זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה מבושלים (מהמרק)
1 גזר מבושל (מהמרק)
*אפשר להשתמש בכל ירק נוסף שיש במרק (בטטה, קישוא וכו’)
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 בצל מגורד דק
1 ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מסננים את תפוחי האדמה והגזר מנוזלים ומועכים אותם (למרקם של פירה).
-מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב.
-יוצקים קציצות דקות ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.
ראו גם
אפשר להוסיף גם עוף מהמרק?
היי,
עדיף להכין את המתכון הזה לקציצות עוף וירקות.
הי, אני נעזרת ממש הרבה במתכונים באתר, תודה רבה!
האם אפשר לאפות במקום לטגן? אם כן, לכמה זמן ובאיזו טמפרטורה?
היי דבורי,
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולאפות במשך 15-20 דקות. לאחר מכן להפוך צד ל5-10 נוספות.
תודה רבה!!
רעיון טוב!!
היי
שיבולת שועל יכולה להיות תחליף לביצה .
השאלה בכמה שיבולת שועל מומלץ לי להשתמש במתכון זה במקום ביצה ?
היי רינת,
לא מכירה את ההמרה אבל במתכון הזה אני חושבת שלא תהיה בעיה לוותר על הביצה כי לדעתי התערובת אמורה להיות יציבה.
אם את רואה שלא, תוסיפי כמה כפות שיבולת שועל לפי הצורך.
הכנתי את הקציצות יצאו מעולה
תודה יפה, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הפטרוזיליה פשוט אני לא חובבת חח
כן מירי, את יכולה לוותר 🙂
היי.
עשיתי את המתכון (האמת שלגמרי מדעתי) והוספתי גם אורז שנשאר לי מאתמול, ואפיתי במקום לטגן.
סלט שומר וחסה ליד… יצא פשוט נהדר!
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
היי
אם החלטתי לאפות
במקום לטגן את הלביבות
כמה זמן לאפות מכל צד
ובאיזו טמפרטורה?
היי רינת,
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולאפות במשך 15-20 דקות. לאחר מכן להפוך צד ל5-10 נוספות.