זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 9 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח לעוגות/דק)
רבע כוס קמח תפו”א (*למי שאין ניתן להשתמש בקמח מצה)
חצי כוס מים
4 כפות שמן
כף מלאה סוכר
2 ביצים גדולות
קורט מלח
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
-מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מכבים את האש, מוסיפים לתוך הסיר את קמח המצה וקמח התפו”א ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל בצק דביק ומעט פירורי.
-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כל פעם ביצה אחת ומערבבים במהירות (רצוי להשתמש במיקסר ידני) עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק נדבק לידיים) לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים כדור ועושים חור במרכז בעזרת האצבעות ליצירת צורה של בייגל עגול. מסדרים במרווחים על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ב200 מעלות.
-אח”כ מורידים את הטמפ’ ל180 ואופים עוד כ-20 דקות נוספות, עד להזהבה.
שלום וברכה
ניתן להקפיא?
היי,
המרקם ישתנה מעט לאחר הפשרה אבל אפשר להקפיא.
היי אפרת
בלי מקסר ידני עם כף לערבב מהר גם ייתן תוצאה טובה.
תודה לך.
היי עינת,
קל ומהיר יותר עם מיקסר אבל אפשר גם ידנית.
מתכון מוצלח ממש! תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שני
יצא טעים ופריך!
נראה מעולה 🙂
תודה לילך
היי
כרגיל המתכונים המנצחים שלך מקסימים אותי.
בא לי ממש להכין בעז\”ה לפסח.
האם יש תחליף לביצה?
סורי אין לי רעיון לתחליף לביצה במקרה הזה.
הי, אפשר להכין סתם בצורת כדור במקום כעך?
תודה רבה!
אני חושבת שכן.
את יכולה לעשות חלק בצורת כדור וחלק בצורת מקלות עבים.
חג שמח 🙂
בעלי מאוד מאוד אוהב את הכעכים האלה.הם אפילו נכנסו לתפריט החובה של פסח (כמו המאכלים של אמא שלו)
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה קטי ויום מקסים
אין לי ביצים גדולות, לשים 3 קטנות??
אפשר לשים 2 קטנות וקצת יותר מים במידת הצורף.
האם אפשר לוותר על הסוכר ?
היי יפה,
אפשר לוותר למרות שלדעתי זה מוסיף לטעם.
שבוע טוב 🙂
היי 🙂
האם ניתן להכין את המתכון גם עם קמח רגיל?
תודה
היי אורנה,
אני לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח רגיל היות ולא ניסיתי. מאחר ומרקם הקמחים שונה יש להניח שגם כמות המים תשתנה.
עשיתי היום בערב
ממש מהר, כמה דקות עבודה
אחרי ארוחת ערב לקחתי חתיכה לטעום ונתתי גם לבעלי חתיכה קטנה ואז הוא ביקש עוד ואמר שזה טעים
בקיצור ולעניין יצא ממש טעים עם קצת מתיקות
חג שמח
היי מיכל,
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!