שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 מצות

למלית:

2 תפו”א בינוניים מבושלים ומעוכים לפירה

1 בצל קצוץ מטוגן

1 כף ביצה טרופה

1/2 כפית אבקת מרק, מלח פלפל

לציפוי: ביצה טרופה , קמח מצה




אופן הכנה:

-מרטיבים שתי מצות ועוטפים במגבת נקייה לחה במשך כ-30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (מומלץ לטעום ולהמליח במידת הצורך). חוצים מצה לשניים ומניחים כף גדושה מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לסיגר.

-טובלים בקערה עם ביצה ולאחר מכן מגלגלים בקמח מצה. מניחים על נייר אפיה משומן כשהקצוות כלפי מטה.

-מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ומשאירים 5 דקות נוספות.

*במקום לאפות ניתן לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סופלה שוקולד כשר לפסחסופלה שוקולד כשר לפסח
עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (19:51 17.04.2022)

שלום אפרת.
לאחר אפייה כפולת זמן בתנור, מצד אחד המצה מתקשה, אך מצד שני- אינה נעשית שחומה, וקמח המצה, נותר לבן כשהיה.
יש לך רעיון, למה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:20 17.04.2022)

היי מיכל,
האם אפית על 200 מעלות בתנור שחומם מראש?
יכול להיות שהרטבת את המצות למשך יותרמ-30 דקות ולכן הם רכות יותר וצריכות יותר זמן אפייה.

avatar
מיכל (10:11 18.04.2022)

היי.
כן. לפני, חיממתי את התנור ב 200 מעלות.
המשכתי באפייה גם מעבר לזמן שנקבת, כי פירורי קמח המצה נותרו לבנים כשהיו.
אולי לטבול רק בביצה את הגלילה ללא קמח מצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 18.04.2022)

לפי מה שאת אומרת נשמע שעשית הכל טוב.
יכול להיות שאת מצפה להשחמה יותר ממה שאמור להיות? כי המצה לא אמורה לצאת מאד שחומה (ראי בתמונת המתכון).
בכל מקרה, אפשר לוותר על קמח מצה(:

avatar
אבי (16:39 26.04.2024)

טגני טגני. יש מאכלים שצריכים טיגון

avatar
מיכל (23:16 16.04.2022)

שלום אפרת.
בכתיבתך לחצות, הכוונה לאורך המצה, ואז את מגלגלת רצועה לכאורה ארוכה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:19 17.04.2022)

היי,
יש לחצות את המצה לשני חלקים לרוחב ואז לגלגל לכיוון השוליים.
חג שמח!

avatar
מושקוביץ (19:56 25.08.2021)

מה זה כלפי מטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 25.08.2021)

הכוונה שהקצוות של המצה יהיו מונחים על הצד של תבנית האפייה, והצד השלם יהיה כלפי מעלה😊

avatar
ניצן (00:01 1.04.2021)

היי אפרת.
אין לי קמח מצה האם אפשר להכין בלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:37 1.04.2021)

היי ניצן,
אפשר להכין גם בלי:)

avatar
ניצן לוי (23:58 31.03.2021)

תודה רבה ערוץ מושלם הכנו ויצא מושלםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:35 1.04.2021)

מעולה, שמחה שאהבתם😍

avatar
Rinat Noama (14:58 31.03.2021)

היי אפרת,מועדים לשמחה,האם אפשר להשתמש בפירה מוכן אם כן כמה כפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 31.03.2021)

היי,
אפשר להשתמש בפירה מוכן ולהוסיף לו את הביצה והבצל.
הכמות אמורה להספיק למילוי של 4 מנות, כך שאני מניחה ש8-10 כפות מהפירה המוכן יספיקו.

avatar
Rinat Noama (16:38 31.03.2021)

אם אני רוצה להכפיל כמויות,מה משתנה מבחינת תיבול,ויש לי פירה מוכן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 31.03.2021)

אפשר לשים מעט מלח ופלפל, ללא אבקת מרק.

avatar
דורית (15:32 30.03.2021)

היי
האתר שלך מדהים וכייף כל פעם לקבל מתכונים ממך
עשיתי את המתכון הנ”ל
וטבלתי בביצה ושימנתי את הנייר אפיה.
אבל המצא יצא קצת קריספית.אולי עשיתי משהומלא נכון.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 30.03.2021)

היי דורית,
זה בסדר, אמור לצאת קריספי מעט. אם את אוהבת יותר רך את יכולה להרטיב יותר את המצות לפני האפייה:)

avatar
דורית (16:10 30.03.2021)

זה בבדר הטבילה בביצה ואח”כ לאסס כל בורקס בשמן בנוסף לזה שריסבנו את התבנית?או דמספיק לרסס את התבנית
אבל יצא מאוד טעים😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 30.03.2021)

כן, לרסס או לשמן עם מברשת את הבורקסים בנוסף לתבנית.
שמחה שאהבתם:)

avatar
שמואל (12:24 29.03.2021)

תודה רבה הרבנית אפרת על המתכונים! את מעולה!

רק שאלה ברשותך.
כל פעם אני לא מצליח להרטיב את המצה כמו שצריך וממלא אני גם לא מצליח לגלל וכו’…יש לך טיפ יעיל איך להרטיב את המצה?
תודה רבה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 29.03.2021)

היי שמואל,
אם מרטיבים את המצות לחלוטין ועוטפים במגבת נקייה לחה במשך כ-30 דקות, הן אמורות להתרכך כך שקל לעבוד איתן:)

avatar
אליהו אליה (10:39 14.04.2020)

הכנו לפסח ויצא ממש ממש טעים. התערובת הספיקה אפילו לשלוש מצות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 15.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שרה (13:06 12.04.2020)

אפרת מדהימה!
אני נהנית כל פעם מחדש להכין מהמתכונים הנפלאים שלך! האתר שלך פשוט מהמם ושימושי כל כך! האוכל יוצא מוצלח ולא נשאר כלום……..
עשיתי את המתכון הטעים הזה ויצא מעולה, אבל זה לא היה מודבק טוב והתפרק בקצה, נראה לי שזה בגלל הביצה שלא שמתי, ראיתי שכתבת למישהי שאפשר לטבול במים ושמן ואז לגלגל בקמח מצה. חשוב לדעת שכך זה לא נדבק טוב ומתפרק…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 12.04.2020)

היי שרה,
קודם כל תודה שחזרת לעדכן.
טיגנת או אפית? אני חושבת שכדאי להניח את זה כשהצד הפתוח מונח כלפי מטה.

avatar
ג'ני (14:01 11.04.2020)

תודה רבה על המתכון המעולה!
חג שמח 😘

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 11.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

avatar
לי (02:27 8.04.2020)

האם יש דרך לעשות זאת בלי ביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 8.04.2020)

במקום ביצה אפשר למרוח שמן עם קצת מים כדי שפירורי המצה יידבקו.
חג שמח 🌺

avatar
רינה (15:17 5.04.2020)

הכנו בפסח שנה שעברה.טעים מאוד! מומלץ בהחלט להכפיל כמויות!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 5.04.2020)

תודה רינה וחג שמח ❤️

avatar
אילנית (02:05 25.04.2019)

היי האתר שלך פשוט מהממם יש בו שפע מכל טוב מתכונים מיוחדים ומוצלחים , ה’ יברך אותך 🙂
שאלה קטנה , יש אפשרות להחליף את התפו”א בבטטה ? ולהשמיט את הביצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:50 25.04.2019)

תודה אילנית 🙂
אפשר להכין פירה מבטטה רק מומלץ לשלב אותו עם תפוח אדמה כי אח”כ המרקם שלו קצת מימי ופחות מוצלח.
אפשר לוותר על הביצה.
חג שמח 💝

avatar
מלכה (11:53 19.04.2019)

אם אני רוצה להכין עכשיו ולהגיש מאוחר יותר, זה עדיין יהיה טעים? אני צריכה לחמם את זה לפני ההגשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 19.04.2019)

כן. יש לחמם קצת לפני ההגשה.
חג שמח 🌸

avatar
שיר (12:54 4.04.2018)

נראה מצויין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 4.04.2018)

תודה שיר 🙂

avatar
דבי (10:17 3.04.2018)

כף ביצה? או שזה טעות?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 3.04.2018)

זו לא טעות. כף ביצה טרופה זה מספיק להעשרת הטעם של הפירה. את שאריות הביצה אפשר לשמור במקרר (בפסח יש לזה הרבה שימוש).
כמות הבצל אינה משנה. רק חשוב שהפירה יהיה טעים ומתובל במידה הנכונה (מלח בעיקר).
לגבי כמות הפירה, לדעתי 2 תפו”א בינוניים זה יוצא כוס וחצי פירה. בכל מקרה, זה לא משנה כי את שמה כף גדושה מכמות הפירה בכל חצי מצה ומגלגלת. תבדקי כמה כפות גדושות יש לך מהפירה ולפי זה תדעי כמה יחידות ייצאו (כל יחידה – כף גדושה פירה).

avatar
דבי (09:45 3.04.2018)

בוקר אור!

תוכלי לאמוד לי כמות של פירה לפי כפות? (בהשוואה לכמות במתכון כמובן).

חשוב הרבה בצל? כי בפירה שלי יש מעט.

שוב תודה!

avatar
דבי (23:51 2.04.2018)

הי,

מתאים להשתמש בפירה שנשאר מיום קודם?

לילה טוב ותודה רבה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 3.04.2018)

כן מתאים.

avatar
קרינה (23:39 2.04.2018)

ועוד שאלה להרטיב את המצות במים רוצחים?

avatar
קרינה (23:37 2.04.2018)

היי אפרת ,
האם ניתן להוסיף ביצה שלמה במקום הכף הטרופה?
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 3.04.2018)

היי קרינה,
להרטיב את המצות במי ברז.
עדיף לשים כף ביצה טרופה. ביצה שלמה זה הרבה. את יכולה לשמור את שאריות הביצה הטרופה במקרר, בקופסה סגורה או עטוף בניילון נצמד. אני בטוחה שתמצאי איך להשתמש עם זה, במיוחד בפסח 🙂

avatar
נעמה (21:34 1.04.2018)

מתכון מוצלח
טעים מאוד
בדיוק עשיתי
מטוגן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 1.04.2018)

נראה מעולה!
תודה נעמה 🙂

avatar
מלכה (20:17 22.03.2018)

היי.
יש תחליף לאבקת מרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 22.03.2018)

היי מלכה,
אפשר לתבל רק במלח ופלפל שחור.

avatar
מאיה (19:23 13.04.2017)

הייי ותודה על מתכוני פסח נפלאים וטעימים. רציתי לשאול האם יש אופצייה של מילוי גבינות שהיית ממליצה לי עליה. תוןדה רבה וחג שמח!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 13.04.2017)

היי מאיה,
אפשר להכין עם מילוי גבינות ולערבב כ-2 כפות גבינה לבנה, 2 כפות גבינה בולגרית (רצוי רכה), וכוס גבינה צהובה. אפשר גם להוסיף זיתים קצוצים.
אפשר לטגן במחבת במקום לאפות. פשוט לחמם מחבת עם כרבע כוס שמן ולטגן 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מומלץ להניח תחילה את המצה המגולגלת במחבת כשהצד הפתוח כלפי מטה (היכן שסיימת לגלגל) כדי שיידבק וייסגר כמו שצריך.
חג שמח 🙂

avatar
מאיה (18:57 13.04.2017)

הייי ותודה על מתכוני פסח נפלאים וטעימים. רציתי לשאול על אופציית טיגון במקום בתנור (יש בעיה עם התנור כרגע ורציתי לנסות) וגם האם יש אופצייה של מילוי גבינות שהיית ממליצה לי עליה. תוןדה רבה וחג שמח!!!!

avatar
ירושלמית (17:12 12.04.2017)

אני תמיד מצליחה לעקוב אחרי המתכונים שלך. אבל הפעם הכל הלך לעזאזל…
איך הצלחת לגלגל את המצה??? רטוב מתפרק ויבש נשבר…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 12.04.2017)

היי,
כנראה שהמצות לא היו רכות וגמישות מספיק.
הרטבת אותן היטב ושמת בתוך מגבת לחה? כמה זמן הן היו בתוך המגבת?

avatar
טלי (07:31 6.04.2017)

היי
תודה רבה על אתר נפלא!
האם אפשר לוותר על קמח המצה? לאפות רק לאחר שטבלתי בביצה וריססתי קצת שמן?
נשמע לי יותר מדי- גם מצה וגם קמח מצה…
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:17 6.04.2017)

כן, אפשר.

avatar
טובה (23:29 1.05.2016)

אין על האתר שלכם הכי הכי מוצלח והכי טוב ברצוני להודות לכם על האתר המוצלח המון מתכונים מוצלחים וקלים הכי כיף לקחת מתכון של מסובך ולא המון מצרכים יישר כח מעולה תמשיכו לתת מתכונים לכל החגים הכל מצליח ממש כמו שכתוב והכל מוסבר בדיוק כמו שצריך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:27 2.05.2016)

תודה טובה! כיף לשמוע 🙂
שיהי לך יום מקסים

avatar
מיכל (10:51 28.04.2016)

שלום אפרת.
ךמלית אפשר להוריד את הביצה בלי לפגוע ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 28.04.2016)

היי מיכל,
אני מניחה שאפשר. לגבי הציפוי מומלץ לשמן את הסיגר ואז לצפות בקמח מצה (כדי שיידבק).
חג שמח!

avatar
אורין (10:48 28.04.2016)

היי רציתי בבקשה אם יש אפשרות לוותר על הביצה ובמקום זה לטבול בשמן

נ.ב האתר שלך מדהייים תמיד משתמשת בו:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 28.04.2016)

היי אורין,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם קמח המצה נדבק עם השמן אז אין בעיה.
חג שמח!

avatar
אורנה (11:05 26.04.2016)

בוקר טוב,
הכנתי את “בורקס” תפוח האדמה גם בגירסה המטוגנת וגם בגירסה האפויה.
שתיהן טעימות ומוצלחות.
הגירסה האפויה כל כך מוצלחת- פחות קלוריות, בלי הבלאגן של הטיגון.
בפעם הבאה אנסה עם מילוי בשר
שאפו על ההסבר המדויק ועל המתכון המוצלח!
חג שמח!
אורנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 26.04.2016)

היי אורנה,
תודה שאת תמיד חוזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח, חג שמח ויום מקסים 🙂

avatar
מיטל (20:30 25.04.2016)

היי,
האם אפשר להשתמש במצה מסובין?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:39 25.04.2016)

היי מיטל,
אם המצה מתנהגת כמו מצה רגילה אז לא אמורה להיות בעיה (הכוונה שניתן להרטיב אותה ולעטוף במגבת עד שהיא נעשית גמישה).
חג שמח 🙂

avatar
אא (18:20 5.04.2015)

כדאי להוסיף יותר תבלינים זה ממש חסר וחוץ מזה זה ממש טוב 🙂
תודה רבה על המתכון!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 5.04.2015)

מצוין! תודה וחג שמח 🙂

avatar
גנינה אייזנר (14:04 24.03.2015)

מדוע אי אפשר להדפיס את המתכונים בלי “כיתובים באמצע הדף”
אשמך למענה
גנינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 24.03.2015)

הי גנינה,
כרגע יש באפשרות ההדפסה העליונה תקלה זמנית שמראה כיתובים.
עד שזה יפתר, את יכולה להשתמש באפשרות ההדפסה התחתונה (ראי מתחת לכל מתכון -“הדפס בקובץ PDF” בירוק).
עדכני אותי אם עדיין יש בעיה.

לקריאת כל התגובות