זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים :
200 גרם ביסקוויטים מפוררים מסוג ‘פתי בר’ (16-20 ביסקוויטים)
4 כפות גדושות חלבה מפוררת
40 גרם חמאה/ מרגרינה
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
2 כפות סוכר
1/3 כוס חלב/ מים
2 כפות ממרח חלבה
לציפוי: לערבב בצלחת 1 כף קוקוס + 1.5 כפות חלבה מפוררת.
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את פירורי הביסקוויטים ואת החלבה המפוררת.
-בקערת זכוכית קטנה נפרדת מניחים את החמאה, הקקאו, החלב והסוכר, ממיסים במיקרוגל ומערבבים. מוסיפים את ממרח חלבה ומערבבים לתערובת חלקה.
-שופכים את התערובת על פירורי הביסקווטים ומערבבים היטב.
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים בתערובת הציפוי. מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
כדורי שוקולד מיוחדים, כדורי חלבה
ראו גם
שלום אפרת,
המתכון נראה מעולה אבל לא אוהבים אצלנו קוקוס. מה אפשר במקום?
תודה רבה!
אפשר לצפות באגוזים טחונים או לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה
אפרת יקרה,
קלינטית קבועה של המאכלים שלך!!
בא לי להכין את הכדורים לשבת, רק אין לי חלבה….., יש אולי מתכון איך מכינים חלבה?
תודה מאד
היי מיכל,
סורי, אין לי מתכון לחלבה:)
היי אפרת
נראה טעים!!!
איך מפוררים חלבה? (ניסיתי וזה נהיה לי גושים במקום פירורים…)
תודה!
היי
מפוררים עם הידיים עד כמה שאפשר. גם גושים קטנים זה בסדר.
תודה!
הכנתי ויצא טעים טעים!!!
שמחה מאד לשמוע🩷
שלום אפרת. אפשר במקום קקאו שוקולד מריר
היי,
אני מניחה שאפשר לשים כ-50-100 גרם שוקולד, במקרה כזה אפשר לוותר על ממרח חלבה ויתכן ויהיה צורך להוסיף עוד קצת ביסקוויטים.
מה אפשר לשים במקום ממרח שוקולד או חלבה? דחוף…
אני מניחה שאפשר להגדיל את כמות החמאה ל-60 גרם במקום.
אפרת היקרה!
תודה רבה על המתכון המעולה! הכנתי 3 כמויות ונגמר מאוד מהר….
יצא ממש מעדן…וגם קל להכנה ומכובד לכבד מזה לאורחים! תצליחי הלאה!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי מיכל אתר מעולה אני נכנסת אליו כמעט כל יום…
למה צריך גם חלווה וגם מימרח חלווה?
אפשר להסתפק רק בחלווה?
זה מדגיש את הטעם.
במקום 2 כפות ממרח חלבה אפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד.
אפשרי לעשות את זה כעוגה איכשהו?
היי,
אפשר להכין עוגת כדורי שוקולד ולשלב בפנים חלבה.
חג שמח 🙂
אין לי ממרח חלוה מה אפשר במקום
היי מיכל,
אפשר לשים ממרח שוקולד במקום.
באנו להכין ואין לנו חמאה/ מחמאה אפשר לשים במקום שמן? ואם כן כמה? תודה רבה
היי עמית,
במקרה הזה בגלל שיש ממרח חלבה אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות שמן. אם יש לך ממרח שוקולד עדיף לשים כף אחת במקום השמן.
בהצלחה 😉
עד כמה מתכונים
אפשר לשמור המחברת המכונים
היי משה,
לא חושבת שיש הגבלה פשוט בעמוד אחד נכנסים 18 מתכונים. לאחר מכן זה פותח עמוד חדש.
תודה שאת תמיד חושבת על הגירסא הפרווה.זה מאד עוזר…
כל הכבוד..
תודה רבקה 🙂
אולי פספסתי משהו אבל התערובת יוצאת נורא דביקה. איך אפשר לגלגל ככה מבלי שיווצרו כדורי עיסה?
אלא, כדורים באמת?..
חוצמזה ממש טעים:)
הי שיר,
אם התערובת מאוד דביקה אפשר להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים.
גם אם לא הוספת והצלחת לגלגל, לאחר קירור הכדורים יתייצבו ויהיו פחות דביקים.
טעים ביותר!מומלץ לכולם!
תודה על ההמלצה! 🙂