זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 12-15 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
1 גזר מבושל
חצי בצל מגורד (לא חובה)
1 חלמון של ביצה (הצהוב)
1 כף שמן זית או קנולה
3 כפות גדושות קמח רגיל
חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
*פירורי לחם לציפוי (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו בשמן.
-מגררים את תפוחי האדמה והגזר בפומפיה גסה ומערבבים היטב עם שאר המרכיבים.
– יוצרים קציצות בעזרת הידיים, טובלים בפירורי לחם משני הצדדים (אפשר להכין גם בלי פירורי הלחם) ומניחים אותן על נייר האפיה המשומן. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
– לאחר מכן הופכים את הקציצות צד ואופים 10-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
אין עלייך אפרת את במיטבח של כולנו!!!!
תודה רבה ציפי❤️
יצא טעיייייים ממש !!!!!!!!
אני הייתי מציעה לכל אחת להוסיף בצד מיטבל (ברביקיו ,צ’לי וכ’ו)
הי אפרת, יש לי רק 2 תפוחים אדמה קטנים. להוסיף עוד גזר? או בטטה? תודה, מיכל
היי,
תוסיפי עוד בטטה קטנה.
היי, אם אני מכפילה כמויות להכפיל גם את הביצה?
היי,
כן, להכפיל את כל המצרכים פי 2.
תודה על האתר הענק!! עוזר לי מאד
מגרדת של פוד חשמלי זה נחשב לפומפיה גסה?
תודה רבה
כן, זה בסדר.
הייאפרת
ניסיתי שוב להכין עם קמח כוסמין 70אחוז ושמן אבוקדו
יצא טעים אך לא נאפה גם כשאפיתי כמו שרשום עדיין לא נאפה לגמרי
והתנור שלי חזק
וחיצונית יצא יבש
איפה טעיתי ייתכן שבישלתי יותר מידי את תפוחי האדמה או הגזר ?
ותודה על המענה.
מה הכוונה לא נאפה? מבפנים או מבחוץ?
כי מבפנים זה אמור להיות רך ומבחוץ פריך.
הייאפרת
בלי ביצה בכלל רק במידה ומבשלים תפוחי אדמה וגזר?
תודה ויום טוב
כן וכדאי לגרד בפומפיה גסה במקום למעוך.
היי
את תפוחי האדמה והגזר אז מבשלים עד חצי קשה ?
כי אם רך כמו פירה זה בעייתי לגרור.
בתודה.
כן, עדיף לבשל חלקית, לא עד ריכוך מוחלט.
רציתי לשאול אם חייב את החלמון של הביצה או שאפשר גם בלי
אפשר להכין גם בלי.
היי אפרת, האם אפשר לכבוד פסח להחליף את הקמח בקמח מצה?
אני חושבת שכן אבל עדיף קמח תפוח אדמה.
יצא מצויין כשתפוחי האדמה היו קרים (במקרר מיום אתמול). כשלא, הלביבות נטו להתפרק באפייה. האם אפשר לאפות כפשטידה באינגליש קייק (ואז יש סיכוי שלא יתפרק)?
אפשר אבל יהיה כדאי להוסיף 2 ביצים במקום חלמון.
כדאי לשמן את התבנית לפני ולהמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני חיתוך.
היי אפרת. מה נשמע, הכל בסדר? תשמעי, אני רוצה להכין את הלביבות האלה להדלקת נרות שאני עושה לכבוד חנוכה בשבוע הבא ורציתי לשאול אותך משהו: את כתבת במתכון שאמורות לצאת12-15 לביבות ואני לא בטוחה שזה יספיק כי אני מזמינה גם את המשפחה המורחבת, ואת יודעת, הדברים האלה מתחסלים מהר… אז לכמה כמויות להכפיל את המצרכים במתכון? ועוד שאלה: מהזה אומר מרקם של פירה, והאם אפשר לגרר בפומפייה את הגזר והתפו״א, בלי לטחון? תודה רבה והמשך יום טוב ושבת נעימה, גליה.
היי גליה,
אני חושבת שכדאי להכפיל כמויות ב-2 או ב-3. תלוי כמה אנשים יהיו ומה עוד מוגש עם הלביבות.
כן, עדיף לגרר בפומפיה. אשנה גם במתכון 🙂
שלום לך אפרת !
יצא פשוט מדהים …
ואולי תתפלאי לשמוע אבל שילבתי בתוך העיסה גם תפוחי אדמה אפויים שנשארו לי משבת ופשוט היה חבל לי לזרוק
ובמקום הקמח הוספתי פרורי לחם כמו שציינת מטה, יצא מושלם!
ויש לציין שכמעט כל ארוחת צהריים אני נעזרת במתכונים מהאתר המגניב הזה, אין עליו !!!
תודה ושוב תודה !
רעיון מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף!
היי
תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
האם אפשר לעשות את הלביבות תפו”א וגזר כשהירקות קצוצים אך לא מבושלים.
ואם כן, צריך להוסיף משהו?
זה יכול לחסוך לי זמן!!!
היי נעמה,
אפשר לגרד את הירקות בפומפיה גסה, ללא בישול.
במקום חלמון יש להוסיף 2 ביצים.
היי . רציתי לדעת אם אפשר במתכון הזה פשוט לעשות אותו עם קישוא תפוחי אדמה ובטטה שהם מבושלים כבר ?
היי אורלי,
אפשר לשלב תפו”א, קישוא ובטטה מבושלים. כדאי שתפוחי האדמה יהיו הרוב כי הם מחזיקים את התערובת. קישוא יש לשים מעט מאחר והוא מלא בנוזלים.
ערב נפלא ! אני צריכה מתכון ללביבות לגן של בני ורציתי לקבל ממך מתכון של לביבות מתפוחי אדמה אפויות שהילדים עשויים לאהוב .
אני צריכה את עזרתך
היי אלייה,
מתכון ללביבות תפוחי אדמה:
3 תפוחי אדמה קלופים מגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד בפומפיה דקה (אפשר לוותר)
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה).
מערבבים הכל בקערה. מחממים תנור מראש ל200 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הקציצות על הנייר, מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 25 דקות. הופכים בזהירות את הלביבות צד וממשיכים לאפות במשך 10-15 דקות.
מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.
בהצלחה 🙂
תודה
יצא נחמד!
לטבעונים שבנינו- לא שמתי ביצה ויצאה אחלה של עיסה
תודה נטע 🙂
היי, תודה על המתכונים הם ממש נוחים וברורים.
דבר ראשון אני מכינה כמות כפולה, אני מכינה את הלביבות לגן של הבן שלי.
אני מתכוונת לטגן אותן במחבת, השאלה שלי היא כמה זמן אני אמורה לטגן כל צד ומה כמות השמן שאמורה להיות במחבת -+ ?
במידה ואחליט להכין בתנור- האם לשים את התנור על טורבו או על רגיל?
תודה מראש על המענה.
היי אביבית,
אפשר לטגן במחבת 2-3 דקות מכל צד (על אש בינונית). יש למלא את המחבת בשמן עד גובה כחצי ס”מ וכשהשמן חם לטגן.
אם את אופה בתנור שימי על תוכנית האפיה הרגילה (עליון ותחתון).
היי
תודה על המתכונים המעולים!
עשיתי את התערובת ויצאה מימית מדיי. ניסיתי להוסיף קצת קמח קצת פירורחםים, לא עסרזר. בינתיים שמתי במקרר. מה ניתן לעשות?
היי סיהאם,
לדעתי כדאי להוסיף עוד כמה כפות קמח עד שהתערובת תתייצב. גם היא היא לא יציבה לגמרי אפשר להניח קציצות על נייר אפיה בעזרת כף.
בהצלחה 🙂
אפשר לוותר/להחליף את הקמח?
היי יפית,
אני מניחה שאפשר לשים קמח תפו”א או קמח אורז.
שבוע טוב 🙂
אם אין לי גזר מה אני עושה?!
היי אסתר,
במקום גזר את יכולה לשים בטטה קטנה, קישוא בינוני או תפו”א בינוני נוסף.
רציתי גם לציין שאני צריכה להכין רק ארוכות פרווה/חלבי ושאני מכניסה את האוכל לתיק בבוקר אחרי לילה במקרר. תודה רבה!
היי אודליה,
אני ממש שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי ארוחות שיתאימו למה שרשמת, הלביבות האלה יכולות להתאים.
רעיונות נוספים שעולים לי הם סלט פסטה קר, פשטידות אישיות שמכינים בתבנית מאפינס (פשטידת תירס, פשטידת אטריות וגבינה), כיסונים במילויים שונים, לזניה אישית, מאפינס פיצה, לחמניות ממולאות.
בהצלחה 🙂
וואו תודה רבה!! נראה לי שאנסה את כל המתכונים! שיהיה לי בהצלחה 🙂 בדיוק סיימתי להכין את הסמבוסק מלווח, גם לאמא מגיעה ארוחה טעימה לעבודה 🙂 שוב תודה!! אין על האתר הזה, ממש ברכה משמיים 🙂
היי! אני כבר הרבה זמן ממש מכורה לאתר שלך וניסיתי הרבה מתכונים! אני לא בשלנית גדולה ואין ממש ביטחון אבל כל מתכון שאני מנסה מצליח ב”ה! אז קודם כל תודה רבה!! זו פעם ראשונה שאני כותבת לך – יש לי שאלה: הבת שלי נמצאת בצהרונית מצומצמת שלא כוללת ארוחת צהריים. ההורים צריכים לספק ואין אפשרות לשמור את הארוכה במקרר או לחמם אותה לפני שאוכלים, אז שאלתי היא האם לדעתך הלביבות האלו יתאימו לצהריים ולא יתקלקלו אחרי 6-7 שעות בתיק של הבת שלי? והאם הן טעימות אפילו בלי לחמם אותן? אשמח מאוד לקבל גם עוד רעיונות. תודה רבה ושוב כל הכבוד על האתר המושלם הזה!
אם אני רוצה כמות גדולה יותר/כפולה של לביבות, מה צריך להיות מינון המצרכים?
היי טלי,
פשוט הכפילי את כל החומרים ב-2.
תודה על המתכון הטעים האם אפשר לאפות במאפינס? תודה והמשך טוב
היי יעלה,
אני מניחה שאפשר רק חשוב לשמן את תבנית המאפינס ולמלא בגובה של כס”מ וחצי, כדי שהקציצות לא יהיו עבות מידי.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
אפשר לאכול אותן קרות??
היי טל,
אם הן בטמפ’ החדר זה בסדר. אם קרות מהמקרר- פחות טעים.
חג שמח 🙂
שלום הכנתי יצא מעולה
רק שאלה האם ניתן ליצור את הקציצות יום קודם לשמור במקרר
ורק למחרת לאפות?
אני מניחה שכן, לא רואה בעיה 🙂
אחלה מתכון יצא ממש טעים!
תודה דניאל, שמחה לשמוע 🙂
הוספתי בתבלון: קצת כורכום וחוואג’ – יצא סוף!! טעים ממש.
מעולה! תודה שחזרת לעדכן וחג חנוכה שמח 🙂
היי. האם להוסיף שמן לתוך התערובת או רק לשמן בנייר אפייה?
היי ליטל,
כף שמן זית יש להוסיף לתערובת עצמה ובנוסף יש לשמן את נייר האפיה.
שלום, אפשר לשים משהו אחר במקום קמח?
היי אוריה,
אפשר גם לשים פירורי לחם.
אפשר לטגן אותם
כן, אפשר גם לטגן במחבת.
אפשר לעשות את זה בלי הביצה ?
כן דורין, אפשר.