שום דבר לא נמצא

מאפה עוף ותפוחים – בצק עלים ממולא בקוביות חזה עוף ותפוחים

בצק עלים במילוי עוף ותפוחים

מצרכים:

1 קילו בצק עלים מרודד

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות

2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

תיבול: 4 כפות סילאן, כפית מלח

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים תפוחים ומטגנים כ-5 דקות (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים חזה עוף, מכסים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.

-מתבלים בסילאן ומלח ומערבבים. מבשלים כ-3 דקות (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והתפוחים (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

*ניתן לראות את אופן המילוי וגלגול הבצק במתכון – בצק עלים ממולא חזה עוף (ראו תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).

ראו גם
דובשניות
תבשיל דלעת

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
רחל (23:12 18.11.2019)

רציתי לדעת אם אפשר להקפיא
ואם כן באיזה שלב הכי מומלץ?
כמה זמן נשמר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 19.11.2019)

היי רחל,
לדעתי עדיף להימנע מהקפאה.
זה נשמר במקרר כ-3 ימים בקופסה סגורה.

Avatar
אפרת (21:08 31.07.2019)

הכנתי היום ויצא מוצלח ביותר
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

Avatar
דבי (21:25 23.03.2019)

התפעלו ומאד אהבו!

התפוחים מוסיפים טעם מיוחד.

Avatar
דבי (21:41 19.03.2019)

האם לשנות את כמות המילוי לאופציה של בצק על כל התבנית?

תודה וזהו להיום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 19.03.2019)

לדעתי הכמות במתכון אמורה להספיק, אם את משתמשת בתבנית בינונית ולא ענקית.

Avatar
דבי (20:19 19.03.2019)

תודה על התשובה המהירה!

אם יוצא שתיים אז זה סביר כנראה מבחינת כמות, כמה מנות לדעתך יש מ2 הרולדות?

שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 19.03.2019)

אם חותכים כל רולדה בערך ל 7-8 פרוסות, זה יוצא בסביבות 15 פרוסות משתי רולדות.

Avatar
דבי (19:50 19.03.2019)

הסתכלתי על התמונות המתחלפות במתכון השני ואני רוצה להבין,

מדובר ברולדה אחת מקילו בצק עלים?

כשאני משטחת על תבנית אני מקבלת קוביות מתבנית שלמה נראה הרבה יותר.

אבל אולי כמות המילוי משתנה?

תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 19.03.2019)

יוצאות מהכמות 2 רולדות. יש לחתוך את הבצק לחצי.
לא הבנתי, כשאת משטחת את הבצק בתבנית יש יותר מידי מלית או פחות? כי המלית אמורה להספיק לשתי רולדות.

Avatar
דבי (10:44 19.03.2019)

סליחה, עוד משהו:

מתאים גם לשטח את הבצק על התבנית לשים את המילוי ושוב בצק ולחתוך?

האפיה משתנה?

תודה לך!

Avatar
דבי (10:28 19.03.2019)

בוקר אור אפרת!

חושבת אולי לעשות למנת פתיחה בפורים.

יש לי בעיה עם התפוח. אם אעשה חלק ללא תפוח, עדיין יהיה טעים?

אפשר לרסק את הבצל המטוגן?

עוף טחון יהיה פחות מוצלח? אפשר לטגן אותו?

תודה רבה!

רגע! אפשר לרסק את הצל עם התפוחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 19.03.2019)

היי דבי,
את יכולה לוותר על התפוח.
אפשר להכין גם עם עוף טחון ולטגן אותו לפני אבל נראה לי שקוביות קטנטנות עדיפות.
לגבי ריסוק הבצל המטוגן, אולי יהיה מתאים יותר לערבב אותו עם העוף הטחון.
לא בטוחה אם כדאי לרסק גם את התפוחים.
לגבי שיטוח הבצק בתבנית – אפשר אבל לדעתי זה יאפה טוב יותר (בעיקר בתחתית) אם תגלגלי לרולדה.

Avatar
מיטל (13:09 13.11.2018)

היי אפרת, מתי העלית את המתכון הזה לאתר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 13.11.2018)

לפני שנה פלוס.
למה?

Avatar
מיטל (16:56 16.11.2018)

זה כמו המתכון שבעלי המציא (והוא לא אחד שנכנס לאינטרנט, הוא מעולם לא בישל לפי מתכון…) מגניב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 17.11.2018)

🙂

Avatar
גלית (09:40 25.10.2018)

היי אפרת

האם במקום לקצוץ חזה עוף ניתן פשוט להשתמש בעוף טחון ? או שעדיף עדיין חתיכות עוף ?
( כמו במאפה בשר שלך )

תודה

גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 25.10.2018)

כן אפשר להשתמש בעוף טחון.

Avatar
Gefen (23:21 23.09.2018)

וואו מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 24.09.2018)

נראה מעולה! 😍

Avatar
חני (12:38 20.09.2018)

איך אפשר לחמם בצק פילו בלי לחמם בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.09.2018)

הכי מומלץ זה לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
מומלץ להוציא את בצק הפילו מהמקרר כשעה לפני עד שהוא בטמפ' החדר ולפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל 180-190 מעלות למשך 7-10 דקות.

Avatar
עמית (09:14 7.09.2018)

היי 🙂
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 7.09.2018)

כן אפשר.

Avatar
מתן (15:57 13.04.2018)

יצא טעים תודה רבה שאלה אפשר גם להוסיף חריף ועם כן איזה סוג של חריף אפשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 13.04.2018)

היי מתן,
אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה.

Avatar
חנה (15:42 7.03.2018)

האם מותר כששומרים לאכול בצק עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 7.03.2018)

היי חנה,
בצק עלים מכיל שומן ולכן עדיף לבחור בבצק פילו שנטול שומן לגמרי.

Avatar
אפרת ברזילאי (22:44 25.12.2017)

האם אפשר בעלי פילו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 25.12.2017)

כן, אפשר. העבודה עם בצק פילו מעט שונה. את יכולה לראות את האופן במתכון הזה – בצק פילו במילוי פטריות.

Avatar
איילה (16:13 6.11.2017)

הי, הכנתי את המתכון, הפשרתי את בצק העלים יום לפני ושמרתי במקרר. לצערי לא הצלחתי לרדד את הבצק הוא נקרע ונדבק לשולחן.
הבצק יצא לבסוף מאד עבה. האם יש פתרון להבא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 6.11.2017)

היי איילה,
הבצק היה רך או קשה כשניסית לרדד אותו?
לאיזה עובי ניסית לרדד אותו?
להבא עדיף תמיד לרדד על נייר אפיה, זה אמור למנוע הדבקות של הבצק. חשוב גם שהבצק יהיה במצב גמיש כשמרדדים אותו. לפעמים גם לאחר הפשרה ארוכה במקרר עדיין יש צורך להניח לו להתרכך מחוץ למקרר לפני הרידוד.

Avatar
איילה (11:17 9.11.2017)

הפשרתי את הבצק מחוץ למקרר, ורק בלילה הכנסתי למקרר. הבצק היה רך ולא קשה. כמו כן כאשר פרסתי את הבצק לא הסרתי את הנילון נצמד והשוליים גלשו לשולחן. אולי פעם הבאה אני ירדד על נייר אפיה כמו שהצעת, אני מקווה שזה יעזור.

Avatar
אהובית (06:18 31.10.2017)

עשיתי את זה לחג ואני רוצה להגיד לך ,שאין אבל אין מילוי יותר טעים שאפשר לעשים בבצק עלים……. מתכון מושששששלם .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 31.10.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא

Avatar
שרה (21:02 3.10.2017)

היי רציתי לשאול איזה תפוחים יותר מומלץ אדומים או ירוקים? והאם ניתן להקפיא ולאפות בפעם אחרת תודה שרה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 3.10.2017)

היי שרה,
לגבי התפוחים, במקרה הזה ממש לא משנה.
אומרים שפחות מומלץ להפשיר בצק עלים ולהקפיא אותו פעם שניה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
חג שמח!

Avatar
תרצה אברמוביץ (21:17 18.09.2017)

ווווואאההההוווווו!!!!!! מעדן!
אין מתכונים כאלה….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 18.09.2017)

תודה תרצה, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!

Avatar
צילה (17:42 15.09.2017)

היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק אחר? (הכוונה לבצק שעושים לבד)
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת מעלה כל השנה.
יישר כוח ושנה טובה ומבורכת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 15.09.2017)

אני חושבת שאפשר להכין את הבצק של הכיסונים ולעשות ממנו רולדה.
חג שמח ושנה טובה ומבורכת 🙂

Avatar
צילה (16:17 15.09.2017)

היי אפרת,
יש לך אולי רעיון לבצק אחר במקום בצק העלים?
רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים שאת מעלה כל השנה.
יישר כוח ושנה טובה ומבורכת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 15.09.2017)

היי צילה,
אני חושבת שזה יילך טוב גם עם בצק פילו.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

Avatar
דבי (20:10 12.09.2017)

נראה ונשמע מעדן!!!

(חבל שיש אצלי אחד שלא מסתדר עם פירות).

שנה טובה ותודה על שנה טעימה ונעימה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 12.09.2017)

גם אצלי יש אפילו כמה כאלה. בסוף שכנעתי אותם לטעום והם נאלצו להודות שזה טעים להם 🙂
שנה טובה יקירה!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.