זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 41-46 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)

4 שיני שום קצוצות

7 כוסות מים רותחים

כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)

3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

4-5 גבעולי טימין (לא חובה)




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות). מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

לקבלת מרק פטריות חלבי– ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות וטחנו אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

*מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.

במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג’ מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ’יני וכו’). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר”כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות). אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שעועית צהובהשעועית צהובה
מאפינס שוקולד במילוי קצפת מאפינס שוקולד במילוי קצפת
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ענת ברקוביץ (13:25 11.03.2022)

ניתן להכין את המרק יום לפני ההגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 11.03.2022)

כן, אפשר(:

avatar
הודיה (20:53 28.02.2022)

אין לי פטריות טריות אפשר מישמורים?<ואיך?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:53 28.02.2022)

היי,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

avatar
אסנת (20:12 29.12.2021)

מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 29.12.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון(:

avatar
גל (17:14 23.12.2021)

היי אפרת 🙂
היום הכנתי את המרק הזה בפעם השניה – חבל על הזמן, כמו במסעדה!
בפעם הראשונה הסמכתי עם קורנפלור, בפעם השניה עם קמח. בנוסף הפעם הוספתי פיטריות מיובשות בהמלצך- אחלה רעיון, מוסיף טעם ומרקם מיוחדים.
(ובשתי הפעמים לא הוספתי אבקת מרק)
תודה רבה על מתכונים פשוטים להכנה וטעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 23.12.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🙂

avatar
שלומית (14:40 20.11.2021)

אפשר להכין בלי קורנפלור/ קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 20.11.2021)

היי,
אפשר לוותר עליו. יתכן שהמרקם יהיה קצת פחות סמיך.

avatar
שלומית פרויד (19:13 3.06.2021)

האם ניתן להוסיף יין לבן יבש/חצי יבש לשדרוג הטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 3.06.2021)

אפשר בהחלט, רק חשוב לזכור שלא כולם (בייחוד ילדים) מתחברים לטעם הייחודי הזה.😊

avatar
אסתר (13:12 1.06.2021)

מה הברכה על הלביבות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 1.06.2021)

איזה לביבות?🙂

avatar
אסתר (15:21 1.06.2021)

סליחה בטעות הגבתי פה.

חביתיות קישואים


הלביבות האלו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 1.06.2021)

עניתי לך שם🙂

avatar
מירי (19:16 19.05.2021)

היי אפרת, הכנתי את המרק בסיר פרווה ואני רוצה להוסיף שמנת אבל לא יכולה לבשל אותה עם המרק בסיר… אפשר להוסיף את השמנת למרק הרותח אחרי שמוזגים לקערה או שעדיף לוותר עליה אם זה בלי בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 19.05.2021)

היי מירי,
לדעתי אין בעיה להוסיף את השמנת מיד אחרי שמעבירים את המרק לקערה, אבל אם יש לך אפשרות- עדיף להעביר את המרק לסיר חלבי ולבשל אחרי הוספת השמנת עוד כ-10 דקות.

avatar
מירי (20:01 19.05.2021)

תודה!
אגב, שמתי במרק פטריות מקופסת שימורים במקום פורטובלו ויצא מוצלח מאוד! בטוחה שעם פטריות טריות היה יוצא מוצלח יותר 😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 19.05.2021)

תודה לך על השיתוף יקירה😊

avatar
מוריה (12:49 7.01.2021)

הי אפרת,
במקום שמנת לבישול אפשר לשים רוטב שמנת גבינות של יטבתה (כזה שרק מחממים ושופכים על הפסטה)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:36 7.01.2021)

אפשר 🙂

avatar
בתיה (12:33 27.12.2020)

היי אפרת,אין על המתכונים שלך!!!
אפשר להשתמש עם פטריות משימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 27.12.2020)

היי בתיה,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

avatar
ניקול (12:38 1.06.2020)

אהלן, קודם כל חייבת לציין שטורפת על המתכונים שלך.
שאלה-האם יש אפשרות למרק פטריות חלבי? יש אולי מתכון? (עם שמנת או משהו כזה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 1.06.2020)

היי ניקול 🙂
ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלת את המרק במשך כ-20 דקות וטחנת אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

avatar
מורן (12:33 19.04.2020)

היי ראשית רוצה לשבח אותך על מתכונים ניפלאים.
שאלה – האם אפשר לוותר על הקמח/קורנפלור ?
תודה על תשובתך ויום מקסים ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 19.04.2020)

היי מורן,
אפשר. המרק יהיה פשוט קצת דליל יותר.
שבוע נפלא 🌺

avatar
דן (00:13 19.03.2020)

אני לא חושב שבאתר רציני צריכים להופיע במרכיבים אבקות תעשייתיות, זה לא בריא, וטועמים אותם

avatar
אפרת (16:06 17.02.2020)

זה מתכון מעולה!!! מאוד טעים ופשוט

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 17.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
רבקי (19:44 24.12.2019)

ראיתי שכתבת למשהי שגושי הקמח אמורים לצוף אבל לא כולם צפים, רק הגדולים יותר הקטנים מתערבבים עם הבצל והפטריות
מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 25.12.2019)

סליחה, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסדרת בסוף.
במקרה כזה הייתי מוציאה רק את הגושים הגדולים.

avatar
רבקי (19:21 24.12.2019)

הי, אפרת האתר שלך מדהיםםםםםםםםם
הכנתי את המרק לפי כל ההוראות והקמח נהייה לי גושים בתוך המרק למה זה קרה ומה אני יכולה לעשות?(אני מעדיפה לא לטחון אחר כך)
אשמח אם תעני לי מהר כי אני בדרך לערב לביבות עם המרק…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 24.12.2019)

ערבבת את הקמח עם מים קרים לפני?
אולי אפשר לסנן את המרק, להוציא את גושי הקמח ולהחזיר את היתר.

avatar
כוכבא (01:38 22.12.2019)

בחיים שלי לא הכנתי מרק יותר מוצלח מזה!
אין אין אבל פשוט אין על המתכונים שלך! יואאאו…..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 22.12.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רבה 🌺

avatar
ימית (18:26 14.12.2019)

פשוט ייצא אליפות!!
מרק מהמם…התענגנו בערב שבת…וכוד פרווה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 14.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂

avatar
תמר לבנון (21:30 29.10.2019)

טגנו עם חמאה את הכרשה והוסיפו את הפטריות, מממממש בלי אבקת פטריות!! כי זה רעיל גם אם יכתבו על הקופסא שזה בלי מונוסודיום, אז מוסיפים משהו דומה.
במקום קורנפלור הוסיפוקמח תירס. מדהים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 29.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
עידית (14:43 2.04.2019)

יצא משובח, כמו כל המתכונים שלך. הוספתי חצי כוס עדשים חומות.😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 2.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עידית

avatar
הלן (16:14 31.03.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי אותו בגרסת הפרווה ויצא מצוין. שדרגתי את המנה עם קרוטונים מתובלים שהכנתי מפיתה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 31.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הלן

avatar
שרה (19:08 4.03.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין עכשיו את המתכון אבל יש לי רק סלסלת פטריות שמפיניון אחת כרגע. יש דרך להתאים את המרק לסלסלה אחת?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 4.03.2019)

היי שרה,
כדאי להכין כמויות קטנות יותר:
1 בצל בינוני
סלסלת פטריות שמפיניון
1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
כף וחצי קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כרבע כוס מים קרים)
כחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
2-3 גבעולי טימין (לא חובה)

avatar
שושי (20:12 28.01.2019)

מתכון טעים מאוד, במקום אבקת מרק פטריות מוסיפה אגוז מוסקט טחון טרי. מעשיר את הטעם גם במרק עוף.שווה לנסות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 28.01.2019)

תודה שושי 🙂

avatar
טל (19:10 21.01.2019)

היי יקירה!
זו טל , ידידה של אמרי 😉
מה שלומך?

האם ניתן לעשות את המרק ללא טיגון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 21.01.2019)

היי טל, מה שלומך? 🙂
נראה לי שלא כדאי לוותר על הטיגון שאז כל הטעמים יוצאים. לדעתי בלי טיגון המרק ייצא קצת תפל.

avatar
לימור שרעבי (09:29 18.01.2019)

אצלי בחורף מאוד אוהבים מרקים. המתכון שלך מככב אצלי במטבח כמעט כל שבוע בחורף והוא הכי טעים שאכלתי.
יופי של אתר. יישר כח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 18.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה לימור 🌷

avatar
יערה (08:24 1.01.2019)

היי,
מצאתי בסופר רק פטריות שמפניון.
אפשרי להכין עם שתי סלסילות של שמפיניון ןללא הפורטבלו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.01.2019)

כן.

avatar
יעל (18:27 25.12.2018)

היי אפרת. שאלה לגבי אבקת מרק .אני מעדיפה בלי. אך אין לי את הפטריות המיבשות יש לך עטד רעיון לתחליףאבקת מרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 25.12.2018)

סורי, אין לי רעיון אחר.

avatar
חוה מזרחי (12:58 1.11.2018)

יצא מעולה +

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 1.11.2018)

תודה חוה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
גילה (20:15 30.08.2018)

היי אפרת
אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 30.08.2018)

כן אפשר.

avatar
תהילה וישנגרד (21:46 27.08.2018)

הכנתי את המרק. יצא מעולה
ממליצה בחום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 27.08.2018)

תודה תהילה 🙂

avatar
מירי מ (11:38 20.08.2018)

שלום אפרת.
אני מאוד אוהבת את האתר שלך.
האם אפשר לוותר על הקמח?
האם אפשר במקום הכרישה לשים תפוח אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 20.08.2018)

כן לשתי השאלות 🙂

avatar
נועל'ה (20:43 30.05.2018)

הכנתי את המתכון היה מעלף!!!הפעם הכנתי עם שמנת.
בפעם הבאה אני אכין פרווה.
🙂 תודה על רעיונות נפלאים ומתכונים טעימים.
אשמח למתכון לרולדת/ חלת/ עוגת שמרים פרג נפלאה

avatar
נועלה (17:30 30.05.2018)

אפרתוש מהמם!!! אני אכין עכשיו קניתי את כל המצרכים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 30.05.2018)

מעולה, בהצלחה 🙂

avatar
Shir.C (01:35 16.05.2018)

הי.
קודם כל תודה רבה על המתכון המטורף הזה שעושה לי ממש חשק להכין אותו!
ולשאלתי..אני לא משתמשת בא.מרק פיטריות ורשמת שניתן להשתמש בפטריות מיובשות אבל גם בזה אני לא משתמשת 😉 יש תחליף נוסף?
תודה רבה!!

avatar
Shir.C (01:37 16.05.2018)

אה ולגבי ההסמכה באמצעות שיבולת שועל..פשוט להשים אותה איך שהיא?כמה?
ואגב, מה זה כרישה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 16.05.2018)

אם יש לך איך לטחון את שיבולת השועל אז עדיף. אם לא, אז תשתמשי בשיבולת שועל דקה/קוואקר.
כרישה זה כמו בצל ירוק עבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 16.05.2018)

היי שיר,
לא מכירה תחליף אחר. בגדול אפשר להכין גם בלי אבל אין ספק שהם משפרים את הטעם.

avatar
סיון (23:06 5.05.2018)

אם אין לי אב’ מרק פיטריות,אפשר לשים רגילה.?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 6.05.2018)

כן אפשר.

avatar
קרן (21:58 20.01.2018)

הכנתי את הגירסה החלבית. יצא מושלם!!♠♥

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה קרן.

avatar
אלה (17:11 9.01.2018)

הכנתי היום ויצא מושלם, טעים מאד מאד לכל המשפחה, תודה על מתכון מנצח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 9.01.2018)

תודה אלה, שמחה שנהניתם 🙂

avatar
אהובה (20:24 24.12.2017)

הבן הבררן שלי הפתיע ואמר שבא לו לטעום מרק פטריות. אף פעם לא יצא לי להכין אז הלכתי על המתכון שלך ויצא פשוט פצצה! הכי חשוב, הילד ממש אהב וגם בן זוגי שעד היום חשב שהוא לא אוהב מרק פטריות. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 24.12.2017)

איזה כיף לשמוע, שמחה שהם אהבו 🙂
תודה אהובה.

avatar
רוחמה (20:04 24.12.2017)

הכנתי עכשיו לכבוד היום הולדת של בעלי ויצא פשט מטריף! טעם גן עדן.
תודה על האתר המושלם!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 24.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
בתיה (13:27 8.12.2017)

במקום קורנפלור אפשר להחליף עם שיבולת שועל. מסמיך את המרק, גם טעים וגם בריא.ב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 8.12.2017)

תודה בתיה 🙂

avatar
לאה (22:53 2.12.2017)

שלום אפרת!
הכנתי את המרק באופציה החלבית למפגש משפחתי, כולם חיסלו את הצלחות ורבו על מה שנשאר בסיר, הם אמרו שכזה מרק הם עוד לא אכלו, היה תענוג…
תודה על מתכונים שהם כרגיל אף פעם לא מאכזבים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 3.12.2017)

תודה לאה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא 🌺

avatar
איילה (10:55 28.11.2017)

יצא מעולללללה. בדיוק כעת אסור לי מוצרי חלב,אז המרק מעולה עבורי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 28.11.2017)

תודה איילה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לאה (16:59 22.11.2017)

עם איזה תוספת מומלץ לאכול את המרק עם קרוטונים או משהו אחר מה את ממליצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 22.11.2017)

קרוטונים נשמע מצוין.

avatar
אפרת יהושע (16:27 1.11.2017)

שלום אפרת
בדיוק אני מכינה את המרק פיטריות .
רשמת שצריך להשים קונפלור או קמר עם מיים שלא יהיה גושים ואז לשפוך את זה לסיר עם המרק.
עשיתי את זה ויצא לי בתוך המרק גושי בצק קטנים .
מה עלי לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 1.11.2017)

היי אפרת,
אפילו שערבבת היטב את הקורנפלור עם המים לפני?
אני מניחה שזה יעלם בשלב מסוים של הבישול ואם במקרה לא אז אפשר להוציא את הגושים בעזרת כף גדולה. הם בטח צפים במרק.

avatar
ליאת (10:27 29.09.2017)

היי!כמה זה נורא אם אני לא אעשה עם בלנדר? (אין לי כרגע)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 29.09.2017)

היי ליאת,
טחינת המרק בעצם מחזקת את הטעם של המרק אבל אם אין לך אפשרות לטחון אז יכול להיות שתצטרכי להסמיך את המרק עם יותר קורנפלור.

avatar
דבורה (15:00 16.08.2017)

היי, תודה על המתכון!
חיפשתי מרק מעניין ושווה לארוחה בשרית, ממש באלי על פטריות אבל לא חלמתי שאפשר להכין מרק פטריות פרווה..
החלטתי לנסות בכל זאת, חיפשתי בגוגל ומצאתי אותך:)
עכשיו רק שאלה קטנה, יש טעם להוסיף ריצ’ פרווה למרק במקום שמנת מתוקה? זה יוסיף משהו למרקם שיהיה עם אפקט קטיפתי יותר או לוותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 16.08.2017)

היי דבורה,
ממליצה לטעום את המרק בסוף הבישול ולהחליט לפי הטעם.

avatar
ענת (17:57 4.03.2017)

הי אפרת. המון המון תודה על האתר הנפלא.הוא התנ”ך שלי. שאלה של הדיוטות כמוני: כשמאדים בצל להזהבה האם לשים מכסה או לא?.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 4.03.2017)

היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אידוי בצל נעשה ללא מכסה.
שבוע טוב

avatar
נעמי (17:20 12.01.2017)

היי
תודה על המתכונים. מה שעשיתי היה מאד מוצלח. קראתי את מתכון מרק הפטריות ואני תוהה למה את כותבת לערבב אבקת מרק הפטריות במים קרים? זה הרי נמס יוצר טוב בימים. ..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 12.01.2017)

היי נעמי,
לפעמים כמוסיפים אבקת פטריות למים רותחים יכולים להיווצר גושים. לא תמיד זה קורה אבל זה יכול לקרות 🙂

avatar
מיכל אדרי (19:04 8.01.2017)

היי מה אפשר לשים במקום כרישה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 8.01.2017)

אפשר פשוט לוותר על הכרישה.

avatar
רעות (14:19 5.01.2017)

הכנתי את המרק והוא יצא לי מלוח מאוד. טעות שלי. איך את ממליצה לי לשפר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 5.01.2017)

היי רעות,
נסי לשים בתוך המרק תפו”א בינוני-גדול קלוף חצוי לשנים ופשוט תמשיכי לבשל את המרק. התפו”א אמור לספוג חלק מהמליחות. ככל שתבשלי אותו יותר זמן הוא יספח יותר מליחות. לאחר מכן אפשר להוציא אותו מהמרק. אם לאחר מכן המרק עדיין מלוח, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
בהצלחה 🙂

avatar
יעל (19:21 20.12.2016)

האם צריך לערבב את שיבולת השועל שאפשר להחליף בה את הקמח במים לפני הוספתה למרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 20.12.2016)

היי יעל,
אין צורך. אפשר להוסיף שיבולת שועל דקה (קוואקר או אינסטנט) ישירות למרק.

avatar
נועם (18:22 12.12.2016)

היי אפרת
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים במקום פטריות טריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 12.12.2016)

היי נועם,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

avatar
נוי (18:20 6.12.2016)

המרק יצא מושלם! עשיתי עם הפטריות היבשות (בסופרים לא מצאתי, יש בחנויות תבלינים) כי אני לא מכניסה אבקת מרק למטבח שלי וכולם התלהבו.

התחתנתי לפני 3 חודשים ומאז נכנסתי למטבח , לוקחת את כל המתכונים מכאן ולא מפסיקה לקבל מחמאות, איזה כייף:) תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 6.12.2016)

היי נוי,
שמחה שהמרק יצא טעים ואת נהנית מהאתר 🙂
ערב נעים

avatar
דבי (16:04 5.12.2016)

הי אפרת יקרה!

עשיתי את המרק. נראה לי טוב.

עשיתי ללא רוטב פטריות. הייתי אמורה להוסיף בדבר מה?

(גם לא כרישה, היו לי רק פטריות שמפניון אז לקחתי 2 סלסלאות כאלו והשתמשתי בחצי כפית טימין מיובש)

מת’אומרת?

אלפי תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 5.12.2016)

היי דבי,
איך המרק יצא? את מרגישה שחסר לו טעם או שהוא בסדר?

avatar
דבי (16:45 5.12.2016)

כלתי החדשה אומרת שיצא ממש טוב.

גם לדעתי אבל מה בנוגע לקורנפלור אם רוצים מרק דיאטתי?
תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 5.12.2016)

אז מעולה 🙂
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך קצת את המרק. אפשר לוותר עליו או לשים במקום שיבולת שועל דקה (קוואקר).

avatar
דינה (17:01 29.11.2016)

היי,

במתכון רשום סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה הקטנה שמוכרים בסופר? או לסט של 2 סלסלות?
זה נשמע מעט סלסלה קטנה של שמפניון וסלסלה קטנה של פורטבלו.

תודה,
דינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 29.11.2016)

היי דינה,
הכוונה לסלסלה אחת שמוכנים בסופר. יש גם את הסט של שתי הסלסלות המחוברות וזה נחשב 2 סלסלות (יש כזה משולב פטריות שמפניון עם פורטבלו). סט כזה אמור להספיק.

avatar
דינה (10:41 30.11.2016)

תודה על התשובה המהירה!
אפשר לשים חלב במקום שמנת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 30.11.2016)

היי דינה,
השמנת מסמיכה יותר את המרק בגלל המרקם שלה אבל אפשר לשים גם חלב.
יום מקסים 🙂

avatar
יעל (00:35 29.11.2016)

הכנתי את מרק הפטריות והוא יצא מצויין!!! תודה רבה מתכון מושלם! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 29.11.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דנה (09:42 3.11.2016)

היי
זו דנה, ממרק הקישואים בתחילת השבוע 🙂
טוב אז כמו מרק הקישואים גם מרק הפטריות טעים מאוד מאוד .
מתכון שווה במיוחד.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:48 3.11.2016)

תודה יקירה, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

avatar
נסטי (21:49 29.09.2016)

הייי,
סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה שבה הפטריות נמכרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 29.09.2016)

נכון 🙂

avatar
ורד (14:25 13.05.2016)

המתכון לא קשה והמרק יצא מדהים..
האמת הוספתי גם תפוחי אדמה ויצא טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 13.05.2016)

תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

avatar
אביבית (22:13 13.04.2016)

האם אפשר להחליף את האבקת מרק פטריות ברוטב פטריות משקית של אוסם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:21 13.04.2016)

היי אביבית,
נראה לי שכן.

avatar
עדי (11:25 20.03.2016)

הי, האם אפשרי לא לטחון את המרק? יש אפשרות להשתמש באבקת מרק עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 20.03.2016)

היי עדי,
אפשר לשים אבקת מרק עוף במקום.
טחינת המרק בעצם “מפזרת” את הטעם של הפטריות במרק ובכך הטעם מתחזק. בכל אופן, אם אין לך אפשרות לטחון את המרק לדעתי תצטרכי להסמיך אותו עם יותר קורנפלור כדי שלא ייצא דליל ומימי מידי אבל את זה את יכולה לעשות גם בסוף הבישול (פשוט לערבב 1-2 כפות גדושות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך.
בהצלחה ושבוע מקסים 🙂

avatar
הדס (18:11 20.02.2016)

האם אפשר. להשים פטריות מהקופסה במקום פורטבלו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:56 20.02.2016)

היי הדס,
אם אלה פטריות טריות ולא מקופסת שימורים אז אפשר.
שבוע טוב 🙂

avatar
דבי (12:58 9.02.2016)

היי!

אם לא אשים א. מרק וגם לא קמח/קורנפלור וגם לא כרישה. יצא מרק?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 9.02.2016)

היי דבי,
ייצא מרק אבל הוא יהיה מעט דליל 🙂
על כרישה אפשר לוותר.

avatar
תושתוש (02:18 21.01.2016)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:38 21.01.2016)

היי,
אפשר לנסות 🙂

avatar
דני (20:36 20.01.2016)

היי
אפשר להשתמש בפטריות בשימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 20.01.2016)

היי דני,
במקרה הזה לא מומלץ מאחר וכל הטעם של המרק הוא מהפטריות וחשוב שהן יהיו טריות.

avatar
טוהר (17:13 12.01.2016)

פעם הראשונה שהכנתי בבית, היתי אוכלת רק בחוץ והבנתי כמה זה פשוט ועוד יותר טעייים
תודה רבה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 12.01.2016)

מעולה! שמחה לשמוע טוהר 🙂

avatar
קריסטינה (21:15 2.01.2016)

יקירתי!!! יצא סופר טעים!!!
הכנתי עם פטריות מיובשות ועם שמנת מתוקה וחצי שמנת לבישול…אין דברים כאלה!!!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 3.01.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירתי שחזרת לעדכן (כמו תמיד 🙂 )
שבוע מעולה!

avatar
שמרית (10:57 1.01.2016)

תודה רבה, מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 1.01.2016)

תודה שמרית, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

avatar
קריסטינה (16:52 30.12.2015)

שלום יקירה ! המרק מתבשל למחר… מפגש משפחתי.
שתי שאלות:
הוספתי 7 כוסות מים במקום 6, כיוון שאני משתמשת בשמנת מתוקה. מה לעשות? להוסיף תיבול?
לגבי הטימין, להוסיף אותו ממש בסוף, כן? אחרי השמנת?
ועוד שאלה…במידה ואני רוצה להוסיף את הקורנפלור, מתי להוסיפו?
המרק כרגע מתבשל, אחרי שהפטריות טוגנו, נוספו המים והקורנפלור.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 30.12.2015)

היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו..
אם הוספת יותר מים ממה שצריך אז תוסיפי יותר תיבול אבל זה את יכולה להוסיף בסוף אחרי שתטעמי (אם את מרגישה שחסר טעם את יכולה להוסיף קצת אבקת מרק, כזאת שאת רגילה להשתמש בה).
את הטימין תוסיפי בסוף, אחרי שטחנת מעט את המרק (אם את מתכוונת לטחון) ואחרי שהוספת את השמנת.
את הקורנפלור מערבבים עם מים קרים ומוסיפים בהתחלה אחרי שמוסיפים את המים הרותחים.
בהצלחה 😉

avatar
דבורה (17:00 23.12.2015)

אם משתמשים בטימין מיובש במקום גבעולים בכמה כדאי להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 23.12.2015)

היי דבורה,
שימי חצי כפית טימין מיובש.
ערב נעים 🙂

avatar
חגי (01:05 15.12.2015)

שלום,
האם ניתן להחליף במקום סלסלת פטריות, לקופסאות שימורים של פטריות. ואם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:04 15.12.2015)

היי חגי,
במקרה הזה ממש לא מומלץ כי כל הטעם נמצא בפטריות הטריות.
יום נפלא 🙂

avatar
דודי (16:36 13.12.2015)

הי אפרת,
אחלה מתכון. אני משתמש במתכונים דומים ונהנה. לא ברור לי מדוע את טורחת להשרות את הפטריות המיובשות, לסנן אותן ואז להוסיף את מי ההשריה מאוחר יותר. זה נכון וסביר במתכוני פטריות רבים אך לא במרק. להזכירך, המרק מכיל המון מים היכולים לשמש כ”מי השריה”. פשוט מרסקים עם סכין את פטריות הפורציני היבשות לגודל המבוקש ומוסיפים את שבבי הפטריות המרוסקות יחד עם שאר הפטריות הטריות ובא לציון גואל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 13.12.2015)

היי דודי,
קודם כל תודה על השיתוף 🙂
הסיבה שאני משרה את הפטריות המיובשות היא שיהיה קל לקצוץ אותן אחרי שהן מתרככות.
שבוע מצוין!

avatar
עטר (05:18 13.12.2015)

אפשר להשתמש בקמח אחר? אני משתדלת להימנע מקמח חיטה ותירס כמה שיותר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 13.12.2015)

היי עטר,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בקמח תפו”א או בקוואקר.
יום מקסים

avatar
גלית (16:38 12.12.2015)

הי, הכנתי את הגרסה החלבית, יצא ממש טעים!! תודה.

לא היו לי חלק מהמצרכים,אז החלפתי חבילת פורטובלו בקצת פטריות מיובשות מחוות תקוע, כרישה ב- 2 בצל ירוק ומרק פטריות בקוביה כזו קפואה של תיבול בטעם פטריות.

שאלה: למה מוסיפים מים רותחים ולא מהברז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 12.12.2015)

היי גלית,
שמחה שיצא טעים 🙂
עדיף להוסיף מים רותחים כדי לא להוריד את הטמפרטורה של הירקות שכבר בסיר (במקרה הזה בצל ופטריות) אבל אין בעיה להוסיף גם מים מהברז ולהביא אותם לרתיחה.

avatar
קריסטינה (22:57 25.11.2015)

שלום יקירה !
אין לי כאן בחו’ל אבקת מרק פטריות , יש תחליף או לוותר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:52 25.11.2015)

היי קריסטינה,
אם את יכולה להשיג פטריות מיובשות, כדאי להוסיף אותן למרק במקום כי הן מוסיפות טעם. אם לא, אפשר להשתמש גם באבקת מרק רגילה.
בהצלחה 😉

avatar
נירה (22:26 19.11.2015)

היי

משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

וכמובן תודה רבה . אני נעזרת באתר ונהנת.

נירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 19.11.2015)

היי נירה,
המחברת ריקה לגמרי? אולי את צריכה להעביר דף? כי אחרי 18 או 20 מתכונים זה פותח דף חדש.

avatar
נירה (22:25 19.11.2015)

היי

משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

נירה

avatar
חניה (11:58 19.11.2015)

לדעתי, כדאי להמנע משימוש באבקות. אפשר להכין מרק מרוכז של שורש פטרוזיליה, סלרי, בצל ועלי כוסברה ופטרוזיליה, לבשל ולצמצם. להקפיא מנות קטנות בשקיות ניילון או במיכלים קטנים, ולהשתמש בכל פעם במקום אבקת מרק.

avatar
אורית (15:41 26.11.2015)

רעיון נהדר.
בדיוק רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת המרק.
מאוד משתדלים להמנע משימוש באבקות האלות..

avatar
אילנה. (12:53 18.11.2015)

חייב את האבקת מרק פטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 18.11.2015)

היי אילנה,
מומלץ שלא לוותר. זה מאוד מוסיף למרק.

avatar
תומר (22:20 17.11.2015)

יצא מצוין! ממש טעים תודה על המתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 17.11.2015)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
דורית (19:57 17.11.2015)

היי אפרת

אם לא משתמשים בכרישה כדאי אולי להשתמש בשני בצלים?
מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 17.11.2015)

היי דורית,
אפשר. 2 בצלים בינוניים יספיקו.
ערב נעים 🙂

לקריאת כל התגובות