שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

כרוב לבן בינוני-קטן חתוך לחתיכות גדולות (כ-1300 גרם)

3 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

חצי כף סילאן

מלח ופלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל190 מעלות.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את חתיכות הכרוב.

-מערבבים בקערית שמן זית, רוטב סויה וסילאן. יוצקים מעל הכרוב באופן שווה ומעסים בעדינות מכל הכיוונים. מפזרים בעזרת מלחייה מלח ופלפל שחור באופן שווה ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את חתיכות הכרוב ומשאירים ל 10-20 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.

כרוב בתנור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שניצל הודו ותירסשניצל הודו ותירס
עוגיות מושלגות עוגיות מושלגות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
גלי (09:55 24.08.2021)

אפשר לוותר על הסויה והסילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 24.08.2021)

היי גלי,
לא ממליצה לוותר על המרכיבים הללו. אם אין לך סילאן וסויה את יכולה לשים כף גדושה דבש מעורבבת עם כף מים.

avatar
שושי (10:29 27.03.2020)

האם אפשר לאפות עם עוף או שבישול יתר יהרוס אותו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 27.03.2020)

אני חושבת שאפשר. בדר”כ העוף מבריש נוזלים במהלך האפיה וזה מונע מהכרוב להשרף.

avatar
שושי (10:49 27.03.2020)

אז שעה וחצי אפיה בלי לכסות נכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 27.03.2020)

כן.

avatar
שושי (13:28 27.03.2020)

יאאא יצא עסיסי חייבת לשתף

כרוב בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 27.03.2020)

ואו נראה מעולה! 🙂

avatar
רחל (15:04 19.12.2019)

מתכון נהדר.
פתרון לזה שהחתיכות מתפרקות: להשחיל קיסם לכל חתיכה. ככה גם קל יותר לתבל אותן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 19.12.2019)

רעיון מעולה 🙂
תודה רחל

avatar
מירב (13:26 3.06.2018)

יצא טעים באופן מפתיע !
איך אפשר שהכרוב לא יתפרק כשחותכים אותו?
החתיכות הקטנות נשרפות באפייה.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 3.06.2018)

היי מירב,
שמחה שיצא טעים 🙂
גם אני עדיין לא מצאתי פתרון לחתיכות הקטנות שנשרפות. אם יהיה לי רעיון כמובן שאעדכן.

avatar
יובל גבע (17:06 3.05.2018)

תודה רבה על המתכון יוצא ממש טעים!! אפשר להקפיא אותו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 3.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר.

avatar
איה (15:38 18.03.2018)

נשמע קליל וטעים!
האם יעבוד גם עם כרוב סגול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 18.03.2018)

לדעתי כן. בגלל שלכרוב הסגול יש טעם יותר חזק מספיק לתבל בשמן זית, מלח וקמצוץ פלפל שחור.

avatar
קטלין (08:39 8.03.2018)

יצא מצוין, למרות שעשיתי קצת שינוי בתיבול בגלל מגבלות דיאטה רפואיות. פיזרתי שומשום למעלה ב- 10 דקות אחרונות..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 8.03.2018)

מעולה 🙂
תודה קטלין.

avatar
עינת (12:54 18.02.2018)

היי
האם ניתן לשים שמן קוקוס במקום שמן הזית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 18.02.2018)

בגדול אפשרי. אני פחות אוהבת את הטעם של הקוקוס עם כרוב אבל זה עדיין של טעם.

avatar
עינת (12:53 18.02.2018)

היי

אם אין לי רוטב סויה ואני מוסיפה במקום כף סילאן כהמלצתך
האם להוסיף כף סילאן נוספת על חצי הכף סילאן שיש במרכיבי המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 18.02.2018)

כן. בנוסף.

avatar
טובה סייג (22:18 23.09.2017)

תודה על המתכונים הטעמים והקלים להכנה.
בזכותך קבלתי הרבה מחמאות.
שנה טובה ומוצלחת
טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 24.09.2017)

תודה טובה 🙂
שנה טובה ומבורכת.

avatar
דודו (17:45 20.07.2017)

ערב טוב
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור למחרת ???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 20.07.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
פלונית (20:01 17.07.2017)

האם אפשר לוותר על הסילאן??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 17.07.2017)

אני מניחה שכן.

avatar
ענת (15:19 4.07.2017)

יצא ממש ממש טעים. מתאים מאוד לאוכל קלילי בקיץ.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:47 6.07.2017)

תודה ענת 🙂

avatar
אילה (12:20 25.06.2017)

שבוע טוב וחודש טוב!
הכנתי ויצא מצוין
בדיוק כמו שכתבת
טעים באופן מפתיע
לא חלמתי שהכרוב ישאר כזה קראנץ’ אחרי האפיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 25.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אילה, שבוע טוב וחודש נפלא

avatar
אניטה (14:23 16.06.2017)

שלום אפרת, במה ניתן להחליף את רוטב הסויה?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 16.06.2017)

היי אניטה,
אם אין לך רוטב סויה שימי כף סילאן.
שבת שלום 🙂

avatar
שולי (20:11 15.06.2017)

ראשית תודה רבה על המתכונים הנפלאים ,אפשר במקום כרובית ברוקולי קפוא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 15.06.2017)

כן אפשר.
אגב יש מתכון מעולה לברוקולי בתנור בציפוי פריך.

avatar
משה מונהייט (16:07 15.06.2017)

היי האם אפשר לשים כרובית קפואה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 15.06.2017)

כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-30 דקות.

avatar
דבי (15:41 15.06.2017)

הי,

מניחה שאי אפשר בכרוב קצוץ משקית, נכון?

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 15.06.2017)

היי דבי,
פחות מומלץ כי החתיכות דקות מידי והן ממשיכות להתכווץ גם באפיה.
שבת שלום 🙂

avatar
אולגה (10:23 15.06.2017)

בוקר טוב. תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך! אפשר להחליף סילן לדבש? מה יחס בין סילן ודבש במתכונים?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 15.06.2017)

היי אולגה,
אפשר לשים בין רבע לשליש כף דבש מאחר והדבש יותר מתוק מהסילאן כמעט בחצי.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות