זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
2 כפות (25 ג’) סוכר
שליש כפית מלח
5 כפות (50 מ”ל) שמן
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה (200 מ”ל)
למילוי: קוביות שוקולד חלב חצויות
למריחה מעל: ביצה טרופה או שמן
לקישוט: שומשום (לא חובה)
-מערבבים את החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. את היוגורט יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (מערבבים תחילה עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חצי יוצרים 10 כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ.
-בעזרת האצבעות יוצרים שקע בכדור וממלאים בחצי קובית שוקולד. סוגרים חזרה לכדור ומניחים על נייר אפיה.
-מברישים בביצה טרופה או שמן ומפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד להזהבה יפה.
- מניפת פילו ובולגרית |
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- בורקס השחר |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- לחמניות על שיפוד
אמאלה! שלמות!!
הילדים טרפו. מזל שהספקתי לטעום אחד בודד
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
היי. תודה רבה על האתר!
הבצק יוצא מאד דביק כך שקשה לעבוד איתו. האם זה אמור להיות ככה? יש לציין שאני שמה קצת פחות שמן מהכמות שרשומה במתכון- האם זה משפיע?
היי
הפחתת השמן משפיעה על הבצק.
חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל כדי שיצא מוצלח.
אפשר להשתמש בגבינת שמנת (25% שומן)במקום גבינה לבנה?
היי,
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר. המרקם יהיה קצת יותר כבד.
האם צריך להתפיח את הבצק
היי,
אין צורך בהתפחה, מהיר וטעים😊
היי אפרת, אין עלייך ועל המתכונים שלך!!
בא לי להכין את הלחמניות ואין לי לא שמנת חמוצה ולא יוגורט, יש משהו לשים במקום?
היי,
את יכולה לשים גבינה לבנה (כ-8 כפות, להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היי אפרת!
מעריצה את האתר שלך!אני רוצה להכין את המתכון,רק שאלה קטנה:אין לי קמח תופח ,אפשר במקום להוסיף אפקת אפיה ?אם כן כמה?
תודה רבה!
היי,
אפשר להוסיף 2 כפיות אבקת אפייה לקמח.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
הי,
תודה רבה על כל המתכונים, כל מה שניסיתי ממהמתכונים שלך הצליח מעל למשוער…
שמנת מתוקה מתאים במקום החמוצה או היוגרוט (אין לי גבינה לבנה)..?
תודה רבה:)
היי נחמה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
שמנת מתוקה לא מתאימה כאן.
ממליצה לך לקנות גבינה לבנה/יוגורט/שמנת חמוצה, או לנסות מתכון אחר(:
היי הבצק מרייח כמו שמנת חמוצה ,האם להוסיף משהו שיעשה רייח טוב או שזה אמור להיות כך?
אשמח לתשובה בהקדם
היי שירה,
אמור להיות ריח עדין של שמנת (שואלת רק ליתר ביטחון- בדקת את תאריך התפוגה של השמנת?), את גם יכולה להוסיף כפית תמצית וניל כדי לתת טעם ונילי יותר.
האם אפשר לשים קוטג’ במקום השמנת כך שייצא גם טעים?
תודה ושנה טובה!
היי מירי,
אני לא בטוחה עד כמה יצא מוצלח עם קוטג’, אבל את יכולה לנסות. עדיף לשים גבינה לבנה.
היי, האם לדעתך יעבוד עם קמח “קונדיטור” ללא גלוטן? או שאולי יש מתכון אחר שיכול להתאים?
תודה רבה
יתכן שיצא מוצלח, אבל אישית לא ניסיתי🙂
מנסיוני, הקמחים המומלצים לתחליפי קמח ללא גלוטן הם קמח “תמי” או “כרגיל”.
בנוסף, מצרפת לך מתכון ללחם ללא גלוטן.
אוקי . תודה רבה על המתכונים :):)
הכנתי והשוקולד לא נמס יש הסבר לתופעה הזאת?
היי,
יצא לך מעולה:) השוקולד לא אמור להיות נמס לאחר שהלחמניות מתקררות, אלא מוצק.
מה אפשר לשים במקום קמח תופח?
אפשר לשים 2 כוסות קמח+ שקית אבקת אפייה.
תודה רבה
הי רציתי לשאול אם אפשר לשים משהו אחר במקום יוגורט או שמנת שיהיה פרווה?
היי יפעת,
לא בטוחה שיצא מוצלח להכין פרווה מאחר והשמנת/היוגורט חשובים למרקם.
את יכולה לנסות להכין עם מעדן סויה במתיקות מעודנת (מומלץ שאחוזי השומן יהיו כמה שיותר גבוהים)
מה שאני הייתי עושה- מכינה לחמניות רגילות משמרים- לחמניות מתוקות וממלאת בקובית שוקולד מריר או ממרח פרווה.
בהצלחה!
היי אפרת
במידה ולא שמה שומשום עדיין צריך שמן או ביצה או שאפשר בלי?
תודה מראש .
היי עינת,
כן, צריך כדי שלא יישרף מלמעלה😊
השוקולד והבצק אין קשר בייכללל לא מוומלץ😤
היי אחינועם,
אשמח אם תפרטי מה לא יצא טוב.
יצא ליי מעולה ואני מתה על זה
תודה מיה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️
הכנתי עם הבת שלי בת 3.5 ויצא מעולה! מתאים לאפיה עם ילדים. תודה רבה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ריקי 🙂
חג שמח❤️
האם יש תחליף לשוקולד? אפשר אולי להקפיא ממרח לוטוס ואז להכניס?
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי 🙂
יצא לי מאוד שומני הבצק ודביק
הוספתי חצי כוס קמח לא עזר
מה הסיבה?
היי מירי,
באיזה כוס השתמשת? אולי הכוס קטנה מדי?
כוס חד פעמי רגילה
הכוס היא מאוד קטנה יקירה,
מומלץ להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית ( תוכלי לראות תמונה והסבר במדריך המרת מידות אפיה
תנסי לעבוד עם ידיים רטובות ואז תוכלי ליצור כדורים ללחמניות
היי אפרת קודם כל רציתי להגיד לך שאת מציילההה אותי במיטבח את עושה שליחות מבורכת ולשאלה הבנתי שאפשר להשים גבינה לבנה כמה גבינה להשים ( כמה זה יוצא בכפות)
היי מוריה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
כף גבינה לבנה זה כ-25 גרם. זה יוצא כ-8 כפות רגילות (לא גדושות) אבל ממליצה להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
שלום:)
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
כן אפשר.
היי אפרת
מתכונים ללחמניות קשר או לחמניות שבלול אפשר מכל מתכון ללחמניות שבאתר פה?
תודה
רק ממתכונים שיש בהם שמרים כמו מתכון לחלה.
הכנתי והילדים זללו… אחלה של מתכון. יישר כח!
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה רחל
ואאוו הכנו את הלחמניות תוך שניות היו מוכנות עם מצרכים זמינים
הסתכלתי על התבנית והם נעלמו אפילו מתאים ליד קפה
רציתי לצרף תמונה אבל כבר לא היה מה לצלם 🙂
עשיתי לחמניות יותר גדולות ממה שהיה כתוב שמתי בכל אחת קוביה שלמה פצצה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוריה
הכנתי ויצא מדהים!!
השתמשתי ביוגורט במתיקות מעודנת והפחתתי מכמות הסוכר, ולמילוי שמתי שוקולד חלב עם אגוזי לוז
(מצרפת תמונה)
תודה רבה! אין על המתכונים שלך❤
נראה מעולה 😍
תודה ורד
טובען בהצלחה ויצא מעולה, נטרף תוך שניות! במקום יוגורט, הוספתי חצי כוס עד כוס חלב צמחי שעורבב עם כף חומץ
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
הי אפשר להקפיא?או לא מומלץ
כן אפשר.
תודה רבה אין על המתכונים שלך! פתחנו עם זה את הצום וכולם התלהבו, תודה!!
מושלם ❣️
יצא מהמם !
ישבנו לארוחת ערב כולם זה פשוט טעים וקליל!
תודה רבה לך
כל המתכונים שלי מימך 3 ארוחות ביום….
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
הי, כבר הכנתי כמה פעמים וכמו כל המתכונים באתר…פשוט מושלם וקל להכנה!! תודה רבה
תודה ליאת ❤️
היי
במקום קוביית שוקולד ילך ממרח תמרים בטעם שוקולד (עם מרקם של ממרח שוקולד)
תודה ושבת שלום
בגדול כן, זה עניין של טעם.
היי אפרת
במקום קוביות שוקולד אפשר שוקוציפס מריר ?
תודה מראש.
אפשר.
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום יוגורט/שמנת חמוצה?
גבינה לבנה.
היי
ולגבי גם קמח 80 אחוז חיטה או80 אחוז כוסמין אפשר להשתמש בכל הכמות הרשומה או שעדיף לשלב מאותו סוג רק בהיר או לבן?
בתודה .
אם זה 80% אז עדיף לשים שליש מהכמות קמח בהיר.
היי אפרת
לגבי המילוי אני אשים שוקוציפס אנסה
לגבי הקמח הבנתי שאם מדובר בקמח מלא עדיף חצי כמות גם קמח רגיל
ומה בקשר ךקמח כוסמין או קמח חיטה 70 אחוז שאומרים שמתנהגים כמו קמח רגיל עדיין עדיף לשים חצי כמות קמח כמו קמח כוסמין בהיר או חצי כמו קמח חיטה רגיל כשמשלבת קמח כוסמין 70 אחוז או קמח חיטה 70 אחוז?
אפשר להכין עם קמח כוסמין 70%. אם המרקם יוצא לך קצת דחוס, פעם הבאה תשלבי גם קמח כוסמין בהיר.
הי אפרת, את יכולה לתת לי כמויות לקילו קמח?
והאם הבצק אמור לצאת דביק או נוח ?
חייבת לפרגן מכל הלב על אתר מדהים במיוחד, אני משתמשת בו המוןןןןן….
תודהההה
היי 🙂
אלה הכמויות:
1 ק”ג קמח
חצי כוס סוכר
כפית מלאה מלח
¾ כוס שמן
3.5 מיכלי יוגורט או שמנת חמוצה (700 מ”ל)
למילוי: קוביות שוקולד חלב חצויות
למריחה מעל: ביצה טרופה או שמן
לקישוט: שומשום (לא חובה)
בגלל שזו כמות גדולה אני ממליצה להכין במיקסר שולחני או להכין מחצית מהכמות בשתי פעמים.
אמור לצאת בצק רך ונוח.
תודההה
בינתיים הכנתי לפי הכמות של המרשם יצא מדהים וטעים, וקל להכנה בטירוף, 10 דקות על השעון… :):):)
❤️
היי אפרת!!!!!!!
אפשר לעשות שקולד מריר ובימקום קמח תופח קמח רגיל ו2 כפיות אבקת אפיה???
כן 🙂
מווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווש
אפרת!!!
אין על המתכונים שלך, אני קליינטית קבועה שלך, ניסיתי כבר עשרות מתכונים
תמיד אני ישר מחפשת אצלך!
הכנתי את הלחמניות היום ליומולדת שנה לבן שלי, ויצא טעייייייייים!
הילדים היו בעננים ואכלו אחד אחרי השני – וחתן היומולדת נהנה במיוחד:)
תודה תודה תודה
(הכפלתי כמויות, ושמתי 1 שמנת חמוצה 9% ו1 יוגורט 1.7% והשלמתי ל200 גרם עם גבינה לבנה, מושלם!!!!)
מצרפת תמונה לתגובה האחרונה…
נראה מעולה 😍
שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ❤️
היי אפרת , האם אפשר להחליף את היוגורט / שמנת חמוצה (ביוגורט מילקי או יוגורט קיווי ?)
עדיף לשים גבינה לבנה אם יש לך.
הי אפרת, יש לך אולי מתכון למחמצת?
אין לי (בינתיים 🙂 )
היי אפרת,
הילדים (בני 4.5 ו-3) ביקשו להכין ביחד משהו מתוק אז הכנו את הלחמניות, עכשיו צריך לריב איתם שזו לא ארוחת ערב אלא רק הקינוח 😂😂😂
😅
חמודים 😄
טעים אבל יוצא יותר עוגיה מאשר לחמניה
היי אפרת
ואם אכין הכל בלי המילוי, בלי קוביית השוקולד או התחליף
עדיין יצא טעים?
תודה.
ייצא בסדר.
דרך אגב יש את זה גם בגרסה המלוחה עם מילוי מלוח – לחמניות ממולאות.
היי,
פעם ראשונה מנסה בצק שמנת/יוגורט.. מעניין וטעים.
בתמונה, עם נוטלה, השוקולד היחיד שנכנס הביתה..
חבל שאי אפשר להירשם בפורמטים נוספים (גוגל?), לטובת מי שלא \’חי\’ בפייסבוק..
היי איתמר,
קודם כל נראה מעולה 🙂
אפשר להרשם בהרשמה רגילה עם שם משתמש וסיסמה (יש למלא את הפרטים וללחוץ על כפתור “לחצו להרשמה”).
היי
מה אפשרי למילוי שיהיה טעים לילדים במקום קוביית שוקולד ?
באותו מרקם טעם קרוב?
יש לך רעיון?
תודה.
אפשר למלא בכל ממרח מתוק (רק מומלץ להכניס אותו למקרר לפני כדי שיתקשה).
אפשר לשים גם קובית חלבה.
אתר מהמם, שימושי ופרקטי מאודדד תודה רבה !!!
הערה קטנה למי שמקפיד על כשרות שיש הלכה שלחם חלבי/בשרי (לא פרווה) חייב להיות בצורה מסויימת שתהווה היכר ולא יהיה ח\”ו בלבול. אפשר למשל לעשות צורות של לב או כל סימן חיצוני אחר..
שבת שלום (:
תודה ושבת שלום 🙂
מה אפשר במקום קמח תופח?
אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.
לכל כוס קמח הוסיפו כפית אבקת אפיה.
אפרת יקרה, תודה רבה על המתכון. ינוסה בהזדמנות וכמובן שאעדכן.
❤️
אפרת שבוע טוב, חזרתי לעדכן….הכנתי ביום שישי. הבצק מעולה מעולה. יצא טעים מאד. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח. תבורכי
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שיהיה שבוע טוב וחג פורים שמח!
נראה מעולה!
יש לזה גם **גרסה מלוחה**??
תודה
יש לחמניות מאוד דומות בגרסה מלוחה – לחמניות ממולאות.
היי אפרת
מגרה להכין..
איך אני הופכת את המתכון לפרווה?
היי רינה,
לא בטוחה אם אפשר וכדאי להכין בגרסה פרווה מאחר והמרכיב החלבי (שמנת ויוגורט) הוא זה שעושה את המרקם.
אפשר להכין לחמניות רגילות משמרים- לחמניות מתוקות ולמלא בקובית שוקולד מריר או ממרח פרווה.
מאד כיף לי כל פעם להכנס לאתר ולעקוב אחר מתכונים חדשים!
ומאדדדד אהבתי את האתר החדש! הוספת בו המון דברים שלא היה בקודם..
ואת התגובה הזו אני כותבת בעיקר כי נדלקתי עכשיו על הקטע שהוספת טיימר איןןן גאוניי!!!😁
וגם שמתי לב שאת דואגת להגיב לכל אחד ואחת על תגובות וגם יחסית מאד מהר!!!
את מאד עוזרת ומקלה על הרבה אנשים שנגשים להכנות במטבח ובאמתתת- אשרייך! אין עליך! כל הכבוד תותחיתתתת! בהצלחה בכללל!! וסופ\”ש נהדר!! ליל\”ט!🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
תודה רבה!! ❤️
אפשר להכין עם קמח מלא?
עדיף עם קמח כוסמין מלא ומומלץ לשלב אותו עם קמח רגיל כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר.