שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 20 כעכים מתוקים

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

2 כפות מלאות (28 ג’) סוכר

2 כפות (40 ג’) דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן אבל הוא קחו בחשבון שהוא צובע את העוגיות)

קמצוץ מלח

חצי כוס (100 ג’) שמן קנולה

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל (לא חובה)

6 כפות (60 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה ואם אין לכם- שימו מים)

*לציפוי:  כפית גדושה דבש/מייפל + 2 כפות שמן . שומשום, קצח




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר: קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש/מייפל, מלח, שמן, תמצית וניל. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (הערה: אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף יותר מיץ תפוזים).

-לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים נחש וסוגרים לעיגול. מניחים על נייר האפיה (הערה: אם אתם נתקלים בקושי להכין עיגולים אפשר לעבוד עם ידיים משומנות בשמן או ליצור מקלות באורך של כ-10 ס”מ ובעובי של כ-2 ס”מ).

-מערבבים בקערית כפית דבש/מייפל עם 2 כפות שמן ומברישים בנדיבות כל עיגול. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.

-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

כעכים מתוקים

כעכים מתוקים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קיש פלפליםקיש פלפלים
פרגיות בסילאן וסויה פרגיות בסילאן וסויה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אדל (22:07 8.11.2023)

הי תודה על אתר שכיף להיכנס אליו
אני רואה שכל מתכוני העוגיות שלך עשויים מ1-2 כוסות קמח
האם יש לך גם של 1 קילו?
אני פשוט רוצה לעשות 3 קג להפרשת חלה
ומסתבכת בחישוב ..
יש לך מתכון כלשהו לעוגיות של 1 קג?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:46 9.11.2023)

כמויות לקילו:
קילו קמח רגיל
3 כפיות (15 ג’) אבקת אפיה
7 כפות מלאות סוכר
7 כפות דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן אבל הוא קחו בחשבון שהוא צובע את העוגיות)
רבע כפית מלח
1+3/4 כוס (350 ג’) שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה)
3/4 כוס מיץ תפוזים (יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר – תראי לפי מרקם הבצק)
*לציפוי: 3 כפיות גדושות דבש/מייפל + 6 כפות שמן . שומשום, קצח

avatar
שירה (14:55 9.12.2020)

הכנתי את זה עכשיו ואני מחכה שיתקרר אחרי הקירור זה אמור להתקשות או להיות קראנצ’י?
נ.ב אני בת 111 ואני ממש אוהבת את האתר שלך משתמשת בו מלא לרובה המתכונים או אפילו לכול המתכונים
בתודה מראש שירה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 9.12.2020)

היי שירה,
כן, זה אמור להתקשות קצת.
איך זה יצא?
וכל הכבוד לך שאת מכינה ❤️

avatar
שירה (20:48 9.12.2020)

מאוד טעים

avatar
מרים (13:47 20.04.2020)

שלום אפרת,
תודה על האתר המוצלח שלך!!
רציתי לשאול, איך הכי כדאי לאחסן את הכעכים שישמרו טובים לכמה ימים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:16 20.04.2020)

היי מרים,
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש.
אם במקרה זה מתייבש אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 12-15 דקות, להוציא מהתנור ולהניח לקירור.

avatar
מרים (20:28 21.04.2020)

תודה רבה!!

avatar
עינת (08:58 30.03.2020)

בוקר טוב אפרת .

יצא טעים ומרקם טוב אך למחרת החלק החיצוני במיוחד נהיה קשה (הקפאתי וחיממתי בתנור)

מה עושים כדי שהכעכים ישמרו טריים כמה שיותר גם למחרת ורכים?

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 30.03.2020)

אולי זה נהיה קשה בגלל החימום בתנור?

avatar
עינת (15:26 26.03.2020)

היי אפרת
מעדכנת בסוף הכנתי עם רבע כוס רסק תפוחים במקום שמן.

וקמח כוסמין לבן. וסילאן מהול במים במקום כציםוי להדבקת השומשום .

יצא מרקם תקין בפנים אך בחוץ מרקם קשה גם לאחר צינון הכעכים .
ואפיתי לפי הזמן ובטמפרטורה הנכונה .
מה דעתך ? איך אוכל לשנות לפעם הבאה?

לגבי המרקם הקשה חיצונית?

בתודה מראש .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 26.03.2020)

אני חושבת שהתנור שלך חזק.
אפית בחום עליון וחום תחתון נכון?
להבא תאפי ב170 מעלות.

avatar
עינת (13:43 26.03.2020)

היי אפרת

קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 80 אחוז זה יסתדר?
תודה על התשובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:29 26.03.2020)

תכיני עם קמח כוסמין לבן.

avatar
גליוש (14:26 2.03.2020)

כל הבית התמלא בריח משגע ..יאמי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 2.03.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
Chani (08:30 30.12.2019)

טעימותתת ורכות! האם ניתן להכין כאלה במלוחות אל כן איך????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 30.12.2019)

היי,
יש מתכון לכעכים מלוחים.

avatar
שרה (18:36 4.03.2019)

האם העוגיות האלו הכעכים המתוקים מתקשים קצת אחרי אפיה או נשארים בדיוק כפי שהוצאתי אותם מהתנור?
מתכונים מעולים
תודה שרה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 4.03.2019)

הם אמורים להעשות פריכים לאחר שהם מתקררים.

avatar
שרה (17:06 24.02.2019)

היי,

יש אפשרות להשתמש עם מחמאה במקום שמן וזה יצא במרקם טוב וטעים?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה שרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 24.02.2019)

כן אפשר. רצוי שהמחמאה תהיה רכה ולא מומסת.

avatar
ריקי (10:28 21.11.2018)

שלום אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 21.11.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בקמח כרגיל או תמי באותו יחס.

avatar
אביבה בן דוד (07:05 19.10.2018)

בוקר טוב
ניתן להשתמש בקמח כוסמין ?

אביבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 19.10.2018)

בוקר אור 🙂
כן, אפשר. את המיץ תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מהכמות הרשומה.

avatar
רותם (23:22 1.09.2018)

מתכון מעולה! כדאי להכפיל כמויות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:45 2.09.2018)

תודה רותם 🙂
שבוע נפלא

avatar
מיכל (17:44 10.02.2018)

הכנתי את המתכון עם מים ולא מיץ תפוזים
יצא מעולה!! הריח הזמן האפייה היה משגע.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 10.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.

avatar
דורה (21:38 6.01.2018)

בתי בת ה 11 הכינה את העוגיות מקמח מלא ומים במקום תפוז. יצא מושלם!
אני חייבת לציין שהיא מכינה את המתכונים שלך לגמרי לבדה ויוצא תמיד טעים מאוד.
תודה ושבוע טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 7.01.2018)

שמחה לשמוע, כל הכבוד לה 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
יוכי (14:20 11.10.2017)

שלום אפרת,
הכנתי אותן היום. עם קמח מלא ועם מים כי לא היה תפוזים. המים לא הספיקו והוספתי עוד, ואז פחדתי שזה ייהרס אז פשוט כיווצתי את הנחש באצבעות ועשיתי גליל לא הכי חלק אבל שיהיה.
יצאו נ פ ל א !!! הטעם מעודן וממש פריך. איזה כיף! תודה לך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 11.10.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

avatar
שיראל (16:53 9.09.2017)

היי, הכנתי את הכעכים ויצא באמת מקסים. עכשיו אני רוצה להכין אותם שוב רק ללא הדבש, אלא שייצא מלוח כיצד ניתן לעשות זאת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 9.09.2017)

היי שיראל,
יש מתכון לכעכים מלוחים.

avatar
לאה אשכנזי (15:30 31.08.2017)

עשיתי את העוגיות הבצק נשבר וכמה שהוספתי מיים לא יצא טוב ואי אפשר היה לגלגל אותו בסוף עשתי נחשים ועכשיו הוא בתנור נראה מה יצא. הבצק במתכונתו הנוכחי אינו ידידותי
מצטערת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 31.08.2017)

היי לאה,
רשמתי מראש שאם נתקלים בבעיה לגלגל אז אפשר לעשות מקלות.
מקווה שהטעם פיצה על הקושי בהכנה.

avatar
חגית (21:49 17.07.2017)

עוגיות אליפות חוסלו מיד
תודה רבה לך על מתכונים קלים וטעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 18.07.2017)

תודה חגית, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
אורטל (12:28 18.06.2017)

האם אפשר להמיר את השמן קנולה בשמן קוקוס?

אם כן כמה לשים כשהוא במצב נוזלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 18.06.2017)

כן, אפשר להמיר בחצי כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.

avatar
משה (12:57 15.06.2017)

עוגיות מתוקות מתכון מעולה טעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 15.06.2017)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
רותם (18:08 5.06.2017)

לדעתך יעבוד עם קמח שיפון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 5.06.2017)

היי רותם,
אני חושבת שכדאי יהיה לשלב את קמח השיפון עם קמח רגיל כדי שהמרקם ייצא יותר מוצלח.

avatar
מאיה (11:25 20.04.2017)

היי! מתכון מעולה… עשיתי כבר בעבר ויצא טעים מאוד רק שעכשיו אני ררוצה להכין שוב ואין לי דבש או מיפל. אוכל לצפות את העוגיות בסילאן? והאם אפשר להוסיף סוכר וניל במקום תמצית וניל?
תודה מראש! .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 20.04.2017)

כן מאיה, אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
שיר (11:48 6.03.2017)

האם ניתן להכין מראש להקפיא ולתת במשלוחי מנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:59 6.03.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
יהודית (15:34 14.02.2017)

אני באמצע והבצק מאד פירורי, כמה מים שהוספתי זה לא מספיק.
מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 14.02.2017)

היי יהודית,
ממליצה לך להוסיף ביצה לתערובת.

avatar
יהודית (16:13 14.02.2017)

כל הכבוד על המהירות! לא ראיתי את התגןבה שלך ובינתיים המשכתי בלי ביצה, רק עם עוד מים וסוכר וניל בשביל למתן את המתיקות.
עכשיו זה נאפה והריח בינתיים מצוין. נעדכן בהמשך על הטעם…….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 14.02.2017)

בהצלחה 🙂

avatar
יהודית (17:04 14.02.2017)

ועכשיו זה יצא מהתנור!
פשוט מהמם!
המתיקות מעודנת להם מעודנת וזה פשוט מוצלח! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 14.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
תמי4 (11:22 3.02.2017)

עוגיות מצוינות. הבצק נעים לעבודה. פיזרתי עליהן זרעוני אניס ויצא מעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 3.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום

avatar
גלי (02:35 18.01.2017)

אין לי דבש וסירופ מיפל או סילאן אי אפשר להוסיף עוד סוכר? או משהוא מתוק אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 18.01.2017)

היי גלי,
הדבש או הסילאן תורמים להדבקת החומרים. אם את שמה סוכר במקום אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף לתערובת ביצה שתדביק את החומרים.

avatar
אורלי (19:12 28.11.2016)

יצא משובח!!! אפיתי עם ילדי הצהרון שטרפו את התוצרת בשמחה רבה. רק הערה 6 כפות מיץ לא הספיקו והוספתי גם קצת מים ויצא בול.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 28.11.2016)

תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
לאה מאיר (14:44 11.11.2016)

מהממות טעים טעים
החתן שלי הוא טבעוני העוגיות באו בזמן.
הוספתי לבלילה סוכר וניל אחד + כפית וניל כמו שרשום במתכון.

תודה על כל המתכונים בזכותו כל יום שישי בבית משפחת מאיר יש אוכל טעים ומהיר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:59 11.11.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה לאה ושבת שלום 🙂

avatar
צילה (18:12 23.10.2016)

היי אפרת,
הכנתי את הכעכים ויצאו ממש טעימים. תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 23.10.2016)

תודה צילה 🙂
חג שמח!

avatar
מיטל (08:17 23.10.2016)

היי האם ניתן להשתמש בקמח תופח במתכון הנ”ל? ואם כן צריך להוסיף משהו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 23.10.2016)

היי מיטל,
עדיף קמח רגיל בתוספת כפית שטוחה אבקת אפיה אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂

avatar
דרור (16:41 21.10.2016)

מצויין
קל להכין.
מצלם ומעלה לפייסבוק
לאבא מבשל וגם אמא
כנסו ותראו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 21.10.2016)

תודה דרור 🙂

avatar
ענת (12:11 20.10.2016)

חג שמח אפרת!!
נראה מעולה וכמובן שניסיתי – עם מייפל ועם מים. היו לי שתי בעיות:
1. הבצק יצא ממש פירורי. גם כשהוספתי עוד ועוד מים כשניסיתי ליצור נחש ועיגול זה נשבר לי כל הזמן. מה עשיתי לא נכון?
2. כפועל יוצא עשיתי אותם עבים ולכן יצאו רק עשרה…
אני לא דואגת לטעם (בתנור עכשיו) כי גם בעוגיות דבש וקינמון (שגם אותן אני מכינה עם מייפל)הבצק יוצא לי ככה אבל הטעם נהדר. יכול להיות שהקונץ במייפל שלי?

תודה רבה!!
ענת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 20.10.2016)

היי ענת,
יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ואז כמות הקמח היתה גדולה יותר ביחס לנוזלים?
בכל מקרה עשית נכון שהוספת עוד מים.
הבצק הוא לא מאוד גמיש ולפעמים קצת קשה ליצור עיגולים.
אם יצא לך 10 עוגיות כנראה שאכן הכנת אותן גדולות ועבות. מקווה שזמן האפיה יספיק.
אשמח לשמוע איך יצאו בסוף 🙂
חג שמח!

avatar
ענת (08:01 21.10.2016)

יצא מעולה, רק נראה לי שבפעם הבאה אוסיף עוד מייפל בציפוי (התקמצנתי כי הוא יקר)
זמן האפיה הספיק (אבל התנור שלי ממש חזק) ותודה רבה!!!
אגב זאת אותה כוס שתמיד אני משתמשת אז לא נראה לי שזאת הבעיה. יש לציין שהקמח שלי הוא 70% אבל גם בו אני תמיד משתמשת לכל המתכונים שלך ותמיד יוצא פצצה =]

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 21.10.2016)

אז יכול להיות שבגלל שזה קמח 70% היה צורך בקצת יותר נוזלים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות