זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 לפתות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס”מ (*העדיפו תמיד לקנות בינוניות-קטנות מאחר שהגדולות פחות טעימות)
1 תפוח אדמה בינוני קלוף, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
גבעול סלרי קצוץ (כולל העלים)
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית מלאה אבקת מרק, שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה נוספת.
– מוסיפים את הלפת, תפוח אדמה, סלרי ועלי פטרוזיליה ומוזגים מים רותחים. מתבלים בכפית וחצי מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שהירקות מתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצת מזלג בירקות).
-טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק. מחזירים את הסיר לגז, מתבלים בכמון, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים. משאירים כ-5 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם).
- מרק עגבניות איטלקי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- מרק אפונה יבשה
יצא מצויין!
(בלי קולורבי)
עוד לפני שטחנתי.
שמתי רק מלח פלפל שחור!
מעולה!
מומלץ לחתוך לקוביות קטנות אם לא רוצים לטחון.
תודה רבה!
תודה לך שחזרת לעדכן💜
ערב טוב !
אפשר לוותר על הסלרי?
תודה!
כן אפשר לוותר.
אפשר לדעתך לשלב את המרק הזה עם מרק הלפת?
תודה!
מה הכוונה?
אולי התכוונת למרק אחר? כי זה מרק לפת
כן
התכוונתי למרק קולורבי.
תודה אפרת!
אז כן, אני חושבת שאפשר לשלב:)
מרק מעולה! תודה על המתכון 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
אם יש לי רק לפת גדולה..מאד…שווה בכלל להכין או שלא יצא טעים?
זה ייצא בסדר. ממליצה לשים 5 כוסות מים. אם לאחר שטחנת את המרק תרצי לדלל תמיד אפשר להוסיף מים.
לפת גדולה היא קצת סיבית אז יכול להיות שיהיה צורך לסנן את המרק.
המון תודה!! ותתחדשי על האתר הוא מקסים, באמת מיוחד! אין דבר דומה לו מבחינת השדרוגים!! המון בהצלחה
תודה יקרה ❤️
אין על המתכונים שלך בעולם!! כמה ברכה הייתה בסיר מרק הסלק שהכנתי ב”ה. בעלי שמאד בררן אהב ואמא שלי נהנו ממנו ואפילו חמי וחמותי שהגיעו בהפתעה ומאד שומרים על תזונה נכונה ללא מוצרי חלב וגלוטן מאד התלהבו מהמרק וסופסוף היה לי במה לכבד אותם 🙂 אשרייך. עכשיו מכינה לראשונה את מרק הקולורבי שלך
תודה שירן ❤️
שבת שלום!
שלום אפרת,
אתר מעולה ושימושי מאוד, כאחת שנהנית מהאתר היעיל ונוח ברצוני להודות לך על אתר כה איכותי, יש מגוון גדול של מתכונים, ברורים וקליפ להכנה, פשוט כיף לחפש ולהשתמש במתכונים מאתרך,.
אשמח לדעת במה ניתן להחליף את תפוחי האדמה שבמתכון, האם יש תחליף שאפשר להכניס למרק? ירק יותר בריא כגון: קישוא מתאים?
אשמח לקבל מענה.
ושוב תודה על הכל. 🤗
קודם כל תודה רבה 🙂
אפשר להמיר ב-2 קישואים.
יום מקסים 🌷
ערב טוב לך,
עשיתי, יצא טוב אך יש איזה סוג של חריפות – מריריות, (לגמרי לא מתקתקות ככתוב בהערה הקודמת).
מה כדאי להוסיף? דלעת? הרבה?
קצת קצת דחוף.
הרבה תודה!
באמת? מוזר כי לפת אחרי בישול מאבדת את החריפות שלה והופכת למתקתקה. אולי משהו לא היה טוב עם הלפת?
את יכולה להוסיף דלעת או בטטה או גזר, לחתוך לקוביות, לבשל עד לריכוך ולטחון יחד עם המרק.
אני הוספתי דלעת כי פשוט היתה לי במקרר וכן תפוח אדמה ירושלמי במקום רגיל ועם כוסברה לא פטרוזליה
יצא מושלםםם
מרק מתקתק, מפתיע וטעים…אכלנו אותו עם קרוטונים בטעם גבינה..מממ טעים!
תודה
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת היקרה. התאהבתי בלפת בזכות מרק ירקות עם גריסים (שבטעות במקומם בישלתי עם ריזוטו 🙂
שאלה: לנו כאן באיזור יש רק לפת גדולה , אין סוג אחר. אולי את יכולה להעריך את המשקל של סך כל הסלקים.
תודה
היי יקירה,
אני מניחה שזה יוצא בסביבות 750 גרם, פחות או יותר. כמובן שזה לא חייב להיות מדויק.
תודה על המתכון. ינוסה בשבוע הבא, עכשיו עונת הלפת. מחפשת באתרך מתכונים לריבות – ריבת תות ללא סוכר. עונת התותים עומדת להסתיים..
תודה חמה על האתר מחכה בכל יום חמישי לחידושים הנפלאים מעשי ידייך.
מתכונייך נישאים בפי כול – כולל שנשלחו בדאר אויר לחול.
היי ציפי,
אין לי מתכון לריבה אבל אני אשתדל להעלות מתכון בהמשך.
תודה רבה, כיף גדול לשמוע 🙂
יום מקסים
טיגנתי בצל, שמתי את הברוקולי, (כנראה הייתה בחבילה גם כרובית) מלח ופ. שחור.
בישלתי במים, ריסקתי ויצא פשוט מעדן!
תודה רבה לך!
מעולה 🙂
רעיון מעניין!
חושבת לנסות אחרי החג.
אבל כרגע, ערב פסח ויש לי שקית ברוקולי קפוא שאני רוצה לחסל.
אפשר לעשות מרק שרובו ככולו ברוקולי? מה צריך כן להוסיף לדעתך?
מתאים לרסק בסיום הבישול?
אלפי תודות לך, אפרת!
היי דבי,
אין לי מתכון למרק ברוקולי אבל כעקרון אני חושבת שאפשר לטגן בצל קצוץ אח”כ להוסיף ברוקולי, מים ותבלינים ולבשל עד ריכוך. בסוף לטחון למרקם חלק. הייתי מוסיפה גם איזה כוס אפונה משקית קפואה. נראה לי שיילך ביחד.
אם את לא נעולה על מרק דווקא, ראי בלינק המצורף מתכונים נוספים שאת יכולה להכין- מתכונים עם ברוקולי.
בהצלחה 🙂