זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 46 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות רכות מגורדות (בלי הקליפה)
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף גדושה רסק עגבניות
4 כוסות מים (960 מ”ל)
חצי כוס אורז לבן שטוף ומסונן *מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה
תיבול: כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום כתוש ומטגנים דקה נוספת.
-מוסיפים עגבניות מגורדות, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני, מוסיפים אורז לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- מרק כתום עם עדשים |
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים למרקים מנצחים
ניתן לטחון בבלנדר את העגבניות לפני הבישול במקום אחריו?
נראה לי שכן:)
אם יש לי רק רסק עגבניות אפשרי לקחת ארבע עגבניות ולחתוך דק דק לבשל חמש עשרה דקות ולהוסיף רסק ?
תודה!
יותר נכון השאלה שלי היא אם צריך לשים במרק שש עגבניות-שתיים מגורדות ועוד ארבע קצוצות מבושלות?(ומקולפות..)
ואם אין לי מגרדת אפשר פשוט לקצוץ דק?
רסק יש לשים רק כף אחת.
מניחה שאפשר לקצוץ דק אבל זה בתנאי שיש לך מוט בלנדר ידני לטחון את המרק.
המרק יצא סמיך ומרוכז מידי.
אם המרק עומד עם האורז הוא מסמיך.
רצוי לאכול את המרק לאחר ההכנה.
אפשר גם לדלל את המרק ולהוסיף מים לפי הצורך.
הי אפרת, מתאים להוסיף פה ירקות לאחר הטחינה?
אפשר לנסות להוסיף לכמות קטנה של המרק ולטעום:)
שלום אפרת
יש לי קוביות עגבניות שאחרי סינון זה 400 גרם
האם זה בסדר?
כן
לא הבנתי למה צריך בלנדר כשעדין האורז לא הוכנס,את מה מערבבים עם ההלנדר את המרק?
זה כדי ליצור מרקם חלק ואחיד לפני שמוסיפים את האורז.
אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות כמו בתמונה?
כן:)
מתכון מעולה! קל להכנה וטעים.
שמחה שאהבת🙂
וואו אפרת תקשיבי פשוט להתעלף מעדן מלכים אחלה מתכון שיחולו על ראשך כל הברכות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר לטחון ואז לבשל? או שחייב לבשל אותו לא טחון?
אפשר קודם לטחון אבל עדיף לאחר הבישול.
היי
הכנתי יחד עם כוסברה וסלרי ויצא טעיםםםם
תודה רבה!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
תודה על האתר המדהים והטעים!!
האם אפשר להקפיא את המרק עם האורז?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר🙂
אפשר להקפיא(:
הי,
אוהבת את האתר מאד ומשתמשת בו המון,
שאלה,
יש אפשרות להשתמש רק בעגבניות מרוסקות משימורים בלי טריות בכלל?
אם כן, כמה להוסיף על ה 400 גרם שבמתכון?
תודה!!!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר לוותר על העגבניות הטריות ולהוסיף עוד שליש כוס עגבניות מרוסקות.
יצא ממש טעים! ממליצה ממש
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי
לא היה לי עגבניות אז השתמשתי רק בעגבניות מרוסקות ויצא מושלם! כמעט נגמר…😋
תודה רבה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
מה עם מים?
היי,
כפי שכתוב במתכון- 4 כוסות מים(:
לא, אבל בהוראות הכנה, מתי מומלץ?
לא בטוחה שהבנתי את השאלה… את המים מוסיפים יחד עם העגבניות.
הי אפרת
תודה על מתכונים אחד אחד! משתמשת המון באתר שלך.
לא הספקתי להשרות את האורז. זה יפגע במרק?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
זה לא יפגע במרק אבל לא מומלץ לוותר על ההשרייה מסיבה בריאותית…
לדעתי לא
הי אפרת
אני באמצע להכין את המרק ומגלה שאין לי עגבניות מרוסקות משימורים
אלא קופסא של פרי ניר( כמו רסק עגבניות)
שכתוב עליה עגבניות מרוסקות מרוכזות
זה טוב למרק?
תודה על האתר המדהים שלך
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
מה שיש לך זה רסק עגבניות, לא ניתן להשתמש בו באותה כמות של העגבניות המרוסקות.
אפשר במקום זה לקצוץ 6 עגבניות טריות, להסיר מהן את הקליפה (כי אח”כ זה מורגש במרק), לבשל את העגבניות בנפרד במשך כ-15 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
בהצלחה!
הי אפרת
כבר הכנתי את המרק עם הרסק
יצא לא מוצלח באמת
יש דרך לשפר או לפח?
אפשר אולי לשפוך חצי מכמות הנוזלים, ולהוסיף עגבניות מרוסקות כפי שהסברתי לך+ מים ותבלינים לפי הטעם.
בוקר טוב
האם טוחנים את המרק שהוא עדין על הגז ?
היי,
אפשר לטחון כשהמרק עדיין על הגז ואפשר גם להסיר מהאש ולהחזיר לאחר הטחינה.
יצא טעים בטירוף, חורפי סמיך ותבשילי,
במנה השניה הוספנו עוד מים שיהיה יותר ‘מרקי’
תודה רבה!!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שלום לך
יש לי שתי שאלות
האם לגרד את העגבניות כמו שמגרדים למלאווח?
ואם הכל מגורד ומרוסק(העגבניות המרוסקות מקופסאת השימורים)
אז למה צריך עוד לטחון?
היי,
כן לגרד בפומפייה. העגבניות המרוסקות בשימורים מגיעות כך ולכן אין צורך לגרד אותן בשנית.
שאלתי גם שאם הכל מגורד ומרוסק
אז למה צריך לטחון?
הטחינה בסיום נותנת מרקם חלר עוד יותר. זה לא חובה.
נראה מעולה, אפשרי לדעתך לשים גריסי פנינה במקום האורז? נשמע לך שזה ילך טוב יחד?
היי,
גם גריסי פנינה עשויים להתאים כאן(:
תודה! יש צורך להשרות לפני? ואם כן כמה זמן?
היי לאה,
אפשר להשרות אם יש זמן- למשך שעה- שעתיים.
יצא טווב! תודה על המתכון המצוין!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי… האם את חושבת שילך עם מחית עגבניות בבקבוק זכוכית של mutti?
תודה.
היי,
כן, זה תחליף טוב לעגבניות המרוסקות בשימורים(:
תודה רבה שהשבת לשאלתי, הכנתי ויצא מעולה… טעים בטרוף… פעם ראשונה שאני מכינה מרק עגבניות…
המתכונים שלך נהדרים ומוצלחים…
תודה 😘
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על הפרגון❤
יצא מעולה!! ממש ממש טעים!!
איזה כיף לשמוע(: תודה יפעת!
אפשר להכין את המתכון הזה בנינגה חם/קר? אם כן, איך?
שאלה נוספת, מדוע צריך להשרות את האורז שעה?
תודה מראש!
היי אגם,
אפשר להכין את המתכון בנינג’ה, אם אני לא טועה יש בו תכנית שמיועדת למרק.
חשוב להשרות את האורז משתי סיבות: על מנת להיפטר מחומרים רעילים שנמצאים בו וכן על מנת לשפר את טעמו ולהימנע מטעם לוואי.
בהצלחה!
האם אפשר להחליף העגבניות המרוסקות, במחית עגבניות בבקבוק זכוכית? אם כן באיזו כמות והאם נדרשים שינויים נוספים?
תודה!
היי אירית,
כן, אפשר באותה כמות ואין צורך בשינוי נוסף.
חג שמח!
וואווווו הכנו את המרק ויצא פגז!!! מרק מושלם!!
טעים בטירוףף, כיפי ואין אחד שלא אוהב! גם הבררנים ביותר!!
מתכון מהיר ומשביע, טעים ומפנק, מושלםם לארוחה שלימה!
תודה רבה רבה לך!! נהנות שוב ושוב מהמתכונים
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🙂
היי, אני רוצה לעשות מנה כפולה.
א. האם הזמנים של הבישול משתנים?
ב.האם כדאי לי להוסיף את האורז לתוך המרק או לעשות סדר נפרד של אורז (אני חושבת שזה ישאר לכמה ימים)
היי יקירה,
הזמנים של הבישול לא משתנים, אבל אם תראי שהאורז עוד לא מבושל תמשיכי את הבישול קצת.
עדיף לעשות את הסיר של האורז בנפרד, ככה כול פעם תשימי כמה אורז שתרצי ומרק.
בהצלחה😃
מתכון מעולה! אני מכינה כל שבוע!
אני החלפתי את האורז באטריות ויצא טעים ממש! אפילו יותר טעים כשאני שמה אורז…
היי ג’נט,
נכון זו גם אופצייה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת
שבת שלום🌸
תודה על הטיפ! עשיתי גם עם אטריות ויצא פצצה! במקום לטחון עם מוט בלנדר אחרי בישול- טחנתי בנינג’ה כעשר עגבניות שרי-עם הקליפה- עם העגבניות משימורים (לא היה לי עגבניות רכות רגילות) ואותם הוספתי לבצל ולשום שבסיר.
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף🌺
הי אפרת,
אחד המקרים המעולים!!
האם יכול לעבוד עם אורז פרא (מעורבב לבן, שחור ואדום)? יש לי ממש קצת אורז בסרטי שלא מספיק למתכון.
אפשר 🙂
שימי לב שהבישול של אורז הפרא הוא ארוך יותר כך שהבישול יתארך
אפרת – תודה רבה על המתכונים המעולים!
אפשר להוסיף אורז מוכן בסיום הכנת המרק? או שלא כדאי לערבב בסיר ולהגיש ביחד.
אפשר להוסיף, שימי לב שלאחר זמן מה האורז סופח את הנוזלים שיש גם במרק,
אז שכמות המרק תהיה משמעותית גדולה יותר מכמות האורז
יצא ממש ממש טעים תודה רבה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מהקיץ אני מפנטזת על מרק עגבניות שווה והחום פשוט אילץ אותי לחכות. והנה הגיעו ימי הגשם והקור וארוחת צהריים מדהימה הורכבה משני מתכונים מהאתר האלוף שלך. הגשתי את המרק עם שניצל הודו ותירס והיה פשוט חגיגה!
תודה ענקית
נ.ב. המרתי את השימורים בעגבניות טריות שריסקתי. ואת רסק העגבניות בקטשופ לפי המלצותייך בתגובות.
והתוצאה מעולה ממש 🙂
נראה מדהים 😍
תודה מיכל
יצא מעולהה
מומלץ
היי הדס,
נראה מעולה!!!
שמחה לקרוא שנהנת♥
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
נראה פצצה!!
היי
האם לא צריך להוסיף מים שמוסיפים את האורז
אין צורך.
אין צורך.
האם אפשר להכין את המרק יום לפני?
האורז לא יספוג את הנוזלים?
האורז יספוג את הנוזלים.
אז עדיף לא להכין יום מראש?
זה גורע מהמרק?
תודה על ההתייחסות המהירה.
עדיף לא להכין יום מראש או להכין עד לשלב הוספת האורז ואז לחמם ולהוסיף את האורז לפני שרוצים לאכול.
היי אפרת, אפשר להכין רק מעגבניות טריות? בלי רסק ובלי עגבניות משימורים? אני מנסה לא להכניס לבית עגבניות בשימורים.
תודה
לא ניסיתי כי אני חושבת שיותר טעים עם עגבניות מרוסקות ורסק אבל אפשר לנסות לקצוץ בערך 6 עגבניות טריות וכדאי להסיר מהן את הקליפה כי אח”כ זה מורגש במרק.
אני ממליצה לבשל את העגבניות בנפרד במשך כ-15 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
היי
ניסיתי להבין את תשובתך לשאלה מעל , אך לא ממש הבנתי .. אשאל שוב , האם אפשר לעשות מעגבניות טריות ( חלוטות ומקולפות ) בלבד ? כלומר לא לעשות גם טריות וגם עם מקופסה . לגבי רסק העגבניות , אין לי שום בעיה . אני מנסה פשוט להבין מדוע לא להשתמש רק בטריות .
היי,
המלצתי לא לוותר על הרסק משום שהוא מרוכז וסמיך יותר.
במקום רסק ועגבניות משימורים אפשר לקצוץ כ-6 עגבניות טריות קלופות ולבשל אותן כרבע שעה לפני הוספת שאר המרכיבים (אין צורך להוסיף על כך גם עגבניות שימורים).
הי אפרת,
האורז מושרה כבר כמה שעות במים, עוד לא הגעתי להכין את זה..
זה בעיה?
אין בעיה. אפשר להעביר אותו למסננת.
הי אפרת יקרה,
האם ניתן להשתמש באורז עגול?
אם כן, כיצד כדאי להשתמש בו?
תודה 😊
אני חושבת שכן, באותו אופן.
אפשר להמיר את האורז בפתיתים ?
כן אפשר.
האם חייבים לטחון הכל מרוסק?
רצוי. המרקם יותר חלק וטעים לאחר טחינה.
אפרת, תודה רבה! יצא מעולה 😍
בזכותך הפסקתי לפחד לבשל 😊
שמחה לשמוע ❤️
השמח אם תעני לי דחוף אין לי בלנדר ידני מה אפשר לעשות
אפשר לטחון גם בבלנדר רגיל או מעבד מזון.
היי
במתכון הזה צריך להוסיף 20 כפות עגבניות מרוסקות?
תודה.
כן.
היי:) אין לי עגבניות מרוסקות, אפשר לשים עגבניות חתוכות דק במקום? כי בכ”מ אח”כ מועכים בבלנדר..
אם כן כמה עגבניות לשים?
היי בת שבע,
אם הכוונה לעגבניות טריות חתוכות אז אפשר לקצוץ בערך 4 עגבניות (סה”כ 6 עגבניות) אבל כדאי להסיר מהן את הקליפה כי אח”כ זה מורגש במרק.
אני ממליצה לבשל את העגבניות בנפרד במשך כ-15 דקות ורק אז להוסיף את הרסק ויתר החומרים.
היי אפרת
שתי שאלות
ידוע לך כמה כוסות או כפות זה 400 גרם עגבניות מרוסקות?
ושאלה שניה
וכרשום לי במתכון אחר פחית קופסת שימורים עגבניות מרוסקות כמה גרם זה כמה כוסות או כפות זה?
תודה.
כף עגבניות מרוסקות = 20 גרם. 400 גרם זה 20 כפות.
אם רשום פחית זה בדר”כ 400 למרות שיש גם פחיות גדולות יותר.
המרק יצא מעולה.
תודה אפרת
שמחה לשמוע 🙂
יצא מ ע ו ל ה !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי
היי 🙂
במה אפשר להשתמש במקום רסק?
אולי אפשר לשים קטשופ.
קטשופ
היי אוהבת את האתר שלך!
מתאים להוסיף פטרוזיליה?
כן 🙂
מתאים להוסיף סלרי למרק עגבניות?
כן.
מרק עגבניות זה היה אחרי יום.וכוס 240 מ”ל.תודה
מרק כזה מומלץ לאכול סמוך להכנה אחרת הנוזלים נספגים באורז.
היי אפרת עשיתי מרק עגבניות ליום שישי.ומרק יצא סמיך כמו דייסה.עשיתי לפי מתכון שלך.מדוע יצא ככה דייסה.
היי ענת,
זה יצא ככה אחרי הבישול או אחרי יום? כי אחרי זמן מה כל הנוזלים נספגים באורז.
שמת מספיק נוזלים? באיזה כוס השתמשת?
היחס נוזלים / אורז שלך לא נכון. בפעם הבאה את יכולה להוסיף נוזלים (מים) תוך כדי הבישול במידה ואת רואה שהמרק יוצא סמיך.
פשוט להוסיף חצי כוס כל פעם ולערבב.
היוווש
אני עכשיו מכינה:) במקום אורז רגיל הכנסתי אורז מלא
הכנתי את המתכון כבר ( עם אורז רגיל) והיה מעולה!!
שתיהיה גמר חתימה טובה
מעולה 🙂
גמר חתימה טובה 🌺
עשיתי מה שרשום אבל לא כל האורז מוכן יש עוד גרגירים לא מבושלים למרות אחרי ה20 דקות השרתי עוד 10 דקות תסיר סגור
תמשיכי לבשל את המרק עוד קצת.
יצא לי חמצמץ מה אפשר להוסיף?
מעט סוכר או סילאן.
הכנתי אתמול ויצא מעולה!! טיפ קטן, בסוף הבישול הוספתי חצי קופסא שמנת 15% וזה שידרג מאוד את המרק. כל הסיר נגמר. תודה על כל המתכונים הנהדרים.
נשמע מעולה 🙂
תודה רונית
היי אפרת!
אם אין לי בלנדר או כל דבר אחר שאפשר לטחון איתו מה אפשר לעשות?
היי עירית,
הטחינה בבלנדר נותנת מרקם חלק ואחיד אבל אפשר גם לא לטחון.
תודה על המתכון.
אפשר להכין עם קינואה במקום אורז?
כן אפשר.
היי אפרת! קודם כל תודה על מתכונים מעולים!
אם אין לי עגבניות רכות במה אוכל להחליף אותן?
את יכולה להשתמש בעגבניות שיש לך, גם אם הן לא רכות.
אם אין לך עגבניות בכלל שימי עוד שליש כוס עגבניות מרוסקות משימורים.
היי אפרת היקרה תודה על המתכונים המופלאים(:שאלה:אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי עגבניות מרוסקות ,חשמלי רק עגבניות רגילות קשות ורסק,מה את מציעה לי לעשות?תודה מראש❤
היי,
אפשר להכין את המרק עם עגבניות טריות אבל פחות מומלץ שהן יהיו קשות, במיוחד אם אין לך גם עגבניות מרוסקות. אני חושבת שכדאי להמתין לפעם אחרת שיהיה לך עגבניות מרוסקות 🙂
שלום ותודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים!
יש לי שאלה: האם אפשר חשים אורז מלא במקום אורז לבן? אם כן, האם יש שינוי בהכנה? הכנתי הרבה פעמים עם אורז לבן ויצא מאוד טעים, אך חשבתי שאולי אפשר לגוון…
תודה רבה!
היי מרים,
אפשר לשים אורז מלא. אני מניחה שייקח לו יותר זמן להתבשל במרק (בסביבות 30-40 דקות). מספיק לשים שליש כוס אורז מלא כי יש לו יותר נפח.
היי אפרת,
מאוד אוהבת את האתר שלך, את המתכונים, התגובות. אלופה!
הכנתי בזכותך המון דברים שיצאו מעולה.
שאלה-
אפשר לשים פתיתים במקום אורז, והאם אופן הבישול זהה?
תודה
תודה נטע ❤️
אפשר להכין עם פתיתים. לאחר שאת מוסיפה אותם יש לבשל כ-10 דקות, עד שהם רכים (במקום 20 דקות).
אין לי עגבניות טריות אפשר להכין בלי?
כן אפשר. כדאי לשים במקום עוד כשליש כוס עגבניות מרוסקות. אם אין לך תכיני בלי.
יצא מוצלח!
מרק מזין ומנחם
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
עוד שאלה בבקשה. יש לי סיר אורז מוכן. זה ייצא סביר לדעתך להכין את המרק בלי האורז ואז בסוף להוסיף את האורז המוכן, או שזה יפספס במשהו את הטעם?
תודה 🙂
כן אפשר.
אחלה מתכון! תודה רבה!
נראה מצוין!
תודה מיכל 🙂
הי אפרת,
יש לי מלא עגבניות שרי מתרככות שחשבתי לעשות בהן שימוש למרק הזה. זה יכול לעבוד? ואם כן, כמה עגבניות שרי או איזה משקל שלהן צריך בשביל להחליף את שתי העגבניות הרגילות מהמתכון?
תודה!
היי מיכל,
הבעיה בעגבניות שרי היא שיש פחות “בשר” ויותר קליפה ולא מומלץ שבמרק יהיו קליפות.
אני ממליצה להכין את אחד המתכונים האלה:
עגבניות שרי בתנור
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי
קונפי שום ועגבניות שרי
שלום אפרת,
האם אני יכולה וכדאי לי לגרר את העגבניות עם הקליפה?
אומרים שזה בריא… מה את אומרת?
לא כולם אוהבים להרגיש את הקליפות אבל אפשר.
אם אני רוצה להוסיף איטריות במקום אורז, כמה להוסיף?
תודה
בסביבות חצי כוס- שני שליש כוס.
ניתן להוסיף עופות באיזה שהוא שלב של הבישול?
היי עפרה,
אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר שמוסיפים את השום, לטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר החומרים. לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 50 דקות (במקום 20 דקות). להוציא את העוף, לטחון את המרק ולהחזיר את העוף ולהוסיף אורז.
צהריים טובים-
אני מאוד רוצה להכין לילדיי את המרק לארוחת ערב היום, אבל אין לי בבית עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, הכרחי או שאפשר לוותר?
היי עדי,
אם אין בעיה להשתמש בעגבניות טריות אז אפשר לרסק עגבניות טריות בכמות של כוס וחצי (אם אין אפשרות לרסק אז אפשר לגרד בפומפיה).
לאחר שמוסיפים את העגבניות מומלץ לבשל בנפרד במשך 15 דקות ורק אז להוסיף את הרסק ויתר החומרים.
שלום,
יש לי ילד אחד שמאוד אוהב את המרק הזה,
אבל הוא רגיש לעגבניות מקופסת שימורים,
“מה אפשר לעשות שיהיה טעים?!?!?!
תודה רבה עדימקריית ארבע
הי. באלי להכין ממה שיש בהית…וכרגע אין עגבניות טריות. רק מרוסקות. וגם אין לי בלנדר מוט. עיצות ייעול?
היי שני,
אין בעיה להשתמש בעגבניות מרוסקות בלבד.
הטחינה בבלנדר נותנת מרקם חלק ואחיד. אם יש לך בלנדר רגיל אפשר להשתמש בו. אם לא, אפשר גם לא לטחון.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת. אני מאוד אוהבת מרק עגבניות ואורז תודה למתכון טעים קל להכין פשוט ניפלא.שבת שלום
תודה אהובה 🙂
שבת שלום
היי,
האם ניתן להחליף את העגבניות המרוסקות משימורים במשהו אחר? פשוט אין לי
עגבניות נוספות זה בסדר?
תודה לך!
היי יהודית,
במקרה הזה אני לא ממליצה לוותר על העגבניות המרוסקות משימורים. זה ישנה את כל הסמיכות והטעם של המרק.
הי אפרת
אם מרסקים עגבניות טריות זה תופס? אם כן, כמה צריך לשים שזה אותה כמות כמו 400 גרם מקופסאת שימורים?
היי ליאור,
אם מרסקים עגבניות זה יכול לעזור למרקם (רצוי לא להשתמש בקליפה). זה צריך לצאת בערך כוס וחצי (יש למדוד בכוס של 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית). לאחר שמוסיפים את העגבניות המרוסקות והמגורדות אני ממליצה לבשל בנפרד במשך 15 דקות ורק אז להוסיף את הרסק ויתר החומרים.
הי אפרת.
עשיתי עם עגבניות טריות באמת ויצא טעים לאללה! כולם טרפו ונהנו 🙂
תודה
תודה שחזרת לעדכן! 🙂