זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 25-30 כדורים
סוג: חלבי/ פרווה
מתחילים בהכנת תערובת כדורי שוקולד בסיסית – כדורי שוקולד.
הערה: אם במקרה הסוכריות אינן נדבקות לכדורים או שקשה לרדד זה אומר שהתערובת מעט יבשה ויש להוסיף עוד 1-2 כפות מים/חלב לתערובת ולערבב.
ציפויים לכדורי שוקולד-
ממלאים צלחות שטוחות במגוון ציפויים כמו סוכריות צבעוניות מכל מיני צבעים וצורות, קוקוס, אגוזים טחונים. הילדים מגלגלים לכדורים ומצפים.
–
עוגיות מכדורי שוקולד ללא אפיה
פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים את תערובת כדורי השוקולד ומעל פורשים נייר אפיה נוסף. מרדדים לבצק בעובי של כחצי ס”מ לפחות.
בעזרת קורצנים קורצים צורות ומקשטים בסוכריות צבעוניות.
–
כדורי שוקולד מצופים שוקולד
מניחים בקערית 100 גרם שוקולד מריר או חלב (אפשר לשלב חצי מריר וחצי חלב) עם כף שמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות (10-15 שניות בכל פעם) ומערבבים לתערובת חלקה. נועצים מקלות בכדורי השוקולד, טובלים מכל הצדדים ומניחים על צלחת. מכניסים למקרר לכמה דקות עד להתקשות הציפוי.
–
אפשר גם להיות יצירתיים… 🙂
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי יוגורט קפואים |
- מוס אוראו |
- חיתוכיות חמאת בוטנים
היי אפרת
אני לא יודעת למה הסרטון של זה, לא נפתח לי [תמיד זה כן]
בא לי להכין! יש מצב את כותבת לי את המתכון פה אפילו בקצרה.
אשמח תודה
שירה
היי שירה,
אם התכוונת למתכון הבסיסי של כדורי שוקולד זה הלינק – כדורי שוקולד
אפרת תודה ענקית על כל האתר המהמם הזה!!!
יש לי סוג של מסיבה קטנה ואני רוצה להכין את הקינוח הזה בבר. אבל זה יעמוד שעתיים בלי מקרר כי אין זמן מסוים לאכילה, פשוט מי שרוצה – לוקח, אז זה יעמוד בכל זמן המסיבה בלי מקרר אלא אם כן יאכלו את זה מהר… יש לך רעיון אולי מה אפשר לעשות כדי שהכדורים לא ינמסו באמצע?
בתודה
היי,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
את יכולה להכין את כדורי השוקולד עם ציפוי של סוכריות או קוקוס (לא שוקולד מומס) וכך יהיה אפשרי להעמיד אותם בבר למשך כמה שעות.
רציתי לעשות ציפוי שוקולד… כמה זמן להערכתך ציפוי שוקולד יעמוד?
תלוי בטמפ’ שתהיה בחדר(:
אבל בגדול מומלץ לא יותר משעתיים-שלוש.
יצא מושששללללםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!
עשיתי עם מקל וציפיתי בשוקולד לבן שצבעתי לוורוד
וואו מקסים! שמחה מאד שיצא מוצלח(:
נראה מאלף!!
נראה מושלם!!
איו עליך אפרת בעולם ותודוש על המתכונים הטעימים,
תודה שירה❤️
תקשיבי המתכונים שלך פשוט פצצה כל פעם שאנחנו רוצים להכין משהו ככה תאים ומגרה אנחנו ניכנסים לאתר שלך,תודה רבה ותמשיכי לשמח עוד אנשים,שירבו אנשיםכמותך בישראל
איזה כיף לקרוא 🙂
המון תודה אדל!
שמחה שאתם נהנים❤️
הי אפרת אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! יש לך אולי גם מתכון לכדורי גבינה?
היי רחל,
יש לי מתכון לכדורי אוראו וגבינה.
*אני מניחה שאפשר להחליף את העוגיות אוראו בעוגיות מסוג “פתי בר” בטעם שוקולד.
יום נפלא 🌺
שרוול פתי בר מפורר
30 גרם סוכר [אני לא אוהבת מתוק]
שקית סוכר וניל [את יכולה 2]
625 גרם גבינה לבנה
מערבבים הכל ושמים חצי שעה עד שעתיים במקרר
יוצרים עיגולים ומצפים בשוקולד חלב מגורד
שלום אפרת 🙂
איפה לשים את הכדורים במקפיא או במקרר או על השייש ?
חם \ קריר \ יבש ?
במקרר בקופסה סגורה.
טעים ביותרררררררר
תודה אפרת:)
שמחה לשמוע ❣️
התערובת של כדורי השוקולד יצאה רטובה מידי ולא הצלחנו לקרוץ ממנה עוגיות
כדאי להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים עד שהתערובת מתייצבת.
הכנתי לאמא של שבת, קרצתי עיגולים ציפיתי בשוקולד חלב והוספתי עדשים. יצא מ-ד-ה-י-ם!
נשמע מעולה 🙂
תודה מוריה
האם אפשר להכין תכדורים יומיים קודם ולהקפיא לארוע?-הכדורים עם המקלות שטבולים בשוקולד,,
כן אפשר.
הכדורי שוטקולד היו ממש טעימים
שמחה שאהבת 🙂
היי אני מאוד מרוצה מהאתר שלך!
אני רוצה לעשות פעילות בכיתה של הבת שלי (א) הכנת כדורי שוקולד, שימשכו את הביסקוויטים יערבבו והכל, כמה שאלות בעניין-
רעיון במקום שוקולד מריר, משהו בלי להמיס, אולי ממרח שוקולד?
והאם חייבים לשים במקרר לפני שקורצים צורות, או בלי צורות, לאכול ישר שמוכנים העיגולים המקושטים בסוכריות.
תודה מראש אפרת
היי אפרת,
יש שתי אפשרויות להכנת הכדורים:
אם יש אפשרות לארגן מים רותחים אז אפשר לוותר על המיקרוגל ואז מערבבים חצי כוס מים רותחים עם חמאה חתוכה לקוביות קטנות ושוקולד קצוץ, יחד עם הסוכר והקקאו, עד להמסה.
אפשרות אחרת היא להכין כדורי שוקולד מפירורי ביסקוויטים וממרח שוקולד. מבחינת כמויות, על כל כוס פירורים יש לשים כ-2 כפות גדושות ממרח שוקולד.
אפשר לאכול ישר שהכדורים מוכנים, לא חובה לשים בקירור.
פעילות מהנה ושבוע נפלא 🙂
אפשר להכין את העיסה , לשים בתבנית, ואחרי 3 שעות במקרר פשוט לחתוך לקוביות?
כמו שעושים עם פצפוצי שוקולד
זה אפשרי?
פשוט הביסקוויטים לא היו מספיק חתוכים קטן אז לא היה אפשר להכין מזה כדורים ולא עוגיות
אני חושבת שכן. לא רואה בעיה.
אז זה מה שעשיתי וחתכתי לריבועים ויצא מעולה!
מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!
מה המינימום זמן שניתן להשים תכדורים במקפיא להתייצבות?
אחרי ששמתי בהם מקל וציפיתי אותם בשוקולד אפשר לקשט ולשים במנזטים מנייר?
היי שירן,
מספיק לשים 1-2 דקות במקרר ואז לקשט.
אם תשימי במקפיא השוקולד יתקשה ולא יהיה ניתן להדביק עליו סוכריות.
יאוו אתם אתר מדהים!
אני מתה על המתכונים שלכם!
ממתקים ואוכל.אצלכם יש הכלללללללללל
לי אח שהוא רגיש לגלוטן ואתם האוכל שלו…………..
תודה מירי, כיף לשמוע 🙂
שנה טובה ומתוקה!
וואו!!זה כזה חמוד…
נראה משגע!
תודה שיר 🙂