שום דבר לא נמצא
    >

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים

בצל גדול קצוץ

קופסת פטריות שמפניון חתוכות

2 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק/פטריות, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פטריות שמפניון קצוצות ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצינון בקערה.

-מגרדים את תפוחי האדמה המבושלים בפומפיה גסה ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.

-מוסיפים ביצים, פירורי לחם ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור (אם אופים- רצוי להוסיף כף שמן לעיסה).

-מערבבים היטב את העיסה ויוצרים קציצות עם הידיים.

אפיה: מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות מכל צד.

טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להזהבה יפה.

 לביבות תפוחי אדמה אפויות, מתכון ללביבות תפוחי אדמה, לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

ראו גם
מתכון לקרפ צרפתי
לביבות בטטה אפויות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
שמחה (15:13 10.11.2019)

היי,שאלה לגבי התפוח אדמה, צריך לבשל אותם ואז לגרד בפומפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 10.11.2019)

כן.

Avatar
לילך (22:12 20.11.2017)

יצא קצת תפל. איך אפשר לשפר את התיבול פעם הבאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 20.11.2017)

היי לילך,
איך תיבלת? כמה מלח שמת?

Avatar
לילך (10:04 22.11.2017)

מלח-פלפל (אנחנו לא מחזיקים בבית אבקת מרק). יש לי עוד תבלינים אבל לא ידעתי מה ישתלב טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 22.11.2017)

אם כך אז יש להמליח כמו שצריך כי כשחזר מלח זה מורגש בטעם. מעט כמון יכול להשתלב כאן.

Avatar
dukh (21:44 26.12.2016)

יצא לי מדהייםםם, נחטף ברגע, האם אפשר להקפיא?
תודה על האתר והתכונים הנפלאים, בזכותך כייף לי והתחלתי לאהוב את המטבבח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:50 26.12.2016)

שמחה לשמוע!
לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפו"א מאחר והמרקם נפגע לאחר הפשרה.
חג שמח 🙂

Avatar
שירה (19:03 9.11.2016)

האם אפשר להשתמש בתור לביבות תפוחי אדמה רגילות ולהוריד את הפטריות ואבקת המרק? או שיש לזה מתכון שונה באתר?
תודה 🙂 ויומוצלח 😉

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:42 9.11.2016)

כן שירה, אפשר לוותר על הפטריות ועל אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור.
ערב נעים 🙂

Avatar
לירז תירם (08:05 9.12.2015)

בוקר טוב אפרת!
מה עדיף/טעים יותר?
א. מרק או פטריות?
תודה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:35 9.12.2015)

היי לירז,
אולי הייתי הולכת על אבקת מרק רגילה כי אז הטעם יותר ניטרלי אבל אם רוצים טעם יותר מורגש של פטריות אפשר להשתמש באבקת מרק פטריות.
חג חנוכה שמח! 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.