זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12-15 מאפינס
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)
חצי כפית מלח
2 ביצים
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
400 מ”ל שמנת חמוצה (2 מיכלים)
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
שליש כפית אורגנו מיובש (לא חובה)
*לפיזור מעל: שומשום לפיזור (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה ודביקה.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס מקרטון (“קוקטים”), מפזרים מעל קצת שומשום ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
אם אפשר לעשות מקמח מלא ?
אפשר אבל פחות מומלץ כי זה ייצא קצת במרקם דחוס ו”כבד”.
תודה רבה
אפשר לשים שמן זית במקום?
אפשר רק כדאי שהוא יהיה בטעם מעודן ולא חזק מידי.
חביב,לא משהו
טעם משעמם ומרקם של פשטידה:(
היי,
לא אמור לצאת לזה מרקם של פשטידה אלא יותר של מאפה. גם מבחינת הטעם.
באיזה כוס השתמשת?
תודה רבה על עוד מתכון קליל וטעים .
תודה לך🙂
וואו!! העזתי להפחית את השמן לחצי מהכמות ולא הכנסתי גבנ”צ..ויצא מעולה!! איזה כיף! תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון,נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם טוב בהקפאה?
כן(:
היי אפשר ללא גבינה צהובה
מה אפשר במקום תבניות מאפינס
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה.
זה יוצא יותר מוצלח כשמכינים בתבניות מאפינס אבל אפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.
היי אפרת, הכנתי כמה פעמים לפי המתכון ויצא מצוין. אני רוצה להכין עבור רגישים לגלוטן. האם אפשר להכין עם קמח תמי? תודה
היי,
אפשר להשתמש בקמח תמי, המרקם והטעם מעט ישתנו(:
הכנתי במולטיקייק יצא ממש מעולה! ממליצה להוסיף קצת יותר מלח
שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף!
הי, נראה לך שיעבוד גם במולטיקייק?
היי,
כן אמור להיות מצוין.
מושלם
שמחה שאהבת😊
יצא נהדר בתבנית שקעים. חיפשתי מה לעשות עם שמנת חמוצה שנשארה במקרר ויצא סופר טעים.
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף(:
היי יקרה, תודה רבה על המתכון. האם אפשר להכין את זה כמו פשטידה, הכוונה בתבנית אחת ולא לחלק לתבניות קטנות?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
מדובר במאפינס שמרקמם כמו מאפה ופחות כמו פשטידה. לכן לא יהיה מוצלח במיוחד להכין אותם בתבנית אחת גדולה.
היי אפרת,
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בתבניות מאפינס לא מקרטון ?
היי,
כן, אפשר- מה שחשוב זה הגודל(:
אפשר להקפיא?
היי,
המאפינס פחות מוצלחים בהקפאה.
היי אפרת.
מה התוכנית שמתאימה פה? טורבו או חום עליון תחתון? תודה.
היי,
תכנית קו עליון ותחתון מומלצת, אבל אם את רגילה לאפות מאפים/עוגות בתכנית טורבו ויוצא טוב- אפשר גם בטורבו (יש תנורים שתכנית טורבו היא המיטבית בהם).
אפשר להוסיף במקום האורגנו בזיליקום טרי קצוץ?
היי,
אפשר, אבל חשוב לשים לב ששמים מעט מהבזיליקום כי טעמו דומיננטי(:
איזה מתכון אליפות!!!!
תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
אם אין שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט 3%?
היי נטע,
אפשר, יתכן שהמרקם ישתנה מעט אבל עדיין יצא מצוין(:
תידה רבה על תשובה מהירה 🙂
היי אפרת
כרגע הכנתי ושמחה לבשר שבני הקטן בן ה5 אהב מאוד.
הכנתי עם קמח כוסמין 70 אחוז .
ושמן אבוקדו (האם רצוי להפחית מהכמות בגלל שמן זה?)
היכן עדיף לאכסן שישאר פריך כמה שניתן?
בהקפאה או במקרר?
תודה רבה רבה
ושבת שלום.
היי עינת,
שמחה שיצא מוצלח!
אם רוצים לשמור על טריות מרבית כדאי לאחסן במקפיא, להפשיר ולחמם כמה דקות לפני ההגשה.
יצא מעולה. סוג של לחמנית גבינה.
משובח וטעים מאוד מאוד!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף(:
אשמח לדעת אם יש אופציה להפוך אותה לסגנון יותר פשיטדתי.
אולי להפחית קמח ולהוסיף גבינות?
תודה רבה
יתכן שאפשר, אבל כיוון שלא ניסיתי אני לא יכולה לומר בוודאות…
מצרפת לך מתכון לפשטידת גבינות וזיתים– עדיף להכין אותו מאשר לעשות שינויים רבים במתכון הנוכחי(:
מאוד מהיר וקל. כדאי לכתוב במתכון עד איזה גובה למלא את התבניות- מילאתי חצי גובה ובאפיה המאפינס עברו את שולי התבניות. תודה אפרת!
מעניין, המאפינס במתכון הנוכחי לא אמורים לתפוח כ”כ באפייה…
תודה על ההערה החשובה!
בוקר טוב אפרת
ומקמח כוסמין לבן אפשר להמיר את כל הקמח?
בתודה מראש.
היי שוב
או מקמח כוסמין 70 אחוז ?
גם אפשר, רק יצא טיפה יותר דחוס.
היי עינת,
כן אפשר. בהצלחה🌷
תודה רבה!!!
יצא טעים מאוד! והזמן הכנה ממש מהיר,
שמחה מאד לשמוע😊 תודה יהודית(:
אשפר להכין חצי מהכמות?
תודה על כל מתכון ומתכון ששווה זהב!
כן אפשר🙂 שמחה שאהבת את המתכונים!
האם ניתן להחליף לקמח כוסמין מלא ומה הכמות.. תודה רבה
היי,
פחות מומלץ לקמח כוסמין מלא כי יצא מאד דחוס…
עדיף להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין וחצי כמות להשאיר קמח לבן.
בד”כ אפשר להמיר ולהוסיף נוזלים
בהצלחה!!!
הי אפרת,
אפשר לשים גבינה לבנה במקום השמנת?
היי דנה,
אפשר😊