שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

300 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ

*להשריית הטופו: 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור

בצל בינוני קצוץ

קישוא בינוני קלוף חתוך לחצאי עיגולים

בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות

2 שיני שום פרוסות

כוס אפונה משקית קפואה

כוס עלי כוסברה קצוצים

רוטב:

חצי כוס קרם קוקוס

חצי כוס מים

4 כפות רוטב סויה

2 כפות מחית (ממרח) קארי צהובה

רבע כפית כורכום

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מטגנים את קוביות הטופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מחממים 1-2 שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא, הבטטה והשום ומבשלים עם מכסה במשך 5-7 דקות, עד לריכוך.

-מוסיפים את האפונה ומערבבים כדקה.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.

-מוסיפים את קוביות הטופו ואת הרוטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים 1-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

טיפים והערות

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ראו גם
עוגת שמנת ושוקולד צ’יפסעוגת שמנת ושוקולד צ’יפס
נודלס בקארי וקרם קוקוס נודלס בקארי וקרם קוקוס
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
נועם (10:51 12.04.2024)

מתכון מעולה! יצא מצויין, תודה 🙂
השתמדתי במחית קארי מסאמן במקום כי זה מה היה לי ויצא טוב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 12.04.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה על השיתוף!

avatar
לילך (10:27 22.01.2024)

מתכון פשוט וטעים, לגבי הירקות הקפצתי יותר לכיוון הרבע שעה 20 דקות כי לבטטה לוקח זמן להתרכך

תבשיל טופו וירקות בקארי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 22.01.2024)

נראה מעולה🙂
תודה לילך

avatar
עודד (23:21 23.11.2022)

10 דקות??? לקח שעה ורבע. אין לי הרבה ניסיון בבישול אבל עבדתי מתוקתק מאוד. 10 דקות הכנה זאת הגזמה מופרעת לגמרי. המתכון עצמו די טעים אך לא מדהים, ומלוח מאוד וקצת חריף.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:51 24.11.2022)

זמן העבודה אכן קצת יותר ארוך מ-10 דקות(:
שמחה שיצא טעים🙂

avatar
עדי (21:22 15.11.2022)

היי, האם אפשר להשתמש בתבלית קארי צהוב במקום ממרח קארי?
ואם כן, כמה לשים מהתבלין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 15.11.2022)

היי,
אפשר לשים כחצי כפית תבלין קארי(:

avatar
אילנה (11:49 16.10.2022)

היי אפרת 🙂 רוצה להכין את המתכון עם חזה עוף, מה השינויים שעליי לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 16.10.2022)

היי,
יש לטגן את הבצל ב-2 כפות שמן, להוסיף את העוף ולטגן כ-5 דקות או עד להזהבת העוף. לאחר מכן להוסיף את הירקות והתיבול ולבשל כ-10-15 דקות.

avatar
אילנה (13:12 16.10.2022)

תודה! ולמה גרם חזה עוף זה מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 16.10.2022)

בערך אותה כמות- כ-300-400 גרם.

avatar
רחלי (17:09 4.08.2022)

הי, אפשר להחליף את הקרם קוקוס בנוזל קוקוס? אם כן – אותה הכמות?
מתאים להוסיך לכאן כרוב קצוץ וגזר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 4.08.2022)

היי,
אפשר לשים כשליש כוס נוזל קוקוס. מתאים להוסיף גם כרוב וגזר(:

avatar
אפרת (13:50 13.06.2022)

שלום, האם ניתן להחליף לפטריות? איזה עוד ירקות יוכלו להתאים? פחות אוכלים קישוא. תודה רבה 🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 13.06.2022)

היי,
אפשר לוותר על קישוא ולהוסיף פטריות וירקות נוספים כמו דלעת, תפו”א, שעועית ירוקה, גזר, ברוקולי…

avatar
אורנה (16:13 4.03.2022)

היי אפרת,
המתכון נפלא,הבן שלי ליקק ת’אצבעות,
אני לא אוהבת קרי,גם לא קרם קוקוס
עם מה ניתן להחליףאת שני הרכיבים הללו?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 4.03.2022)

היי,
שמחה שיצא מוצלח!
את הקרם קוקוס ניתן להמיר בשמנת צמחית ועל הקארי ניתן לוותר, אך התוצאה תהיה פחות טעימה. יתכן ותאהבי את המתכון הזה לטופו וירקות.

avatar
לירן (09:55 8.03.2022)

קארי וקוקוס הם הבסיס של כל המנה, בלעדיהם עדיף לבשל מנה אחרת
(זה בערך כמו לבקש להכין עוגת שוקולד בלי שוקולד).
וכפי שצוין מעל, יש המון מתכונים להכנת טופו עם ירקות

avatar
אורנה (15:24 3.04.2022)

תודה רבה

avatar
אורנה (15:27 3.04.2022)

שאלה נוספת,איך אפשר לטגגן את כל קוביות הטופו מכל הצדדים בדרך הכי קלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 3.04.2022)

לטיגון קל ומהיר מומלץ להשתמש במחבת רחבה מספיק, ועם ציפוי שאינו נדבק.

avatar
אלה (10:56 30.01.2022)

היי אפרת, לצערי הטופו פחות זרם אצלנו אסל הירקות והתיבול היו להיט..
רוצה להכין את המנה שוב רק הפעם בלי הטופו..
כתבת שזה מספיק ל 3-4 מנות עם הטופו, פי כמה אני צריכה להגדיל כל ירק וכל מרכיב של התיבול כדי שזו תהיה תוספת שתספיק ל 3-4 מנות בלי הטופו? פי 1.5 או פי 2 או צשהו אחר?
האם משהו משתנה?
המון תודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 30.01.2022)

היי אלה,
הייתי מכפילה את הכמויות פי 2, עם זאת ברוטב שימי רק 2 כפות קארי לכמות הכפולה. אין שינוי נוסף במתכון.
בהצלחה!

avatar
אלה (13:59 30.01.2022)

תודנ רבה על המענה
לגבי הכוסברה אני קוצצת אותה במעבד מזון וזה קוצץ לממש קטן.. מפחדת ששתי כוסות יהיה יותר מידי. מה דעתך? האם הכוסברה שנקצצת במעבד מזון צריך לשים ממנה פחות כי היא נקצצת דק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 30.01.2022)

אין בעיה להפחית מכמות הכוסברה ולשים לפי הטעם. את יכולה לשים כוס אחת בלבד(:

avatar
אלה (04:47 23.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון המעניין.. כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הטופו – מעולם לא השתמשתי בו.. של איזה חברה את קונה? באיזו מחלקה זה בסופר? זה יבש או בקרור או קפוא? זה חתוך או חתיכה אחת?
2. קישוא – לאיזה עובי פורסים את הקישוא?
3. בטטה – לאיזה גודל קוביות חותכים?
4. אפונה – אפשרי משימורים או שעדיף שלא? אם אפשרי האם משהו משתנה בהכנה?
5. כתבת “להשריית הטופו” – צריך להשרות אותו בסויה וכו? אם כן כמה זמן?
6. כוסברה – לקצוץ רק את העלים בלי הגבעול? כוס הכוונה לפני או אחרי הקציצה?
המון המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 23.01.2022)

היי,
1. כל טופו במרקם קשה מתאים. טופו של תנובה או של משק ויילר טובים מניסיוני.
הטופו נמצא במחלקת מוצרי חלב וגם במחלקת אורגני/בריאות בד”כ. מגיע כגוש אחד ויש לחתוך אותו לריבועים בגודל של כ-2*2 או קצת פחות.
2. את הקישוא יש לחתוך לעיגולים ואז לחצאי עיגולים, כפי שכתוב במתכון.
3.כמו בכל מתכון אחר- גודל הירקות לא מאד קריטי, מעריכה שקוביות של 2*2 או קצת יותר קטן.
4. אפשר משימורים, אני מעדיפה קפואה. אין שינוי.
5. יש להשרות כחצי שעה
6. כמו בכל מתכון אחר- לקצוץ את העלים, ואם יש גבעולים קטנים אפשר להשתמש גם בהם. הכוונה לכוס של עלים לאחר שקצצת אותם.

avatar
אלה (14:26 23.01.2022)

תודה רבה רבה על ההכוונה..
האם ניתן להכין את המתכון בבוקר ולחמם ולאכול בערב?
לגבי הטופו שאדע להתמצא – הטופו נמצא בקרור כמו קוטג או בהקפאה כמו בצקים ושניצלים?
המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 23.01.2022)

כמו כל מתכון אחר- ניתן לשמור במקרר ולחמם שנית לפני ההגשה.
הטופו נמצא בקירור ולא בהקפאה.

avatar
ארז (23:59 16.01.2022)

היי אפרת.
לכמה זמן צריך להשרות את הטופו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:01 17.01.2022)

היי,
רבע שעה-חצי שעה תספיק.

avatar
לירן (09:51 8.03.2022)

מנסיון רב של עבודה עם טופו – כחצי שעה זה מספיק

avatar
Noy (12:50 9.01.2022)

היי אפרת,

אם אין לי סויה אפשר להחליף את זה במשהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 9.01.2022)

היי,
להשריית הטופו ערבבי כף מים עם קורט מלח וכף סילאן.
לרוטב אפשר להוסיף 2 כפות קרם קוקוס נוספות מעורבבות עם כף סילאן במקום הסויה.
חשוב לי רק לציין שיהיה הבדל קטן בטעם, יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מלח לפי הטעם(:

avatar
עדי (10:11 4.01.2022)

היי אפרת, האם אפשר בלי קרם קוקוס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 4.01.2022)

היי עדי,
אפשר לוותר על הקרם קוקוס ולהוסיף עוד קצת מים או להמיר אותו בשמנת לבישול.

avatar
אימרי (12:44 19.12.2021)

היי אפרת 🙂 אם אני משתמשת בקארי באבקה, מה הכמות שתתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 19.12.2021)

היי,
הייתי מתחילה בכמות של שליש-חצי כפית(:

avatar
אימרי (14:13 19.12.2021)

תודה רבה 🙂

avatar
קרן (21:08 16.12.2021)

הי אפרת, יעבוד גם עם קארי ירוק (תאילנדי)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 17.12.2021)

היי קרן,
כן, זה גם מתאים.

avatar
אימרי (20:47 16.12.2021)

היי אפרת, האם יהיה טעים גם עם שמיר במקום כוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 17.12.2021)

היי,
אני חושבת ששמיר פחות מתאים לסגנון התיבול כאן, אבל אפשר לנסות אם אוהבים(:

avatar
אימרי (12:09 17.12.2021)

תודה רבה 🙂

avatar
דגנית (13:12 16.12.2021)

מה ניתן להוסיף במקום אפונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 16.12.2021)

היי,
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה קפואה.

לקריאת כל התגובות