שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

מס’ מנות: 14 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

50 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל (ניתן לשים במקום כפית תמצית וניל + כף סוכר)

כף (8 ג’) שמן קנולה

חלמון ביצה (הצהוב)

3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל

שליש כפית (2 ג’) אבקת אפיה

רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל (מומלץ לערבב במיקסר אבל אפשר גם עם כף). מוסיפים כף שמן וחלמון ביצה ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. בסוף מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים עד לאיחוד התערובת.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים אליה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.

-בעזרת סכין חותכים את הבצק לריבועים קטנים בגודל כ- 3X3 ס”מ (משאירים את הבצק כמו שהוא בתבנית, אין צורך להפריד את הריבועים).

 חיתוכיות שוקולד צ'יפס

-אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, מחלצים את הבצק האפוי מהתבנית בעזרת נייר האפיה ומצננים לגמרי (הבצק מתקשה ומתייצב לאחר קירור). לאחר מכן חותכים לריבועים לפי הסימונים.

מתכון חיתוכיות שוקולד צ'יפס

*שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל (מחוץ למקרר).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לפתיתים עם בשר טחון
מתכון לאורז עם גזר, קישואים ועדשים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הודיה (11:13 6.01.2021)

אם אין לי תבנית אינגליש קיק, אפשר תבנית רגילה קטנה?

מתכונים ב-10 דקות (14:14 6.01.2021)

היי הודיה,
תבנית אנגליש קייק שווה בגודלה לתבנית עגולה 22 ס”מ.
אם תרצי להשתמש בתבנית רגילה קטנה הייתי מציעה להכפיל כמויות.

רנה (22:11 31.03.2020)

הי, הכנתי את החיתוכיות, הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית עגולה כי לא היתה לי מרובעת, יצא טעים מאד, אבל יום למחרת כבר היה יבש.
הכנתי עם שמן במקום חמאה, אולי זו הסיבה להתיבשות…
בכל אופן היה טעים וקל מאד להכנה, תודה רבה יקירה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 1.04.2020)

היי רנה,
נסי להכניס את זה לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות. אח”כ תוציאי מהתנור והמתיני שזה יתקרר לגמרי.

מילי (12:35 11.10.2019)

היי.. תודה על שכתבת לי..🙂
בחרתי את המתכון הזה..
השאלה אם אפשר להקפיא ולהפשיר בראשון?
אגב-עשיתי עם שמן….
תודה, שבת שלום וחג שמח!🌻💛

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 11.10.2019)

כן אפשר.
שבת שלום וחג שמח 🌺

שירה (19:44 27.01.2019)

הי 🙂
אין לי שוקולד צ’יפס בבית, אך יש לי חפיסה/טבלת שוקולד מריר של עלית – האם ניתן להשתמש בה במקום הפצפוצי שוקולד ציפס הקלאסיים? במידה וכן, באיזו כמות להשתמש מהטבלת שוקולד?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 27.01.2019)

כן, אפשר לקצוץ עם סכין 50 גרם שוקולד מריר.

אבישג (21:53 22.11.2018)

ערב טוב ❤
רציתי לשאול אם יש אפשרות לחתוך את החיתוכיות באמצא ולשים קרם קצפת או שזה עלול לפגוע בעוגה ולהרטיב אותה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 23.11.2018)

היי אבישג,
זה פחות מתאים במתכון הזה.

שיראל (20:21 7.10.2018)

היי, יש מצב להחליף את החמאה בשמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 7.10.2018)

היי שיראל,
המרקם יהיה שונה עם שמן. בכל מקרה מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה עם שמן בלבד ויצא טעים.
אם שמים שמן יש לשים רבע כוס + כף שמן.

שרה (16:34 12.12.2017)

היי האם זה יוצא קשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 12.12.2017)

לא קשה אבל פריך.

מרים (13:04 10.08.2017)

הכנתי את העוגיות שוקולד ציפס והם יצאו פשוט מעולה ומאוד טעים תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 10.08.2017)

תודה מרים, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

נעה (14:27 12.04.2017)

אפשר להחליף את הקמח לקמח מצה?:או קמח תפוא?

מתכונים ב-10 דקות (15:04 12.04.2017)

היי נעה,
אני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח.

נורית (12:12 14.12.2016)

אפשר להכין עם קמח מלא? או לפחות לשלב קמח מלא במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (12:20 14.12.2016)

היי נורית,
אם משתמשים בקמח מלא מומלץ יותר לשלב עם קמח רגיל, ביחס של חצי חצי.
יום מקסים 🙂

שירן (10:07 2.11.2016)

הי,האם אפשר להשתמש בביצה שלמה במקום רק בחלמון?

מתכונים ב-10 דקות (10:47 2.11.2016)

כן שירן, אפשר.

שירן (14:51 2.11.2016)

תודה רבה

דבורי (13:38 3.08.2016)

אפשר להשתמש בשוקולד ציפס לבן?
זה מה יש בבית……..

מתכונים ב-10 דקות (13:47 3.08.2016)

נראה לי שכן.

דבורי (13:20 4.08.2016)

הכנתי,
יצא מ-א-ל-ף!!!!!!!!
נגמר תוך כמה שעות הכמות הכפולה!!!!
עשיתי עם שוקולד ציפס לבן ויצר מטטטטטטטטורף!!!!!!!!!
אין עליך!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:33 4.08.2016)

תודה דבורי! איזה כיף לשמוע! 🙂

דבורי (23:48 2.08.2016)

יש מצב להוסיף חלווה?
אני אוהבת את הטעם הזה,
ומה הכמות לכמות כפולה?
אם לא קשה לך, אשמח גם לכמות משולשת,
תודה, אין מילים ולילה טוב!!

מתכונים ב-10 דקות (09:55 3.08.2016)

היי דבורי,
את יכולה להוסיף פירורי חלבה לתערובת.
לכמות כפולה:
100 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)
4 כפות גדושות סוכר
2 שקיות סוכר וניל (ניתן לשים במקום 2 כפיות תמצית וניל + 2 כפות סוכר)
2 כפות שמן קנולה
2 חלמונים של ביצה (הצהוב)
כוס וחצי קמח רגיל
שני שליש כפית אבקת אפיה
חצי כוס שוקולד צ’יפס
לא מומלץ לשלש כמויות כי זה גורם לשינוי במרקם והתוצאה הסופית יוצאת פחות פריכה וטעימה. אם תרצי להכין כמות משולשת אז כדאי להכין בפעמיים את הכמות הכפולה שרשמתי + הכמות במתכון.
אני גם ממליצה לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק אפילו שאת מכפילה כמויות ולא בתבנית אחת גדולה כי אז הריבועים יוצאים פריכים יותר.
בהצלחה 🙂

לימור (14:40 29.07.2016)

אני כבר הכנתי המון מתכונים לאיזו קיטנה ויצא חבל על הזמן זה יצא דלישס

מתכונים ב-10 דקות (16:31 29.07.2016)

תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂

פאטימה (17:45 24.02.2016)

סליחה, בתור ערביה אהבתי את זה

פאטימה (17:38 24.02.2016)

בתור ערבית אהבתי את זה

מתכונים ב-10 דקות (18:14 24.02.2016)

שמחה לשמוע 🙂

יפעת (17:46 10.02.2016)

ערב טוב,האם כדיי לקמח את שוקולד צ’יפס כדיי שלא ישקע לתחתית הבלילה?

מתכונים ב-10 דקות (18:36 10.02.2016)

היי יפעת,
בגלל שהתערובת לא נוזלית או דלילה זה פחות קריטי במקרה הזה ולא חובה לקמח.

אריאלה (16:41 2.02.2016)

אני פנאטית בענייני בריאות ולכן הכנתי עם שמן במקום מרגרינה… לא יודעת איך שלכם, שלי יצאו נפלאות!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:45 2.02.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

נעה (13:17 9.08.2017)

הי איראלה כמה שמן שמת?

דורין (16:56 27.01.2016)

היי אני רוצה להכין כמות הרבה יותר גדול ולהשאיר את זה כעוגה בתבנית 24 עגולה זה אפשרי? ואם כן בכמה אני צריכה להכפיל את המצרכים?

מתכונים ב-10 דקות (17:01 27.01.2016)

היי דורין,
אם את רוצה להכין בתבנית 24 את צריכה להכפיל כמויות ב-2.

עדיאל (13:14 26.01.2016)

יצאו לי עוגיות ממש מושלמות וטעימות

דניאלה (12:42 26.01.2016)

עוגיות פצצה אכין אותן שוב ..

אוראל (12:35 26.01.2016)

עוגיות טעימות ופשוטות קלות להכנה

מתכונים ב-10 דקות (12:35 26.01.2016)

תודה אוראל, שמחה שיצא טעים 🙂

נעמה (14:03 4.01.2016)

איזה אתר מעולה!
זו הפעם החמישית שאני מנסה משהו שלכם ויוצא מדהים!
יש לכם אפליקציה?
בהצלחה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:06 4.01.2016)

תודה נעמה! כיף לשמוע.
עדיין אין אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך 🙂
המשך יום מקסים

שושי (14:30 1.01.2016)

הי, אני רוצה לשאול שאלה לידע כללי כאשר רוצים להחליף מרגרינה בחמאה? חבילה של מרגרינה 200 גרם חמאה 100 על כל חבילת מרגרינה מחליפים בשני חבילות חמאה? או מחליפים חבילה מול חבילה תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (14:39 1.01.2016)

היי שושי,
מחליפים מרגרינה בחמאה באותו יחס לכן חבילת מרגרינה (200 גרם) = 2 חבילות חמאה.
100 גרם חמאה = חצי חבילת מרגרינה.
50 גרם חמאה = רבע חבילת מרגרינה.
שבת שלום! 🙂

חגי (09:37 21.12.2015)

בוקר טוב, האם ניתן להמיר לקמח תופח?

מתכונים ב-10 דקות (10:01 21.12.2015)

היי חגי,
עדיף להשתמש במקרה הזה בקמח רגיל כדי שהעוגיות יהיו פריכות. בשימוש עם קמח תופח ייתכן והעוגיות יתפחו וכתוצאה מכך יעשו רכות יותר.
יום מעולה 🙂

טובה (14:31 18.12.2015)

אפרת שלום!
ערב שבת..ואני מנסה ברגע האחרון להכין טת העוגיות שוקולד ציפס (עשיתי כמות משולשת!)ומשום מה הבצק יצא פרורים ולא מוצק יש לך רעיון מה להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (14:41 18.12.2015)

היי טובה,
זה אומר שחסרים נוזלים בבצק. זאת אומרת שעל שתי כוסות ורבע קמח שמת 3 חלמונים, 150 גרם חמאה רכה ו-3 כפות שמן? אם כן, תוסיפי לבצק מעט מים עד שהוא יתגבש.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

גלית (15:44 28.11.2015)

הי, גיליתי את האתר המצוין שלך לפני כחודש, ומאז הכנתי כבר כעשרה מתכונים, ותמיד הכול ברור, קל וטעים!! אז קודם כל המון תודה וכל הכבוד על הקונספט.

לגבי החיתוכיות – כתבת “לצקת” לתבנית, ואצלי התערובת הייתה צפופה כזו, ממש לא נוזלית, שמקסימום יכולתי לשטח לתבנית. ותהיתי אם זו הכוונה או שהייתה בעיה. זאת גם בגלל שהתערובת לא הספיקה לכל התבנית (אינגליש קייק) חשבתי שאולי יש בעיה. כמו כן, לפני האפיה הגובה של התערובת היה מאד נמוך, וזה גם לא תפח כמעט בכלל לדעתי.

אני תוהה האם מה שאני מתארת יכול לנבוע מזה שהמסתי החמאה לרמה נוזלית במיקרוגל/ שהשתמשתי באבקת אפיה משקית שהייתה פתוחה כמה ימים/ או אולי אני לא יודעת למדוד נכון כוס קמח, כי כשמוזגים מהשקית לכוס זה יוצא אוורירי. השאלה אם צריך לדחוס.

העוגיות אגב יצאו טעימות ופריכות, עם הכול.

מתכונים ב-10 דקות (16:59 28.11.2015)

היי גלית,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
עשית הכל נכון. התערובת לא אמורה לצאת נוזלית אלא יותר מוצקה. אם יצקת את התערובת לתבנית אינגליש קייק זה בסדר. התערובת אמורה להיות נמוכה ולא אמורה לתפוח כמעט בכלל כדי שהמרקם יהיה פריך. אם התערובת הייתה תופחת המרקם היה יוצא יותר דומה לעוגה מאשר לעוגיות פריכות.
שבוע טוב 🙂

גלית (12:41 29.11.2015)

תודה 🙂

אפרת (13:41 16.10.2015)

סיימתי, שוב יצא ממש מעולה 🙂

תודה רבה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:42 16.10.2015)

מעולה! כיף שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂

אפרת (12:56 16.10.2015)

וואי תודה רבה רבה לך!
הכנתי בצום גדליה (לסוף הצום) ויצא ממש ממש טעים, ועכשיו אני מכינה פעם שניה
זה מתכון קליל, פשוט וממש ממש טעים!
שוב, תודה רבה (אני מקווה שיצא לי להכין אותו עוד כמה שיותר כי הוא ממש ממכר…)

אפרת (בת 15)

מתכונים ב-10 דקות (13:02 16.10.2015)

היי אפרת,
אני ממש שמחה לשמוע! כל הכבוד לך
תמשיכי להכין דברים טעימים 🙂

רחלי (14:31 4.10.2015)

היי
הכפלתי את הכמות ויצא מעולה
קל מהיר וטעים
תודה רבה על המתכונים המעולים

מתכונים ב-10 דקות (14:46 4.10.2015)

שמחה לשמוע רחלי!
חג שמח 🙂

efrat (18:35 21.09.2015)

רציתי לשאול אם עדיף את זה או תעוגיות שוקולד ציפס?

מתכונים ב-10 דקות (18:41 21.09.2015)

היי אפרת,
שני המתכונים טעימים. אני אישית אוהבת יותר את עוגיות השוקולד צ’יפס 🙂

דפי (08:46 25.01.2016)

אבל אם עושים בכף אז להמיס את החמאה ?
ואחכ זה ייצא אותו דבר ?

מתכונים ב-10 דקות (08:52 25.01.2016)

היי דפי,
עדיף להשתמש בחמאה בטמפ’ החדר ולא להמיס אותה כי זה משנה את המרקם הסופי. כדאי להוציא את החמאה מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה ואז לא תהיה בעיה לערבב עם כף. לאחר שהתערובת הופכת לבצק אפשר גם ללוש מעט את הבצק עם הידיים כדי שיהיה אחיד.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

יערנ (17:07 13.09.2016)

אם אני רוצה להחליף לשמן,מה הכמות המדויקת של זה ?

מתכונים ב-10 דקות (17:21 13.09.2016)

היי,
לא מומלץ להשתמש בשמן כי המרקם ישתנה. אם את בכל זאת רוצה לנסות יש לשים רבע כוס שמן + כף שמן.

משה (01:36 8.09.2015)

אהלןיצא טעים אבל לצערי יצא לא הכי פריך בחלק התחתון של כל עוגייה יצא קצת רטוב …שמנו סתנור לבערך 26 דקות, הייה צריך עוד

מתכונים ב-10 דקות (08:50 8.09.2015)

היי משה,
מוזר שיצא רטוב. באיזו תבנית השתמשתם? שמתם נייר אפיה? אני מניחה שהיה צריך לשים יותר זמן כי אולי העוגיות לא היו אפויות לגמרי.
כדי לייבש עוגיות צריך להוציא אותן מהתבנית ולסדר אותן על רשת התנור, כאשר רשת התנור מונחת קרוב לתחתית התנור ואז להפעיל את התנור על 180 מעלות ורק לשים לב שהעוגיות לא נשרפות או משחימות יותר מידי. אם כן, יש להנמיך את המעלות. חבל לאכול את העוגיות ככה, הן אמורות לצאת פריכות לגמרי 🙂

רותי (16:08 1.09.2015)

החלפתי את החמאה במרגרינה כדי שיצא פרווה ויצא מעולה!!
תודה על המתכון:)

מתכונים ב-10 דקות (16:56 1.09.2015)

שמחה לשמוע רותי!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

נויוש (20:52 19.08.2015)

האם אפשר להשים בימקום החמאה משהו אחר?
אשמח לתשובה מהירה

מתכונים ב-10 דקות (22:44 19.08.2015)

היי, רק עכשיו ראיתי…
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן רגיל מאחר וזה ישנה את המרקם ויפגע בפריכות.
אם יש לך שמן קוקוס את יכולה להשתמש בו במצבו המוצק.

יוכי (10:29 17.08.2015)

הכפלתי את הכמות …יצא טעים מאוד
אוהבת את המתכונים שלך ….ישר כ’ח

מתכונים ב-10 דקות (10:31 17.08.2015)

תודה יוכי! כיף לשמוע 🙂

שרה (20:17 16.08.2015)

אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (21:41 16.08.2015)

היי שרה,
בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ברבע כוס שמן אבל זה ישנה את מרקם העוגיות והפריכות שלהן תפגע.

לימור (20:13 13.08.2015)

ואוו יצא ממש טעים!!! תודה על עוד מתכון מוצלח.

מתכונים ב-10 דקות (20:17 13.08.2015)

שמחה שאהבת 🙂

מירית (19:56 13.08.2015)

כמה קמח שמים ?

מתכונים ב-10 דקות (20:17 13.08.2015)

היי מירית,
שלושת רבעי כוס קמח לבן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.