שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 12 לחמניות

סוג: חלבי/ פרווה

רכיבים

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים

4 כפות גדושות סוכר

2 ביצים M

חצי כפית תמצית וניל

⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

כפית מלח

¾ כוס (150 ג’) שוקולד צ’יפס

למילוי: ממרח השחר העולה (חלבי או פרוורה)

לציפוי: ביצה טרופה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-לאחר שהבצק תפח, מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור (סה”כ 12 כדורים).

-ממלאים כל כדור בכף ממרח שוקולד השחר וסוגרים לכדור.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד שהכדורים תופחים.

-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-10 דקות לפני).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
עוגת עוגיהעוגת עוגיה
שבלולי השחר מטורטיה שבלולי השחר מטורטיה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
. (12:26 29.03.2024)

הבצק שלי יצא קשה בטעות שמתי 2 כפיות של תמצית וניל נראלך שזה נהיה קשה בגלל התמצית וניל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 29.03.2024)

זה לא קשור לתמצית וניל.
יש להוסיף לבצק עוד קצת מים.