זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 51 דקות
מס’ מנות: 6-7 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום קצוצות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 קולורבי בינוני חתוך לקוביות קטנות (ניתן להמיר בתפוח אדמה או לפת)
2 גבעולי סלרי חתוכים
2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה
כוס עלי שמיר קצוצים
כוס עלי סלרי קצוצים
8 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום, גזר, קישוא, קולורבי וגבעולי סלרי ומערבבים כדקה.
-מוסיפים שעועית לבנה ומים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה על אש בינונית-נמוכה.
-כעבור חצי שעה מוסיפים עלי סלרי ושמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
-מבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהשעועית מתרככת לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הערה: להסמכת המרק ניתן לטחון אותו באופן חלקי בעזרת מוט בלנדר ידני.
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- מרק ארטישוק ירושלמי |
- מרק עדשים |
- מרק ערמונים ופטריות |
- מרק צח
תגובות
האם המרק הזה מתאים לקוסקוס?
מתאים 🙂
היי
אפשר להוסיף עדשים ירוקות מונבטות?
ואם כן, מתי?
זה ממש דחוף לי!
תודה.
היי ליבי,
תוכלי להוסיף חצי כוס עדשים ירוקות, מומלץ לבשל אותן קודם בנפרד במים כ-20 דקות.
תוסיפי יחד עם השעועית 🙂
היי אני רוצה להוסיף בטטה. כדאי? באיזה שלב?
אפשר להוסיף בשלב של הוספת שאר הירקות 🙂
היי אפרת.
נראה מגרה ומאוד רוצה לנסות. שהילדים יאכלו בריא סופסוף.
הילדים לא אוהבים קישואים וסלרי, ניתן לוותר עליהם? ואולי להוסיף תפו"א?
אפשר להשתמש בשעועית משימורים?, אין משקית קפואה ואם כן כמה?
מתה על המתכונים שלך.
אפשר לוותר על הקישואים והסלרי ולהוסיף תפו"א.
אם את שמה שעועית משימורים כדי להוסיף אותה לקראת סוף הבישול (כ15 דקות לפני).
תודה רבה!!!
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום גבעולי סלרי?
אפשר לוותר.
היי אפרת
שעועית מקופסת שימורים להוסיף לקראת הסוף?
בתודה לך מראש.
כן.
שעועית לבנה שהשריתי במים,
כמה זמן בישול צריכה?
אם זו שעועית לבנה יבשה אז לפחות שעתיים, עד שהיא מתרככת.
אני עשיתי עם דלעת, שעועית ירוקה, תפו"א, גזר, סלרי- יצא טעים ובריא!
מעולה 🙂
תודה לילך
רציתי לשאול אם אני עושה את המרק הזה בסיר לחץ כמה זמן עד שהוא יהיה מוכן?כי השעועית לוקח זמן להתבשל
אם משתמשים בשעועית לבנה משקית קפואה זה לא לוקח הרבה זמן.
אם את מתכוונת להשתמש בשעועית לבנה יבשה אז יש לשים ¾ כוס ולהשרות את השעועית לילה לפני.
בסיר לחץ יש לשים קצת יותר נוזלים. זמן הבישול אמור להיות כ-25 דקות לאחר שהסיר שורק.
מרק נפלא.
לא אוהבת קולורבי. הוספתי תפוחי אדמה.
לא היו עשבי תיבול טריים שמתי קפואים.
העיקר המשפחה אהבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דליה
האם השעועית היא חלבון?
כן.
שלום, האם אפשר גם קולורבי וגם תפו"א?
כן.
היי,
אפשר פטרוזיליה במקום שמיר?
כן.
היי אפרת
תודה על עוד מתכון מעורר תיאבון. ינוסה עוד השבוע. שאלה לגבי הסלרי במרק : טחינת הסלרי היא בעייתית שכן היא מותירה סיבים של הירק שאינם נטחנים והם לא נעימים בפה. לכן, מקום שמוסיפים סלרי למרק, מומלץ לא לטחון כלל.
תודה אורי 🙂
מסכימה לגמרי שטחינת מרק שיש בו סלרי מותירה סיבים במרק ובמקרים כאלה מומלץ להעביר את המרק במסננת אבל מאחר והטחינה במקרה הזה היא ממש קצרה וחלקית בדר"כ אין בעיה.
חוץ מזה המרק טעים גם ללא טחינה כלל:)
שבוע מעולה!
שלום אפרת
תודה על אתר מקסים
האם ניתן להשתמש בשעועית אדומה,האם מתאים ואם כן מה הכמות
והאם ניתן לשלב גרגרי חומוס
האם ניתן לשלב רצועות חזה עוף המרק כזה?
רלוונטי? אם כן באיזה אופן
תודה רבה
היי אופק,
אפשר להשתמש בשעועית אדומה משקית קפואה באותה כמות. אם מדובר בשעועית יבשה אז יש לשים ¾ כוס. יש להשרות את השעועית לילה לפני, לבשל אותה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להוסיף למרק.
אפשר לשלב גרגירי חומוס משקית קפואה.
לאחר טיגון הבצל אפשר לטגן רצועות חזה עוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר המרכיבים ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים!!!!!
תמיד אני שמיחה לראות עוד ועוד מתכונים.
רציתי להוסיף שגם הכתב היפה שאת מביאה את זה מושך אותי להכין…
ועוד דבר: הדיוק שלך על כל פרט במתכון עוזר לי מאוד!!
תודה רבה!!
תודה אסנת ❤️
אם אני מכפילה כמות של ירקות בשתיים האם להוסיף גם כמות מים ותבלינים?
תתחילי מ-10 כוסות מים ואת התיבול תשפרי בסוף לפי הטעם.
הי בוקר טוב
שמחה לראות מתכון מצוין נוסף שלך..
רציתי לשאול, יהיה מתאים להוסיף למרק הזה קניידלך?
אני חושבת שכן.
בוקר טוב,
שמחתי לראות מתכון למרק ירקות עם שעועית לבנה! מחכה למתכון כזה…😉
אני משתמשת בשעועית לבנה יבשה. כמה לדעתך צריך למרק הנ"ל?
היי ברוריה 🙂
שימי ¾ כוס שעועית יבשה. יש להשרות את השעועית לילה לפני.
אפשרות אחת היא לבשל את השעועית בנפרד במים עד לריכוך חלקי ואז להוסיף למרק או לבשל ישר במרק אבל אז משך הבישול עשוי להתארך לשעתיים לפחות.
היי אפרת , תדה על עוד מתכון חורפי מעניין
כמה שאלות:
1. חייב שמיר טרי או שאפשר שמיר מיובש?
2. אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי?
3. אם ממירה את הקולורבי לתפוח אדמה קטן למיקרו כמה כאלה לשים?
4. בערך כמה פלפל שחור לשים?
5. כמה זמן לחמם את הסיר? וכמה זמן לטגן את הבצל?
6. את השעועית צריך להפשיר קודם? אם כן איך וכמה זמן?
7. מתכננת להכין את המרק הזה ביום שישי כמו שהוא וביום ראשון רוה להשאיל מוט בלנדר ולנסות גרסה סמיכה – כמה זמן בערך צריך לטחון אותו עם המוט ובאיזה שלב?
המון המון תודה לך
היי,
1. שמיר טרי (במרקים עדיף רק עלים טריים).
2. כן, למרות שבמרקים עדיף טרי.
3. 4 יחידות
4. קמצוץ עם האצבעות
5. לחמם את הסיר כחצי דקה עם השמן ולטגן את הבצל כ-3 דקות.
6. לא
7. יש לטחון ממש מעט (10-15 שניות). אולי גם לא תרצי לטחון.