זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 20 כעכים מתוקים
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
2 כפות מלאות (28 ג’) סוכר
2 כפות (40 ג’) דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן אבל הוא קחו בחשבון שהוא צובע את העוגיות)
קמצוץ מלח
חצי כוס (100 ג’) שמן קנולה
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל (לא חובה)
6 כפות (60 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה ואם אין לכם- שימו מים)
*לציפוי: כפית גדושה דבש/מייפל + 2 כפות שמן . שומשום, קצח
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר: קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש/מייפל, מלח, שמן, תמצית וניל. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (הערה: אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף יותר מיץ תפוזים).
-לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים נחש וסוגרים לעיגול. מניחים על נייר האפיה (הערה: אם אתם נתקלים בקושי להכין עיגולים אפשר לעבוד עם ידיים משומנות בשמן או ליצור מקלות באורך של כ-10 ס”מ ובעובי של כ-2 ס”מ).
-מערבבים בקערית כפית דבש/מייפל עם 2 כפות שמן ומברישים בנדיבות כל עיגול. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.
-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
הי תודה על אתר שכיף להיכנס אליו
אני רואה שכל מתכוני העוגיות שלך עשויים מ1-2 כוסות קמח
האם יש לך גם של 1 קילו?
אני פשוט רוצה לעשות 3 קג להפרשת חלה
ומסתבכת בחישוב ..
יש לך מתכון כלשהו לעוגיות של 1 קג?
תודה מראש
כמויות לקילו:
קילו קמח רגיל
3 כפיות (15 ג’) אבקת אפיה
7 כפות מלאות סוכר
7 כפות דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן אבל הוא קחו בחשבון שהוא צובע את העוגיות)
רבע כפית מלח
1+3/4 כוס (350 ג’) שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה)
3/4 כוס מיץ תפוזים (יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר – תראי לפי מרקם הבצק)
*לציפוי: 3 כפיות גדושות דבש/מייפל + 6 כפות שמן . שומשום, קצח
הכנתי את זה עכשיו ואני מחכה שיתקרר אחרי הקירור זה אמור להתקשות או להיות קראנצ’י?
נ.ב אני בת 111 ואני ממש אוהבת את האתר שלך משתמשת בו מלא לרובה המתכונים או אפילו לכול המתכונים
בתודה מראש שירה
היי שירה,
כן, זה אמור להתקשות קצת.
איך זה יצא?
וכל הכבוד לך שאת מכינה ❤️
מאוד טעים
שלום אפרת,
תודה על האתר המוצלח שלך!!
רציתי לשאול, איך הכי כדאי לאחסן את הכעכים שישמרו טובים לכמה ימים?
היי מרים,
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש.
אם במקרה זה מתייבש אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 12-15 דקות, להוציא מהתנור ולהניח לקירור.
תודה רבה!!
בוקר טוב אפרת .
יצא טעים ומרקם טוב אך למחרת החלק החיצוני במיוחד נהיה קשה (הקפאתי וחיממתי בתנור)
מה עושים כדי שהכעכים ישמרו טריים כמה שיותר גם למחרת ורכים?
תודה.
אולי זה נהיה קשה בגלל החימום בתנור?
היי אפרת
מעדכנת בסוף הכנתי עם רבע כוס רסק תפוחים במקום שמן.
וקמח כוסמין לבן. וסילאן מהול במים במקום כציםוי להדבקת השומשום .
יצא מרקם תקין בפנים אך בחוץ מרקם קשה גם לאחר צינון הכעכים .
ואפיתי לפי הזמן ובטמפרטורה הנכונה .
מה דעתך ? איך אוכל לשנות לפעם הבאה?
לגבי המרקם הקשה חיצונית?
בתודה מראש .
אני חושבת שהתנור שלך חזק.
אפית בחום עליון וחום תחתון נכון?
להבא תאפי ב170 מעלות.
היי אפרת
קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 80 אחוז זה יסתדר?
תודה על התשובה
תכיני עם קמח כוסמין לבן.
כל הבית התמלא בריח משגע ..יאמי
שמחה לשמוע ❤️
טעימותתת ורכות! האם ניתן להכין כאלה במלוחות אל כן איך????
היי,
יש מתכון לכעכים מלוחים.
האם העוגיות האלו הכעכים המתוקים מתקשים קצת אחרי אפיה או נשארים בדיוק כפי שהוצאתי אותם מהתנור?
מתכונים מעולים
תודה שרה.
הם אמורים להעשות פריכים לאחר שהם מתקררים.
היי,
יש אפשרות להשתמש עם מחמאה במקום שמן וזה יצא במרקם טוב וטעים?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה שרה
כן אפשר. רצוי שהמחמאה תהיה רכה ולא מומסת.
שלום אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בקמח כרגיל או תמי באותו יחס.
בוקר טוב
ניתן להשתמש בקמח כוסמין ?
אביבה 🙂
בוקר אור 🙂
כן, אפשר. את המיץ תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מהכמות הרשומה.
מתכון מעולה! כדאי להכפיל כמויות
תודה רותם 🙂
שבוע נפלא
הכנתי את המתכון עם מים ולא מיץ תפוזים
יצא מעולה!! הריח הזמן האפייה היה משגע.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.
בתי בת ה 11 הכינה את העוגיות מקמח מלא ומים במקום תפוז. יצא מושלם!
אני חייבת לציין שהיא מכינה את המתכונים שלך לגמרי לבדה ויוצא תמיד טעים מאוד.
תודה ושבוע טוב!
שמחה לשמוע, כל הכבוד לה 🙂
תודה ושבוע נפלא!
שלום אפרת,
הכנתי אותן היום. עם קמח מלא ועם מים כי לא היה תפוזים. המים לא הספיקו והוספתי עוד, ואז פחדתי שזה ייהרס אז פשוט כיווצתי את הנחש באצבעות ועשיתי גליל לא הכי חלק אבל שיהיה.
יצאו נ פ ל א !!! הטעם מעודן וממש פריך. איזה כיף! תודה לך.
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
היי, הכנתי את הכעכים ויצא באמת מקסים. עכשיו אני רוצה להכין אותם שוב רק ללא הדבש, אלא שייצא מלוח כיצד ניתן לעשות זאת?
היי שיראל,
יש מתכון לכעכים מלוחים.
עשיתי את העוגיות הבצק נשבר וכמה שהוספתי מיים לא יצא טוב ואי אפשר היה לגלגל אותו בסוף עשתי נחשים ועכשיו הוא בתנור נראה מה יצא. הבצק במתכונתו הנוכחי אינו ידידותי
מצטערת
היי לאה,
רשמתי מראש שאם נתקלים בבעיה לגלגל אז אפשר לעשות מקלות.
מקווה שהטעם פיצה על הקושי בהכנה.
עוגיות אליפות חוסלו מיד
תודה רבה לך על מתכונים קלים וטעימים
תודה חגית, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
האם אפשר להמיר את השמן קנולה בשמן קוקוס?
אם כן כמה לשים כשהוא במצב נוזלי?
כן, אפשר להמיר בחצי כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.
עוגיות מתוקות מתכון מעולה טעים מאוד.
שמחה שאהבת 🙂
לדעתך יעבוד עם קמח שיפון?
היי רותם,
אני חושבת שכדאי יהיה לשלב את קמח השיפון עם קמח רגיל כדי שהמרקם ייצא יותר מוצלח.
היי! מתכון מעולה… עשיתי כבר בעבר ויצא טעים מאוד רק שעכשיו אני ררוצה להכין שוב ואין לי דבש או מיפל. אוכל לצפות את העוגיות בסילאן? והאם אפשר להוסיף סוכר וניל במקום תמצית וניל?
תודה מראש! .
כן מאיה, אפשר.
יום מקסים 🙂
האם ניתן להכין מראש להקפיא ולתת במשלוחי מנות?
אני חושבת שכן.
אני באמצע והבצק מאד פירורי, כמה מים שהוספתי זה לא מספיק.
מה עושים?
היי יהודית,
ממליצה לך להוסיף ביצה לתערובת.
כל הכבוד על המהירות! לא ראיתי את התגןבה שלך ובינתיים המשכתי בלי ביצה, רק עם עוד מים וסוכר וניל בשביל למתן את המתיקות.
עכשיו זה נאפה והריח בינתיים מצוין. נעדכן בהמשך על הטעם…….
בהצלחה 🙂
ועכשיו זה יצא מהתנור!
פשוט מהמם!
המתיקות מעודנת להם מעודנת וזה פשוט מוצלח! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
עוגיות מצוינות. הבצק נעים לעבודה. פיזרתי עליהן זרעוני אניס ויצא מעולה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום
אין לי דבש וסירופ מיפל או סילאן אי אפשר להוסיף עוד סוכר? או משהוא מתוק אחר?
היי גלי,
הדבש או הסילאן תורמים להדבקת החומרים. אם את שמה סוכר במקום אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף לתערובת ביצה שתדביק את החומרים.
יצא משובח!!! אפיתי עם ילדי הצהרון שטרפו את התוצרת בשמחה רבה. רק הערה 6 כפות מיץ לא הספיקו והוספתי גם קצת מים ויצא בול.
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
מהממות טעים טעים
החתן שלי הוא טבעוני העוגיות באו בזמן.
הוספתי לבלילה סוכר וניל אחד + כפית וניל כמו שרשום במתכון.
תודה על כל המתכונים בזכותו כל יום שישי בבית משפחת מאיר יש אוכל טעים ומהיר.
אני שמחה לשמוע!
תודה לאה ושבת שלום 🙂
היי אפרת,
הכנתי את הכעכים ויצאו ממש טעימים. תודה על המתכון
תודה צילה 🙂
חג שמח!
היי האם ניתן להשתמש בקמח תופח במתכון הנ”ל? ואם כן צריך להוסיף משהו ?
היי מיטל,
עדיף קמח רגיל בתוספת כפית שטוחה אבקת אפיה אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂
מצויין
קל להכין.
מצלם ומעלה לפייסבוק
לאבא מבשל וגם אמא
כנסו ותראו
תודה דרור 🙂
חג שמח אפרת!!
נראה מעולה וכמובן שניסיתי – עם מייפל ועם מים. היו לי שתי בעיות:
1. הבצק יצא ממש פירורי. גם כשהוספתי עוד ועוד מים כשניסיתי ליצור נחש ועיגול זה נשבר לי כל הזמן. מה עשיתי לא נכון?
2. כפועל יוצא עשיתי אותם עבים ולכן יצאו רק עשרה…
אני לא דואגת לטעם (בתנור עכשיו) כי גם בעוגיות דבש וקינמון (שגם אותן אני מכינה עם מייפל)הבצק יוצא לי ככה אבל הטעם נהדר. יכול להיות שהקונץ במייפל שלי?
תודה רבה!!
ענת
היי ענת,
יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ואז כמות הקמח היתה גדולה יותר ביחס לנוזלים?
בכל מקרה עשית נכון שהוספת עוד מים.
הבצק הוא לא מאוד גמיש ולפעמים קצת קשה ליצור עיגולים.
אם יצא לך 10 עוגיות כנראה שאכן הכנת אותן גדולות ועבות. מקווה שזמן האפיה יספיק.
אשמח לשמוע איך יצאו בסוף 🙂
חג שמח!
יצא מעולה, רק נראה לי שבפעם הבאה אוסיף עוד מייפל בציפוי (התקמצנתי כי הוא יקר)
זמן האפיה הספיק (אבל התנור שלי ממש חזק) ותודה רבה!!!
אגב זאת אותה כוס שתמיד אני משתמשת אז לא נראה לי שזאת הבעיה. יש לציין שהקמח שלי הוא 70% אבל גם בו אני תמיד משתמשת לכל המתכונים שלך ותמיד יוצא פצצה =]
אז יכול להיות שבגלל שזה קמח 70% היה צורך בקצת יותר נוזלים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂