זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
300 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
*להשריית הטופו: 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור
בצל בינוני קצוץ
קישוא בינוני קלוף חתוך לחצאי עיגולים
בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
2 שיני שום פרוסות
כוס אפונה משקית קפואה
כוס עלי כוסברה קצוצים
רוטב:
חצי כוס קרם קוקוס
חצי כוס מים
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מחית (ממרח) קארי צהובה
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור
-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מטגנים את קוביות הטופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מחממים 1-2 שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא, הבטטה והשום ומבשלים עם מכסה במשך 5-7 דקות, עד לריכוך.
-מוסיפים את האפונה ומערבבים כדקה.
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
-מוסיפים את קוביות הטופו ואת הרוטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים 1-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
הי,
כמה אבקת קארי לשים במקום ממרח קארי?
שימי בערך כפית.
מתכון מעולה יצא טעים ברמות❤️ שמתי תבלין קארי במקום מחית כי לא היה לי ולא רציתי חריף ויצא מעולה
שמחה שיצא טעים❤️
מתכון מעולה! יצא מצויין, תודה 🙂
השתמדתי במחית קארי מסאמן במקום כי זה מה היה לי ויצא טוב!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה על השיתוף!
מתכון פשוט וטעים, לגבי הירקות הקפצתי יותר לכיוון הרבע שעה 20 דקות כי לבטטה לוקח זמן להתרכך
נראה מעולה🙂
תודה לילך
10 דקות??? לקח שעה ורבע. אין לי הרבה ניסיון בבישול אבל עבדתי מתוקתק מאוד. 10 דקות הכנה זאת הגזמה מופרעת לגמרי. המתכון עצמו די טעים אך לא מדהים, ומלוח מאוד וקצת חריף.
זמן העבודה אכן קצת יותר ארוך מ-10 דקות(:
שמחה שיצא טעים🙂
היי, האם אפשר להשתמש בתבלית קארי צהוב במקום ממרח קארי?
ואם כן, כמה לשים מהתבלין?
היי,
אפשר לשים כחצי כפית תבלין קארי(:
היי אפרת 🙂 רוצה להכין את המתכון עם חזה עוף, מה השינויים שעליי לעשות?
היי,
יש לטגן את הבצל ב-2 כפות שמן, להוסיף את העוף ולטגן כ-5 דקות או עד להזהבת העוף. לאחר מכן להוסיף את הירקות והתיבול ולבשל כ-10-15 דקות.
תודה! ולמה גרם חזה עוף זה מתאים?
בערך אותה כמות- כ-300-400 גרם.
הי, אפשר להחליף את הקרם קוקוס בנוזל קוקוס? אם כן – אותה הכמות?
מתאים להוסיך לכאן כרוב קצוץ וגזר?
היי,
אפשר לשים כשליש כוס נוזל קוקוס. מתאים להוסיף גם כרוב וגזר(:
שלום, האם ניתן להחליף לפטריות? איזה עוד ירקות יוכלו להתאים? פחות אוכלים קישוא. תודה רבה 🙏
היי,
אפשר לוותר על קישוא ולהוסיף פטריות וירקות נוספים כמו דלעת, תפו”א, שעועית ירוקה, גזר, ברוקולי…
היי אפרת,
המתכון נפלא,הבן שלי ליקק ת’אצבעות,
אני לא אוהבת קרי,גם לא קרם קוקוס
עם מה ניתן להחליףאת שני הרכיבים הללו?
תודה
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
את הקרם קוקוס ניתן להמיר בשמנת צמחית ועל הקארי ניתן לוותר, אך התוצאה תהיה פחות טעימה. יתכן ותאהבי את המתכון הזה לטופו וירקות.
קארי וקוקוס הם הבסיס של כל המנה, בלעדיהם עדיף לבשל מנה אחרת
(זה בערך כמו לבקש להכין עוגת שוקולד בלי שוקולד).
וכפי שצוין מעל, יש המון מתכונים להכנת טופו עם ירקות
תודה רבה
שאלה נוספת,איך אפשר לטגגן את כל קוביות הטופו מכל הצדדים בדרך הכי קלה?
לטיגון קל ומהיר מומלץ להשתמש במחבת רחבה מספיק, ועם ציפוי שאינו נדבק.
היי אפרת, לצערי הטופו פחות זרם אצלנו אסל הירקות והתיבול היו להיט..
רוצה להכין את המנה שוב רק הפעם בלי הטופו..
כתבת שזה מספיק ל 3-4 מנות עם הטופו, פי כמה אני צריכה להגדיל כל ירק וכל מרכיב של התיבול כדי שזו תהיה תוספת שתספיק ל 3-4 מנות בלי הטופו? פי 1.5 או פי 2 או צשהו אחר?
האם משהו משתנה?
המון תודה לך
היי אלה,
הייתי מכפילה את הכמויות פי 2, עם זאת ברוטב שימי רק 2 כפות קארי לכמות הכפולה. אין שינוי נוסף במתכון.
בהצלחה!
תודנ רבה על המענה
לגבי הכוסברה אני קוצצת אותה במעבד מזון וזה קוצץ לממש קטן.. מפחדת ששתי כוסות יהיה יותר מידי. מה דעתך? האם הכוסברה שנקצצת במעבד מזון צריך לשים ממנה פחות כי היא נקצצת דק?
תודה
אין בעיה להפחית מכמות הכוסברה ולשים לפי הטעם. את יכולה לשים כוס אחת בלבד(:
היי אפרת, תודה על המתכון המעניין.. כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הטופו – מעולם לא השתמשתי בו.. של איזה חברה את קונה? באיזו מחלקה זה בסופר? זה יבש או בקרור או קפוא? זה חתוך או חתיכה אחת?
2. קישוא – לאיזה עובי פורסים את הקישוא?
3. בטטה – לאיזה גודל קוביות חותכים?
4. אפונה – אפשרי משימורים או שעדיף שלא? אם אפשרי האם משהו משתנה בהכנה?
5. כתבת “להשריית הטופו” – צריך להשרות אותו בסויה וכו? אם כן כמה זמן?
6. כוסברה – לקצוץ רק את העלים בלי הגבעול? כוס הכוונה לפני או אחרי הקציצה?
המון המון תודה
היי,
1. כל טופו במרקם קשה מתאים. טופו של תנובה או של משק ויילר טובים מניסיוני.
הטופו נמצא במחלקת מוצרי חלב וגם במחלקת אורגני/בריאות בד”כ. מגיע כגוש אחד ויש לחתוך אותו לריבועים בגודל של כ-2*2 או קצת פחות.
2. את הקישוא יש לחתוך לעיגולים ואז לחצאי עיגולים, כפי שכתוב במתכון.
3.כמו בכל מתכון אחר- גודל הירקות לא מאד קריטי, מעריכה שקוביות של 2*2 או קצת יותר קטן.
4. אפשר משימורים, אני מעדיפה קפואה. אין שינוי.
5. יש להשרות כחצי שעה
6. כמו בכל מתכון אחר- לקצוץ את העלים, ואם יש גבעולים קטנים אפשר להשתמש גם בהם. הכוונה לכוס של עלים לאחר שקצצת אותם.
תודה רבה רבה על ההכוונה..
האם ניתן להכין את המתכון בבוקר ולחמם ולאכול בערב?
לגבי הטופו שאדע להתמצא – הטופו נמצא בקרור כמו קוטג או בהקפאה כמו בצקים ושניצלים?
המון תודה!
כמו כל מתכון אחר- ניתן לשמור במקרר ולחמם שנית לפני ההגשה.
הטופו נמצא בקירור ולא בהקפאה.
היי אפרת.
לכמה זמן צריך להשרות את הטופו?
היי,
רבע שעה-חצי שעה תספיק.
מנסיון רב של עבודה עם טופו – כחצי שעה זה מספיק
היי אפרת,
אם אין לי סויה אפשר להחליף את זה במשהו?
היי,
להשריית הטופו ערבבי כף מים עם קורט מלח וכף סילאן.
לרוטב אפשר להוסיף 2 כפות קרם קוקוס נוספות מעורבבות עם כף סילאן במקום הסויה.
חשוב לי רק לציין שיהיה הבדל קטן בטעם, יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מלח לפי הטעם(:
היי אפרת, האם אפשר בלי קרם קוקוס ?
היי עדי,
אפשר לוותר על הקרם קוקוס ולהוסיף עוד קצת מים או להמיר אותו בשמנת לבישול.
היי אפרת 🙂 אם אני משתמשת בקארי באבקה, מה הכמות שתתאים?
תודה רבה 🙂
היי,בערך כפית.
הי אפרת, יעבוד גם עם קארי ירוק (תאילנדי)?
היי קרן,
כן, זה גם מתאים.
היי אפרת, האם יהיה טעים גם עם שמיר במקום כוסברה?
היי,
אני חושבת ששמיר פחות מתאים לסגנון התיבול כאן, אבל אפשר לנסות אם אוהבים(:
תודה רבה 🙂
מה ניתן להוסיף במקום אפונה?
היי,
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה קפואה.