שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 2 רולדות בצק עלים

מצרכים:

1 קילו בצק עלים

500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות

1 בצל קטן קצוץ

1 גזר בינוני-גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

1 קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד (מומלץ לכסות את המחבת).

-מוסיפים גזר וקישוא מגורדים ומערבבים כ-3 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם. שימו לב שהתיבול אמור להיות חזק ודי מלוח). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והירקות (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

מאפה חזה עוף
מאפה חזה עוף מבצק עלים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט חצילים ופטריותסלט חצילים ופטריות
עוגת פרג ושוקולד עוגת פרג ושוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אודליה (22:12 10.01.2024)

ערב טוב אפרת. הכנתי היום לכבוד ראש חודש ויצא מושלם! השתמשתי בכרוב במקום קישוא כפי שכתבת באחת התגובות, זה היה ממש שידרוג! אז תודה רבה אפרת וחודש טוב ומבורך עם הרבה בשורות טובות 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 11.01.2024)

שמחה שיצא טעים!
חודש טוב ומבורך💜

avatar
רחל (18:17 22.11.2023)

יישר כחך על המתכונים הטובים שכמעט תמיד יוצאים טוב ולא מדיי מסורבלים….
הכנתי את הבצק עלים במילוי עוף והבצק עלים לא נאפה טוב בתוכו כשהחלק החצוני הוזהב היטב..
הקפדתי על מעלות וחימום התנור. אשמח לדעת למה זה קורה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 22.11.2023)

היי רחל,
התערובת היתה עם נוזלים?
להבא אפשר להחזיר את המאפה לתנור ולשים את התבנית על רשת התנור התחתונה ולהמשיך לאפות על 170 מעלות.

avatar
שבי (18:41 15.12.2022)

יש לי מלא הודו שאפיתי (לחג ההודיה), ואז טחנתי והקפאתי. האם את חושבת שאפשר להשתמש בזה כאן? או בכל מתכון שהוא? תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 15.12.2022)

היי,
אפשר להשתמש בהודו למילוי כאן וגם למילויים אחרים.
בהצלחה(:

avatar
שבי (21:27 15.12.2022)

תודה! אז לטגן את זה גם ביחד עם שרר המרכיבים (למרות שזה כבר אפוי)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 16.12.2022)

כן, לטגן יחד עם המרכיבים האחרים (אין צורך לטגן 2 דקות מכל צד, רק להוסיף עם הירקות ולטגן הכל).

avatar
מיכל (21:29 1.12.2022)

שלום אפרת.
שאלה:
האם אפשר לשלב פטריות?
אם כן – כמה?
ואם כן- מה יהיה סדר הטיגון במחבת?
תודה על תשובותייך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 2.12.2022)

היי,
אפשר להוסיף חבילת פטריות קצוצות לאחר טיגון העוף ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.

avatar
נטלי (11:49 7.09.2022)

שלום רב, איזה רוטב ניתן להוסיף בצד, שאינו כולל פטריות כלל. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:17 7.09.2022)

היי,
אפשר להכין מטבל של שליש כוס מים רותחים, 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק ו-4 כפות סילאן.

avatar
אילנית (23:07 7.08.2022)

ערב טוב אפרת.תודה על המתכונים.האם ניתן להקפיא לאחר האפיה?או שעדיף להקפיא מוכן רק לא אפוי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:38 8.08.2022)

היי,
אפשר להקפיא לאחר ההכנה, אבל הכי טעים לאכול סמוך להכנה. מומלץ לסיים את ההפשרה בחימום בתנור כדי להחזיר את הפריכות לבצק.
פחות כדאי להקפיא לפני אפייה כי הבצק עלול להירטב מהמילוי.

avatar
אחת (23:45 6.07.2022)

היי אפרת,
המתכונים שלך מושלמים.
אני נשואה כשנה ובכללי לא הייתי אוהבת מטבח.
מאז שאני על המתכונים שלך, אני פשוט נהנית לנסות דברים חדשים.
אני מוצאת הרבה מתכונים מוצלחים באתר שלך וזה פשוט כיף.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:45 7.07.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר ומנסה דברים חדשים! תודה על השיתוף❤

avatar
תמי (17:16 11.05.2022)

מתכון מצוין!
נהנינו מאוד
תודה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 11.05.2022)

שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון😊

avatar
שרה (12:31 31.01.2022)

יש לי שניצל עוף האם אני יכולה לטחון אותו ואיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 31.01.2022)

היי,
התכוונת שיש לך חזה עוף פרוס לשניצל? אפשר לטחון אותו במעבד מזון. למתכון הזה ספציפית פחות מומלץ לטחון אלא רק לקצוץ בעזרת סכין.

avatar
גלית (10:45 7.01.2022)

הי אפרת. האם אפשר גם לעשות עם חזה עוף טחון וגם להחליף את הקישוא בתפוח אדמה מבושל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 7.01.2022)

היי,
עוף טחון יהפוך את המילוי למילוי מוצק ואחיד כך שזה יהיה קצת פחות מוצלח…
אפשר להחליף את הקישוא בתפוח אדמה.

avatar
חיה (16:33 30.12.2021)

אפשר להקפיא את זה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 30.12.2021)

היי,
לא מומלץ להקפיא כי לאחר הפשרה המרקם משתנה.

avatar
חיה (14:05 26.12.2021)

עם איזה רוטב מתאים ?
או שזה יעשה את זה רטוב ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 26.12.2021)

היי,
הכי קלאסי- רוטב פטריות. יש להוסיף את הרוטב בזמן ההגשה ולא לפני כן.

avatar
גלי (12:27 1.11.2021)

אם שמים תפוחי אדמה במקום הגזר והקישוא צריך לבשל אותם קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 1.11.2021)

היי גלי,
עדיף לבשל ולמעוך לפירה, זה ישתלב טוב יותר במרקם😊

avatar
חיה רפול (21:45 26.09.2021)

האם אפשר להשים עוף טחון במקום חזה עוף
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 26.09.2021)

היי חיה,
כן אפשר(:

avatar
רפול חיה (00:08 27.09.2021)

עכשיו יצא מהתנור
יצא מ-ו-ש-ל-ם
מאד מאד טעים ממליצה

בצק עלים ממולא בחזה עוף
avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:06 27.09.2021)

נראה מעולה, שמחה שיצא מוצלח❤

avatar
רבקה (19:44 23.09.2021)

שלום ואפרת
ותודה על המתכונים המעולים שתמיד מצליחים 🙂
נראה לך אפשר לעשות את המתכון הזה עם עוף טחון?
באותו אופן?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 23.09.2021)

היי רבקה,
אפשר להכין עם עוף טחון, פשוט המילוי יהיה יותר במרקם חלק(:

avatar
פני (18:02 5.07.2021)

יש לי בבית קונכיות בצק עלים של מעדנות, המילוי הזה מתאים לקונכיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 5.07.2021)

כן, מתאים ומשדרג את המנה😊

avatar
פני (06:59 21.07.2021)

אני רוצה להכין לארוחת שישי איזה תוספת יכולה להתאים לזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 21.07.2021)

הכי קלאסי וטעים- אורז(: יש המון מתכוני אורז טובים באתר. למשל: אורז.

avatar
:) (07:45 1.06.2021)

היי אפרת, קודם כל אציין כי המתכונים שלך פשוט מעולים
שנית, יש לי שאלה קצת מוזרה
אני רוצה להכין את המתכון הנ”ל ואני רוצה לשלב את המתכון עם תוספת של אורז, העלת מלא מתכונים של אורז, איזה מהם הכי מתאים למתכון הזה? (חוץ מאורז לבן)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 1.06.2021)

היי,
אורז מתובל יכול להתאים כאן🙂

avatar
תמר (13:05 14.05.2021)

האם אפשר לשים גם שום ודבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 14.05.2021)

היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף שום ודבש למילוי😊

avatar
תמר (13:24 14.05.2021)

תודה רבה!
על המענה המהיר ועל כל המתכונים המעולים!

avatar
גלית (09:12 7.05.2021)

היי אפרת,
מכינה עכשיו ואשמח לעזרתך 🙂
העוף הפריש נוזלים וכשהכנסתי את הירקות לא סחטתי לפני. האם לא יתקבלו יותר מדי נוזלים?
ראיתי שכתבת בתגובה לשאלה שהתערובת אמורה להיות עסיסית. האם יש להכניס אותה ככה לבצק עלים, עם כל הנוזלים? או שכדאי להניח במסננת?
(עוד לא סיימתי עם הבישול של התערובת, אבל לאחר שראיתי את כל הנוזלים מהעוף נראה לי שיהיו הרבה נוזלים).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 7.05.2021)

היי גלית,
אם נוצרו הרבה נוזלים- מומלץ מאד לסנן לפחות חלק מהם, כדי שהבצק לא יצא רטוב…
שבת שלום.

avatar
רות (20:57 9.03.2021)

היי קניתי חזה עוף מתובל של עוף טוב ואני רוצה להכין את המתכון הזה עם החזה עוף הזה. יש משהו שאני צריכה לשנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 9.03.2021)

היי רות,
אין צורך לשנות, תכיני כרגיל.

avatar
חני (13:20 13.01.2021)

האם אפשר להחליף את הבצק עלים למלאוח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 13.01.2021)

אפשר 🙂

avatar
נעם אלפסי (19:38 1.11.2020)

יש אפשרות להכין בצק עלים ביתי?
אם כן, אשמח למתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:22 1.11.2020)

היי נעם,
הכנת בצק עלים דורשת המון עבודה וזמן ולכן אין לי מתכון לבצק, אם תרצי תוכלי להכין את הבצק מהמתכון כאן.
שימי לב שהמרקם יהיה קצת שונה.

avatar
אפרת (02:04 25.10.2020)

יצא מעולה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 25.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אפרת

avatar
אלונה (20:04 30.09.2020)

הכנתי בגרסא ללא גלוטן. ללא קישואים. יצא מעולה! תודה רבה על הרעיון!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 30.09.2020)

מעולה 🙂
תודה אלונה

avatar
נועה (15:12 31.08.2020)

היי אפרת יקרה,
לדעתך המאפה ילך עם רוטב פטריות מעל? או כדי שיתאים עם הטעמים יש צורך לשנות קצת את המילוי עצמו? אם כן אשמח לחוות דעתך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 31.08.2020)

לדעתי כן.
רוטב כמו במתכון הזה- בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.

avatar
רנה (13:27 30.07.2020)

הי,
האם אפשר להכין לבד בצק, אני לא רוצה להשתמש בבצק עלים, אולי אפשר את הבצק של השבלולי גבינה ותרד? או שיש לך בצק אחר שמתאים לבורקס הזה? תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 30.07.2020)

כן, אני חושבת שאפשר להכין עם הבצק של שבלולי גבינה ותרד.

avatar
טלי (11:59 23.07.2020)

הי אפרת,
אפשר להכין יום לפני ולמחרת רק לאפות בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 23.07.2020)

כן. מומלץ יותר לשמור את המלית בנפרד כדי שלא תרטיב את הבצק.

avatar
צביה (22:25 21.04.2020)

הי אפרת, אם אני שמה בשר הודו טחון זה יותר טעים או פחות מהמתכון המקורי והאם הוא מרטיב את הבצק יותר מהעוף הטחון? ובנוסף האם צריך לשנות כמויות? ותודה רבה על כל המתכונים הניפלאים שלך!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:24 22.04.2020)

היי צביה,
אפשר לשים הודו טחון. זה טעים גם עם חזה עוף וגם עם הודו 🙂
אין שינוי בכמויות.
זה לא אמור להרטיב יותר את הבצק אבל בכל מקרה אפשר לבשל כמה דקות על אש בינונית-גבוהה לקראת הסוף כדי שהנוזלים יתאדו.
יום נפלא 🌺

avatar
הדס (00:52 22.03.2020)

הכנתי וכמובן מעולה כמו כל מתכון שלך. האתר האהוב עליי….כיף לבשל ולאפות והכל. תודה תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 22.03.2020)

תודה הדס ❤️

avatar
יפעת (17:45 13.11.2019)

הי
נראה מעולה!
אפשר להפשיר את הבצק ואז להכין את הבורקס ולהקפיא שוב? או שעדיף לאפות ואז להקפיא? מכינה את זה בלילה ליומיים אחרי מפאת חוסר זמן..
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 13.11.2019)

אם יש לך אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף. אני ממליצה להכין את המילוי יומיים לפני ואת הבצק להפשיר במקרר יום לפני.
אם לא מתאפשר לך באותו יום לאפות אז אפשר לאפות יום לפני ולשמור במקרר בקופסה סגורה (לאחר שהמאפה התקרר).

avatar
אילה (07:03 23.07.2021)

אפרת האם אפשר להקפיא אחרי האפיה או כדאי להכין ואז להקפיא לפני האפיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 23.07.2021)

כדאי להקפיא אחרי האפייה ולפני ההגשה (לאחר הפשרה על השיש) לחמם כמה דקות בתנור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 23.07.2021)

היי,
כדאי לאפות ואז להקפיא. לפני ההגשה כדאי להפשיר על השיש ולסיום לאפות כמה דקות בתנור.

avatar
אפרת (20:44 12.11.2019)

היי אפרת
חוזרת לעדכן שהכנתי בשבת ויצא טעים מאוד !!!
תודה ענקית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 13.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

avatar
אפרת (09:36 6.11.2019)

אפרת שלום
אני מכינה הרבה דברים מהמתכונים שלך ומאוד מרוצה. תודה רבה רבה!
שאלה בקשר למאפה , האם ניתן להחליף בבצק פילאס?

תודה
אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 6.11.2019)

כן אפשר 🙂

avatar
ציפי (19:13 23.10.2019)

האם למגש של חזה עוף שיש בו קצת יותר מקילו בצק, צריך 2 קילו בצק? ויוצאים 4 רולדות? הבנתי נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 24.10.2019)

נכון, כמות של קילו חזה עוף תספיק ל-2 קילו בצק, משמע 4 רולדות.

avatar
מלכה (14:38 6.10.2019)

אפשר להכין גם עם בצק שמרים עלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 6.10.2019)

כן אפשר.

avatar
לילך (21:43 23.09.2019)

אפרת היקרה,
תודה רבה על מתכון מנצח! אין לי מילים! פשוט כל כך וטעים להפליא!
בזכותך אפאר את שולחן החג במתכון שנותן טוויסט למאכלים הבסיסיים שלנו.
כל שנה אפיתי בורקס בשר שקצת הכביד כתוספת לכמויות הגדולות של בשר הצלי וכדו’ הנאכל על שולחן החג.
ואילו המתכון הזה פשוט משלים את חגיגת הטעמים באופן מושלם!
אין כמוך! המתכונים שלך פשוט מצויינים אחד אחד!
חג שמח ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה כדבש,
לילך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 24.09.2019)

תודה רבה לילך יקרה! 💗
שנה טובה ומבורכת 💕

avatar
קרן (22:14 26.08.2019)

היי, הכנתי את המאפה והחלק הפנימי לא נאפה לי כמו שצריך (כשראיתי שהוא לא אפוי השארתי מעל שעה בתנור ללא הועיל). מה יכולה להיות הסיבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 26.08.2019)

היי קרן,
בטוח שזה לא אפוי? כי לפעמים זה מרגיש כאילו לא אפוי בגלל שהמילוי מרטיב את זה.

avatar
חיה (11:37 27.05.2019)

זה יוצא מעולה!!! מתכון מהיר וטעים… הולכת להכין שוב בפעם ה…
תודה רבה אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 27.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה

avatar
יפעת (17:43 28.11.2018)

הי אפרת!
אפשר לעשות את הרולדה בבצק של מלאווח? אין לי בצק עלים.
לגבי הירקות, אפשר להוריד את הגזר והקישוא? לשים במקום תפוח אדמה?
תודה רבה! ואם אפשר אשמח לתשובה למייל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 28.11.2018)

היי יפעת,
אפשר להכין מבצק מלוואח ואפשר לשים תפו”א במקום הגזר והקישוא.

avatar
אמא של ליאם (09:12 23.11.2018)

היי אפרת
אפשר לעשות עם בצק פריך של מעדנות
רוטב ברביקיו או טריאקי מתאים או מיותר?
תודה ושבת שלום,מור

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 23.11.2018)

היי מור,
זה צריך להיות בצק עלים, לא בצק פריך.
פחות מתאים להוסיף טריאקי או ברביקיו לתיבול שבמתכון.
שבת שלום 🙂

avatar
אסתר (22:40 22.09.2018)

שלום אפרת.
האם אפשר להשתמש עם שניצל הודו או הודו טחון?
אני בדיוק יושבת עכשיו ומתכננת מה לבשל לחג.
בעזרת האתר שלך, אני בטוחה שהחג שלי יראה אחרת בעז”ה
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:43 22.09.2018)

שבוע טוב אסתר,
כן אפשר. נראה לי שניצל הודו עדיף.
חג שמח 🌺

avatar
שלי (20:13 8.09.2018)

היי, ניתן לשים פרגיות במקום החזה עוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

avatar
שלי (00:01 9.09.2018)

תודה רבה על מתכונים מהממים. שנה טובה 😊

avatar
אפרת (11:00 8.09.2018)

היי אפרת, מאוד נהנית מהמתכונים שלך.
רציתי לדעת אם אפשר להוריד את הגזר והקישואים ולהשתמש רץ בחזה עוף?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🌷

avatar
מלכה (16:01 6.09.2018)

היי, פעם ראיתי פה מתכון לבצק עלים ממולא בבשר טחון. תוכלי לצרף קישור?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 6.09.2018)

מצורף לינק- מאפה בשר טחון.
שנה טובה 🙂

avatar
מלכה (17:38 6.09.2018)

זה לא זה. צורת העבודה היתה ששמים את המחויבות במרכז הבצק וסוגרים בצורת איקסים מימין ושמאל. חיפשתי בכל האתר כנראה הורד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 6.09.2018)

אין מתכון שירד מהאתר. אולי ראית את זה במקום אחר?
זה לא מאפה החצילים במקרה נכון?

avatar
מלכה (22:46 6.09.2018)

לא זה. די בטוחה שזה מפה. הכנתי אותו לפני שנתיים בערך. בכל מקרה תודה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:30 6.09.2018)

טוב אם אזכר במשהו דומה אשלח לך למייל.

avatar
עדן קדם (22:05 15.08.2018)

מתאים להכנה גם עם בצק פילו ולא דווקא בצק עלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 15.08.2018)

כן. בגלל שבצק פילו דק יותר יש לשים 2 דפים כפולים (בניהם להבריש בשמן) ואז לגלגל עם המילוי.

avatar
שרון (18:17 15.08.2018)

היי אפרתי
אפשר לקנות בצק קפוא של מעדנות ואם כן איך אני מגלגלת את הרולדה כמו שצצריך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 15.08.2018)

כן אפשר. יש להפשיר אותו כל הלילה במקרר (עדיף) או כשעתיים בחוץ.
את הבצק כדאי לחתוך לריבוע, לשים במרכז את המילוי ואז לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב את הקצוות.

avatar
אביחי (08:40 8.06.2018)

חי אפרת האם מתאים עוף טחון ? פליז תשובה גם במייל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 8.06.2018)

כן אפשר.
שלחתי למייל.

avatar
לילי (03:07 22.05.2018)

הי אפרת,

תודה על המתכונים המדהימים! התמכרתי…

אפשר להשתמש במתכון בעוף המכובס ממרק העוף?
יש לך אולי רעיון למתכון אחר בו אפשר להשתמש בכל העוף שנשאר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 22.05.2018)

היי לילי,
לדעתי אפשר. תקצצי את העוף דק. אין צורך לטגן אותו במחבת. יש לטגן רק את הירקות במשך 5-6 דקות. לאחר מכן להוסיף את העוף, להוסיף תבלינים ולערבב כדקה רק לספיגת הטעמים.
יום מקסים 🙂

avatar
סתי (09:43 27.04.2018)

אפשר להישתמש,בפרגיות במקום חזה עוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 27.04.2018)

כן אפשר.

avatar
ליאת (07:35 26.04.2018)

היי אפרת, מנה מעולה הכנתי כבר כמה פעמים… לגבי הגלגול תסבירי איך לגלגל שלא יהיה הרבה בצק עלים… תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 26.04.2018)

היי ליאת,
קדום כל אני שמחה לשמוע 🙂
יש לגלגל באופן כזה שלא יהיה בצק כפול, הכוונה בצק על בצק. זאת אומרת שצריכה להיות שכבה אחת של בצק ואת הקצוות להדק.

avatar
ליאת (07:30 26.04.2018)

היי אפרת, הכנתי כמה פעמים ופשוט נחטף ראשון ובכל פעם שאני מוזמנת מבקשים ממני להביא את המנה הזאת פשוט מושלמת תודה על מתכון נהדר!!!
לגבי הגלגול אני לוקחת חתיכה מרובעת שלמה וממלאה או חותכת קצוות שלא ישאר יותר מדי בצק. תודה על מתכונים נהדרים… האתר מעולה מכינה ממנו המון מתכונים.

avatar
דנה (18:27 23.12.2017)

היי אפרת,
ניתן להקפיא את הרולדה? (אם נניח אני חותכת אחרי האפיה ומקפיאה פרוסות)
או שההקפאה ממש תהרוס את זה?
כמובן שלאחר ההקפאה אחמם בתנור.
מה את אומרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 23.12.2017)

היי דנה,
ההקפאה פוגעת קצת במרקם ובמראה של הבצק אבל למרות זאת אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים. אם את מחליטה להקפיא אז לא מומלץ לחתוך לפרוסות אלא להקפיא הכל כחתיכה אחת.

avatar
אוראל (06:58 8.12.2017)

בוקר טוב.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון ובבצק פילאס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 8.12.2017)

כן וכן.
שבת שלום 🙂

avatar
מיכאל (19:56 6.12.2017)

תודה על המתכון הזריז הטוב והנהדר .. עושים ממנו הרבה לשבתות ..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 6.12.2017)

שמחה שאתם נהנים מהמתכון.
תודה מיכאל 🙂

avatar
לימור (13:56 18.11.2017)

הכנתי. יצא נהדר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 18.11.2017)

תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂

avatar
לבנת (16:49 1.10.2017)

יצא קטלני 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 1.10.2017)

תודה לבנת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מנוחה (14:56 19.09.2017)

הי האם אפשר להכין יום לפני ההגשה ושהבצק ישאר פריך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 19.09.2017)

אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. יום למחרת יש לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
שנה טובה 🙂

avatar
שלומית (22:59 23.06.2018)

על כמה מעלות? ולכמה זמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 23.06.2018)

חימום חוזר: יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם להכניס את בצק העלים למשך כ-15 דקות.

avatar
הילה (15:25 15.09.2017)

היי, אפשר לשים את התערובת בריבועי הצק עחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 15.09.2017)

חשוב שחזה העוף יהיה מכוסה לכן אפשר לשים תערובת חזה עוף במרכז על ריבוע ולכסות בריבוע נוסף ולהדק בצדדים. זה ייצא כמו בורקס.

avatar
הילה (22:00 16.09.2017)

תודה
שאלה נוספת, איזה בצק לקנות מרודד? או עלים רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 16.09.2017)

עדיף לקנות מרודד. אפשר גם לקנות בצק עלים רגיל ולרדד אותו קצת עם מערוך.

avatar
הילה (11:57 17.09.2017)

תודה. אם שמים בשר טחון זה לא יוצא יבש? וכמה בשר טחון חצי קילו ל2 רולדות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 17.09.2017)

היי הילה,
בשר טחון הוא חלק עסיסי לכן אין סיבה שייצא יבש. מהכמות שבמתכון יוצאות 2 רולדות (חצי קילו בשר טחון).

avatar
תחיה (11:20 12.09.2017)

נראה מעולה!
האם המנה צריכה רוטב?
אם כן, איזה רוטב יכול להתאים?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 12.09.2017)

היי תחיה,
התערובת היא די עסיסית לכן זה טעים גם בלי רוטב.
אם בכל זאת את רוצה להכין רוטב אז לדעתי הכי מתאים רוטב פטריות. ראי מתכון לרוטב במתכון של בורקס תפו”א.
שנה טובה 🙂

avatar
אביטל (07:10 22.08.2017)

אפרת בוקר טוב,
ראיתי שכתבת שאפשר עם בצק פילו
את יכולה לפרט איך?
כי הוא מורכב מדפים נפרדים, או שהכוונה שלוקחים 6 דפים לכל רולדה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 22.08.2017)

היי אביטל,
אפשר להכין בדיוק באותו אופן כמו בצק פילו במילוי פטריות. רק המילוי משתנה.

avatar
ליעד (08:02 25.07.2017)

היי,
כמו תמיד אני חוזרת לאתר שלכם שמדהים אותי כל פעם מחדש!
אני ממש בתחילת דרכי בבישול והמתכונים פה מאוד ברורים וטעימים!
שאלה – יש לי בבית רק טוסטר אובן (סטודנטית צעירה…..) האם ניתן להכין כך או לוותר?
תודה ענקית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 25.07.2017)

היי ליעד,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי שימוש בטוסטר אובן, לא אמורה להיות בעיה. מצרפת הסבר קצר על אפיה בטוסטר אובן.
בהצלחה ויום מקסים

avatar
הדס ט (11:44 4.07.2017)

שמתי חזה עוף טחון +2 גזרים ללא קישוא.
הכנתי את הבצק מהמתכון שלך לבצק אמפנדס.
בצק מאוד נוח לעבודה ומילוי טעים מאוד.
יצא מושלם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:02 4.07.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המשך יום מקסים

avatar
שרית (22:53 1.07.2017)

הכנתי לשבת כבורקסים אישיים בצורת שבלול ויצא מאוד טעים. הוספתי כף רוטב סויה כפי שהמליצו בתגובות ויצא מעולה. תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:46 2.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב

avatar
מיכאל (13:42 15.06.2017)

פשוט קל טעים הרבה תודה לך ..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 15.06.2017)

תודה מיכאל 🙂

avatar
Lea_s (13:57 1.06.2017)

שלום אפרת נשאר לי בצק מעוגת קרם שניט (שלך) וחשבתי להכין את הבצק הממולא,
ניתן להכין עם הודו?
אני צריכה זאת להיום,תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 1.06.2017)

כן, אפשר בהחלט.

avatar
Lea_s (22:31 1.06.2017)

אפרת שלום, חששתי שהמילוי יצא יבש אז הוספתי כף רוטב סויה לטיבול ויצא מושלם, טעם מיוחד.
לגבי עוגת קרם שניט יצא גם כן מוצלח.
דבר אחרון אני לא מצליחה להגיב בעניין מתכון פצפוצי אורז עם שוקולד על השמן קוקוס כמה שמן מומס לשים למרות שזה כבר מאוחר כי הכנתי עם 3 כפות שמן ויצא ממש יבש הם נדבקו למנג’טים.
סליחה ותודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:21 2.06.2017)

היי לאה,
שמחה שיצא טעים.
התגובה שלך התקבלה והשבתי לך שיש לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.
שבת שלום 🙂

avatar
לירז קמינקר (10:26 26.05.2017)

הי
אפשר להשתמש בבשר טחון במקום עוף? הטיבול מתאין לבשר טחון יחד עם הגזר?
ראיתי את המתכון שלך עם בשר טחון ורסק עגבניות ופחות התחברתי לטיבול

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 26.05.2017)

כן לירז, אפשר בהחלט.

avatar
אידי (16:09 21.04.2017)

אם אין לי קישוא…
מה אפשר לשים במקום זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 21.04.2017)

אפשר לוותר על הקישוא או לשים גזר נוסף.

avatar
אביאל (21:03 20.04.2017)

היי
רציתי לדעת כמה רולדות ובשר טחון נחוץ ל-15 איש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 20.04.2017)

היי אביאל,
ל15 אנשים אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה, הכוונה 2 קילו בצק עלים, 4 רולדות.
יש להכפיל את כל יתר החומרים ב-2: קילו בשר, 2 בצלים קטנים, 2 גזרים וכו’.

avatar
בר (16:34 18.04.2017)

היי יצא לא נורמלי. יש איזה תוספת שאפשר להגיש עם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 18.04.2017)

היי בר,
אני חושבת שכדאי להגיש את זה עם סלט טרי או פירה.

avatar
חנה אסתר (10:59 2.04.2017)

איזה מתכון טוב! עשיתי אותו רק עם 200 גרם בשר ו300 גרם טופו. שתי הרולדות כמעט שנגמרו כשה הוצאתי מהתנור, בקושי נשאר לארוחה. אכין את זה לארוחות חגיגיות!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 2.04.2017)

שמחה שיצא טעים בשתי הגרסאות 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

avatar
ענבל (09:10 28.03.2017)

בוקר טוב.
האם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 28.03.2017)

כן, אפשר.

avatar
רות (09:17 21.03.2017)

הכנתי לשבת ויצא מעדן בעלי כל כך התלהב וגם מתי שכבר התמלא ולא יכל להכניס פירור לפה הוא לקח עוד חתיכה
תודה על המתכון המושלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 21.03.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רות ויום מקסים

avatar
חנה (15:46 8.03.2017)

הי אפרת, האם יש מצב לאפות בתנור גריל? או שיצא על הפנים ועדיף לוותר…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:42 8.03.2017)

היי חנה,
את מתכוונת לאפות על תוכנית גריל? אין לך תוכנית אפיה רגילה בתנור?

avatar
חנה (22:10 11.03.2017)

בתנור הבשרי נראה לי יש רק גריל…איך אפשר לדעת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 11.03.2017)

היי חנה,
אם זאת האופציה היחידה שיש לך תאפי בזה רק תעקבי אחרי האפיה ושימי לב שהמאפה לא משחים מהר מידי. אם כן תנמיכי את המעלות ב20 ותמשיכי לאפות.

avatar
צילה (13:19 7.03.2017)

היי אפרת,
באיזה בצק ניתן להחליף את בצק העלים? שיהיה פחות שמן וגם ללא מרגרינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 7.03.2017)

היי צילה,
אפשר להכין עם בצק פילו.

avatar
ויקטור (22:10 4.03.2017)

שבוע טוב.
תודה על המתכונים המצוינים.
עשיתי את הרולדה לפי המתכון אבל החזה עוף יצא יבש ,מה הסיבה.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 4.03.2017)

היי ויקטור,
אולי טיגנת אותו קצת יותר מידי בהתחלה? העוף היה יבש גם מנוזלים? כי התערובת אמורה להיות עסיסית מהנוזלים שמפרישים העוף והירקות.
שבוע טוב 🙂

avatar
מיטל לרנר (16:07 3.03.2017)

היי,
אין לי קישוא, במה אפשר להשתמש במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 3.03.2017)

היי מיטל,
אפשר לשים במקום רבע כרוב חתוך לרצועות. אפשר לשים קולורבי, תפו”א או גמבה מגורדים. אפשר גם לשים פטריות קצוצות.
שבת שלום 🙂

avatar
אודליה (20:23 2.03.2017)

מתכון מעולה לכבוד שבת קודש! הולכת להכין עכשיו בגרסה פרווה (עם סויה טחון מוכן), פשוט אין לי כרגע תנור בשרי, עד פסח 🙂 מקווה שיצא טוב כמו עם העוף! אפשר להקפיא את הרולדה השנייה? תודה רבה רבה, בתקופה הזאת אני מחפשת מה לעשות עם כל החמץ שנשאר לי בארונות ובמקפיא! עם המתכון הזה אני יכולה לסמן “וי” על בצק העלים 🙂 אולי כדאי לך לרכז מתכונים שמתאימים לעודפי חמץ חחח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 2.03.2017)

היי אודליה,
האמת שלא ניסיתי להקפיא בצק עלים לאחר אפיה אבל נראה לי שאפשר.
וכן, זה רעיון. פסח אכן מתקרב וצריך להתחיל להתכונן.. 🙂

avatar
אודליה (00:30 3.03.2017)

וואו וואו יצא ממש טעים עם הסויה!! לא יכולנו להתאפק ואז כבר אכלנו קצת כדי לטעום 🙂 הוספתי לתערובת קופסה קטנה (100 ג’) של רסק עגבניות כדי להעשיר את טעם הסויה ובאמת יצא משהו משהו ! הן היו גדולות מדי כדי להקפיא, אז נחסל אותן בע”ה בימים הקרובים! תודה רבה ושבת שלום 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 3.03.2017)

שמחה שיצא טעים גם עם סויה 🙂
תודה על העדכון.
שבת שלום יקירה

avatar
נירה (15:26 2.03.2017)

אני לא אוהבת קישואים. על מה את יכולה להמליץ במקומם? אפשר קולרבי מגורר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:38 2.03.2017)

כן, אפשר קולורבי מגורר. אפשר גם כרוב חתוך לרצועות דקות.

avatar
אורית (14:07 2.03.2017)

הי אפרת,
המתכון נראה מצויין! רציתי לשאול מבחינת בצק העלים – בדר”כ הבצק עבה יחסית, האם יש לשטח אותו יותר דק עם מערוך או שזה העובי המתאים?
תודה רבה –
אורית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 2.03.2017)

היי אורית,
אין צורך לרדד או לשטח. הוא בעובי המתאים.
יום מקסים 🙂

avatar
ורוניקה (11:31 2.03.2017)

היי(:
אפשר להשתמש בבשר בקר טחון במקום החזה עוף?
אם כן, מה הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 2.03.2017)

כן, אפשר לשים 500 גרם בשר טחון.

avatar
נירה (09:37 2.03.2017)

האם אפשר להכין את המנה רק עם העוף, ושהבצק יהיה בצק פילו? ( משום שהפילו פחות שמן ומשמין)
תודה ושבת שלום, נירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 2.03.2017)

היי נירה,
כן וכן. רק חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה אחרת היא עלולה לפגוע בפריכות של בצק הפילו.
במתכון בצק פילו ממולא בפטריות את יכולה לראות דוגמה איך לגלגל את בצק הפילו.
יום מקסים ושבת שלום 🙂

avatar
טל (08:10 2.03.2017)

כמו תמיד – בדיוק בזמן
יש לי מתכון חדש וטעים לשבת!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 2.03.2017)

מעולה 🙂
יום נפלא

avatar
דבי (19:56 1.03.2017)

מליון תודות!

avatar
דבי (16:22 1.03.2017)

תודה לך,

אולי כדאי לרסק אותם? זה יוסיף לטעם?

יראו את זה?

בתמונה רואים משהו אדום בתוך הבשר?

אגב, אפשר לשטח בצק על תבנית למלאות ושוב בצק ולחתוך לרבועים?

שוב תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 1.03.2017)

היי דבי,
אפשר לרסק את הירקות. לגבי אם יראו את זה, זה תלוי ברמת כושר ההבחנה 🙂 שוב, אם את יודעת מראש שלא יאכלו אם ירגישו ירקות, תכיני רק עם חזה עוף.
לגבי האדום בתמונה כנראה שזאת הפפריקה המתוקה (זה הדבר האדום היחיד ששמתי).
אפשר לשטח בצק למלא ולשטח שוב, רק צריך לקחת בחשבון שלפעמים הבצק בחלק התחתון לא נאפה כמו שצריך. אני מניחה שאפשר לפתור את זה אם תכניסי את הבצק בתחתית לאפיה של כ-15 דקות בנפרד, ורק אז תמלאי בתערובת ותכסי בבצק נוסף.
בהצלחה 🙂

avatar
דבי (17:12 28.02.2017)

נשמע רעיון טוב!

אולי לפורים…. השאלה:

האם אפשר לטשטש את הימצאות הירקות במנה?

תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 28.02.2017)

היי דבי,
הירקות במתכון מגורדים ולא חתוכים לקוביות אז הם מורגשים פחות. השאלה עד כמה לא אוהבים אצלך את הירקות. אם את יודעת שבגלל הירקות לא יאכלו אז תכיני בלי ירקות (למרות שהם מאוד מוסיפים לטעם).

avatar
מירב (10:16 28.02.2017)

הי אפרת,
נראית מנה מסקרנת…, שתי שאלות:
1. אפשר עוף טחון במקום חתוך לחתיכות?
2. מה אפשר להוסיף במקום הכמון למי שלא אוהב?

תודה,
מירב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 28.02.2017)

היי מירב,
אפשר להשתמש בעוף טחון.
אפשר לוותר על הכמון אם לא אוהבים.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות