זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות
מס’ מנות: 10-12 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 מצות
חצי כוס מים רותחים
2 ביצים
תפוח עץ בינוני קלוף ומגורד
חצי כפית אבקת קינמון
כף גדושה סוכר
אופן הכנה:
-מפוררים את המצות לפירורים קטנים ומניחים בקערה. שופכים מעל מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים, תפוח מגורד, קינמון וסוכר ומערבבים. יוצרים לביבות בקוטר 5-6 ס”מ, עובי עד ס”מ וחצי.
ניתן לטגן או לאפות:
*טיגון: מחממים מחבת עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הלביבות (אש בינונית) כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
*אפיה: מוסיפים כף שמן לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10 דקות.
הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה קלה.
*ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ו/או להזליף דבש או סירופ מייפל.
יצא מצויין
הוספתי עוד כפית סוכר.
מי שמטגן על טפלון, אין צורך בכמויות כאלו של שמן.
על כל סבב של 7 לביבות השתמשתי בערך בחצי-3/4 כף שמן.
אין צורך ביותר.
תודה על השיתוף💜
יצא טעים מאד, גם לדעת הילדים הבררנים. אישית התערובת הרגישה לי מימית מדי אז הוספתי עוד 2 מצות
שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף😊
אין לי תפוח או רסק תפוח אפשר לותר? או מה לשים במקום?
וממש ישר כח על המתכונים המעולים ממש!!
היי,
אפשר לוותר על התפוח.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפרת יקרה,
אני יכולה להכין היום ולהגיש מחר?
מגישים קר או חם?
תודה רבה!
שבת שלום וחג שמח!
היי מרגו,
את יכולה להכין היום ולהגיש מחר לאחר חימום בתנור או על פלטה, אבל הכי טעים לאכול אותן סמוך לזמן ההכנה:)
אפשר עם רסק תפוחים?
היי סיגל,
לא בטוחה שזה יהיה מוצלח מבחינת המרקם…
את יכולה לנסות ולהוסיף עוד מצה מרוסקת במידה והתערובת נוזלית מדי.
איזה שלמותתת!! הייתי צריכה לשלש כמויות
מעולה! תודה מעיין…
זה פריג\’וניקאס! מתכון מוכר.
חייב קינמון?
לא חייב.
היי אפרת אפשר להכין לביבות לא מתוקות יש רעיון למתכון לא מתוק ?
היי אילת,
אני חושבת שאפשר לוותר על התפוח, הסוכר והקינמון ולשים חצי כפית מלח וכחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת זיתים קצוצים.
היי אפרת, הכנתי את המתכון המלוח יצא ממש טעים אבל התפרק מאוד בטיגון, את יכולה אולי לשער למה ? הכנתי במחבת טפלון עם שמן מעט יותר עמוק ממה שכתבת, תודה מראש
היי אושרית,
בטיגון התערובת יכולה להתפרק לכן אולי כדאי להוסיף ביצה נוספת או להשתמש ב2 ביצים XL.
אפשר להחליף את הביצה לחלמון?
היי,
עדיף להשתמש בכל הביצה אחרת התערובת תתפרק.
בינתיים עשיתי את אלו.
יצא מקסים!
תודה רבה לך!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
אפשר לשים במקום סוכר סילאן?
אני חושבת שכן.
הכנתי הבוקר ויצא מעולה. קליל וטעים מאוד וגם רעיון טוב לשלוח לבית ספר. תודה!!
שמחה לשמוע נאוה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
נראה לך ילך גם כפשטידה? או רעיון אחר לפשטידת מצות?
היי ענת,
אני מאמינה שאפשר להכין את זה כפשטידה אחת (כמו את יתר לביבות המצה באתר) אבל קחי בחשבון שהיא תצא נמוכה ולא גבוהה.
זה כול כך טעים שאני לא מפסיקה להכין אותן…
מסוכן כמה שהן מוצלחות
איזה כיף לשמוע!
תרגישי חופשי, בפסח לא עושים חשבונות 😉
שלום, רציתי בבקשה לדעת מה ניתן להשים במקום הקינמון?
תודה, וחג שמח.
היי מיכל,
הקינמון מוסיף לטעם בעיקר בשילוב עם התפוח אבל אפשר גם לוותר עליו ולהכין בלי.
חג שמח 🙂
היי
כיצד לדעתך ניתן לטבען 2 ביצים בלביבה?
היי מיכל,
יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות קמח מצה ועוד מים חמים כדי שהבצק שמתקבל יחזיק את התערובת.
במקום כף סוכר אפשר לשים כף סילאן או סירופ מייפל. זה גם עשוי לתרום להדבקת החומרים.
בכל מקרה, אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
אפשר אולי לשים קמח תפו”א במקום הביצים?
היי אילנה,
יכול להיות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות האם זה יחזיק את התערובת ואיך זה ייצא מבחינת טעם.