זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 51 דקות

מס’ מנות: 6-7 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

5 שיני שום קצוצות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

2 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 קולורבי בינוני חתוך לקוביות קטנות (ניתן להמיר בתפוח אדמה או לפת)

2 גבעולי סלרי חתוכים

2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה

כוס עלי שמיר קצוצים

כוס עלי סלרי קצוצים

8 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום, גזר, קישוא, קולורבי וגבעולי סלרי ומערבבים כדקה.

-מוסיפים שעועית לבנה ומים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה על אש בינונית-נמוכה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-כעבור חצי שעה מוסיפים עלי סלרי ושמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהשעועית מתרככת לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: להסמכת המרק ניתן לטחון אותו באופן חלקי בעזרת מוט בלנדר ידני.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף שלם צלוי בתנורעוף שלם צלוי בתנור
עוגת סילאן ושוקולד עוגת סילאן ושוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עדי (18:17 13.01.2022)

ראשית תודה על אתר נפלא 🙏🏻
שאלה לגבי המרק, אני לא משתמשת באבקת מרק, האם אפשר להחליף בחאוויג׳ למרק במקום? אם כן, כמה לשים?

תודה מראש,
עדי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 13.01.2022)

היי עדי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף מעט מלח לפי הטעם. (או להכין אבקת מרק ביתית).
ואפשר להוסיף כחצי כפית חוואיג’ או יותר- לפי הטעם האישי.

avatar
עדי (01:56 14.01.2022)

תודה רבה ושבת שלום

avatar
ציפי (12:10 18.11.2021)

אפשר במקום שעועית קפואה, לקחת מקופסת שימורים עם או בלי רוטב עגבניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 18.11.2021)

היי ציפי,
אפשר להשתמש בשימורי שעועית, מומלץ ללא רוטב.

avatar
פיש (14:03 17.08.2021)

המרק יצא מעולה ! אחד הטעימים שאכלתי אי פעם ! תודה רבה !
טעיתי והוספתי שעועית (חומה ולבנה) שהושרתה אבל לא בושלה בטעות אז תיקנתי ע”י הוספת חצי כפית סודה לשתיה והארכתי את זמן הבישול הראשוני ל-45 דקות במקום חצי שעה.

מרק ירקות עם שעועית
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 17.08.2021)

שמחה שהסתדרת, עשית מצוין(: איזה כיף שיצא מוצלח😊

avatar
פיש (12:30 17.08.2021)

עשיתי שטות והוספתי שעועית שהושרתה ללילה ולא משקית. האם לבשל בישול ראשוני ארוך יותר (נגיד 45 דקות במקום חצי שעה ?) הוספתי גם חצי כפית סודה לשתייה לריכוך השעועית. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 17.08.2021)

היי,
כדאי לבשל את השעועית בישול ראשוני עד לריכוך, ולאחר מכן להכין את המרק ולהוסיף את השעועית.
לחילופין, אפשר להאריך את זמן בישול המרק עד לריכוך השעועית.
בהצלחה!

avatar
אהובה (17:33 6.01.2021)

האם המרק הזה מתאים לקוסקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 6.01.2021)

מתאים 🙂

avatar
ליבי (14:14 16.12.2020)

היי
אפשר להוסיף עדשים ירוקות מונבטות?
ואם כן, מתי?
זה ממש דחוף לי!
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 16.12.2020)

היי ליבי,
תוכלי להוסיף חצי כוס עדשים ירוקות, מומלץ לבשל אותן קודם בנפרד במים כ-20 דקות.
תוסיפי יחד עם השעועית 🙂

avatar
זוהר (22:29 3.12.2020)

היי אני רוצה להוסיף בטטה. כדאי? באיזה שלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:16 4.12.2020)

אפשר להוסיף בשלב של הוספת שאר הירקות 🙂

avatar
רבקה (20:20 19.10.2020)

היי אפרת.
נראה מגרה ומאוד רוצה לנסות. שהילדים יאכלו בריא סופסוף.
הילדים לא אוהבים קישואים וסלרי, ניתן לוותר עליהם? ואולי להוסיף תפו”א?
אפשר להשתמש בשעועית משימורים?, אין משקית קפואה ואם כן כמה?
מתה על המתכונים שלך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 20.10.2020)

אפשר לוותר על הקישואים והסלרי ולהוסיף תפו”א.
אם את שמה שעועית משימורים כדי להוסיף אותה לקראת סוף הבישול (כ15 דקות לפני).

avatar
רבקה (14:03 20.10.2020)

תודה רבה!!!

avatar
צילה (11:44 14.10.2020)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום גבעולי סלרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 14.10.2020)

אפשר לוותר.

avatar
עינת (15:04 14.05.2020)

היי אפרת

שעועית מקופסת שימורים להוסיף לקראת הסוף?

בתודה לך מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 14.05.2020)

כן.

avatar
תמר (18:56 13.05.2020)

שעועית לבנה שהשריתי במים,
כמה זמן בישול צריכה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 13.05.2020)

אם זו שעועית לבנה יבשה אז לפחות שעתיים, עד שהיא מתרככת.

avatar
לילך (15:15 3.01.2020)

אני עשיתי עם דלעת, שעועית ירוקה, תפו”א, גזר, סלרי- יצא טעים ובריא!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 3.01.2020)

מעולה 🙂
תודה לילך

avatar
שירי בר (00:09 19.12.2019)

רציתי לשאול אם אני עושה את המרק הזה בסיר לחץ כמה זמן עד שהוא יהיה מוכן?כי השעועית לוקח זמן להתבשל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 19.12.2019)

אם משתמשים בשעועית לבנה משקית קפואה זה לא לוקח הרבה זמן.
אם את מתכוונת להשתמש בשעועית לבנה יבשה אז יש לשים ¾ כוס ולהשרות את השעועית לילה לפני.
בסיר לחץ יש לשים קצת יותר נוזלים. זמן הבישול אמור להיות כ-25 דקות לאחר שהסיר שורק.

avatar
סופר דליה (17:51 18.12.2019)

מרק נפלא.
לא אוהבת קולורבי. הוספתי תפוחי אדמה.
לא היו עשבי תיבול טריים שמתי קפואים.
העיקר המשפחה אהבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 18.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דליה

avatar
עדי (19:26 13.06.2019)

האם השעועית היא חלבון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 14.06.2019)

כן.

avatar
טליה (17:04 19.02.2019)

שלום, האם אפשר גם קולורבי וגם תפו”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 19.02.2019)

כן.

avatar
שושי (15:59 6.02.2019)

היי,
אפשר פטרוזיליה במקום שמיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 6.02.2019)

כן.

avatar
אורי (12:59 27.01.2019)

היי אפרת

תודה על עוד מתכון מעורר תיאבון. ינוסה עוד השבוע. שאלה לגבי הסלרי במרק : טחינת הסלרי היא בעייתית שכן היא מותירה סיבים של הירק שאינם נטחנים והם לא נעימים בפה. לכן, מקום שמוסיפים סלרי למרק, מומלץ לא לטחון כלל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 27.01.2019)

תודה אורי 🙂
מסכימה לגמרי שטחינת מרק שיש בו סלרי מותירה סיבים במרק ובמקרים כאלה מומלץ להעביר את המרק במסננת אבל מאחר והטחינה במקרה הזה היא ממש קצרה וחלקית בדר”כ אין בעיה.
חוץ מזה המרק טעים גם ללא טחינה כלל:)
שבוע מעולה!

avatar
אופק (02:02 25.01.2019)

שלום אפרת
תודה על אתר מקסים
האם ניתן להשתמש בשעועית אדומה,האם מתאים ואם כן מה הכמות
והאם ניתן לשלב גרגרי חומוס
האם ניתן לשלב רצועות חזה עוף המרק כזה?
רלוונטי? אם כן באיזה אופן
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 25.01.2019)

היי אופק,
אפשר להשתמש בשעועית אדומה משקית קפואה באותה כמות. אם מדובר בשעועית יבשה אז יש לשים ¾ כוס. יש להשרות את השעועית לילה לפני, לבשל אותה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להוסיף למרק.
אפשר לשלב גרגירי חומוס משקית קפואה.
לאחר טיגון הבצל אפשר לטגן רצועות חזה עוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר המרכיבים ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

avatar
אסנת (23:04 24.01.2019)

היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים!!!!!
תמיד אני שמיחה לראות עוד ועוד מתכונים.
רציתי להוסיף שגם הכתב היפה שאת מביאה את זה מושך אותי להכין…
ועוד דבר: הדיוק שלך על כל פרט במתכון עוזר לי מאוד!!
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 25.01.2019)

תודה אסנת ❤️

avatar
שושי (14:19 24.01.2019)

אם אני מכפילה כמות של ירקות בשתיים האם להוסיף גם כמות מים ותבלינים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 24.01.2019)

תתחילי מ-10 כוסות מים ואת התיבול תשפרי בסוף לפי הטעם.

avatar
רינה (10:35 24.01.2019)

הי בוקר טוב
שמחה לראות מתכון מצוין נוסף שלך..
רציתי לשאול, יהיה מתאים להוסיף למרק הזה קניידלך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 24.01.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
ברוריה (09:54 24.01.2019)

בוקר טוב,
שמחתי לראות מתכון למרק ירקות עם שעועית לבנה! מחכה למתכון כזה…😉
אני משתמשת בשעועית לבנה יבשה. כמה לדעתך צריך למרק הנ”ל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 24.01.2019)

היי ברוריה 🙂
שימי ¾ כוס שעועית יבשה. יש להשרות את השעועית לילה לפני.
אפשרות אחת היא לבשל את השעועית בנפרד במים עד לריכוך חלקי ואז להוסיף למרק או לבשל ישר במרק אבל אז משך הבישול עשוי להתארך לשעתיים לפחות.

avatar
אלה (23:23 23.01.2019)

היי אפרת , תדה על עוד מתכון חורפי מעניין
כמה שאלות:
1. חייב שמיר טרי או שאפשר שמיר מיובש?
2. אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי?
3. אם ממירה את הקולורבי לתפוח אדמה קטן למיקרו כמה כאלה לשים?
4. בערך כמה פלפל שחור לשים?
5. כמה זמן לחמם את הסיר? וכמה זמן לטגן את הבצל?
6. את השעועית צריך להפשיר קודם? אם כן איך וכמה זמן?
7. מתכננת להכין את המרק הזה ביום שישי כמו שהוא וביום ראשון רוה להשאיל מוט בלנדר ולנסות גרסה סמיכה – כמה זמן בערך צריך לטחון אותו עם המוט ובאיזה שלב?
המון המון תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 24.01.2019)

היי,
1. שמיר טרי (במרקים עדיף רק עלים טריים).
2. כן, למרות שבמרקים עדיף טרי.
3. 4 יחידות
4. קמצוץ עם האצבעות
5. לחמם את הסיר כחצי דקה עם השמן ולטגן את הבצל כ-3 דקות.
6. לא
7. יש לטחון ממש מעט (10-15 שניות). אולי גם לא תרצי לטחון.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות