שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

כרוב לבן בינוני-קטן חתוך לחתיכות גדולות (כ-1300 גרם)

3 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

חצי כף סילאן

מלח ופלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל190 מעלות.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את חתיכות הכרוב.

-מערבבים בקערית שמן זית, רוטב סויה וסילאן. יוצקים מעל הכרוב באופן שווה ומעסים בעדינות מכל הכיוונים. מפזרים בעזרת מלחייה מלח ופלפל שחור באופן שווה ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את חתיכות הכרוב ומשאירים ל 10-20 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.

כרוב בתנור

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שניצל הודו ותירס
עוגיות מושלגות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גלי (09:55 24.08.2021)

אפשר לוותר על הסויה והסילאן?

מתכונים ב-10 דקות (10:30 24.08.2021)

היי גלי,
לא ממליצה לוותר על המרכיבים הללו. אם אין לך סילאן וסויה את יכולה לשים כף גדושה דבש מעורבבת עם כף מים.

שושי (10:29 27.03.2020)

האם אפשר לאפות עם עוף או שבישול יתר יהרוס אותו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 27.03.2020)

אני חושבת שאפשר. בדר”כ העוף מבריש נוזלים במהלך האפיה וזה מונע מהכרוב להשרף.

שושי (10:49 27.03.2020)

אז שעה וחצי אפיה בלי לכסות נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 27.03.2020)

כן.

שושי (13:28 27.03.2020)

יאאא יצא עסיסי חייבת לשתף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 27.03.2020)

ואו נראה מעולה! 🙂

רחל (15:04 19.12.2019)

מתכון נהדר.
פתרון לזה שהחתיכות מתפרקות: להשחיל קיסם לכל חתיכה. ככה גם קל יותר לתבל אותן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 19.12.2019)

רעיון מעולה 🙂
תודה רחל

מירב (13:26 3.06.2018)

יצא טעים באופן מפתיע !
איך אפשר שהכרוב לא יתפרק כשחותכים אותו?
החתיכות הקטנות נשרפות באפייה.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 3.06.2018)

היי מירב,
שמחה שיצא טעים 🙂
גם אני עדיין לא מצאתי פתרון לחתיכות הקטנות שנשרפות. אם יהיה לי רעיון כמובן שאעדכן.

יובל גבע (17:06 3.05.2018)

תודה רבה על המתכון יוצא ממש טעים!! אפשר להקפיא אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 3.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר.

איה (15:38 18.03.2018)

נשמע קליל וטעים!
האם יעבוד גם עם כרוב סגול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 18.03.2018)

לדעתי כן. בגלל שלכרוב הסגול יש טעם יותר חזק מספיק לתבל בשמן זית, מלח וקמצוץ פלפל שחור.

קטלין (08:39 8.03.2018)

יצא מצוין, למרות שעשיתי קצת שינוי בתיבול בגלל מגבלות דיאטה רפואיות. פיזרתי שומשום למעלה ב- 10 דקות אחרונות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 8.03.2018)

מעולה 🙂
תודה קטלין.

עינת (12:54 18.02.2018)

היי
האם ניתן לשים שמן קוקוס במקום שמן הזית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 18.02.2018)

בגדול אפשרי. אני פחות אוהבת את הטעם של הקוקוס עם כרוב אבל זה עדיין של טעם.

עינת (12:53 18.02.2018)

היי

אם אין לי רוטב סויה ואני מוסיפה במקום כף סילאן כהמלצתך
האם להוסיף כף סילאן נוספת על חצי הכף סילאן שיש במרכיבי המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 18.02.2018)

כן. בנוסף.

טובה סייג (22:18 23.09.2017)

תודה על המתכונים הטעמים והקלים להכנה.
בזכותך קבלתי הרבה מחמאות.
שנה טובה ומוצלחת
טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 24.09.2017)

תודה טובה 🙂
שנה טובה ומבורכת.

דודו (17:45 20.07.2017)

ערב טוב
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור למחרת ???

מתכונים ב-10 דקות (20:43 20.07.2017)

אני חושבת שכן.

פלונית (20:01 17.07.2017)

האם אפשר לוותר על הסילאן??

מתכונים ב-10 דקות (20:12 17.07.2017)

אני מניחה שכן.

ענת (15:19 4.07.2017)

יצא ממש ממש טעים. מתאים מאוד לאוכל קלילי בקיץ.

מתכונים ב-10 דקות (06:47 6.07.2017)

תודה ענת 🙂

אילה (12:20 25.06.2017)

שבוע טוב וחודש טוב!
הכנתי ויצא מצוין
בדיוק כמו שכתבת
טעים באופן מפתיע
לא חלמתי שהכרוב ישאר כזה קראנץ’ אחרי האפיה

מתכונים ב-10 דקות (14:22 25.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אילה, שבוע טוב וחודש נפלא

אניטה (14:23 16.06.2017)

שלום אפרת, במה ניתן להחליף את רוטב הסויה?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (14:30 16.06.2017)

היי אניטה,
אם אין לך רוטב סויה שימי כף סילאן.
שבת שלום 🙂

שולי (20:11 15.06.2017)

ראשית תודה רבה על המתכונים הנפלאים ,אפשר במקום כרובית ברוקולי קפוא

מתכונים ב-10 דקות (20:19 15.06.2017)

כן אפשר.
אגב יש מתכון מעולה לברוקולי בתנור בציפוי פריך.

משה מונהייט (16:07 15.06.2017)

היי האם אפשר לשים כרובית קפואה

מתכונים ב-10 דקות (16:48 15.06.2017)

כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-30 דקות.

דבי (15:41 15.06.2017)

הי,

מניחה שאי אפשר בכרוב קצוץ משקית, נכון?

תודה רבה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (16:41 15.06.2017)

היי דבי,
פחות מומלץ כי החתיכות דקות מידי והן ממשיכות להתכווץ גם באפיה.
שבת שלום 🙂

אולגה (10:23 15.06.2017)

בוקר טוב. תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך! אפשר להחליף סילן לדבש? מה יחס בין סילן ודבש במתכונים?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:47 15.06.2017)

היי אולגה,
אפשר לשים בין רבע לשליש כף דבש מאחר והדבש יותר מתוק מהסילאן כמעט בחצי.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.