שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 2 רולדות בצק עלים

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 קילו בצק עלים

500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות

1 בצל קטן קצוץ

1 גזר בינוני-גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

1 קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד (מומלץ לכסות את המחבת).

-מוסיפים גזר וקישוא מגורדים ומערבבים כ-3 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם. שימו לב שהתיבול אמור להיות חזק ודי מלוח). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והירקות (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

מאפה חזה עוף
מאפה חזה עוף מבצק עלים
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חצילים ופטריות
עוגת פרג ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
פני (18:02 5.07.2021)

יש לי בבית קונכיות בצק עלים של מעדנות, המילוי הזה מתאים לקונכיות?

מתכונים ב-10 דקות (18:49 5.07.2021)

כן, מתאים ומשדרג את המנה😊

פני (06:59 21.07.2021)

אני רוצה להכין לארוחת שישי איזה תוספת יכולה להתאים לזה?

מתכונים ב-10 דקות (09:56 21.07.2021)

הכי קלאסי וטעים- אורז(: יש המון מתכוני אורז טובים באתר. למשל: אורז.

:) (07:45 1.06.2021)

היי אפרת, קודם כל אציין כי המתכונים שלך פשוט מעולים
שנית, יש לי שאלה קצת מוזרה
אני רוצה להכין את המתכון הנ”ל ואני רוצה לשלב את המתכון עם תוספת של אורז, העלת מלא מתכונים של אורז, איזה מהם הכי מתאים למתכון הזה? (חוץ מאורז לבן)

מתכונים ב-10 דקות (09:45 1.06.2021)

היי,
אורז מתובל יכול להתאים כאן🙂

תמר (13:05 14.05.2021)

האם אפשר לשים גם שום ודבש?

מתכונים ב-10 דקות (13:22 14.05.2021)

היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף שום ודבש למילוי😊

תמר (13:24 14.05.2021)

תודה רבה!
על המענה המהיר ועל כל המתכונים המעולים!

גלית (09:12 7.05.2021)

היי אפרת,
מכינה עכשיו ואשמח לעזרתך 🙂
העוף הפריש נוזלים וכשהכנסתי את הירקות לא סחטתי לפני. האם לא יתקבלו יותר מדי נוזלים?
ראיתי שכתבת בתגובה לשאלה שהתערובת אמורה להיות עסיסית. האם יש להכניס אותה ככה לבצק עלים, עם כל הנוזלים? או שכדאי להניח במסננת?
(עוד לא סיימתי עם הבישול של התערובת, אבל לאחר שראיתי את כל הנוזלים מהעוף נראה לי שיהיו הרבה נוזלים).

מתכונים ב-10 דקות (11:24 7.05.2021)

היי גלית,
אם נוצרו הרבה נוזלים- מומלץ מאד לסנן לפחות חלק מהם, כדי שהבצק לא יצא רטוב…
שבת שלום.

רות (20:57 9.03.2021)

היי קניתי חזה עוף מתובל של עוף טוב ואני רוצה להכין את המתכון הזה עם החזה עוף הזה. יש משהו שאני צריכה לשנות?

מתכונים ב-10 דקות (21:37 9.03.2021)

היי רות,
אין צורך לשנות, תכיני כרגיל.

חני (13:20 13.01.2021)

האם אפשר להחליף את הבצק עלים למלאוח?

מתכונים ב-10 דקות (14:37 13.01.2021)

אפשר 🙂

נעם אלפסי (19:38 1.11.2020)

יש אפשרות להכין בצק עלים ביתי?
אם כן, אשמח למתכון.

מתכונים ב-10 דקות (22:22 1.11.2020)

היי נעם,
הכנת בצק עלים דורשת המון עבודה וזמן ולכן אין לי מתכון לבצק, אם תרצי תוכלי להכין את הבצק מהמתכון כאן.
שימי לב שהמרקם יהיה קצת שונה.

אפרת (02:04 25.10.2020)

יצא מעולה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 25.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אפרת

אלונה (20:04 30.09.2020)

הכנתי בגרסא ללא גלוטן. ללא קישואים. יצא מעולה! תודה רבה על הרעיון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 30.09.2020)

מעולה 🙂
תודה אלונה

נועה (15:12 31.08.2020)

היי אפרת יקרה,
לדעתך המאפה ילך עם רוטב פטריות מעל? או כדי שיתאים עם הטעמים יש צורך לשנות קצת את המילוי עצמו? אם כן אשמח לחוות דעתך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 31.08.2020)

לדעתי כן.
רוטב כמו במתכון הזה- בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.

רנה (13:27 30.07.2020)

הי,
האם אפשר להכין לבד בצק, אני לא רוצה להשתמש בבצק עלים, אולי אפשר את הבצק של השבלולי גבינה ותרד? או שיש לך בצק אחר שמתאים לבורקס הזה? תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 30.07.2020)

כן, אני חושבת שאפשר להכין עם הבצק של שבלולי גבינה ותרד.

טלי (11:59 23.07.2020)

הי אפרת,
אפשר להכין יום לפני ולמחרת רק לאפות בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 23.07.2020)

כן. מומלץ יותר לשמור את המלית בנפרד כדי שלא תרטיב את הבצק.

צביה (22:25 21.04.2020)

הי אפרת, אם אני שמה בשר הודו טחון זה יותר טעים או פחות מהמתכון המקורי והאם הוא מרטיב את הבצק יותר מהעוף הטחון? ובנוסף האם צריך לשנות כמויות? ותודה רבה על כל המתכונים הניפלאים שלך!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:24 22.04.2020)

היי צביה,
אפשר לשים הודו טחון. זה טעים גם עם חזה עוף וגם עם הודו 🙂
אין שינוי בכמויות.
זה לא אמור להרטיב יותר את הבצק אבל בכל מקרה אפשר לבשל כמה דקות על אש בינונית-גבוהה לקראת הסוף כדי שהנוזלים יתאדו.
יום נפלא 🌺

הדס (00:52 22.03.2020)

הכנתי וכמובן מעולה כמו כל מתכון שלך. האתר האהוב עליי….כיף לבשל ולאפות והכל. תודה תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 22.03.2020)

תודה הדס ❤️

יפעת (17:45 13.11.2019)

הי
נראה מעולה!
אפשר להפשיר את הבצק ואז להכין את הבורקס ולהקפיא שוב? או שעדיף לאפות ואז להקפיא? מכינה את זה בלילה ליומיים אחרי מפאת חוסר זמן..
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 13.11.2019)

אם יש לך אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף. אני ממליצה להכין את המילוי יומיים לפני ואת הבצק להפשיר במקרר יום לפני.
אם לא מתאפשר לך באותו יום לאפות אז אפשר לאפות יום לפני ולשמור במקרר בקופסה סגורה (לאחר שהמאפה התקרר).

אילה (07:03 23.07.2021)

אפרת האם אפשר להקפיא אחרי האפיה או כדאי להכין ואז להקפיא לפני האפיה

מתכונים ב-10 דקות (10:38 23.07.2021)

כדאי להקפיא אחרי האפייה ולפני ההגשה (לאחר הפשרה על השיש) לחמם כמה דקות בתנור.

מתכונים ב-10 דקות (11:59 23.07.2021)

היי,
כדאי לאפות ואז להקפיא. לפני ההגשה כדאי להפשיר על השיש ולסיום לאפות כמה דקות בתנור.

אפרת (20:44 12.11.2019)

היי אפרת
חוזרת לעדכן שהכנתי בשבת ויצא טעים מאוד !!!
תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 13.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

אפרת (09:36 6.11.2019)

אפרת שלום
אני מכינה הרבה דברים מהמתכונים שלך ומאוד מרוצה. תודה רבה רבה!
שאלה בקשר למאפה , האם ניתן להחליף בבצק פילאס?

תודה
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 6.11.2019)

כן אפשר 🙂

ציפי (19:13 23.10.2019)

האם למגש של חזה עוף שיש בו קצת יותר מקילו בצק, צריך 2 קילו בצק? ויוצאים 4 רולדות? הבנתי נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 24.10.2019)

נכון, כמות של קילו חזה עוף תספיק ל-2 קילו בצק, משמע 4 רולדות.

מלכה (14:38 6.10.2019)

אפשר להכין גם עם בצק שמרים עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 6.10.2019)

כן אפשר.

לילך (21:43 23.09.2019)

אפרת היקרה,
תודה רבה על מתכון מנצח! אין לי מילים! פשוט כל כך וטעים להפליא!
בזכותך אפאר את שולחן החג במתכון שנותן טוויסט למאכלים הבסיסיים שלנו.
כל שנה אפיתי בורקס בשר שקצת הכביד כתוספת לכמויות הגדולות של בשר הצלי וכדו’ הנאכל על שולחן החג.
ואילו המתכון הזה פשוט משלים את חגיגת הטעמים באופן מושלם!
אין כמוך! המתכונים שלך פשוט מצויינים אחד אחד!
חג שמח ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה כדבש,
לילך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 24.09.2019)

תודה רבה לילך יקרה! 💗
שנה טובה ומבורכת 💕

קרן (22:14 26.08.2019)

היי, הכנתי את המאפה והחלק הפנימי לא נאפה לי כמו שצריך (כשראיתי שהוא לא אפוי השארתי מעל שעה בתנור ללא הועיל). מה יכולה להיות הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 26.08.2019)

היי קרן,
בטוח שזה לא אפוי? כי לפעמים זה מרגיש כאילו לא אפוי בגלל שהמילוי מרטיב את זה.

חיה (11:37 27.05.2019)

זה יוצא מעולה!!! מתכון מהיר וטעים… הולכת להכין שוב בפעם ה…
תודה רבה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 27.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה

יפעת (17:43 28.11.2018)

הי אפרת!
אפשר לעשות את הרולדה בבצק של מלאווח? אין לי בצק עלים.
לגבי הירקות, אפשר להוריד את הגזר והקישוא? לשים במקום תפוח אדמה?
תודה רבה! ואם אפשר אשמח לתשובה למייל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 28.11.2018)

היי יפעת,
אפשר להכין מבצק מלוואח ואפשר לשים תפו”א במקום הגזר והקישוא.

אמא של ליאם (09:12 23.11.2018)

היי אפרת
אפשר לעשות עם בצק פריך של מעדנות
רוטב ברביקיו או טריאקי מתאים או מיותר?
תודה ושבת שלום,מור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 23.11.2018)

היי מור,
זה צריך להיות בצק עלים, לא בצק פריך.
פחות מתאים להוסיף טריאקי או ברביקיו לתיבול שבמתכון.
שבת שלום 🙂

אסתר (22:40 22.09.2018)

שלום אפרת.
האם אפשר להשתמש עם שניצל הודו או הודו טחון?
אני בדיוק יושבת עכשיו ומתכננת מה לבשל לחג.
בעזרת האתר שלך, אני בטוחה שהחג שלי יראה אחרת בעז”ה
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:43 22.09.2018)

שבוע טוב אסתר,
כן אפשר. נראה לי שניצל הודו עדיף.
חג שמח 🌺

שלי (20:13 8.09.2018)

היי, ניתן לשים פרגיות במקום החזה עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

שלי (00:01 9.09.2018)

תודה רבה על מתכונים מהממים. שנה טובה 😊

אפרת (11:00 8.09.2018)

היי אפרת, מאוד נהנית מהמתכונים שלך.
רציתי לדעת אם אפשר להוריד את הגזר והקישואים ולהשתמש רץ בחזה עוף?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🌷

מלכה (16:01 6.09.2018)

היי, פעם ראיתי פה מתכון לבצק עלים ממולא בבשר טחון. תוכלי לצרף קישור?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 6.09.2018)

מצורף לינק- מאפה בשר טחון.
שנה טובה 🙂

מלכה (17:38 6.09.2018)

זה לא זה. צורת העבודה היתה ששמים את המחויבות במרכז הבצק וסוגרים בצורת איקסים מימין ושמאל. חיפשתי בכל האתר כנראה הורד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 6.09.2018)

אין מתכון שירד מהאתר. אולי ראית את זה במקום אחר?
זה לא מאפה החצילים במקרה נכון?

מלכה (22:46 6.09.2018)

לא זה. די בטוחה שזה מפה. הכנתי אותו לפני שנתיים בערך. בכל מקרה תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:30 6.09.2018)

טוב אם אזכר במשהו דומה אשלח לך למייל.

עדן קדם (22:05 15.08.2018)

מתאים להכנה גם עם בצק פילו ולא דווקא בצק עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 15.08.2018)

כן. בגלל שבצק פילו דק יותר יש לשים 2 דפים כפולים (בניהם להבריש בשמן) ואז לגלגל עם המילוי.

שרון (18:17 15.08.2018)

היי אפרתי
אפשר לקנות בצק קפוא של מעדנות ואם כן איך אני מגלגלת את הרולדה כמו שצצריך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 15.08.2018)

כן אפשר. יש להפשיר אותו כל הלילה במקרר (עדיף) או כשעתיים בחוץ.
את הבצק כדאי לחתוך לריבוע, לשים במרכז את המילוי ואז לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב את הקצוות.

אביחי (08:40 8.06.2018)

חי אפרת האם מתאים עוף טחון ? פליז תשובה גם במייל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 8.06.2018)

כן אפשר.
שלחתי למייל.

לילי (03:07 22.05.2018)

הי אפרת,

תודה על המתכונים המדהימים! התמכרתי…

אפשר להשתמש במתכון בעוף המכובס ממרק העוף?
יש לך אולי רעיון למתכון אחר בו אפשר להשתמש בכל העוף שנשאר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 22.05.2018)

היי לילי,
לדעתי אפשר. תקצצי את העוף דק. אין צורך לטגן אותו במחבת. יש לטגן רק את הירקות במשך 5-6 דקות. לאחר מכן להוסיף את העוף, להוסיף תבלינים ולערבב כדקה רק לספיגת הטעמים.
יום מקסים 🙂

סתי (09:43 27.04.2018)

אפשר להישתמש,בפרגיות במקום חזה עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 27.04.2018)

כן אפשר.

ליאת (07:35 26.04.2018)

היי אפרת, מנה מעולה הכנתי כבר כמה פעמים… לגבי הגלגול תסבירי איך לגלגל שלא יהיה הרבה בצק עלים… תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 26.04.2018)

היי ליאת,
קדום כל אני שמחה לשמוע 🙂
יש לגלגל באופן כזה שלא יהיה בצק כפול, הכוונה בצק על בצק. זאת אומרת שצריכה להיות שכבה אחת של בצק ואת הקצוות להדק.

ליאת (07:30 26.04.2018)

היי אפרת, הכנתי כמה פעמים ופשוט נחטף ראשון ובכל פעם שאני מוזמנת מבקשים ממני להביא את המנה הזאת פשוט מושלמת תודה על מתכון נהדר!!!
לגבי הגלגול אני לוקחת חתיכה מרובעת שלמה וממלאה או חותכת קצוות שלא ישאר יותר מדי בצק. תודה על מתכונים נהדרים… האתר מעולה מכינה ממנו המון מתכונים.

דנה (18:27 23.12.2017)

היי אפרת,
ניתן להקפיא את הרולדה? (אם נניח אני חותכת אחרי האפיה ומקפיאה פרוסות)
או שההקפאה ממש תהרוס את זה?
כמובן שלאחר ההקפאה אחמם בתנור.
מה את אומרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 23.12.2017)

היי דנה,
ההקפאה פוגעת קצת במרקם ובמראה של הבצק אבל למרות זאת אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים. אם את מחליטה להקפיא אז לא מומלץ לחתוך לפרוסות אלא להקפיא הכל כחתיכה אחת.

אוראל (06:58 8.12.2017)

בוקר טוב.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון ובבצק פילאס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 8.12.2017)

כן וכן.
שבת שלום 🙂

מיכאל (19:56 6.12.2017)

תודה על המתכון הזריז הטוב והנהדר .. עושים ממנו הרבה לשבתות ..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 6.12.2017)

שמחה שאתם נהנים מהמתכון.
תודה מיכאל 🙂

לימור (13:56 18.11.2017)

הכנתי. יצא נהדר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 18.11.2017)

תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂

לבנת (16:49 1.10.2017)

יצא קטלני 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 1.10.2017)

תודה לבנת, שמחה שאהבת 🙂

מנוחה (14:56 19.09.2017)

הי האם אפשר להכין יום לפני ההגשה ושהבצק ישאר פריך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 19.09.2017)

אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. יום למחרת יש לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
שנה טובה 🙂

שלומית (22:59 23.06.2018)

על כמה מעלות? ולכמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 23.06.2018)

חימום חוזר: יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם להכניס את בצק העלים למשך כ-15 דקות.

הילה (15:25 15.09.2017)

היי, אפשר לשים את התערובת בריבועי הצק עחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 15.09.2017)

חשוב שחזה העוף יהיה מכוסה לכן אפשר לשים תערובת חזה עוף במרכז על ריבוע ולכסות בריבוע נוסף ולהדק בצדדים. זה ייצא כמו בורקס.

הילה (22:00 16.09.2017)

תודה
שאלה נוספת, איזה בצק לקנות מרודד? או עלים רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 16.09.2017)

עדיף לקנות מרודד. אפשר גם לקנות בצק עלים רגיל ולרדד אותו קצת עם מערוך.

הילה (11:57 17.09.2017)

תודה. אם שמים בשר טחון זה לא יוצא יבש? וכמה בשר טחון חצי קילו ל2 רולדות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 17.09.2017)

היי הילה,
בשר טחון הוא חלק עסיסי לכן אין סיבה שייצא יבש. מהכמות שבמתכון יוצאות 2 רולדות (חצי קילו בשר טחון).

תחיה (11:20 12.09.2017)

נראה מעולה!
האם המנה צריכה רוטב?
אם כן, איזה רוטב יכול להתאים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 12.09.2017)

היי תחיה,
התערובת היא די עסיסית לכן זה טעים גם בלי רוטב.
אם בכל זאת את רוצה להכין רוטב אז לדעתי הכי מתאים רוטב פטריות. ראי מתכון לרוטב במתכון של בורקס תפו”א.
שנה טובה 🙂

אביטל (07:10 22.08.2017)

אפרת בוקר טוב,
ראיתי שכתבת שאפשר עם בצק פילו
את יכולה לפרט איך?
כי הוא מורכב מדפים נפרדים, או שהכוונה שלוקחים 6 דפים לכל רולדה?

מתכונים ב-10 דקות (15:55 22.08.2017)

היי אביטל,
אפשר להכין בדיוק באותו אופן כמו בצק פילו במילוי פטריות. רק המילוי משתנה.

ליעד (08:02 25.07.2017)

היי,
כמו תמיד אני חוזרת לאתר שלכם שמדהים אותי כל פעם מחדש!
אני ממש בתחילת דרכי בבישול והמתכונים פה מאוד ברורים וטעימים!
שאלה – יש לי בבית רק טוסטר אובן (סטודנטית צעירה…..) האם ניתן להכין כך או לוותר?
תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 25.07.2017)

היי ליעד,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי שימוש בטוסטר אובן, לא אמורה להיות בעיה. מצרפת הסבר קצר על אפיה בטוסטר אובן.
בהצלחה ויום מקסים

הדס ט (11:44 4.07.2017)

שמתי חזה עוף טחון +2 גזרים ללא קישוא.
הכנתי את הבצק מהמתכון שלך לבצק אמפנדס.
בצק מאוד נוח לעבודה ומילוי טעים מאוד.
יצא מושלם.

מתכונים ב-10 דקות (15:02 4.07.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המשך יום מקסים

שרית (22:53 1.07.2017)

הכנתי לשבת כבורקסים אישיים בצורת שבלול ויצא מאוד טעים. הוספתי כף רוטב סויה כפי שהמליצו בתגובות ויצא מעולה. תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (08:46 2.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב

מיכאל (13:42 15.06.2017)

פשוט קל טעים הרבה תודה לך ..

מתכונים ב-10 דקות (14:04 15.06.2017)

תודה מיכאל 🙂

Lea_s (13:57 1.06.2017)

שלום אפרת נשאר לי בצק מעוגת קרם שניט (שלך) וחשבתי להכין את הבצק הממולא,
ניתן להכין עם הודו?
אני צריכה זאת להיום,תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (17:41 1.06.2017)

כן, אפשר בהחלט.

Lea_s (22:31 1.06.2017)

אפרת שלום, חששתי שהמילוי יצא יבש אז הוספתי כף רוטב סויה לטיבול ויצא מושלם, טעם מיוחד.
לגבי עוגת קרם שניט יצא גם כן מוצלח.
דבר אחרון אני לא מצליחה להגיב בעניין מתכון פצפוצי אורז עם שוקולד על השמן קוקוס כמה שמן מומס לשים למרות שזה כבר מאוחר כי הכנתי עם 3 כפות שמן ויצא ממש יבש הם נדבקו למנג’טים.
סליחה ותודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:21 2.06.2017)

היי לאה,
שמחה שיצא טעים.
התגובה שלך התקבלה והשבתי לך שיש לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.
שבת שלום 🙂

לירז קמינקר (10:26 26.05.2017)

הי
אפשר להשתמש בבשר טחון במקום עוף? הטיבול מתאין לבשר טחון יחד עם הגזר?
ראיתי את המתכון שלך עם בשר טחון ורסק עגבניות ופחות התחברתי לטיבול

תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:00 26.05.2017)

כן לירז, אפשר בהחלט.

אידי (16:09 21.04.2017)

אם אין לי קישוא…
מה אפשר לשים במקום זה?

מתכונים ב-10 דקות (16:57 21.04.2017)

אפשר לוותר על הקישוא או לשים גזר נוסף.

אביאל (21:03 20.04.2017)

היי
רציתי לדעת כמה רולדות ובשר טחון נחוץ ל-15 איש?

מתכונים ב-10 דקות (21:12 20.04.2017)

היי אביאל,
ל15 אנשים אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה, הכוונה 2 קילו בצק עלים, 4 רולדות.
יש להכפיל את כל יתר החומרים ב-2: קילו בשר, 2 בצלים קטנים, 2 גזרים וכו’.

בר (16:34 18.04.2017)

היי יצא לא נורמלי. יש איזה תוספת שאפשר להגיש עם?

מתכונים ב-10 דקות (20:28 18.04.2017)

היי בר,
אני חושבת שכדאי להגיש את זה עם סלט טרי או פירה.

חנה אסתר (10:59 2.04.2017)

איזה מתכון טוב! עשיתי אותו רק עם 200 גרם בשר ו300 גרם טופו. שתי הרולדות כמעט שנגמרו כשה הוצאתי מהתנור, בקושי נשאר לארוחה. אכין את זה לארוחות חגיגיות!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:23 2.04.2017)

שמחה שיצא טעים בשתי הגרסאות 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

ענבל (09:10 28.03.2017)

בוקר טוב.
האם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (10:33 28.03.2017)

כן, אפשר.

רות (09:17 21.03.2017)

הכנתי לשבת ויצא מעדן בעלי כל כך התלהב וגם מתי שכבר התמלא ולא יכל להכניס פירור לפה הוא לקח עוד חתיכה
תודה על המתכון המושלם

מתכונים ב-10 דקות (10:03 21.03.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רות ויום מקסים

חנה (15:46 8.03.2017)

הי אפרת, האם יש מצב לאפות בתנור גריל? או שיצא על הפנים ועדיף לוותר…?

מתכונים ב-10 דקות (18:42 8.03.2017)

היי חנה,
את מתכוונת לאפות על תוכנית גריל? אין לך תוכנית אפיה רגילה בתנור?

חנה (22:10 11.03.2017)

בתנור הבשרי נראה לי יש רק גריל…איך אפשר לדעת?

מתכונים ב-10 דקות (23:13 11.03.2017)

היי חנה,
אם זאת האופציה היחידה שיש לך תאפי בזה רק תעקבי אחרי האפיה ושימי לב שהמאפה לא משחים מהר מידי. אם כן תנמיכי את המעלות ב20 ותמשיכי לאפות.

צילה (13:19 7.03.2017)

היי אפרת,
באיזה בצק ניתן להחליף את בצק העלים? שיהיה פחות שמן וגם ללא מרגרינה?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 7.03.2017)

היי צילה,
אפשר להכין עם בצק פילו.

ויקטור (22:10 4.03.2017)

שבוע טוב.
תודה על המתכונים המצוינים.
עשיתי את הרולדה לפי המתכון אבל החזה עוף יצא יבש ,מה הסיבה.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:08 4.03.2017)

היי ויקטור,
אולי טיגנת אותו קצת יותר מידי בהתחלה? העוף היה יבש גם מנוזלים? כי התערובת אמורה להיות עסיסית מהנוזלים שמפרישים העוף והירקות.
שבוע טוב 🙂

מיטל לרנר (16:07 3.03.2017)

היי,
אין לי קישוא, במה אפשר להשתמש במקום?

מתכונים ב-10 דקות (16:34 3.03.2017)

היי מיטל,
אפשר לשים במקום רבע כרוב חתוך לרצועות. אפשר לשים קולורבי, תפו”א או גמבה מגורדים. אפשר גם לשים פטריות קצוצות.
שבת שלום 🙂

אודליה (20:23 2.03.2017)

מתכון מעולה לכבוד שבת קודש! הולכת להכין עכשיו בגרסה פרווה (עם סויה טחון מוכן), פשוט אין לי כרגע תנור בשרי, עד פסח 🙂 מקווה שיצא טוב כמו עם העוף! אפשר להקפיא את הרולדה השנייה? תודה רבה רבה, בתקופה הזאת אני מחפשת מה לעשות עם כל החמץ שנשאר לי בארונות ובמקפיא! עם המתכון הזה אני יכולה לסמן “וי” על בצק העלים 🙂 אולי כדאי לך לרכז מתכונים שמתאימים לעודפי חמץ חחח

מתכונים ב-10 דקות (23:07 2.03.2017)

היי אודליה,
האמת שלא ניסיתי להקפיא בצק עלים לאחר אפיה אבל נראה לי שאפשר.
וכן, זה רעיון. פסח אכן מתקרב וצריך להתחיל להתכונן.. 🙂

אודליה (00:30 3.03.2017)

וואו וואו יצא ממש טעים עם הסויה!! לא יכולנו להתאפק ואז כבר אכלנו קצת כדי לטעום 🙂 הוספתי לתערובת קופסה קטנה (100 ג’) של רסק עגבניות כדי להעשיר את טעם הסויה ובאמת יצא משהו משהו ! הן היו גדולות מדי כדי להקפיא, אז נחסל אותן בע”ה בימים הקרובים! תודה רבה ושבת שלום 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:46 3.03.2017)

שמחה שיצא טעים גם עם סויה 🙂
תודה על העדכון.
שבת שלום יקירה

נירה (15:26 2.03.2017)

אני לא אוהבת קישואים. על מה את יכולה להמליץ במקומם? אפשר קולרבי מגורר?

מתכונים ב-10 דקות (15:38 2.03.2017)

כן, אפשר קולורבי מגורר. אפשר גם כרוב חתוך לרצועות דקות.

אורית (14:07 2.03.2017)

הי אפרת,
המתכון נראה מצויין! רציתי לשאול מבחינת בצק העלים – בדר”כ הבצק עבה יחסית, האם יש לשטח אותו יותר דק עם מערוך או שזה העובי המתאים?
תודה רבה –
אורית

מתכונים ב-10 דקות (14:19 2.03.2017)

היי אורית,
אין צורך לרדד או לשטח. הוא בעובי המתאים.
יום מקסים 🙂

ורוניקה (11:31 2.03.2017)

היי(:
אפשר להשתמש בבשר בקר טחון במקום החזה עוף?
אם כן, מה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 2.03.2017)

כן, אפשר לשים 500 גרם בשר טחון.

נירה (09:37 2.03.2017)

האם אפשר להכין את המנה רק עם העוף, ושהבצק יהיה בצק פילו? ( משום שהפילו פחות שמן ומשמין)
תודה ושבת שלום, נירה

מתכונים ב-10 דקות (10:11 2.03.2017)

היי נירה,
כן וכן. רק חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה אחרת היא עלולה לפגוע בפריכות של בצק הפילו.
במתכון בצק פילו ממולא בפטריות את יכולה לראות דוגמה איך לגלגל את בצק הפילו.
יום מקסים ושבת שלום 🙂

טל (08:10 2.03.2017)

כמו תמיד – בדיוק בזמן
יש לי מתכון חדש וטעים לשבת!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:08 2.03.2017)

מעולה 🙂
יום נפלא

דבי (19:56 1.03.2017)

מליון תודות!

דבי (16:22 1.03.2017)

תודה לך,

אולי כדאי לרסק אותם? זה יוסיף לטעם?

יראו את זה?

בתמונה רואים משהו אדום בתוך הבשר?

אגב, אפשר לשטח בצק על תבנית למלאות ושוב בצק ולחתוך לרבועים?

שוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:37 1.03.2017)

היי דבי,
אפשר לרסק את הירקות. לגבי אם יראו את זה, זה תלוי ברמת כושר ההבחנה 🙂 שוב, אם את יודעת מראש שלא יאכלו אם ירגישו ירקות, תכיני רק עם חזה עוף.
לגבי האדום בתמונה כנראה שזאת הפפריקה המתוקה (זה הדבר האדום היחיד ששמתי).
אפשר לשטח בצק למלא ולשטח שוב, רק צריך לקחת בחשבון שלפעמים הבצק בחלק התחתון לא נאפה כמו שצריך. אני מניחה שאפשר לפתור את זה אם תכניסי את הבצק בתחתית לאפיה של כ-15 דקות בנפרד, ורק אז תמלאי בתערובת ותכסי בבצק נוסף.
בהצלחה 🙂

דבי (17:12 28.02.2017)

נשמע רעיון טוב!

אולי לפורים…. השאלה:

האם אפשר לטשטש את הימצאות הירקות במנה?

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (21:36 28.02.2017)

היי דבי,
הירקות במתכון מגורדים ולא חתוכים לקוביות אז הם מורגשים פחות. השאלה עד כמה לא אוהבים אצלך את הירקות. אם את יודעת שבגלל הירקות לא יאכלו אז תכיני בלי ירקות (למרות שהם מאוד מוסיפים לטעם).

מירב (10:16 28.02.2017)

הי אפרת,
נראית מנה מסקרנת…, שתי שאלות:
1. אפשר עוף טחון במקום חתוך לחתיכות?
2. מה אפשר להוסיף במקום הכמון למי שלא אוהב?

תודה,
מירב

מתכונים ב-10 דקות (10:22 28.02.2017)

היי מירב,
אפשר להשתמש בעוף טחון.
אפשר לוותר על הכמון אם לא אוהבים.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.