שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל קטן קצוץ

גבעול כרישה/לוף חתוך לעיגולים (רק החלק הלבן)

4 שיני שום פרוסות

500-600 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות בעובי כס”מ וחצי

5 כוסות מים (1.2 ליטר)

2 כפות מלאות עלי שמיר קצוצים דק

תיבול: כפית גדושה מלח, כפית מלאה אבקת מרק, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים ארטישוק ו5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בארטישוק.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט בלנדר ידני ומחזירים לאש. מוסיפים 2 כפות מלאות עלי שמיר קצוצים דק ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

 

טיפים והערות

*שימו לב שהכוונה לארטישוק (תפו”א) ירושלמי ולא לארטישוק רגיל.

ראו גם
עוגיות אגוזים טחוניםעוגיות אגוזים טחונים
עוגת וניל וקוקוס עוגת וניל וקוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרון (19:36 12.01.2024)

יצא נהדר! מודה שקצת פחדתי לעבוד עם קולפן בארטישוק ירושלמי, אבל היה סבבה. אפילו בן ה 5 אהב וירד על 2 קעריות. הוספתי 2 כוסות כי 5 היה נראה לי מעט לכל המשפחה ויצא קצת דליל, אבל שהייה במקרר ללילה בטח תסמיך אותו. זה ממש מרק של בתי קפה. כל הכבוד אפרת. ותודה על עוד אופציה לחורף.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:33 13.01.2024)

תודה לך שחזרת לשתף💜

avatar
עינת (13:55 14.11.2021)

היי אפרת
אפשרי בלי לטחון?
גם יצא טעים?
תודה מראש
שבוע טוב ומבורך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 14.11.2021)

היי עינת,
אפשר לוותר על טחינת המרק אך הוא יותר מוצלח כאשר טוחנים אותו.

avatar
ארז (16:35 25.10.2021)

יש תחליף לאבקת מרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 25.10.2021)

היי ארז,
אפשר לוותר עליו (ולהוסיף במידת הצורך מלח) או להכין אבקת מרק ביתית.

avatar
רימה (10:04 13.05.2021)

היי אפרת,
כתבת שאפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא. אני רוצה להכין את המרק לחג. יש לי שתי שקיות של 400 ג’ כ”א. האם להפשיר לגמרי או רק לחלוט במים רותחים? איך משתנות הכמויות?
תודה, שבת שלום וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:14 13.05.2021)

היי רימה,
הכמות נשארת זהה, אין צורך להפשיר לפני הבישול.
חג שמח יקירה🌺

avatar
רימה (10:59 13.05.2021)

תודה על תשובתך המהירה. אעדכן אותך בתוצאות ובתגובות

avatar
רימה (11:04 28.09.2023)

הי אפרת. עד לא מזמן השתמשתי במרק זה (שהוא מאוד אהוב במשפחתי) בארטישוק ירושלמי קפוא. הכנתי משלוש אריזות של 400 ג’ כ”א. מוסיפה גם שורש פטרוזיליה חתוך קטן וממירה חלק מהמים בקרם קוקוס ובשבועות בשמנת לבישול. בתקופה האחרונה (מעל 4 חודשים) המוצר בחסר (בדקתי מול תנובה). השאלה שלי: המשקל שציינת הוא לפני או אחרי הקילוף? רוצה לנסות להכין מארטישוק טרי עד שהקפוא יופיע במקררים. תודה רבה. שבת שלום, חג שמח ושנה טובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 28.09.2023)

היי רימה
המשקל מתייחס לירק שלם לפני הקילוף.
אם תכיני עם ארטישוק טרי כדאי לחתוך לחתיכות קטנות קצת יותר ומשך הבישול עשוי להתארך מעט.
חג שמח😊

avatar
תומר (16:30 21.01.2021)

מרק נהדר! תודה רבה אפרת! מכין כבר פעם רביעית 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 21.01.2021)

שמחה לשמוע תודה רבה תומר❤️

avatar
דנה (18:58 20.01.2021)

היי
כמה ארטישוק ירושלמי זה יוצא בערך 500 גרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 20.01.2021)

היי דנה,
כ2-4 חתיכות תלוי בגודלם.

avatar
תומר (13:07 1.11.2020)

תודה רבה אפרת!
הכנתי ביום שישי ולא נשארה אפילו טיפה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 1.11.2020)

היי תומר,
איזה כיף לקרוא! ♥
בתאבון 🙂

avatar
ענאל (18:49 25.10.2020)

היי, הכנתי את המרק ביום שישי, טעמתי (ממש טעים!!!) והנחתי לו להתקרר.
לפני שהכנסתי אותו למקרר ראיתי שיש לו צבע פחות לבן מלפני, יותר נוטה לחום.
זה תקין או שזה אומר שמשהו מהרכיבים (השמיר או הארטישוק הירושלמי) היה מקולקל?
עכשיו חיממתי אותו ויש מעט קצף לבן כזה למעלה..
זה בסדר, כמו כשמרתיחים תפו”א לדוגמא ויש קצת קצף או שזה ודאי מקולקל?
אגב, טעמתי קצת עם הכף וזה טעים!
אני פשוט חוששת..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:32 25.10.2020)

היי ענאל,
אם הטעם בסדר לא חושבת שיש סיבה לחשוש.
לגבי הצבע, זה כנראה בגלל שהוא עמד בחוץ.
לגבי הקצף, זה יכול לקרות בחימום.

avatar
רימה (15:48 8.06.2020)

האם אפשר להשתמש בארטישוק מוקפא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 8.06.2020)

מניחה שאפשר, רק שימי לב שזה ארטישוק ירושלמי ולא ארטישוק רגיל.

avatar
יעקב (07:42 14.02.2020)

אפרת שלום
כל הכבוד ללך ולאתר המקסים והמחודש שלך
מברוק מברוק מברוק

שאלה
מה ניתן לשים במקום כרישה /לוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:17 14.02.2020)

היי יעקב,
קודם כל תודה רבה.
הכרישה מוסיפה טעם ולא כדאי לוותר עליה.
בכל מקרה, אם אין לך ואתה רוצה להכין כרגע אז תכין בלי.

לקריאת כל התגובות