>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

200-250 גרם דלעת מגורדת גס (=כוס דחוסה)

3 קישואים בינוניים מגורדים גס

חצי בצל בינוני מגורד

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

1 ביצה גדולה

2 כפות שמן קנולה/זית

2 כפות גדושות קמח רגיל/מלא/כוסמין

4 כפות גדושות פירורי לחם/ קוואקר (שיבולת שועל דקה)

כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-סוחטים את הדלעת, הקישואים והבצל מנוזלים ומערבבים את כל החומרים בקערה.

-יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים מעל במעט שמן ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 10-15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס עם ריבהמאפינס עם ריבה
סופגניות טבעוניות סופגניות טבעוניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אירית (17:47 2.02.2022)

היי, יש לי דלעת שאפיתי בתנור, במרקם פירה. יעבוד במתכון זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 2.02.2022)

היי,
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שזה יהיה בסדר.

avatar
אסנת (21:11 18.11.2021)

בכל הלביבות והפשטידות מה אפשר לשים במקום ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 18.11.2021)

היי אסנת,
מצרפת לך מספר אופציות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

avatar
שולמית (13:55 19.01.2021)

קצצתי הכל בסלייסר ולא בפומפיה. יצא מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 19.01.2021)

שמחה לשמוע, תודה שעידכנת.

avatar
אופה חדשה (22:47 9.01.2021)

הי אפרת ותודה על המתכונים הנהדרים.
הכנתי עשר לביבות ולמרות סחיטה של הנוזלים לפני ההכנסה לתערובת יצאו קצת מפורקות…יש לך אולי רעיון מה אפשר היה לעשות אחרת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 10.01.2021)

יכול להיות שהיתה חסרה ביצה בתערובת.
הביצים הן שמייצבות את הקציצות. להבא אפשר להוסיף ביצה.

avatar
אופה חדשה (19:01 10.01.2021)

תודה רבה!!! שיהיה לך שבוע מעולה

avatar
אלה (17:36 20.10.2020)

הי אפרת ❤️
בגלל סוכרת נעורים (מנסים עם פחות פחמימות) – אם אוותר על פירורי הלחם ואוסיף במקומם ביצה נוספת – זה יהיה מספיק טוב בשביל להחזיק את כל הרכיבים?
** והאתר הנפלא שלך הוא אתר הצלה – מאוכלת נקניקיות ושקיות סלט הפכתי לבשלנית שגורמת לכל השכנים לעשן במרפסת מתוך קינאה בריחות שיוצאים מהבית שלי 😂😂

תודה 🙏🙏🙏🙏🙏💖💖💖

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:11 20.10.2020)

היי אלה,
יש במתכון גם פירורי לחם וגם קמח (הם סופחים את הנוזלים).
קמח כלשהו את שמה?
יש סוגי קמח שאת כן משתמשת בהם? כמו קמח חומוס וכדו’?

avatar
ישי (13:00 7.02.2020)

האם אפשר להחליף את הקישואים בגזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 7.02.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
ישי (15:49 7.02.2020)

תודה, ותודה על האתר הנפלא שבזכותו גם גברים מתחילים לבשל…

avatar
עינת (11:49 1.12.2019)

בוקר טוב אפרת

עם איזה סודג דלעת את משתמשת (לא דלורית?)

תודה זה יעזור לי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 1.12.2019)

דלעת רגילה (ארוזה שמוכרים בשופרסל).

avatar
עינת (10:23 22.11.2019)

היי אפרת

דלעת ערמונים שהיא קשה יותר אפשרית פה בתור הדלעת

תודה ויום אוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 22.11.2019)

אני חושבת שכן. היא אמורה להתרכך באפיה.

avatar
עינת (11:22 18.11.2019)

היי אפרת
האם את מכירה דלעת יפנית זו דלעת קטנה אך קשה יותר מדלעת רגילה מה דעתך זה יכול להתאים כדלעת?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 18.11.2019)

כן, אפשר להכין עם דלעת יפנית.

avatar
דינה (11:36 5.12.2018)

2 כפות שמן במתכון זה לבלילה או לשימון?
במידה וזה לבלילה, האם אפשר לוותר על השמן? (שואלת בגלל מגבלות בריאותיות)

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 5.12.2018)

2 כפות זמן זה לבלילה. את יכולה לוותר על השמן בבלילה אבל יהיה כדאי לשמן קצת את נייר האפיה.

avatar
רונית (16:24 23.11.2018)

אפשר קמח תירס במקום פירורי לחם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 24.11.2018)

עדיף קמח תפו”א.

avatar
חני (12:23 5.09.2018)

האם אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 5.09.2018)

כן אפשר.

avatar
ליאב (17:28 10.12.2017)

היי
האם אפשר להכין את התערובת , לשים במקרר ולאפות מאוחר יותר?1

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 10.12.2017)

כן, אפשר.

avatar
אתי (19:27 23.09.2017)

הכנתי כפשטידה. יצא טעים מאד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 23.09.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
רותי (18:46 19.09.2017)

האם אפשר להכין יום קודם להגשת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:39 19.09.2017)

כן, אפשר.

avatar
תמר (13:44 18.09.2017)

הי
אפשר לאפות במאפינס זה יחזיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 18.09.2017)

לדעתי כן רק חשוב לשמן היטב את השקעים וכדאי להוסיף לתערובת ביצה נוספת.

avatar
רות (14:13 10.01.2017)

יצא מאד טעים !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 10.01.2017)

תודה רות, שמחה שאהבת 🙂

avatar
עדי (15:04 9.11.2016)

היי, אפשר להכין את זה בתור פשטידה? צריך לשנות משהו בשביל זה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 9.11.2016)

היי עדי,
אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. יש לשמן את התבנית לפני. מומלץ להוסיף קצת יותר קמח/פירורי לחם כדי שהפשטידה תהיה יציבה (עוד כף גדושה קמח ועוד כף גדושה פירורי לחם). אני חושבת שיהיה כדאי לשים 2 ביצים.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כדי שהיא תתייצב.

avatar
תמי (14:18 29.08.2016)

היי.צריך להרתיח??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 29.08.2016)

לא תמי, אין צורך.

avatar
אורה (10:52 13.07.2016)

שכחתי להשים שמן בתבנית…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 13.07.2016)

היי אורה,
את יכולה לשים עכשיו אם הכנסת אותן לא מזמן.

avatar
אור (09:49 6.06.2016)

היי! אפשר לטבען את המתכון ולשים טחינה במקום ביצה?
הולכת להכין היום- נראה חאמי! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 6.06.2016)

היי אור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
אפשרות נוספת היא לבשל תפו”א בינוני ולמעוך אותו ואז תערובת הפירה “תופסת” את החומרים.
בהצלחה 🙂

avatar
רבקה (22:41 13.04.2016)

שלום!
האם אפשר להשתמש בבטטה או ירק אחר במקום הדלעת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 14.04.2016)

היי רבקה,
אפשר לשים בטטה או דלורית או גזר.
יום נפלא 🙂

avatar
רותם (20:40 10.12.2015)

קציצות טעימות ביותר! נהננו מארוחה בריאה וטעימה גם בחנוכה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:51 10.12.2015)

תודה רותם, שמחה שנהנתם 🙂

avatar
ציפי (13:04 10.12.2015)

אפשר גם בצורת פשטידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 10.12.2015)

היי ציפי,
בגלל שהתערובת יחסית רכה ונוזלית (בעיקר בגלל הקישואים) עדיף לאפות בצורת קציצות לא עבות.
אני חוששת שאם תאפי בצורת פשטידה המרקם בפנים ירגיש כאילו לא אפוי מספיק.

לקריאת כל התגובות