שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 62 דקות

מצרכים:

1 קילו בצק עלים מרודד

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות

2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

תיבול: 4 כפות סילאן, כפית מלח

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים תפוחים ומטגנים כ-5 דקות (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים חזה עוף, מכסים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.

-מתבלים בסילאן ומלח ומערבבים. מבשלים כ-3 דקות (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והתפוחים (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לראות את אופן המילוי וגלגול הבצק במתכון – בצק עלים ממולא חזה עוף (ראו תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
דובשניותדובשניות
תבשיל דלעת תבשיל דלעת
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
צביה קליין (17:15 19.01.2023)

בצק פילו מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 19.01.2023)

כן, אפשר אך המרקם יצא שונה כמובן. העבודה עם בצק פילו מעט שונה. את יכולה לראות את האופן במתכון הזה – בצק פילו במילוי פטריות.

avatar
אפרת (21:37 13.07.2022)

היי אפרת, רציתי לברר אם ניתן להשתמש בבצק מוכן לפיצה?
תודה🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:40 14.07.2022)

היי,
זה פחות מתאים כאן(:

avatar
אליס (00:36 1.02.2022)

האם אפשר להכין מבצק פילס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:37 1.02.2022)

היי,
אפשר להכין מבצק פילאס, יצא קצת יותר יבש.

avatar
Neta (15:53 17.09.2021)

היי שבת שלום!
שאלה- האם ניתן להשתמש בריבועי בצק עלים (כמו שבתמונה)?
ולעשות מעין בורקסים עם המילוי?..
תודה 🙏🏼

בצק עלים במילוי עוף ותפוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 17.09.2021)

היי נטע,
כן, אפשר(:
שבת שלום🌺

avatar
Neta (16:11 17.09.2021)

תודה רבה אפרת!
מבחינת הכמויות למילוי כמה להכין להערכתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 17.09.2021)

אני חושבת שהכמות במתכון מתאימה.

avatar
Neta (16:58 17.09.2021)

אחלה תודה רבה ושבת שלום ושנה טובה 🤗

avatar
דבי (21:23 28.02.2021)

לסיכום החג אפרת, הרבה תודה על כל העזרה המהירה והתומכת.
המתכונים שלך היו מאד נוכחים אצלי בפורים ושידרגו לי את סעודת החג ומשלוחי מנות.
בריאות ושמחה לכל השנה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 28.02.2021)

שמחה כל כך לשמוע:) תודה על המילים החמות🌺

avatar
אוריאל (18:00 23.02.2021)

יאמי

בצק עלים במילוי עוף ותפוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 23.02.2021)

נראה מעולה😊 שמחה שיצא טעים

avatar
אוריאל (16:26 22.02.2021)

אגס ותפוח במקום שתי תפוחים יעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 22.02.2021)

נראה לי שכן. בכל מקרה אפשר להשתמש גם בתפוח אחד.

avatar
אוריאל (15:41 22.02.2021)

ילך עם רוטב פטריות בהגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 22.02.2021)

היי אוריאל,
חושבת שפחות מתאים בגלל המילוי המתקתק של התפוחים, אבל זה לחלוטין עניין של טעם😊

avatar
דבי (00:12 12.03.2020)

אגב, שמתי רק כף סילאן פלוס ויצא מצוין!

avatar
דבי (00:11 12.03.2020)

שוב עשיתי. (הפעם עם בצק ביתי.)
איזה מילוי נהדר, מעדן!
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:04 12.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דבי

avatar
דבי (10:51 9.03.2020)

הי!
חייבים סילאן? אם כן, מה המינימום שחייבים?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.03.2020)

היי דבי,
שימי לפחות 1-2 כפות.

avatar
רחל (23:12 18.11.2019)

רציתי לדעת אם אפשר להקפיא
ואם כן באיזה שלב הכי מומלץ?
כמה זמן נשמר במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 19.11.2019)

היי רחל,
לדעתי עדיף להימנע מהקפאה.
זה נשמר במקרר כ-3 ימים בקופסה סגורה.

avatar
אפרת (21:08 31.07.2019)

הכנתי היום ויצא מוצלח ביותר
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

avatar
דבי (21:25 23.03.2019)

התפעלו ומאד אהבו!

התפוחים מוסיפים טעם מיוחד.

avatar
דבי (21:41 19.03.2019)

האם לשנות את כמות המילוי לאופציה של בצק על כל התבנית?

תודה וזהו להיום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 19.03.2019)

לדעתי הכמות במתכון אמורה להספיק, אם את משתמשת בתבנית בינונית ולא ענקית.

avatar
דבי (20:19 19.03.2019)

תודה על התשובה המהירה!

אם יוצא שתיים אז זה סביר כנראה מבחינת כמות, כמה מנות לדעתך יש מ2 הרולדות?

שוב תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 19.03.2019)

אם חותכים כל רולדה בערך ל 7-8 פרוסות, זה יוצא בסביבות 15 פרוסות משתי רולדות.

avatar
דבי (19:50 19.03.2019)

הסתכלתי על התמונות המתחלפות במתכון השני ואני רוצה להבין,

מדובר ברולדה אחת מקילו בצק עלים?

כשאני משטחת על תבנית אני מקבלת קוביות מתבנית שלמה נראה הרבה יותר.

אבל אולי כמות המילוי משתנה?

תודה רבה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 19.03.2019)

יוצאות מהכמות 2 רולדות. יש לחתוך את הבצק לחצי.
לא הבנתי, כשאת משטחת את הבצק בתבנית יש יותר מידי מלית או פחות? כי המלית אמורה להספיק לשתי רולדות.

avatar
דבי (10:44 19.03.2019)

סליחה, עוד משהו:

מתאים גם לשטח את הבצק על התבנית לשים את המילוי ושוב בצק ולחתוך?

האפיה משתנה?

תודה לך!

avatar
דבי (10:28 19.03.2019)

בוקר אור אפרת!

חושבת אולי לעשות למנת פתיחה בפורים.

יש לי בעיה עם התפוח. אם אעשה חלק ללא תפוח, עדיין יהיה טעים?

אפשר לרסק את הבצל המטוגן?

עוף טחון יהיה פחות מוצלח? אפשר לטגן אותו?

תודה רבה!

רגע! אפשר לרסק את הצל עם התפוחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 19.03.2019)

היי דבי,
את יכולה לוותר על התפוח.
אפשר להכין גם עם עוף טחון ולטגן אותו לפני אבל נראה לי שקוביות קטנטנות עדיפות.
לגבי ריסוק הבצל המטוגן, אולי יהיה מתאים יותר לערבב אותו עם העוף הטחון.
לא בטוחה אם כדאי לרסק גם את התפוחים.
לגבי שיטוח הבצק בתבנית – אפשר אבל לדעתי זה יאפה טוב יותר (בעיקר בתחתית) אם תגלגלי לרולדה.

avatar
מיטל (13:09 13.11.2018)

היי אפרת, מתי העלית את המתכון הזה לאתר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 13.11.2018)

לפני שנה פלוס.
למה?

avatar
מיטל (16:56 16.11.2018)

זה כמו המתכון שבעלי המציא (והוא לא אחד שנכנס לאינטרנט, הוא מעולם לא בישל לפי מתכון…) מגניב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 17.11.2018)

🙂

avatar
גלית (09:40 25.10.2018)

היי אפרת

האם במקום לקצוץ חזה עוף ניתן פשוט להשתמש בעוף טחון ? או שעדיף עדיין חתיכות עוף ?
( כמו במאפה בשר שלך )

תודה

גלית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 25.10.2018)

כן אפשר להשתמש בעוף טחון.

avatar
Gefen (23:21 23.09.2018)

וואו מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 24.09.2018)

נראה מעולה! 😍

avatar
חני (12:38 20.09.2018)

איך אפשר לחמם בצק פילו בלי לחמם בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.09.2018)

הכי מומלץ זה לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
מומלץ להוציא את בצק הפילו מהמקרר כשעה לפני עד שהוא בטמפ’ החדר ולפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל 180-190 מעלות למשך 7-10 דקות.

avatar
עמית (09:14 7.09.2018)

היי 🙂
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
תודה וחג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 7.09.2018)

כן אפשר.

avatar
מתן (15:57 13.04.2018)

יצא טעים תודה רבה שאלה אפשר גם להוסיף חריף ועם כן איזה סוג של חריף אפשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 13.04.2018)

היי מתן,
אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה.

avatar
חנה (15:42 7.03.2018)

האם מותר כששומרים לאכול בצק עלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 7.03.2018)

היי חנה,
בצק עלים מכיל שומן ולכן עדיף לבחור בבצק פילו שנטול שומן לגמרי.

avatar
אפרת ברזילאי (22:44 25.12.2017)

האם אפשר בעלי פילו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 25.12.2017)

כן, אפשר. העבודה עם בצק פילו מעט שונה. את יכולה לראות את האופן במתכון הזה – בצק פילו במילוי פטריות.

avatar
איילה (16:13 6.11.2017)

הי, הכנתי את המתכון, הפשרתי את בצק העלים יום לפני ושמרתי במקרר. לצערי לא הצלחתי לרדד את הבצק הוא נקרע ונדבק לשולחן.
הבצק יצא לבסוף מאד עבה. האם יש פתרון להבא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 6.11.2017)

היי איילה,
הבצק היה רך או קשה כשניסית לרדד אותו?
לאיזה עובי ניסית לרדד אותו?
להבא עדיף תמיד לרדד על נייר אפיה, זה אמור למנוע הדבקות של הבצק. חשוב גם שהבצק יהיה במצב גמיש כשמרדדים אותו. לפעמים גם לאחר הפשרה ארוכה במקרר עדיין יש צורך להניח לו להתרכך מחוץ למקרר לפני הרידוד.

avatar
איילה (11:17 9.11.2017)

הפשרתי את הבצק מחוץ למקרר, ורק בלילה הכנסתי למקרר. הבצק היה רך ולא קשה. כמו כן כאשר פרסתי את הבצק לא הסרתי את הנילון נצמד והשוליים גלשו לשולחן. אולי פעם הבאה אני ירדד על נייר אפיה כמו שהצעת, אני מקווה שזה יעזור.

avatar
אהובית (06:18 31.10.2017)

עשיתי את זה לחג ואני רוצה להגיד לך ,שאין אבל אין מילוי יותר טעים שאפשר לעשים בבצק עלים……. מתכון מושששששלם .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 31.10.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא

avatar
שרה (21:02 3.10.2017)

היי רציתי לשאול איזה תפוחים יותר מומלץ אדומים או ירוקים? והאם ניתן להקפיא ולאפות בפעם אחרת תודה שרה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 3.10.2017)

היי שרה,
לגבי התפוחים, במקרה הזה ממש לא משנה.
אומרים שפחות מומלץ להפשיר בצק עלים ולהקפיא אותו פעם שניה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
חג שמח!

avatar
תרצה אברמוביץ (21:17 18.09.2017)

ווווואאההההוווווו!!!!!! מעדן!
אין מתכונים כאלה….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 18.09.2017)

תודה תרצה, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!

avatar
צילה (17:42 15.09.2017)

היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק אחר? (הכוונה לבצק שעושים לבד)
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת מעלה כל השנה.
יישר כוח ושנה טובה ומבורכת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 15.09.2017)

אני חושבת שאפשר להכין את הבצק של הכיסונים ולעשות ממנו רולדה.
חג שמח ושנה טובה ומבורכת 🙂

avatar
צילה (16:17 15.09.2017)

היי אפרת,
יש לך אולי רעיון לבצק אחר במקום בצק העלים?
רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים שאת מעלה כל השנה.
יישר כוח ושנה טובה ומבורכת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 15.09.2017)

היי צילה,
אני חושבת שזה יילך טוב גם עם בצק פילו.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

avatar
דבי (20:10 12.09.2017)

נראה ונשמע מעדן!!!

(חבל שיש אצלי אחד שלא מסתדר עם פירות).

שנה טובה ותודה על שנה טעימה ונעימה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 12.09.2017)

גם אצלי יש אפילו כמה כאלה. בסוף שכנעתי אותם לטעום והם נאלצו להודות שזה טעים להם 🙂
שנה טובה יקירה!

לקריאת כל התגובות