שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים

בצל גדול קצוץ

קופסת פטריות שמפניון חתוכות

2 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק/פטריות, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פטריות שמפניון קצוצות ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצינון בקערה.

-מגרדים את תפוחי האדמה המבושלים בפומפיה גסה ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.

-מוסיפים ביצים, פירורי לחם ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור (אם אופים- רצוי להוסיף כף שמן לעיסה).

-מערבבים היטב את העיסה ויוצרים קציצות עם הידיים.

אפיה: משמנים היטב נייר אפיה ומניחים את הקציצות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות מכל צד.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להזהבה יפה.

 לביבות תפוחי אדמה אפויות, מתכון ללביבות תפוחי אדמה, לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לקרפ צרפתי
לביבות בטטה אפויות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אילנה (18:01 28.04.2021)

היי אפרת,
יש לי תפו”א בנוניים. 4 מספיק?
אפשר למעוך במזלג במקום בפומפיה?
פיטריות אפשרי גם בשימורים. אם כן חבילה אחת?
פירורי לחם. אפשרי גם פירורי מצה? מה עדיף?

מתכונים ב-10 דקות (20:30 28.04.2021)

היי אילנה,
4 תפו”א יספיקו.
אפשר למעוך לפירה, אבל המרקם יצא שונה.
אפשר להשתמש בקופסת פטריות משימורים.
עדיף להשתמש בפירורי לחם- יוצא הכי טעים😊

אודליה (13:59 27.08.2020)

היי אפרת, חיפשתי מתכון של לביבות אפויות שעוד לא הכנתי והגעתי לזה 🙂 נראה ממש טעים ורוצה להכין לשבת. שאלה לי – במקום לגרד את תפוחי האדמה, אפשר להכין כפירה ואז לערבב עם תערובת הפטריות ושאר המצרכים? קניתי פעם איזה מאפה עם מילוי בסגנון זה והיה ממש טעים 🙂 תודה רבה ויום מקסים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 27.08.2020)

כן, אפשר למעוך לפירה.
שבת שלום 🌺

אודליה (00:16 28.08.2020)

תודה רבה אפרת!! שכחתי לשאול – באפייה, לא צריך לשמן את נייר האפייה ולהבריש את הלביבות בשמן מלמעלה?? תודה שוב ולילה טוב 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 28.08.2020)

כן, רצוי 🙂

אודליה (23:04 29.08.2020)

תודה רבה, יצא טעים מאוד 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:05 29.08.2020)

שבוע טוב 🌺
תודה לך שחזרת לעדכן!

קרינה (12:40 3.04.2020)

היי אפרת זה מתכון מעניין , האם ניתן את הבית במקום לקצוץ לגרד במופיה עבה ואז לטגן עם הפיטריות? פשוט פחות אוהבים שהבית מורגש.והאם במקום פירורי הלחם ניתן לשים קמח מצה ומה הכמות?תודה רבה;)

קרינה (12:42 3.04.2020)

*הבצל הכוונה המקלדת משנה מילים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 3.04.2020)

כן אפשר.
אני מניחה שאפשר לשים קמח מצה ולשים כ-2 כפות.

שמחה (15:13 10.11.2019)

היי,שאלה לגבי התפוח אדמה, צריך לבשל אותם ואז לגרד בפומפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 10.11.2019)

כן.

לילך (22:12 20.11.2017)

יצא קצת תפל. איך אפשר לשפר את התיבול פעם הבאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 20.11.2017)

היי לילך,
איך תיבלת? כמה מלח שמת?

לילך (10:04 22.11.2017)

מלח-פלפל (אנחנו לא מחזיקים בבית אבקת מרק). יש לי עוד תבלינים אבל לא ידעתי מה ישתלב טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 22.11.2017)

אם כך אז יש להמליח כמו שצריך כי כשחזר מלח זה מורגש בטעם. מעט כמון יכול להשתלב כאן.

dukh (21:44 26.12.2016)

יצא לי מדהייםםם, נחטף ברגע, האם אפשר להקפיא?
תודה על האתר והתכונים הנפלאים, בזכותך כייף לי והתחלתי לאהוב את המטבבח

מתכונים ב-10 דקות (21:50 26.12.2016)

שמחה לשמוע!
לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפו”א מאחר והמרקם נפגע לאחר הפשרה.
חג שמח 🙂

שירה (19:03 9.11.2016)

האם אפשר להשתמש בתור לביבות תפוחי אדמה רגילות ולהוריד את הפטריות ואבקת המרק? או שיש לזה מתכון שונה באתר?
תודה 🙂 ויומוצלח 😉

מתכונים ב-10 דקות (19:42 9.11.2016)

כן שירה, אפשר לוותר על הפטריות ועל אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור.
ערב נעים 🙂

לירז תירם (08:05 9.12.2015)

בוקר טוב אפרת!
מה עדיף/טעים יותר?
א. מרק או פטריות?
תודה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (09:35 9.12.2015)

היי לירז,
אולי הייתי הולכת על אבקת מרק רגילה כי אז הטעם יותר ניטרלי אבל אם רוצים טעם יותר מורגש של פטריות אפשר להשתמש באבקת מרק פטריות.
חג חנוכה שמח! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.