זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 62 דקות
מצרכים:
1 קילו בצק עלים מרודד
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות
2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
תיבול: 4 כפות סילאן, כפית מלח
*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).
-מוסיפים תפוחים ומטגנים כ-5 דקות (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים חזה עוף, מכסים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
-מתבלים בסילאן ומלח ומערבבים. מבשלים כ-3 דקות (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והתפוחים (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).
-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
*ניתן לראות את אופן המילוי וגלגול הבצק במתכון – בצק עלים ממולא חזה עוף (ראו תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).
- מאפה תפוחים |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- שושני תפוחים |
- סלמון בחרדל ודבש
בצק פילו מתאים?
כן, אפשר אך המרקם יצא שונה כמובן. העבודה עם בצק פילו מעט שונה. את יכולה לראות את האופן במתכון הזה – בצק פילו במילוי פטריות.
היי אפרת, רציתי לברר אם ניתן להשתמש בבצק מוכן לפיצה?
תודה🙂
היי,
זה פחות מתאים כאן(:
האם אפשר להכין מבצק פילס?
היי,
אפשר להכין מבצק פילאס, יצא קצת יותר יבש.
היי שבת שלום!
שאלה- האם ניתן להשתמש בריבועי בצק עלים (כמו שבתמונה)?
ולעשות מעין בורקסים עם המילוי?..
תודה 🙏🏼
היי נטע,
כן, אפשר(:
שבת שלום🌺
תודה רבה אפרת!
מבחינת הכמויות למילוי כמה להכין להערכתך?
אני חושבת שהכמות במתכון מתאימה.
אחלה תודה רבה ושבת שלום ושנה טובה 🤗
לסיכום החג אפרת, הרבה תודה על כל העזרה המהירה והתומכת.
המתכונים שלך היו מאד נוכחים אצלי בפורים ושידרגו לי את סעודת החג ומשלוחי מנות.
בריאות ושמחה לכל השנה!
שמחה כל כך לשמוע:) תודה על המילים החמות🌺
יאמי
נראה מעולה😊 שמחה שיצא טעים
אגס ותפוח במקום שתי תפוחים יעבוד?
נראה לי שכן. בכל מקרה אפשר להשתמש גם בתפוח אחד.
ילך עם רוטב פטריות בהגשה?
היי אוריאל,
חושבת שפחות מתאים בגלל המילוי המתקתק של התפוחים, אבל זה לחלוטין עניין של טעם😊
אגב, שמתי רק כף סילאן פלוס ויצא מצוין!
שוב עשיתי. (הפעם עם בצק ביתי.)
איזה מילוי נהדר, מעדן!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דבי
הי!
חייבים סילאן? אם כן, מה המינימום שחייבים?
תודה רבה!
היי דבי,
שימי לפחות 1-2 כפות.
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא
ואם כן באיזה שלב הכי מומלץ?
כמה זמן נשמר במקרר?
היי רחל,
לדעתי עדיף להימנע מהקפאה.
זה נשמר במקרר כ-3 ימים בקופסה סגורה.
הכנתי היום ויצא מוצלח ביותר
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת
התפעלו ומאד אהבו!
התפוחים מוסיפים טעם מיוחד.
האם לשנות את כמות המילוי לאופציה של בצק על כל התבנית?
תודה וזהו להיום!
לדעתי הכמות במתכון אמורה להספיק, אם את משתמשת בתבנית בינונית ולא ענקית.
תודה על התשובה המהירה!
אם יוצא שתיים אז זה סביר כנראה מבחינת כמות, כמה מנות לדעתך יש מ2 הרולדות?
שוב תודה!
אם חותכים כל רולדה בערך ל 7-8 פרוסות, זה יוצא בסביבות 15 פרוסות משתי רולדות.
הסתכלתי על התמונות המתחלפות במתכון השני ואני רוצה להבין,
מדובר ברולדה אחת מקילו בצק עלים?
כשאני משטחת על תבנית אני מקבלת קוביות מתבנית שלמה נראה הרבה יותר.
אבל אולי כמות המילוי משתנה?
תודה רבה לך!
יוצאות מהכמות 2 רולדות. יש לחתוך את הבצק לחצי.
לא הבנתי, כשאת משטחת את הבצק בתבנית יש יותר מידי מלית או פחות? כי המלית אמורה להספיק לשתי רולדות.
סליחה, עוד משהו:
מתאים גם לשטח את הבצק על התבנית לשים את המילוי ושוב בצק ולחתוך?
האפיה משתנה?
תודה לך!
בוקר אור אפרת!
חושבת אולי לעשות למנת פתיחה בפורים.
יש לי בעיה עם התפוח. אם אעשה חלק ללא תפוח, עדיין יהיה טעים?
אפשר לרסק את הבצל המטוגן?
עוף טחון יהיה פחות מוצלח? אפשר לטגן אותו?
תודה רבה!
רגע! אפשר לרסק את הצל עם התפוחים?
היי דבי,
את יכולה לוותר על התפוח.
אפשר להכין גם עם עוף טחון ולטגן אותו לפני אבל נראה לי שקוביות קטנטנות עדיפות.
לגבי ריסוק הבצל המטוגן, אולי יהיה מתאים יותר לערבב אותו עם העוף הטחון.
לא בטוחה אם כדאי לרסק גם את התפוחים.
לגבי שיטוח הבצק בתבנית – אפשר אבל לדעתי זה יאפה טוב יותר (בעיקר בתחתית) אם תגלגלי לרולדה.
היי אפרת, מתי העלית את המתכון הזה לאתר?
לפני שנה פלוס.
למה?
זה כמו המתכון שבעלי המציא (והוא לא אחד שנכנס לאינטרנט, הוא מעולם לא בישל לפי מתכון…) מגניב
🙂
היי אפרת
האם במקום לקצוץ חזה עוף ניתן פשוט להשתמש בעוף טחון ? או שעדיף עדיין חתיכות עוף ?
( כמו במאפה בשר שלך )
תודה
גלית
כן אפשר להשתמש בעוף טחון.
וואו מעולה!
נראה מעולה! 😍
איך אפשר לחמם בצק פילו בלי לחמם בתנור?
הכי מומלץ זה לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
מומלץ להוציא את בצק הפילו מהמקרר כשעה לפני עד שהוא בטמפ’ החדר ולפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל 180-190 מעלות למשך 7-10 דקות.
היי 🙂
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
תודה וחג שמח!
כן אפשר.
יצא טעים תודה רבה שאלה אפשר גם להוסיף חריף ועם כן איזה סוג של חריף אפשר?
היי מתן,
אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה.
האם מותר כששומרים לאכול בצק עלים?
היי חנה,
בצק עלים מכיל שומן ולכן עדיף לבחור בבצק פילו שנטול שומן לגמרי.
האם אפשר בעלי פילו?
כן, אפשר. העבודה עם בצק פילו מעט שונה. את יכולה לראות את האופן במתכון הזה – בצק פילו במילוי פטריות.
הי, הכנתי את המתכון, הפשרתי את בצק העלים יום לפני ושמרתי במקרר. לצערי לא הצלחתי לרדד את הבצק הוא נקרע ונדבק לשולחן.
הבצק יצא לבסוף מאד עבה. האם יש פתרון להבא?
היי איילה,
הבצק היה רך או קשה כשניסית לרדד אותו?
לאיזה עובי ניסית לרדד אותו?
להבא עדיף תמיד לרדד על נייר אפיה, זה אמור למנוע הדבקות של הבצק. חשוב גם שהבצק יהיה במצב גמיש כשמרדדים אותו. לפעמים גם לאחר הפשרה ארוכה במקרר עדיין יש צורך להניח לו להתרכך מחוץ למקרר לפני הרידוד.
הפשרתי את הבצק מחוץ למקרר, ורק בלילה הכנסתי למקרר. הבצק היה רך ולא קשה. כמו כן כאשר פרסתי את הבצק לא הסרתי את הנילון נצמד והשוליים גלשו לשולחן. אולי פעם הבאה אני ירדד על נייר אפיה כמו שהצעת, אני מקווה שזה יעזור.
עשיתי את זה לחג ואני רוצה להגיד לך ,שאין אבל אין מילוי יותר טעים שאפשר לעשים בבצק עלים……. מתכון מושששששלם .
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא
היי רציתי לשאול איזה תפוחים יותר מומלץ אדומים או ירוקים? והאם ניתן להקפיא ולאפות בפעם אחרת תודה שרה.
היי שרה,
לגבי התפוחים, במקרה הזה ממש לא משנה.
אומרים שפחות מומלץ להפשיר בצק עלים ולהקפיא אותו פעם שניה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
חג שמח!
ווווואאההההוווווו!!!!!! מעדן!
אין מתכונים כאלה….
תודה תרצה, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק אחר? (הכוונה לבצק שעושים לבד)
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת מעלה כל השנה.
יישר כוח ושנה טובה ומבורכת.
אני חושבת שאפשר להכין את הבצק של הכיסונים ולעשות ממנו רולדה.
חג שמח ושנה טובה ומבורכת 🙂
היי אפרת,
יש לך אולי רעיון לבצק אחר במקום בצק העלים?
רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים שאת מעלה כל השנה.
יישר כוח ושנה טובה ומבורכת
היי צילה,
אני חושבת שזה יילך טוב גם עם בצק פילו.
שבת שלום ושנה טובה 🙂
נראה ונשמע מעדן!!!
(חבל שיש אצלי אחד שלא מסתדר עם פירות).
שנה טובה ותודה על שנה טעימה ונעימה!
גם אצלי יש אפילו כמה כאלה. בסוף שכנעתי אותם לטעום והם נאלצו להודות שזה טעים להם 🙂
שנה טובה יקירה!