זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 41-46 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס
סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס
1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)
4 שיני שום קצוצות
7 כוסות מים רותחים
כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
4-5 גבעולי טימין (לא חובה)
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.
-לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות). מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.
לקבלת מרק פטריות חלבי– ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות וטחנו אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.
*מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.
במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג’ מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ’יני וכו’). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר”כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות). אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.
יצא מאד טעים וכבר פעם שנייה שמכינות 🙂
שמחה לשמוע❤️
תודה ענת
שלום אפרת
עשיתי כמה פעמיים מרק פטריות
ויצא ממש טעים .
אני רוצה מרק פטריות סמיך
האם להוסיף קמח אחרי טחינה מרק פטריות?תודה
כן. יש לערבב את הקמח עם רבע כוס מים קרים ורק אז להוסיף למרק
היי
אפשר עם פטריות משימורים?כמה?
במרקים כדאי להשתמש בפטריות טריות ולא בשימורים.
הי
אין לי פטריות מיובשות או אבקצ מרק.. אפשר לוותר על שניהם?
אפשר או כדאי להוסיף קרם קוקוס או קרם בישול על בסיס אורז וכמה?
היי
ניתן לוותר על אבקת מרק.
אפשר בהחלט להוסיף חצי קופסה עד קופסה של קרם קוקוס- לפי הטעם.
פעם ראשונה שאני מכינה מרק פטריות ויצא מ-ו-ש-ל-ם-!-!-!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק- אבל לא יכולה להשתמש בבצל באו בכרישה (אלרגיה).
אפשרי לוותר עליהם?
כדאי להוסיף קוביות תפא”ד קטנות?
היי,
אפשר לוותר על הבצל. תפו”א גם יוסיף.
תודה.
אפשר לוותר גם על הכרישה או שהיא קריטית מדי לטעם?
כרישה מאד מוסיפה לטעם, אבל אם אין אפשרות ניתן לוותר עליה.
הי אני צריכה לעשות את המרק ל-9 אנשים. מה להוסיף
היי,
תכיני כמות כפולה פי 2(:
ניתן להכין את המרק יום לפני ההגשה?
כן, אפשר(:
ניתן הקפיא?
כן(:
אין לי פטריות טריות אפשר מישמורים?<ואיך?
תודה
היי,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).
מדהים
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
היי אפרת 🙂
היום הכנתי את המרק הזה בפעם השניה – חבל על הזמן, כמו במסעדה!
בפעם הראשונה הסמכתי עם קורנפלור, בפעם השניה עם קמח. בנוסף הפעם הוספתי פיטריות מיובשות בהמלצך- אחלה רעיון, מוסיף טעם ומרקם מיוחדים.
(ובשתי הפעמים לא הוספתי אבקת מרק)
תודה רבה על מתכונים פשוטים להכנה וטעימים
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🙂
אפשר להכין בלי קורנפלור/ קמח?
היי,
אפשר לוותר עליו. יתכן שהמרקם יהיה קצת פחות סמיך.
האם ניתן להוסיף יין לבן יבש/חצי יבש לשדרוג הטעם?
אפשר בהחלט, רק חשוב לזכור שלא כולם (בייחוד ילדים) מתחברים לטעם הייחודי הזה.😊
מה הברכה על הלביבות?
איזה לביבות?🙂
סליחה בטעות הגבתי פה.
הלביבות האלו.
עניתי לך שם🙂
היי אפרת, הכנתי את המרק בסיר פרווה ואני רוצה להוסיף שמנת אבל לא יכולה לבשל אותה עם המרק בסיר… אפשר להוסיף את השמנת למרק הרותח אחרי שמוזגים לקערה או שעדיף לוותר עליה אם זה בלי בישול?
היי מירי,
לדעתי אין בעיה להוסיף את השמנת מיד אחרי שמעבירים את המרק לקערה, אבל אם יש לך אפשרות- עדיף להעביר את המרק לסיר חלבי ולבשל אחרי הוספת השמנת עוד כ-10 דקות.
תודה!
אגב, שמתי במרק פטריות מקופסת שימורים במקום פורטובלו ויצא מוצלח מאוד! בטוחה שעם פטריות טריות היה יוצא מוצלח יותר 😀
תודה לך על השיתוף יקירה😊
הי אפרת,
במקום שמנת לבישול אפשר לשים רוטב שמנת גבינות של יטבתה (כזה שרק מחממים ושופכים על הפסטה)?
אפשר 🙂
היי אפרת,אין על המתכונים שלך!!!
אפשר להשתמש עם פטריות משימורים?
היי בתיה,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).
אהלן, קודם כל חייבת לציין שטורפת על המתכונים שלך.
שאלה-האם יש אפשרות למרק פטריות חלבי? יש אולי מתכון? (עם שמנת או משהו כזה)
היי ניקול 🙂
ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלת את המרק במשך כ-20 דקות וטחנת אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.
היי ראשית רוצה לשבח אותך על מתכונים ניפלאים.
שאלה – האם אפשר לוותר על הקמח/קורנפלור ?
תודה על תשובתך ויום מקסים ❤️
היי מורן,
אפשר. המרק יהיה פשוט קצת דליל יותר.
שבוע נפלא 🌺
אני לא חושב שבאתר רציני צריכים להופיע במרכיבים אבקות תעשייתיות, זה לא בריא, וטועמים אותם
זה מתכון מעולה!!! מאוד טעים ופשוט
שמחה שאהבת 🙂
ראיתי שכתבת למשהי שגושי הקמח אמורים לצוף אבל לא כולם צפים, רק הגדולים יותר הקטנים מתערבבים עם הבצל והפטריות
מה לעשות?
סליחה, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסדרת בסוף.
במקרה כזה הייתי מוציאה רק את הגושים הגדולים.
הי, אפרת האתר שלך מדהיםםםםםםםםם
הכנתי את המרק לפי כל ההוראות והקמח נהייה לי גושים בתוך המרק למה זה קרה ומה אני יכולה לעשות?(אני מעדיפה לא לטחון אחר כך)
אשמח אם תעני לי מהר כי אני בדרך לערב לביבות עם המרק…
ערבבת את הקמח עם מים קרים לפני?
אולי אפשר לסנן את המרק, להוציא את גושי הקמח ולהחזיר את היתר.
בחיים שלי לא הכנתי מרק יותר מוצלח מזה!
אין אין אבל פשוט אין על המתכונים שלך! יואאאו…..
שמחה לשמוע!
תודה רבה 🌺
פשוט ייצא אליפות!!
מרק מהמם…התענגנו בערב שבת…וכוד פרווה!
שמחה שנהניתם 🙂
טגנו עם חמאה את הכרשה והוסיפו את הפטריות, מממממש בלי אבקת פטריות!! כי זה רעיל גם אם יכתבו על הקופסא שזה בלי מונוסודיום, אז מוסיפים משהו דומה.
במקום קורנפלור הוסיפוקמח תירס. מדהים!
שמחה שיצא טעים 🙂
יצא משובח, כמו כל המתכונים שלך. הוספתי חצי כוס עדשים חומות.😍
שמחה לשמוע 🙂
תודה עידית
היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי אותו בגרסת הפרווה ויצא מצוין. שדרגתי את המנה עם קרוטונים מתובלים שהכנתי מפיתה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה הלן
היי אפרת,
רוצה להכין עכשיו את המתכון אבל יש לי רק סלסלת פטריות שמפיניון אחת כרגע. יש דרך להתאים את המרק לסלסלה אחת?
תודה!
היי שרה,
כדאי להכין כמויות קטנות יותר:
1 בצל בינוני
סלסלת פטריות שמפיניון
1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
כף וחצי קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כרבע כוס מים קרים)
כחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
2-3 גבעולי טימין (לא חובה)
מתכון טעים מאוד, במקום אבקת מרק פטריות מוסיפה אגוז מוסקט טחון טרי. מעשיר את הטעם גם במרק עוף.שווה לנסות
תודה שושי 🙂
היי יקירה!
זו טל , ידידה של אמרי 😉
מה שלומך?
האם ניתן לעשות את המרק ללא טיגון?
היי טל, מה שלומך? 🙂
נראה לי שלא כדאי לוותר על הטיגון שאז כל הטעמים יוצאים. לדעתי בלי טיגון המרק ייצא קצת תפל.
אצלי בחורף מאוד אוהבים מרקים. המתכון שלך מככב אצלי במטבח כמעט כל שבוע בחורף והוא הכי טעים שאכלתי.
יופי של אתר. יישר כח.
שמחה לשמוע!
תודה לימור 🌷
היי,
מצאתי בסופר רק פטריות שמפניון.
אפשרי להכין עם שתי סלסילות של שמפיניון ןללא הפורטבלו
כן.
היי אפרת. שאלה לגבי אבקת מרק .אני מעדיפה בלי. אך אין לי את הפטריות המיבשות יש לך עטד רעיון לתחליףאבקת מרק?
סורי, אין לי רעיון אחר.
יצא מעולה +
תודה חוה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
הכנתי את המרק. יצא מעולה
ממליצה בחום
תודה תהילה 🙂
שלום אפרת.
אני מאוד אוהבת את האתר שלך.
האם אפשר לוותר על הקמח?
האם אפשר במקום הכרישה לשים תפוח אדמה?
כן לשתי השאלות 🙂
הכנתי את המתכון היה מעלף!!!הפעם הכנתי עם שמנת.
בפעם הבאה אני אכין פרווה.
🙂 תודה על רעיונות נפלאים ומתכונים טעימים.
אשמח למתכון לרולדת/ חלת/ עוגת שמרים פרג נפלאה
אפרתוש מהמם!!! אני אכין עכשיו קניתי את כל המצרכים
מעולה, בהצלחה 🙂
הי.
קודם כל תודה רבה על המתכון המטורף הזה שעושה לי ממש חשק להכין אותו!
ולשאלתי..אני לא משתמשת בא.מרק פיטריות ורשמת שניתן להשתמש בפטריות מיובשות אבל גם בזה אני לא משתמשת 😉 יש תחליף נוסף?
תודה רבה!!
אה ולגבי ההסמכה באמצעות שיבולת שועל..פשוט להשים אותה איך שהיא?כמה?
ואגב, מה זה כרישה ?
אם יש לך איך לטחון את שיבולת השועל אז עדיף. אם לא, אז תשתמשי בשיבולת שועל דקה/קוואקר.
כרישה זה כמו בצל ירוק עבה.
היי שיר,
לא מכירה תחליף אחר. בגדול אפשר להכין גם בלי אבל אין ספק שהם משפרים את הטעם.
אם אין לי אב’ מרק פיטריות,אפשר לשים רגילה.?
כן אפשר.
הכנתי את הגירסה החלבית. יצא מושלם!!♠♥
שמחה לשמוע 🙂
תודה קרן.
הכנתי היום ויצא מושלם, טעים מאד מאד לכל המשפחה, תודה על מתכון מנצח
תודה אלה, שמחה שנהניתם 🙂
הבן הבררן שלי הפתיע ואמר שבא לו לטעום מרק פטריות. אף פעם לא יצא לי להכין אז הלכתי על המתכון שלך ויצא פשוט פצצה! הכי חשוב, הילד ממש אהב וגם בן זוגי שעד היום חשב שהוא לא אוהב מרק פטריות. תודה!
איזה כיף לשמוע, שמחה שהם אהבו 🙂
תודה אהובה.
הכנתי עכשיו לכבוד היום הולדת של בעלי ויצא פשט מטריף! טעם גן עדן.
תודה על האתר המושלם!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
במקום קורנפלור אפשר להחליף עם שיבולת שועל. מסמיך את המרק, גם טעים וגם בריא.ב
תודה בתיה 🙂
שלום אפרת!
הכנתי את המרק באופציה החלבית למפגש משפחתי, כולם חיסלו את הצלחות ורבו על מה שנשאר בסיר, הם אמרו שכזה מרק הם עוד לא אכלו, היה תענוג…
תודה על מתכונים שהם כרגיל אף פעם לא מאכזבים.
תודה לאה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא 🌺
יצא מעולללללה. בדיוק כעת אסור לי מוצרי חלב,אז המרק מעולה עבורי
תודה איילה, שמחה שאהבת 🙂
עם איזה תוספת מומלץ לאכול את המרק עם קרוטונים או משהו אחר מה את ממליצה?
קרוטונים נשמע מצוין.
שלום אפרת
בדיוק אני מכינה את המרק פיטריות .
רשמת שצריך להשים קונפלור או קמר עם מיים שלא יהיה גושים ואז לשפוך את זה לסיר עם המרק.
עשיתי את זה ויצא לי בתוך המרק גושי בצק קטנים .
מה עלי לעשות?
היי אפרת,
אפילו שערבבת היטב את הקורנפלור עם המים לפני?
אני מניחה שזה יעלם בשלב מסוים של הבישול ואם במקרה לא אז אפשר להוציא את הגושים בעזרת כף גדולה. הם בטח צפים במרק.
היי!כמה זה נורא אם אני לא אעשה עם בלנדר? (אין לי כרגע)
היי ליאת,
טחינת המרק בעצם מחזקת את הטעם של המרק אבל אם אין לך אפשרות לטחון אז יכול להיות שתצטרכי להסמיך את המרק עם יותר קורנפלור.
היי, תודה על המתכון!
חיפשתי מרק מעניין ושווה לארוחה בשרית, ממש באלי על פטריות אבל לא חלמתי שאפשר להכין מרק פטריות פרווה..
החלטתי לנסות בכל זאת, חיפשתי בגוגל ומצאתי אותך:)
עכשיו רק שאלה קטנה, יש טעם להוסיף ריצ’ פרווה למרק במקום שמנת מתוקה? זה יוסיף משהו למרקם שיהיה עם אפקט קטיפתי יותר או לוותר?
היי דבורה,
ממליצה לטעום את המרק בסוף הבישול ולהחליט לפי הטעם.
הי אפרת. המון המון תודה על האתר הנפלא.הוא התנ”ך שלי. שאלה של הדיוטות כמוני: כשמאדים בצל להזהבה האם לשים מכסה או לא?.
היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אידוי בצל נעשה ללא מכסה.
שבוע טוב
היי
תודה על המתכונים. מה שעשיתי היה מאד מוצלח. קראתי את מתכון מרק הפטריות ואני תוהה למה את כותבת לערבב אבקת מרק הפטריות במים קרים? זה הרי נמס יוצר טוב בימים. ..
היי נעמי,
לפעמים כמוסיפים אבקת פטריות למים רותחים יכולים להיווצר גושים. לא תמיד זה קורה אבל זה יכול לקרות 🙂
היי מה אפשר לשים במקום כרישה?
אפשר פשוט לוותר על הכרישה.
הכנתי את המרק והוא יצא לי מלוח מאוד. טעות שלי. איך את ממליצה לי לשפר?
היי רעות,
נסי לשים בתוך המרק תפו”א בינוני-גדול קלוף חצוי לשנים ופשוט תמשיכי לבשל את המרק. התפו”א אמור לספוג חלק מהמליחות. ככל שתבשלי אותו יותר זמן הוא יספח יותר מליחות. לאחר מכן אפשר להוציא אותו מהמרק. אם לאחר מכן המרק עדיין מלוח, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
בהצלחה 🙂
האם צריך לערבב את שיבולת השועל שאפשר להחליף בה את הקמח במים לפני הוספתה למרק?
היי יעל,
אין צורך. אפשר להוסיף שיבולת שועל דקה (קוואקר או אינסטנט) ישירות למרק.
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים במקום פטריות טריות?
היי נועם,
במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).
המרק יצא מושלם! עשיתי עם הפטריות היבשות (בסופרים לא מצאתי, יש בחנויות תבלינים) כי אני לא מכניסה אבקת מרק למטבח שלי וכולם התלהבו.
התחתנתי לפני 3 חודשים ומאז נכנסתי למטבח , לוקחת את כל המתכונים מכאן ולא מפסיקה לקבל מחמאות, איזה כייף:) תודה!
היי נוי,
שמחה שהמרק יצא טעים ואת נהנית מהאתר 🙂
ערב נעים
הי אפרת יקרה!
עשיתי את המרק. נראה לי טוב.
עשיתי ללא רוטב פטריות. הייתי אמורה להוסיף בדבר מה?
(גם לא כרישה, היו לי רק פטריות שמפניון אז לקחתי 2 סלסלאות כאלו והשתמשתי בחצי כפית טימין מיובש)
מת’אומרת?
אלפי תודות!
היי דבי,
איך המרק יצא? את מרגישה שחסר לו טעם או שהוא בסדר?
כלתי החדשה אומרת שיצא ממש טוב.
גם לדעתי אבל מה בנוגע לקורנפלור אם רוצים מרק דיאטתי?
תודה לך!
אז מעולה 🙂
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך קצת את המרק. אפשר לוותר עליו או לשים במקום שיבולת שועל דקה (קוואקר).
היי,
במתכון רשום סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה הקטנה שמוכרים בסופר? או לסט של 2 סלסלות?
זה נשמע מעט סלסלה קטנה של שמפניון וסלסלה קטנה של פורטבלו.
תודה,
דינה
היי דינה,
הכוונה לסלסלה אחת שמוכנים בסופר. יש גם את הסט של שתי הסלסלות המחוברות וזה נחשב 2 סלסלות (יש כזה משולב פטריות שמפניון עם פורטבלו). סט כזה אמור להספיק.
תודה על התשובה המהירה!
אפשר לשים חלב במקום שמנת?
היי דינה,
השמנת מסמיכה יותר את המרק בגלל המרקם שלה אבל אפשר לשים גם חלב.
יום מקסים 🙂
הכנתי את מרק הפטריות והוא יצא מצויין!!! תודה רבה מתכון מושלם! 🙂
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
היי
זו דנה, ממרק הקישואים בתחילת השבוע 🙂
טוב אז כמו מרק הקישואים גם מרק הפטריות טעים מאוד מאוד .
מתכון שווה במיוחד.
תודה
תודה יקירה, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
הייי,
סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה שבה הפטריות נמכרים?
נכון 🙂
המתכון לא קשה והמרק יצא מדהים..
האמת הוספתי גם תפוחי אדמה ויצא טעים.
תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
האם אפשר להחליף את האבקת מרק פטריות ברוטב פטריות משקית של אוסם?
היי אביבית,
נראה לי שכן.
הי, האם אפשרי לא לטחון את המרק? יש אפשרות להשתמש באבקת מרק עוף?
היי עדי,
אפשר לשים אבקת מרק עוף במקום.
טחינת המרק בעצם “מפזרת” את הטעם של הפטריות במרק ובכך הטעם מתחזק. בכל אופן, אם אין לך אפשרות לטחון את המרק לדעתי תצטרכי להסמיך אותו עם יותר קורנפלור כדי שלא ייצא דליל ומימי מידי אבל את זה את יכולה לעשות גם בסוף הבישול (פשוט לערבב 1-2 כפות גדושות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך.
בהצלחה ושבוע מקסים 🙂
האם אפשר. להשים פטריות מהקופסה במקום פורטבלו
היי הדס,
אם אלה פטריות טריות ולא מקופסת שימורים אז אפשר.
שבוע טוב 🙂
היי!
אם לא אשים א. מרק וגם לא קמח/קורנפלור וגם לא כרישה. יצא מרק?
תודה רבה!
היי דבי,
ייצא מרק אבל הוא יהיה מעט דליל 🙂
על כרישה אפשר לוותר.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום?
היי,
אפשר לנסות 🙂
היי
אפשר להשתמש בפטריות בשימורים?
היי דני,
במקרה הזה לא מומלץ מאחר וכל הטעם של המרק הוא מהפטריות וחשוב שהן יהיו טריות.
פעם הראשונה שהכנתי בבית, היתי אוכלת רק בחוץ והבנתי כמה זה פשוט ועוד יותר טעייים
תודה רבה!!!!
מעולה! שמחה לשמוע טוהר 🙂
יקירתי!!! יצא סופר טעים!!!
הכנתי עם פטריות מיובשות ועם שמנת מתוקה וחצי שמנת לבישול…אין דברים כאלה!!!
תודה
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירתי שחזרת לעדכן (כמו תמיד 🙂 )
שבוע מעולה!
תודה רבה, מעולה!!!
תודה שמרית, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
שלום יקירה ! המרק מתבשל למחר… מפגש משפחתי.
שתי שאלות:
הוספתי 7 כוסות מים במקום 6, כיוון שאני משתמשת בשמנת מתוקה. מה לעשות? להוסיף תיבול?
לגבי הטימין, להוסיף אותו ממש בסוף, כן? אחרי השמנת?
ועוד שאלה…במידה ואני רוצה להוסיף את הקורנפלור, מתי להוסיפו?
המרק כרגע מתבשל, אחרי שהפטריות טוגנו, נוספו המים והקורנפלור.
תודה
היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו..
אם הוספת יותר מים ממה שצריך אז תוסיפי יותר תיבול אבל זה את יכולה להוסיף בסוף אחרי שתטעמי (אם את מרגישה שחסר טעם את יכולה להוסיף קצת אבקת מרק, כזאת שאת רגילה להשתמש בה).
את הטימין תוסיפי בסוף, אחרי שטחנת מעט את המרק (אם את מתכוונת לטחון) ואחרי שהוספת את השמנת.
את הקורנפלור מערבבים עם מים קרים ומוסיפים בהתחלה אחרי שמוסיפים את המים הרותחים.
בהצלחה 😉
אם משתמשים בטימין מיובש במקום גבעולים בכמה כדאי להשתמש?
היי דבורה,
שימי חצי כפית טימין מיובש.
ערב נעים 🙂
שלום,
האם ניתן להחליף במקום סלסלת פטריות, לקופסאות שימורים של פטריות. ואם כן כמה?
היי חגי,
במקרה הזה ממש לא מומלץ כי כל הטעם נמצא בפטריות הטריות.
יום נפלא 🙂
הי אפרת,
אחלה מתכון. אני משתמש במתכונים דומים ונהנה. לא ברור לי מדוע את טורחת להשרות את הפטריות המיובשות, לסנן אותן ואז להוסיף את מי ההשריה מאוחר יותר. זה נכון וסביר במתכוני פטריות רבים אך לא במרק. להזכירך, המרק מכיל המון מים היכולים לשמש כ”מי השריה”. פשוט מרסקים עם סכין את פטריות הפורציני היבשות לגודל המבוקש ומוסיפים את שבבי הפטריות המרוסקות יחד עם שאר הפטריות הטריות ובא לציון גואל.
היי דודי,
קודם כל תודה על השיתוף 🙂
הסיבה שאני משרה את הפטריות המיובשות היא שיהיה קל לקצוץ אותן אחרי שהן מתרככות.
שבוע מצוין!
אפשר להשתמש בקמח אחר? אני משתדלת להימנע מקמח חיטה ותירס כמה שיותר.
היי עטר,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בקמח תפו”א או בקוואקר.
יום מקסים
הי, הכנתי את הגרסה החלבית, יצא ממש טעים!! תודה.
לא היו לי חלק מהמצרכים,אז החלפתי חבילת פורטובלו בקצת פטריות מיובשות מחוות תקוע, כרישה ב- 2 בצל ירוק ומרק פטריות בקוביה כזו קפואה של תיבול בטעם פטריות.
שאלה: למה מוסיפים מים רותחים ולא מהברז?
היי גלית,
שמחה שיצא טעים 🙂
עדיף להוסיף מים רותחים כדי לא להוריד את הטמפרטורה של הירקות שכבר בסיר (במקרה הזה בצל ופטריות) אבל אין בעיה להוסיף גם מים מהברז ולהביא אותם לרתיחה.
שלום יקירה !
אין לי כאן בחו’ל אבקת מרק פטריות , יש תחליף או לוותר ?
היי קריסטינה,
אם את יכולה להשיג פטריות מיובשות, כדאי להוסיף אותן למרק במקום כי הן מוסיפות טעם. אם לא, אפשר להשתמש גם באבקת מרק רגילה.
בהצלחה 😉
היי
משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?
וכמובן תודה רבה . אני נעזרת באתר ונהנת.
נירה
היי נירה,
המחברת ריקה לגמרי? אולי את צריכה להעביר דף? כי אחרי 18 או 20 מתכונים זה פותח דף חדש.
היי
משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?
נירה
לדעתי, כדאי להמנע משימוש באבקות. אפשר להכין מרק מרוכז של שורש פטרוזיליה, סלרי, בצל ועלי כוסברה ופטרוזיליה, לבשל ולצמצם. להקפיא מנות קטנות בשקיות ניילון או במיכלים קטנים, ולהשתמש בכל פעם במקום אבקת מרק.
רעיון נהדר.
בדיוק רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת המרק.
מאוד משתדלים להמנע משימוש באבקות האלות..
חייב את האבקת מרק פטריות?
היי אילנה,
מומלץ שלא לוותר. זה מאוד מוסיף למרק.
יצא מצוין! ממש טעים תודה על המתכון.
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
אם לא משתמשים בכרישה כדאי אולי להשתמש בשני בצלים?
מה דעתך?
היי דורית,
אפשר. 2 בצלים בינוניים יספיקו.
ערב נעים 🙂