שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 20 כעכים מתוקים

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

2 כפות מלאות (28 ג’) סוכר

2 כפות (40 ג’) דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן אבל הוא קחו בחשבון שהוא צובע את העוגיות)

קמצוץ מלח

חצי כוס (100 ג’) שמן קנולה

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל (לא חובה)

6 כפות (60 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה ואם אין לכם- שימו מים)

*לציפוי:  כפית גדושה דבש/מייפל + 2 כפות שמן . שומשום, קצח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר: קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש/מייפל, מלח, שמן, תמצית וניל. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (הערה: אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף יותר מיץ תפוזים).

-לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים נחש וסוגרים לעיגול. מניחים על נייר האפיה (הערה: אם אתם נתקלים בקושי להכין עיגולים אפשר לעבוד עם ידיים משומנות בשמן או ליצור מקלות באורך של כ-10 ס”מ ובעובי של כ-2 ס”מ).

-מערבבים בקערית כפית דבש/מייפל עם 2 כפות שמן ומברישים בנדיבות כל עיגול. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.

-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

כעכים מתוקים

כעכים מתוקים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קיש פלפלים
פרגיות בסילאן וסויה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירה (14:55 9.12.2020)

הכנתי את זה עכשיו ואני מחכה שיתקרר אחרי הקירור זה אמור להתקשות או להיות קראנצ’י?
נ.ב אני בת 111 ואני ממש אוהבת את האתר שלך משתמשת בו מלא לרובה המתכונים או אפילו לכול המתכונים
בתודה מראש שירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 9.12.2020)

היי שירה,
כן, זה אמור להתקשות קצת.
איך זה יצא?
וכל הכבוד לך שאת מכינה ❤️

שירה (20:48 9.12.2020)

מאוד טעים

מרים (13:47 20.04.2020)

שלום אפרת,
תודה על האתר המוצלח שלך!!
רציתי לשאול, איך הכי כדאי לאחסן את הכעכים שישמרו טובים לכמה ימים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:16 20.04.2020)

היי מרים,
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש.
אם במקרה זה מתייבש אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 12-15 דקות, להוציא מהתנור ולהניח לקירור.

מרים (20:28 21.04.2020)

תודה רבה!!

עינת (08:58 30.03.2020)

בוקר טוב אפרת .

יצא טעים ומרקם טוב אך למחרת החלק החיצוני במיוחד נהיה קשה (הקפאתי וחיממתי בתנור)

מה עושים כדי שהכעכים ישמרו טריים כמה שיותר גם למחרת ורכים?

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 30.03.2020)

אולי זה נהיה קשה בגלל החימום בתנור?

עינת (15:26 26.03.2020)

היי אפרת
מעדכנת בסוף הכנתי עם רבע כוס רסק תפוחים במקום שמן.

וקמח כוסמין לבן. וסילאן מהול במים במקום כציםוי להדבקת השומשום .

יצא מרקם תקין בפנים אך בחוץ מרקם קשה גם לאחר צינון הכעכים .
ואפיתי לפי הזמן ובטמפרטורה הנכונה .
מה דעתך ? איך אוכל לשנות לפעם הבאה?

לגבי המרקם הקשה חיצונית?

בתודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 26.03.2020)

אני חושבת שהתנור שלך חזק.
אפית בחום עליון וחום תחתון נכון?
להבא תאפי ב170 מעלות.

עינת (13:43 26.03.2020)

היי אפרת

קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 80 אחוז זה יסתדר?
תודה על התשובה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:29 26.03.2020)

תכיני עם קמח כוסמין לבן.

גליוש (14:26 2.03.2020)

כל הבית התמלא בריח משגע ..יאמי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 2.03.2020)

שמחה לשמוע ❤️

Chani (08:30 30.12.2019)

טעימותתת ורכות! האם ניתן להכין כאלה במלוחות אל כן איך????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 30.12.2019)

היי,
יש מתכון לכעכים מלוחים.

שרה (18:36 4.03.2019)

האם העוגיות האלו הכעכים המתוקים מתקשים קצת אחרי אפיה או נשארים בדיוק כפי שהוצאתי אותם מהתנור?
מתכונים מעולים
תודה שרה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 4.03.2019)

הם אמורים להעשות פריכים לאחר שהם מתקררים.

שרה (17:06 24.02.2019)

היי,

יש אפשרות להשתמש עם מחמאה במקום שמן וזה יצא במרקם טוב וטעים?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 24.02.2019)

כן אפשר. רצוי שהמחמאה תהיה רכה ולא מומסת.

ריקי (10:28 21.11.2018)

שלום אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 21.11.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בקמח כרגיל או תמי באותו יחס.

אביבה בן דוד (07:05 19.10.2018)

בוקר טוב
ניתן להשתמש בקמח כוסמין ?

אביבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 19.10.2018)

בוקר אור 🙂
כן, אפשר. את המיץ תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מהכמות הרשומה.

רותם (23:22 1.09.2018)

מתכון מעולה! כדאי להכפיל כמויות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:45 2.09.2018)

תודה רותם 🙂
שבוע נפלא

מיכל (17:44 10.02.2018)

הכנתי את המתכון עם מים ולא מיץ תפוזים
יצא מעולה!! הריח הזמן האפייה היה משגע.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 10.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.

דורה (21:38 6.01.2018)

בתי בת ה 11 הכינה את העוגיות מקמח מלא ומים במקום תפוז. יצא מושלם!
אני חייבת לציין שהיא מכינה את המתכונים שלך לגמרי לבדה ויוצא תמיד טעים מאוד.
תודה ושבוע טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 7.01.2018)

שמחה לשמוע, כל הכבוד לה 🙂
תודה ושבוע נפלא!

יוכי (14:20 11.10.2017)

שלום אפרת,
הכנתי אותן היום. עם קמח מלא ועם מים כי לא היה תפוזים. המים לא הספיקו והוספתי עוד, ואז פחדתי שזה ייהרס אז פשוט כיווצתי את הנחש באצבעות ועשיתי גליל לא הכי חלק אבל שיהיה.
יצאו נ פ ל א !!! הטעם מעודן וממש פריך. איזה כיף! תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 11.10.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

שיראל (16:53 9.09.2017)

היי, הכנתי את הכעכים ויצא באמת מקסים. עכשיו אני רוצה להכין אותם שוב רק ללא הדבש, אלא שייצא מלוח כיצד ניתן לעשות זאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 9.09.2017)

היי שיראל,
יש מתכון לכעכים מלוחים.

לאה אשכנזי (15:30 31.08.2017)

עשיתי את העוגיות הבצק נשבר וכמה שהוספתי מיים לא יצא טוב ואי אפשר היה לגלגל אותו בסוף עשתי נחשים ועכשיו הוא בתנור נראה מה יצא. הבצק במתכונתו הנוכחי אינו ידידותי
מצטערת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 31.08.2017)

היי לאה,
רשמתי מראש שאם נתקלים בבעיה לגלגל אז אפשר לעשות מקלות.
מקווה שהטעם פיצה על הקושי בהכנה.

חגית (21:49 17.07.2017)

עוגיות אליפות חוסלו מיד
תודה רבה לך על מתכונים קלים וטעימים

מתכונים ב-10 דקות (10:17 18.07.2017)

תודה חגית, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

אורטל (12:28 18.06.2017)

האם אפשר להמיר את השמן קנולה בשמן קוקוס?

אם כן כמה לשים כשהוא במצב נוזלי?

מתכונים ב-10 דקות (14:38 18.06.2017)

כן, אפשר להמיר בחצי כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.

משה (12:57 15.06.2017)

עוגיות מתוקות מתכון מעולה טעים מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (13:37 15.06.2017)

שמחה שאהבת 🙂

רותם (18:08 5.06.2017)

לדעתך יעבוד עם קמח שיפון?

מתכונים ב-10 דקות (21:09 5.06.2017)

היי רותם,
אני חושבת שכדאי יהיה לשלב את קמח השיפון עם קמח רגיל כדי שהמרקם ייצא יותר מוצלח.

מאיה (11:25 20.04.2017)

היי! מתכון מעולה… עשיתי כבר בעבר ויצא טעים מאוד רק שעכשיו אני ררוצה להכין שוב ואין לי דבש או מיפל. אוכל לצפות את העוגיות בסילאן? והאם אפשר להוסיף סוכר וניל במקום תמצית וניל?
תודה מראש! .

מתכונים ב-10 דקות (11:44 20.04.2017)

כן מאיה, אפשר.
יום מקסים 🙂

שיר (11:48 6.03.2017)

האם ניתן להכין מראש להקפיא ולתת במשלוחי מנות?

מתכונים ב-10 דקות (15:59 6.03.2017)

אני חושבת שכן.

יהודית (15:34 14.02.2017)

אני באמצע והבצק מאד פירורי, כמה מים שהוספתי זה לא מספיק.
מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (15:43 14.02.2017)

היי יהודית,
ממליצה לך להוסיף ביצה לתערובת.

יהודית (16:13 14.02.2017)

כל הכבוד על המהירות! לא ראיתי את התגןבה שלך ובינתיים המשכתי בלי ביצה, רק עם עוד מים וסוכר וניל בשביל למתן את המתיקות.
עכשיו זה נאפה והריח בינתיים מצוין. נעדכן בהמשך על הטעם…….

מתכונים ב-10 דקות (16:35 14.02.2017)

בהצלחה 🙂

יהודית (17:04 14.02.2017)

ועכשיו זה יצא מהתנור!
פשוט מהמם!
המתיקות מעודנת להם מעודנת וזה פשוט מוצלח! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:27 14.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂

תמי4 (11:22 3.02.2017)

עוגיות מצוינות. הבצק נעים לעבודה. פיזרתי עליהן זרעוני אניס ויצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (11:27 3.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום

גלי (02:35 18.01.2017)

אין לי דבש וסירופ מיפל או סילאן אי אפשר להוסיף עוד סוכר? או משהוא מתוק אחר?

מתכונים ב-10 דקות (09:18 18.01.2017)

היי גלי,
הדבש או הסילאן תורמים להדבקת החומרים. אם את שמה סוכר במקום אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף לתערובת ביצה שתדביק את החומרים.

אורלי (19:12 28.11.2016)

יצא משובח!!! אפיתי עם ילדי הצהרון שטרפו את התוצרת בשמחה רבה. רק הערה 6 כפות מיץ לא הספיקו והוספתי גם קצת מים ויצא בול.

מתכונים ב-10 דקות (19:17 28.11.2016)

תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂

לאה מאיר (14:44 11.11.2016)

מהממות טעים טעים
החתן שלי הוא טבעוני העוגיות באו בזמן.
הוספתי לבלילה סוכר וניל אחד + כפית וניל כמו שרשום במתכון.

תודה על כל המתכונים בזכותו כל יום שישי בבית משפחת מאיר יש אוכל טעים ומהיר.

מתכונים ב-10 דקות (15:59 11.11.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה לאה ושבת שלום 🙂

צילה (18:12 23.10.2016)

היי אפרת,
הכנתי את הכעכים ויצאו ממש טעימים. תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (18:49 23.10.2016)

תודה צילה 🙂
חג שמח!

מיטל (08:17 23.10.2016)

היי האם ניתן להשתמש בקמח תופח במתכון הנ”ל? ואם כן צריך להוסיף משהו ?

מתכונים ב-10 דקות (09:35 23.10.2016)

היי מיטל,
עדיף קמח רגיל בתוספת כפית שטוחה אבקת אפיה אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂

דרור (16:41 21.10.2016)

מצויין
קל להכין.
מצלם ומעלה לפייסבוק
לאבא מבשל וגם אמא
כנסו ותראו

מתכונים ב-10 דקות (16:46 21.10.2016)

תודה דרור 🙂

ענת (12:11 20.10.2016)

חג שמח אפרת!!
נראה מעולה וכמובן שניסיתי – עם מייפל ועם מים. היו לי שתי בעיות:
1. הבצק יצא ממש פירורי. גם כשהוספתי עוד ועוד מים כשניסיתי ליצור נחש ועיגול זה נשבר לי כל הזמן. מה עשיתי לא נכון?
2. כפועל יוצא עשיתי אותם עבים ולכן יצאו רק עשרה…
אני לא דואגת לטעם (בתנור עכשיו) כי גם בעוגיות דבש וקינמון (שגם אותן אני מכינה עם מייפל)הבצק יוצא לי ככה אבל הטעם נהדר. יכול להיות שהקונץ במייפל שלי?

תודה רבה!!
ענת

מתכונים ב-10 דקות (14:26 20.10.2016)

היי ענת,
יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ואז כמות הקמח היתה גדולה יותר ביחס לנוזלים?
בכל מקרה עשית נכון שהוספת עוד מים.
הבצק הוא לא מאוד גמיש ולפעמים קצת קשה ליצור עיגולים.
אם יצא לך 10 עוגיות כנראה שאכן הכנת אותן גדולות ועבות. מקווה שזמן האפיה יספיק.
אשמח לשמוע איך יצאו בסוף 🙂
חג שמח!

ענת (08:01 21.10.2016)

יצא מעולה, רק נראה לי שבפעם הבאה אוסיף עוד מייפל בציפוי (התקמצנתי כי הוא יקר)
זמן האפיה הספיק (אבל התנור שלי ממש חזק) ותודה רבה!!!
אגב זאת אותה כוס שתמיד אני משתמשת אז לא נראה לי שזאת הבעיה. יש לציין שהקמח שלי הוא 70% אבל גם בו אני תמיד משתמשת לכל המתכונים שלך ותמיד יוצא פצצה =]

מתכונים ב-10 דקות (10:40 21.10.2016)

אז יכול להיות שבגלל שזה קמח 70% היה צורך בקצת יותר נוזלים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.