג…
תודה על מתכונים שהם כרגיל אף פעם לא מאכזבים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 3.12.2017)

תודה לאה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא 🌺

איילה (10:55 28.11.2017)

יצא מעולללללה. בדיוק כעת אסור לי מוצרי חלב,אז המרק מעולה עבורי

מתכונים ב-10 דקות (13:36 28.11.2017)

תודה איילה, שמחה שאהבת 🙂

לאה (16:59 22.11.2017)

עם איזה תוספת מומלץ לאכול את המרק עם קרוטונים או משהו אחר מה את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 22.11.2017)

קרוטונים נשמע מצוין.

אפרת יהושע (16:27 1.11.2017)

שלום אפרת
בדיוק אני מכינה את המרק פיטריות .
רשמת שצריך להשים קונפלור או קמר עם מיים שלא יהיה גושים ואז לשפוך את זה לסיר עם המרק.
עשיתי את זה ויצא לי בתוך המרק גושי בצק קטנים .
מה עלי לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 1.11.2017)

היי אפרת,
אפילו שערבבת היטב את הקורנפלור עם המים לפני?
אני מניחה שזה יעלם בשלב מסוים של הבישול ואם במקרה לא אז אפשר להוציא את הגושים בעזרת כף גדולה. הם בטח צפים במרק.

ליאת (10:27 29.09.2017)

היי!כמה זה נורא אם אני לא אעשה עם בלנדר? (אין לי כרגע)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 29.09.2017)

היי ליאת,
טחינת המרק בעצם מחזקת את הטעם של המרק אבל אם אין לך אפשרות לטחון אז יכול להיות שתצטרכי להסמיך את המרק עם יותר קורנפלור.

דבורה (15:00 16.08.2017)

היי, תודה על המתכון!
חיפשתי מרק מעניין ושווה לארוחה בשרית, ממש באלי על פטריות אבל לא חלמתי שאפשר להכין מרק פטריות פרווה..
החלטתי לנסות בכל זאת, חיפשתי בגוגל ומצאתי אותך:)
עכשיו רק שאלה קטנה, יש טעם להוסיף ריצ’ פרווה למרק במקום שמנת מתוקה? זה יוסיף משהו למרקם שיהיה עם אפקט קטיפתי יותר או לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 16.08.2017)

היי דבורה,
ממליצה לטעום את המרק בסוף הבישול ולהחליט לפי הטעם.

ענת (17:57 4.03.2017)

הי אפרת. המון המון תודה על האתר הנפלא.הוא התנ”ך שלי. שאלה של הדיוטות כמוני: כשמאדים בצל להזהבה האם לשים מכסה או לא?.

מתכונים ב-10 דקות (21:35 4.03.2017)

היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אידוי בצל נעשה ללא מכסה.
שבוע טוב

נעמי (17:20 12.01.2017)

היי
תודה על המתכונים. מה שעשיתי היה מאד מוצלח. קראתי את מתכון מרק הפטריות ואני תוהה למה את כותבת לערבב אבקת מרק הפטריות במים קרים? זה הרי נמס יוצר טוב בימים. ..

מתכונים ב-10 דקות (17:53 12.01.2017)

היי נעמי,
לפעמים כמוסיפים אבקת פטריות למים רותחים יכולים להיווצר גושים. לא תמיד זה קורה אבל זה יכול לקרות 🙂

מיכל אדרי (19:04 8.01.2017)

היי מה אפשר לשים במקום כרישה?

מתכונים ב-10 דקות (19:38 8.01.2017)

אפשר פשוט לוותר על הכרישה.

רעות (14:19 5.01.2017)

הכנתי את המרק והוא יצא לי מלוח מאוד. טעות שלי. איך את ממליצה לי לשפר?

מתכונים ב-10 דקות (14:52 5.01.2017)

היי רעות,
נסי לשים בתוך המרק תפו”א בינוני-גדול קלוף חצוי לשנים ופשוט תמשיכי לבשל את המרק. התפו”א אמור לספוג חלק מהמליחות. ככל שתבשלי אותו יותר זמן הוא יספח יותר מליחות. לאחר מכן אפשר להוציא אותו מהמרק. אם לאחר מכן המרק עדיין מלוח, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
בהצלחה 🙂

יעל (19:21 20.12.2016)

האם צריך לערבב את שיבולת השועל שאפשר להחליף בה את הקמח במים לפני הוספתה למרק?

מתכונים ב-10 דקות (19:52 20.12.2016)

היי יעל,
אין צורך. אפשר להוסיף שיבולת שועל דקה (קוואקר או אינסטנט) ישירות למרק.

נועם (18:22 12.12.2016)

היי אפרת
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים במקום פטריות טריות?

מתכונים ב-10 דקות (21:03 12.12.2016)

היי נועם,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

נוי (18:20 6.12.2016)

המרק יצא מושלם! עשיתי עם הפטריות היבשות (בסופרים לא מצאתי, יש בחנויות תבלינים) כי אני לא מכניסה אבקת מרק למטבח שלי וכולם התלהבו.

התחתנתי לפני 3 חודשים ומאז נכנסתי למטבח , לוקחת את כל המתכונים מכאן ולא מפסיקה לקבל מחמאות, איזה כייף:) תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:10 6.12.2016)

היי נוי,
שמחה שהמרק יצא טעים ואת נהנית מהאתר 🙂
ערב נעים

דבי (16:04 5.12.2016)

הי אפרת יקרה!

עשיתי את המרק. נראה לי טוב.

עשיתי ללא רוטב פטריות. הייתי אמורה להוסיף בדבר מה?

(גם לא כרישה, היו לי רק פטריות שמפניון אז לקחתי 2 סלסלאות כאלו והשתמשתי בחצי כפית טימין מיובש)

מת’אומרת?

אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות (16:18 5.12.2016)

היי דבי,
איך המרק יצא? את מרגישה שחסר לו טעם או שהוא בסדר?

דבי (16:45 5.12.2016)

כלתי החדשה אומרת שיצא ממש טוב.

גם לדעתי אבל מה בנוגע לקורנפלור אם רוצים מרק דיאטתי?
תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (18:55 5.12.2016)

אז מעולה 🙂
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך קצת את המרק. אפשר לוותר עליו או לשים במקום שיבולת שועל דקה (קוואקר).

דינה (17:01 29.11.2016)

היי,

במתכון רשום סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה הקטנה שמוכרים בסופר? או לסט של 2 סלסלות?
זה נשמע מעט סלסלה קטנה של שמפניון וסלסלה קטנה של פורטבלו.

תודה,
דינה

מתכונים ב-10 דקות (17:32 29.11.2016)

היי דינה,
הכוונה לסלסלה אחת שמוכנים בסופר. יש גם את הסט של שתי הסלסלות המחוברות וזה נחשב 2 סלסלות (יש כזה משולב פטריות שמפניון עם פורטבלו). סט כזה אמור להספיק.

דינה (10:41 30.11.2016)

תודה על התשובה המהירה!
אפשר לשים חלב במקום שמנת?

מתכונים ב-10 דקות (11:08 30.11.2016)

היי דינה,
השמנת מסמיכה יותר את המרק בגלל המרקם שלה אבל אפשר לשים גם חלב.
יום מקסים 🙂

יעל (00:35 29.11.2016)

הכנתי את מרק הפטריות והוא יצא מצויין!!! תודה רבה מתכון מושלם! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:02 29.11.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

דנה (09:42 3.11.2016)

היי
זו דנה, ממרק הקישואים בתחילת השבוע 🙂
טוב אז כמו מרק הקישואים גם מרק הפטריות טעים מאוד מאוד .
מתכון שווה במיוחד.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:48 3.11.2016)

תודה יקירה, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

נסטי (21:49 29.09.2016)

הייי,
סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה שבה הפטריות נמכרים?

מתכונים ב-10 דקות (22:14 29.09.2016)

נכון 🙂

ורד (14:25 13.05.2016)

המתכון לא קשה והמרק יצא מדהים..
האמת הוספתי גם תפוחי אדמה ויצא טעים.

מתכונים ב-10 דקות (14:26 13.05.2016)

תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

אביבית (22:13 13.04.2016)

האם אפשר להחליף את האבקת מרק פטריות ברוטב פטריות משקית של אוסם?

מתכונים ב-10 דקות (22:21 13.04.2016)

היי אביבית,
נראה לי שכן.

עדי (11:25 20.03.2016)

הי, האם אפשרי לא לטחון את המרק? יש אפשרות להשתמש באבקת מרק עוף?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 20.03.2016)

היי עדי,
אפשר לשים אבקת מרק עוף במקום.
טחינת המרק בעצם “מפזרת” את הטעם של הפטריות במרק ובכך הטעם מתחזק. בכל אופן, אם אין לך אפשרות לטחון את המרק לדעתי תצטרכי להסמיך אותו עם יותר קורנפלור כדי שלא ייצא דליל ומימי מידי אבל את זה את יכולה לעשות גם בסוף הבישול (פשוט לערבב 1-2 כפות גדושות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך.
בהצלחה ושבוע מקסים 🙂

הדס (18:11 20.02.2016)

האם אפשר. להשים פטריות מהקופסה במקום פורטבלו

מתכונים ב-10 דקות (21:56 20.02.2016)

היי הדס,
אם אלה פטריות טריות ולא מקופסת שימורים אז אפשר.
שבוע טוב 🙂

דבי (12:58 9.02.2016)

היי!

אם לא אשים א. מרק וגם לא קמח/קורנפלור וגם לא כרישה. יצא מרק?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:39 9.02.2016)

היי דבי,
ייצא מרק אבל הוא יהיה מעט דליל 🙂
על כרישה אפשר לוותר.

תושתוש (02:18 21.01.2016)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום?

מתכונים ב-10 דקות (08:38 21.01.2016)

היי,
אפשר לנסות 🙂

דני (20:36 20.01.2016)

היי
אפשר להשתמש בפטריות בשימורים?

מתכונים ב-10 דקות (21:02 20.01.2016)

היי דני,
במקרה הזה לא מומלץ מאחר וכל הטעם של המרק הוא מהפטריות וחשוב שהן יהיו טריות.

טוהר (17:13 12.01.2016)

פעם הראשונה שהכנתי בבית, היתי אוכלת רק בחוץ והבנתי כמה זה פשוט ועוד יותר טעייים
תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:32 12.01.2016)

מעולה! שמחה לשמוע טוהר 🙂

קריסטינה (21:15 2.01.2016)

יקירתי!!! יצא סופר טעים!!!
הכנתי עם פטריות מיובשות ועם שמנת מתוקה וחצי שמנת לבישול…אין דברים כאלה!!!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:28 3.01.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירתי שחזרת לעדכן (כמו תמיד 🙂 )
שבוע מעולה!

שמרית (10:57 1.01.2016)

תודה רבה, מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:02 1.01.2016)

תודה שמרית, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

קריסטינה (16:52 30.12.2015)

שלום יקירה ! המרק מתבשל למחר… מפגש משפחתי.
שתי שאלות:
הוספתי 7 כוסות מים במקום 6, כיוון שאני משתמשת בשמנת מתוקה. מה לעשות? להוסיף תיבול?
לגבי הטימין, להוסיף אותו ממש בסוף, כן? אחרי השמנת?
ועוד שאלה…במידה ואני רוצה להוסיף את הקורנפלור, מתי להוסיפו?
המרק כרגע מתבשל, אחרי שהפטריות טוגנו, נוספו המים והקורנפלור.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:39 30.12.2015)

היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו..
אם הוספת יותר מים ממה שצריך אז תוסיפי יותר תיבול אבל זה את יכולה להוסיף בסוף אחרי שתטעמי (אם את מרגישה שחסר טעם את יכולה להוסיף קצת אבקת מרק, כזאת שאת רגילה להשתמש בה).
את הטימין תוסיפי בסוף, אחרי שטחנת מעט את המרק (אם את מתכוונת לטחון) ואחרי שהוספת את השמנת.
את הקורנפלור מערבבים עם מים קרים ומוסיפים בהתחלה אחרי שמוסיפים את המים הרותחים.
בהצלחה 😉

דבורה (17:00 23.12.2015)

אם משתמשים בטימין מיובש במקום גבעולים בכמה כדאי להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (17:16 23.12.2015)

היי דבורה,
שימי חצי כפית טימין מיובש.
ערב נעים 🙂

חגי (01:05 15.12.2015)

שלום,
האם ניתן להחליף במקום סלסלת פטריות, לקופסאות שימורים של פטריות. ואם כן כמה?

מתכונים ב-10 דקות (08:04 15.12.2015)

היי חגי,
במקרה הזה ממש לא מומלץ כי כל הטעם נמצא בפטריות הטריות.
יום נפלא 🙂

דודי (16:36 13.12.2015)

הי אפרת,
אחלה מתכון. אני משתמש במתכונים דומים ונהנה. לא ברור לי מדוע את טורחת להשרות את הפטריות המיובשות, לסנן אותן ואז להוסיף את מי ההשריה מאוחר יותר. זה נכון וסביר במתכוני פטריות רבים אך לא במרק. להזכירך, המרק מכיל המון מים היכולים לשמש כ”מי השריה”. פשוט מרסקים עם סכין את פטריות הפורציני היבשות לגודל המבוקש ומוסיפים את שבבי הפטריות המרוסקות יחד עם שאר הפטריות הטריות ובא לציון גואל.

מתכונים ב-10 דקות (17:53 13.12.2015)

היי דודי,
קודם כל תודה על השיתוף 🙂
הסיבה שאני משרה את הפטריות המיובשות היא שיהיה קל לקצוץ אותן אחרי שהן מתרככות.
שבוע מצוין!

עטר (05:18 13.12.2015)

אפשר להשתמש בקמח אחר? אני משתדלת להימנע מקמח חיטה ותירס כמה שיותר.

מתכונים ב-10 דקות (09:00 13.12.2015)

היי עטר,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בקמח תפו”א או בקוואקר.
יום מקסים

גלית (16:38 12.12.2015)

הי, הכנתי את הגרסה החלבית, יצא ממש טעים!! תודה.

לא היו לי חלק מהמצרכים,אז החלפתי חבילת פורטובלו בקצת פטריות מיובשות מחוות תקוע, כרישה ב- 2 בצל ירוק ומרק פטריות בקוביה כזו קפואה של תיבול בטעם פטריות.

שאלה: למה מוסיפים מים רותחים ולא מהברז?

מתכונים ב-10 דקות (17:07 12.12.2015)

היי גלית,
שמחה שיצא טעים 🙂
עדיף להוסיף מים רותחים כדי לא להוריד את הטמפרטורה של הירקות שכבר בסיר (במקרה הזה בצל ופטריות) אבל אין בעיה להוסיף גם מים מהברז ולהביא אותם לרתיחה.

קריסטינה (22:57 25.11.2015)

שלום יקירה !
אין לי כאן בחו’ל אבקת מרק פטריות , יש תחליף או לוותר ?

מתכונים ב-10 דקות (23:52 25.11.2015)

היי קריסטינה,
אם את יכולה להשיג פטריות מיובשות, כדאי להוסיף אותן למרק במקום כי הן מוסיפות טעם. אם לא, אפשר להשתמש גם באבקת מרק רגילה.
בהצלחה 😉

נירה (22:26 19.11.2015)

היי

משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

וכמובן תודה רבה . אני נעזרת באתר ונהנת.

נירה

מתכונים ב-10 דקות (22:30 19.11.2015)

היי נירה,
המחברת ריקה לגמרי? אולי את צריכה להעביר דף? כי אחרי 18 או 20 מתכונים זה פותח דף חדש.

נירה (22:25 19.11.2015)

היי

משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

נירה

חניה (11:58 19.11.2015)

לדעתי, כדאי להמנע משימוש באבקות. אפשר להכין מרק מרוכז של שורש פטרוזיליה, סלרי, בצל ועלי כוסברה ופטרוזיליה, לבשל ולצמצם. להקפיא מנות קטנות בשקיות ניילון או במיכלים קטנים, ולהשתמש בכל פעם במקום אבקת מרק.

אורית (15:41 26.11.2015)

רעיון נהדר.
בדיוק רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת המרק.
מאוד משתדלים להמנע משימוש באבקות האלות..

אילנה. (12:53 18.11.2015)

חייב את האבקת מרק פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (13:29 18.11.2015)

היי אילנה,
מומלץ שלא לוותר. זה מאוד מוסיף למרק.

תומר (22:20 17.11.2015)

יצא מצוין! ממש טעים תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (22:47 17.11.2015)

שמחה שאהבת 🙂

דורית (19:57 17.11.2015)

היי אפרת

אם לא משתמשים בכרישה כדאי אולי להשתמש בשני בצלים?
מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (20:28 17.11.2015)

היי דורית,
אפשר. 2 בצלים בינוניים יספיקו.
ערב נעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.