זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
בצל גדול קצוץ
קופסת פטריות שמפניון חתוכות
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק/פטריות, מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פטריות שמפניון קצוצות ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצינון בקערה.
-מגרדים את תפוחי האדמה המבושלים בפומפיה גסה ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.
-מוסיפים ביצים, פירורי לחם ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור (אם אופים- רצוי להוסיף כף שמן לעיסה).
-מערבבים היטב את העיסה ויוצרים קציצות עם הידיים.
אפיה: משמנים היטב נייר אפיה ומניחים את הקציצות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות מכל צד.
טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להזהבה יפה.
לביבות תפוחי אדמה אפויות, מתכון ללביבות תפוחי אדמה, לביבות תפוחי אדמה מטוגנות
הי אפרת. רציתי לשאול אותך אם את יודעת איך להכין לביבות ממולאות בפטריות? הבצק הוא פירה, ביצה וקצת קמח ומלח כמובן, ומילוי הוא בצל ופטריות מטוגנים. הבעיה היא שבצק שהכנתי היה כל כך דביק שהיה מאוד אבל מאוד קשה לעבוד איתו. הוספתי עוד קמח ועוד קמח ועוד קמח. גם קימחתי את המשטח ואת הידיים. בסרטונים שראיתי (ברוסית) הבצק לא דביק בכלל, אפילו אפשר לחתוך אותו למנות . האם זה קשור לסוג של תפוח אדמה? אולי משהו אחר? התוצאה הסופית (בטיגון) טעימה, אבל ההתעסקות עם הבצק מאוד בעייתית.
היי רימה,
ניסית לשים את הבצק במקרר? כי רק אחרי כמה שעות טובות (אפילו לילה) הוא מתייצב.
לא חשבתי על זה. באמת אנסה. כי בסך הכל זה לא מסובך כל כך, טעים ואפשר למלא בבשר, בכרוב מבושל ועוד. תודה על הרעיון. שתהיה לנו שנה טובה בהרבה מזו שחלפה וחתימה טובה.
אמן. שנה טובה ומבורכת🙏
הי אפרת,
אז גם אני כמו הרוב פה מבשלת ואופה רק עם האתר שלך! אז ישר כוח ותודה עליך 🙂
2 שאלות:
1. כמה לביבות יוצאות ?
2. אם אני עושה בטיגון, כמה שמן אני צריכה לשים? רק שיכסה את התחתית או שמן עמוק?
תודה רבה
היי
תודה על המילים הטובות!
יוצאות כ-15 לביבות.
לטיגון לא חייב שמן עמוק, אפשר שמן בתחתית המחבת.
היי אפרת. נראה מדהים! יש תחליף לביצה למי שיש לו ענייני כולסטרול? או שזה פשוט לא הולך במתכון הזה? תודה וחג אורים שמח!!
היי,
תכיני את המתכון הזה:
1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)
קופסת פטריות שמפניון חתוכות
אופן ההכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פטריות שמפניון קצוצות ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצינון בקערה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.
ללביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות.
תודה רבה על מתכון שהעלית במיוחד כמענה!!! ניסיתי ויצא נחמד. הטיפ שלי למי שהולכים על גרסה טבעונית: תשאירו מעט במקרר, כדי שאחרי שקורצים קציצות ושמים על האש, זה לא יתפרק. בנוסף, הייתי עושה אותן יותר קטנות, או לחלופין מטגנת מעט יותר מחמש דקות. זה עושה קריספיות וגם מונע התפרקות. חג שמח ושוב תודה.
תודה שחזרת לעדכן! היו לי קצת חששות איך יצא כי לא ניסיתי בעצמי, אז שמחה שיוצא טוב…
תודה על הטיפים והמשך חג שמח😊
היי אפרת,
יש לי תפו”א בנוניים. 4 מספיק?
אפשר למעוך במזלג במקום בפומפיה?
פיטריות אפשרי גם בשימורים. אם כן חבילה אחת?
פירורי לחם. אפשרי גם פירורי מצה? מה עדיף?
היי אילנה,
4 תפו”א יספיקו.
אפשר למעוך לפירה, אבל המרקם יצא שונה.
אפשר להשתמש בקופסת פטריות משימורים.
עדיף להשתמש בפירורי לחם- יוצא הכי טעים😊
עם מעבד מזון אפשר לקצץ? או שזה פשוט ייצא פירה?
כן, זה יצא אותו דבר כמו כשמועכים עם מזלג- במרקם שונה ואחיד יותר.
היי אפרת, חיפשתי מתכון של לביבות אפויות שעוד לא הכנתי והגעתי לזה 🙂 נראה ממש טעים ורוצה להכין לשבת. שאלה לי – במקום לגרד את תפוחי האדמה, אפשר להכין כפירה ואז לערבב עם תערובת הפטריות ושאר המצרכים? קניתי פעם איזה מאפה עם מילוי בסגנון זה והיה ממש טעים 🙂 תודה רבה ויום מקסים 🙂
כן, אפשר למעוך לפירה.
שבת שלום 🌺
תודה רבה אפרת!! שכחתי לשאול – באפייה, לא צריך לשמן את נייר האפייה ולהבריש את הלביבות בשמן מלמעלה?? תודה שוב ולילה טוב 🙂
כן, רצוי 🙂
תודה רבה, יצא טעים מאוד 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב 🌺
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת זה מתכון מעניין , האם ניתן את הבית במקום לקצוץ לגרד במופיה עבה ואז לטגן עם הפיטריות? פשוט פחות אוהבים שהבית מורגש.והאם במקום פירורי הלחם ניתן לשים קמח מצה ומה הכמות?תודה רבה;)
*הבצל הכוונה המקלדת משנה מילים
כן אפשר.
אני מניחה שאפשר לשים קמח מצה ולשים כ-2 כפות.
היי,שאלה לגבי התפוח אדמה, צריך לבשל אותם ואז לגרד בפומפיה?
כן.
יצא קצת תפל. איך אפשר לשפר את התיבול פעם הבאה?
היי לילך,
איך תיבלת? כמה מלח שמת?
מלח-פלפל (אנחנו לא מחזיקים בבית אבקת מרק). יש לי עוד תבלינים אבל לא ידעתי מה ישתלב טוב.
אם כך אז יש להמליח כמו שצריך כי כשחזר מלח זה מורגש בטעם. מעט כמון יכול להשתלב כאן.
יצא לי מדהייםםם, נחטף ברגע, האם אפשר להקפיא?
תודה על האתר והתכונים הנפלאים, בזכותך כייף לי והתחלתי לאהוב את המטבבח
שמחה לשמוע!
לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפו”א מאחר והמרקם נפגע לאחר הפשרה.
חג שמח 🙂
האם אפשר להשתמש בתור לביבות תפוחי אדמה רגילות ולהוריד את הפטריות ואבקת המרק? או שיש לזה מתכון שונה באתר?
תודה 🙂 ויומוצלח 😉
כן שירה, אפשר לוותר על הפטריות ועל אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור.
ערב נעים 🙂
בוקר טוב אפרת!
מה עדיף/טעים יותר?
א. מרק או פטריות?
תודה וחג שמח!
היי לירז,
אולי הייתי הולכת על אבקת מרק רגילה כי אז הטעם יותר ניטרלי אבל אם רוצים טעם יותר מורגש של פטריות אפשר להשתמש באבקת מרק פטריות.
חג חנוכה שמח! 🙂