זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
300 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס”מ
בצל בינוני חתוך לקוביות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות
תיבול: 2 כפות שמן זית, 4 כפות רוטב סויה, כף וחצי סילאן, 2 שיני שום כתושות, כף רוטב צ’ילי מתוק, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כפית שטוחה שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
-מתבלים את קוביות הטופו, הבצל והגמבה בשמן זית, רוטב סויה, סילאן, שום כתוש, רוטב צ’ילי, מלח, פלפל שחור ושומשום. משרים לפחות 10 דקות.
-מחממים תנור ל-200 מעלות ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מערבבים מעט ומחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מומלץ להגיש על אורז לבן או פירה תפו”א.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
מושלם 🙂
שמחה שאהבת🙂
בוקר טוב!!
אין לי צ’ילי וסויה, האם אפשר לוותר או לשים משהו אחר במקום? ( ולא טריאקי)
תודה רבה על כל המתכונים!! אנחנו מאוד נהנים מהם!!
האמת שטופו בלי רוטב סויה פחות מוצלח אבל את יכולה להכין את המתכון זה – שווארמה טופו (ולוותר על הסויה אם אין לך)
כשרציתי לנסות בפעם הראשונה מתכון של טופו ידעתי ישר שקודם כל מחפשים באתר שלך!
המתכון היה מעולה
אבל יש לי שאלה- היה לטופו טעם מידי חזק של סויה- וזה אחרי שהשריתי אותו במרינדה ליותר משעה.
מה את אומרת – אולי חתכתי הטופו לקוביות גדולות מידי?
תודה על המתכונים המעולים!
בוקר טוב:)
לטופו אכן יש טעם של סויה, צריך להתרגל לזה (אגב השתמשת בטופו בטעם טבעי?)
כמובן שככל שחותכים אותו גדול יותר מרגישים יותר את הטעם והמרקם. אפשר לחתוך לקוביות קטנות יותר🙂
השתמשתי בטופו בטעם טבעי.
תודה על התגובה אפרת,
אני אנסה פעם הבאה לחתוך לקוביות קטנות יותר…
מצוין ממש. נכנס לתפריט הקבוע.
שמחה שאהבת💜
שיניתי את התיבול במתכון הכנתי לבד רוטב ממרח עם פטרוזיליה ונענע והוספתי לטופו השרייה במקרר כמה שעות.בדרך כלל מעדיפה לטגן והפעם עשיתי ניסיון באפייה ומפתיע שזה יצא טעים עוד מתכון מעולה של אפרת .
יש עוד מתכונים טבעונים עם טופו
שמחה שיצא מוצלח😊
כמה קלוריות למנה?
היי
כ-170 קלוריות ל100 גרם.
תודה רבה 🙏
הי,
תודה על המתכונים הנפלאים.
רציתי לשאול אם מוסיף לטעם לטגן את הטופו והירקות לפני שמכניסים לתנור?
היי
אפשר לטגן לפני האפייה וזמן האפייה יתקצר.
היי, סילאן וצ’ילי מתוק לא עושים לי טוב. חשבתי במקום סילאן לשים סירופ מייפל, אבל במקום הצ’ילי המתוק אין לי רעיון. אפשר פשוט לוותר? או שאפשר לדעתך להחליף ברוטב טריאקי?
היי,
אפשר להשתמש ברוטב טריאקי. במקום סילאן אפשר לשים גם דבש אם אין לך בעיה איתו(:
שמתי טריאקי ויצא מעולה 🙂 תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, אפשר להוסיף קישואים? הם לא יוצאים רכים מדי?
היי,
אפשר להוסיף קישואים חתוכים לפרוסות לא עבות(:
יצא נדיר!! ממש טעים תודה :))
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לשתף(:
שבוע טוב,
באיזו ירק אפשר להשתמש במקום הפלפל?
היי,
אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים (שעועית ירוקה, תפו”א, בטטה…).
יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך❤️ *(עשיתי במחבת ולא בתנור).
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
בתי לא אוהבת סויה,סילאן וצילי.איך אני יהפוך את המנה שמתאימה לה?
מה לשים במקום
היי,
הטעם של הטופו לא יהיה מורגש היות ואת לא רוצה להשתמש בכל המרכיבים שנותנים טעם…
את יכולה להוסיף לתיבול כף רוטב טריאקי וכף דבש יחד עם כף קטשופ כדי להוסיף טעם.
מה זה טופו?
היי,
טופו הוא מאכל המיוצר מסויה ומשמש כתחליף לבשר או כתוספת.
ניתן למצוא כמעט בכל סופר.
אין לי רוטב סויה.
לוותר או לשים משהו אחר במקום?
היי,
הסויה מאד מוסיף אבל אפשר לשים כף מים+ כף רוטב טריאקי או רוטב בסגנון סיני במקום.
האם צריך לאכול ישר או שאפשר להכין ולאכול במהלך השבוע?
היי,
המנה במיטבה סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור או במיקרוגל.