שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון ללחם מהיר מבירה שחורה או לבנה

לחם בירה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

חצי כף שטוחה שמרים יבשים (לא חובה- השמרים מוסיפים מעט אווריריות ללחם)

כף גדושה סוכר / דבש

כפית שטוחה מלח

רבע כוס שמן זית / קנולה

כוס ורבע בירה (שחורה או לבנה)

לקישוט מעל: 2 כפות תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, שיבולת שועל גסה.

אופן הכנה:

מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפיה ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים כוס ורבע בירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתקבלת תערובת דביקה ודומה במרקמה לממרח חומוס).

הכנת לחם בירה

משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים באופן שווה ומפזרים מעל תערובת. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ובזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות.

הכנת לחם בירה

-מכניסים לתנור למשך 40 דקות. מוציאים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.

-מוציאים ומניחים ללחם להתקרר בחוץ לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.

הערות:

*אם לאחר שהוצאתם את הלחם מהתבנית הוא לח בחלקו התחתון (זה יכול לקרות בתבניות מסוימות) כדאי להניח את הלחם (בלי התבנית) על רשת התנור התחתונה ולהפעיל את התנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות, כדי שהחלק התחתון יתייבש.

*אין לערבב יותר מידי את הבלילה שכן ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של הלחם ועלול להפוך אותו לקשה ודחוס יותר.

*הלחם הכי טעים וטרי באותו יום, לכן מומלץ להכין אותו ביום ההגשה. אם יום למחרת הוא מאבד מטריותו, אפשר להכין ממנו צנימים/טוסט.

*ניתן להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב (מפשירים בטמפ' החדר ולאחר מכן מחממים מעט בתנור ב180 מעלות).

*אפשרויות לתוספות וגיוונים ללחם: ניתן להוסיף לבלילה זיתים קצוצים+ גבינת פרמזן/קשקבל, אגוזים קצוצים, שומשום וגרעינים, עגבניות מיובשות חתוכות ועשבי תיבול וכדו'.

לחם בירה

לחם בירה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט עגבניות חריף
עוגה בגביעי גלידה

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
יאנה (12:09 8.04.2020)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על המתכון, ממש פשוט וקל להכנה.
השתמשתי בקמח תופח והלחם בזמן האפייה עלה מאוד יפה ואח\"כ לצערי ירד ויצא די נמוך. מה הסיבה לכך? אפיתי אותו בטוסטר אובן אם זה משנה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 9.04.2020)

היי יאנה,
יכול להיות שפתחת את הטוסטר באמצע האפיה?

Avatar
יאנה (10:25 17.04.2020)

נכון. פתחתי והלחם היה ממש גבוה ואח\"כ ממש ירד.
הוא גם לא נאפה עד הסוף כמה שניסיתי לשים לעוד זמן בתנור.
יש לך עצה איך אפשר לתקן להבא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 17.04.2020)

פעם הבאה לא מומלץ לפתוח את הטוסטר לפני גמר האפיה.
את זוכרת בערך אחרי כמה זמן פתחת אותו?

Avatar
יאנה (12:26 17.04.2020)

בערך אחרי 15-20 דק\' כשהוא קצת השחים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 17.04.2020)

אז להבא תחכי לפחות 35-40 דקות לפני שאת פותחת.
אם זה משחים מהר תנמיכי ל170 מעלות.

Avatar
יאנה (13:40 17.04.2020)

תודה רבה, אעדכן בפעם הבאה 🙂

Avatar
רחלי (14:24 4.03.2020)

הייי,
האם הלחם לא דחוס קצת? בתמונה נראה שהמרקם שלו קצת כבד ודחוס…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 4.03.2020)

הוא יוצא במרקם שונה מלחם רגיל שקונים, קצת דחוס יותר אבל לא דחוס מידי.

Avatar
סנדרה (08:06 1.01.2020)

שאלה: השלב של לעצור את האפיה ולהזליף שמן זית לא מסתדר לי. חובה? ואם כן כמה? ולמה? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 1.01.2020)

זה מוסיף פריכות בחלק העליון. אפשר לוותר על זה.

Avatar
מירי עשת (19:16 8.10.2019)

האם ניתן להשתמש בבקבוק בירה לבנה נעומדת פתוחה כבר שבוע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:54 10.10.2019)

אם אין כבר גזים בבירה אז פחות מומלץ.

Avatar
מירי (16:04 4.10.2019)

האם אפשר להשתמש בבירה שעמדה במקרר פתוחה מספר ימים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 4.10.2019)

אם אין לה גזים אז עדיף שלא.

Avatar
קרן (23:37 12.09.2019)

המתכון הזה היה פתרון מצוין לחופשה בחו"ל – מכיוון שאנחנו אוכלים כשר אנחנו לא יכולים לקנות לחם מקומי!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 16.09.2019)

מעולה 🙂

Avatar
גיא (19:35 14.09.2018)

יצא מעולה, כמו תמיד המתכונים פשוטים וטעימים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 15.09.2018)

תודה גיא 🙂

Avatar
ענת (12:53 8.04.2018)

שבוע טוב אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח טף במתכון?
אשמח לדעת אם יש לך מתכונים נוספים שבהם אפשר לעשות שימוש בקמח טף.. עוגיות, עוגות, לחמים. בבקשה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 8.04.2018)

היי ענת,
אני יודעת שקמח טף מאוד בריא אבל לא יצא לי עדיין להשתמש בו כך שאין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
ענת (16:26 8.04.2018)

תודה בכל אופן. את מדהימה וגם המתכונים שלך 🙂

Avatar
אפרים (16:31 16.12.2017)

יצא בפנים מעט בצקי גם לאחר שאפיתי עשר דקות נוספים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 16.12.2017)

היי אפרים,
ממליצה להנמיך את התנור ל160-150 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמבפנים זה יאפה כמו שצריך.

Avatar
גארי (16:39 30.10.2017)

הי אפשר להכין מקמח כוסמין מלא ללא קמח חיטה לבן ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 30.10.2017)

נראה לי שכן.

Avatar
מרים (13:59 7.03.2017)

שלום,

רציתי לדעת מה אורך החיים של הלחם ואיך מאחסנים אותו? (ניילון נצמד, נייר כסף, קופסה סגורה, שקית ניילון, וכו)

אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות אבל מפאת לחץ של זמן לא בטוחה שאספיק להכין באותו היום. האם הכנה בערב שלפני עדיין תשאיר אותם טרי/טעים? מה הייתם ממליצים לי לעשות בנידון? אם אכין אותם כמה ימים לפני ואקפיא – זה עדיין יצא טעים או שיהרוס את כל הכיף?

תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:39 7.03.2017)

היי מרים,
הלחם נשמר מחוץ למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד במשך כ-3 ימים.
לאחר יום הוא כבר מתחיל לאבד את הפריכות שלו אבל עדיין טעים.
אם את מכינה ערב לפני- זה בסדר. אם את מתכוונת להכין כמה ימים לפני אז כדאי להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד (לאחר שהוא התקרר לגמרי) ולהפשיר באותו יום שאת אורזת במשלוח.
חג פורים שמח 🙂

Avatar
לילה (16:55 12.02.2017)

אם אין לי שמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:13 12.02.2017)

אפשר להכין גם בלי השמרים.

Avatar
יבגניה (22:11 5.01.2017)

שלום!
תגידי בבקשה מה הכוונה לבירה לבנה?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:44 6.01.2017)

היי,
הכוונה לבירה רגילה להבדיל מבירה שחורה. לדוג': קרלסברג, גולדסטאר, טובורג וכו'

Avatar
מאיה (22:33 4.01.2017)

היי
יש לי קמח תופח זה אותה כמות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:57 4.01.2017)

כן מאיה ופשוט לוותר על אבקת האפיה.

Avatar
גלית (15:47 19.12.2015)

הי, ואוו, יצא מאד!! טעים, מיוחד. לא היו לי שמרים ועדיין יצא אוורירי וכיפי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:46 19.12.2015)

שמחה לשמוע גלית 🙂
תודה ושבוע טוב!

Avatar
מירי (10:28 19.12.2015)

לחם יצא טעים אך לא מספיק לשני תבניות אילייש קייק רק לאחת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:51 19.12.2015)

היי מירי,
הלחם אכן מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
מרים (10:13 16.11.2015)

האם ניתן להשתמש בקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:32 16.11.2015)

היי מרים,
אפשר לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן אחרת הלחם יוצא מאוד דחוס וכבד. ממליצה במקרה הזה לא לוותר על השמרים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

Avatar
טל (12:46 16.10.2015)

הלחם בירה יצא מצויין
למרות שהשתמשתי בבירה שנפתחה
הוספתי בכמות השמרים אוורירי וטעים
תודה לך על המתכון המדהים טל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:00 16.10.2015)

מעולה! אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום

Avatar
טל (09:49 16.10.2015)

שלום
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בבירה שנפתחה
שאין בה הרבה גזים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:08 16.10.2015)

פחות מומלץ טל, כדי שהמרקם של הלחם ייצא אוורירי צריך שיהיה בבירה גזים 🙂

Avatar
רותי אוחיון (17:20 3.09.2015)

הלחם בירה יצא מצויין.
תודה על המתכון הקל והמהיר .
זה מה שאני אוהבת .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:28 3.09.2015)

תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שיר (22:10 30.08.2015)

אפשר להכין גם בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:27 30.08.2015)

כן שיר, אני מניחה שאפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.