שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות

מס’ מנות: 10-12 לביבות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

3 מצות

חצי כוס מים רותחים

2 ביצים

תפוח עץ בינוני קלוף ומגורד

חצי כפית אבקת קינמון

כף גדושה סוכר

אופן הכנה:

-מפוררים את המצות לפירורים קטנים ומניחים בקערה. שופכים מעל מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים, תפוח מגורד, קינמון וסוכר ומערבבים. יוצרים לביבות בקוטר 5-6 ס”מ, עובי עד ס”מ וחצי.

ניתן לטגן או לאפות:

*טיגון: מחממים מחבת עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הלביבות (אש בינונית) כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

*אפיה: מוסיפים כף שמן לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה קלה.

*ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ו/או להזליף דבש או סירופ מייפל.

לביבות מצה מתוקות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות טחינה לפסח
טארט תותים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מרגו (13:54 2.04.2021)

אפרת יקרה,
אני יכולה להכין היום ולהגיש מחר?
מגישים קר או חם?
תודה רבה!
שבת שלום וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (14:08 2.04.2021)

היי מרגו,
את יכולה להכין היום ולהגיש מחר לאחר חימום בתנור או על פלטה, אבל הכי טעים לאכול אותן סמוך לזמן ההכנה:)

סיגל (15:30 1.04.2021)

אפשר עם רסק תפוחים?

מתכונים ב-10 דקות (16:49 1.04.2021)

היי סיגל,
לא בטוחה שזה יהיה מוצלח מבחינת המרקם…
את יכולה לנסות ולהוסיף עוד מצה מרוסקת במידה והתערובת נוזלית מדי.

מעיין (15:02 27.03.2021)

איזה שלמותתת!! הייתי צריכה לשלש כמויות

מתכונים ב-10 דקות (19:01 28.03.2021)

מעולה! תודה מעיין…

lee (20:29 23.03.2020)

זה פריג\’וניקאס! מתכון מוכר.

חסוי (15:42 23.04.2019)

חייב קינמון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 23.04.2019)

לא חייב.

אילת (13:29 21.04.2019)

היי אפרת אפשר להכין לביבות לא מתוקות יש רעיון למתכון לא מתוק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 21.04.2019)

היי אילת,
אני חושבת שאפשר לוותר על התפוח, הסוכר והקינמון ולשים חצי כפית מלח וכחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת זיתים קצוצים.

אושרית (12:14 10.04.2020)

היי אפרת, הכנתי את המתכון המלוח יצא ממש טעים אבל התפרק מאוד בטיגון, את יכולה אולי לשער למה ? הכנתי במחבת טפלון עם שמן מעט יותר עמוק ממה שכתבת, תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 11.04.2020)

היי אושרית,
בטיגון התערובת יכולה להתפרק לכן אולי כדאי להוסיף ביצה נוספת או להשתמש ב2 ביצים XL.

שפית בת 13 (16:08 7.02.2019)

אפשר להחליף את הביצה לחלמון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 7.02.2019)

היי,
עדיף להשתמש בכל הביצה אחרת התערובת תתפרק.

דבי (00:01 2.04.2018)

בינתיים עשיתי את אלו.

יצא מקסים!

תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 2.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂

ענת (17:17 3.04.2017)

היי אפרת,
אפשר לשים במקום סוכר סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (17:49 3.04.2017)

אני חושבת שכן.

נאוה (22:54 27.04.2016)

הכנתי הבוקר ויצא מעולה. קליל וטעים מאוד וגם רעיון טוב לשלוח לבית ספר. תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (23:18 27.04.2016)

שמחה לשמוע נאוה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

ענת (08:58 27.04.2016)

נראה לך ילך גם כפשטידה? או רעיון אחר לפשטידת מצות?

מתכונים ב-10 דקות (10:12 27.04.2016)

היי ענת,
אני מאמינה שאפשר להכין את זה כפשטידה אחת (כמו את יתר לביבות המצה באתר) אבל קחי בחשבון שהיא תצא נמוכה ולא גבוהה.

אוסי (23:03 25.04.2016)

זה כול כך טעים שאני לא מפסיקה להכין אותן…
מסוכן כמה שהן מוצלחות

מתכונים ב-10 דקות (23:09 25.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תרגישי חופשי, בפסח לא עושים חשבונות 😉

מיכל (08:49 18.04.2016)

שלום, רציתי בבקשה לדעת מה ניתן להשים במקום הקינמון?
תודה, וחג שמח.

מתכונים ב-10 דקות (09:07 18.04.2016)

היי מיכל,
הקינמון מוסיף לטעם בעיקר בשילוב עם התפוח אבל אפשר גם לוותר עליו ולהכין בלי.
חג שמח 🙂

מיכל (10:22 14.04.2016)

היי
כיצד לדעתך ניתן לטבען 2 ביצים בלביבה?

מתכונים ב-10 דקות (10:35 14.04.2016)

היי מיכל,
יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות קמח מצה ועוד מים חמים כדי שהבצק שמתקבל יחזיק את התערובת.
במקום כף סוכר אפשר לשים כף סילאן או סירופ מייפל. זה גם עשוי לתרום להדבקת החומרים.
בכל מקרה, אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

אילנה. (11:25 3.05.2016)

אפשר אולי לשים קמח תפו”א במקום הביצים?

מתכונים ב-10 דקות (12:19 3.05.2016)

היי אילנה,
יכול להיות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות האם זה יחזיק את התערובת ואיך זה ייצא מבחינת טעם.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.