זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ גס
סלסלת פטריות טריות חצויות
2 קישואים בינוניים חתוכים גס
כוס וחצי שעועית ירוקה משקית קפואה
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 כף רוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות והקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך 7-8 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
-מתבלים בסויה, סילאן, צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
האם מתאים להוסיף טופו?
ואם כן האם זה משנה משהו בכמות של הרוטב?
היי
אפשר להוסיף חבילת טופו ולהוסיף לתיבול מלח, עוד 2 כפות סויה, כף סילאן וכף צ’ילי.
שבת שלום
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה
היי אושרת,
אפשר לוותר על רוטב סויה.
שבת שלום(:
שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק במתכון?
היי,
אפשר לוותר(:
שלום אפרת
תודה עלמתכונים מעולים! תבורכי!
את התבשילהזה הכנתי בסיר, בלי להתייעץ איתך לפני זה….🙄
בנתיים יוצאים המון נוזלים. מה דעתך?!
תודה רבה!
הירקות מפרישים נוזלים בבישול. אפשר לשפוך את הנוזלים.
תודה (שוב!!) על מתכון נפלא ופשוט….
הוספתי לירקות הנ”ל גם כרובית וגזר, ויצא מושלם!!!
ממש אחלה ארוחת צהריים לעבודה, בכלום זמן
מעולה 😍
תודה מיכל
טעים ממש!! איזה כיף
(הכנתי בלי מילי כי לא היה לי)
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה חני.
היי אם יש לי רק שעועית חתוחה פשוט לא היה בסופר. זה גם טוב?
כן, אין בעיה.
שלום
מה אפשר לשים במקום סילאן וצילי מתוק (סכרת) ואני שמה פטריות מקופסא כי אין לי טרי
תודה מראש
היי תמי,
אפשר לתבל בסויה וכל ממתיק שיש לך שיכול להיות מתאים לבישול.
אם אין לך פטריות טריות שימי משימורים (עדיף פטריות שלמות אם יש לך).
האם אפשר במקום השעועית-הירוקה להשתמש ב-2 כוסות אפונה קפואה ?
בעבר הכנתי עם השעועית וזה יצא ממש מעולה,
כעת יש לי רק אפונה קפואה ,האם זה יתאים ?
בתודה מראש,
שירה
כן, למה לא. דווקא יכול להיות טעים 🙂
אני מעדיפה שעועית טרייה. צריך לבשל קודם, או להוסיף אותה כבר בהתחלה?
היי גלית,
אפשר להשתמש בשעועית טרייה – מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים במשך 4-5 דקות ולסנן (ואז להשתמש בה למתכון כרגיל..)
חג שמח 🙂
ראשית,תודה רבה רבה,למתכון הכול-כך טעים והמיוחד,
מאז שהכנתי בפעם הראשונה,כול הזמן הוא מבוקש,הכנתי בתוספת לאורז .
הכנתי כפי המתכון,בתוספת של 2 שיני -שום קצוצות דק.(ויתרתי על הצ’ילי-המתוק,שמכיל סוכר,ושפחות בריא.)
תודה למתכון הנפלא והקל להכנה.
למי שלא הכין:
חברים תכינו ותהנו,ההצלחה מובטחת!
טעים ומיוחד.
תודה עדי על העדכון וההמלצה 🙂
המשך יום נפלא
היי,
במה אפשר להחליף את רוטב הצ׳ילי?
היי אמי,
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק.
כל המתכונים שעשיתי היו מעולים. כןןך הכרובית
תודה רננה, שמחה מאוד לשמוע 🙂
שלום אפרת
מה כתחליף לפטריות?
או מקופסת שימורים?
היי מיכל,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל את יכולה לשים פטריות משימורים עדיף שלמות אם יש לך.
אפשר לשים במקום גם קוביות קטנות של בטטה, דלעת או דלורית. גזר גם יכול להתאים.
יום מקסים 🙂
יצא מעולה! אין אף מתכון באתר (מאלו שהכנתי) שאכזב אותי 🙂
תודה ליטל, איזה כיף לשמוע 🙂
צריך לבשל קודם את השעועית? או שאפשר להוסיף אותה קפואה?
היי יוסי,
אפשר להוסיף אותה קפואה.