שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות

מס’ מנות: 10-12 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 מצות

חצי כוס מים רותחים

2 ביצים

תפוח עץ בינוני קלוף ומגורד

חצי כפית אבקת קינמון

כף גדושה סוכר




אופן הכנה:

-מפוררים את המצות לפירורים קטנים ומניחים בקערה. שופכים מעל מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים, תפוח מגורד, קינמון וסוכר ומערבבים. יוצרים לביבות בקוטר 5-6 ס”מ, עובי עד ס”מ וחצי.

ניתן לטגן או לאפות:

*טיגון: מחממים מחבת עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הלביבות (אש בינונית) כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

*אפיה: מוסיפים כף שמן לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה קלה.

*ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ו/או להזליף דבש או סירופ מייפל.

לביבות מצה מתוקות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות טחינה לפסחעוגיות טחינה לפסח
טארט תותים טארט תותים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
רוני (06:54 28.04.2024)

יצא מצויין
הוספתי עוד כפית סוכר.
מי שמטגן על טפלון, אין צורך בכמויות כאלו של שמן.
על כל סבב של 7 לביבות השתמשתי בערך בחצי-3/4 כף שמן.
אין צורך ביותר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 28.04.2024)

תודה על השיתוף💜

avatar
יוספה (17:30 8.04.2023)

יצא טעים מאד, גם לדעת הילדים הבררנים. אישית התערובת הרגישה לי מימית מדי אז הוספתי עוד 2 מצות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 8.04.2023)

שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף😊

avatar
merav (12:24 26.10.2021)

אין לי תפוח או רסק תפוח אפשר לותר? או מה לשים במקום?
וממש ישר כח על המתכונים המעולים ממש!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 26.10.2021)

היי,
אפשר לוותר על התפוח.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
מרגו (13:54 2.04.2021)

אפרת יקרה,
אני יכולה להכין היום ולהגיש מחר?
מגישים קר או חם?
תודה רבה!
שבת שלום וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 2.04.2021)

היי מרגו,
את יכולה להכין היום ולהגיש מחר לאחר חימום בתנור או על פלטה, אבל הכי טעים לאכול אותן סמוך לזמן ההכנה:)

avatar
סיגל (15:30 1.04.2021)

אפשר עם רסק תפוחים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 1.04.2021)

היי סיגל,
לא בטוחה שזה יהיה מוצלח מבחינת המרקם…
את יכולה לנסות ולהוסיף עוד מצה מרוסקת במידה והתערובת נוזלית מדי.

avatar
מעיין (15:02 27.03.2021)

איזה שלמותתת!! הייתי צריכה לשלש כמויות

לביבות מצה מתוקות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 28.03.2021)

מעולה! תודה מעיין…

avatar
lee (20:29 23.03.2020)

זה פריג\’וניקאס! מתכון מוכר.

avatar
חסוי (15:42 23.04.2019)

חייב קינמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 23.04.2019)

לא חייב.

avatar
אילת (13:29 21.04.2019)

היי אפרת אפשר להכין לביבות לא מתוקות יש רעיון למתכון לא מתוק ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 21.04.2019)

היי אילת,
אני חושבת שאפשר לוותר על התפוח, הסוכר והקינמון ולשים חצי כפית מלח וכחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת זיתים קצוצים.

avatar
אושרית (12:14 10.04.2020)

היי אפרת, הכנתי את המתכון המלוח יצא ממש טעים אבל התפרק מאוד בטיגון, את יכולה אולי לשער למה ? הכנתי במחבת טפלון עם שמן מעט יותר עמוק ממה שכתבת, תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 11.04.2020)

היי אושרית,
בטיגון התערובת יכולה להתפרק לכן אולי כדאי להוסיף ביצה נוספת או להשתמש ב2 ביצים XL.

avatar
שפית בת 13 (16:08 7.02.2019)

אפשר להחליף את הביצה לחלמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 7.02.2019)

היי,
עדיף להשתמש בכל הביצה אחרת התערובת תתפרק.

avatar
דבי (00:01 2.04.2018)

בינתיים עשיתי את אלו.

יצא מקסים!

תודה רבה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 2.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ענת (17:17 3.04.2017)

היי אפרת,
אפשר לשים במקום סוכר סילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 3.04.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
נאוה (22:54 27.04.2016)

הכנתי הבוקר ויצא מעולה. קליל וטעים מאוד וגם רעיון טוב לשלוח לבית ספר. תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 27.04.2016)

שמחה לשמוע נאוה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

avatar
ענת (08:58 27.04.2016)

נראה לך ילך גם כפשטידה? או רעיון אחר לפשטידת מצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 27.04.2016)

היי ענת,
אני מאמינה שאפשר להכין את זה כפשטידה אחת (כמו את יתר לביבות המצה באתר) אבל קחי בחשבון שהיא תצא נמוכה ולא גבוהה.

avatar
אוסי (23:03 25.04.2016)

זה כול כך טעים שאני לא מפסיקה להכין אותן…
מסוכן כמה שהן מוצלחות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 25.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תרגישי חופשי, בפסח לא עושים חשבונות 😉

avatar
מיכל (08:49 18.04.2016)

שלום, רציתי בבקשה לדעת מה ניתן להשים במקום הקינמון?
תודה, וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:07 18.04.2016)

היי מיכל,
הקינמון מוסיף לטעם בעיקר בשילוב עם התפוח אבל אפשר גם לוותר עליו ולהכין בלי.
חג שמח 🙂

avatar
מיכל (10:22 14.04.2016)

היי
כיצד לדעתך ניתן לטבען 2 ביצים בלביבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 14.04.2016)

היי מיכל,
יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות קמח מצה ועוד מים חמים כדי שהבצק שמתקבל יחזיק את התערובת.
במקום כף סוכר אפשר לשים כף סילאן או סירופ מייפל. זה גם עשוי לתרום להדבקת החומרים.
בכל מקרה, אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

avatar
אילנה. (11:25 3.05.2016)

אפשר אולי לשים קמח תפו”א במקום הביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 3.05.2016)

היי אילנה,
יכול להיות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות האם זה יחזיק את התערובת ואיך זה ייצא מבחינת טעם.

לקריאת כל התגובות