שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל קטן קצוץ

גבעול כרישה/לוף חתוך לעיגולים (רק החלק הלבן)

4 שיני שום פרוסות

500-600 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות בעובי כס"מ וחצי

5 כוסות מים (1.2 ליטר)

2 כפות מלאות עלי שמיר קצוצים דק

תיבול: כפית גדושה מלח, כפית מלאה אבקת מרק, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים ארטישוק ו5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בארטישוק.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט בלנדר ידני ומחזירים לאש. מוסיפים 2 כפות מלאות עלי שמיר קצוצים דק ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

 

טיפים והערות

*שימו לב שהכוונה לארטישוק (תפו"א) ירושלמי ולא לארטישוק רגיל.

ראו גם
עוגיות אגוזים טחונים
עוגת וניל וקוקוס

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
יעקב (07:42 14.02.2020)

אפרת שלום
כל הכבוד ללך ולאתר המקסים והמחודש שלך
מברוק מברוק מברוק

שאלה
מה ניתן לשים במקום כרישה /לוף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:17 14.02.2020)

היי יעקב,
קודם כל תודה רבה.
הכרישה מוסיפה טעם ולא כדאי לוותר עליה.
בכל מקרה, אם אין לך ואתה רוצה להכין כרגע אז תכין בלי.

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.