שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ גס

סלסלת פטריות טריות חצויות

2 קישואים בינוניים חתוכים גס

כוס וחצי שעועית ירוקה משקית קפואה

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 כף רוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות והקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך 7-8 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.

-מתבלים בסויה, סילאן, צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח שכבות קרם גבינה
כרובית בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מרים (21:15 14.11.2019)

שלום אפרת
תודה עלמתכונים מעולים! תבורכי!
את התבשילהזה הכנתי בסיר, בלי להתייעץ איתך לפני זה….🙄
בנתיים יוצאים המון נוזלים. מה דעתך?!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 14.11.2019)

הירקות מפרישים נוזלים בבישול. אפשר לשפוך את הנוזלים.

מיכל לין (11:59 12.12.2018)

תודה (שוב!!) על מתכון נפלא ופשוט….
הוספתי לירקות הנ”ל גם כרובית וגזר, ויצא מושלם!!!
ממש אחלה ארוחת צהריים לעבודה, בכלום זמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 12.12.2018)

מעולה 😍
תודה מיכל

חני (14:51 11.01.2018)

טעים ממש!! איזה כיף
(הכנתי בלי מילי כי לא היה לי)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 11.01.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה חני.

לאה אלכביר (21:28 24.08.2017)

היי אם יש לי רק שעועית חתוחה פשוט לא היה בסופר. זה גם טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 24.08.2017)

כן, אין בעיה.

תמי מ (11:38 23.05.2017)

שלום
מה אפשר לשים במקום סילאן וצילי מתוק (סכרת) ואני שמה פטריות מקופסא כי אין לי טרי
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (13:34 23.05.2017)

היי תמי,
אפשר לתבל בסויה וכל ממתיק שיש לך שיכול להיות מתאים לבישול.
אם אין לך פטריות טריות שימי משימורים (עדיף פטריות שלמות אם יש לך).

שירה נ. (10:37 16.03.2017)

האם אפשר במקום השעועית-הירוקה להשתמש ב-2 כוסות אפונה קפואה ?
בעבר הכנתי עם השעועית וזה יצא ממש מעולה,
כעת יש לי רק אפונה קפואה ,האם זה יתאים ?
בתודה מראש,
שירה

מתכונים ב-10 דקות (10:44 16.03.2017)

כן, למה לא. דווקא יכול להיות טעים 🙂

גלית (15:51 17.10.2016)

אני מעדיפה שעועית טרייה. צריך לבשל קודם, או להוסיף אותה כבר בהתחלה?

מתכונים ב-10 דקות (16:02 17.10.2016)

היי גלית,
אפשר להשתמש בשעועית טרייה – מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים במשך 4-5 דקות ולסנן (ואז להשתמש בה למתכון כרגיל..)
חג שמח 🙂

עדי שרוני (14:40 6.09.2016)

ראשית,תודה רבה רבה,למתכון הכול-כך טעים והמיוחד,
מאז שהכנתי בפעם הראשונה,כול הזמן הוא מבוקש,הכנתי בתוספת לאורז .
הכנתי כפי המתכון,בתוספת של 2 שיני -שום קצוצות דק.(ויתרתי על הצ’ילי-המתוק,שמכיל סוכר,ושפחות בריא.)

תודה למתכון הנפלא והקל להכנה.
למי שלא הכין:
חברים תכינו ותהנו,ההצלחה מובטחת!
טעים ומיוחד.

מתכונים ב-10 דקות (15:47 6.09.2016)

תודה עדי על העדכון וההמלצה 🙂
המשך יום נפלא

אמי (12:36 11.08.2016)

היי,
במה אפשר להחליף את רוטב הצ׳ילי?

מתכונים ב-10 דקות (12:46 11.08.2016)

היי אמי,
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק.

רננה (11:38 16.06.2016)

כל המתכונים שעשיתי היו מעולים. כןןך הכרובית

מתכונים ב-10 דקות (11:49 16.06.2016)

תודה רננה, שמחה מאוד לשמוע 🙂

מיכל (09:54 16.06.2016)

שלום אפרת
מה כתחליף לפטריות?
או מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (10:03 16.06.2016)

היי מיכל,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל את יכולה לשים פטריות משימורים עדיף שלמות אם יש לך.
אפשר לשים במקום גם קוביות קטנות של בטטה, דלעת או דלורית. גזר גם יכול להתאים.
יום מקסים 🙂

ליטל (15:20 15.06.2016)

יצא מעולה! אין אף מתכון באתר (מאלו שהכנתי) שאכזב אותי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:28 15.06.2016)

תודה ליטל, איזה כיף לשמוע 🙂

יוסי (16:22 14.06.2016)

צריך לבשל קודם את השעועית? או שאפשר להוסיף אותה קפואה?

מתכונים ב-10 דקות (16:26 14.06.2016)

היי יוסי,
אפשר להוסיף אותה קפואה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.