זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
גזר חתוך לרצועות דקות
רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
חצי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף)
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (הלבן+הירוק)
תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי אינו נדבק).
-מוסיפים את הגזר והכרוב ומערבבים במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים את הפטריות והפלפל החריף וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהגזר מתרכך מעט (מומלץ לכסות ולערבב מידי פעם).
-מחממים כף שמן במחבת נפרדת וצורבים את קוביות הטופו מכל הצדדים. מוסיפים את הטופו לירקות לאחר שהגזר מתרכך. מתבלים ברוטב טריאקי ומערבבים.
-מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים כדקה וזה מוכן:)
האם מתאים במקום טופו – קוביות סלמון?
כן אפשר:)
היי
במה אפשר להחליף את רוטב הטריאקי?
היי,
אפשר לשים 4 כפות רוטב סויה+ כף סילאן.
היי 🙂 צריך להשתמש בטופו קשה או רך במתכון הזה ?
היי,
עדיף להשתמש בטופו קשה/רגיל ולא רך/משי.
תודה רבה 🙂
כמה כוסות כרוב צריך? ( -קניתי שקית כרוב חתוך )
תודה!
היי,
זה יוצא בערך 3 וחצי כוסות (כ-300 גרם), אפשר גם פחות.
תודה על המענה המהיר!
טעים מאד😀
המנה נראית טעימה ומזמינה! איזה כיף שאהבת את המתכון(:
היי
כיצד ניתן לצרוב את קוביות הטופו מכל הצדדים,אני כל פעם נשרפת מזה ומסתבכת,זו עבודה סזיפית
היי אורנה,
זו ממש לא אמורה להיות עבודה סיזיפית(:
פשוט מטגנים את הטופו ומערבבים עם כף על מנת שייטגנו מכל הצדדים.
בהצלחה!
תודה
יש משהו שיכול להחליף רוטב טריאקי? אני לא אוהבת להשתמש ברטבים מוכנים שמכילים רכיבים שונים.
היי,
אפשר לוותר על הטריאקי ולהוסיף כף סילאן, מלח ופלפל שחור.
איזה תחליף יכול להיות לטריאקי למי שלא יכול לאכול מזונות מסוג זה בגלל בעיה בריאותית. מותר סויה, סילאן
היי,
ניתן לשים 4 כפות רוטב סויה+כף סילאן במקום הטריאקי.