זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
שקית אבקת אפיה (10 גרם)
חצי כף שטוחה שמרים יבשים (לא חובה- השמרים מוסיפים מעט אווריריות ללחם)
כף גדושה סוכר / דבש
כפית שטוחה מלח
רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית / קנולה
כוס ורבע (300 מ”ל) בירה שחורה או לבנה
לקישוט מעל: 2 כפות תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, שיבולת שועל גסה.
אופן הכנה:
מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפיה ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים כוס ורבע בירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתקבלת תערובת דביקה ודומה במרקמה לממרח חומוס).
משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים באופן שווה ומפזרים מעל תערובת. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ובזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות.
-מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
-מוציאים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
-מוציאים ומניחים ללחם להתקרר בחוץ לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.
הערות:
*אם לאחר שהוצאתם את הלחם מהתבנית הוא לח בחלקו התחתון (זה יכול לקרות בתבניות מסוימות) כדאי להניח את הלחם (בלי התבנית) על רשת התנור התחתונה ולהפעיל את התנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות, כדי שהחלק התחתון יתייבש.
*אין לערבב יותר מידי את הבלילה שכן ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של הלחם ועלול להפוך אותו לקשה ודחוס יותר.
*הלחם הכי טעים וטרי באותו יום, לכן מומלץ להכין אותו ביום ההגשה. אם יום למחרת הוא מאבד מטריותו, אפשר להכין ממנו צנימים/טוסט.
*ניתן להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב (מפשירים בטמפ’ החדר ולאחר מכן מחממים מעט בתנור ב180 מעלות).
*אפשרויות לתוספות וגיוונים ללחם: ניתן להוסיף לבלילה זיתים קצוצים+ גבינת פרמזן/קשקבל, אגוזים קצוצים, שומשום וגרעינים, עגבניות מיובשות חתוכות ועשבי תיבול וכדו’.
אפשר להחליף את הבירה במי סודה?
היי
פחות מומלץ כי המרקם יצא שונה.
שלום אפרת
האם לדעתך אפשר להחליף את הבירה בשמרי בירה ? ואם כן אז מה הכמות
תודה רבה
היי,
שמרי בירה לא יהיו תחליף טוב לבירה (הם כמו שמרים רגילים שמצריכים זמן התפחה).
וואו איזה מענה מהיר
אין לי בעיה לחכות עד שיתפח ,השאלה היא מה היחסי המרה בין שמרים רגילים לשמרי בירה ?
אותה כמות- חצי כף. אבל בכל מקרה תצטרכי להוסיף בירה כי שמרי בירה בלבד לא יגרמו ללחם לתפוח.
אם התכוונת להשתמש בשמרי בירה בלבד ללא בירה- זה לא יהיה מוצלח.
היי אפרת, הכנתי היום את לחם הבירה, יצא נפלא!! הוספתי גאודה מפוררת לתוך התערובת, הכל נטרף. תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
באמת אפשר לוותר על השמרים ? אם כן אני טסה להכין , כי אני לא מתעסקת עם שמרים
כן, זה לא חובה כאן.
בהצלחה(:
הכנתי את הלחם, יצא מאוד טעים! אבל כשפרסתי אותו הוא התפורר. מה יכולה להיות הסיבה? (המתנתי חצי שעה לאחר שהלחם יצא מהתנור ורק אז פרסתי)
היי עינב,
הלחם אמור לצאת מעט פירורי, אבל אם יצא לך ממש מתפורר- עד כדי כך שלא ניתן לפרוס אותו יתכן שהיו חסרים נוזלים בבצק (בייחוד שמן). האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
זה יכול להיות גם קשור לאפייה יתר על המידה.
הכנתי עם קמח שמרים ויצא פשוט ואו,
מתכון פשוט ומושלם ברמות!!!!
מומלץ ביותר.
שמחה ממש לשמוע! תודה נעם🌺
יש עדיפות לבירה שחורה או לבנה? יש לי גם וגם ומתלבטת עם מה להכין…
עם בירה שחורה זה יוצא במתיקות מעודנת וכהה יותר.
היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על המתכון, ממש פשוט וקל להכנה.
השתמשתי בקמח תופח והלחם בזמן האפייה עלה מאוד יפה ואח\”כ לצערי ירד ויצא די נמוך. מה הסיבה לכך? אפיתי אותו בטוסטר אובן אם זה משנה.
היי יאנה,
יכול להיות שפתחת את הטוסטר באמצע האפיה?
נכון. פתחתי והלחם היה ממש גבוה ואח\”כ ממש ירד.
הוא גם לא נאפה עד הסוף כמה שניסיתי לשים לעוד זמן בתנור.
יש לך עצה איך אפשר לתקן להבא?
פעם הבאה לא מומלץ לפתוח את הטוסטר לפני גמר האפיה.
את זוכרת בערך אחרי כמה זמן פתחת אותו?
בערך אחרי 15-20 דק\’ כשהוא קצת השחים.
אז להבא תחכי לפחות 35-40 דקות לפני שאת פותחת.
אם זה משחים מהר תנמיכי ל170 מעלות.
תודה רבה, אעדכן בפעם הבאה 🙂
הייי,
האם הלחם לא דחוס קצת? בתמונה נראה שהמרקם שלו קצת כבד ודחוס…
הוא יוצא במרקם שונה מלחם רגיל שקונים, קצת דחוס יותר אבל לא דחוס מידי.
שאלה: השלב של לעצור את האפיה ולהזליף שמן זית לא מסתדר לי. חובה? ואם כן כמה? ולמה? תודה.
זה מוסיף פריכות בחלק העליון. אפשר לוותר על זה.
האם ניתן להשתמש בבקבוק בירה לבנה נעומדת פתוחה כבר שבוע?
אם אין כבר גזים בבירה אז פחות מומלץ.
האם אפשר להשתמש בבירה שעמדה במקרר פתוחה מספר ימים?
אם אין לה גזים אז עדיף שלא.
המתכון הזה היה פתרון מצוין לחופשה בחו”ל – מכיוון שאנחנו אוכלים כשר אנחנו לא יכולים לקנות לחם מקומי!
תודה
מעולה 🙂
יצא מעולה, כמו תמיד המתכונים פשוטים וטעימים!
תודה גיא 🙂
שבוע טוב אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח טף במתכון?
אשמח לדעת אם יש לך מתכונים נוספים שבהם אפשר לעשות שימוש בקמח טף.. עוגיות, עוגות, לחמים. בבקשה 🙂
היי ענת,
אני יודעת שקמח טף מאוד בריא אבל לא יצא לי עדיין להשתמש בו כך שאין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂
תודה בכל אופן. את מדהימה וגם המתכונים שלך 🙂
יצא בפנים מעט בצקי גם לאחר שאפיתי עשר דקות נוספים
היי אפרים,
ממליצה להנמיך את התנור ל160-150 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמבפנים זה יאפה כמו שצריך.
הי אפשר להכין מקמח כוסמין מלא ללא קמח חיטה לבן ??
נראה לי שכן.
שלום,
רציתי לדעת מה אורך החיים של הלחם ואיך מאחסנים אותו? (ניילון נצמד, נייר כסף, קופסה סגורה, שקית ניילון, וכו)
אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות אבל מפאת לחץ של זמן לא בטוחה שאספיק להכין באותו היום. האם הכנה בערב שלפני עדיין תשאיר אותם טרי/טעים? מה הייתם ממליצים לי לעשות בנידון? אם אכין אותם כמה ימים לפני ואקפיא – זה עדיין יצא טעים או שיהרוס את כל הכיף?
תודה מראש!
היי מרים,
הלחם נשמר מחוץ למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד במשך כ-3 ימים.
לאחר יום הוא כבר מתחיל לאבד את הפריכות שלו אבל עדיין טעים.
אם את מכינה ערב לפני- זה בסדר. אם את מתכוונת להכין כמה ימים לפני אז כדאי להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד (לאחר שהוא התקרר לגמרי) ולהפשיר באותו יום שאת אורזת במשלוח.
חג פורים שמח 🙂
אם אין לי שמרים?
אפשר להכין גם בלי השמרים.
שלום!
תגידי בבקשה מה הכוונה לבירה לבנה?
תודה.
היי,
הכוונה לבירה רגילה להבדיל מבירה שחורה. לדוג’: קרלסברג, גולדסטאר, טובורג וכו’
היי
יש לי קמח תופח זה אותה כמות?
תודה
כן מאיה ופשוט לוותר על אבקת האפיה.
הי, ואוו, יצא מאד!! טעים, מיוחד. לא היו לי שמרים ועדיין יצא אוורירי וכיפי.
שמחה לשמוע גלית 🙂
תודה ושבוע טוב!
לחם יצא טעים אך לא מספיק לשני תבניות אילייש קייק רק לאחת
היי מירי,
הלחם אכן מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן להשתמש בקמח מלא?
היי מרים,
אפשר לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן אחרת הלחם יוצא מאוד דחוס וכבד. ממליצה במקרה הזה לא לוותר על השמרים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
הלחם בירה יצא מצויין
למרות שהשתמשתי בבירה שנפתחה
הוספתי בכמות השמרים אוורירי וטעים
תודה לך על המתכון המדהים טל
מעולה! אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום
שלום
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בבירה שנפתחה
שאין בה הרבה גזים?
פחות מומלץ טל, כדי שהמרקם של הלחם ייצא אוורירי צריך שיהיה בבירה גזים 🙂
הלחם בירה יצא מצויין.
תודה על המתכון הקל והמהיר .
זה מה שאני אוהבת .
תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין גם בטוסטר אובן?
כן שיר, אני מניחה שאפשר.