זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 18 יחידות
סוג: פרווה
רכיבים
100 גרם שוקולד מריר
כף שמן קנולה
100 ג’ שומשום (כ-3/4 כוס)
אופן ההכנה
-מניחים בקערית קוביות שוקולד וכף שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת חלקה.
-מוסיפים שומשום ומערבבים לתערובת אחידה.
-מרפדים תבנית בינונית קטנה (בגודל 30X20 ס”מ) בנייר אפייה, יוצקים את התערובת ומשטחים באופן אחיד.
-מכניסים למקרר למשך שעה לפחות, עד שזה מתקשה.
-מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים.
-שומרים בקופסה סגורה במקרר.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם לחצו כאן.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
נראה מעולה. יעבוד עם פצפוצי אורז במקום שומשום?
אמור לעבוד:)
נראה מעולה וקל,
כמה זמן מחזיק במקרר וכמה במקפיא?
תודה רבה
היי
מומלץ לשמור במקרר כשבוע-שבוע וחצי ובמקפיא כחודש או קצת יותר.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום קנולה ??
כן(:
האם עדיף/צריך לקלות את השומשום?
אפשר לקלות את השומשום אם אוהבים טעם יותר קלוי של השומשום(:
האם זה מתאים להכין עם שוולד חלב במקום מריר?
אפשר להמיר חצי מכמות השוקולד בשוקולד חלב, לא מומלץ את כל הכמות כדי שלא יצא נוזלי יחסית.
אפשר חמאה במקום שמן?
אפשר לשים כף גדושה חמאה מומסת.
יש לי רק אינגליש קייק אלומניום, מתאים?
את יכולה להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק.
תודה אפרת ע התגובה המהירה!
יהיה פה משו טעים לשבת:)
שלום וברכה,
התבנית זה גודל של חמגשית??
היי,
יש כמה גדלים של חמגשיות…
תשתמשי בתבנית 20*30(:
אז זה אמור לצאת ממש ממש דק??
ושאלה נוספת: לא הצלחתי לחתוך לקוביות, אלא לשברים לא סימטריים.. מה הסיבה
לא דק מדי, בעובי של עד חצי ס”מ.
אם החטיף נשבר לחתיכות לא סימטריות זה אומר שכנראה כמות השומשום הייתה גדולה מדי או שלא נתת קירור של שעה לפחות
תודה על המתכונים המקסימים, משתמשת באתר שלך המון!!
נראה לך המתכון ילך עם שומשום מלא? (זה מה שיש לי כרגע בבית…)
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
את יכולה להשתמש בשומשום מלא, הטעם ישתנה בהתאם🙂