זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
כרוב לבן בינוני-קטן חתוך לחתיכות גדולות (כ-1300 גרם)
3 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
חצי כף סילאן
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל190 מעלות.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את חתיכות הכרוב.
-מערבבים בקערית שמן זית, רוטב סויה וסילאן. יוצקים מעל הכרוב באופן שווה ומעסים בעדינות מכל הכיוונים. מפזרים בעזרת מלחייה מלח ופלפל שחור באופן שווה ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות את חתיכות הכרוב ומשאירים ל 10-20 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אפשר לוותר על הסויה והסילאן?
היי גלי,
לא ממליצה לוותר על המרכיבים הללו. אם אין לך סילאן וסויה את יכולה לשים כף גדושה דבש מעורבבת עם כף מים.
האם אפשר לאפות עם עוף או שבישול יתר יהרוס אותו?
אני חושבת שאפשר. בדר”כ העוף מבריש נוזלים במהלך האפיה וזה מונע מהכרוב להשרף.
אז שעה וחצי אפיה בלי לכסות נכון?
כן.
יאאא יצא עסיסי חייבת לשתף
ואו נראה מעולה! 🙂
מתכון נהדר.
פתרון לזה שהחתיכות מתפרקות: להשחיל קיסם לכל חתיכה. ככה גם קל יותר לתבל אותן.
רעיון מעולה 🙂
תודה רחל
יצא טעים באופן מפתיע !
איך אפשר שהכרוב לא יתפרק כשחותכים אותו?
החתיכות הקטנות נשרפות באפייה.
תודה רבה!
היי מירב,
שמחה שיצא טעים 🙂
גם אני עדיין לא מצאתי פתרון לחתיכות הקטנות שנשרפות. אם יהיה לי רעיון כמובן שאעדכן.
תודה רבה על המתכון יוצא ממש טעים!! אפשר להקפיא אותו?
שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר.
נשמע קליל וטעים!
האם יעבוד גם עם כרוב סגול?
לדעתי כן. בגלל שלכרוב הסגול יש טעם יותר חזק מספיק לתבל בשמן זית, מלח וקמצוץ פלפל שחור.
יצא מצוין, למרות שעשיתי קצת שינוי בתיבול בגלל מגבלות דיאטה רפואיות. פיזרתי שומשום למעלה ב- 10 דקות אחרונות..
מעולה 🙂
תודה קטלין.
היי
האם ניתן לשים שמן קוקוס במקום שמן הזית?
בגדול אפשרי. אני פחות אוהבת את הטעם של הקוקוס עם כרוב אבל זה עדיין של טעם.
היי
אם אין לי רוטב סויה ואני מוסיפה במקום כף סילאן כהמלצתך
האם להוסיף כף סילאן נוספת על חצי הכף סילאן שיש במרכיבי המתכון?
כן. בנוסף.
תודה על המתכונים הטעמים והקלים להכנה.
בזכותך קבלתי הרבה מחמאות.
שנה טובה ומוצלחת
טובה
תודה טובה 🙂
שנה טובה ומבורכת.
ערב טוב
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור למחרת ???
אני חושבת שכן.
האם אפשר לוותר על הסילאן??
אני מניחה שכן.
יצא ממש ממש טעים. מתאים מאוד לאוכל קלילי בקיץ.
תודה ענת 🙂
שבוע טוב וחודש טוב!
הכנתי ויצא מצוין
בדיוק כמו שכתבת
טעים באופן מפתיע
לא חלמתי שהכרוב ישאר כזה קראנץ’ אחרי האפיה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אילה, שבוע טוב וחודש נפלא
שלום אפרת, במה ניתן להחליף את רוטב הסויה?
תודה מראש!
היי אניטה,
אם אין לך רוטב סויה שימי כף סילאן.
שבת שלום 🙂
ראשית תודה רבה על המתכונים הנפלאים ,אפשר במקום כרובית ברוקולי קפוא
כן אפשר.
אגב יש מתכון מעולה לברוקולי בתנור בציפוי פריך.
היי האם אפשר לשים כרובית קפואה
כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-30 דקות.
הי,
מניחה שאי אפשר בכרוב קצוץ משקית, נכון?
תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
פחות מומלץ כי החתיכות דקות מידי והן ממשיכות להתכווץ גם באפיה.
שבת שלום 🙂
בוקר טוב. תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך! אפשר להחליף סילן לדבש? מה יחס בין סילן ודבש במתכונים?
תודה!
היי אולגה,
אפשר לשים בין רבע לשליש כף דבש מאחר והדבש יותר מתוק מהסילאן כמעט בחצי.
יום מקסים 🙂