שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

חצי כף שטוחה שמרים יבשים (לא חובה- השמרים מוסיפים מעט אווריריות ללחם)

כף גדושה סוכר / דבש

כפית שטוחה מלח

רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית / קנולה

כוס ורבע (300 מ”ל) בירה שחורה או לבנה

לקישוט מעל: 2 כפות תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, שיבולת שועל גסה.




אופן הכנה:

מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפיה ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים כוס ורבע בירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתקבלת תערובת דביקה ודומה במרקמה לממרח חומוס).

הכנת לחם בירה

משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים באופן שווה ומפזרים מעל תערובת. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ובזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות.

הכנת לחם בירה

-מכניסים לתנור למשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומניחים ללחם להתקרר בחוץ לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.

הערות:

*אם לאחר שהוצאתם את הלחם מהתבנית הוא לח בחלקו התחתון (זה יכול לקרות בתבניות מסוימות) כדאי להניח את הלחם (בלי התבנית) על רשת התנור התחתונה ולהפעיל את התנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות, כדי שהחלק התחתון יתייבש.

*אין לערבב יותר מידי את הבלילה שכן ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של הלחם ועלול להפוך אותו לקשה ודחוס יותר.

*הלחם הכי טעים וטרי באותו יום, לכן מומלץ להכין אותו ביום ההגשה. אם יום למחרת הוא מאבד מטריותו, אפשר להכין ממנו צנימים/טוסט.

*ניתן להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב (מפשירים בטמפ’ החדר ולאחר מכן מחממים מעט בתנור ב180 מעלות).

*אפשרויות לתוספות וגיוונים ללחם: ניתן להוסיף לבלילה זיתים קצוצים+ גבינת פרמזן/קשקבל, אגוזים קצוצים, שומשום וגרעינים, עגבניות מיובשות חתוכות ועשבי תיבול וכדו’.

לחם בירה

לחם בירה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט עגבניות חריףסלט עגבניות חריף
עוגה בגביעי גלידה עוגה בגביעי גלידה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחל (03:05 8.10.2023)

אפשר להחליף את הבירה במי סודה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 8.10.2023)

היי
פחות מומלץ כי המרקם יצא שונה.

avatar
תמר מטרי (17:51 26.07.2022)

שלום אפרת
האם לדעתך אפשר להחליף את הבירה בשמרי בירה ? ואם כן אז מה הכמות
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 26.07.2022)

היי,
שמרי בירה לא יהיו תחליף טוב לבירה (הם כמו שמרים רגילים שמצריכים זמן התפחה).

avatar
תמר מטרי (18:42 26.07.2022)

וואו איזה מענה מהיר
אין לי בעיה לחכות עד שיתפח ,השאלה היא מה היחסי המרה בין שמרים רגילים לשמרי בירה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 26.07.2022)

אותה כמות- חצי כף. אבל בכל מקרה תצטרכי להוסיף בירה כי שמרי בירה בלבד לא יגרמו ללחם לתפוח.
אם התכוונת להשתמש בשמרי בירה בלבד ללא בירה- זה לא יהיה מוצלח.

avatar
ליאת (00:00 13.02.2022)

היי אפרת, הכנתי היום את לחם הבירה, יצא נפלא!! הוספתי גאודה מפוררת לתוך התערובת, הכל נטרף. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 13.02.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
יעל (11:11 16.10.2021)

באמת אפשר לוותר על השמרים ? אם כן אני טסה להכין , כי אני לא מתעסקת עם שמרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 16.10.2021)

כן, זה לא חובה כאן.
בהצלחה(:

avatar
עינב (20:40 22.08.2021)

הכנתי את הלחם, יצא מאוד טעים! אבל כשפרסתי אותו הוא התפורר. מה יכולה להיות הסיבה? (המתנתי חצי שעה לאחר שהלחם יצא מהתנור ורק אז פרסתי)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 22.08.2021)

היי עינב,
הלחם אמור לצאת מעט פירורי, אבל אם יצא לך ממש מתפורר- עד כדי כך שלא ניתן לפרוס אותו יתכן שהיו חסרים נוזלים בבצק (בייחוד שמן). האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
זה יכול להיות גם קשור לאפייה יתר על המידה.

avatar
נעם (20:32 24.07.2021)

הכנתי עם קמח שמרים ויצא פשוט ואו,
מתכון פשוט ומושלם ברמות!!!!
מומלץ ביותר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 24.07.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה נעם🌺

avatar
dekelefrat (10:43 30.07.2020)

יש עדיפות לבירה שחורה או לבנה? יש לי גם וגם ומתלבטת עם מה להכין…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:34 30.07.2020)

עם בירה שחורה זה יוצא במתיקות מעודנת וכהה יותר.

avatar
יאנה (12:09 8.04.2020)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על המתכון, ממש פשוט וקל להכנה.
השתמשתי בקמח תופח והלחם בזמן האפייה עלה מאוד יפה ואח\”כ לצערי ירד ויצא די נמוך. מה הסיבה לכך? אפיתי אותו בטוסטר אובן אם זה משנה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 9.04.2020)

היי יאנה,
יכול להיות שפתחת את הטוסטר באמצע האפיה?

avatar
יאנה (10:25 17.04.2020)

נכון. פתחתי והלחם היה ממש גבוה ואח\”כ ממש ירד.
הוא גם לא נאפה עד הסוף כמה שניסיתי לשים לעוד זמן בתנור.
יש לך עצה איך אפשר לתקן להבא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 17.04.2020)

פעם הבאה לא מומלץ לפתוח את הטוסטר לפני גמר האפיה.
את זוכרת בערך אחרי כמה זמן פתחת אותו?

avatar
יאנה (12:26 17.04.2020)

בערך אחרי 15-20 דק\’ כשהוא קצת השחים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 17.04.2020)

אז להבא תחכי לפחות 35-40 דקות לפני שאת פותחת.
אם זה משחים מהר תנמיכי ל170 מעלות.

avatar
יאנה (13:40 17.04.2020)

תודה רבה, אעדכן בפעם הבאה 🙂

avatar
רחלי (14:24 4.03.2020)

הייי,
האם הלחם לא דחוס קצת? בתמונה נראה שהמרקם שלו קצת כבד ודחוס…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 4.03.2020)

הוא יוצא במרקם שונה מלחם רגיל שקונים, קצת דחוס יותר אבל לא דחוס מידי.

avatar
סנדרה (08:06 1.01.2020)

שאלה: השלב של לעצור את האפיה ולהזליף שמן זית לא מסתדר לי. חובה? ואם כן כמה? ולמה? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 1.01.2020)

זה מוסיף פריכות בחלק העליון. אפשר לוותר על זה.

avatar
מירי עשת (19:16 8.10.2019)

האם ניתן להשתמש בבקבוק בירה לבנה נעומדת פתוחה כבר שבוע?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:54 10.10.2019)

אם אין כבר גזים בבירה אז פחות מומלץ.

avatar
מירי (16:04 4.10.2019)

האם אפשר להשתמש בבירה שעמדה במקרר פתוחה מספר ימים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 4.10.2019)

אם אין לה גזים אז עדיף שלא.

avatar
קרן (23:37 12.09.2019)

המתכון הזה היה פתרון מצוין לחופשה בחו”ל – מכיוון שאנחנו אוכלים כשר אנחנו לא יכולים לקנות לחם מקומי!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 16.09.2019)

מעולה 🙂

avatar
גיא (19:35 14.09.2018)

יצא מעולה, כמו תמיד המתכונים פשוטים וטעימים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 15.09.2018)

תודה גיא 🙂

avatar
ענת (12:53 8.04.2018)

שבוע טוב אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח טף במתכון?
אשמח לדעת אם יש לך מתכונים נוספים שבהם אפשר לעשות שימוש בקמח טף.. עוגיות, עוגות, לחמים. בבקשה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 8.04.2018)

היי ענת,
אני יודעת שקמח טף מאוד בריא אבל לא יצא לי עדיין להשתמש בו כך שאין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂

avatar
ענת (16:26 8.04.2018)

תודה בכל אופן. את מדהימה וגם המתכונים שלך 🙂

avatar
אפרים (16:31 16.12.2017)

יצא בפנים מעט בצקי גם לאחר שאפיתי עשר דקות נוספים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 16.12.2017)

היי אפרים,
ממליצה להנמיך את התנור ל160-150 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמבפנים זה יאפה כמו שצריך.

avatar
גארי (16:39 30.10.2017)

הי אפשר להכין מקמח כוסמין מלא ללא קמח חיטה לבן ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 30.10.2017)

נראה לי שכן.

avatar
מרים (13:59 7.03.2017)

שלום,

רציתי לדעת מה אורך החיים של הלחם ואיך מאחסנים אותו? (ניילון נצמד, נייר כסף, קופסה סגורה, שקית ניילון, וכו)

אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות אבל מפאת לחץ של זמן לא בטוחה שאספיק להכין באותו היום. האם הכנה בערב שלפני עדיין תשאיר אותם טרי/טעים? מה הייתם ממליצים לי לעשות בנידון? אם אכין אותם כמה ימים לפני ואקפיא – זה עדיין יצא טעים או שיהרוס את כל הכיף?

תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 7.03.2017)

היי מרים,
הלחם נשמר מחוץ למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד במשך כ-3 ימים.
לאחר יום הוא כבר מתחיל לאבד את הפריכות שלו אבל עדיין טעים.
אם את מכינה ערב לפני- זה בסדר. אם את מתכוונת להכין כמה ימים לפני אז כדאי להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד (לאחר שהוא התקרר לגמרי) ולהפשיר באותו יום שאת אורזת במשלוח.
חג פורים שמח 🙂

avatar
לילה (16:55 12.02.2017)

אם אין לי שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 12.02.2017)

אפשר להכין גם בלי השמרים.

avatar
יבגניה (22:11 5.01.2017)

שלום!
תגידי בבקשה מה הכוונה לבירה לבנה?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 6.01.2017)

היי,
הכוונה לבירה רגילה להבדיל מבירה שחורה. לדוג’: קרלסברג, גולדסטאר, טובורג וכו’

avatar
מאיה (22:33 4.01.2017)

היי
יש לי קמח תופח זה אותה כמות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:57 4.01.2017)

כן מאיה ופשוט לוותר על אבקת האפיה.

avatar
גלית (15:47 19.12.2015)

הי, ואוו, יצא מאד!! טעים, מיוחד. לא היו לי שמרים ועדיין יצא אוורירי וכיפי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:46 19.12.2015)

שמחה לשמוע גלית 🙂
תודה ושבוע טוב!

avatar
מירי (10:28 19.12.2015)

לחם יצא טעים אך לא מספיק לשני תבניות אילייש קייק רק לאחת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:51 19.12.2015)

היי מירי,
הלחם אכן מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מרים (10:13 16.11.2015)

האם ניתן להשתמש בקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 16.11.2015)

היי מרים,
אפשר לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן אחרת הלחם יוצא מאוד דחוס וכבד. ממליצה במקרה הזה לא לוותר על השמרים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
טל (12:46 16.10.2015)

הלחם בירה יצא מצויין
למרות שהשתמשתי בבירה שנפתחה
הוספתי בכמות השמרים אוורירי וטעים
תודה לך על המתכון המדהים טל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 16.10.2015)

מעולה! אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום

avatar
טל (09:49 16.10.2015)

שלום
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בבירה שנפתחה
שאין בה הרבה גזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 16.10.2015)

פחות מומלץ טל, כדי שהמרקם של הלחם ייצא אוורירי צריך שיהיה בבירה גזים 🙂

avatar
רותי אוחיון (17:20 3.09.2015)

הלחם בירה יצא מצויין.
תודה על המתכון הקל והמהיר .
זה מה שאני אוהבת .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:28 3.09.2015)

תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שיר (22:10 30.08.2015)

אפשר להכין גם בטוסטר אובן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 30.08.2015)

כן שיר, אני מניחה שאפשר.

לקריאת כל התגובות