זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות
מס’ מנות: 10 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
200-250 גרם דלעת מגורדת גס (=כוס דחוסה)
3 קישואים בינוניים מגורדים גס
חצי בצל בינוני מגורד
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
1 ביצה גדולה
2 כפות שמן קנולה/זית
2 כפות גדושות קמח רגיל/מלא/כוסמין
4 כפות גדושות פירורי לחם/ קוואקר (שיבולת שועל דקה)
כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-סוחטים את הדלעת, הקישואים והבצל מנוזלים ומערבבים את כל החומרים בקערה.
-יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים מעל במעט שמן ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 10-15 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
היי אפרת:)
אפשר להוריד את הקמח או לשים בתוכו משהו אחר ללא גלוטן?
אפשר לשים קמח תפו”א.
האם ניתן לשים כוסברה במקום פטרוזיליה? תודה מראש
כן
היי, יש לי דלעת שאפיתי בתנור, במרקם פירה. יעבוד במתכון זה?
היי,
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שזה יהיה בסדר.
בכל הלביבות והפשטידות מה אפשר לשים במקום ביצה?
היי אסנת,
מצרפת לך מספר אופציות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
קצצתי הכל בסלייסר ולא בפומפיה. יצא מעולה!!
שמחה לשמוע, תודה שעידכנת.
הי אפרת ותודה על המתכונים הנהדרים.
הכנתי עשר לביבות ולמרות סחיטה של הנוזלים לפני ההכנסה לתערובת יצאו קצת מפורקות…יש לך אולי רעיון מה אפשר היה לעשות אחרת?
יכול להיות שהיתה חסרה ביצה בתערובת.
הביצים הן שמייצבות את הקציצות. להבא אפשר להוסיף ביצה.
תודה רבה!!! שיהיה לך שבוע מעולה
הי אפרת ❤️
בגלל סוכרת נעורים (מנסים עם פחות פחמימות) – אם אוותר על פירורי הלחם ואוסיף במקומם ביצה נוספת – זה יהיה מספיק טוב בשביל להחזיק את כל הרכיבים?
** והאתר הנפלא שלך הוא אתר הצלה – מאוכלת נקניקיות ושקיות סלט הפכתי לבשלנית שגורמת לכל השכנים לעשן במרפסת מתוך קינאה בריחות שיוצאים מהבית שלי 😂😂
תודה 🙏🙏🙏🙏🙏💖💖💖
היי אלה,
יש במתכון גם פירורי לחם וגם קמח (הם סופחים את הנוזלים).
קמח כלשהו את שמה?
יש סוגי קמח שאת כן משתמשת בהם? כמו קמח חומוס וכדו’?
האם אפשר להחליף את הקישואים בגזר?
אני חושבת שכן.
תודה, ותודה על האתר הנפלא שבזכותו גם גברים מתחילים לבשל…
בוקר טוב אפרת
עם איזה סודג דלעת את משתמשת (לא דלורית?)
תודה זה יעזור לי.
דלעת רגילה (ארוזה שמוכרים בשופרסל).
היי אפרת
דלעת ערמונים שהיא קשה יותר אפשרית פה בתור הדלעת
תודה ויום אוב
אני חושבת שכן. היא אמורה להתרכך באפיה.
היי אפרת
האם את מכירה דלעת יפנית זו דלעת קטנה אך קשה יותר מדלעת רגילה מה דעתך זה יכול להתאים כדלעת?
תודה
כן, אפשר להכין עם דלעת יפנית.
2 כפות שמן במתכון זה לבלילה או לשימון?
במידה וזה לבלילה, האם אפשר לוותר על השמן? (שואלת בגלל מגבלות בריאותיות)
תודה
2 כפות זמן זה לבלילה. את יכולה לוותר על השמן בבלילה אבל יהיה כדאי לשמן קצת את נייר האפיה.
אפשר קמח תירס במקום פירורי לחם?
עדיף קמח תפו”א.
האם אפשר להקפיא?
כן אפשר.
היי
האם אפשר להכין את התערובת , לשים במקרר ולאפות מאוחר יותר?1
כן, אפשר.
הכנתי כפשטידה. יצא טעים מאד!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
האם אפשר להכין יום קודם להגשת?
כן, אפשר.
הי
אפשר לאפות במאפינס זה יחזיק?
לדעתי כן רק חשוב לשמן היטב את השקעים וכדאי להוסיף לתערובת ביצה נוספת.
יצא מאד טעים !
תודה רות, שמחה שאהבת 🙂
היי, אפשר להכין את זה בתור פשטידה? צריך לשנות משהו בשביל זה?
תודה
היי עדי,
אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. יש לשמן את התבנית לפני. מומלץ להוסיף קצת יותר קמח/פירורי לחם כדי שהפשטידה תהיה יציבה (עוד כף גדושה קמח ועוד כף גדושה פירורי לחם). אני חושבת שיהיה כדאי לשים 2 ביצים.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כדי שהיא תתייצב.
היי.צריך להרתיח??
לא תמי, אין צורך.
שכחתי להשים שמן בתבנית…..
היי אורה,
את יכולה לשים עכשיו אם הכנסת אותן לא מזמן.
היי! אפשר לטבען את המתכון ולשים טחינה במקום ביצה?
הולכת להכין היום- נראה חאמי! 🙂
היי אור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
אפשרות נוספת היא לבשל תפו”א בינוני ולמעוך אותו ואז תערובת הפירה “תופסת” את החומרים.
בהצלחה 🙂
שלום!
האם אפשר להשתמש בבטטה או ירק אחר במקום הדלעת?
היי רבקה,
אפשר לשים בטטה או דלורית או גזר.
יום נפלא 🙂
קציצות טעימות ביותר! נהננו מארוחה בריאה וטעימה גם בחנוכה 🙂
תודה רותם, שמחה שנהנתם 🙂
אפשר גם בצורת פשטידה?
היי ציפי,
בגלל שהתערובת יחסית רכה ונוזלית (בעיקר בגלל הקישואים) עדיף לאפות בצורת קציצות לא עבות.
אני חוששת שאם תאפי בצורת פשטידה המרקם בפנים ירגיש כאילו לא אפוי מספיק.