מס’ מנות: 12 לחמניות
סוג: חלבי/ פרווה
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות גדושות סוכר
2 ביצים M
חצי כפית תמצית וניל
⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
כפית מלח
¾ כוס (150 ג’) שוקולד צ’יפס
למילוי: ממרח השחר העולה (חלבי או פרוורה)
לציפוי: ביצה טרופה.
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-לאחר שהבצק תפח, מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור (סה”כ 12 כדורים).
-ממלאים כל כדור בכף ממרח שוקולד השחר וסוגרים לכדור.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד שהכדורים תופחים.
-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-10 דקות לפני).
- עוגית ענק |
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר
הי, נראה טעים ומפנק!
אפשר את ההתפחה הראשונה להשאיר לכמה שעות במקרר?
תודה!
כן:)
קחי בחשבון שבגלל שאנחנו בחורף וקר לוקח לבצק זמן לתפוח גם כששמים אותו מחוץ למקרר.
הי. אפשר עם כוסמין לבן?
כן אבל בגלל שקמח כוסמין תופח פחות טוב כדאי לשלב עם קמח רגיל או להוסיף משפר אפייה.
אפרת, אין כמו המתכונים שלך!!!!
שאלה:
יש אפשרות לעשות את הלחמניות האלו מהבצק של הלחמניות פיצה
אני רוצה להכפיל את הבצק ולעשות חצי פיצה חצי שוקולד.
אפשרי?
כן🙂
אפשר למלא את הלחמניה בשוקולד של עלית אם אין לי שוקולד השחר ?
כן:)
הבצק שלי יצא קשה בטעות שמתי 2 כפיות של תמצית וניל נראלך שזה נהיה קשה בגלל התמצית וניל?
זה לא קשור לתמצית וניל.
יש להוסיף לבצק עוד קצת מים.