זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)
עגבניה קטנה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
חצי בצל בינוני קצוץ (סגול או לבן)
4 כפות שמן זית
כפית סילאן
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
טחינה: 6 כפות מלאות טחינה גולמית, שן שום כתושה, 4 כפות מיץ לימון, שליש כוס מים קרים, כרבע כפית מלח.
*לפיזור מעל: 1-2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
-מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את פרחי הכרובית, עגבניה, בצל ושום.
-מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כשעה, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות.
-מערבבים את כל חומרי הטחינה עד למרקם חלק (אם רוצים לדלל את המרקם אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים).
-לפני הגשה- מזלפים מעל קצת טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
View this post on Instagram
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה? אני מניחה שזמן הבישול יתקצר.
אפשר וזמן האפייה יתקצר(:
שלום,
האם יש לך מתכון של כרובית בתנור מצופה בפרורי לחם?
היי
לא, אבל יש מתכון לכרובית צלויה בתנור שתוכלי לצפות בביצה ופירורי לחם.
הי, האם ניתן להחליף סילאן בדבש?
כן, אפשר.
תודה אפרת ! אני עושה שימוש רב במתכונים שלך, שהם נהדרים בפשטותם ובתוצאה שלהם ♥
כיף לשמוע🩷
היי, אפשר בלי עגבניה?
לא יכולה לאכול..
וטחינה גולמית אפשר פשוט לזלף ככה? מבלי להכין אותה?
היי
אפשר לוותר על עגבנייה.
אפשר לזלף טחינה, הטעם יהיה רגיל(:
מושלם,כמו כל המתכונים באתר ,
שמחה שאהבת❤
הי אפרת, תודה רבה על האתר המדהים!! רוב הבישולים שלי הם לפי המתכונים שלך!
יש לי בערך 300 גרם כרובית, האם אפשר להוסיף גם ברוקולי או פחות מתאים? תודה רבה מראש!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף כ-200-300 גרם ברוקולי(:
אפשר כרובית קפואה?
אפשר, זמן האפייה יתקצר לכ-30 דקות או פחות.
האם צריך לבשל הכרובית לפני ?
לא חייב, אבל אפשר וזמן האפייה יתקצר בהתאם.
האם מרתיחים את הכרובית לפני ?
לא חייב, אבל אפשר וזמן האפייה יתקצר בהתאם.