זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: 2 רולדות בצק עלים
מצרכים:
1 קילו בצק עלים
500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות
1 בצל קטן קצוץ
1 גזר בינוני-גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
1 קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.
*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).
-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד (מומלץ לכסות את המחבת).
-מוסיפים גזר וקישוא מגורדים ומערבבים כ-3 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם. שימו לב שהתיבול אמור להיות חזק ודי מלוח). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והירקות (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).
-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
ערב טוב אפרת. הכנתי היום לכבוד ראש חודש ויצא מושלם! השתמשתי בכרוב במקום קישוא כפי שכתבת באחת התגובות, זה היה ממש שידרוג! אז תודה רבה אפרת וחודש טוב ומבורך עם הרבה בשורות טובות 🙂
שמחה שיצא טעים!
חודש טוב ומבורך💜
יישר כחך על המתכונים הטובים שכמעט תמיד יוצאים טוב ולא מדיי מסורבלים….
הכנתי את הבצק עלים במילוי עוף והבצק עלים לא נאפה טוב בתוכו כשהחלק החצוני הוזהב היטב..
הקפדתי על מעלות וחימום התנור. אשמח לדעת למה זה קורה?
היי רחל,
התערובת היתה עם נוזלים?
להבא אפשר להחזיר את המאפה לתנור ולשים את התבנית על רשת התנור התחתונה ולהמשיך לאפות על 170 מעלות.
יש לי מלא הודו שאפיתי (לחג ההודיה), ואז טחנתי והקפאתי. האם את חושבת שאפשר להשתמש בזה כאן? או בכל מתכון שהוא? תודה!!!
היי,
אפשר להשתמש בהודו למילוי כאן וגם למילויים אחרים.
בהצלחה(:
תודה! אז לטגן את זה גם ביחד עם שרר המרכיבים (למרות שזה כבר אפוי)?
כן, לטגן יחד עם המרכיבים האחרים (אין צורך לטגן 2 דקות מכל צד, רק להוסיף עם הירקות ולטגן הכל).
שלום אפרת.
שאלה:
האם אפשר לשלב פטריות?
אם כן – כמה?
ואם כן- מה יהיה סדר הטיגון במחבת?
תודה על תשובותייך
היי,
אפשר להוסיף חבילת פטריות קצוצות לאחר טיגון העוף ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
שלום רב, איזה רוטב ניתן להוסיף בצד, שאינו כולל פטריות כלל. תודה
היי,
אפשר להכין מטבל של שליש כוס מים רותחים, 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק ו-4 כפות סילאן.
ערב טוב אפרת.תודה על המתכונים.האם ניתן להקפיא לאחר האפיה?או שעדיף להקפיא מוכן רק לא אפוי?
היי,
אפשר להקפיא לאחר ההכנה, אבל הכי טעים לאכול סמוך להכנה. מומלץ לסיים את ההפשרה בחימום בתנור כדי להחזיר את הפריכות לבצק.
פחות כדאי להקפיא לפני אפייה כי הבצק עלול להירטב מהמילוי.
היי אפרת,
המתכונים שלך מושלמים.
אני נשואה כשנה ובכללי לא הייתי אוהבת מטבח.
מאז שאני על המתכונים שלך, אני פשוט נהנית לנסות דברים חדשים.
אני מוצאת הרבה מתכונים מוצלחים באתר שלך וזה פשוט כיף.
תודה.
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר ומנסה דברים חדשים! תודה על השיתוף❤
מתכון מצוין!
נהנינו מאוד
תודה אפרת
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון😊
יש לי שניצל עוף האם אני יכולה לטחון אותו ואיך?
היי,
התכוונת שיש לך חזה עוף פרוס לשניצל? אפשר לטחון אותו במעבד מזון. למתכון הזה ספציפית פחות מומלץ לטחון אלא רק לקצוץ בעזרת סכין.
הי אפרת. האם אפשר גם לעשות עם חזה עוף טחון וגם להחליף את הקישוא בתפוח אדמה מבושל?
היי,
עוף טחון יהפוך את המילוי למילוי מוצק ואחיד כך שזה יהיה קצת פחות מוצלח…
אפשר להחליף את הקישוא בתפוח אדמה.
אפשר להקפיא את זה ?
היי,
לא מומלץ להקפיא כי לאחר הפשרה המרקם משתנה.
עם איזה רוטב מתאים ?
או שזה יעשה את זה רטוב ?
היי,
הכי קלאסי- רוטב פטריות. יש להוסיף את הרוטב בזמן ההגשה ולא לפני כן.
אם שמים תפוחי אדמה במקום הגזר והקישוא צריך לבשל אותם קודם?
היי גלי,
עדיף לבשל ולמעוך לפירה, זה ישתלב טוב יותר במרקם😊
האם אפשר להשים עוף טחון במקום חזה עוף
תודה רבה
היי חיה,
כן אפשר(:
עכשיו יצא מהתנור
יצא מ-ו-ש-ל-ם
מאד מאד טעים ממליצה
נראה מעולה, שמחה שיצא מוצלח❤
שלום ואפרת
ותודה על המתכונים המעולים שתמיד מצליחים 🙂
נראה לך אפשר לעשות את המתכון הזה עם עוף טחון?
באותו אופן?
תודה רבה!
היי רבקה,
אפשר להכין עם עוף טחון, פשוט המילוי יהיה יותר במרקם חלק(:
יש לי בבית קונכיות בצק עלים של מעדנות, המילוי הזה מתאים לקונכיות?
כן, מתאים ומשדרג את המנה😊
אני רוצה להכין לארוחת שישי איזה תוספת יכולה להתאים לזה?
הכי קלאסי וטעים- אורז(: יש המון מתכוני אורז טובים באתר. למשל: אורז.
היי אפרת, קודם כל אציין כי המתכונים שלך פשוט מעולים
שנית, יש לי שאלה קצת מוזרה
אני רוצה להכין את המתכון הנ”ל ואני רוצה לשלב את המתכון עם תוספת של אורז, העלת מלא מתכונים של אורז, איזה מהם הכי מתאים למתכון הזה? (חוץ מאורז לבן)
היי,
אורז מתובל יכול להתאים כאן🙂
האם אפשר לשים גם שום ודבש?
היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף שום ודבש למילוי😊
תודה רבה!
על המענה המהיר ועל כל המתכונים המעולים!
היי אפרת,
מכינה עכשיו ואשמח לעזרתך 🙂
העוף הפריש נוזלים וכשהכנסתי את הירקות לא סחטתי לפני. האם לא יתקבלו יותר מדי נוזלים?
ראיתי שכתבת בתגובה לשאלה שהתערובת אמורה להיות עסיסית. האם יש להכניס אותה ככה לבצק עלים, עם כל הנוזלים? או שכדאי להניח במסננת?
(עוד לא סיימתי עם הבישול של התערובת, אבל לאחר שראיתי את כל הנוזלים מהעוף נראה לי שיהיו הרבה נוזלים).
היי גלית,
אם נוצרו הרבה נוזלים- מומלץ מאד לסנן לפחות חלק מהם, כדי שהבצק לא יצא רטוב…
שבת שלום.
היי קניתי חזה עוף מתובל של עוף טוב ואני רוצה להכין את המתכון הזה עם החזה עוף הזה. יש משהו שאני צריכה לשנות?
היי רות,
אין צורך לשנות, תכיני כרגיל.
האם אפשר להחליף את הבצק עלים למלאוח?
אפשר 🙂
יש אפשרות להכין בצק עלים ביתי?
אם כן, אשמח למתכון.
היי נעם,
הכנת בצק עלים דורשת המון עבודה וזמן ולכן אין לי מתכון לבצק, אם תרצי תוכלי להכין את הבצק מהמתכון כאן.
שימי לב שהמרקם יהיה קצת שונה.
יצא מעולה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אפרת
הכנתי בגרסא ללא גלוטן. ללא קישואים. יצא מעולה! תודה רבה על הרעיון!
מעולה 🙂
תודה אלונה
היי אפרת יקרה,
לדעתך המאפה ילך עם רוטב פטריות מעל? או כדי שיתאים עם הטעמים יש צורך לשנות קצת את המילוי עצמו? אם כן אשמח לחוות דעתך
לדעתי כן.
רוטב כמו במתכון הזה- בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.
הי,
האם אפשר להכין לבד בצק, אני לא רוצה להשתמש בבצק עלים, אולי אפשר את הבצק של השבלולי גבינה ותרד? או שיש לך בצק אחר שמתאים לבורקס הזה? תודה מראש.
כן, אני חושבת שאפשר להכין עם הבצק של שבלולי גבינה ותרד.
הי אפרת,
אפשר להכין יום לפני ולמחרת רק לאפות בתנור?
כן. מומלץ יותר לשמור את המלית בנפרד כדי שלא תרטיב את הבצק.
הי אפרת, אם אני שמה בשר הודו טחון זה יותר טעים או פחות מהמתכון המקורי והאם הוא מרטיב את הבצק יותר מהעוף הטחון? ובנוסף האם צריך לשנות כמויות? ותודה רבה על כל המתכונים הניפלאים שלך!!!
היי צביה,
אפשר לשים הודו טחון. זה טעים גם עם חזה עוף וגם עם הודו 🙂
אין שינוי בכמויות.
זה לא אמור להרטיב יותר את הבצק אבל בכל מקרה אפשר לבשל כמה דקות על אש בינונית-גבוהה לקראת הסוף כדי שהנוזלים יתאדו.
יום נפלא 🌺
הכנתי וכמובן מעולה כמו כל מתכון שלך. האתר האהוב עליי….כיף לבשל ולאפות והכל. תודה תודה
תודה הדס ❤️
הי
נראה מעולה!
אפשר להפשיר את הבצק ואז להכין את הבורקס ולהקפיא שוב? או שעדיף לאפות ואז להקפיא? מכינה את זה בלילה ליומיים אחרי מפאת חוסר זמן..
תודה
אם יש לך אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף. אני ממליצה להכין את המילוי יומיים לפני ואת הבצק להפשיר במקרר יום לפני.
אם לא מתאפשר לך באותו יום לאפות אז אפשר לאפות יום לפני ולשמור במקרר בקופסה סגורה (לאחר שהמאפה התקרר).
אפרת האם אפשר להקפיא אחרי האפיה או כדאי להכין ואז להקפיא לפני האפיה
כדאי להקפיא אחרי האפייה ולפני ההגשה (לאחר הפשרה על השיש) לחמם כמה דקות בתנור.
היי,
כדאי לאפות ואז להקפיא. לפני ההגשה כדאי להפשיר על השיש ולסיום לאפות כמה דקות בתנור.
היי אפרת
חוזרת לעדכן שהכנתי בשבת ויצא טעים מאוד !!!
תודה ענקית
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
אפרת שלום
אני מכינה הרבה דברים מהמתכונים שלך ומאוד מרוצה. תודה רבה רבה!
שאלה בקשר למאפה , האם ניתן להחליף בבצק פילאס?
תודה
אפרת
כן אפשר 🙂
האם למגש של חזה עוף שיש בו קצת יותר מקילו בצק, צריך 2 קילו בצק? ויוצאים 4 רולדות? הבנתי נכון?
נכון, כמות של קילו חזה עוף תספיק ל-2 קילו בצק, משמע 4 רולדות.
אפשר להכין גם עם בצק שמרים עלים?
כן אפשר.
אפרת היקרה,
תודה רבה על מתכון מנצח! אין לי מילים! פשוט כל כך וטעים להפליא!
בזכותך אפאר את שולחן החג במתכון שנותן טוויסט למאכלים הבסיסיים שלנו.
כל שנה אפיתי בורקס בשר שקצת הכביד כתוספת לכמויות הגדולות של בשר הצלי וכדו’ הנאכל על שולחן החג.
ואילו המתכון הזה פשוט משלים את חגיגת הטעמים באופן מושלם!
אין כמוך! המתכונים שלך פשוט מצויינים אחד אחד!
חג שמח ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה כדבש,
לילך
תודה רבה לילך יקרה! 💗
שנה טובה ומבורכת 💕
היי, הכנתי את המאפה והחלק הפנימי לא נאפה לי כמו שצריך (כשראיתי שהוא לא אפוי השארתי מעל שעה בתנור ללא הועיל). מה יכולה להיות הסיבה?
היי קרן,
בטוח שזה לא אפוי? כי לפעמים זה מרגיש כאילו לא אפוי בגלל שהמילוי מרטיב את זה.
זה יוצא מעולה!!! מתכון מהיר וטעים… הולכת להכין שוב בפעם ה…
תודה רבה אפרת
שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה
הי אפרת!
אפשר לעשות את הרולדה בבצק של מלאווח? אין לי בצק עלים.
לגבי הירקות, אפשר להוריד את הגזר והקישוא? לשים במקום תפוח אדמה?
תודה רבה! ואם אפשר אשמח לתשובה למייל.
היי יפעת,
אפשר להכין מבצק מלוואח ואפשר לשים תפו”א במקום הגזר והקישוא.
היי אפרת
אפשר לעשות עם בצק פריך של מעדנות
רוטב ברביקיו או טריאקי מתאים או מיותר?
תודה ושבת שלום,מור
היי מור,
זה צריך להיות בצק עלים, לא בצק פריך.
פחות מתאים להוסיף טריאקי או ברביקיו לתיבול שבמתכון.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת.
האם אפשר להשתמש עם שניצל הודו או הודו טחון?
אני בדיוק יושבת עכשיו ומתכננת מה לבשל לחג.
בעזרת האתר שלך, אני בטוחה שהחג שלי יראה אחרת בעז”ה
תודה רבה
שבוע טוב אסתר,
כן אפשר. נראה לי שניצל הודו עדיף.
חג שמח 🌺
היי, ניתן לשים פרגיות במקום החזה עוף?
כן אפשר.
שנה טובה 🌺
תודה רבה על מתכונים מהממים. שנה טובה 😊
היי אפרת, מאוד נהנית מהמתכונים שלך.
רציתי לדעת אם אפשר להוריד את הגזר והקישואים ולהשתמש רץ בחזה עוף?
תודה
כן אפשר.
שנה טובה 🌷
היי, פעם ראיתי פה מתכון לבצק עלים ממולא בבשר טחון. תוכלי לצרף קישור?
תודה מראש
מצורף לינק- מאפה בשר טחון.
שנה טובה 🙂
זה לא זה. צורת העבודה היתה ששמים את המחויבות במרכז הבצק וסוגרים בצורת איקסים מימין ושמאל. חיפשתי בכל האתר כנראה הורד.
אין מתכון שירד מהאתר. אולי ראית את זה במקום אחר?
זה לא מאפה החצילים במקרה נכון?
לא זה. די בטוחה שזה מפה. הכנתי אותו לפני שנתיים בערך. בכל מקרה תודה 😊
טוב אם אזכר במשהו דומה אשלח לך למייל.
מתאים להכנה גם עם בצק פילו ולא דווקא בצק עלים?
כן. בגלל שבצק פילו דק יותר יש לשים 2 דפים כפולים (בניהם להבריש בשמן) ואז לגלגל עם המילוי.
היי אפרתי
אפשר לקנות בצק קפוא של מעדנות ואם כן איך אני מגלגלת את הרולדה כמו שצצריך
כן אפשר. יש להפשיר אותו כל הלילה במקרר (עדיף) או כשעתיים בחוץ.
את הבצק כדאי לחתוך לריבוע, לשים במרכז את המילוי ואז לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב את הקצוות.
חי אפרת האם מתאים עוף טחון ? פליז תשובה גם במייל
כן אפשר.
שלחתי למייל.
הי אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים! התמכרתי…
אפשר להשתמש במתכון בעוף המכובס ממרק העוף?
יש לך אולי רעיון למתכון אחר בו אפשר להשתמש בכל העוף שנשאר?
היי לילי,
לדעתי אפשר. תקצצי את העוף דק. אין צורך לטגן אותו במחבת. יש לטגן רק את הירקות במשך 5-6 דקות. לאחר מכן להוסיף את העוף, להוסיף תבלינים ולערבב כדקה רק לספיגת הטעמים.
יום מקסים 🙂
אפשר להישתמש,בפרגיות במקום חזה עוף?
כן אפשר.
היי אפרת, מנה מעולה הכנתי כבר כמה פעמים… לגבי הגלגול תסבירי איך לגלגל שלא יהיה הרבה בצק עלים… תודה רבה
היי ליאת,
קדום כל אני שמחה לשמוע 🙂
יש לגלגל באופן כזה שלא יהיה בצק כפול, הכוונה בצק על בצק. זאת אומרת שצריכה להיות שכבה אחת של בצק ואת הקצוות להדק.
היי אפרת, הכנתי כמה פעמים ופשוט נחטף ראשון ובכל פעם שאני מוזמנת מבקשים ממני להביא את המנה הזאת פשוט מושלמת תודה על מתכון נהדר!!!
לגבי הגלגול אני לוקחת חתיכה מרובעת שלמה וממלאה או חותכת קצוות שלא ישאר יותר מדי בצק. תודה על מתכונים נהדרים… האתר מעולה מכינה ממנו המון מתכונים.
היי אפרת,
ניתן להקפיא את הרולדה? (אם נניח אני חותכת אחרי האפיה ומקפיאה פרוסות)
או שההקפאה ממש תהרוס את זה?
כמובן שלאחר ההקפאה אחמם בתנור.
מה את אומרת?
היי דנה,
ההקפאה פוגעת קצת במרקם ובמראה של הבצק אבל למרות זאת אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים. אם את מחליטה להקפיא אז לא מומלץ לחתוך לפרוסות אלא להקפיא הכל כחתיכה אחת.
בוקר טוב.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון ובבצק פילאס?
כן וכן.
שבת שלום 🙂
תודה על המתכון הזריז הטוב והנהדר .. עושים ממנו הרבה לשבתות ..
שמחה שאתם נהנים מהמתכון.
תודה מיכאל 🙂
הכנתי. יצא נהדר!
תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂
יצא קטלני 🙂
תודה לבנת, שמחה שאהבת 🙂
הי האם אפשר להכין יום לפני ההגשה ושהבצק ישאר פריך
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. יום למחרת יש לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
שנה טובה 🙂
על כמה מעלות? ולכמה זמן?
חימום חוזר: יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם להכניס את בצק העלים למשך כ-15 דקות.
היי, אפשר לשים את התערובת בריבועי הצק עחים?
חשוב שחזה העוף יהיה מכוסה לכן אפשר לשים תערובת חזה עוף במרכז על ריבוע ולכסות בריבוע נוסף ולהדק בצדדים. זה ייצא כמו בורקס.
תודה
שאלה נוספת, איזה בצק לקנות מרודד? או עלים רגיל?
עדיף לקנות מרודד. אפשר גם לקנות בצק עלים רגיל ולרדד אותו קצת עם מערוך.
תודה. אם שמים בשר טחון זה לא יוצא יבש? וכמה בשר טחון חצי קילו ל2 רולדות?
היי הילה,
בשר טחון הוא חלק עסיסי לכן אין סיבה שייצא יבש. מהכמות שבמתכון יוצאות 2 רולדות (חצי קילו בשר טחון).
נראה מעולה!
האם המנה צריכה רוטב?
אם כן, איזה רוטב יכול להתאים?
תודה רבה!
היי תחיה,
התערובת היא די עסיסית לכן זה טעים גם בלי רוטב.
אם בכל זאת את רוצה להכין רוטב אז לדעתי הכי מתאים רוטב פטריות. ראי מתכון לרוטב במתכון של בורקס תפו”א.
שנה טובה 🙂
אפרת בוקר טוב,
ראיתי שכתבת שאפשר עם בצק פילו
את יכולה לפרט איך?
כי הוא מורכב מדפים נפרדים, או שהכוונה שלוקחים 6 דפים לכל רולדה?
היי אביטל,
אפשר להכין בדיוק באותו אופן כמו בצק פילו במילוי פטריות. רק המילוי משתנה.
היי,
כמו תמיד אני חוזרת לאתר שלכם שמדהים אותי כל פעם מחדש!
אני ממש בתחילת דרכי בבישול והמתכונים פה מאוד ברורים וטעימים!
שאלה – יש לי בבית רק טוסטר אובן (סטודנטית צעירה…..) האם ניתן להכין כך או לוותר?
תודה ענקית
היי ליעד,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי שימוש בטוסטר אובן, לא אמורה להיות בעיה. מצרפת הסבר קצר על אפיה בטוסטר אובן.
בהצלחה ויום מקסים
שמתי חזה עוף טחון +2 גזרים ללא קישוא.
הכנתי את הבצק מהמתכון שלך לבצק אמפנדס.
בצק מאוד נוח לעבודה ומילוי טעים מאוד.
יצא מושלם.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המשך יום מקסים
הכנתי לשבת כבורקסים אישיים בצורת שבלול ויצא מאוד טעים. הוספתי כף רוטב סויה כפי שהמליצו בתגובות ויצא מעולה. תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב
פשוט קל טעים הרבה תודה לך ..
תודה מיכאל 🙂
שלום אפרת נשאר לי בצק מעוגת קרם שניט (שלך) וחשבתי להכין את הבצק הממולא,
ניתן להכין עם הודו?
אני צריכה זאת להיום,תודה רבה.
כן, אפשר בהחלט.
אפרת שלום, חששתי שהמילוי יצא יבש אז הוספתי כף רוטב סויה לטיבול ויצא מושלם, טעם מיוחד.
לגבי עוגת קרם שניט יצא גם כן מוצלח.
דבר אחרון אני לא מצליחה להגיב בעניין מתכון פצפוצי אורז עם שוקולד על השמן קוקוס כמה שמן מומס לשים למרות שזה כבר מאוחר כי הכנתי עם 3 כפות שמן ויצא ממש יבש הם נדבקו למנג’טים.
סליחה ותודה רבה
היי לאה,
שמחה שיצא טעים.
התגובה שלך התקבלה והשבתי לך שיש לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.
שבת שלום 🙂
הי
אפשר להשתמש בבשר טחון במקום עוף? הטיבול מתאין לבשר טחון יחד עם הגזר?
ראיתי את המתכון שלך עם בשר טחון ורסק עגבניות ופחות התחברתי לטיבול
תודה
כן לירז, אפשר בהחלט.
אם אין לי קישוא…
מה אפשר לשים במקום זה?
אפשר לוותר על הקישוא או לשים גזר נוסף.
היי
רציתי לדעת כמה רולדות ובשר טחון נחוץ ל-15 איש?
היי אביאל,
ל15 אנשים אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה, הכוונה 2 קילו בצק עלים, 4 רולדות.
יש להכפיל את כל יתר החומרים ב-2: קילו בשר, 2 בצלים קטנים, 2 גזרים וכו’.
היי יצא לא נורמלי. יש איזה תוספת שאפשר להגיש עם?
היי בר,
אני חושבת שכדאי להגיש את זה עם סלט טרי או פירה.
איזה מתכון טוב! עשיתי אותו רק עם 200 גרם בשר ו300 גרם טופו. שתי הרולדות כמעט שנגמרו כשה הוצאתי מהתנור, בקושי נשאר לארוחה. אכין את זה לארוחות חגיגיות!
תודה
שמחה שיצא טעים בשתי הגרסאות 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
בוקר טוב.
האם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף?
כן, אפשר.
הכנתי לשבת ויצא מעדן בעלי כל כך התלהב וגם מתי שכבר התמלא ולא יכל להכניס פירור לפה הוא לקח עוד חתיכה
תודה על המתכון המושלם
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רות ויום מקסים
הי אפרת, האם יש מצב לאפות בתנור גריל? או שיצא על הפנים ועדיף לוותר…?
היי חנה,
את מתכוונת לאפות על תוכנית גריל? אין לך תוכנית אפיה רגילה בתנור?
בתנור הבשרי נראה לי יש רק גריל…איך אפשר לדעת?
היי חנה,
אם זאת האופציה היחידה שיש לך תאפי בזה רק תעקבי אחרי האפיה ושימי לב שהמאפה לא משחים מהר מידי. אם כן תנמיכי את המעלות ב20 ותמשיכי לאפות.
היי אפרת,
באיזה בצק ניתן להחליף את בצק העלים? שיהיה פחות שמן וגם ללא מרגרינה?
היי צילה,
אפשר להכין עם בצק פילו.
שבוע טוב.
תודה על המתכונים המצוינים.
עשיתי את הרולדה לפי המתכון אבל החזה עוף יצא יבש ,מה הסיבה.
תודה רבה
היי ויקטור,
אולי טיגנת אותו קצת יותר מידי בהתחלה? העוף היה יבש גם מנוזלים? כי התערובת אמורה להיות עסיסית מהנוזלים שמפרישים העוף והירקות.
שבוע טוב 🙂
היי,
אין לי קישוא, במה אפשר להשתמש במקום?
היי מיטל,
אפשר לשים במקום רבע כרוב חתוך לרצועות. אפשר לשים קולורבי, תפו”א או גמבה מגורדים. אפשר גם לשים פטריות קצוצות.
שבת שלום 🙂
מתכון מעולה לכבוד שבת קודש! הולכת להכין עכשיו בגרסה פרווה (עם סויה טחון מוכן), פשוט אין לי כרגע תנור בשרי, עד פסח 🙂 מקווה שיצא טוב כמו עם העוף! אפשר להקפיא את הרולדה השנייה? תודה רבה רבה, בתקופה הזאת אני מחפשת מה לעשות עם כל החמץ שנשאר לי בארונות ובמקפיא! עם המתכון הזה אני יכולה לסמן “וי” על בצק העלים 🙂 אולי כדאי לך לרכז מתכונים שמתאימים לעודפי חמץ חחח
היי אודליה,
האמת שלא ניסיתי להקפיא בצק עלים לאחר אפיה אבל נראה לי שאפשר.
וכן, זה רעיון. פסח אכן מתקרב וצריך להתחיל להתכונן.. 🙂
וואו וואו יצא ממש טעים עם הסויה!! לא יכולנו להתאפק ואז כבר אכלנו קצת כדי לטעום 🙂 הוספתי לתערובת קופסה קטנה (100 ג’) של רסק עגבניות כדי להעשיר את טעם הסויה ובאמת יצא משהו משהו ! הן היו גדולות מדי כדי להקפיא, אז נחסל אותן בע”ה בימים הקרובים! תודה רבה ושבת שלום 🙂
שמחה שיצא טעים גם עם סויה 🙂
תודה על העדכון.
שבת שלום יקירה
אני לא אוהבת קישואים. על מה את יכולה להמליץ במקומם? אפשר קולרבי מגורר?
כן, אפשר קולורבי מגורר. אפשר גם כרוב חתוך לרצועות דקות.
הי אפרת,
המתכון נראה מצויין! רציתי לשאול מבחינת בצק העלים – בדר”כ הבצק עבה יחסית, האם יש לשטח אותו יותר דק עם מערוך או שזה העובי המתאים?
תודה רבה –
אורית
היי אורית,
אין צורך לרדד או לשטח. הוא בעובי המתאים.
יום מקסים 🙂
היי(:
אפשר להשתמש בבשר בקר טחון במקום החזה עוף?
אם כן, מה הכמות?
כן, אפשר לשים 500 גרם בשר טחון.
האם אפשר להכין את המנה רק עם העוף, ושהבצק יהיה בצק פילו? ( משום שהפילו פחות שמן ומשמין)
תודה ושבת שלום, נירה
היי נירה,
כן וכן. רק חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה אחרת היא עלולה לפגוע בפריכות של בצק הפילו.
במתכון בצק פילו ממולא בפטריות את יכולה לראות דוגמה איך לגלגל את בצק הפילו.
יום מקסים ושבת שלום 🙂
כמו תמיד – בדיוק בזמן
יש לי מתכון חדש וטעים לשבת!
תודה רבה
מעולה 🙂
יום נפלא
מליון תודות!
תודה לך,
אולי כדאי לרסק אותם? זה יוסיף לטעם?
יראו את זה?
בתמונה רואים משהו אדום בתוך הבשר?
אגב, אפשר לשטח בצק על תבנית למלאות ושוב בצק ולחתוך לרבועים?
שוב תודה!
היי דבי,
אפשר לרסק את הירקות. לגבי אם יראו את זה, זה תלוי ברמת כושר ההבחנה 🙂 שוב, אם את יודעת מראש שלא יאכלו אם ירגישו ירקות, תכיני רק עם חזה עוף.
לגבי האדום בתמונה כנראה שזאת הפפריקה המתוקה (זה הדבר האדום היחיד ששמתי).
אפשר לשטח בצק למלא ולשטח שוב, רק צריך לקחת בחשבון שלפעמים הבצק בחלק התחתון לא נאפה כמו שצריך. אני מניחה שאפשר לפתור את זה אם תכניסי את הבצק בתחתית לאפיה של כ-15 דקות בנפרד, ורק אז תמלאי בתערובת ותכסי בבצק נוסף.
בהצלחה 🙂
נשמע רעיון טוב!
אולי לפורים…. השאלה:
האם אפשר לטשטש את הימצאות הירקות במנה?
תודה רבה לך!
היי דבי,
הירקות במתכון מגורדים ולא חתוכים לקוביות אז הם מורגשים פחות. השאלה עד כמה לא אוהבים אצלך את הירקות. אם את יודעת שבגלל הירקות לא יאכלו אז תכיני בלי ירקות (למרות שהם מאוד מוסיפים לטעם).
הי אפרת,
נראית מנה מסקרנת…, שתי שאלות:
1. אפשר עוף טחון במקום חתוך לחתיכות?
2. מה אפשר להוסיף במקום הכמון למי שלא אוהב?
תודה,
מירב
היי מירב,
אפשר להשתמש בעוף טחון.
אפשר לוותר על הכמון אם לא אוהבים.
יום מקסים 🙂